Angeltjes
17-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Mosquito tegen hangjongeren




Deze avond wordt in de gemeenteraad van de stad van Allah geïnterpelleerd door Groen over het eventuele gebruik van dit toestel, Mosquito genaamd, dat hoge tonen uitzendt die je niet meer kan horen boven je  25ste.  Waar gaan de "jongeren" heen als ze verjaagd zijn ?  Hoe geïrriteerd worden ze door dit geluid  en wat vangen ze dàn aan ?   Het hoeft geen betoog dat de pappers & lijmers van de multikul op hun achterste poten staan om de arme hangkindjes te beschermen.  Wij weten niet of dit de aangewezen weg is om het probleem te helpen oplossen. Niks ondernemen en "och arme" roepen is natuurlijk wat een falend gemeentebestuur het beste uitkomt.

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisvuilophaling stad van Allah : opgelost



Sedert 15 maart is er geen probleem meer met de huisvuilophaling en het zwerfvuil in de stad van Allah.  Niet de verantwoordelijke vakbondsschepen heeft de handen uit de mouwen gestoken maar het onweer.  De lastige, recalcitrante, immer ontevreden en verzuurde inwoners van deze stad worden verzocht vanaf heden het huisvuil op de Scheldekaaien af te zetten. 

Een oud probleem, een nieuwe oplossing.

Pict0190storm


(foto uit Het Nieuwsblad - Auteursrechten te innen : Stadhuis Antwerpen, Kabinet ACOD-schepen Lauwers)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Paterson en Bond voor meer Bont


Omdat in Menapië ( http://www.normanmongan.com/  ) de politieke aandacht toegespitst is op een nieuwe leider voor de Stam, waren we het bonobo-schandaal met de gouverneursbaas in Nieuw-Amsterdam uit het oog verloren.  Spitzer-de-democratische-Wipper moest voor het zingen de kerk uit en is zich nu voltijds aan het omscholen tot thuiswipper.  Bill Clinton geeft speciaal voor partijvrienden een cursus : "Hoe overleef ik het saaie bestaan thuis met de grijze muis  ?"
http://en.wikipedia.org/wiki/Eliot_Spitzer 

Er is dus een plaatsvervanger aangesteld als gouverneur en wij hebben van die man weinig gezien in de Menapische pers, vandaar dat we op zoek gingen naar een foto van David Paterson (53).  Hij is zwart en blind en zoals u op het beeldeke kan zien is mevrouw Paterson niet alleen een trotse gouverneursvrouw maar ook een ijverige militante van de Bond voor  Bont, zoals te verwachten van een Democraat : in Nieuw Amsterdam kan het verdomde koud zijn

David Paterson prêtant serment (archives). Photo Jim Mcknight/AP

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zuivere geweten van de EU spreekt

 

In een normale Europese democratie worden politieke kwesties in het parlement besproken en in het stemhokje beslist, niet in rechtbanken,’ zei Europees Commissaris
Olli Rehn (Uitbreiding EU) in een verklaring.

Deze uitspraak werd niet gedaan in verband met de bedoelingen van de traditionele partijen om de legale financiering van Vlaams Belang droog te leggen en de partij te verbieden.  Uitspraak betreft Turkije.


16-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling maart 08 - La Libre Belgique


Mis en ligne le 16/03/2008  © Libre Belle Chique

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/408715/les-chiffres-en-flandre-pas-de-raz-de-maree-dedecker.html

Tous les commentaires, toutes les analyses, ce lundi matin dans votre Libre Belgique.


Met dank aan Wim Peeters


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kameraden onder mekaar


Zaterdag 15 maart 2008

Kameraad Jean Marie,

 

 

Ge moet mij maar niet kwalijk nemen – ik zal er u ook nog wel eens persoonlijk over aanpakken – dat ik hier mijn verbazing uitdruk over uw optreden in Terzake van vrijdag. Ge mocht daar van de staatszender die u – neem ik aan - zo lief is, een korte reactie kwijt op de gunstige VRT-peiling van de Lijst Dedecker. En wat blijkt? Hadt ge een beschouwing over de politieke toestand? Over de machtgeile princiepsloosheid van uw VLD van destijds? Over de bedrieglijke politieke bankbreuk van degenen die gij altijd van “tsjevenstreken” beschuldigt? Neen. Ge schopt het met uw beschouwingen niet verder dan wild enthousiast al de nadelen van het Vlaams Belang uit te gaan leggen. Vlaams Belang zet zich in – te veel naar uw zin, vermoed ik, anders versta ik niet waarom ge dat daar zo zat te beschimpen – voor een Onafhankelijk Vlaanderen en tegen de islamisering van Vlaanderen. Ge concludeerde vervolgens dat gij het grote middel zijt tegen het Vlaams Belang en liet die beschouwing volgen door een grimlachje aan het adres van de regerende partijen. Een sollicitatie zo kwam het over: maak mij groot en ik maak het Vlaams Belang klein. Dat was al uw commentaar op een peiling waarin – zogezegd - de regerende partijen de grote winnaars waren.

 

Verbaasd ben ik, want als dat uw politiek project is, uw taak voor de toekomst, het Vlaams Belang bestrijden en voor de rest de machthebbers (in afwachting van uw eigen machthebberschap dan, neem ik aan) gerust te laten, dan moet ik toch wel enkele dingen gaan herzien… Ik ga er dus van uit dat de VRT dat interviewtje zo heeft geknipt en geplakt dat het tegen het Vlaams Belang kon gebruikt worden, maar ge ziet evenzeer van hier dat deze gang van zaken – bij de start van Leterme I – eerst even opgehelderd moet worden.

 

Van wat een pover strategisch inzicht immers, zou het – indien dit allemaal zou kloppen – getuigen om uw partij in de eerste plaats in stelling te brengen tegen een collega-oppositiepartij op een moment dat het regime nagenoeg op de knieën zit, maar toch nog een laatste poging gaat wagen om zich overeind te houden door de wil van de kiezers opzij te zetten en alle partijen – de PS inclusief - bijeen te brengen in één grote coalitie tegen Vlaanderen. Wat een lamentabel zicht en wat een bron van vrolijkheid bij de VLD om dan Dedecker zijn kruit te zien verschieten in de richting van het Vlaams Belang. 

 

Enfin, ge verstaat: er valt een en ander uit te praten. Want natuurlijk, als we zo gaan beginnen, dan is het einde zoek. Probeer u voor te stellen dat ik zou gevraagd worden te reageren op deze peiling en dat ik dan zou beginnen zaniken over het feit dat Dedecker in die peiling alweer een halve procentpunt was gezakt ten opzichte van de vorige peiling. Stel u voor dat ik dan uitvoerig zou beginnen neuzelen over het feit dat Lijst Dedecker pro nieuwe immigratie is als ze maar economisch is (zoals de regerende partijen willen) en communautair alleen in principe wat vaag confederalistisch (zoals de regerende partijen willen), maar in de praktijk niet veel soeps is (zoals ook de regerende partijen) en dat Dedecker in feite een economisch programma heeft dat ondenkbaar is voor een sociale partij als de mijne. Stel u voor dat  ik mijn archieven zou openen met al wat Dedecker heeft beweerd en verdedigd en gestemd in het verleden. Enfin, ik wil maar zeggen: wat een lamentabele indruk zou dat geven?


Als uw politiek project echtigentechtig erin bestaat het Vlaams Belang te bekampen op een ogenblik dat er eindelijk oppositiebrood op de plank komt, zeg het dan. Zo nee, dat voelt ge wel, valt er wat uit te praten. Tot een dezer. 




                                           


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ek was so jammer vir my pa ...


Het is dagelijkse kost in Zuid-Afrika, diefstallen, geweldplegingen, verwondingen, moorden, verkrachtingen.  De wereldpers zwijgt en kijkt de andere kant op. Behalve als enkele studenten zich tijdens een doop dom aanstellen : dat is wereldnieuws. Duizenden landbouwers en hun families zijn beestachtig afgemaakt in wat men de "plaasmoorden" is gaan noemen.  Dit schrijft vandaag onze correspondent en hij voegt er een knipsel bij uit een lokaal nieuwsblad :

Elke keer wanneer blankes iets verkeerds doen aan swartes, dan is dit wêreldnuus, maar moord, roof en verkragtings deur swartes op blankes .... daarvan weet die buitewêreld niks. 
Groete. 


"Ek weier om my land te verlaat, sê vrou (21) nadat vier mans haar verkrag."



"Ek was so jammer vir my pa.  Genadiglik is hy met sy rug na my toe laat lê.  Ek is met 'n mes teen my keel teen die grond platgedruk en my kortbroek is afgeruk."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze autorubriek


 



En wie rijdt met deze kleine prachtkrachtbron ? Twee paarden, één geit en een open dak.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasilia - Belgica 1000 - 0

Een vergeten Belgabericht uit de (drukke) voorbije week :

BRUSSEL - Vorig jaar hebben zo'n duizend Brazilianen geld gekregen om vanuit België naar hun land terug te keren, ook al waren ze geen asielzoekers. Deze fraude heeft de Belgische staat naar schatting al één miljoen euro gekost. Dat meldt VTM.

De Brazilianen kregen 800 euro, plus een ticket naar Brazilië. Normaal is dat geld voor asielzoekers om er in hun land een nieuwe toekomst mee te starten.

De fraude loopt al op tot minstens 1 miljoen euro. De Internationale Organisatie voor Migratie, die asielzoekers begeleidt, zegt dat de Brazilianen gewoon de kansen grepen die zich aandienden.

Minister van Maatschappelijke Integratie Dupont ziet het anders. Hij wil weten hoe de Brazilianen zomaar aan het geld raakten en of er nog andere valse asielzoekers het systeem gebruikten.

 dsl (belga)

-----------------------------------------------------------------------

In het "VN-comité voor verwijdering van rassendiscriminatie" dat Vlaanderen graag de les spelt als een rauw racistisch land, zetelt naast afgevaardigden van fijne democratische regimes zoals China, Pakistan, Algerië, Burkina Fasso, Togo, enz. ook volgende persoonlijkheid : José Augusto Lindgren Alves (Brazil). Hij kan misschien ingelicht worden dat de racisten  uit Vlaanderen zijn arme landgenoten gratis naar huis vliegen en centjes geven.  Brazilië is een land waar armoede, corruptie, Aids, moorden, criminaliteit en sluipend racisme tussen de diverse volkeren het dagelijkse leven tot een knallend Carnaval maken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een debat over vreemdelingen en onze beschaving ?


- "Zo, Mijnheer Kolveniers, gaat u nu eindelijk eens aan uw domme partij bevelen, dat ze moet zwijgen over de vreemdelingen, fanatieke fascist ?"

- "Helaba, gij daar Gerewolf, wanneer zult gij in de Kamer eens stoppen met uw striemende interpellaties om al die wijze, brave ministers belachelijk te maken ? Gij voert hetzige anti-politiek.  En gaat u scheren".

- "Philips de Winter, gij gebruikt graag one liners, nietwaar, omdat ge zeker geen two-liners kunt onthouden... woehaha ... gij moet luisteren naar ons en u aanpassen zoals het Loze Vissertje. Verraad uw idealen,  behandel uw kiezers als vee, stapt uit uw deux chevaux en gij rijdt  mee in onze glimbak."

Dergelijke nachtmerrie-achtige zinnen worden in diverse variaties uitgesproken tegen de mensen die aan het hoofd staan van Vlaams Belang.  Het zijn journalisten, of politici van andere partijen, die hatelijk, nijdig of flemend  vertellen hoe VB zich moet gedragen.

Stel dat Vlaams Belang zou beslissen, in een moment van pure verdwazing, geen kritiek meer te uiten over onaangepaste moslims, die hun opdringerige, barse en onvriendelijke houding ten overstaan van onze beschaving niet willen verhullen.  Of  dat Vlaams Belang niet meer wijst op de onbegrijpelijke voordelen die aan nieuwkomers geoffreerd worden en die het basisprincipe van gelijke behandeling der burgers schaadt.

 Als daar allemaal over gezwegen wordt, zouden daarmee de problemen opgelost zijn ?  Zouden de eigen burgers en de  moslims gelukkig en in harmonie samenleven ?  Stel dat heel de Vlaamse politieke santeboetiek politiek-correct wordt.  Iedereen snavel toe en portemonnee open.  Een beetje zoals in Groot-Brittannië waar, op de British National Party na, elke partij het land naar de verdoemenis bestuurt. 

Zonder oppositie die de stem van een deel van het volk vertegenwoordigt en die evenmin compromissen sluit, kan de enkeling die protesteert als een ordinaire racist de cel worden ingeprocedeerd. En wat zou er gebeuren met het zaterdag door de Gazet van Antwerpen gevraagde vreemdelingendebat ? We halen een fragmentje aan :

Het minderhedencentrum de8 heeft donderdag op een Opa & Omacongres in Antwerpen aandacht gevraagd voor de noden en behoeften van oudere allochtonen. Vorig jaar was 12% van de Antwerpse senioren allochtoon en die groep zal de volgende jaren alleen maar groeien.
Volgens de8 is er behoefte aan een intercultureel zorgbeleid, waarbij moet gedacht worden aan zaken zoals gebedsruimten en halalmaaltijden in rusthuizen. Ook wordt het tijd dat er alternatieven komen voor de klassieke kaartnamiddag. Kortom, de ontspanning in rusthuizen en dienstencentra moet diverser worden, omdat ook het publiek diverser wordt, luidt het.

Tegelijkertijd vraagt de8 van het personeel om meer aandacht te hebben voor hun relatief nieuwe doelgroep van allochtone ouderen. Te vaak weten die de weg naar het zorgaanbod niet te vinden. Onder meer door taalproblemen en een geïsoleerd sociaal leven, blijven veel allochtonen verstoken van informatie.

Dat laatste is trouwens geen louter allochtone aangelegenheid. Ook veel autochtone ouderen zijn slecht op de hoogte van de mogelijkheden en vinden evenmin gemakkelijk de weg naar de vele diensten die er voor hen zijn.

Dat heeft weinig met interculturaliteit te maken. Het is aan de thuiszorgers, dienstencentra en andere verplegers om ervoor te zorgen dat alle senioren op de hoogte zijn van wat ze kunnen verwachten. Met huisbezoeken of infomiddagen bijvoorbeeld. En als dat betekent dat er voor sommige groepen anderstalige informatie moet gemaakt worden, is dat maar zo.

Een stuk moeilijker wordt het wanneer de steeds multiculturelere senior behoefte heeft aan een rusthuis met gebedsruimte en halalvlees op het middagmenu. Het OCMW van Antwerpen overweegt nu al om neutrale gebedsruimten in te richten en halal hoeft ook geen probleem te zijn. In een rusthuis worden, om uiteenlopende redenen, wel vaker meerdere potjes gekookt.

Tot zover weinig aan de hand, maar de multiculturele samenleving eist steeds nadrukkelijker de aandacht op en dat leidt vroeg of laat tot wrijvingen. In wat ondertussen het hoofddoekendebat is gaan heten, is dat al gebleken. En er dienen zich op de korte of de lange termijn ongetwijfeld nog andere controversiële onderwerpen aan.

Daarom is het hoge tijd dat er op politiek niveau een grondig en bij voorkeur inhoudelijk debat wordt gevoerd over hoe we onze samenleving de volgende decennia willen zien. Als het om diversiteit gaat, wordt er nog te vaak ad hoc gehandeld en dat leidt in de meeste gevallen alleen maar tot misverstanden of erger nog tot holle slogans en ongenuanceerde uitspraken.

De overheid is bij uitstek de regisseur van de samenleving en bepaalt de spelregels. Liefst op voorhand. In debat gaan over hoe we met elkaar zullen en moeten samenleven is niet alleen een intellectuele uitdaging, maar ook broodnodig voor de goede gang van zaken.

We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat veel Antwerpse politici, en zij niet alleen, multiculturele uitdagingen liever stilzwijgend laten passeren. Hoe minder erover gepraat wordt, hoe beter. Het zal vanzelf wel in de plooi vallen.

Dat zal het dus niet en er rest de samenleving, graag of niet, weinig andere keuze dan het debat aan te gaan. Het zal bij momenten flink knetteren, maar uiteindelijk weet iedereen waar hij of zij staat.

Patrick Van de Perre

Dit is een zoveelste vraag van een naiëve journalist (is de multiculturele Hoofdsultan, Molenaar met vakantie  ?)  Wie dit debat tien jaar geleden zou gewild hebben, werd omschreven als een bange, blanke man.  Een racist.  Toen was er allicht nog mogelijkheid geweest om de multiculturele waanzin om te buigen, om de niet-productieve vreemdelingen op een kordate en hoffelijke manier op te leggen zich aan te passen.  Om de waanzin van de gezinsherenigingen af te voeren en zeker niet uit te breiden.  Waarom genieten buitenlanders, ook illegalen, die zich geen bal intresseren aan dit land, allerlei sociale voordelen die voor de eigen burgers niet gelden ? De roep om info over de sociale sluipwegen die plots ook voor de blanke oude mensen moet beschikbaar zijn, is een giller.  Dankzij de taltijke VZW's en de socio-juridische wijkwerkers worden vele vreemden in koetsen begeleid naar de oases die "wij" vooral voor onze eigen mensen hebben aangelegd en waar ook anderen terecht kunnen maar alles binnen de perken der redelijkheid.  En die is zoek en zal niet terugkeren bij de linkse logebroeders en de kinderlijke fantasten van het centrum.

En nog eentje om het zeker niet af te leren :  Waarom worden eerlijke mensen die zich bekommeren om de toekomst van het land dat zij mee hebben opgebouwd, behandeld als paria's, omdat zij de euvele moed hebben kritiek uit te oefenen op het incivieke gedrag van vele nieuwe belgen ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geschreeuw van de Leeuw






Een schitterend artikel over de schand-kaalkop Paul de Leeuw en de miezerige socialistische Vara vindt u bij www.hetvrijevolk.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc groet 's morgens de dingen




Daar komt een flinke spiering aangezwommen.

En wat ons betreft, mag hij voorgesteld worden aan de Vlaamse bevolking als een dikke forel. Op de publieke markt waar de politieke partijen hun tweede- & derdehands voedingswaren aanbieden als verse kwaliteit kan ons weinig bekoren. 

Wij zijn niet geïntresseerd in de fabels en verkooppraatjes  van Het Loze Vissertje, dat beweert dat het land B niet meer bestaat.
http://www.gazetvanantwerpen.be

De uitermate democratische Europese Unie neemt de plaats in van de federale structuren, die enkel nog dienstig zijn als diplomatische pendelbussen tussen de gewesten. Dat is de uitleg van Het Loze Vissertje, die ons gegeven wordt opdat we zouden zeggen  : "Hooo, zit dat zooo ... nu dan geven we graag ons vertrouwen aan de nieuwe regering want later komt het allemaal in orde".

Ik noem deze door de Gazet van Antwerpen zwaar gesponsorde redenering : "Het aanbod van tweedehands Vlaams-nationalisme".  Het staat eenieder vrij deze zienswijze te volgen uiteraard maar wat wordt er door opgelost, mocht het al juist zijn ?  We zullen ons beperken tot drie vragen over deze "verdampingstheorie" :

1 - Beschikken de gewesten/gemeenschappen over financiële autonomie ?

2 -  Zijn de ondoorzichtige transfers naar Wallonië van de baan en kan hier eindelijk een democratisch parlementair en politiek debat over gevoerd worden ?

3 - Is de Brusselse uitbreidingsdrang in Vlaams-Brabant gestopt , het symbooldossier BHV gelegaliseerd en de eentaligheid van officieel Vlaanderen een normaal erkend feit,  dat niet stiekem tegen ons uitgespeeld wordt als racistische discriminatie ?

Antwoorden worden graag ingewacht voor het jaar 2030

U zal in de toekomst nog vaker horen over deze zogenaamde verdampingstheorie, het verdwijnen van het land B in de nevelen des tijds.  Vergeet het.  De verdamping is ordinaire mistspuiterij om vooral het land B te behouden, niet te tornen aan de machtsinvloeden en de onnozelheid van de Vlamingen te bespelen zoals steeds.

Paul van Ostaijen (die hier met zijn weelderige haardos bijgesleurd wordt en van toeten noch blazen weet, alhoewel hij een Activist was in de Grote Oorlog en vast heeft gezeten samen met Lode Craeybeckx) heeft ook iets met vissen, maar dat is dan plezierige expressionistische poëzie en geen culinair gewauwel , om de eigen politieke onmacht te verdoezelen.

Dag ventje met de fiets op de vaas met de bloem
                                    ploem ploem
dag stoel naast de tafel
dag brood op de tafel
dag visserke-vis met de pijp
           en
dag visserke-vis met de pet
         pet en pijp
    van het visserke-vis
         goeiendag

D a a - a g vis
dag lieve vis
dag klein visselijn mijn


Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Dialogues des Carmélites" - Vlaamse Opera

.


Muziek Francis Poulenc naar het toneelstuk van Georges Bernanos - Eerste opvoering 1957 - Co-Productie Vlaamse Opera Antwerpen & Gent met de Scala  van Milaan - Regie : Robert Carsen (die o.m. de internationaal gewaardeerde Puccini-cyclus van de Vlaamse Opera  met de inmiddels overleden dirigent Silvio Varviso op zijn actief had).
" Dialogen van de karmelietessen" steunt op een ware geschiedenis.  In de eerste fase van de Franse Revolutie (1789)  worden kerken, kloosters en kerkelijke eigendommen genaast. In deze vaak gewelddadige omwenteling botsen conservatisme en nieuwe drastische opvattingen dramatisch tegen ekaar op. Het conservatisme wordt bij de katholieke schrijver Bernanos en de componist Poulenc belichaamd door het strikte handhaven van de religieuze orderegels der karmelietessen boven de wereldse wetten. De nonnen weigeren de voorwaarden tot laïcisering te aanvaarden, wetende dat deze keuze de martelaarsdood tot gevolg zal hebben.  Onder het zingen van Salve Regina bestijgen zij een voor een het schavot waar de zoevende guillotine hen wacht.  Deze dramatische en aangrijpende finale van 7 minuten kan u zien op deze video in een productie van l'Opéra du Rhin (Nancy-Metz).  Alweer een schitterend stuk modern muziektheater dat mede de ruggengraat vormt van onze grote Europese cultuur. Ook als u er niet wild van bent, u bent mede-bezitter van dit cultureel erfgoed.


http://www.vlaamseopera.be/productiondetailshort.orb?prd=612&pgclr=ArmyGreen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een jaar is vlug voorbij. Helaas.




Klein blauw ventje voor een jaar weg.
Helaas, het zal terugkeren


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stuurloze sukkels ? Multiculti's !



Arabist Hans Jansen van de Universiteit Utrecht haalt in zijn nieuwe boek fel uit naar moslims en het kabinet. Volgens Jansen zijn leden van het kabinet bereid geweest zich te schikken naar de wensen van een vage groep moslims.

In het boek ' Islam voor de varkens, apen, ezels en andere beesten' krijgt met name de PvdA er fel van langs. Deze multiculti's zijn volgens Jansen in moslimse ogen stuurloze sukkels.

De arabist  denkt dat Nederland heel geschikt is als proeftuin voor de plannen van Osama Bin Ladens geestverwanten. Nederland is dichtbevolkt, de politie is aardig en er zijn heel veel bange mensen. Hans Jansen is bijzonder hoogleraar voor het hedendaags islamitisch denken aan de Universiteit Utrecht. In het boek beantwoordt hij vragen van niet-moslims over de islam.

Savat

(overgenomen van www.geenstijl.nl )


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-bestuurslid beroofd na vergadering



Lekker nieuws voor de vrienden van de veelkleurige regenboogmaatschappij en het nakende verval : na een bestuursvergadering van de afdeling Antwerpen van Vlaams Belang werd Tilly overvallen op straat en beroofd van haar handtas. Ja, ja, boontje kwam voorbijgefietst om zijn loontje.

" Gisterenavond, rond 22.15u,  kwamen Tilly, Eddy en ik de secretaris, terug van de vergadering in de Van Maerlantstraat.  We begaven ons naar mijn wagen op de Italiëlei.  Toen we in de Goudbloemstraat waren, werd Tilly overvallen door een jongeman op fiets.  Haar handtas werd uit haar handen gerukt en voor we het goed en wel beseften, was de overvaller al op het einde van de straat.  Hij stopte even om te kijken en liet ostentatief de handtas zien.  Vervolgens reed hij de Italiëlei op.

Terug in de Van Maerlantstraat belden we de de politie.  Eerst de 100, maar daar nam niemand op.  Vervolgens belden we de blauwe lijn, die wel opdaagden, ook toen toen ze hoorden wie de beroofde was. "

De overvaller was een blonde jongeman van het type Ikea "Benny Björn" en de fiets was van het merk BMX in afwachting van een BMW.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Staatsveiligheid opdoeken ?



Gaan we de staatsveiligheid opdoeken ?  Waarmee gaan we dan lachen ? Met onszelf ?  Dat zou origineel zijn, want op onze tegenstrevers moeten we niet rekenen, die kùnnen niet lachen. Heeft u al eens een lachpoging gezien ondenomen door Jos Geysels ?  Dat lijkt verdacht veel op hevige spierkrampen in het aangezicht die zelfs met de zwaarste pijnstillers niet te milderen zijn.  In dit land dat een pijp tot symbool neemt en tegelijk het roken verbiedt, blijven voldoende politici garant staan voor onze  behoeftes aan komische ontspanning.  Opdoeken, die Staatsveiligheid dus.

Vlaams Belang wil blunderende Staatsveiligheid afschaffen

Het dossier rond de Marokkaanse terrorist Belliraj mag zonder meer toegevoegd worden aan een lange lijst van blunders die de Belgische Staatsveiligheid door de jaren heen heeft opgebouwd. De Veiligheid van de Staat blijft sinds de jaren ’70 de uitschuivers opstapelen, speelt cavalier seul en komt niet eens zijn wettelijke verplichtingen inzake informatieverstrekking na. Vooral de manifeste onwil tot communicatie, onder andere met OCAD, en de onwil tegenover elk toezicht kunnen volgens het Vlaams Belang niet langer getolereerd worden. Het zogeheten parlementair toezicht via de begeleidingscommissie Comité I van de Senaat blijkt bovendien waardeloos, veel dossiers blijven ontoegankelijk en de parlementaire oppositie wordt niet eens vertegenwoordigd in de voormelde commissie.

Kortom, het is aangewezen om deze instelling af te schaffen. Kamerlid Filip De Man dient vandaag een wetsvoorstel in (voorstel tot wijziging van de wet van 30 november 1998 houdende regeling van de inlichtingen- en veiligheidsdienst teneinde de Veiligheid van de Staat af te schaffen). Dit voorstel somt een lange (maar wellicht onvolledige) lijst op van de fouten van de Staatsveiligheid.

De taken van de dienst kunnen worden overgenomen en uitgevoerd door de politiediensten, zoals dat bijvoorbeeld in Denemarken (Politiets Efterretningstjeneste) of de Verenigde Staten (Federal Bureau of Investigation) het geval is. Bevoegdheden, taken en personeel moeten m.a.w. overgeheveld worden naar de federale politie, meerbepaald naar de Algemene Directie van de bestuurlijke politie (die nu al bewakingsopdrachten uitvoert) en naar de Federale gerechtelijke politie (waar nu reeds zaken als terrorisme, drugstrafieken en wapenhandel onderzocht worden).

PS : Nu ook de Militaire Inlichtingendienst op de hoogte bleek van het bestaan en het mooie carrièrepad van Abdelkader, de edele Marokkaan uit Evergem, is het wellicht te overwegen door de immer alerte Staatsveiligheid om ook tegen die instelling een klacht in te dienen. Laat dat de hoofdbezigheid zijn van onze spionnen, naar de rechtbank rijden.  Met de tram.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV : terugtocht in de senaat



14.03.2008 15.25u - Gisteren behandelde de Senaat het belangenconflict dat het parlement van de Franse Gemeenschap heeft ingesteld tegen het Vlaamse wetsvoorstel over de splitsing van BHV. In het advies dat de Senaat aan het bevoegde Overlegcomité zal geven, wordt gesteld dat het probleem “een onderhandelde oplossing” moet krijgen, wat niet minder is dan een Vlaamse terugtocht.

Onderhandelen betekent immers dat hoe dan ook een prijs zal betaald worden, terwijl in het Vlaamse regeerakkoord het principe van de “onverwijlde splitsing zonder prijs” is opgenomen. Opmerkelijk was dat ook CD&V én de N-VA dit advies mee goedkeurden, en daarmee nogmaals bevestigen dat het ‘Vlaams kartel’ wel degelijk en volop de bocht aan het nemen is.

Dat was overigens ook Spiritist Geert Lambert opgevallen, die deze gelegenheid niet onverlet liet om uit te halen naar zijn voormalige partijgenoten. Waarmee we natuurlijk zijn aanbeland bij het verhaal van de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet. Lambert en zijn dwergpartijtje pleitten immers zelf voor een “onderhandelde oplossing” en zit dus, net als alle Vlaamse meerderheidspartijen, in het kamp van de toegevers.

Inzake BHV wordt het regeerakkoord uiteindelijk alleen nog verdedigd door de oppositie: het Vlaams Belang.

(Overgenomen van de webstek Vlaams Belang)


15-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustdag



ZATERDAG  RUSTDAG






Peynet


14-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT-blog van Rik Torfs

Op de 0000-webstek hebben een aantal personen die niet rechtstreeks behoren tot het eigen wandelpersoneel een blog.  Of het houden van een twaalftal blogs op internet behoort tot de opdracht van een openbare omroep wordt door niemand betwist, door ons wordt het wel in vraag gesteld. Wij hebben gelukkig voor de 0000 niets in de pap te brokkelen en vice-versa evenmin.  "On se connaît et cela suffit amplement."  (in de taal van mijn gevierde burgemeester : "ongs kengt ongs en da's genoech", ons kent ons en dat volstaat)
 
In het laatste stuk van Rik Torfs, een van de  0000-blogbezitters,  richt hij zich rechtstreeks tot Gerolf Annemans in verband met de voorzittersverkiezingen van VB en Annemans heeft hierop gereageerd.   Dat is gemakkelijk, dan kunnen wij ons beperken tot enkele algemeenheden.
 
Rik Torfs is een geestig en erudiet man en velen genieten van zijn radde en humoristische kwinkslagen en uitspraken.  Ook als interviewer  van gekende personen uit de wereld van ontspanning of politiek laat Torfs zich kennen als een beschaafd man wiens ideeën geschraagd worden door mensenkennis, respect en wellevendheid.  Sinds het medium de geestige professor ontdekte, schijnt deze laatste enorm te genieten van zijn populariteit : het gebeurt niet vaak dat mensen van het intellectuele kaliber van Torfs de gunst van de publieke opinie verwerven, ook als hun erotische uitstraling het niveau evenaart van een kemelharen sloef . Tot zover de niet geringe waardering en lof. 
 
Wie tegen VB aanleunt is een expert in het opvangen van schimpscheuten, verwijten, bedreigingen en sociale of professionele uitsluitingen. Zaken die de professor kerkelijk recht  in zijn beschermde leventje nog nooit zal meegemaakt hebben. De redeloze haat en nijd die veel VB-ers ervaren,  verklaart ook onze intense samenhorigheid, "de reden dat wij allemaal zo veel van mekaar houden" zoals de geleerde schamper opmerkt,  hij de ijdele hengelaar naar de liefde en bewondering van kijkend Vlaanderen.  Helaas zal hij die hechte vriendschap  blijvend ontberen, hij heeft ter compensatie zijn wervende  erotische uitstraling.
 
De grappenmaker doet vervolgens gretig beroep op de anti-VB-gebruiksaanwijzing die hem toegespeeld werd door de binken van "de Morgen" : "Een partij die van leiders houdt" (ziet u de subtiele verwijzing naar de periode van Adolf H. ?) "Valkeniers,  wiens zinsbouw krukkig is en zijn taal arm" . En nu komt het hoogtepunt van Torfs' visie en kennis op de Vlaamse autonomisten : "Hoe sterker Vlamingen zich tegen belgië afzetten, hoe bloedarmoediger hun Nederlands pleegt te zijn".

Wat een armzalige en onwetende redenering van onze kerkjurist : hij doet me denken aan Cicero, die het goed wist uit te leggen maar  nooit een slagveld betreden heeft.  Trouwens, als u me de plastische vergelijking toestaat : Valkeniers draait niet met zijn kont rond de pot zoals de welbespraakte fantasten en liegebeesten die Torfs' voorkeur wegdragen.
 
Vanuit de superieure positie van een handig woordenjongleur, redeneert de geleerde universiteitsprofessor zoals het in die milieus gebruikelijk is : je mag alleen meespelen als je foutloos Nederlands spreekt en schrijft zoals de professor zelf dat doet en bij voorkeur met vele kwinkslagen.  U ziet direct het elitaire in die denkwijze. Hij zou graag willen dat de Vlaams-nationalistische partij een soort Standaard-boekenclub is met elke dag AN-curussen voor de kaderleden en militanten, zodat de professor en zijn paladijnen zich vrolijk zouden kunnen maken over het oubollig taalflamingantisme van die partij.  Die "hij trouwens best zelf zou kunnen leiden, want hij heeft ook weinig talent".  Dat is gebleken bij de rectorverkiezingen en, geen fan zijnde van de Katholieke Universiteit vind ik het jammer dat Rik ernaast gegrepen heeft, want met zijn gebrek aan leiderschap zou hij de reputatie van Leuven helemaal total loss hebben gereden.  Dan zou hij grappen kunnen maken over zelfbevlekking, wat nog steeds hilarische lachbuien oplevert in zijn kringen.  Hypocriet gnuiven is overigens Torfs' beste eigenschap geweest, tot de televisie zijn kemelharen erotische attracties blootlegde.
 
Achter de goedkope redenering over taalgebruik schuilt de typische mentaliteit van de snobistische bourgeois die neerkijkt op de gewone man en vrouw,   het niveau waar hij met zijn praatjes Valkeniers probeert op vast te spijkeren.  Helaas, beste jongen, is Valkeniers een intellectueel met uitgebreide kennis en cultuur, die naast  de veelgeplaagde en misbegrepen gewone vrouw en man staat.  Dat zijn zo van die nuances, die moeilijk te vatten zijn voor iemand die heel de dag met zijn neusje in het kerklatijn zit.

Onze humorist was vorig jaar in gesprek met "enkele" traditionele partijen die hem graag op hun lijsten zagen verschijnen als stemmenkanon.   Hij is daar toen niet op ingegaan in het raam van zijn carrièreplanning.  Na eerst gebuisd geweest te zijn als rector, zag hij een karige zetel in kamer of senaat niet zitten.  Hij blijft dus gewoon studenten belachelijk maken in zijn columns van de Openbare Omroep .  Achter de façade van een grappige persoonlijkheid doemt met de tijd het beeld op van de echte rancuneuze, overbeschermde, verwende ijdeltuit, Henri Torfs. Dat zal het moment zijn om in de politieke arena te stappen. Tijd om vast te stellen of het parlementair circus nog nood heeft aan een August, tussen zovele anderen.
 
stoet van professoren in 1594
 

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!