Angeltjes
08-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse liberalen gijzelen zichzelf - Eric Donckier

 

 
Vlaamse liberalen gijzelen zichzelf in regering 
 
Het gaat helemaal niet goed met Open Vld. De partij voelt zich niet lekker in de federale regering. Maar ze kan geen kant uit. Wegens de financiële en economische crisis. Maar ook en vooral omdat de kopstukken een na een in opspraak komen.

Open Vld verloor de verkiezingen van juni 2007 voor Kamer en Senaat. De partij kreeg de rekening gepresenteerd voor acht jaar paarse puinhopen en interne ruzies. Maar omdat de sp.a tegen alle verwachtingen in nog meer verloor én omdat de Franstalige liberale broeders van de MR wél wonnen, zit Open Vld opnieuw in de regering. Bart Somers, Patrick Dewael en Karel De Gucht konden dat des te gemakkelijker doen nadat Guy Verhofstadt de verantwoordelijkheid voor de verkiezingsnederlaag volledig op zich had genomen.

Open Vld voelde zich daar heel comfortabel bij. Wel in de regering, want onmisbaar, maar zonder opnieuw de politieke leiding te moeten nemen. Het was aan Yves Leterme om te doen wat hij beloofd had. Die bakt er weinig of niets van: géén staatshervorming, géén splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde, géén goed bestuur, géén begroting in evenwicht.

In eerste instantie werd daar wat lacherig over gedaan. Yves Leterme had veel kritiek op Guy Verhofstadt, hij zou beter doen. Nu blijkt dat ook hij het niet kan. Maar het lachen is Open Vld vergaan. De mislukking van Leterme straalt af op de hele regering, dus ook op Open Vld.

In feit is Open Vld in de regering Leterme wat de sp.a was in de tweede regering Verhofstadt. Die regering ging ten onder aan de hoogmoed van Open Vld en het mistasten van de partij. De partij implodeerde, de regering verloor aan populariteit en de sp.a betaalde mee de rekening bij de verkiezingen van 2007 omdat Johan Vande Lanotte gekneld raakte tussen de hamer van Leterme en het aambeeld van Verhofstadt. Open Vld riskeert nu hetzelfde bij de volgende verkiezingen met Jean-Marie Dedecker als hamer en Yves Leterme als aambeeld. Dat is extra pijnlijk omdat Jean-Marie Dedecker uit Open Vld werd gegooid maar ondertussen met zijn LDD volgens de peilingen goed is voor 15 procent van de Vlaamse stemmen. En die komen óók van Open Vld.

Uiteraard weet men dit ook bij Open Vld zelf. Daarom probeert de partij de bakens te verzetten. De recente begrotingsopmaak en bijhorende regeringsverklaring was een goede test om te zien in welke mate de partij erin slaagt haar stempel te drukken. Het resultaat is bedroevend. Van de liberale stokpaardjes - een verdere activering van de werklozen via o.a. een langzame afbouw van de werkloosheidsuitkeringen en een verlaging van de personenbelasting en van de vennootschapsbelasting - kwam zo goed als niets in huis. Integendeel, wanneer benzine en diesel goedkoper wordt, gaat de regering de helft van de prijsverlaging voor zich houden door een verhoging van de accijzen.

Dit alles zorgt voor grote twijfels en onrust binnen Open Vld. Moet de partij in de regering blijven? Kan ze haar soortelijk gewicht vergroten? Of moet men gewoon uit de regering stappen? De partij weet het niet. Dat levert heel vreemdsoortige commentaren op. Zo was er vorige week een interview met Karel De Gucht in La Libre Belgique waarin hij duidelijk zegt niet tevreden te zijn met het regeringsbeleid. Maar dat is in feite het slechtste wat hij en Open Vld kunnen doen. Met dat soort interviews geven ze immers aan dat Open Vld er voor spek en bonen bijzit maar het niet aandurft om de regering op te blazen.

Voor dat blijven zitten zijn er meerdere mogelijke verklaringen zoals het feit dat Karel De Gucht en consorten graag minister zijn. Of dat ze schrik hebben om naar de stembus te trekken. Dat zal wel zo zijn. Maar er zijn twee meer fundamentele verklaringen. De eerste is dat het financieel en economisch niet goed gaat. Nu de regering opblazen en het land in een politieke crisis storten zou onverantwoord zijn. Mocht dat leiden tot verkiezingen, dan zou Open Vld daar wel eens voor afgerekend kunnen worden.

De tweede verklaring moet men binnen Open Vld zelf zoeken. Het aantal kopstukken dat in opspraak is gekomen, is haast zelfs niet meer op één hand te tellen.

- Het begon met Fientje Moerman wegens het versassen van studieopdrachten en uiteraard de bijhorende financiële middelen naar ten zeerste bevriende organisaties.

- Patrick Dewael staat tweemaal onder druk. Omdat het lang duurde voor hij durfde optreden tegen politiechef Fernand Koekelberg nadat die zijn twee secretaresses ten onrechte een promotie had gegeven. En omdat een van zijn medewerksters een promotie kreeg na schriftvervalsing.

- Karel De Gucht kwam vorige week in opspraak nadat zijn echtgenote in opdracht van haar moeder 2.000 Fortis-aandelen verkocht net voor de beurskoers van Fortis volledig instortte. Ging het hier om handel met voorkennis?

- En dan is er Noël Slangen. De algemeen directeur van Open Vld heeft ook een eigen communicatiebureau, de man heeft dus twee petten en dat brengt hem steeds vaker in de problemen: hoe komt hij aan zijn contracten voor zijn bureau?

Het moet duidelijk zijn. Tot nader orde is er géén enkel bewijs van machtsmisbruik, fraude, schriftvervalsing of misbruik van voorkennis in hoofde van al deze liberale kopstukken. Maar het spreekt voor zich dat dit niet goed is voor hun prestige. Daardoor kunnen zij ook persoonlijk geen kant uit, kunnen ze minder wegen op de besluitvorming, zijn ze voor een stuk de gegijzelde van deze regering.

Overigens zijn er binnen de partij ook niet meteen veel figuren die de rol van bijvoorbeeld Patrick Dewael of Karel De Gucht kunnen overnemen. Te veel Open Vld-parlementsleden hebben het voor zichzelf gemakkelijk gemaakt door hun wagonnetje aan een succesvolle locomotief te koppelen. De aflossing van de wacht is niet verzekerd.

Dat maakt dat de roep naar Guy Verhofstadt steeds luider klinkt. Het moet gezegd, de man heeft in grandeur afscheid genomen als premier. Sindsdien is hij de meest populaire politicus. Maar Verhofstadt kan onmogelijk de toekomst van Open Vld zijn. De dag dat hij terugkeert wordt ook hij opnieuw geconfronteerd met zijn beloftes en met zijn resultaten. De actieve welvaartsstaat, de modelstaat België, de depolitisering van kabinetten en administratie, begrotingen met een overschot, er is weinig van in huis gekomen.

Dit alles maakt dat Open Vld weinig keuze heeft. De partij is veroordeeld om in de regering Leterme te blijven. En te hopen - waarschijnlijk tegen beter weten in - dat het ooit beter wordt.


Eric DONCKIER à Het Belang van Limburg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. In ons financieel-economisch hoekje is alles piekfijn,

 

Nu de regering de vliegtaks die de sector moest uitwringen, heeft afgeschaft, is het woord aan de de financiële genieën en uitvinders van belastingen.  Hoe ze deze supplementaire inkomsten (de kosten voor invoering zijn hoger maar dat is een verwaarloosbare opmerking van een zuurpruim) zal vervangen, is een zaak voor de premier.  Dat verklaarde hij gisteren.  "'t Is mi oal gelik" sprak hij met overtuiging "'k en zal 't vinden" en hij depte even de bovenlip droog.

Steeds bereid een civieke bijdrage te leveren tot de instandhouding van het keuninkrijk, overlopen wij, dankzij onze geheime financiële medewerker, de voorbije week met haar kleine tegenvallertjes en haar grote maatregelen die hopelijk binnenkort resultaten zullen afwerpen. 

Dit is misschien de grootste financiële crisis ooit maar tegelijk ook diegene die kan rekenen op de grootste internationale aandacht omdat allen in hetzelfde bad zitten. Zoals de President van Hemel en Aarde, zijne kleine onsterfelijkheid Sarkozy het verklankte : "Après Moi le déluge" en hij verkocht "en passant" een kopstoot aan de Ierse premier die dat inmiddels gewoon is en beleefd "Thank you" mompelde.

"Dat de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten werden gewonnen door de Democratische kandidaat Barack Obama was even fijn nieuws maar de economische realiteit kreeg al snel de overhand.
 
Woensdag bleek dat in de private sector van de Verenigde Staten in oktober een veel groter aantal banen verloren was gegaan dan verwacht.

Dit cijfer werd vrijdag gevolgd door het Amerikaanse banenrapport over dezelfde maand voor de publieke sector, de grootste werkgever in de Verenigde Staten. Marktvorsers hielden rekening met een daling met 200.000 en een werkloosheidspercentage van 6,3%. Maar vandaag bleek de daling 240.000 te bedragen. Ook in de maand september was het banenverlies hoger dan geraamd.

Verder kwam donderdag het langverwachte rentebesluit van de ECB en Bank of England. De ECB koos voor een verlaging met vijftig basispunten. De markt had dat echter al ingeprijsd. Bovendien was deze verlaging een stuk minder fors dan de 150 basispunten die Bank of England van de rente afsnoepte. Deze verlagingen van de rente moeten weldra het interbancaire geldverkeer terug op gang trekken, watlevensnoodzakelijk is om de sputterende economie van voldoende zuurstof te voorzien."

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vakbonden en Vlaams Belang bij Terzake

 

 

Fragment uit Terzake met Marie-Rose Morel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reactie van LBC bij Terzake

 

 

De rechter kent er niets van, hij moet vervangen worden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtbank veroordeelt LBC/ACV voor uitsluiting Vlaams Belanger !

 

07.11.2008 16.37u - Zoals bekend, bedrijven de drie monopolievakbonden in dit land (ACV, ABVV en ACLVB) een gemeenschappelijke uitsluitingsstrategie tegenover Vlaams-nationalisten. De processen die hiertegen werden opgestart hebben vandaag een eerste en historisch resultaat opgeleverd. De rechtbank van Eerste Aanleg te Antwerpen oordeelde immers dat de uitsluiting van mevrouw Van Den Berghe, een van de Vlaams Belang-leden die omwille van haar kandidatuur voor de Vlaamse parlementsverkiezingen van 2004 uit het ACV was gesloten, onwettig is.

Het Vlaams Belang is verheugd dat de systeemvakbonden, die beweren ‘tegen discriminatie’ en ‘democratisch’ te zijn, zijn ontmaskerd als organisaties die er discriminerende en ondemocratische methodes op na houden.

Meteen na het vonnis hebben tientallen Vlaams Belang-kandidaten het ACV middels een aangetekende brief in gebreke gesteld omdat zij onwettig werden uitgesloten. Indien de vakbond bij haar uitsluitingsstrategie blijft, zullen ook zij overgaan tot een dagvaarding.

Het Vlaams Belang beklemtoont tenslotte nogmaals dat het niet ‘tegen de vakbonden’ is, maar wél tegen het machtsmisbruik, de onwettige praktijken en het belgicisme van de top van de drie monopolievakbonden. De vakbonden moeten de belangen van de Vlaamse werknemers verdedigen, niet omgekeerd.


Wij zijn uitgesproken trots op Marie-Rose Rebel en haar vakbondscel met al de medewerkers 

Rechtbank veroordeelt LBC en ACV wegens onwettig uitsluiten Vlaams Belanger

Uitsluitingspraktijk vakbonden voor het eerst ondubbelzinnig veroordeeld

Enorme precedentwaarde tegen discriminatie van Vlaams-nationalisten door ACV, ABVV en ACLVB


07.11.2008 16.22u - Sedert enkele jaren hanteren de drie monopolievakbonden ACV, ABVV en ACLVB een onderling afgesproken discriminerende houding, waarbij Vlaams-nationalisten die kandideren op een VB-lijst worden uitgesloten als lid van de vakbond. Het Vlaams Belang heeft deze praktijk steeds aangeklaagd als strijdig met de wet en de Grondwet, omdat die drie vakbonden monopolies hebben als het uitbetalen van stempelgeld of het indienen van kandidatenlijsten bij sociale verkiezingen, en omdat discriminatie op basis van politieke overtuiging verboden is.

Er werden dan ook processen opgestart en die hebben vandaag een eerste historisch resultaat opgeleverd.

Nadat mevrouw Lieve Van Den Berghe uit Vorselaar kandidate was op de lijst van het Vlaams Belang voor de Vlaamse parlementsverkiezingen in 2004, besloot het LBC-NVK, onderdeel van het ACV, en ook het ACV zelf haar te schrappen als lid.

Mevrouw Van Den Berghe daagde LBC en ACV voor de rechtbank van Eerste Aanleg te Antwerpen en eiste haar heropname als lid, omdat de uitsluiting onwettig was. Het ACV argumenteerde, zoals het al jaren doet, dat zij als vereniging 'het recht heeft uit te sluiten wie zij wil'.

De rechtbank van Eerste Aanleg te Antwerpen heeft met vonnis van 4 november 2008 het ACV nu veroordeeld en brandhout gemaakt van haar redenering. Het vonnis bepaalt:

Verweerders (LBC en ACV, nvdr) bewijzen derhalve niet dat er enige rechtsgeldig statutaire of reglementaire bepaling was die de uitsluiting van eiseres kon verantwoorden. De beslissingen van 19 februari en 18 oktober 2005 tot uitsluiting van eiseres waren strijdig met de statuten en dus ongeldig. Het feit dat de betrokken verenigingen geacht worden hun eigen statuten na te leven, kan bezwaarlijk op gespannen voet komen te staan met de vrijheid van vereniging zelf'


De rechtbank stelt vervolgens logisch vast dat mevrouw Van Den Berghe 'derhalve geacht dient te worden nooit rechtsgeldig uit de LBC-NVK te zijn uitgesloten, zodat zij hiervan thans nog lid is.' LBC en ACV worden veroordeeld tot de dagvaardingskosten en de gerechtskosten.

Het Vlaams Belang is bijzonder verheugd met deze uitspraak en stelt vast dat de rechtbank correct heeft aangegeven dat de vrijheid van vereniging hoegenaamd niet geschonden is indien een vakbond verhinderd wordt Vlaams-nationalisten onrechtmatig uit te sluiten.

Eveneens verheugend is dat LBC en ACV, die beweren 'democratisch' en 'tegen discriminatie' te zijn, nu ontmaskerd zijn als organisaties die met hun ondemocratische en discriminerende uitsluitingspraktijk mensen enkel omwille van hun mening schaden.

LBC en ACV zullen allicht in beroep gaan, maar de precedentwaarde van deze uitspraak is enorm. Meteen na hun uitsluiting hebben tientallen Vlaams Belang-kandidaten het ACV met een aangetekende brief in gebreke gesteld, omdat zij onwettig werden uitgesloten. Met dit vonnis in de hand zullen deze leden nu eveneens van het ACV eisen hen opnieuw als lid te aanvaarden. Zo niet, zullen ook zij overgaan tot bijkomende dagvaardingen.

Het Vlaams Belang benadrukt tenslotte nogmaals dat het niet 'tegen de vakbonden' is, maar wel tegen de wijze waarop de drie partijgebonden monopolievakbonden in dit land werken: het machtsmisbruik, de onwettige praktijken en het pro-Belgische discours van ACV, ABVV en ACLVB schaadt de belangen van alle Vlaamse werknemers.

Vlaanderen heeft recht op een ander, vrij en ontzuild vakbondslandschap.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang

Guy D'Haeseleer
Volksvertegenwoordiger

Marie-Rose Morel
Vlaams parlementslid

 http://www.marie-rosemorel.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de toekomst

 

prostitutieleeftijd.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En hier is uw zaterdagse Platenruiter alweder

 

 

Geachte Lezers, Luisteraars en Vrienden : we kunnen het niet voldoende onderstrepen, deze muziekvideo's zijn niet meer dan de eigenzinnige keuze van één iemand die zeer goed weet, dat velen hier schouderophalend aan voorbijgaan.  En dat is prima : ieder zijn smaak, wat is mooi, wat is lelijk ? 

Dit gezegd zijnde : vandaag hebben we de voorstelling van een EMI-opname van muziek van Richard Strauss, gezongen door de Zweedse Nina Stemme en gedirigeerd door Antonio Pappano, die jarenlang muziekdirecteur is geweest van de Brusselse Munt.  De twee protagonisten geven hun visie over de grote Strauss en er zijn fragmenten uit de Vier laatste Liederen, Capriccio en Salomé.  Het is sidderen en genieten.  En het is weer eens onze eigen Westerse cultuur.  Wij hebben echt redenen om trots te zijn op onze identiteit.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De genocide die er geen was ...

 

donderdag 13/11/08 : Conferentie in Europees Parlement : Dersim 1937-1938: 70 jaar later


Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de massamoorden in Dersim, organiseert de Vereniging voor de Heropbouw van Dersim een internationale conferentie onder het voorzitterschap van mevr. Feleknas Uca, Europees Parlementslid (EUL/NGL), in het Europees Parlement in Brussel (vanaf 15u).

70 jaar geleden gebeurde er in Turkije een volkerenmoord die nooit tot het bewustzijn van Europa en de wereld is doorgedrongen. In het voorjaar van 1937 drongen Turkse militairen binnen in de provincie Dersim, een provincie in Oost-Turkije die bewoond wordt door alevitische Koerden. Dorpen werden platgebrand en tienduizenden burgers – mannen, vrouwen en kinderen, werden vermoord. De overlevenden werden naar West-Turkije gedeporteerd.

@ de muurkrant

Posted by Erika Verheyen on 7/11/2008, 9:59:55


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookgestapo slaat toe - Roken in de auto : VERBOTEN !

 

Zover zijn we nog niet maar er is wel al een voorstel van een Bijbeldemocrate.  En als het in NL regent, dan drupt het bij ons, zeker als de paranoïde gek , Blanpain, lucht krijgt van dit initiatief.

De Christenunie wil roken in de auto verbieden.

 

 

Kamerlid Esmé Wiegman heeft bij de behandeling van de begroting Volksgezondheid om een verbod gevraagd. 'De concentraties schadelijke stoffen in de lucht blijken veel hoger dan die in cafés waar zwaar gerookt wordt. De werknemers in de horeca worden wel beschermd, maar de kinderen niet.’

‘Iedereen roept meteen dat de politie een verbod op roken in de auto in gezelschap van kinderen niet kan handhaven. Dan zeg ik: laten we dan het roken in de auto helemaal verbieden. Autorijden met een telefoon in je hand is niet veilig. Dat geldt ook autorijden met een sigaret in je hand. Je kunt de rook in je ogen krijgen, of vonkjes op je broek. De politie kan een verbod net zo handhaven als de regels over telefoneren in de auto. Maar het gaat me niet om de boete of betutteling. Het gaat me om de kinderen', zo zegt ze tegen de Volkskrant. Een rookverbod thuis vindt ze nog een stap te ver.

@ Spitsnieuws

Verbieden en Verplichten : dàt zijn de kenmerken van de huidige politici, naast zorgen dat wij genoeg geld afdragen opdat zij zouden kunnen in weelde leven.  Change !  Wie riep dat ?

 


07-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Felicitaties met een reukje ?

 

 
 
President Ahmadinejad van Iran heeft de aanstaande president van de VS gefeliciteerd met zijn overwinning.  Heel wat mensen zien in dit gebaar de bevestiging van hun eigen terechte verlangen naar een wereld van vrede en begrip.  Wie zou dit niet wensen ?  Laten we echter niet naïef zijn, als dictators zoals Ahmadinejad en de oude krokodil Castro of de jongere veelbelovende ruziestoker Chavez hun vriendelijkste smile bovenhalen, dan weten zij verdraaid goed, waarom ze dit doen.  Obama heeft tijdens zijn campagne duidelijk de boodschap meegegeven dat Amerika bereid is vrij spel te geven aan de kleine sabelslepers van deze wereld, die uit zijn op meer macht, het bezit van atoomwapens en geen enkele ambitie bezitten om hun naties open, tolerant en democratisch in te schakelen in de wereldorde van change.
 
De hartelijke verwelkoming op het politieke wereldtoneel  door de oorlogswolven dankt Obama aan het feit dat hij zijn troeven reeds uit handen heeft gegeven vooraleer het spel aan te vatten.  Of de moslimwortels van Hoessein zullen doorbreken wordt met angst tegemoetzien in Israël.  Laten wij in Europa,  met onze talrijke moslim-enclaves, vooral niet de ogen sluiten voor wat de toekomst kan brengen.
 
 
Een toekomstbeeld ?  Helaas een getrukeerde foto.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts één kandidaat voor overname Kaupthing België

 

Slechts één kandidaat voor overname Kaupthing België

Nonkel Kruk : "Aangezien het tekort op de begroting 2009 slechts een verwaarloosbare 5 miljard bedraagt, kunnen wij Kaupthing best Kaufen of Kapen (hinnikt uitbundig). Maar zoals het past voor een echte Monopoly-bankier, laten wij niet in onze kaarten kijken.  eerst nog rondkijken bij de concurrentie in Groenland of Alaska en dan BAM toeslààn ...I love this game. 

 

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Multicultureel Vreugde-Hoekje

 

Twee diversiteitsberichten van bij de Bovenburen.  Als u mocht besluiten, dat het bij ons in Schandland toch rustiger is, ziet u één ding over het hoofd : de media in NL, ook al zijn ze ingespoten met het politiek-correct anti-virus, de fatsoensdrang om te informeren primeert. In Schandland dekken zowel de politiek als de media onwelkome informatie af.  Wat niet vermeld wordt, bestaat niet.

Marokkanen krijgen geen soepsidie, ies discriminaasie

Stichting Marokkanen Breda claimt te worden gediscrimineerd door de gemeente Breda. Het clubje diende tevergeefs een verzoek in voor steun uit het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling (FMO). Dat meldt BN DeStem.

 Voorzitter Embarak Lamou wil drie keer per week sportactiviteiten organiseren en daar heeft hij maar liefst 49.000 euro voor nodig. Daar worden Marokaanse jongeren namelijk kalm van en dat voorkomt dat ze bejaarden en kinderen afranselen en kinderwagens omgooien. “Ik kan met het geld 150 jongeren van de straat afhouden. Daarom vind ik het echt jammer dat het fonds me voor de tweede keer afwimpelt.”

Marokkanen of Toerken mishandelen moeder met kindje (ies koeltoer)

Twee mannen hebben gisteren in Den Haag gedreigd een tweejarig kind te ontvoeren als de moeder van de peuter haar pincode niet zou afgeven. Dat gebeurde tijdens een straatroof op klaarlichte dag. Nadat zij de pincode hadden gekregen gooiden ze de kinderwagen omver, waardoor het kindje op straat viel.

De moeder (21) liep 's middags het winkelgebied De Haagse Bluf in. Op dat moment werd zij belaagd door twee mannen die haar portemonnee wilden hebben. Ze weigerde aanvankelijk, waarop een van de twee overvallers een mes op haar keel zette. Daarna eiste het duo haar pincode.

De politie spreekt van een ''weerzinwekkende straatroof''. Ze beschikt wel over een duidelijk signalement. De mannen zijn vermoedelijk van Turkse of Marokkaanse komaf en zijn beide ongeveer 1.80 meter lang. Een van hen had bijna doorlopende wenkbrauwen en een opvallend brede neus

 

@ Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haha, de Staatsveiligheid : Oewist er mee ?

 

In het archief vonden we deze tekening van Fré uit 2004. Het leuke dikkerdje met het uitgestoken handje is de buitengebonjourde directeur Koen Dassen.  Er is nog niet veel gewijzigd, behalve dat de nieuwe boss dunner is en er nijdiger uitziet.  Gelukkig is de Marokkaanse Geheime politie er in geslaagd een terreurnetwerk op te rollen met aan het hoofd een dubbele nationaliteitenbelg uit Evergem, die verdacht wordt van 5 of 6 racistisch geïnspireerde moorden. En wat zeggen de de grote jongens van de belze Staatsveiligheid nu : "Dank u, brave Marokkanen".

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Memoriam : Marcel Clarysse, oud-burgemeester van Harelbeke

 

Overgenomen van de blog van onze goede collega Duplo van Aanklacht

 


Vriend Jan belde mij of ik even langs kon komen met de vraag om zoveel mogelijk vrienden en kennissen te vragen om zaterdag afscheid te nemen van Mark Stashar, zijn pseudoniem waaronder hij ooit "Ook dit was leven" schreef.

Ik citeer de schriftelijke vraag van vriend Jan die zich ook heeft ingezet om eerherstel te bekomen voor Marcel bij het Bureau Eerherstel van het Parket.

Beste,

Twee jaar ben ik daar nu mee bezig. Herinnering na herinnering gestuurd met aanmaning tot spoed om met bevrediging van zijn innige wens zijn laatste levensdagen wat op te fleuren en opdat hij met innerlijke vrede afscheid zou kunnen nemen van zijn dierbaren. Eindelijk komt de zaak uitgerekend nu voor op maandag 10 november voor het Hof van Beroep te Gent.

Helaas, Marcel zal het niet meer beleven.

Je zou de familie en mezelf een groot plezier doen met zovelen als mogelijk aanwezig te zijn op de uitvaart, zaterdag a.s. te Kuurne.

Dank en beste groeten.


Binnenkort het hele verhaal.











07-11-2008, 11:15 Geschreven door Aanklacht


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vliegtaks vliegt buiten, de begroting crasht maar toch proficiat !

 

Alweer levert onze federale regering onder de bekwame leiding van de charismatische premier, Nonkel Kruk, een bewijs van haar financiële kunde. De vliegtaks goed voor 133 miljoen inkomsten, wordt geschrapt onder druk van de Vlaamse en Waalse regeringen.

Deze morgen werd die beslissing meegedeeld. Het zat nochtans mooi in mekaar : iedereen die op een vliegtuig stapte binnen Europa moest € 5 opleggen voor afstanden onder de 1000 kilometer , het vermelden niet waard.  Wie verder vloog, betaalde € 12, intercontinentale vluchten € 20 en voor de rijke bobbers in business-class € 50. Goed bedacht, proficiat. Wij waren uitermate gecharmeerd door deze knullige beslissing, want we weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is de twee eindjes aan mekaar te knopen voor de maand is begonnen. U wil niets weten over het einde van onze maanden. 

Aan de andere kant van deze operatie stonden enige verwaarloosbare kosten, zoals becijferd door experts die de vlieg- en reisindustrie kennen, namelijk 143 miljoen invoeringskosten en het schrappen van 3.500 banen. Ook goed becijferd, proficiat. Wij geven graag iedereen gelijk.

Op diverse internetfora vallen soms brieven te lezen van halsstarrige advocaten voor het beleid van deze regering.  Mensen die per se begrip willen blijven opbrengen, gezien de zeer moeilijke omstandigheden waarin de onbekwaamste regering die dit land ooit gekend heeft, toevalligerwjze ook geconfronteerd wordt met de meest bedreigende crisis die de financiële en economische wereld treft.  Da's juist. Het is goed bedacht, proficiat. 

Helaas is er nog een andere vaststelling te doen :   de ontmaskering van de onbekwamen uit deze regering gaat in ijltempo verder.  Elke dag een trapje lager op de ladder van de populariteit, elke dag vele stappen achteruit in het straatje zonder eind.  Dewael klampt zich vast aan zijn mandaat als ware het een knappe madame die hij niet kan loslaten, Reynders glimlacht om zijn eigen onvermogen en kijkt geringschattend neer op de puinhoop die hij in al die jaren verwezenlijkt heeft op het departement financiën, Napoleon reist de wereld rond met zijn schimpcursussen terwijl hij in eigen land beschuldigd wordt van financieel wangedrag, de Vlaamse en Waalse ministerinnen rollen als in een ordinaire catchwedstrijd voor vrouwen over mekaar omtrent de migrantenpolitiek ...

...en de meest fantaisistische begroting ooit, die van 2009, crasht met een tekort van 5 miljard euri. Nonkel Kruk is niet alleen een Vlaming die zijn kiesbeloftes houdt, hij is daarnaast een goed rekenkundige die zijn sporen verdiend heeft in het Rekenhof.  Het is er aan te merken. Proficiat ! 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij onze Bovenburen : Wij zijn hier, wij blijven hier

 

Probleemjeugd Ede riskeert wijkverbod

(Novum) - Jongeren die overlast veroorzaken in de Edese wijk Veldhuizen lopen vanaf donderdag het risico een wijkverbod opgelegd te krijgen. Dat houdt in dat ze zich tussen 22.00 en 07.00 uur niet in deze wijk mogen ophouden. Volgens een woordvoerder van de gemeente is de maatregel bedoeld voor een groep van negentig hangjongeren met een harde kern van twintig raddraaiers.

Het wijkverbod wordt ingesteld na twee waarschuwingen en geldt voor drie maanden. Iemand die ondanks een verblijfsontzegging tussen 22.00 en 07.00 uur toch op straat is in het gebied, wordt strafrechtelijk vervolgd. Burgemeester Cees van der Knaap (CDA) heeft in overleg met politie en justitie besloten een wijkverbod in te stellen.

In Veldhuizen geldt sinds september een samenscholingsverbod. Dit betekent dat jongeren in het gebied niet meer met vier of meer personen bij elkaar mogen staan. Ondanks het samenscholingsverbod blijven jongeren volgens de gemeente overlast veroorzaken.

Het wijkverbod is een extra maatregel om jongeren te weerhouden van onder meer geweldpleging, opruiing, mishandeling, bedreiging, diefstal, vernieling en ook samenscholing, meldt de gemeente. De politie maakt een uitzondering voor jongeren die naar hun werk, een arts of een apotheek moeten.

De gemeente Ede kampt al enige tijd met problemen die veelal worden veroorzaakt door Marokkaanse jongeren. Vorige maand pleitte Van der Knaap voor meer bevoegdheden om de probleemjeugd aan te pakken. Hij eiste meer geld van minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) om de jongeren intensieve begeleiding te geven.

@ http://www.nieuws.nl/533570

Moskee Ede

De moskee te Ede

http://www.wijblijvenhier.nl/index.php?/archives/707-Er-staat-een-moskee-in-Ede.html

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slangen weer eens in de tang

 

De schaamteloze mensensoort, genaamd  Noël Slangen, directeur van de politieke partij VLD, baas van het reclamebedrijf Groep C en tafelschuimer  die zijn politieke connecties misbruikt om bij openbare of semi-openbare instellingen schandelijke contracten binnen te rijven, komt weer eens in de publieke aandacht.

Het pijnlijke BAM-dossier is nog niet van de baan, waarin Groep C voor miljoenen euri schaduwwerkzaamheden uitvoerde, of er dient zich een nieuw schandaal aan. Groep C aanvaardde een opdracht van 5 Nederlandse gemeenten om de IJzeren Rijn tegen te werken.Dit werd gisteren in Terzake bekend gemaakt, waarvoor onze dank.

De betrokken gemeentes willen niet dat de historische goederenspoorlijn tussen Antwerpen en Ruhrgebied terug ingesteld wordt, omdat zij hierdoor te veel hinder zouden ondervinden in hun dorpen. Antwerpen, de provincie Limburg én de Vlaamse regering zijn grote voorstanders van deze IJzeren Rijn.

Het dubieuze figuur Slangen begaat de flater om deze opdracht vanuit Nederland, en lijnrecht tegen de belangen van Vlaanderen in, aan te grijpen als bewijs van zijn "onafhankelijkheid".  Hij drijft de arrogantie ten top door zelfs te verklaren "als de Vlaamse regering mij had ingehuurd, zou de IJzeren Rijn waarschijnlijk al rijden" ...  Dat zegt de onfatsoenlijke kerel die verantwoordelijk is voor de chaos omtrent de Oosterweelverbinding waarvoor hij ettelijke miljoenen opstreek.

Een punt is positief in de affaire Slangen : een politieke partij zoals de VLD waar graaien, sjoemelen en zich aan zijn post vastklampen tot het gebruikelijke politieke gedrag behoort, vertrouwt de leiding best toe aan een professionele handelaar in zwart schaduwwerk.

De huilerige verdediging van Slangen tijdens een vorige uitzending van Terzake, dat al die onthullingen "de tewerkstelling van het personeel in Groep C" bedreigt, was een eerste teken van zwakheid. De uitlatingen van gisteren over de IJzeren Rijn zouden hem, in een normaal, land de das moeten omdoen. Hopelijk komt er snel een einde aan het schandelijke en schandelijke optreden van deze afschuwelijke figuur.

Tot slot : ook Al Capone had heel wat "personeel" in dienst in Chicago toen zijn carrière op een jammere manier tot een einde kwam. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep : Kan iemand Mohammed Mok helpen aub ?

 

Dear : Sir/Madam,
 
            PARTNERSHIP/INVESTMENT
 
With due respect, trust and humility let me start by introducing myself. I am  Mr. Mohammed  Mok from Liberia West Africa, am recently in South  Africa as a refugee due to the political crisis in Liberia. I have  substantial amount of fund for you to handle with me for investment purpose. I can not handle it alone,because of my status here as a refugee, this is why i seek for your assistance.
 
Should you be interested please send me your  private phone, so that i can call you, for us to meet. I shall be glad to give you more clarification on the modalities needed for smooth successful completion of this proposal. I anticipate your quick response.
Best Regards,
Mr.Mohammed  Mok.
Pls, Contact me  throught this email:
hamedmokaaa@yahoo.com

***

Wil iemand van onze talrijke goedhartige lezertjes de Heer Mohammed helpen aub ?  Wij willen desnoods bemiddelen tegen een luttele vergoeding


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de journalistiek

 

Met dank aan AAaRGH


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag, Vaste marktdag

 

Je kan dit geloven of niet maar Caro en ik hebben in ons tuinhuis een mini containerpark, en dan druk ik me nog zeer zacht uit.

Voor zowat alles staat er wel een zak, vuilnisbak of aston. De laatste maatregel die men bij de “ bevoegde “ instanties uit de hoge hoed getoverd hebben, betreft het sorteren van plastiek.  Om u een idee te geven van ons containerpark maak ik even een opsomming. Wij hebben 1 grijze bak voor restafval, 1 groene bak voor tuinafval, 1 citty binn voor etensafval, 1 doos voor oud papier, 1 zak voor PMD, 1 zak voor plastiek hoezen en ander hard plastiek,  een bakje voor batterijen, en enkele flessen frietolie.  Een mini-containerpark ?  Zeg maar maxi.

Sinds de invoering voor plastiek, hebben wij ijverig gespaard om een volle zak tre vergaren, een mens moet meewerken.

Daarom gingen Caro en ik eerst langs het echte containerpark, zeg maar het grotemensen-containerpark om onze zak met hoezen en hard plastiek af te geven. We hadden nog vlug wat andere te dumpen spullen meegenomen.

Tot mijn grote verwondering kregen we  opmerkingen over onze sorteermethode. De hoezen mochten in de zak blijven maar de bloempotjes moesten apart, en het andere harde plastiek hoorde ergens anders. En ik die dacht dat we  zo goed bezig waren. Enigszins teleurgesteld en op onze teen getrapt door het slechte sorteerrapport stapten  Caro en ik “ De Krokefant “ binnen. Wat normaal niet van mijn gewoonte is, maar wat ik nu wel deed, was een dame aanspreken om mijn ergernis te ventileren.

Waarschijnlijk was het een toevalstreffer, want mevrouw had recent ook een ervaring meegemaakt met het wegbrengen van rommel naar het containerpark in haar gemeente.  

“Ik heb verleden week mijn klein vehikeltje volgestopt met rommel. Vervolgens ben ik naar het containerpark gereden om daar in een ware file te stranden. Eindelijk aangekomen bij de container, stond een controlerend heerschap mij op te wachten. In ontspannen houding met de armen over elkaar tegen een muurtje geleund, keek hij toe hoe ik de zware zakken de container inkieperde. Zijn bonnetjes had hij uiteraard al klaar, en zijn hand ging open om mijn 6 € in ontvangst te nemen. De stoom kwam ondertussen zowat uit mijn oren, wat het heerschap absoluut niet deerde, want het begon een preek af te steken over wat wel en niet mag afgegeven worden.”

“ Ik wed dat die man nog nooit iemand in een onvervalste Vlaamse razernij heeft zien ontsteken.  Met enige moeite ben ik terug in mijn vel gekropen, en een half uurtje suspens was achter de rug. Leuk toch ?"

Na deze beschrijving van een enigszins agressieve benadering van het huisvuilprobleem, merkte ik voorzichtig op dat de man toch ook maar zijn werk deed.

“ Weet ik wel “ zei ze “ maar ik heb mij eens kunnen afreageren “

Toen we “De Krokefant” verlaten hadden zei ik tegen Caro, dan zou je er van verschieten dat de mensen op het containerpark al eens wat minder vriendelijk zijn. Geef mij dan maar ons tuinhuisje.

Met Vlaamse groet,

Walter




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!