Angeltjes
21-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse ambtenaren moeten niet staken


De ambtenaren vinden natuurlijk dat zij wél moeten staken : zij moeten opslag krijgen, opdat ze hun koopkracht zouden behouden. En omdat ze niet onmiddellijk centen krijgen, staken ze.  Staken ?  Neen ze steken stokken in de wielen van het watertransport in Vlaanderen, want of zij slapen of over hun bureau  hangen, zal ons een zorg wezen.

In principe is in in een faire democratie met een degelijk uitgebouwd sociaal net van overleg tussen arbeid en kapitaal, staking een finaal middel, een noodkreet zo u wil, om evidente eisen onder de aandacht te brengen.

Heel dikwijls stellen we vast, dat de vakbonden (over enkele weken zijn het sociale verkiezingen en iedereen loopt natuurlijk op de punten van zijn zenuwen) hun taak degraderen tot een ordinaire caféruzie., om zichzelf in stand te houden en de trouw van de leden te verdienen met opgezweepte gemoederen. 

In de Vlaamse administratie bestaat nochtans een goede traditie van sociaal overleg.  Dat heeft te maken met de verwevenheid van partijpolitiek, syndicalisme en vriendjesbevoordeliging.  Iedereen kent iedereen en probeert wat te laten regelen voor zichzelf door ook wat te regelen voor derden.  Dat lukt niet altijd maar het kluwen is zo hecht dat er weinig redenen zijn in de Vlaamse Gemeenschap om sociale onvrede te kweken. Als dit nu wel gebeurt, heeft het te maken met de houterige, onbekwame Geert Bourgeois.  Een man die in heel het syndicaal schimmenspel geen enkele poot aan de grond heeft en derhalve slechts een rol kan spelen : die van zwarte piet die overal verjaagd wordt. Zijn prestige en gezag zijn natuurlijk fel aangetast door het autoritaire optreden van de VRT-clown Tony Mary en sedertdien is er niets gebeurd om Bourgeois' reputatie op te blinken.

Toen de "stakers" in Antwerpen bij hun ambtenarenzetel, het gebouw Anna Bijns verzamelden, waren ze eerst een kopje koffie binnen gaan halen, zoals elke aanwezigheidsdag vooraleer aan de slag te gaan met de krant.  Ze stonden op de pui voor het gebouw zuinig te slurpen uit hun porseleinen kopjes, gevuld met dampende overheidskoffie. Hun blauwe, rode en groene hesjes fonkelden in de prille lentezon en ze staarden in de camera alsof ze op veldtocht naar Rusland trokken met de keizerlijke legers van Bonaparte.

Hun staking verloopt gezapig zoals hun werk en hun leven. Opwinding wordt best vermeden. Dat de ambtenaren inmiddels honderden bedrijven met vele echte arbeiders in productiemoeilijkheden brengen door het lamleggen van de binnenscheepvaart, zien zij zelf als een rechtvaardiging voor hun stressloze bestaan, hun arrogante betweterij, hun onvoorstelbare muggenzifterij  en hun irritant koffieslurpgedrag.

Het is met dit soort beschouwingen dat onze vriendenkring dagelijks uitbreidt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vakantiezon tegemoet


Ja, allerbeste bloglezeresjes (en ook de mannen) tenminste zij die nog in het mooie landje van belofte zijn, bereid u voor op een mooie koude nacht.  Het wordt een uitzonderlijk Paasweek-end, net voor de aarde zich enorm heet zal maken, duiken wij eerst nog onder de nul graden. 

In het mooie vakantie-oord Kaboel, dat binnenkort de twee eerste letters van zijn naam zal  overboord kieperen, worden de toeristen uit Europa op gejuich onthaald.  Op bijgaande foto tonen de inboorlingen hun grote vreugde :

Hakbar! (klik voor vergroting)

(foto www.geenstijl.nl)

En waneer komen deze feestvierders binnen onze grenzenloze landen ?  Welkom, vrienden ! Hier is het land waar je geld krijgt, als je niets doet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A Brave New World - door Daniel Louis



"Stilaan leven we in een leugenachtige maatschappij waarbij 't nut van 't algemeen te pas en te onpas (en vaak met de beste bedoelingen) wordt gebruikt om een nieuwe wereld te creëren. Een nieuwe wereld, waarin iedereen gelukkig en tevree zou (moeten) zijn, kortom: a brave new world."




Wie de westerse wetgeving op roken analyseert en de woorden rokers en roken vervangt door joden en communisten komt tot de toch wel lugubere vaststelling dat er heel wat gelijkenissen zijn met de wetgeving in de  fascistische regimes van de jaren dertig. Ook de snelle maatschappelijke  omkeer en de gebruikte propagandatechnieken vertonen verrassende  gelijkenissen. Clichés, halve waarheden en pseudo-wetenschappelijke bewijsvoering lagen aan de basis. Zo goochelden anti-rokersliga's vrij recent nog met Amerikaanse schattingen rond longkankers, die naar andere  landen werden geëxtrapoleerd en vermeerderd werden met enkele procenten en getallen en aangevuld met de plaatselijke longkankers (die aldus tweemaal werden geteld) met de soms
verrassende conclusie dat  er meer mensen aan roken stierven dan dat er mensen stierven.

Enkele maanden geleden propageerde Kind en Gezin nog dat er een medisch  causaal verband bestond tussen tandbederf bij kinderen en het rookgedrag van ouders. Wie enig gezond verstand heeft, beseft meteen dat hier geen  medisch maar een sociologisch fenomeen speelt. De sociaal lagere klasse, waar er meer gerookt wordt, heeft immers minder aandacht voor tandverzorging dan de sociaal hogere klasse. Parodiërend zou men dus met eenzelfde wetenschappelijkheid kunnen beweren dat niet-roken leidt tot een gebrek aan gezond verstand. Toch werd het bericht zonder de minste kritische bedenking in de verschillende media overgenomen.

Niemand bestrijdt dat roken ongezond en zelfs in hoge mate dodelijk kan  zijn, maar er zijn juiste argumenten en middelen om het rookgedrag te  verminderen. De huidige methodes hebben immers behalve positieve  gevolgen ook een hele reeks negatieve gevolgen: andere oorzaken van  longkanker krijgen nauwelijks of geen aandacht (ook al stijgt het aantal  longkankers ondanks een dalend aantal rokers), rokers worden als paria's van de maatschappij beschouwd en wie zich niet als antiroker opstelt,  wordt soms al een beetje als subversief bestempeld en langzaam maar zeker, bijna onopvallend, als een sluipend gif, worden onze traditionele vrijheden alsmaar verder teruggeschroefd. Een mooi voorbeeld hiervan is het toekomstige decreet dat, omwille van de voorbeeldfunctie, leerkrachten verbiedt op het schoolterrein (meestal uit het oog van de leerlingen) te roken, en waardoor het roken dus enkel toegelaten wordt vóór de schoolpoort, zodat ze voor iedereen (en dus ook voor de leerlingen) zichtbaar zijn. De voorbeeldfunctie wordt hier dan wel op een zeer wrange manier toegepast. Zogenaamd slechte leerkrachten (ongeacht de kwaliteiten als lesgever zijn dat voortaan de rokende leerkrachten) worden te kijk gezet, als tijdens de repressie, en worden (figuurlijk) gestigmatiseerd, en dat herinnert ook onwillekeurig aan weer andere tijden.

Er wordt trouwens ook als maar meer luidop geklaagd over de stank van de kleren van rokers, zoals men destijds klaagde over de klederdracht van joden en zigeuners.

Nog frappanter (als de krantenberichten kloppen) is echter het verbod om  tijdens school- en studiereizen te roken tussen 6.30 uur 's morgens en 6.30 uur 's avonds. Nu gaat men zelfs al in tijdschema's vastleggen wat  men mag en wat men moet laten. Het argument hierbij is opnieuw dat leerkrachten het goede voorbeeld moeten geven. Komt er dan ook een  decreet dat leerkrachten verbiedt om met vervuilende wagens te rijden tussen 6.30 uur 's morgens en 6.30 uur 's avonds? En een decreet dat bepaalt hoe vaak en wanneer ze hun tanden moeten poetsen, een douche nemen, naar bad gaan, en zelfs naar bed gaan? Wanneer wordt er bepaald welke ongezonde voeding leerkrachten nog mogen gebruiken? En hoe zit het met het gebruik van koffie?... Mogen rokende leerkrachten dan zelf nog wel kinderen hebben? Want ook als ouder hebben zij een voorbeeldfunctie.

En hebben alleen leerkrachten trouwens een voorbeeldfunctie? Hoe zit dat dan met mediafiguren, journalisten, politici,... (of telt artikel 6 van  onze grondwet niet meer?) En mogen rokende ouders in het algemeen hun  kinderen nog wel opvoeden? Mogen ouders met een wagen (toch oorzaak van  vele aandoeningen, ziekten, vroegere sterfte) nog kinderen hebben en opvoeden? En ouders die frequent fast-food zaken bezoeken?...

Een leerkracht moet niet alleen in de mate van het mogelijke een voorbeeld zijn, hij/zij moet ook zin voor kritische ingesteldheid en een streven naar objectiviteit proberen over te brengen. Maar het is duidelijk niet de bedoeling dat leerkrachten enige kritische bemerkingen zouden maken bij deze maatregel, want het strikte rookverbod wordt vergezeld van een uitgebreid antirook-lessenpakket.

Eerder werd er al gepleit om leerlingen voor te bereiden op het
rij-examen, nu moeten de scholen ook lessen vrijmaken om het strikte rookverbod te propageren. De eigenlijke onderwijstaken worden zo alsmaar verder weg gedrumd. Dit past natuurlijk wonderwel in het plaatje van de Vlaamse onderwijsraad, die overigens aan de basis ligt van dit verbod, en die al jaren werkt aan een onderwijs dat via vaardigheden en zgn. functionele kennis sterk arbeidsgericht moet zijn en waarbij kritische algemene kennis steeds meer als een ballast wordt ervaren.

Onderwijs dat ook Napoleon, en later Mussolini, Hitler en Stalin, voorstond. Een arbeidsgericht en opvoedend onderwijs om loyale staatsburgers te vormen en waarbij leerkrachten niet zozeer gemotiveerd moeten zijn, maar vooral als plichts- en staatsgetrouwe ambtenaren moeten kunnen functioneren...

Het ergste aan dit nieuwe decreet is dat het (in tegenstelling tot
eerdere maatregelen) niet meer líjkt op een dictatoriale maatregel, maar dat het er ontegensprekelijk één is. Het is niet langer slechts betuttelend, belerend of paternalistisch, maar grijpt op een ontoelaatbare manier in de persoonlijke vrijheden in en sluipt zelfs de privé-sfeer binnen.

De Orwelliaanse wereld is, twee decennia na 1984, erg dichtbij gekomen.  En wat vooral beangstigend is, is dat iedereen dat normaal lijkt te vinden.

Daniel Louis


Onwetendheid is sterkte
Vrijheid is slavernij
Oorlog is vrede


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stem van Zuid-Afrika en uit Stellenbosch



Weggeplukt uit de reacties, dit stuk in het Afirkaans van onze vriend Peter. Is het een idee, dat Afrikaans zachter klinkt dan Nederlands ? Eens u er aan went om het te lezen, is het zeer aangenaam en direct

Stellenbosch word deur vele as die mooiste plek in Suid-Afrika beskryf.  Op meegaande foto kan mens sien dat dit 'n pragtige omgewing is.  Die dorp self is net so pragtig, en is vol besienswaardighede vir die besoeker van oorsee.

Dit is net jammer dat die MOOI van gister, stadig maar seker besig is om te verdwyn.  Vandag is dit reeds sigbaar, en spoedig (môre) sal die MOOI iets van die verlede wees.

Wanneer 'n mens daar in die omgewing woon, sal die verskille miskien nie so opvallend wees nie (want 'n mens is geneig om aan veranderinge gewoont te raak), maar vir my as besoeker van elders, het die Boland (soos die bergagtige gebied buite die Kaapse Skiereiland bekendstaan) sy glorie verloor.

Gaan kyk maar hoeveel Afrikaanse name (Franse, Duitse en Hollandse) het oorgebly.  Tot so onlangs as 25 jaar gelede, het die meeste Bolandse plase (in die distrikte van Stellenbosch, Paarl, Wellington, Franschhoek, Somerset-Wes, ens.) aan Afrikaners behoort (Dit is plase wat al geslagte lank - 200 - jaar en langer, aan dieselfde familie behoort het).

Memorials

Speciaal om de vrienden van Links te plezieren een foto van het Paul Krugermonument. Er zit een vredesduif op zijn hoed,  dat zal een vergissing zijn, want vredesduiven komen alleen bij linkse dictators terecht.

Vandag behoort meer as 50% aan buitelanders en groot maatskappye.  Mense wat niks vir die bewaring van die Afrikanergeskiedenis omgee nie.  Die plaas waarop Afrikaans sy beslag gekry het, en waar die eerste Afrikaanse skool gebou is, behoort aan 'n onsimpatieke uitlander.  Hy het 'n kultuur-organisasie, wat die Afrikaanse taal op GRA-dag wou gaan vier, toestemming op die plaas geweier, en ook gedreig dat hy die historiese gebou gaan sloop, "omdat dit deel van die rassistiese verlede uitmaak."

Plakkerskampe ontsier reeds groot dele van die Bolandse landskap, wat voorheen as "Suid-Afrika se mooiste" natuurtonele beskryf is.  Op 'n Nederlandse TV-programma is onlangs verklaar dat die plakkerskampe "die erflating van apartheid" is.  Dit is ongelukkig ver van die waarheid.  Twintig tot 30 jaar gelede was daar nie plakkerskampe op toeriste-roetes wat in omvang met vandag se plakkerskampe vergelykbaar is nie.

In die jaar 1975, toe die pragtige Afrikaanse Taalmonument in die Paarl onthul is, was daar minder as 200 000 Xhosas in die Boland en in die Kaapse Skiereiland.  Vandag tel hulle waarskynlik reeds meer as 3 mljoen, waarvan die meerderheid geen werk en geen huise besit nie - slegs onwettige opslaan-hutte in plakkerskampe.
* Stellenbosch sal nooit weer dieselfde wees nie.
PGM, Vrijstaat.
     

21-03-2008, 09:51 geschreven door Peter




Landschap nabij Paarl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lijn reageert !



In tegenstelling tot de eerste berichten in een belgisch  kwaliteitsproduct, waarvan de naam ons even ontgaat wegens compleet onbelangrijk, heeft de Lijn wel degelijk serieuze plannen om het aanvallende tuig van het openbaar vervoer van antwoord te dienen.

"Veel te slap klonk het verhaal van een extra-man op bepaalde lastige trajecten" verkondigde een van de bestuursleden van de Lijn, wiens naam we niet mochten onthullen, want hij is bang voor wraakmaatregelen van de socialistische partij die meptroepen rondstuurt om de bevolking te overtuigen van haar goede bedoelingen.  "Bruxelles, Ville Faillite mais Libre" zou de slogan zijn van burgemeester Beulemans voor de volgende verkiezingen.

De Lijn heeft onmiddellijk 50  transporteenheden besteld (zie foto) die de reizigers afdoende zullen beschermen tegen bommen, stenen, kogels en andere explosieven.  Naast elke transporteenheid stapt een peloton op bestaand uit 12 gewapende agenten uit Luik onder leiding van de inmiddels tot brigadegeneraal gepromoveerde Papa Beest, die onverveerd de laffe tot de tanden gewapende  Vlaams Belangers op 11 september ll. uit mekaar ranselde.



Foto genomen in het bloeiende stadsdeel Molenbeek.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joden ontvluchten Parijse voorsteden ...


In het raam van de door het regime sterk geloofde en aanbevolen multiculturele gezellige  samenzijn, is in de Franse regio Seine-Saint Denis al enkele jaren een beweging aan de gang die in het belang van het regime verzwegen wordt.  Nu dit nieuws begint uit te lekken, zal het geminimaliseerd worden, ontkend, desnoods doodgeknepen en als een uitvindsel van een internetfantast beschouwd worden.  Daarvoor dient ondermeer het Spionnencentrum : die bende luizenkammers houden zich onledig met het vlooien van alle stukken en moppen op internet.  De Gestapo deed en bedoelde het niet anders.

In sommige voorsteden van het grote Parijs zijn bepaalde wijken bewoond worden door leden van de sefardische gemeenschap, van wie ook in Antwerpen ongeveer tienduizend mensen wonen.  Ze zijn erg godsdienstig, niet zo happig op integratie, dat is juist, maar ze aanvaarden de cultuur en de levensmentaliteit waarin ze zich gevestigd hebben. Dat is in Parijs net hetzelfde.Er is nog nooit een Parijzenaar of Antwerps oudje overvallen door sefardisch tuig.

Er zijn enorm veel moslims bijgekomen de laatste tien jaar en het zal niet verminderen, die het straatbeeld beheersen en de omgeving terroriseren op de manier die we allen kennen. Uiteraard zijn de Joden een mikpunt voor de wrede spot en de brutale handtastelijkheden van het onhandelbare tuig. 

Deze toestand werkt de stadsvlucht van menig Joodse familie in de hand, zoals een van hen het zegt : "Wij vallen niet aan, we slaan op de vlucht".  In Villepinte, een van de Parijse voorsteden werd de synagoog die er veertig staat, al tweemaal in brand gestoken de voorbije jaren.  Van de 300 kinderrijke sefardische families zijn er 150 verhuisd.

Volgens de labbekakken van links zal het zijn wegens het klimaat.

http://www.jewishcharleston.org/page.html?ArticleID=171014

Ook een fijne verderzetting aan ieder uwes van deze geneuglijke racismedag.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplichter wordt Staatsman


In dat opzicht toont Yves Leterme zich een waardige opvolger van Verhofstadt; de politieke oplichter die deze week nog eens alle lof kreeg toegezwaaid en als staatsman de hemel werd in geprezen. Een van de weinige persstemmen die hierop een uitzondering vormde, was Paul Geudens. In Gazet van Antwerpen (20.03.2008) herinnert hij eraan hoe het liberale boegbeeld er op wonderbaarlijke wijze in slaagde om "ideeën die hij vroeger te vuur en te zwaard verdedigde, compleet te vergeten":

"Ooit was hij even Vlaams als de Volksunie. Nu presenteert hij zich graag als de redder van het vaderland België. Ooit beleed hij de pure budgettaire orthodoxie, de jongste jaren maakte hij getruceerde begrotingen. Ooit was hij voor assimilatie van allochtonen, vandaag is hij de eerste pleitbezorger van een open samenleving."

Daarmee wordt nog eens duidelijk gezegd wat men in de terminologie van de belgitude in feite onder 'verantwoordelijkheid' en 'staatsmanschap' verstaat. Terwijl in heel de wereld een staatsman iemand is, die aan zijn principes vasthoudt en er naar handelt, bedoelt men in dit land precies het omgekeerde.

(van de webstek Vlaams belang)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De snel - EX- belg - wet





Binnenkort ? ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuning en zijn aanbidders






Tja ...

(overgenomen uit Knack van GAL)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Religieuze leiders naar Caïro voor verzoening



Een Else4 fragmentje :

Deelnemers aan de verzoeningsreis zijn Driss el-Boujoufi van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), de Contact Groep Islam, de Protestantse Kerk Nederland en de Raad van Kerken.

Met het bezoek willen de geestelijke vertegenwoordigers de goede relatie tussen de religies instandhouden en een eventuele boycot van Nederlandse producten voorkomen.

'We gaan bij sjeik Tantawi benadrukken dat Nederland nog steeds een tolerant land is waar moslims alle ruimte krijgen om moskeeën te bouwen,' bevestigt el-Boujoufi tegen de krant.

'En we willen ook duidelijk maken dat Wilders slechts een klein segment van de bevolking vertegenwoordigt.'


Dit is toch mooi ? Religieuze afgevaardigden  trekken naar een imam in Caïro die een sjeik blijkt te zijn. En ze gaan op hun knietjes vergiffenis vragen,  smeken om verzoening, zich verontschuldigen en zeggen dat de invasie voor de rest rustig kan verder gaan.  Dit is slechts een vervelend intermezzo.  U blijft toch onze Gouda kopen, niet ?  En Edammer Rookworst in hallal-uitvoering met onzuivere reepjes spek en bessenjenever, ho neen, dat drinken jullie niet. Glaasje Hero ?

Wat de inhoud van die film ook moge wezen, het is zo schijterig om  op je buik te gaan voor iets waar je de inhoud niet van kent.  Als iemand verantwoordelijk is voor mogelijke incidenten na de vertoning (als er een komt)  dan zijn het alleszins de Nederlandse regeringsleden die opgetreden hebben als een onbekwaam stelletje paniekzaaiers die de ganse wereld in rep en roer hebben gezet.  Terwijl de integratie dag na dag dieper de maatschappelijke onvrede bij alle lagen van de bevolking blootlegt.  

Het grootste verschil in de toestand tussen NL en B ligt in de verdoezeling van de werkelijkheid : in NL bestaat veel meer openheid en controle dan bij ons, maar de mensen die dag na dag in de prachtwijken verblijven, zien enkel een toename van de islam-invloed en de onleefbaarheid.

Wij zouden gemaskerd de straat moeten optrekken met schreeuwslogans die de achterlijkheid aanklagen.  

Voor de rest, een fijne 21ste maart voor ieder van u.

Ray


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red Star Line ?



 'Antwerpen = Amerika' was een slogan die de in Antwerpen gevestigde rederij Red Star Line in advertenties gebruikte om uit heel Europa klanten te lokken. De slagzin moest kandidaat-passagiers tot in Oost-Europa overtuigen om een all-in-ticket te kopen voor de trein- en bootreis via Antwerpen. De expo 'Antwerpen = Amerika = Red Star Line' is een verhaal van schepen, maar vooral ook van mensen op zoek naar een beter bestaan. De tentoonstelling vertelt het verhaal van meer dan twee miljoen Europese emigranten die tussen 1873 en 1934 via de Antwerpse haven naar Amerika vertrokken met de Red Star Line.

Voor de expo werd een filmclip gemaakt waarin enkele centrale gebeurtenissen van emigranten centraal staan. Tegelijkertijd wordt aan de hand van foto's, collectiestukken en objecten die het dagelijkse leven aan boord illustreren een tijdsbeeld van Antwerpen en haar haven geschetst. De bezoeker volgt de emigranten van het Centraal Station, waar de meesten arriveerden, tot aan de Rijnkaai - de plek van inscheping.
'Antwerpen = Amerika = Red Star Line' is een grondige remake van de tentoonstelling die in 2006 te zien was in New York en die een jaar later gedeeltelijk werd hernomen in Luxemburg.




Antwerpen = Amerika = Red Star Line, van 22 maart tot 28december 2008, MAS/Nationaal Scheepvaartmuseum, Steenplein 1, 2000 Antwerpen, tel 03-201.93.40


Voor wie zin mocht hebben om te emigreren na een poosje Antwerpen, u kan NIET terecht bij de Toeristische Dienst.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ping-Ping


Wie de grootste tas met geld op tafel kan zetten, heeft meestal het meest te zeggen.  Dat is zo bij de soort tot dewelke wij behoren, de mensen.  Als de dinosaurussen ook zo slim geweest waren om zich met ruilhandel en centjes een weg door hun samenleving te banen, dan hadden ze wellicht de meteoor kunnen afwenden die hun ondergang meebracht.   Maar neen, zij moesten mekaar opvreten en vechten. Zoals nu nog in gebeurt in sommige hoogstaande culturen. Moraal : bruut geweld leidt tot ondergang in dit verhaal.

Helaas zijn ook domheid, ondoordachtheid, ongeschiktheid, inhoudloze wordenkramerijen vaak redenen tot verval.  U weet waar we willen heen navigeren en bij wie ?  Bij nonkel Kruk, van heden af gepromoveerd tot eerste pispaal van het keuninkrijk, de volwaardige opvolger van Guynokkio III, hij heeft zich ziek in de stress gewerkt om dit doel te bereiken : Yves, kom hier dat ik u niet vastneem, ik weiger u de hand te schudden, maar du bist mein Pispaal.

Hij heeft ons opgezadeld met een federale regeerploeg met 45% Nederlandstaligen en 55% Franstaligen, terwijl de bevolking bestaat uit 65% Vlamingen en circa 35% Franstaligen. Dat is al een mooi begin.

Nu komen we terug op onze tas met het meeste geld : heel de sector begroting en financiën is in handen van Franstaligen.  Zij innen, zij beheren, zij delen uit.  Financiën wordt weer eens toevertrouwd aan de Luikse liberaal Didier Reynders die de voorbije 8 jaar een zenuwinrichting heeft gemaakt van de Belastingdiensten.  Helaas met veel te weinig dokters en verplegers.  Dan heb je de Waalse christelijke humanist Wathelet die het departement begroting zal leiden, een staatssecretaris metministriële bevoegdheid, een zoveelste cadeau van Nonkel Kruk aan Tante Non.  En op financiën is de razende FDF-burgemeester van Elsene, Clerfayt,  geparachuteerd om toe te kijken op de belangen van de franstalige deloyale inwoners van de Vlamse rand.

Naast dit trio rovers is er een ondergeschikte rol weggelegd voor de staatskatholiek De Vlies, die als premiejager op fraudeurs wordt losgelaten.  Niet de poenscheppers die naast hem zitten in de regering, wel zij die zich verschuilen tussen de massa's afgeroomden die men "het volk" noemt.

Ray









Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 21 maart : een dag om u goed te voelen !



Wij wensen al onze vriendelijke lezers een excellente en perfecte dag toe voor vandaag vrijdag 21 maart 2008.

Er staat ons, veel te wachten, wij zullen met uw vriendelijke goedkeuring een en ander overlopen ?  Mogen wij uw gids wezen doorheen de doolhof van 21 maart ?

- Dit is de eerste dag van de regering van Leterme, ceci n'est pas le premier jour du gouvernement Leterme (in het Frans klinkt het altijd wat anders en natuurljk komt van heden af Frans terug op de eerste plaats in het keuninkrijk.   Zoals het hoort in het toneelstuk van "Het gezin van Paemel" dat neen, vrienden niet van mijn vriend Hugo is maar van Cyriel Buysse (die op het laatst van zijn leven baron werd benoemd). Het mag officieel geweten zijn voor alle bewuste Vlamingen in het land B : zij zijn opnieuw en officieel tweederangs. Dankzij het doortastende inzicht van Nonkel Kruk en de zijnen.

- Dit is ook de dag van het racisme, over de ganse aardkloot.  Je zou denken "tegen" het racisme, maar dat zijn die 364 andere dagen. Wij weigeren wat dan ook te maken hebben met dat fameuze centrum voor gelijke kansen en racisme, dat vandaag een triomfantelijk hoogdag beleeft,  want het is niet meer dan een spionnencentrum dat geen parlementaire controle kent.  De Securitate van de Premier. Het is goed er vandaag aan te herinneren.   Een instelling die er alles aan doet om de eigen belangrijkheid te onderstrepen.  Te zorgen dat de term racisme zowat op elk vergrijp en randgeval van de menselijke activiteiten van toepassing kan gebracht worden, om met veel omhaal van dure woorden glanzende rapporten te schrijven en de regering te informeren over het baldadige gedrag van burgers en partijen.  U weet het nog : dit ondemocratische orgaan zat mee aan tafel in Hertoginnedal ten tijde van de regeringsonderhandelingen met een dik rapport over ondermeer de politiek !

- Dit is tenslotte ook 21 maart 2008, de dag van de jaarlijkse aanvang van het lenteseizoen en voor de gelovigen onder ons is het ook Goede Vrijdag, de herdenking van de marteldood van Jezus. 

Weerkaart voor vr, 21-03

Dit is de weerkaart voor vandaag. 

Er zijn ongetwijfeld nog enkele gangen vrij in de doolhof van 21 maart 2008 ; als er iets te bespeuren valt, laten we het weten.  U ook ? 

U vergeet de gids, zoals steeds.  Toch bedankt.


http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=671PLUUQ


20-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te weinig vrouwen ?


 





1ste rij : Arena - Deruelles -  Nonkel Kruk -  Onk-Onk -  Non-Non
2de rij : Carmen - Tortelduif - Inge
3de rij : Dewael ( onzichtbaar, peinzend : wie heb ik nog niet gehad?)

Aangezien het ook voor ons allemaal nieuw is, kunnen er foutjes geslopen zijn in sommige namen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vervelend van die Linda ...



Bij het interviewen van Bart De Wever moet de zij-ingang langswaar de "verkozenen der partijen" in de Kamer zich begeven, bijna ontruimd worden,  wegens de omvang van de N-VA voorzitter.  Dubbele Lambert verdwenen, dubbele De Wever binnen. Ex-Vlaams-nationalisten hebben problemen met de appetijt en de Body Index Mass, of hoe heet het ?

Linda de Win, die met haar uiterlijk van Spaanse furie niet zou misstaan in de regering naast Marie Arena, Milquet, Onkelinx, Turtelbaum en Carmen, begon onmiddellijk Bart te irriteren met opmerkingen over zijn lichaamstaal tijdens het beluisteren van de redevoering van Leterme, alias Nonkel Kruk. 

"Ge hebt niet erg enthousisast in uw dikke handjes geklapt, hé Bart ? " zei Linda met de joviale hitsigheid waar ze mannelijke politici altijd mee aanpakt.  Vroeg of laat, wie weet...  "De kamerleden moeten zich niet bekommeren om mijn lichaam" antwoordde de gepikeerde voorzitter. "Ik ben niet gecharmeerd omdat er voor het eerst in deze regering van mijn vriend, Nonkel Kruk, 12 Franstaligen zijn en slechts 10 Vlamingen". 

"9 want Nonkel Kruk is seksloos " riep Linda, alsof ze eigenhandig Nonkel Kruk geamputeerd had." Maar amai, Bartje, gij kunt snel rekenen, of hebt ge het om 3 uur op de blog van Angeltjes gelezen, want die mannen schreven het toen al " repliceerde het klein hitsig ding.   "Gaat ge nu de regering steunen met hun meerderheid Franstaligen, Bart ?" zei het prikkelpopje.

"Natuurlijk riep de voorzitter, beloofd is beloofd, de mensen kunnen op mij altijd rekenen." En hij haastte zich naar de kantine voor een dubbele choucroute met wordt en spek.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de eedaflegging





Na de eedaflegging in het Palace van de Keuning trekken de ministers en secretarissen van de staat hun nieuwe werkplunje aan om aan de slag te gaan.  Mijnheer Clerfayt van het FDF is aangesteld als adjunct voor Financiën maar heeft al gezegd dat hij alleen belastingen wil heffen in Vlaanderen.  "Het enige dat mij intresseert is Vlaamse centen overbrengen naar Brussel".

Tenslotte dit opsporingsbericht :

KENT IEMAND DIT MEISJE ?


 Ze was bij de eedafleggers, maar niemand kende haar.  Ze spreekt Frans en ze beweert Julie Fernandez te heten. Ze wordt staatssecretaris maar weet niet waarvoor.   
Toen de keuning dat vernam, nodigde hij het kind uit in zijn privévertrekken te komen telefoneren naar zijn vriend Juan-Carlos van Spanje "Die weet overal blijf mee" klonk onze immer bekommerde vorst. Het zal wel een Spaanse Carmencita zijn met zo'n ogen en zo'n een naam.

De Franstaligen kunnen alleszins gerust zijn, ze hebben de meerderheid in de regering : 12 F tegen 9 NL en de seksloze premier.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens Hugo Claus



DIT STUK VAN GEROLF ANNEMANS http://www.gerolfannemans.org/a/
ZULLEN DE MEESTEN ONDER  JULLIE ZEER GRAAG LEZEN. WE KUNNEN INDERDAAD NIET ALLEN HETZELFDE DENKEN (OF VOELEN).
 

Aan de ettelijke vrienden die mij per mail hun ontgoocheling hebben medegedeeld over mijn stuk en de reageerders die ooit eens drie minuten een boek van Claus in de hand hebben gehad, kan ik enkel het volgende zeggen : ik beoordeel een auteur die behoort tot de zeldzame groten van ons land, aan hand van zijn boeken en toneelstukken, die ik op een enkele uitzondering na allemaal gelezen en/of gezien heb.   Met wisselende waardering.  Claus is in mijn opvatting voor alles dichter en toneelschrijver. Ik zou nooit durven een oordeel geven over een schrijver of een musicus als ik niets gelezen, gehoord of gezien had van die artiest(e).  Maar ja, Claus lokt nu eenmaal controverse uit.  Hij was trouwens dol op de scheldpartijen die hij ontketende.

Het moge voor sommigen hier een opluchting betekenen dat 't Pallieterke zowat 10 jaar geleden geschreven heeft "dat niemand het talent van Claus betwist". 

De manier waarop in Vlaanderen de artistieke scène gerecupereerd is door de linkse politiek, is een van de handigste zetten van links geweest in de na-oorlogse maatschappij.  En dat laat zich op momenten als deze zeer goed voelen : er wordt bijna een nationale rouw afgekondigd.  Opnieuw vraag ik mij af, zijn jullie al lang lid van Claus' fanclub ?  Of volstaan de 3 minuten wikken en wegen met het boek in de hand of is het de gelegenheidstreurnis van een buiksprekerspop op de VRT ?

Het incident op de Grote Markt in Antwerpen,  in oktober 2006 dat bij velen op de lens is blijven branden, is van een schaamteloze ontluistering.  De fuivers, onderwie enkele lokale en aangeschoten  SP-a-miniaturen zoals Paula Debrie, worden aangespoord door Veerle om "Paars, Paars" te roepen ; de manipulatoren van de 0000 onderbreken hun lopende uitzending om over te schakelen naar dat geweldige gebeuren op de Grote Markt.  Claus staat er zacht glimlachend bij, zich nauwelijks bewust van de rol die hij nu weer moet spelen.  In de verdwazing van die avond verraadt Linda de Win een uur later aan kijkend Vlaanderen haar seksuele appetijt voor Janssens.

Een zelfstandig Vlaanderen zal voor mij een gemeenschap zijn waarin ruimte en repect bestaan voor ieders opvatting.  In een reservaat zal men met mij helaas zeer veel last blijven hebben.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bin Laden is weer boos



Waarom wil Bin Laden zijn stoottroepen bloot blijven stellen aan deze perverte Westerse samenleving ?  Roep ze terug, Bin !  Bij jullie is alles fijn geregeld, de imams leiden het sociale verkeer in goede banen en zorgen voor de organisatie van een flinke maatschappij.  Sporadisch hoor je bij ons  wel eens een kerkleider die zegt dat jullie vredelievende bommenwerpers zijn en dat die sharia best meevalt met zijn zweepslagen en stenigingen, maar het blijft gemekker van een ongelovige christen hond.  Mocht ik, Bin Laden zijn, ik riep iedereen terug.  Terug naar het verleden.  Het diepe verleden.


Bin Laden bedreigt EU om Deense spotprenten

donderdag 20 maart 2008 08:24

Moslimterrorist Osama bin Laden heeft de Europese Unie gewaarschuwd voor 'zware straffen' als gevolg van de herpublicatie van de omstreden Deense cartoons over de islam.

Osama bin Laden is woedend over de cartoons
Osama bin Laden is woedend over de Deense cartoons

In een nieuwe, vijf minuten durende audioboodschap zegt de topterrorist dat de herpublicatie ernstige gevolgen heeft voor Europeanen. ‘Dit is een grotere en serieuzere tragedie en de rekening zal ook ernstiger zijn,’ aldus Bin Laden.

Antwoord
De herpublicatie van de Deense cartoons maakt volgens Bin Laden deel uit van een kruistocht tegen de islam, waar ook de paus bij betrokken is.

De boodschap van de extremistische terrorist heet 'Het antwoord zal zijn wat je ziet, niet wat je hoort', dat meldt de Amerikaanse terrorismemonitoringsdienst SITE.

Oorlog
De verklaring is precies vijf jaar na het begin van de oorlog in
Irak gekomen. De oorlog was bedoeld om Al-Qa'ida, het terreurnetwerk van Bin Laden, uit te schakelen.

Het is de eerste boodschap van Bin Laden sinds eind vorig jaar, toen hij de Europese landen opriep de militaire samenwerking met de Amerikanen in Afghanistan te beëindigen.

Door Maartje Willems @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ruziemakers


Tot op het allerlaatste ogenblik is er gebakkeleid tussen de 6 partijen (in het parlement gesteund door 7 fracties) over de verdeling van de ministerbevoegdheden, waarbij staatssecretariaten gebruikt worden als pasmunt en zeker niet als aanvullingen op "goed bestuur voor de mensen".

Als plots de grondwettelijk voorziene gelijkheid van 7 Nederlandstalige en 7 Franstalige ministers opnieuw gerespecteerd wordt met een Eerste Minister die tot geen taalrol behoort,  is dit uitsluitend het gevolg van wiskundige uitvluchtwegen.  Als het getouwtrek een andere richting was uitgegaan, had men net zogoed opnieuw een symbolische Vlaamse minister opgeofferd. 

Ook dit element, de samenstelling  van de regering, is een schandelijke affaire geworden, precies zoals al de rest voordien dat geweest is.  Deze mensen kennen geen schaamte.  De bevolking is behandeld met  minachting.

Laten we het even herhalen  : deze regering bestaat uit 6 partijen en zal de goedkeuring verwerven in kamer en senaat van 7 fracties : CD&V  (24)- VLD (18)  - N-VA (5- 1) - MR (21) - PS (20) - CdH (10) - FDF (2)

Er zijn zo veel onzekerheden en onduidelijkheden, dat we niet eens zeker zijn dat ze allemaal samen zullen arriveren bij de keuning voor de eedaflegging. Dàt zou nog eens een mooie apoteose zijn.

In plaats van goed  bestuur zullen wij geregeerd worden door nijd, wantrouwen en onkunde. De portie verraad krijgen we er gratis bovenop.

Ray


19-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hugo Claus (78) is niet meer



Vandaag is in Middelheim-Ziekenhuis te Antwerpen de schrijver, dichter, schilder en enfant-terrible van de artistieke Vlaamse en Nederlandse scène overleden. Vrijwillig uit het leven gestapt,toen Alzheimer een te grote plaats innam in wat hem nog aan leven resteerde.

Met Harry Mulisch, Gerard Reve en Willem Frederik Hermans behoorde hij tot de na-oorlogse generatie van  Nederlandstalige schrijvers die elke literaire concurrentie overwonnen en met hun eigen talent en persoonlijkheden streden om de gunst (en soms de haat) van het publiek.  De komende generaties zullen uitmaken wie van dezen de toets van de tijd weerstaat.  Als er vandaag commotie opveert in de pers over wie ongetwijfeld ook behoort tot onze betere auteurs, Louis-Paul Boon, dan is dit helaas in verband met een collectie erotische fotootjes en niet over de essentie van Boons bijdrage tot de beschaving, zijn literair oeuvre.

Claus is, afhankelijk van ieders persoonlijke overtuiging, in de eerste plaats een dichter, een begenadigd woordkunstenaar, een man met verrassende beelden en onverwachte associaties, ook een gevoelsmens, soms een koddig observeerder van de eigen tekortkomingen en ongetwijfeld een groot romanticus die zich verborg achter branie-achtig machogedrag en zich opsloot in zijn eigen vriendenkring.  Iemand die zéér gevoelig reageerde op de wereld en constant zijn teleurstellingen en verdriet verborg.   Vroeger  waren cynisme en onwetendheid zijn paraplu's, met de jaren kwam erbarmen.

Zijn theaterwerk heeft  indruk gemaakt, hier en in het buitenland.  "Een bruid in de Morgen", zijn zelden opgevoerde eenakter "De Getuigen", "Suiker", "Vrijdag", "Pas de Deux", enz. sterk dramatische handelingen van erg gewone mensen die gedreven door hun aandriften richting zoeken voor hun levens. Gewild introduceerde hij de gewone gesproken Vlaams taal als een fel contrast tegen de achtergrond van het grote menselijke drama, wat niet alleen de schrijnende authenticiteit veroorzaakte maar soms ook op de lachspieren werkte. Claus penseelde het leven, de gevoelens en de daden van zijn medemensen zoals dit aan weinigen gegeven is. 

Zijn romans hebben mij nooit in diezelfde mate kunnen bekoren.  En van zijn opus magnum "Het verdriet van België" werd terecht beweerd, dat elke Vlaamse intellectueel het op zijn salontafel had liggen, maar dat weinigen het tot de laatste bladzijden gelezen hadden.  In dit werk heeft Hugo Claus het meest van zichzelf, zijn jeugd, zijn voorgeschiedenis  en zijn moeizame relatie tot Vlaanderen en het Vlaams-nationalisme laten zien.  Ook in zijn niet opgevoerd toneelstuk "Tand om Tand" probeerde hij af te rekenen met het Vlaams-nationalisme dat hij halsstarrig bleef bestempelen als een aftakking van het nationaal-socialisme. Hij wist ongetwijfeld hoe het wel in mekaar stak, want hij was een buitengewoon "allesweter".

De arme man heeft zich zijn ganse leven geen bal geïntresseerd aan de binnenlandse politiek, géén bal.  Hij keek neer met het dédain van de Romeinse keizer op de krabbenmand van de politiek. Als hij zich tot een stroming moest bekennen, zou het wel het anarchisme geweest zijn.
Met het ouderworden is hij, met de sentimentaliteit eigen aan sommige opa's plots pro-Belgisch geworden, onder invloed van zijn vrouw Veerle.   Verhofstadt zou een vriend geworden zijn, wat alleszins niet beantwoordt aan het beeld van Claus uit de jaren '50 die soms rondhing op de Antwerpse Stadswaag en in wiens omgeving een figuur als de burgerlijke liberale Gentse advocaat niet thuishoort. Maar ja, Claus trok allerlei personages aan, die zich baadden in zijn licht.  Jarenlang heeft Verhofstadt zich beroemd over zijn kameraadschap met Mario Vargas Llosa, de Peruaanse schrijver die in de politiek mislukt is. Hugo Claus was geen man voor de politiek of het maatschappelijk engagement.  Zijn nijdige uithalen naar een bepaald Vlaams-nationalisme en het katholicisme , die hij steeds met mekaar verbond, verraadden veel over zijn hang naar modieuze gemakzucht en zijn pertinente onwil om de zaken beter te situeren.  Het weze hem vergeven. 

Vlaanderen verliest in Hugo Claus een van zijn grote zonen en dan vergeet men de twisten en verwijten.

Hugo Claus




Hugo Claus zoals we hem graag blijven herinneren, met zijn schitterende Nederlandse taal en uitspraak, zijn mild cynisme en zijn gespeelde zelfoverschatting.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!