Angeltjes
14-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Somewhere over the Ocean

 

OBOMO.jpg
.
.
Somewhere over the Ocean
lies Obamaland without change
.
.
.
De aanstaande leider van de VS is druk in de weer met de samenstelling van zijn presidentiële staf  en voorlopig ziet het er naar uit, dat hij uitsluitend beroep doet,  voor de overgangsperiode tot 20 januari, op ex-medewerkers van Bill Clinton. John Podesta de baas van het Witte Huis onder Clinton werd opnieuw opgeroepen en deze week werden 6 mensen benoemd die allen te maken hadden met de vorige Democratische president.  Op zich is daar niets mis mee, maar langs de andere kant is het een helder signaal, dat Obama inderdaad over nauwelijks enige noemenswaardige bestuurservaring beschikt, noch over de juiste connecties om hem te adviseren.  De zo nadrukkelijk beloofde Change is in dit geval nog ver van huis. Straks komt hij nog af met Monica Lewinsky. Dit weekeinde laat Obama zich vervangen voor de ontvangst van een buitenlandse delegatie door Madeleine Albright, die eveneens Clinton bijstond als buitenland minister. Klap op de vuurpijl is wel dat Hillary de Hun, alias de ex first lady en concurrente van Obama, aangezocht zou zijn voor een ministerpost in diens regering.  Change ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons astronomisch wonderhoekje trilt van emotie

 

Vier nieuwe planeten ontdekt !

 

Dit is geen foto maar een artistieke projectie

NASA heeft foto’s gemaakt van vier nieuwe planeten buiten ons zonnestelsel. Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap maakte, samen met de Lawrence Livermore National Laboratory, handig gebruik van de nieuwste technieken. Het resultaat; de eerste wazige beelden van vier nieuwe planeten.

"Na al die jaren is het fantastisch om een foto te hebben die niet één maar drie planeten laat zien", zegt Bruce Macintosh van de Lawrence Livermore National Laboratory in Livermore, California.

Drie van de vier planeten draaien om dezelfde ster. De vierde circuleert om een andere ster. "Dit is de eerste keer dat we een familie van planeten rond een normale ster buiten ons zonnestelsel zo direct hebben kunnen vastleggen", vertelt een andere onderzoeker van het laboratorium, Christian Marois.

Geen van de vier planeten lijkt ook maar in de verste verte op onze aarde. Naar alle waarschijnlijkheid zijn ze ook niet bewoonbaar.

Fomalhaut (sounds like "foam-a-lot") is a bright, young, star, a short 25 light-years from planet Earth in the direction of the constellation Piscis Austrinus. In this sharp composite from the Hubble Space Telescope, Fomalhaut's surrounding ring of dusty debris is imaged in detail, with overwhelming glare from the star masked by an occulting disk in the camera's coronagraph. Astronomers now identify, the tiny point of light in the small box at the right as a planet about 3 times the mass of Jupiter orbiting 10.7 billion miles from the star (almost 14 times the Sun-Jupiter distance). Designated Fomalhaut b, the massive planet probably shapes and maintains the ring's relatively sharp inner edge, while the ring itself is likely a larger, younger analog of our own Kuiper Belt - the solar system's outer reservoir of icy bodies. The Hubble data represent the first visible-light image of a planet circling another star.

 http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/astropix.html



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijze woorden van Fleur Agema (PVV)

 

NL-volksvertegenwoordiger Fleur Agema van Wilders' PVV heeft op 12 november een uitgebreide bespreking gewijd in de Tweede Kamer aan de problematiek van Gezin en Jeugd. Er zijn beslist heel wat problemen die in Vlaanderen identiek zijn. U kan de hele tussenkomst lezen via dit bruggetje :

http://www.pvv.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1402&Itemid=1

Hierna twee treffende uittreksels :

Welk nut heeft het om een speciale minister voor Jeugd en Gezin te verzinnen als we gewoon doorgaan op het pad van pappen en nathouden? Waar de aanhoudende problemen rond de jeugd om schreeuwen is daadkrachtige regie.

Waarom komt er geen einde aan de subsidiëring van onzinprojecten zoals cursussen stuntrijden voor crimineel scootertuig – Voorzitter, wie verzint zoiets? – of vechtsport voor allochtonen. Alsof er in dit land een tekort bestaat aan allochtone vechtmachines.

Het liefst zou de PVV-fractie zien dat deze minister werk maakt van het aanpakken van de bronnen van onaangepast gedrag door jongeren. Waar blijft een concreet beschavingsoffensief om de agressieve straatcultuur die in dit land wortel heeft geschoten te doorbreken?

.../...

Meisjes van 16 en 17 jaar en jonger moeten beschermd worden tegen het tuig dat erop uit is om hen te exploiteren. Is de minister bereid het voortouw te nemen bij het met wortel en tak uitroeien van deze abjecte uitwas van prostitutie?

Onze kinderen luisteren niet meer naar de Carpenters maar kopiëren een nepwereld uit videoclips waarin vrouwen de rol van hoer spelen en mannen die van pooier in een luilekkerland van luxe. U kunt verrast zijn door woorden als “Wanga” en “Tanga”, maar eigenlijk bent u gewoon een ongelooflijk lieve en vreselijk naïeve schat. Heeft u wel eens 300 jongeren collectief zien “schuren” in een discotheek? Het is de normaalste zaak van de wereld tegenwoordig hoor. Sex Sells, liefde kost niks. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Hoopvol Onderzoek besproken in een Hoopvolle Kwaliteitskrant

 

"Cultuur niet de oorzaak van criminaliteit"

Verschillende opvattingen over misdaad zijn niet de oorzaak van de oververtegenwoordiging van allochtone jongeren in de criminaliteitscijfers. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Madeleine de Boer. Zij promoveerde vandaag op dit onderwerp aan de Universiteit Utrecht.

Steeds vaker wordt jeugdcriminaliteit in verband gebracht met de etnische afkomst van de dader. De Boer deed onderzoek naar de opvattingen die jongeren over misdaad hebben. Zij betrok daarbij ruim duizend leerlingen van allochtone en autochtone afkomst. Daaruit blijkt nu dat Marokkaanse, Turkse, Antilliaanse, Surinaamse en Nederlandse jongeren dezelfde ideeën hebben over diefstal, geweld en straf.

De Boer vroeg de jongeren onder meer of het verkeerd is een keertje iets te stelen, of geweld soms moet kunnen en hoe zwaar de straf moet zijn voor bepaalde geweldsdelicten. Op de uitkomst van het onderzoek is één uitzondering te noemen. De Boer: "Turkse jongeren hebben duidelijk andere opvattingen over eergerelateerd geweld en de bestraffing daarvan. Deze kunnen mede de oververtegenwoordiging verklaren van Turken in Nederland die een straf uitzitten wegens geweldsdelicten binnen de eigen gemeenschap." (anp/sps)

14/11/08 08u26 @ de Morgen
***
We hebben het onderzoek niet gelezen, we mogen er derhalve niet veel over zeggen, behalve dat het ons weer een van die rapporten lijkt te zijn, waarvan op voorhand geweten is, dat wat men graag wil aantonen, moet blijken uit de besluiten. En dan wordt één futiliteit aangegrepen en opgeblazen tot hét essentiële besluit van het onderzoek. In dit geval : de Toerken staan vooral andere Toerken naar het leven en laten ons, blanke bange mannen en vrouwen, met rust. Wordt u ook zo moe van die praatjes om ons te sussen dat er niets aan de hand is met deze multicriminele maatschappij ? Praatjes die betaald worden met onze centen, zoals trouwens ook de multicrimineeltjes zelf.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stand van zaken bij de Frut van Koekestad

 

Zoals medegedeeld werden onze collega's van de Frut Van Koekestad technisch aangevallen zodat hun steeds verzorgde webstek er thans bijligt als Pompeï op een mistige regendag. We nemen de redactionele commentaren over in verband met de vordering van de restauratie en (belangrijk !) de voorlopige vaststellingen over de mogelijke daders. U wordt uitgenodigd om zelf even te gaan kijken, er wordt geen inkom gevraagd, er zijn evenmin gidsen aanwezig maar wel al een leuke afbeelding uit de virtuele wereld van een bekende dee-jay uit W.

 

 http://www.defrut.be/

Er is een massa schade aangericht moeten we toegeven, maar gelukkig is dit op een vrij amateuristische wijze gebeurd. Hoe dom kan een cyberinbreker soms zijn! In die mate zelfs dat wij de nodige bewijzen hebben om morgen, vrijdag, klacht neer te leggen bij de politie. Eerst tegen onbekende, zo raadt onze advokaat aan. Maar dan zullen er ook namen vallen. Namen die - zover is zeker op basis van de sporen die achtergelaten zijn op onze computer, bij Belgacom Skynet en bij onze host - wijzen op een laag bij de gronds politiek -ahum- figuur. Iemand die graag spot met niet gelijkdenkenden maar zelf ellenlange tenen heeft. De redactie heeft, sinds het eerste nummer van de FvK iets meer dan drie jaar geleden, heel wat klaag/klachtmails gekregen en daar konden we best mee lachen; enkele echte dreigmails ook, maar zelfs dàt hoort erbij; we hebben zoals meermaals gezegd al een paar processen moeten doorstaan (én steeds gewonnen), we zijn vorig jaar al eens gehackt geweest, maar nu is de maat vol. De redactie van uw FvK zal niet plooien.

Technisch gesproken betekent dit echter wel dat wij enorm veel werk zullen moeten steken in het recupereren en opladen van onze site. Maar dat doen we graag. Vooral omwille van al die zo lieve en positieve reacties die wij regelmatig krijgen.

Tot zéér binnenkort!
De Immer Goedlachse Redactie van de Frut van Koekestad

Update donderdag 22.30 - De schade is inmiddels volledig opgemeten. Valt mee op inhoudelijk vlak (niets is verloren gegaan, backups en zo), alleen zullen we duizenden en nog eens duizenden bestanden, locaties en links manueel moeten controleren cq herstellen. Zo te zien moet dit in de loop van het weekend ok zijn, misschien vrijdag al. In afwachting zijn alle verloven op de redactie ingetrokken, of wat dacht u. Want zoals in betere persmiddens dikwijls gefluisterd wordt: de FvK herrijst nog rapper uit zijn asbak dan de Humo!

PS: De Quote Nons van de dag via e-mail gaan gewoon door (gratis inschrijven kan via mail)
Het vorig nummer (aflevering 47) is vooralsnog ook steeds beschikbaar (al kan het daar wat fout lopen met sommige illustraties en links)
 

Update donderdag 23.10 - Het lopende nummer (aflevering 48) is min of meer hersteld (maar met wat collaterale mankementjes, u merkt het wel). We hebben die voorlopig hier geparkeerd

Update vrijdag 2.00 - Ook de (zeer onvolledige) archiefpagina is hersteld, al hebben we nog niet alles kunnen controleren. Indien u daar foute of kapotte links in vindt, graag een seintje in ruil voor onze ootmoedige dank.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.€ 900 miljoen naar Suez/Gaz de France ?

 

Grote onenigheid in regering-Leterme over miljardentransfer richting Suez

Regering drijft de spot met het Parlement

door Johan Laeremans en PeterLogghe

Vanmorgen hebben we in de commissie Bedrijfsleven van het Parlement moeten vaststellen dat de regering op een ongeziene wijze de spot drijft met het Parlement.

De agenda voorzag de behandeling van het wetsontwerp van minister Van Quickenborne inzake het prijzenobservatorium (waarvan de hoogdringendheid buiten kijf staat) en nadien het wetsontwerp van minister Magnette over de transittarieven voor gas. Het is met name dit laatste ontwerp dat erg omstreden is, omdat deze wet zal zorgen voor een gigantische financiële transfer richting Frankrijk. Aardgasverdeler Fluxys zal in ruil voor de overname van 36 bijzondere transitcontracten een onwaarschijnlijk bedrag van 900 miljoen euro aan Suez/Gaz de France betalen. Deze transfer is niet alleen schadelijk voor onze economie en voor de consument, bovendien is ze totaal overbodig, aangezien het gaat om activiteiten die verplicht door Fluxys moeten worden uitgeoefend. Aangezien deze krachtens de wet bij Fluxys terecht komen, hoeft daar, op vier uitzonderlijke gevallen na, helemaal geen vergoeding voor betaald te worden.

Dit immense geschenk aan Suez vanwege PS-minister Magnette roept ook grote vragen op bij de Vlaamse meerderheidspartijen. Om die reden werd hierover vanmorgen een crisisvergadering gehouden in de schoot van de regering. De uitkomst hiervan is tot op heden niet bekend.

In elk geval is het zo dat beide wetsontwerpen op een perverse manier aan elkaar worden gekoppeld, alhoewel deze hoegenaamd niets met elkaar te maken hebben. Andermaal wordt aangetoond dat de meerderheidspartijen elkaar op permanente wijze gijzelen, waardoor het regeringsbeleid totaal verlamd wordt.

Het Vlaams Belang is vooral verbolgen over het feit dat geen van beide ministers de moed en de beleefdheid had om het probleem te komen bespreken in de commissie. Ook de meeste commissieleden van de meerderheidspartijen schitterden door hun afwezigheid. Een dergelijke minachting voor het Parlement werd zelden getoond. Commissievoorzitter Bart Laeremans heeft tegen deze gang van zaken scherp geprotesteerd in de Conferentie van Voorzitters van de Kamer.

 

Bart Laeremans, Voorzitter commissie Bedrijfsleven Peter Logghe, lid commissie Bedrijfsleven


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een loze vissertje zwaar aangepakt door Justitie : het zal tijd worden !

 

Robby Van Hees gooide eind mei een hengeltje uit in het Albertkanaal te Herentals. Hij ging nachtvissen op paling (de smeerlap) – wat toegelaten is – maar gebruikte daarvoor een dood visje als aas (de sadist) – wat in het paaiseizoen, van half april tot eind mei, verboden is (ik zou het graag geloven). De nietsvermoedende visser (de crimineel) werd op heterdaad betrapt, kreeg wat later een deurwaarder over de vloer en moest intussen ook in Turnhout voor de rechter verschijnen (Haha, respect voor de rechter aub, want die is politiek benoemd, kijk maar naar Mireille Hotlips). Van Hees werd veroordeeld tot het betalen van de gerechtskosten (304 euro, een peulschil) en kreeg ook een voorwaardelijke celstraf van drie jaar aan de broek gesmeerd. De  visser (de zware crimineel)  begrijpt er niks van: “Dat is meer dan sommige doodrijders. En terecht, godverdoeme !  Vissers zijn een gevaar voor de maatschappij.

Mededeling van Vlaams Belang, enigszins aangepast door Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Keltische muntschat uit Maastricht

 

nf12keltischemuntenmaastricht.jpg

De Kelt die dit bezat in de eerste eeuw V.C. had waarschijnlijk de Lotto gewonnen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de problemen bij ondoordacht bloggen

 

solliciteren.jpg

@ www.geenstijl.nl

en dank bij onze Gentse landgenoot AAaRGH


13-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebroken Nieuws van de bij de Bovenburen : de Vogel is gevlogen !

 

'Minister Vogelaar treedt af'

DEN HAAG - Minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) treedt af, zo melden NOS Teletekst en RTL Nieuws.
afbeelding vergroten 
Tijdens een overleg van de PvdA-bewindslieden en PvdA-fractievoorzitter Marjet Hamer vanavond bleek er onvoldoende steun te zijn voor Vogelaar om te kunnen aanblijven als minister.

Vogelaar lag al lange tijd onder vuur wegens haar aanpak van de probleemwijken. Ook binnen de top van de PvdA bestaat al langer onvrede over het functioneren van de eigen minister.

De afgelopen dagen kreeg Vogelaar kritiek omdat ze afziet van het besluit om Antilliaanse probleemjongeren apart te registreren.

Dat besluit is slecht gevallen binnen de PvdA. Vogelaar zou hiervoor geen steun hebben binnen de Tweede Kamerfractie. Ook andere PvdA-ministers lijken haar beslissing over de index voor Antilliaanse probleemjongeren niet te steunen.

Uit de Kamerfractie komen signalen dat de confrontatie met Vogelaar ditmaal zeer serieus is. Een ingewijde op het Binnenhof voorspelt het aftreden van de minister.
@ Algemeen Dagblad
Bos heeft hiermede zijn grooste casting-vergissing rechtgezet, zij het erg laattijdig.  Deze vrouw is een communistische kamergeleerde die in het beste geval had moeten doen wat Pim Fortuyn ooit tegen een journaliste zei : "Ach mens, ga koken". 


 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pech, pech, pech : de streep zijn geld is weg, weg, weg

 

Verstrepen dagvaardt verkeerde vzw in geschil met VB

 
Jurgen Verstrepen (LDD, ex-Vlaams Belang) is in de zaak die hij aangespannen heeft tegen het Vlaams Belang in het ongelijk gesteld omdat hij de verkeerde vzw had gedagvaard. Het conflict draait rond een aantal facturen die Verstrepen aan zijn toenmalige partij had gefactureerd.
 
@ Het Laatste Nieuws / Volksgazet


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schriftelijk verslag van de Kamerzitting door Angeltjes + foto

 

De premier beluistert aandachtig en met een duidelijke sympathie de uiteenzetting van Gerolf Annemans in de Kamer. Die twee zitten op een zelfde golflengte, dat blijkt telkens opnieuw. "Gij zijt een leugenaar" roept Annemans, waarop de premier repliceert : " Ik kan daar niet aan doen, wij zijn allemaal zo bij de tjeven. En bij de NVA ook. Ik word misleid, juist zoals Karel de Gucht Patrick de Wael, en Mariette Turtelbaum en Maurice Quickelbeen, en heel mijn Waalse Meerderheid".  Waarop Annemans, die eigenlijk een goed hart heeft, zegt : "Allez, pakt mijn zakdoek en veegt uw zweetdruppels af. Want ge moet nog luisteren naar Peter van Vollenhoven, die wil u ook nog iets zeggen". Peter van Vollenhoven is zoals u wellicht weet deeltijds socialistisch kamerlid en voor de rest van de tijd de man van prinses Margriet die piano speelt waar hij zeer weinig voor betaald krijgt. Vandaar de cumul. Als hij in Vlaanderen optreedt, spreekt hij Limburgs, in Nederland daarentegen vlot Delfts.

En zo bent u dankzij het verslag van Angeltjes objectief en juist voorgelicht over wat er deze namiddag in uw Kamer gebeurd is, in het voordeel van ons allemaal. Tot volgende keer, tenzij u de voorkeur geeft aan Linda de Win.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbraak bij de Frut van Koekestad

 

U zal het misschien al gemerkt hebben dat onze goede collega's van de Frut van Koekestad (zie favorieten) vandaag verschijnen alsof ze opgepakt zijn zoals die Duitse automobilist met 7,5 promille alcohol in het bloed : helemaal in de olie en in de mist tegelijk. De webstek ziet er uit als Dresden na het bombardement.

Wij zijn regelmatig met mekaar in contact (zoals dat past met kwaliteitsblogs/websteks) dus we vernamen, dat gisteravond tussen 23.00 en 01.00 uur  "iemand" van buitenaf heeft ingebroken in de computer waar de frut.be op staat. En zo is "men" er in geslaagd de bestanden te beschadigen. De technische ploeg en de onderhoudsdiensten van de Frut zijn opgeroepen om de schade te herstellen. (behalve wie bij de ACOD aangesloten is, want die mensen staken deze week uit collegialiteit met de rode troepen van de Stad Antwerpen).

Wij hopen dat de Frut vlug in ere zal hersteld worden, want dit is wel een van de allerbeste Vlaamse websteks. Als ge er van houdt.  En dat doen wij.

Collegiale sympathie en steun van de Angeltjes, Redactie, abonnees en lezers

Ray - Juffrouw Ellen - Savat - Fats

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keulen haal bakzeil

 

 

13.11.2008 16.15u - “Als wij niet worden benoemd, zullen er geen institutionele onderhandelingen meer gevoerd worden voor de verkiezingen van juni 2009. Gedaan met de dialoog: de vier Franstalige partijen zijn het hierover eens,” zo verklaarde een van de drie niet-benoemde burgemeesters gisteren. Vandaag herhaalt een van de Franstalige deelnemers aan de ‘dialoog,’ FDF-voorzitter Olivier Maingain, dit standpunt.

“Het is heel simpel: een niet-benoeming betekent het einde van de communautaire onderhandelingen. De vier Franstalige partijen staan hierbij op één lijn,” zo zegt Maingain vandaag in La Libre Belgique.

Waarover gaat het ook al weer? Naar aanleiding van de verkiezingen van juni 2007, verstuurden de drie burgemeesters van de Vlaamse faciliteitengemeenten Linkebeek, Kraainem en Wezembeek-Oppem Franstalige oproepingsbrieven, waarna nog provocaties volgden zoals het bijeenroepen van Franstalige gemeenteraden. Aangezien burgemeesters geacht worden de wet na te leven – en dus ook de taalwet - kon minister Marino Keulen (Open VLD) niet anders dan de drie niet te benoemen.

Keulen moet deze maand opnieuw beslissen over hun niet-benoeming, omdat ze zich opnieuw kandidaat hebben gesteld als burgemeester. Kris Peeters (CD&V) zag de bui al hangen en pleitte ervoor om de bevestiging van de niet-benoeming uit te stellen, om zijn aanmodderende ‘dialoog’ niet nog verder te laten wegzinken. Joris Van Hauthem van het Vlaams Belang nam de Vlaams minister-president hiervoor al op de korrel: “U gaat nu al plat op de buik,” zo zei hij gisteren in het Vlaams Parlement. Marino Keulen verkondigde eerst nog stoer de niet-benoeming door te drukken, maar vandaag is hij al op zijn stappen teruggekeerd. Hij bevestigt niet meer dat hij voor het einde van de maand een beslissing wil nemen. “Ik ben een collegiaal minister, ik sta open voor dialoog,” zo luidt het vandaag in De Standaard.

Boodschap begrepen. De Vlaamse meerderheidspartijen CD&V en Open VLD gaan nu dus onderhandelingen voeren over een dossier dat uitsluitend tot de bevoegdheden van de Vlaamse Regering behoort en dus geen invloed mag hebben op de ‘dialoog.’ De niet-benoeming is bovendien volstrekt legitiem, maar toch willen CD&V en Open VLD het dossier nog zo lang mogelijk rekken om de Franstaligen niet te ‘schofferen.’ Dat belooft voor het verdere verloop van de ‘dialoog…’

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bekentenis van Luc Vanderkelen

 

"Ja, ik beken het, ik ben een reïncarnatie van Jos van Eynde"

 

 
 
Luc Vanderkelen : "Ja, ik ben een reïncarnatie van Jos van Eynde"
Hij kon het niet langer verzwijgen, de hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws.
Ten overvloedigen bewijze een bloemlezing uit de krantentitels van gisteren, die parallel lopen met de prachtige stukken die verschenen in de Volksgazet. "Het is sterker dan mezelf, Jos is niet uit mijn geest te bannen, evenmin als uit mijn lijf, maar daar zwijg ik over".
 
 
Links ziet u de Heer Jos van Eynde, cultuurfilosoof, beschavingsexpert en levenslange dienstbare ondervoorzitter van de Belgische Socialistische Partij.  Hij werd respectvol  door 't Pallieterke betiteld als de Kop of de Polderbizon. De Heer Van Eynde is, na zijn afgewezen pogingen door Hitler om tijdens de oorlog een Duitsgezind Dagblad voor Vlaanderen op te richten, hoofdredacteur geworden van de socialistische Volksgazet. Een zeer fijnzinnig dagblad dat uitblonk door neutrale berichtgeving en dat de massa's proletariërs op de hoogte hield van de erotische esbattementen van priesters  en broeders van liefde.  Volksgazet werd niet alleen gelezen door het rode proletariaat om met gebalde vuist door het leven te gaan, maar ook door geniepige figuren die in die prehistorische tijden zelfs niet beschikten over een Play-boy om een toegevoegde waarde te hebben voor hun amoureuze leven. De Morgen is de opvolger van Volksgazet, vandaar de terechte betiteling als kwaliteitskrant.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Racistische Sinterklaas-traditie eindelijk doorbroken

 

Waar beter dan in de stad met de voorbestemde naam, Sint Niklaas, kon men een einde stellen aan het niet langer te accepteren RACISME van de blanke Sinterklaas, die de brave  kleintjes beloont met snoep en de stouterds in de zak van de neger,  Zwarte Piet stopt ?

Van nu tot 6 december stapt over de grote Grote Markt een zwarte  Sinterklaas, die veel lijkt op Wouter van Bellingen, en een onderdanige Witte Piet, met de trekken van de rode fascist Willockx.

Co-productie Aanklacht-Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter attentie van de Vlaamse minister van Onderwijs

 

Moslimscholen slecht in Nederland

door Jaap Folkerts
Het is bar en boos gesteld met de islamitische scholen in ons land. Op de helft is de kwaliteit van het onderwijs zwak tot zeer zwak. Bovendien maken heel veel schoolbesturen (86 procent) zich schuldig aan financieel wanbeheer, door onder meer snoepreisjes naar bedevaartsoord Mekka te organiseren, die met onderwijs niets te maken hebben.

Machteloos

De prestaties van de islamitische scholen steken schril af bij die van andere scholen. Op bijna de helft van de basisscholen krijgen de leerlingen slechte lessen voorgeschoteld, in de rest van het basisonderwijs is dat met 11 procent aanzienlijk lager. De twee islamitische middelbare scholen in Amsterdam en Rotterdam zijn beide zeer zwak. Ouders en kinderen staan vaak machteloos, omdat de schoolbesturen geen inspraak dulden. De helft heeft medezeggenschap niet geregeld.

Dijksma en Van Bijsterveldt pakken de besturen die ze verdenken van strafbare feiten hard aan. In totaal willen ze 4,5 miljoen euro overheidsgeld terugvorderen, vanwege allerlei financiële onregelmatigheden. De staatssecretarissen hebben al aangifte gedaan tegen islamitische scholen in onder meer Heerlen, Helmond en Almere en de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun. Op die laatste instelling gingen personeel, ouders, leerlingen en schoolbestuur meerdere malen op reis naar Saoedi-Arabië (Mekka), terwijl het geld had moeten worden uitgegeven aan lesgeven. Slechts drie scholen hebben de financiën op orde.

Op verschillende islamitische scholen stonden mensen op de loonlijst die helemaal niets uitvoerden voor die scholen en werd tegen de regels in het vervoer van leerlingen uit de overheidsbijdrage betaald.

De onderwijsstaatssecretarissen Dijksma en Van Bijsterveldt besloten tot een groot landelijk onderzoek na het faillissement, vorig jaar, van de drie Amsterdamse Siba-basisscholen en geluiden over onder meer de zwakke As Siddieq-school, eveneens in Amsterdam. De uitkomsten worden vandaag gepresenteerd.  Bij bewezen wanbeleid van de schoolbesturen zullen Dijksma en Van Bijsterveldt alles in het werk stellen om die uit hun functie te zetten.

@ De Telegraaf

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakistan & Afghanistan bedreiging voor de hele wereld

 

We vinden dit een erg belangwekkend artikel.  De hierin vertolkte visie van een Pakistaande journalist met internationale ervaring detailleert een aantal problemen die o.i.  aansluiten bij de visie die terzake ontwikkeld wordt door volksvertegenvertegenwoordiger Luc Sevenhans. Het gaat niet op de schouders op te halen en te beweren, dat wij dara niets te zoeken hebben.  Integendeel.


'Pakistan en Afghanistan bedreiging voor hele wereld'

Van onze verslaggever Cor Speksnijder
gepubliceerd op 13 november 2008 14:29, bijgewerkt op 13 november 2008 14:54

AMSTERDAM - ‘Geen enkele andere regio, ook niet Irak, vormt zo’n bedreiging voor de veiligheid in de wereld als Afghanistan en Pakistan. Irak zal uiteindelijk een probleem zijn voor het Midden-Oosten, niet voor de hele wereld.’ De Pakistaanse journalist en Taliban-kenner Ahmed Rashid, deze week in Nederland, voorziet verspreiding van het terrorisme als het Westen zich niet meer inspant om te voorkomen dat Pakistan en Afghanistan ten prooi vallen aan desintegratie en radicalisering.

In zijn laatste boek Descent into chaos beschrijft Rashid hoe na 11 september het geweld en het extremisme in deze regio alleen maar zijn toegenomen. Hoe de Amerikanen er niet in slaagden Al Qaida uit te schakelen en hoe de Taliban zich herstelden na hun verdrijving uit Kabul. Rashid verwijt de regering-Bush dat zij zich na de overwinning op het Talibanregime niets gelegen liet liggen aan de wederopbouw van Afghanistan en haar aandacht en strijdmacht verplaatste naar Irak. Het Westen heeft volgens hem een kans laten lopen het moslimextremisme in deze regio te smoren.

Rashid richt zijn kritiek niet alleen op Bush, hij oordeelt ook scherp over de dubbelzinnige houding van de Pakistaanse ex-president Musharraf, die zich opwierp als bondgenoot van Washington, maar de steun van de Pakistaanse inlichtingendienst aan de Taliban ongemoeid liet. Evenmin lovende woorden voor ‘zijn vriend’ Karzai, de Afghaanse president die heeft nagelaten een effectief landsbestuur op poten te zetten en corruptie en drugshandel uit te bannen.

Wat moet Obama doen om de fouten te vermijden die volgens u in de jaren van Bush zijn gemaakt? |
‘Er is een alomvattende strategie nodig om Afghanistan, Pakistan en Centraal-Azië te helpen bij hun ontwikkeling. Om een einde te maken aan de armoede en werkloosheid, die al die jihadis voortbrengen. In Afghanistan moeten meer buitenlandse militairen komen, maar er is ook een surge nodig als het gaat om politiek en wederopbouw. Het Westen moet de ontwikkeling van het land anders aanpakken; er is veel verspilling geweest die heeft bijgedragen aan de corruptie. De Afghaanse regering moet gedwongen worden verantwoording af te leggen.’

Hoe realistisch zijn deze doelstellingen bij de huidige economische crisis?
‘Geld is een probleem, maar er is geen andere manier waarop in deze regio vrede kan worden gebracht. Voor de duidelijkheid: als we het over ontwikkeling hebben, praten we over rudimentaire zaken als wegen, elektriciteit, water, investeringen in de landbouw en niet over internetverbindingen. De tragiek is dat zelfs dat minimale programma de afgelopen zeven jaar niet is gelukt, ook al smeet Bush met geld.’

Vertrouwt u erop dat Obama de zaken zo ambitieus zal aanpakken als u voorstelt?
‘Obama heeft goede ideeën, maar hij zal op verzet stuiten van krachten in Washington die zich tegen verandering keren: de wapenindustrie, de olie-industrie, de Israëlische lobby.’

Ahmed Rashid

Ahmed Rashid is een Pakistaanse journalist die meer dan twintig jaar als correpondent heeft gewerkt voor de Far Eastern Economic Review. Tegenwoordig schrijft hij in diverse dagbladen en tijdschriften, waaronder de Daily Telegraph en de Washington Post.
Zijn in 2000 verschenen boek Taliban, was een internationale bestseller. Daarna schreef hij nog verscheidene boeken extremisme en islam in Zuid- en Centraal-Azië. Zijn jongste werk, Descent into chaos verschijnt binnenkort in Nederlandse vertaling.
Hij was deze week in Nederland, onder meer voor een onderhoud op het ministerie van Buitenlandse Zaken en om een lezing te geven voor het International Institute for the Study of Islam in the Modern World (ISIM) in Leiden.

Obama heeft gezegd dat hij overweegt contact te leggen met de Taliban. Heeft dat zin?
‘Belangrijker is dat generaal Petraeus hetzelfde heeft gezegd. De Amerikaanse strijdkrachten begrijpen dat zij deze oorlog niet kunnen winnen door meer Afghanen te doden. Er moet geprobeerd worden de Taliban te verdelen in gematigden en extremisten.’

Hoe doe je dat?
‘Door iets aan te bieden: veilige doorgang, hulp bij wederopbouw, degenen die willen deelnemen aan het politieke proces zouden daarvoor de kans moeten krijgen. In het zuiden en oosten van Afghanistan kan hun misschien politieke macht worden gegeven.’

‘U spreekt over de Taliban als over rationeel denkende mensen; zijn ze dat wel?
‘Tot op zekere hoogte. Ze weten waarom ze vechten en ze weten waartegen ze vechten. Maar ze weten niet waarvoor ze vechten. De een vecht omdat zijn moeder is vermoord, de andere omdat hij gelooft in de wereldwijde jihad.’

Obama zei bereid te zijn de Taliban en Al Qaida na te jagen tot over de Pakistaanse grens. Zal dat helpen?
Bush liet een paar maanden geleden troepen doordringen tot op Pakistaans grondgebied; ik denk niet dat de Amerikanen dat herhalen. Er was in Pakistan veel verontwaardiging over de burgerslachtoffers die daarbij vielen.’

Moet Obama doorgaan met de raketaanvallen vanuit de lucht?
‘Zolang de Pakistanen niet achter die lui aangaan, denk ik dat de Amerikanen geen keus hebben. De Pakistaanse strijdkrachten willen geen troepen weghalen van de grens met India en opereren slechts in één stammengebied: Bajorr. De meeste Amerikaanse aanvallen worden uitgevoerd in Waziristan. Pas als het Pakistaanse leger Waziristan zou binnentrekken, zouden de Amerikanen moeten stoppen.’

Zal de nieuwe Pakistaanse president doortastender zijn dan Musharraf?
‘Ik denk dat president Zardari tegen de Pakistaanse Taliban wil opgetreden. Maar de strijdkrachten, waar de ware macht ligt, accepteren dit niet. Hier kan Obama een rol spelen; hij moet de zijde van de burgerregering kiezen. Als er enige tijd internationale steun is gegeven aan de burgerregering, kan langzamerhand met de strijdkrachten worden gesproken.’

Dat is wat Bush heeft gedaan.
‘Bush bleef te lang aan Musharraf vasthouden, ook toen die al door iedereen werd gehaat.’

Welke verantwoordelijkheid hebben islamitische geestelijken die zich nooit openlijk en duidelijk hebben uitgesproken tegen terrorisme?
‘Geestelijke leiders zijn verbonden met de staat, ze spreken zich pas uit als die hen aanspoort. Na 11/9 heeft de staat in landen als Egypte, Saoedi-Arabië, Jordanië en Pakistan niet begrepen wat er op het spel stond. Al die politieke leiders, die werden gesteund door de Amerikanen, hielden zich op de vlakte.

Neem Musharraf: hij wilde geld van de Amerikanen en zei dat hij de madrassas in de gaten zou houden, maar hij deed niets. Er zijn nu drie keer zoveel madrassas in de noordelijke stamgebieden als in 2001. Pakistan brengt honderden gehersenspoelde tieners voort die bereid zijn zelfmoord te plegen. In 2001 was er in Pakistan geen zelfmoordenaar te vinden.’



url: http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1091758.ece/Pakistan_en_Afghanistan_bedreiging_voor_hele_wereld


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keltische goudschat ontdekt nabij Maastricht

 

Op een maïsakker bij Maastricht is een Keltische goudschat gevonden uit de 1ste eeuw voor Christus. Het is voor het eerst dat een dergelijke compacte verzameling munten in Nederland is opgegraven. De schat omvat 109 munten, waarvan 39 gouden en 70 zilveren.

VergrotingVergroting
Enkele van de gevonden munten (VU/gemeente Maastricht )

‘Er ging meteen een fles champagne open’, vertelt prof.dr. Nico Roymans, hoogleraar archeologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en leider van het onderzoek. ‘Dit is een jongensdroom. Een topper.’

Archeologen van de VU en de gemeente Maastricht ontdekten de goudschat in een kuil op 65 centimeter diepte. Ze waren in oktober op de akker in de wijk Amby ten oosten van Maastricht gaan graven na een melding bij de gemeentelijke archeologische dienst van detectorhobbyist Paul Curfs. Hij had in het voorjaar op verschillende plaatsen in het gebied enkele gouden en zilveren Keltische munten gevonden. Vermoedelijk zijn die bij het diepploegen losgeslagen van de schat en over de akker verspreid. Dat bleek ook toen de archeologen er in een strook van 15 bij 30 meter aan het werk gingen. Eerst vonden ze losse munten op diverse plekken, en daarna de schat. Vermoedelijk was de schat verpakt in een buidel van textiel of leer, want er zijn geen resten gevonden van een aarden pot.

Eburonen
De gouden munten worden toegeschreven aan de Eburonen, een aan de Kelten verwant volk dat door Caesar Germanen werd genoemd. De zilveren ‘regenboogschoteltjes’ zijn waarschijnlijk afkomstig van volksstammen uit het Rijngebied.

@ de Volkskrant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACOD staakt nog een dagje meer en wellicht morgen ook

 

De militanten van de socialistische vakbond ACOD leggen vandaag opnieuw het werk neer. Zij beraden zich ook over mogelijke acties vrijdag. De ACOD staat wel alleen. Toch ligt in sommige delen van de stad het afval nu al twee dagen op de stoep.

De onderhandelingen over het nieuwe sectoraal akkoord en de rechtspositieregeling zorgen voor sociale onrust. De ACOD-militanten eisen compensaties voor onder meer het wegvallen van de betaalde lunchpauze en de nieuwe arbeidsregeling.

Op verschillende stadsdiensten was er hinder door de staking. Ongeveer 34 procent van het stadspersoneel kwam niet werken. Ook vandaag wordt veel hinder verwacht.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!