Angeltjes
15-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molenbeek, waar belgen niet welkom zijn

 

15.11.2008 14.04u - Sinds enkele dagen circuleren in Brussel pamfletten die oproepen om de (uit)bouw van een megamoskee in Molenbeek financieel te steunen, zo meldt Het Laatste Nieuws (14.11.2008). Het nieuwe islamitische gebedshuis zou vier minaretten tellen, minstens vier verdiepingen hoog zijn en plaats moeten bieden aan niet minder dan 10.000 (tienduizend!) moslims. De megamoskee is volgens de initiatiefnemer van het project, ene Al Khalil, nodig omdat het aantal moskeegangers jaar na jaar toeneemt. We hebben – helaas – weinig redenen om aan zijn woorden te twijfelen.

Het is niet echt verrassend te noemen dat de grootste moskee van het land – en meteen van het Europese continent – zijn deuren opent in Molenbeek, de Brusselse gemeente waar PS-potentaat Phillippe Moureaux reeds jaren de plak zwaait. De voorbije jaren hebben de islamosocialisten van de PS geen moeite onverlet gelaten om het hun nieuwe kiespubliek naar de zin te maken. Dat bleef heus niet beperkt tot het klassieke knuffelbeleid, waarbij subsidies voor integratie worden doorgesluisd naar organisaties die precies het omgekeerde beogen, of tot een voorkeursbehandeling van allochtonen in allerhande tewerkstellingsprojecten. Zo bijvoorbeeld meldden politiemensen dat hen vanwege de gemeentelijke overheid duidelijk wordt gemaakt dat patrouilleren in bepaalde wijken ‘niet opportuun’ is. De agenten wordt ook gesommeerd om tijdens de ramadan niet op straat te eten, te drinken of te kauwen. Ook van de (andere) autochtone inwoners van Molenbeek wordt verwacht dat ze zich aanpassen aan de wensen en gebruiken van de ‘nieuwkomers’. Zo wordt tijdens de ramadan het historische centrum van de gemeente afgesloten voor het verkeer en vraagt het PS-bestuur de ‘inboorlingen’ vriendelijk om de betreffende buurt(en) te mijden.

Hind Fraihi, de jonge en moedige undercoverjournaliste die gedurende twee maanden onderzoek deed in hartje Molenbeek, overdreef niet toen zij (in HLN, 15.03.2008) stelde dat vele moslims Molenbeek niet meer beschouwen “als België maar als een islamenclave, waar zij de plak zwaaien als in een islamstaat en waar Belgen niet welkom zijn.” Vertwijfeld vroeg ze zich daarbij nog af hoe het mogelijk is “dat de Belgische politiek het zover heeft laten komen.” Ze is de enige niet.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse Groenen kiezen Turkse voorzitter

 

Erfurt, 15 nov. De 42-jarige Cem Özdemir is de nieuwe partijvoorzitter van de Groenen. Het is voor het eerst dat een Duitse partij een leider van Turkse afkomst kiest.

Özdemir kreeg vandaag op het partijcongres 79 procent van de afgevaardigden achter zich. Hij deelt het voorzitterschap met Claudia Roth (53).

Özdemir staat bekend als een realist binnen de partij, terwijl zijn medevoorzitter de linkervleugel van de Groenen vertegenwoordigt. Ruim 82 procent van de gedelegeerden steunden Roth.

Volgend jaar september zijn er Bondsdagverkiezingen. De partij wil zich extra richten op de sociaal zwakkeren. Özdemir riep de partij op haar ideeën beter te presenteren. Morgen kiezen de Groenen Renate Künast en Jürgen Trittin als lijsttrekkers voor de verkiezingen.

@ NRC

In Vlaanderen heeft de Groene partij eveneens een fractiewoordvoerster in de federale Kamer met de Turkse nationaliteit, Meyrem Almaci, verkozen in het multicriminele Antwerpen.

Mevrouw Meyrem Almaci haalde heel wat voorkeurstemmen

 

PS : Bij afwezigheid van Juffrouw Ellen, ondervinden wij momenteel problemen in ons foto-archief.  Waarvoor onze excuses.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Leterme : le roi est le ciment de la nation

 

De federale eerste minister Leterme noemde de monarchie zaterdagnamiddag 'het cement van de natie' en 'een factor van cohesie'. Hij zei dat naar aanleiding van het Feest van de Keuning, waarvan de academische zitting plaats vond in het federale parlement in aanwezigheid -wat eerder uitzonderlijk is- van de keuning zelve. Maar diens aanwezigheid had te maken met een technisch probleem : zijne majesteit kwam kijken of zijn check met de opslag al klaar was.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monarchie is poppenkast (VB)

 

VB dringt aan op werkgroep Dotaties

 

Het Vlaams Belang (VB) dringt er op aan dat de werkgroep Dotaties van de Senaat eindelijk zou samenkomen. Dat zegt de partij zaterdag in een reactie op het bericht dat het koningshuis volgend jaar 6 procent opslag krijgt. Vlaams Belang haalt ook uit naar premier Yves Leterme.

Beloftes
"Voor de verkiezingen van juni 2007 waren de meeste Vlaamse partijen het erover eens om de omvang en het gebruik van de dotaties te onderzoeken, maar ook dat lijkt ondertussen bij de stilaan eindeloze lijst van gebroken beloften geklasseerd.

Lofzang
In plaats van deze belofte na te komen, zingt premier Leterme vandaag de lof van het Belgische koningshuis", hekelt voorzitter Bruno Valkeniers.

Poppenkast
Voor het overige blijft het Vlaams Belang van mening dat "de Belgische monarchie een reactionaire, geldverslindende en vooral ondemocratische poppenkast" is die moet verdwijnen. (belga)

@ de Morgen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zeverende Dag bij Angeltjes

 

Hier vindt u het Prachtprogramma van de 0000, de Zeverende Dag in Voorschouw, zodat u morgen lekker kan uitslapen en uw mooie, vrije ochtend niet vergalkd wordt. Dank u, Angeltjes voor deze dienstverlening.

 

Softdrugs, genot of overlast?

In Nederland wordt eind deze maand een 'wiettop' gehouden. De gemeenten uit de grensstreek bepalen er of ze het gedoogbeleid ten opzichte van softdrugs moeten aanhouden of niet. Aanleiding is de toenemende overlast van het drugstoerisme in de streek. Johan Sauwens (CD&V) en Geert Lambert (Vla-Pro) debatteren over het drugsbeleid bij ons.

 
 

Oranje versus Nassau

Het Nederlandse koningshuis staat op stelten, en daar heeft het verschijnen van het boek "Juliana en Bernhard" alles mee te maken. Het portret dat auteur Cees Fasseur van de ouders van de huidige koningin Beatrix ophangt, is immers weinig flatterend. Philippe Feyten vertelt wat er bij de Oranje-Nassau's precies aan de hand is.

 
 

De ultieme tattoo-encyclopedie

Henk Schiffmacher, beter bekend als "Hanky Panky", is een van Nederlands bekendste tatoeëerders. Hij schreef ook "Het lexicon der tatoeage", naar eigen zeggen de ultieme tattoo-encyclopedie. In de zevende dag komt hij vertellen over zijn ervaringen als tatoeerder van de Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam en wijlen Kurt Cobain .


 
 
 

De tango!

De tangodansers van Otango ontsluieren de schoonheid van deze erotische en mythische dans in al zijn vormen: de sensualiteit van de traditionele tango, de sierlijkheid van de nobele tango, het romantisme van de tango wals, de spelingen van de tango Canyengue, de schelmse figuren van de Milonga tango, de revolutie van de tango Nuevo... Otango is een dansspektakel met een volledige Argentijnse cast, onder leiding van een Belg.


 
 

Twintig jaar De Zevende Dag

Er zijn sinds september al veel ex-presentatoren van het jarige zondagochtendprogramma gepasseerd. Annelies Beck was de jongste en zij sluit ook de rij. Zondag is ze de eregast van Alain Coninx en Indra Dewitte.

 
 

Dana Winner

De zangeres heeft een nieuwe cd en ook in de liefde gaat het goed, als we de 'boekskes' mogen geloven. Zondag zingt ze een liedje uit 'Tussen Nu en Morgen'.

 

En ook nog...

  • De broertjes Deborsu met het nieuws uit Wallonië.
  • Paul D'Hoore over de situatie bij Dexia en de wijzigingen aan het plan Paulson in de VS.
  • Het 'Festival van de Politiek' in het Vlaams Parlement.
  • Een vooruitblik op de voetbaltopper Club Brugge-Anderlecht.
  • Scheidsrechter Robert Jeurissen over de kritiek op de arbitrage.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zoveelste flater van Leterme - Oewistmeugelàk ?

 

Grapje Nonkel Kruk leidt tot geldopnames bij Fortis

VRIJDAG 14 NOVEMBER 2008, 18:21   

BRUSSEL (AFN) - Na een grappig bedoelde opmerking van de Belgische premier Yves Leterme hebben veel Franstalige Belgen de afgelopen dagen snel hun geld weggehaald bij Fortis.

Leterme kreeg de vraag wat er gebeurt als de rechter de verkoop van Fortis België aan BNP Paribas terugdraait. Met een knipoog zei de premier: ,,Dan trekt de overheid haar geld terug en is dat een meevaller voor de begroting.''

De Waalse pers nam de uitspraak echter letterlijk. Velen haastten zich naar de bank om hun geld op te nemen. Fortis stelde vrijdag dat de laatste dagen 0,06 procent van het totale spaarsaldo is opgenomen.

Leterme zorgde zondag al voor ophef, toen hij zei dat de Europese Commissie onbereikbaar was tijdens de eerste redding van Fortis. EU-commissaris Neelie Kroes noemde dat een leugen.

De Belgische oppositie vindt het optreden van de premier beschamend. ,,Als bij een premier het cynisme in de plaats treedt van verantwoordelijkheidszin, moeten de spaarders ongerust worden'', zei Caroline Gennez van sp.a.

@ Beursduivel

***

Wist u dat die uitlating van Nonkel Kruk een grapje was ?  Heeft u hem zien knipogen of ironisch glimlachen toen hij die woorden sprak op televisie   ?  Wij niet. Wij zagen enkel zweetdruppels onder zijn neus.  Wat een onvoorstelbaar onhandige en ongeschikte man is dit toch. En welk een jammere samenloop van omstandigheden : op het precaire moment van een economische en financiële wereldcrisis zonder weerga is het land B opgezadeld met de meest onbekwame regering uit  zijn bestaan.  Moeder, wat hebben wij toch misdaan ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dankbare Keuning

 

 

 

Dank oewel, ook uit naam van de keuningin en de kindjes veur den Oepslach !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLOTT wil belastingen beperken tot 25%

 

'De staat leeft beduidend voor zijn stand. In de (nieuwe Vlaamse) grondwet moet worden bepaald dat iedere burger maximum 25 procent van zijn inkomen als belasting moet afstaan'. Dat zei Vlott-voorzitter Hugo Coveliers zaterdag in Antwerpen op het congres van zijn partij.

Wat de overheid niet met die inkomsten kan financieren, zijn niet-betaalbare prioriteiten die moeten worden overgelaten aan het privé-iniatief, meent Coveliers.

Coveliers en het congres grepen de kredietcrisis aan om 'het overheidsgegoochel met de geldhoeveelheid' aan te klagen. Coveliers benadrukte dat Vlott geen socialisme voor de rijken wil waar de grootbankiers de winsten mogen houden wanneer het goed gaat en de belastingbetaler moet opdraaien voor de risico's wanneer het fout loopt.

Volgens de partij is een echte liberale maatschappij echter niet mogelijk in de Belgische staatsstructuur. Ze pleit daarom opnieuw voor een onvoorwaardelijke Vlaamse onafhankelijkheid. Vlott wil tijdens zijn lentecongres een ontwerp van grondwet voorleggen en 'een concreet politiek-administratief en bestuurlijk-financieel stappenplan om de boedelscheiding concreet uit te werken en een daadwerkelijke onafhankelijkheidsverklaring mogelijk te maken'.

Andere pleidooien op het congres gingen over het beperken van de staat tot haar basistaken, onbeperkt bijverdienen na het pensioen, het verplicht opnemen van de westerse waarden en normen in ons onderwijs en het streng aanpakken van jongeren die die normen weigeren aan te nemen. Coveliers verwees tot slot naar de alliantie van Vlott met het Vlaams Belang om 'samen een onafhankelijk Vlaanderen te realiseren'.
@ de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6% opslag in 2009 - Voor wanneer de C-4 ?

 

Bende huichelaars en parasieten

Deze Prachtfamilie ontvangt in 2009, net zoals in 2008 een opslag van 6 %

Dit terwijl vele landgenoten het mogen stellen met een ontslag en een C 4

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is goed nieuws en er is beter nieuws.

 

Het nijvere en uitzonderlijke Vlaanderen

De Tijd, een ernstige krant met veel financieel en economisch nieuws en voor de rest zwijgen we erover, meldt dat de Vlaamse regering een reserve van 722 miljoen euri opzij heeft gezet om het vertrouwen van de burgers in het economische reilen en zeilen op te krikken. Het bedrag is niet oogverblindend maar hoopgevend in deze tijden van aanzwellende jobverliezen, financiële tekorten en faillissementen.  Het is een bewijs dat het nijvere Vlaanderen, abstractie gemaakt van uitschuivers, nog steeds een uitzonderlijk land is, dat probleemloos op eigen benen kan staan. Wij noemen dit ronduit Goed Nieuws ook al beseffen we dat in de globale crisis er nog harde noten zullen gekraakt worden met de opdoemende recessie.

Nu het nog Betere Nieuws.

De Standaard, een handelsproduct in mekaar geflanst door de nazaten van Baas Ganzendonk, meldt dat de Vlaamse ministers blijven ruziemaken over de niet-benoeming van de drie  Franstalige koekoeksburgemeesters in Wezembeek-Oppem, Kraainem en Linkebeek. De liberale minister Keulen vraagt dat de regering hem unaniem zou steunen om de drie a-sociale gevallen niet te benoemen.  De christen-democratische premier Peeters wil de kwestie op de lange baan schuiven en geen beslissing nemen. Dat is de vertrouwde tactiek in dit onprettige schandland : vertragen, afremmen, uitstellen, negeren, want anders koewetsen oewij de Oewaalse Medemenschen.  CD&V-ers zijn de meesters in het verschuiven van problemen naar de toekomst. Denk aan Wilfried Martens. Niet te lang, want dat schaadt de gezondheid.

Peeters & Leterme

Peeters zit ongemakkelijk te onderhandelen over een staatshervorming die Groooot moet zijn met de krokodillen van  over de taalgrens.  Zijn partijgenoot Leterme deed het hem voor met het gekende resultaat, dat we een regering hebben die geen meerderheid bezit langs Vlaamse kant in het federale parlement en wél meer Waalse/Franstalige ministers & staatssecretarissen telt dan Vlaamse.  Een zeer mooi resultaat en bewijs van het onderhandelingstalent van onze premier. Leg het maar uit aan de buitenlanders, die hier komen rondneuzen of er soms nog gediscrimineerden rondlopen.

Een eigen Rolstoelenbeleid voor Vlaanderen

Over de Peeters-onderhandelingen valt weinig nieuws te vernemen, behalve dat het FDF luid verkondigt namens de andere Franstaligen, dat als hun drie koekoeken niet benoemd worden, er niet verder gepraat wordt over een staatshervorming. Dit noemen wij excellent nieuws.

Dat er vorderingen zijn op het vlak van het arbeidsmarkt- en grootstedenbeleid kan ons echt niet enthousiast maken.  Voorheen werden we lekker gemaakt, als vervulling van een natte Vlaams-nationale droom, met het eigen Vlaamse Rolstoelenbeleid. In deze  salongesprekken wordt angstvallig het probleem van de 12 miljard transfers omzeild.

Stop met die energieverspillende dialogen. Vlaanderen wil géén enkele toegeving  doen die de identiteit en de integriteit van het landgebied schaadt. Wil Nederland een stuk grensgebied aan Duitsland schenken, omdat er een meerderheid Duitsers is komen wonen ?

Geen benoeming van elitaire koekoeken die de wetten niet respecteren, geen uitbreiding van tweetalig Brussel en afschaffing van de taalfaciliteiten (zoals de moedige gemeente Ronse dit vroeg). En als de Walen, die enkel vegeteren op onze inpanningen en nauwelijks enige inbreng leveren in dit land, niet meewillen, dan wordt het zoals Filip de Man hen uitwuifde met een hartelijk en welgemeend  : Doei !

Na 178 jaar belgische bezetting, is het mooi geweest.

Ray

 hhttp://www.tijd.be/nieuws/binnenland/Vlaamse_regering_zet_722_miljoen_euro_extra_opzij.8103937-438.art

http://www.standaard.be:80/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DN22UK82


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangename kennismaking met Bollywood. Lookie doen ?

 

Wij zullen het risico manmoedig nemen, en de terechte verwijten, dat wij seksistische zwijnen zijn, gelaten ondergaan. Wij willen niet falen in onze taak van voorlichting.  Zo weinig is geweten over de Indische films en de diva's , dat wij het onze taak achten, daar enige culturele aandacht aan te besteden. Deze actrices zijn in eigen land beroemder dan Angelina Jolie in de USA of Mireille Hotlips in het land B.

.

 

Photo

Mevrouw repeteert hoe ze een bril moet opzetten. Volgende lookie ?

 

 Photo

Let u vooral op het gedurfde ontwerp van donkerrood Kashmere, bestikt met parels en versierd met groenige bloemen.   Het geheel is afgezoomd met een zilveren lint, dat symbool staat voor de zuiverheid van de vrouw.  Nog lookie doen ?

Photo

Grootoog draagt captiverende juwelen die in de sloppen van Mumbai ontworpen zijn door lokale kunstenaars. De veelbelovende glimlach van de juffrouw heeft verder niets te betekenen. Nog een lookie ?

 

Photo

Deze mevrouw komt net van bij de tandarts, wij vermoeden in Turnhouta/d Ganges, want wij kennen meerdere patiënten die stralend het kabinet van de Heer Tandarts aldaar verlaten. Op de onderlip rechts is een klein merkteken nagelaten, ten bewijze dat het werk goed is uitgevoerd.

 Dank u, Angeltjes voor deze boeiende kennismaking met Bollywood. De mannelijke vedettes waren niet ter beschikking.  Die volgen later. Misschien. We zullen wel zien. Eigenlijk zijn we daar totaalniet in geïntresseerd. Er zijn trouwens geen foto's op internet te vinden Voilà.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moppentrommel van Jos Geysels op zaterdag dankzij Knack

 

'Kernlobby volop bezig met kernuitstap ongedaan te maken' © Knack

14/11/2008 14:00

'De linkerzijde heeft de taak van herverdeling uit haar discours geschrapt.' Dat zegt Jos Geysels, voormalig politiek secretaris van Agalev (Groen!), in 'Open Kaart-Knack TV' op Kanaal Z. De verontwaardiging van links was weg en dat heeft stemmen gekost, meent Geysels.

Aan de pogingen van Steve Stevaert om de groenen via een kartel in te lijven denkt Geysels met weinig vreugde terug. 'Het voelde toen aan als een vijandig overnamebod. Bovendien moet je nu constateren dat de euforie rond kartels misplaatst is. 1 + 1 is niet meer 3, maar minder dan 2!'

Kernuitstap

Geysels maakt zich ook boos over het mogelijke uitstel van de kernuitstap. 'De kernlobby speelt het nu op twee fronten. Enerzijds wil ze ons nu doen geloven via reclamecampagnes dat kernenergie zorgt voor minder CO2-uitstoot. Anderzijds gaat men andere processen zoals dat van de alternatieve energie vertragen. Zodat men uiteindelijk kan zeggen: het licht gaat uitvallen en we zullen het met een kaars moeten doen.'"

Verder legt Geysels Groen! onder de loep naar aanleiding van het Horizoncongres later deze maand en hij praat ook over 11.11.11, waarvan hij voorzitter is.

  

Om het onze lezers en lezeressen naar de zin te maken, voegen we ook reacties toe op de beweringen van de Grote Sympathieke Politicus die nog steeds zijn aanhangers heeft.  Leest u maar : 

10 reactie(s) op " 'Kernlobby volop bezig met kernuitstap ongedaan te maken ..."

 

  1. bebert la terreur zegt (op vrijdag 14 november 2008 22:08:21)

    Bij mijn weten moeten de goede raadgevers beginnen met zichzelf te bekeren tot minderen . Als huisvaders het vertrouwen willen winnen van hun kroost dan geven ze het goede voorbeeld. Hier wordt er door de groenen en co veel lucht verkocht om de praat in het land te houden. Recent werd een documentaire uitgezonden over onze aarde :wat doet onze planeet ? zij warmt op en koelt af en dit sedert het ontstaan. Wie zorgde toen voor de Co² uitstoot? Als je een hond wil slaan vindt je steeds een stok (om in de belangstelling te komen en zeker centen af te romen) nietwaar Jos .

  2. florit zegt (op vrijdag 14 november 2008 21:59:00)

    Het land vol windmolens (mooie landschappen!) en afhankelijkheid van dictaturen in Rusland, Iran, Venezuela, Saoedi-Arabië en dergelijke: dat is de wens van milieu-goeroe Geysels. Terwijl één of twee kerncentrales van de nieuwe generatie onszelf en onze bedrijven proper in beweging kunnen houden. Ieder zijn fetisjisme, maar anti-democraat Geysels (vader van de isolatie van tot 25% van de Vlaamse kiezers, en van de anti-Groene kiesdrempels) is blijven hangen in de sixties. Hoe zat het trouwens met die gouden handdruk van paars in de vorm van een imaginair ambassadeurschap?

  3. Uranguyen zegt (op vrijdag 14 november 2008 21:19:05)

    Deze geytenwollensokkenbreier en gesclerodeerde marxist heeft nog steeds niet door dat er geen behoefte meer is aan zijn destructieve visie.Merkwaardig hoe deze parasieten als zij ' fin de carrière' zijn steeds een leuk postje toebedeeld krijgen.
    Kernfusie is de toekomst.Daar moet aan gewerkt worden.Niet de terugkeer naar af promoten en daarbij nog half Afrika willen importeren met de islam er bovenop.
    Verhuis naar Noord-Korea maar daar zul je wel op een houtje moeten bijten.

  4. janmetdepet zegt (op vrijdag 14 november 2008 20:19:12)

    Dienen halven wietel heb ik ook nog niet veel verstandigs horen zeggen of bewerkstelligen.
    Na de ontmanteling zetten we hem eerst zonder stroom.
    Eerst goede alternatieven en dan ontmantelen lijkt verstandiger.

  5. castor47 zegt (op vrijdag 14 november 2008 17:58:28)

    "Politiek secretaris" is dat niet een functie die je quasi uitsluitend in communistische partijen terugvindt ?

  6. analist zegt (op vrijdag 14 november 2008 17:56:02)

    Wees gerust, wat deze linkse fantast ook beweert : het licht zal uitgaan, de industrie zal platliggen en we zullen het inderdaad met een kaars moeten doen als de kerncentrales gesloten worden.

  7. PICA2904 zegt (op vrijdag 14 november 2008 17:24:23)

    In een normaal land verzorgen ze dit soort mensen in speciale inrichtingen. In dit apenland maken ze die minister van staat, om links te lullen en rechts hun zakken te vullen.

  8. Nadze zegt (op vrijdag 14 november 2008 17:09:47)

    Leve de kerncentrales en de goedkope energie! Het probleem van de kernafval is zo onbeduidend klein t.o.v. de problemen die ons te wachten staan als de olie op is. En wie weet is de wereld ondertussen al aan het tenietgaan onder de 'totale opwarming'. Het probleem stelt zich dan zelfs niet meer.
    In de ontwikkelingslanden worden tegen een hoog tempo kerncentrales bijgezet. Tja, de Nieuwe Wereld is zich aan het vormen, en wij kwijnen ondertussen weg door de politiek-correcten à la Geysels en consoorten. Niet weg met de kerncentrales maar weg met de Geyselssen van deze wereld ! En ondertussen betalen we ons blauw aan de electriciteit die vanuit Frankrijk komt en die geproduceerd wordt door ..??? ja, kerncentrales.

  9. Pol Tanghe zegt (op vrijdag 14 november 2008 16:56:07)

    Niemand heeft lessen te ontvangen van Geysels die er als enige partijvoorzitter (pardon "secretaris") ooit in geslaagd is zijn partij tot NUL zetels te herleiden.
    Als uitvinder van het cordon heeft hij nadien nog allerlei schnabbels toegeworpen gekregen, waarvoor hij veel geld kreeg om niets te doen.
    Daarin is hij dan wel zeer slim gebleken. Typisch links.
    Afschuw is het enige wat een rechtgeaard mens voor dien typ kan hebben.

  10. BVC zegt (op vrijdag 14 november 2008 16:47:19)

    als geysels de electriciteit die de kerncentrales opleveren wil vervangen dat hij dan maar snel op de velo springt en begint te trappen.

 

 Als we iemands populariteit kunnen omhoog stuwen, contacteer ons, twijfel niet, nergens bent u beter gediend dan bij Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter ere van Mireille en een beetje voor Napoleon

 

Charles Gounod, de Franse operacomponist van Faust componeerde ook het meer lichtvoetige "Mireille", waaruit u hier de bekende aria voor coloratuursopraan hoort gezongen door Mado Robin. Voor de grote meerderheid van mensen die gruwt van opera, is dit een typische aria om het op een lopen te zetten... Wij brengen ze enkel onder uw aandacht, omdat het een beetje de week was van Mireille Hotlips en als die thuis kweelt zoals de opera-Mireille, begrijpen we dat de kleine poenpakker uit Berlare het soms moeilijk heeft.  Alleen voor de liefhebbers en voor de Mireilles.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klinkt als ...

 

Volgende foto
@ Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlusconi bepleit vlugge toetreding Turkije tot EU

 

Dat had u niet gedacht van Silvio, niet ? Wij ook niet. Het is een onopvallend berichtje op de populaire Duitse anti-islamwebstek met de verraderlijke Engelse naam, Politically Incorrect, dat we dit toevallig onder ogen kregen.  Wir übersetzen en wat we niet verstaan, draaien we de nek om, want Duits ligt niet in onze bovenste vertaalschuif, eigenlijk hebben we enkel een opbergvakje met wat "Entartete Kunst."

Oriana Fallaci zou zich in haar graf omdraaien.  Uitgerekend de Italiaanse premier Silvio Berlusconi wil de toetreding van Turkije tot de EU versnellen. Na een ontmoeting met de islamiet Erdogan verraste Berlusconi, de EU-Commissievoorzitter met zijn overtuigende toetredingsargument. (En dan hangt er nog een zinnetje  tussen over Tsjechië en Zweden waar we kop noch staart aan krijgen en onze vertaaldienst is met de ACOD op vakantie). We weten alleen het voornaamste : den Berlus is een kazakdraaier, zoals de meesten.

Politici ?  Als ze jong zijn, weten ze niet wat ze vertellen. In de fleur van hun leven, worden ze gek door de vrouwen en de centen. En bij het vallen van de winter, weten ze niet meer wie ze zijn. Al goed dat wij door ons zwoegen de boel aan de gang houden.

http://www.pi-news.net/2008/11/berlusconi-will-raschen-eu-beitritt-der-tuerkei/#comments

Oriana Fallaci würde sich im Grabe umdrehen. Ausgerechnet Italiens Regierungschef Silvio Berlusconi  will den Beitritt der Türkei zur EU beschleunigen. Nach einem Treffen mit dem Islamisten Erdogan überraschte Berlusconi mit dem überzeugenden Beitritts- Argument, durch Tschechien und Schweden übernähmen im kommenden Jahr schließlich zwei „Freunde der Türkei“ die EU-Ratspräsidentschaft.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen - Rubens - Bach

 

Deze video werd gemonteerd op muziek van Bach door een kennis uit Tel Aviv. Veel dank, Victor.

 


14-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-kantoor aangevallen in Kosovo

 

Het kantoor van de speciaal gezant van de Europese Unie in Kosovo is getroffen door een aanslag. Door een explosie sprongen enkele ruiten in het gebouw waar de Nederlandse diplomaat Pieter Feith zetelt. Er vielen geen gewonden, wel raakten enkele auto's beschadigd.

De aanval in de hoofdstad Pristina komt een maand voor het geplande begin van de Europese Eulex-missie in Kosovo. Ongeveer 2000 agenten, douaniers, rechters en bestuursdeskundigen gaan helpen het land op te bouwen. De Kosovaarse regering voelt niks voor de missie, die zij als aantasting van haar onafhankelijkheid beschouwt.

@ Spitsnieuws

***

Kosovo heeft zich onafhankelijk verklaard van Servië in februari 2008.  Een meerderheid binnen de EU (waaronder B en NL) heeft de zelfstandige republiek erkend.  Er werd overeengekomen dat EU-tehcnici het prille land zouden helpen om zich in te richten en dat werd zeer goed ontvangen door de overwegend ethnische Albanezen  (tevens moslims) uit Kosovo.  Inmiddels heeft de regering haar enthousiasme voor de structurele hulp verloren.  De precieze redenen van deze koerswijziging zijn niet duidelijk : ofwel ervaart men de EU als de arrogante betweters die velen uit deze stal inderdaad zijn, ofwel ontvangt de regering liever centjes om alles zelf te regelen. Met andere woorden, de EU incluis Napoleon de Gucht hebben zich flink bij de neus laten nemen door het nieuwe moslimstaatje in hartje Europa. Er is gewaarschuwd geworden dat de zelfstandigheid van Kosovo wel eens de oorzaak zou kunnen zijn van een nieuw oorlogsconflict in het hart van Europa. De verwijzing naar de Grote Oorlog die startte in Sarajevo ligt voor de hand.

Elk volk heeft recht op zijn eigen natie, dat is primordiaal, zolang men op eigen benen kan staan en zich houdt aan de internationale afspraken. Kosovo schijnt aan geen van beide voorwaarden te voldoen.

De kluis van Fortis leegmaken als de bank op instorten staat, is een eenvoudiger operatie dan inzicht verwerven in de ingewikkelde geschiedenis van de Balkan.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLOTT : Naar een onafhankelijk en liberaal Vlaanderen

 

Vlott Congres - 15 november 2008

Met de huidige politieke impasse en de Vlaamse en Europese verkiezingen van 2009 in het vooruitzicht nodigen wij u graag uit op het VLOTT congres te Berchem.

Op dit congres zullen enkele specialisten terzake, alsook Frank Thevissen en voorzitter Hugo Coveliers het woord nemen. Zij zullen uitvoerig hun standpunten toelichten aangaande economie, justitie, mobiliteit, sociale zekerheid, migratie, onafhankelijkheid en vergrijzing.

U bent van harte welkom op 15 november 2008 om 9.30 uur in het ALM Vergadercentrum, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem.

(Met onze excuses voor deze laattijdige verwittiging, wij ontvingen ze pas deze namiddag - Vlott is zoals geweten, de kartelpartner van Vlaams Belang)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La libre Belgique liegt over de Vlamingen door Francis Van den Eynde

 

 

Ik had het al vaak over de haatproza tegen de Valmingen die regelmatig in Le Soir verschijnt.

 

In mijn vorig opiniestuk klaagde ik de indianenverhalen aan die La Dernière Heure over ons fantaseert en overigens door De Morgen gretig en kritiekloos worden overgenomen: op de luchthaven van Zaventem zouden taxichauffeurs Nederlandsonkundige cliënten weigeren enz…  Klap op de vuurpijl: de geschiedenis van dat meisje dat in Kapelle-Op-den-Bos Frans sprak en daarom 38 messteken opgelopen zou hebben.  Ik zou het ook nog kunnen hebben over die zgn. Amerikaanse professor van Joodse afkomst die in Brugge met zijn keppeltje op het hoofd een koffie wou gaan nuttigen en in de betrokken horecazaak zou hebben te horen gekregen dat Joden er niet bediend worden.

 

Via Franstalige kranten geraakte dit verhaal zelfs in de internationale pers.  Het incident was nochtans, net zoals dat van de vermeende messteken in Kapelle-Op-den-Bos, compleet uit de lucht gegrepen.

 

Deze perverse berichtgeving, die uitsluitend tot doel heeft de Vlamingen zowel in het zuiden van het land als internationaal in een slecht daglicht te stellen, volstaat blijkbaar niet meer.

 

Nieuwe hobby van een zekere Franstalige pers: het zgn. ontmaskeren van de geschiedenis van de Vlaamse Beweging.  Meestal gebeurt dit met de medeplichtigheid van één of andere franskiljonse of Belgischgezinde Vlaming die dan als objectief deskundige ten tonele wordt gevoerd.

 

In La Libre Belgique van 12 november was het weer zover: een zekere Laurence van Ypersele (nomen est omen), die voorgesteld werd als een historica van de universiteit van Leuven, werd aan het woord gelaten om uit te leggen dat er niets aan is van de zgn. “vernederingen”, die de Vlaamse soldaten aan het Ijzerfront hebben ondergaan.

Het zou ook niet kloppen dat zij uitsluitend Franse bevelen kregen.  De “historica” voegt hier fijntjes aan toe: “Als je leven op het spel staat, dan volstaan enkele woorden en het is bovendien zo dat de Waalse soldaten, die dialect praatten, ook hun officieren niet begrepen.”

 

Laurence van Ypersele heeft gelijk wanneer ze stelt dat in nood een paar woorden iemands leven kunnen redden, maar…dan moeten ze wel duidelijk begrepen worden en door iedereen.  Dit was zeker voor de Vlamingen niet het geval.  Beweren dat de Walen, die Picardisch, Luikerwaals of een ander dialect spraken, dat Frans ook niet begrepen, is absurd.  Ze hadden allemaal aan hun schoolplicht voldaan en in Wallonië gebeurde het onderwijs in het Frans en niet in het Waals. 

 

De dame blijft ook niet stilstaan bij het feit dat zelfs de grafopschriften van de Vlaamse soldaten eentalig Frans waren.  Mort pour la patrie. Dat moest volstaan.  De “historica” weet blijkbaar ook niet dat het tot 1935 zou duren eer er taalwetten m.b.t. het leger werden goedgekeurd.  Men kan zich bovendien de vraag stellen hoe het komt dat de Vlaamse Beweging in feite in de loopgraven van de Ijzer een volksbeweging kon worden terwijl er daar geen sprake van enig taalprobleem zou geweest zijn.  Mag ik ter zake de getuigenis aanhalen van de gekende Franstalige historicus Francis Balace, die het als volgt verwoordde: “Sans la Première guerre mondiale, il n’y aurait pas eu de Vlaamse Beweging”?

 

Een verhaal dat het in de Franstalige pers ook steeds opnieuw doet is dat van de flaminganten, die halsstarrig weigeren toe te geven dat de Waalse korporaal Aimé Fievez tegelijkertijd met de gebroeders Van Raemdonck is gesneuveld en dit dan nog in hun onmiddellijke nabijheid.  Het zou die Vlamingen storen dat zijn Waals bloed vermengd werd met dat van de twee helden uit Temse.  Op het Heldenhuldezerkje van de gebroeders Van Raemdonck staat nochtans ook de naam van Aimé Fievez gebijteld.  En ik herinner mij dat eind de jaren ’60 of begin de jaren ’70 Aimé Fievez op de Ijzerbedevaart samen met de broers Edward en Frans werd gehuldigd, en dit in het bijzijn van familieleden van deze Waalse soldaat, die als eregasten door het toenmalige Ijzerbedevaartcomité uitgenodigd werden.  Deze familieleden werden trouwens door de massa op een warm applaus onthaald. 

 

Alle leugens zijn blijkbaar verantwoord als het er op aankomt de Vlamingen zwart te maken…

 

www.francisvandeneynde.org

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro_Parlement is een politiek bordeel

 

14.11.2008 15.55u - Nadat de bevoegde commissie besloot om de parlementaire onschendbaarheid van Frank Vanhecke op te heffen, spreekt ook de plenaire vergadering zich begin volgende week uit over de kwestie. In een brief aan de parlementsvoorzitter had Vanhecke uitdrukkelijk om de correcte toepassing van het reglement gevraagd, dat bepaalt dat de rechten van de verdediging worden gewaarborgd door ondermeer woord en wederwoord in de algemene zitting van het Europees Parlement te voorzien.

Deze middag bleek echter dat, in tegenstelling tot wat de ontwerpagenda eerder voorzag, het debat over de onschendbaarheid van Frank Vanhecke wordt… geschrapt. Op verzoek van christendemocraten, socialisten en liberalen zal nu enkel nog een snelle stemming op dinsdag plaatsvinden, dus zonder enig recht op verdediging.

Het weigeren van een debat is een grove schending van het reglement en een zoveelste aanwijzing dat het Europees Parlement in dit specifieke geval een veroordeling zonder recht op verdediging organiseert. In een eerste reactie toont het Vlaams Belang zich geschokt over de behandeling van zijn dossier door het Europees Parlement. Tijdens de bespreking van het eerste verslag in de juridische commissie waren slechts 7 van de 28 commissieleden aanwezig, maar tijdens de stemming van dinsdag zal het voltallige parlement zich op basis van dit waanzinnige verslag – en zonder kennis te kunnen nemen van de argumenten van de voormalige Vlaams Belang-voorzitter – moeten uitspreken over de politieke toekomst van Vanhecke.

@ Vlaams Belang




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!