Angeltjes
24-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En opnieuw een Vlaams Belangschandaal ontsluierd ...

 

Het houdt niet op, beste lezers : Vlaams Belang staat alweer in de schijnwerpers der publieke aandacht met een weinig frisse affaire. Wij hadden al langer geruchten opgevangen en gezuchten gehoord.

Wij willen er niet op ingaan, de zaak is delicaat en persoonlijk.  Dat is alles wat wij er kwijt over willen. U zal over onze wankele brug heen moeten en u zelf vergewissen :

http://hoegin.blogspot.com/2008/11/nieuw-vb-schandaal-ook-annemans-en.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims gaan piraten afslachten : Neen, alsublief, niet doen !

 

Islamitische strijders dreigen de Somalische piraten aan te vallen die de Saoedische olietanker Sirius Star in gijzeling houden. In de Koran staat namelijk dat piraterij verboden is. Dat meldt The Associated Press.

De tanker, die voor 100 miljoen dollar aan olie vervoerd, werd vorige week gekaapt. Een Somalische groepering eist dat de piraten zich onmiddellijk overgeven. De islamieten hebben zich gemobiliseerd in de havenstad Harardhere. Daar verzamelden zich eergisteren de eerste strijders.

@ Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arré petat : alweer een dreun voor het regime en zijn politieke bonden

Het land B veroordeeld inzake representativiteit vakbonden

@ Het Laatste Nieuws

De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) veroordeelt ons land voor de criteria die het hanteert om vakbonden als representatief te erkennen omdat die criteria niet objectief zijn. Het systeem is volgens het IAO derhalve strijdig "met de elementaire beginselen van syndicale vrijheid". Dat meldt Roger Blanpain, emeritus hoogleraar arbeidsrecht aan de K.U.Leuven op basis van het jaarverslag van het Comité van Deskundigen van het IAO.

Criteria
Om representatief te zijn in België moet een vakbond 50.000 leden tellen, voor het gehele land opgericht zijn en in de Nationale Arbeidsraad zetelen. De minister van werkgelegenheid beslist echter discretionair en soeverein over wie in de Nationale Arbeidsraad zetelt.

Syndicaal monopolie
Representativiteit geeft het ABVV, het ACV en ACLVB een syndicaal monopolie. Ze verwerven hierdoor het recht om bindende CAO's af te sluiten, kandidaten voor te dragen voor de ondernemingsraad, te zetelen in de paritaire comités, arbeidsrechtbanken en worden bovendien ook financieel gesteund door de overheid en werkgever.

Wetgeving aanpassen
Het IAO roept ons land op zijn wetgeving aan te passen. Het is onaanvaardbaar dat de regering en sociale partners de syndicale vrijheid, die één van de belangrijkste rechten is van de werknemers, aan hun laars blijven lappen.

Gesyndiceerden
Al eerder had het IAO volgens Blanpain het systeem van voordelen aan gesyndiceerden met de vinger gewezen omdat deze slechts een symbolische betekenis mogen hebben. Belangrijke bedragen geven aan bepaalde vakbonden en aan andere niet is discriminerend. (belga/sam)

23/11/08 22u25


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslim fanatici voeren schrikbewind uit in Britse gevangenis

 

Ze worden weggestopt in gevangenissen na hun veroordeling, in de hoop dat ze tot inkeer zouden komen en wat blijkt ?  In de jail richten ze hun eigen wrede en bekrompen islamwereldje in : geweld, terreur, geestelijk en fysiek sadisme, beknotting, kortom de ideale samenleving volgens de godsdienst van vrede.

We hebben het over de gevangenis Whitemoor in Cambridgeshire, waar zware gevallen bij mekaar gezet worden. Het gaat om gevangenen die een hoog veiligheidsrisico inhouden voor de gemeenschap, dus niet Mo de ruitentikker of Rachid  de handtassendief.

Momenteel zijn er een honderdtal moslims  die in feite de gevangenis gekaapt hebben en er hun eigen bewind voeren. Met aan het hoofd, niet de klassieke zware jongens met vele jaren voor de boeg en een criminele reputatie zoals de Bende van Berlare maar wél aanhangers van Al Qaeda.

Zij dwingen iedereen zich tot de islam te bekeren en wie lastig doet kan rekenen op stokslagen.  Een boef die niet wilde meemarcheren werd gerbandmerkt met verhit staal. De Al Qaeda-lieverds voeren een regime dat véél strenger is dan dat in om het even welke Westerse gevangenis. Op zich niet mis maar wel verontrustend tegen de tijd dat dergelijk tuig terug op de maatschappij wordt losgelaten.

De directie heeft beslist om de 100 moslims te verspreiden over andere gevangenissen in het land.  Benieuwd of dat zal helpen.

Voor de poco-vrienden die dit stuk, dat gebaseerd is op een artikel uit  The Daily Express meelezen, kunnen wij eraan toevoegen : het gaat om  een geïsoleerd en cultureel gebonden eenmalig probleempje.  Niets aan de hand.  Doorlopen maar.

Savat

http://www.dailyexpress.co.uk/posts/view/72509

Whitemoor gevangenis waar moslims thuis zijn.


23-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slotervaart - Borgerhout : de toekomst lonkt. + Aanpassing 22.30 uur

 

 

De Nederlandse politiek en samenleving moeten ook orthodoxe moslims de ruimte geven hun geloof uit te oefenen. Daarmee laten zij zien de vrijheid van godsdienst hoog in het vaandel te hebben. Dat zei voorzitter Ahmed Marcouch van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart vandaag op een bijeenkomst van de PvdA in Utrecht.

''Wat de godsdienstvrijheid een moderne samenleving waard is, toont zich altijd in de omgang met de orthodox gelovige'', aldus Marcouch. ''Die doet vreemd. Die is lastig. Maar juist daar moet de vrijheid zich bewijzen. In principe moet de samenleving de orthodox gelovige zo goed mogelijk verdragen.''

***

Tot zover dit fragmentje uit Spitsnieuws over de visie van Ahmed Marcouch, voorzitter van het Amsterdamse stadsdistrict Slotervaart (44.000 inwoners) dat vergelijkbaar is met het Antwerpse stadsdistrict Borgerhout (41.000 inwoners).

 

Koeltoer in Borgerhout

Beide districten worden bestuurd vanuit de grote steden Amsterdam en Antwerpen, en voor de band met de burger bestaat een lokaal bestuur met beperkte bevoegdheden en veel betutteling van de steden. De bevolking bestaat overwegend uit vreemdelingen en de klassieke partijen beweren bij hoog en bij laag, dat dit voorafbeeldingen zijn van de multiculturele maatschappij die eerlang ons aller deel zal zijn.

Vraagt u vooral niet aan de oorspronkelijke inwoners uit Slotervaart of Borgerhout of zij deze nieuwe samenlevingsvorm verkiezen boven de toestand zoals hij in het recente verleden was, het zal slechts een geringe minderheid zijn die u de lof van de diversiteit zal horen zingen. En dat komt omdat al de anderen zich vastklampen aan hun klassieke tradities, gewoontes en beschaving, kortom het zijn stiekeme racisten.

Rellen, brandstichtingen en bijna-burgeropstanden hebben beide gemeentes al hehaaldelijk in het nieuws gebracht. Groeipijnen, zo noemt de linkse kerk deze onleefbare toestanden, incidentjes die vanzelf zullen verdampen. Eens de islamisering 50% bedraagt.

Marcouch is als tienjarige Marokkaan naar Nederland gekomen, hij heeft zich razendsnel ingepast in de samenleving, werkte bij de politie en is opgepikt door de PvdA.  Hij wordt door een deel van de eigen gemeenschap op handen gedragen en door anderen  gebrandmerkt als een hypocriet. Voor deze laatsten gaat de islamisering niet snel genoeg en zij verwijten Marcouch te collaboreren met het Nederlandse regime.

Koeltoer in Slotervaart

Nog een andere uitlating van de deelraadvoorzitter lezen wij op de webstek van  Slotervaart : “Religie is onlosmakelijk verbonden met identiteit. Geef mensen de ruimte zich te ontwikkelen tot sterke Nederlandse burgers, ook op religieus gebied en begin daarmee zodra het kind is geboren".

De grote misvatting zit hem weer eens in de gelijkschakeling van de islam met de klassieke Westerse godsdiensten. Zolang men die snaren zal bespelen, zal het stuk vals blijven klinken.

Uit alle verdere acties en toespraken van Marcouch, blijkt dat deze man een typische en onloochenbare moslim-mentaliteit aankleeft.  Het voortdurende gemekker over zijn godsdienst toont aan, dat de scheiding tussen religie en staat bij deze man niet tot zijn bevattingsvermogen doordringt. Zoals bij àlle moslims.  Ook de braven. Werpt u eens een blik op de webstek van Slotervaart, het lijkt wel het hoekje van de islam-kwezels.

Binnenkort kunnen de politiek-correcten uit Vlaanderen (Borgerhout voorop) op bedevaart naar Slotervaart waar zij ontvangen zullen worden door de nieuwe profeet, Marcouch. Tussenstop in Rotterdam voor een korte begroeting door de burgemeester aldaar, de heer Aboutaleb. Nadien wederbezoek aan Borgerhout, dat ook geleid wordt door een Marokkaanse voorzitter.

Het schiet lekker op.

Ray

 http://www.antwerpen.be/eCache/BOR/15/011.html 

 http://www.slotervaart.amsterdam.nl/

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ahmed_Marcouch

+ Aanpassing 22.30 uur : "De Malcontenten van Dilbeek"

Wij hebben zonet een artikel verwijderd, geplaatst door "de malcontenten van dilbeek" met de titel "Stop de Persen" en ondertekend door de malcontenten als auteur.

Dit is een satirisch stuk dat overgenomen is van de webstek De Frut van Koekestad over een vermeende inval door de politie bij Frank Vanhecke. Het stuk had trouwens niets te maken met het onderwerp Slotervaart-Borgerhout

Sukkels die niet in staat zijn een eigen geestig stuk te schrijven en met het werk van een ander gaan pronken onder hun eigen naam, worden bij ons, als we er op uitkomen, verwijderd en geband. Men noemt zoiets ordinair plagiaat. 

Doei, malcontente sukkels van Dilbeek : tot nooit meer bij Angeltjes !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dennenappelnevel ?

 

De Cone Nebula vertalen wij als Dennenappelnevel, gezien de vormen en de kleur. De kennis van het heelal is de laatste tientallen jaren met reuzenschreden vooruitgegaan. De afstanden die thans overbrugd worden zijn adembenemend en de afbeeldingen die gemaakt worden blijven verbazing, bewondering, enthousiasme of angst oproepen. Afstand van de Aarde 2500 lichtjaren. Onoverbrugbaar.  Momenteel toch.

Uw aanvullende commentaren worden zéér graag ingewacht. Wij zijn wel gefascineerd, helaas niet voldoende gespecialiseerd.

 Strange shapes and textures can be found in neighborhood of the Cone Nebula. The unusual shapes originate from fine interstellar dust reacting in complex ways with the energetic light and hot gas being expelled by the young stars. The brightest star on the right of the above picture is S Mon, while the region just above it has been nicknamed the Fox Fur Nebula for its color and structure. The blue glow directly surrounding S Mon results from reflection, where neighboring dust reflects light from the bright star. The orange glow that encompasses the whole region results not only from dust reflection but also emission from hydrogen gas ionized by starlight. S Mon is part of a young open cluster of stars named NGC 2264, located about 2500 light years away toward the constellation of Monoceros. The origin of the mysterious geometric Cone Nebula, visible on the far left, remains a mystery.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IMF doet Leterme opgelucht reageren : "'k hèt joen gezeit"

 

Willen onze talrijke Ieperse lezers (de omgeving mag ook mee doen)  de fonetische weergave van "Ik heb het u gezegd"   corrigeren, aub ?  Afschuwelijk plat en scherp Antwerps wordt hier ter redactie en tot grote schade van onze trommelvliezen overvloedig gebruikt, Iepers ligt minder goed in de markt, maar wordt wel gekoesterd.

En nu de uitleg, waarom Leterme opgelucht is :

Blanchard van het IMF vindt dat overheden nog niet genoeg hebben gedaan om een verdere escalatie van de financiële crisis te voorkomen. ''De vraag is helemaal ingestort, we moeten alle wapens inzetten die we hebben. Normaal gesproken vinden we dat overheden naar evenwichtige begrotingen moeten streven, maar dit zijn geen normale tijden.''

Probleem opgelost ! Nu Barroso nog mee over de streep trekken en de situatie is gered. Barroso is trouwens geen probleem : die zoekt overal steun voor zijn herbenoeming en hij reist alle Europese hoofdsteden af met een geheimzinnig koffertje rond de pols.  Moeten we meer zeggen ?  Of volstaat het te insinueren ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker weertje

 

Camera informatie
Datum: 23.11.2008
Locatie: De Haan
Hoogte: 5 m
Provincie: West-Vlaanderen
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdachte Bomaanslag uit 1980 in Antwerpen opgepakt. Parket : Allez, da's straf.

 

In Ottawa werd door de Canadese politie een man opgepakt die ervan verdacht wordt ondermeer in Antwerpen in 1980 de afschuwelijke bomaanslag gepleegd te hebben in de diamantwijk, nabij de Vesting- Hoveniers- en Pelikaanstraat.

Er vielen toen drie doden en honderd gewonden op die onzalige 20ste oktober 1980. Enkele weken voordien was in Parijs een gelijkaardige aanslag gepleegd nabij een synagoog waar ook doden en gekwetsten gevallen waren. Beide aansalgen waren aan mekkaar gelinkt en narukkelijk racistisch geïnspireerd.

De Franse recherche heeft in al die jaren niet stilgezeten (bijna 30 jaar ) en hun dossier heeft geleid tot de arrestatie van Hassan Diab, die natuurlijk van niets weet. "Ik ben het slachtoffer van een persoonsverwisseling" roept hij uit.  En terwijl moffelt hij zijn ledenkaart van het "Volksfront voor de Bevrijding van Palestina" in de plooien van de toga van zijn advocaat. 

Het belgische federale parket zou interesse vertonen voor deze zaak. Kan u het geloven, deze lamlendige reactie ? Zouden ze nog een dossier bezitten ?

Het is sedert deze aanslag dat de kern van de Antwerpse dimantwijk voor alle verkeer is afgesloten en dat er permanent camera- en andere discrete bewaking gebeurt.

Uit naam van de vele onschuldige slachtoffers, joodse en niet-joodse is het misschien maar best dat de vermaledijde belgische justitie deze zaak integraal overlaat aan de Fransen. 

Bij ons riskeert Hassan Diab wellicht een taakstraf en moet hij honderd uren bladeren gaan vegen in het Stadspark.

Ray

Kan iemand een fake-lidkaart van Vlaams Belang op naam van Hassan produceren uit 1980 ?  Het is om justitie aan te porren. En de media natuurlijk.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populistische Omroep Nederland ? Nog even de diepvries in

 

Voor enkele dagen hadden we het over een Nederlands initiatief voor de oprichting van een nieuwe zender, met als doelstelling de rechterzijde van de gemeenschap te bedienen, als tegengewicht voor het linkse omroepgeweld.

De idee werd gelanceerd uit de kringen van Leefbaar Rotterdam en om in aanmerking te komen, moet de aanvraag ondersteund zijn door 50.000 handtekeningen. De naam Populistische Omroep Nederland is bedoeld als knipoog naar de linkse kerk.  Een knipoog kan soms misplaatst overkomen en in dit geval had een meer positieve benaming wellicht beter geklonken. Het lijkt nogal op de Harmonica van Veronica.

Vooraleer het voorstel tijd heeft gekregen om door te dringen tot de grote massa's, wordt er al aardig gebakkeleid en op tekortkomingen gewezen.

Waarom verwondert ons dit niet ? Eenmansinitiatieven die niet kunnen steunen op stevige fundamenten en véél intern overleg met diverse strekkingen binnen de conservatieve beweging, zijn gedoemd vlug op de klippen te lopen. Het is verwonderlijk dat uitgerekend uit de hoek waar nog restanten smeulen van de LPF (Lijst Pim Fortuyn) er opnieuw in dezelfde valkuil van haastigheid en amateurisme getrapt wordt.

Hopelijk bestaan er nog ruime kansen om met de nieuwe zender verder te gaan, indien men bereid is te luisteren naar medestanders en het vooral professioneler wil aanpakken.

Savat

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7355

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klop, Klop ... Wie zou dat zijn ? Ho, de Platenruiter ! WIJ ZIJN NIET THUIS

 

Jozef Sterkens (1893 - 1952)

Zeer bekende Vlaamse tenor. Zong tijdens WO I aan het front voor de soldaten. Later vertolkte hij alle grote tenorpartijen aan de Koninklijke Vlaamse Opera te Antwerpen, waarvan hij van 1935 tot 1942 directeur werd. Van 1942 tot 1944 was hij directeur van de Alhambraschouwburg te Brussel waar Nederlandstalige voorstellingen plaatsgrepen. Jef Sterkens viel ten prooi aan de repressie na WO II wegens culturele collaboratie. Hij overleed veel te jong en in trieste omstandigheden enige tijd na zijn gevangenschap.Een Vlaamse artiest die bijna vergeten is en die veel betekend heeft voor onze cultuur.

Hierna een unieke opname van Jozef Sterkens van "Das Lied ist aus"van Robert Stolz in een Nederlandse uitvoering uit 1931.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duplo van Aanklacht

 

Wat is er aan de hand bij Seniorennet ?

Plots was het voor mij -  voor wie nog? - onmogelijk om op Seniorennet te geraken.

Ondertussen is het probleem opgelost. Een week terug was er ook al een probleem dat ik en nogal wat vrienden rechtstreeks terecht kwamen op de stek van de federale flikken indien we naar Seniorennet, Aanklacht, Angeltjes of sommige andere stekjes op Seniorennet wilden gaan piepen.

De maffia van het regime - of zijn het linkse "verdraagzamen"? - proberen het Pascal Vyncke blijkbaar moeilijk te maken omdat de man, democraat in hart en nieren, ook een andere klok toelaat op zijn - en dat is méér dan welgemeend - onvolprezen "website" dan louter regime gatlikkende en linkse betweters, graaiers, leugenaars en oenen.

Waarom zouden "hackers" er baat bij hebben om een initiatief als Seniorennet te boycotten?

Meer dan  13.000 bloggers houden zich al of niet actief bezig op de webstek van Pascal Vyncke: Seniorennet. Daar zit nogal wat "volk" tussen. Van bloemetjes- en bijtjesliefhebbers over "wetenschappers", lullers en andere litterators tot "politiekers" van links tot rechts. U kunt het niet gek genoeg bedenken of "het onderwerp" wordt wel door iemand van de vele bloggers op Seniorennet behandeld.  Als dat geen rijkdom en diversiteit is. Voor elk wat wils. Al is dit er voor sommigen teveel aan.

Misschien ben ik paranoïde maar zou het kunnen dat Seniorennet zo vaak wordt "aangevallen" omdat er ook rechtgeaarde, politiek-incorrecte, "rechtse" en zelfs Vlaams-Belangers hun ding mogen doen?

Het is niet de eerste keer dat "Links" bewijst hoe democratisch "het" denkt.

Vorige week had ik geen schermkopie (is dit geen mooi Nederlands voor "printscreen"?) gemaakt maar vandaag heb ik dit wel gedaan.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zeespiegelstijging : aanbevolen artikel uit Else4

 

Deltacommissie zat fout met zeespiegel

http://www.elsevier.nl/web/10212743/Simon-Rozendaal/Deltacommissie-zat-fout-met-zeespiegel.htm

Vermeersen laat zien dat het wel meevalt met paniekerige voorspellingen over de zeespiegelstijging Vermeersen laat zien dat het wel meevalt met paniekerige voorspellingen over de zeespiegelstijging

Jongeman in spijkerbroek en haar tot schouders komt podium op om lezing te geven. De afgeladen zaal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen houdt zijn adem in. Wat is dit voor een hip?

Maar dan blijkt de hip een slimme Delftenaar. De geofysicus Bram Vermeersen. Hij hield een lezing op een klimaatsymposium waar ik vandaag was. Ik had een lichte mate van tegenzin. Ik volg de klimaatdiscussie al dertig jaar: het eerste wetenschapsstuk op de allereerste wetenschapspagina van NRC Handelsblad was van mijn hand en ging over het versterkte broeikaseffect.

Veel veranderd
In die tijd is er niet zo heel veel veranderd. Ja,
Frits Böttcher ligt op sterven, zo hoorde ik tot mijn schrik in de wandelgangen. En tegenwoordig komen de ‘klimaatgelovigen’ en de ‘skeptici’ op dezelfde congressen, dat is waar.

Maar ja, eigenlijk luisteren ze niet naar elkaar. Hans Labohm luistert niet erg goed naar Rob van Dorland en Rob van Dorland luistert niet erg goed naar Kees de Jager om maar enkele van de hoofdpersonen in het Nederlandse debat te noemen.

Maar ja, op dit soort congressen moet je je neus laten zien. Om te laten merken dat er geen medium in Nederland is dat de klimaatdiscussie zozeer op de voet heeft gevolgd als Elsevier, om bekenden te groeten, om nieuwtjes te horen en in de hoop dat je toch weer eens een heel nieuw verhaal hoort.

Enorme variaties
Vandaag was het zo ver.

Die langharige Delftenaar hield een fascinerend verhaal over de zeespiegelstijging. Hij vertelde eerst hoe de zeespiegel wordt gemeten. Vooral met satellieten. Dat is niet makkelijk maar daar komt een gemiddelde stijging van 3,2 millimeter per jaar uit, plus of min 0,4 millimeter.

Maar toen liet hij de regionale spreiding zien. Op sommige plaatsen – bijvoorbeeld bij de westkust van de VS – daalt de zeespiegel, op andere plaatsen stijgt hij veel meer dan het gemiddelde. Die regionale variaties zijn enorm: vijf tot tien keer zo groot als het gemiddelde.

Zwaartekracht
Waar komt dat door, zo vraagt Vermeersen zich af die hierover de komende weken in zowel
Nature als Science publiceert. Door de zwaartekracht, zo is een van zijn antwoorden. U kent de zwaartekracht vooral van het vallen maar in wezen is zwaartekracht de aantrekkingskracht tussen twee objecten. Als een object heel groot is, trekt dat meer.

Welnu, een berg landijs zoals een gletsjer trekt behoorlijk aan het zeewater en daardoor kan het komen dat de zeespiegel in de wereld niet op het zelfde niveau staat. Het is geen badkuip, onze aarde.

En nu komt het. Als de gletsjers op Groenland smelten door ofwel het versterkte broeikaseffect ofwel door de zon die het op zijn heupen heeft, wordt de aantrekkingskracht die dat ijs op het zeewater uitoefent minder. Ofwel, door het smelten van de gletsjers daalt de zeespiegel in de buurt van die gesmolten gletsjers.

Vergeten
Dat effect werkt zeker zo’n tweeduizend kilometer door. Voor Nederland betekent dit dat de zeespiegel door het smelten van het landijs op Groenland veel minder sterk gaat stijgen dan verwacht. Geen zeven maar slechts drie meter – don’t worry, het duurt nog wel een paar duizend jaar voor het zover is (dit is een van de
gemakkelijke leugens in ‘De ongemakkelijke waarheid’ van Al Gore).

Wat helemaal fascinerend is, is dat dit fenomeen al in de negentiende eeuw uitgebreid beschreven is in de wetenschappelijke literatuur. En vervolgens is het honderd jaar lang vergeten – zegt ook iets over de wetenschappelijkheid van de klimaatwetenschap.

Elastisch
Voeg daarbij dat de aardas elk jaar een klein beetje draait (heeft ook invloed) en dat de aardkorst elastisch is en dus wordt vervormd door het gewicht van het ijs van de laatste ijstijd en daarna weer terug veert en je krijgt heel andere schattingen van de zeespiegelstijgingen.

Niet alleen wanneer het landijs van Gorenland smelt maar zelfs als het landijs op Antarctica zou smelten, vertelde Vermeersen. Ook dan zou de zeespiegel bij ons maar met een meter of drie stijgen in plaats van de tientallen meters waar de Gorianen het over hebben.

Voorpagina
Vermeersen zei er nadrukkelijk bij dat hij geen uitspraak wilde doen over de
paniekerige voorspellingen voor de zeespiegelstijging van de Deltacommissie maar voor mij was het zonneklaar.

Als ik wetenschapsredacteur van NRC Handelsblad, de Volkskrant of Trouw was geweest (helaas waren mijn collega’s afwezig – ze hebben hun standpunt klaarblijkelijk al bepaald), had ik op de voorpagina gemeld dat een jonge en slimme Delftenaar heeft ontdekt dat het zelfs in het allerergste geval wel meevalt met die zeespiegelstijging.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bis ! Nog eens !

 

BIS !  Encore une fois !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op welke redactie zijn we nu ?

 

@ www.vlaamsbelang.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodsbedreigingen voor Filip Dewinter

 

22.11.2008 13.50u - “Kanker-racist met een grote mond, je zal sterven door middel van een dodelijke schotwond.” Zo luidt de tekst van een rapnummer van de allochtone groep ‘The Cicatris’ dat deze dagen op het internet circuleert. Ook de rest van het nummer laat weinig aan de verbeelding over: “Bekend raken zal je zeker doen, met een kogel in je kop en je kan er niets aan doen/Het is tijd voor rellen, tijd voor revolutie, dood aan Filip Dewinter zijn de woorden van Cicatris/Ik heb me klaar gemaakt en ik zal niet wachten. Het duurt niet lang voordat we jou gaan pakken/Schoten in het donker, een mes in je rug (...) Heb je niks geleerd van Theo Van Gogh en Pim Fortuyn?”

In een reactie stelt Filip Dewinter geschokt te zijn. “Dit rapnummer is een regelrechte oproep tot moord,” zo klinkt het. “Deze diaboliserende teksten kunnen een gek aanzetten om de daad bij het woord te voegen.” Dewinter diende alvast klacht in wegens het oproepen tot geweld.

Hier kan u het rapnummer bekijken.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag - Vaste Marktdag door Walter

 

Toen Caro en ik “ De Krokefant “ binnenstapten, leek het of er een bom ontploft was, het is misschien wat overdreven gesteld, maar die indruk gaf het mij. Er was wat mis met de waterleiding, maar hulp was al ter plaatse.

De loodgieter van dienst had het euvel verholpen, maar alles moest nog op orde gebracht worden. Nathalie, die er een beetje verloren bij liep zette de loodgieter een koffie voor en nam onze bestelling op.

Omdat ik zelf een onhandige kluns ben, die nauwelijks een kram in de muur krijg,  zei ik tegen de vakman : "En dat allemaal bij het begin van de dag."

Ach antwoordde hij “ dit is nog maar een kleintje hoor, we zijn wel één en ander gewoon, ze waren hier wel zo slim van onmiddellijk de hoofdkraan dicht te draaien.”

Dat zou ik ook gedaan hebben zei ik “ dat zijn dan 2 slimmeriken “  antwoordde hij. Naar waarheid voegde ik er aan toe dat het daar dan ook bij gebleven zou zijn, want dat mijn handen een beetje krokodil staan.

 “ Ik heb het ook allemaal moeten leren hoor, ik heb mijn stiel bij mijn vader geleerd, op leercontract. Ik ben op mijn 14de begonnen, een paar jaar bij vader gewerkt, dan de zaak overgenomen, en nu werk ik voor een baas.”

Ik vroeg hem hoe het kwam dat hij niet meer zelfstandig was.

“ Mijn vader begon zijn zaak half de jaren 50 dicht bij Antwerpen, die reed toen rond met een triporteur, en werkte 6 dagen op de 7, ja soms ’s zondags ook nog. Bij hem kon je altijd terecht. Ik herinner mij dat hij na jaren zijn eerste autoke kocht, een R4 van Renault,  waar de mannen van den BOB jaren mee rondreden. Ik weet nog dat hij een Vlaams Leeuwke op zijn auto had geplakt. De kinderen op school zeiden toen tegen mij dat mijn vader ne zwarte was, ik wist niet waarom ze dat zeiden, zij waarschijnlijk ook niet, later wist ik dat wel. De beschuldiging was volkomen onterecht want bij mijn grootvader kwamen de mannen van de witte brigade naar de radio luisteren in de oorlog.” Achteraf moest die dan weer verstopt worden.

Ik zei hem, je bent blijkbaar goed op de hoogte. Ja antwoordde hij “ ik heb het verhaal meermaals gehoord, vandaar. Maar ik heb ook een Leeuw op mijn auto plakken, ’t zit er in bij ons hé. “

“ Als ik 14 was ben ik dus op leercontract gegaan, 4 jaar, dan heb ik 10 maanden legerdienst gedaan, en ben zo in de zaak gekomen. Toch zag ik bij ons in de buurt dingen veranderen die eigenlijk niet veel goeds voorspelden. In de jaren‘ 80 heb ik de zaak overgenomen, en vader is tot zijn pensioen in de zaak blijven werken.”

Maar je werkt nu toch voor een baas vroeg ik.

“ Ja wij hadden een goede zaak, maar de buurt bleef veranderen, eerst sloot ik de winkel die bij onze zaak hoorde. Ik moest mij steeds verder en verder verplaatsen om mijn job te kunnen doen. Daar bovenop begonnen mijn nieuwe buren mij lelijk te bezien met mijn Leeuw op mijn wagen, mijn vrouw wou weg uit de buurt, en zakelijk zag ik het ook niet meer zitten.

Ik heb de zaak stopgezet, ben bij een baas gaan werken, en wij zijn verhuisd verder buiten de stad.”

Ik vroeg hem of dat kon wennen, eerst je eigen baas en dan voor een baas gaan werken.

“ Dat was geen probleem voor een baas werken. Waar ik het meeste last van gehad heb was de verloedering van buurt waar ik opgroeide, ik kom er nog omdat vader en moeder er nog wonen. Zij vinden het de moeite niet meer om te verhuizen. Ik denk toch dikwijls waar zijn ze in godsnaam mee bezig, mij bezien ze vies vanwege mijn Leeuwke op de wagen. Maar de nieuwkomers mogen zich ostentatief uiten. Ik werk nog een jaar of 5, en dan leg ik er den blok op. Maar ik vraag me af : hoe moet het voor onze kinderen en kleinkinderen verder? “

Met Vlaamse groet, 

Walter


22-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moraal, Deontologie, Principes, Trouw en Karel de Gucht. Woehaha

 

De Morgen, een onderdeel van de liberale krant Het Laatste Nieuws, snelt na vele dagen eindelijk minister De Gucht te hulp met een artikel onder de titel "Voorkennis".

Volgens de grote progressieve denker Yves Desmet is het helemaal niet zo erg, mochten De Gucht en zijn politierechter gebruik gemaakt hebben van enige kennis die anderen niet hadden, om de 2000 Fortis aandelen van moeder Schreurs te verkopen. "Waarover zijn we bezig ?" roept de vergevingsgezinde socialist-van-mijn-voeten uit ?

Die fatale vrijdag 3 oktober 2008 werd het dubbele volume van Fortis aandelen verhandeld in Brussel tegenover andere dagen. "Hadden al die mensen dan ook voorkennis ?" oreert Desmet in een povere poging Vermassen te evenaren.  Alsof dàt een argument zou zijn. Het gaat niet over wat anderen al dan niet deden, het gaat uitsluitend over De Gucht en zijn vrouw. De minister en de politierechter. Niet Flor Foefelmans en zijn Trees van de Zwarte Markt in Tessenderlo.

Het gaat echter ook over Moraal, Deontologie, Principes en Trouw. Hooggestemde eigenschapen die de burgers mogen verwachten en eisen van mensen in die positie.

Met zijn praatgrage pronken met de eigen intelligentie, heeft de belaagde in de Kamercommissie wél onrechtstreeks toegegeven dat hij zijn politierechter gesproken heeft over het probleem Fortis door haar aan te raden niet te verkopen, maar zij heeft niet naar hem geluisterd ...

Triest, allemaal zeer triest.  Wie geen moraal bezit uit zichzelf, kan er zich geen aanschaffen. 

We nemen een stukje over uit het Humo-artikel van Jan Lippens :

De minister was de hele tijd perfect op de hoogte van de informatie waarover de redactie beschikte, simpelweg omdat wij hem die informatie altijd keurig en op tijd hadden voorgelegd. In totaal zijn er vijf gesprekken geweest met de minister. Eén op 16 oktober, drie op 17 oktober en nog één op 31 oktober. Wat opviel is dat de minister bij elk gesprek zijn repliek bijstelde.

In het eerste gesprek doet hij de informatie af als ordinair geroddel op het internet. In het tweede gesprek, een dag later, beklemtoont hij vooral dat hij zijn eigen Fortis-aandelen niet heeft verkocht en dat zijn vrouw geen aandelen heeft en ze dus evenmin kan hebben verkocht. Hij dringt erop aan daarover niets te publiceren. Minder dan een uur later belt hij zelf terug, met (ongevraagde) uitleg over het aantal aandelen dat hij bezit, de opties op Fortis-aandelen die hij kocht en de zogenaamde gestructureerde Fortis-producten die zijn zoon Jean-Jacques in portefeuille heeft. Hij beklemtoont nogmaals dat zijn echtgenote geen Fortis-aandelen bezit, 'en je kunt moeilijk iets verkopen dat je niet hebt'. Hij dringt opnieuw aan om niets te publiceren. De redactie besluit een korte reactie van de minister te publiceren. In een vierde gesprekje leggen we de minister voor wat we zullen afdrukken. Hij gaat akkoord met de tekst, die op 21 oktober wordt gepubliceerd. Daarmee lijkt voor Humo de kous af.

De politieke commentator van de Morgen gunt ons eveneens een inblik in zijn  morele opvattingen en civiek fatsoen  met zijn pro deo pleidooi :

Zelfs als je ervan uitgaat dat iedereen te koop is, dan nog zal zelfs de ergste tegenstander van het echtpaar De Gucht moeten toegeven dat een prijs van 8.000 euro voor hun integriteit wel erg laag is, tenminste voor een minister en een politierechter.

Het gerecht zou dan ook het best zeer snel tot een besluit komen. Al was het maar om de ranzige operatie politieke beschadiging, waarin Vlaams Belangvoorzitter Bruno Valkeniers en sp.a-fractieleider Peter Vanvelthoven elkaar zo innig gevonden hebben, te doen ophouden.

Iedereen is te koop en de politici die klacht neerleggen tegen De Gucht voeren een ranzige operatie uit. Met andere woorden, Valkeniers en Van Velthoven zijn in deze affaire de smeerlappen en De Gucht is het slachtoffer.

Zo kennen we ze weer, de linkse gewetenloze kerels zonder eer.

Ray

 

 

http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/499967/2008/11/22/Voorkennis.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze zijn geland. Op het slechtst denkbare moment, dat wel.

 

 

 

Jawel, het is gebeurd, ze zijn geland. Met een flits en en knal, alsof het een kleine herhaling is van de Oerknal. Net nu de planeet in volle crisis verkeert, komen de dames en heren ET's "Hallo, Oewist met de mannekes ?" vragen. 

Het kan natuurlijk ook gewoon een meteoriet zijn die neergesuisd is in Saskatchewan (Canada). Als er iets van over blijft en het wordt gevonden, dan kan men aan de slag om assumpties op te stellen,  hoe ons zonnestelsel er 4 miljard jaar geleden aan toe was.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biza & Buza, de wrakken van de democratie

 

En dan is er nog Patrick Dewael, de blauwe vliegenpikker die deze week in de Kamer een schaamteloos nummertje opvoerde, naar aanleiding van een vraag over de stelende eksters bij de Brusselse politie.  U kent het verhaal, het is een zoveelste aflevering in de schandroman van een sjoemelpolitiecommissaris die na enkele maanden het vertrouwen van zijn agenten kwijt is  en een burgemeester die op ontploffen staat van het overdadige zuipen en schransen.
 
Dewael wond zich vreselijk op tegen de kamerleden die de euvele moed hadden, hem Zijne Excellentie, nadere inlichtingen te vragen over deze affaire.  Over affaires weet Dewael heel veel, maar over de deze nu net niet. Hij riep en tierde, dat hij de populisten in de politiek zat was.  Populisten stellen altijd vervelende vragen en oefenen lastige kritiek uit op het systeem, het regime en de machtigen die de wet aan hun laars lappen. "Over al wat goed gaat, zwijgen jullie" brulde de moraalridder en er tekende zich een korrelige blos af op zijn geschonden gelaat.  Geschonden gelaat, geschonden reputatie, aangeschoten wild, het is allemaal van toepassing op de man die eervol zijn ministercarrière aanvatte 20 jaar geleden en intussen een wrak van de democratie geworden is.
 
Patrick Dewael heeft van zijn kabinet een bizar oord van wuft vermaak, intriges en machtsmisbruik gemaakt. Hij is omringd door dames en heren die weten wat hen te wachten staat bij deze pilaar van de belgische corruptie en wat er voor hen te rapen valt. Dat gebeurt dan ook, tot ze tegen de lamp lopen en Dewael meesleuren. Op dat moment offert hij ze een voor een op, en klampt hij zich vast aan zijn ministerszetel als een drenkeling aan een vlot.  
 
De VLD heeft nu twee topministers, die van binnenlandse en die van buitenlandse zaken die alle moreel gezag zijn kwijtgespeeld om de publieke opinie te trotseren.  Zij roepen beiden dan ook om ter luidst, dat de populisten de schuld zijn van alles. 
 Hopelijk ook van de spoedige ondergang van die twee wrakken van de democratie.
 
Savat.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!