Angeltjes
06-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een Spotprent : leg de lucifers maar klaar

(met dank aan de brave redactie van www.defrut.be
evenals aan de gewaardeerde Heer Lex Molenaar voor het poseren voor deze mooie prent : de gelijkenis is treffend)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Olympische Toorts: Wie zal ze dragen ?




 

Protesters demonstrate against the Chinese government's crackdown in Tibet
In Londen werd zwaar gevochten door liefhebbers om de Olympische Toorts te mogen ronddragen doorheen de stad. Zelfs politie-agenten gingen met mekaar op de vuist.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een visie op de Taliban die andere visies niet uitsluit


Allemaal de schuld van jongens

Door Peter Giesen
gepubliceerd op 06 april 2008 13:06, bijgewerkt op 6 april 2008 13:16

De strijd tegen de Taliban is onbegonnen werk, zegt de Duitse demograaf Gunnar Heinsohn. Helaas begrijpen westerse politici daar niets van. Ze dromen over het winnen van de hearts and minds van de Afghanen, van het terugdringen van de radicale islam ten gunste van wederopbouw en democratie.

VergrotingVergroting

Maar de werkelijkheid is veel primitiever en eenvoudiger. In Afghanistan bestaat een enorm reservoir van overbodige, werkloze jonge mannen – net als in Irak overigens. En in de hele geschiedenis zijn het altijd de overtollige jonge mannen die voor ellende zorgen.

‘De laatste vijftig jaar hebben de Afghaanse vrouwen gemiddeld zeven kinderen gekregen. Elk jaar worden vijfhonderdduizend jongens vijftien, de leeftijd waarop mannen traditioneel als strijders worden beschouwd. Laten we eens optimistisch aannemen dat er 150 duizend banen voor deze jongens zijn. Dan houd je er 350 duizend over’, rekent Heinsohn voor. ‘Het is niet hun eerste optie om te doden. Het liefst willen ze emigreren, maar niemand wil ze hebben. Ze gaan ook niet allemaal vechten.

Maar laten we aannemen dat één op de tien overbodige jongens zich meldt bij de Taliban of een andere strijdgroep. Dat betekent dat er elk jaar 35 duizend verse strijders bij komen, evenveel als het totaal van de westerse troepen in Afghanistan.

Dat enorme reservoir maakt de strijd van de NAVO hopeloos. Hoe lang zullen westerlingen hun enige zoons, die vaak ook enig kind zijn, blootstellen aan levensgevaar om te voorkomen dat Afghaanse jongens hun zusters een boerka over het hoofd trekken ?

U leest het vervolg van dit artikel uit de Volkskrant verder langs hier :

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article523649.ece/Allemaal_de_schuld_van_jongens


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen voor Vrouwen


Je mag niet zeggen, de ronde van Vlaanderen voor Dames, of voor Schatjes.  Het is voor Vrouwen en hij werd gewonnen door de Duitse Judit Arndt.  Hier is ze : een vrouw met volharding en kracht in 3-voud omdat ze het verdient.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jordaanse spotprent veroorzaakt rellen in NL


In een Jordaanse gazet verscheen een SPOTprent met het onderschrift "De Nederlandse film tegen de islam". Spontaan braken in verschillende  Nederlandse steden relletjes uit en de inwoners van de betere stadsgedeeltes trokken gewapend met  spandoeken naar de moslim-prachtwijken om blijk te geven van hun ongenoegen.  BMW's, Mercedessen, Peugeots en  lichte bestelwagens met geblokte gordijntjes werden in brand gestoken.  Vrouwen met bontmantels waaronder enkel flinterdunne slipjes, doorschijnende BH's en strakke jarretelles riepen leuzen  zoals "Blonde hoeren aan de macht".

cartoon468.jpg

U ziet wat er aan de hand is ?  De camera werpt  een schaduw af als een mitrailleur (wat NIET kan !) en vervolgens schijnt er LICHT uit de camera, alsof zich een LAMP bevindt in de plaats van de LENS !  Hoe kunnen we dan filmen ?

Dit is een smakeloze karikatuur,  een schaamteloze grap, laten wij dit gebeuren ?  Laten wij onze technische kennis beledigen ?  Kom op, Westerse slappelingen, de straat op en vergeet de lucifers niet. De hoeren wachten op ons. Neem uw "camera's"  mee.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quaden


We gaan nu niet vervelend doen over een paar procentjes min of meer. Wij hebben een dik pensioen, een dikke auto, een dikke buik, een dik vel en we liegen gelijk Nojel Schlangen, dus een paar procenten komen er wel degelijk op aan.

Alleszins daar gaat het niet om.  Wel om Guy Quaden, de socialistische Waalse directeur van de Nationale Bank van het Onland B. Hij was mee op zegetocht naar Brno.  (Tussen haakjes gezegd en gezwegen, ik ben blij dat onze  hoofdstad Bruxelles heet, want Brno is, als ge een paar glazen geuze hebt weggezet, niet om uit te spreken. Het lijkt wat op de voornaam van de  voorzitter van Vlaams Belang als hij zijn zijn beleefdheidsvorm thuisgelaten heeft). Quaden heeft zich laten ontvallen, dat het jaar 2008 van cruciaal belang zal zijn voor het handhaven van de belgische index.  In de EU wordt met lede ogen toegekeken naar de samenstelling van producten die bij ons de index uitmaken en de koppeling daarvan aan de lonen.  Met een inflatie van 4,40% in de maand maart 2008 zitten wij behoorlijk in de locomotief om Europa mee te sleuren in een prijzenspiraal die de economie geen goed doet.  Om het eufemistisch te houden.

Quaden zelf  zit op rozen.  Zijn brutoloon bedroeg in 2007  : € 474.792, dat is bijna 40.000 euri per maand.  Daar komen nog enkele kleinigheden bij zoals een extra ziekte- en ongevallenverzekering, auto, onkosten, en bonnetjes voor een gratis kop koffie elke dag in de kantine. Hoe meer de index stijgt, hoe beter voor de Guy. In de maand mei zal hij bij zijn tweede indexering van dit jaar bijna € 500.000 incasseren.

U begrijpt dat de grote baas van de Europese Centrale Bank, de Fransman Trichet, die slechts  € 345.252 per jaar verdient, niet beste maatjes is met Quaden. 

Toch aangenaam om te horen, dat wij onze officiëlen goed verzorgen.

Ray
http://www.tijd.be/artikel/Quaden_verdient_vier_maal_meer_dan_Bernanke.6441582

(onze technische dienst onderzoekt hoe we dergelijke lange links kunnen verkorten - misschien tegen de volgende regering ?)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dee-jay


Op de webstek van de dee-jay uit Wilrijk, de onversaagde verslaggever over de kaboutergebeurtenissen  die het mini-leven van een overloper vullen, stond deze morgen volgende tekst die ons werd overgeseind.  Het is een beetje grappig, daarom brengen we het hier. De volksvertegenwoordiger noemde onze weblog in het begin "een theekransje", inmiddels uitgegroeid tot een deftig theesalon met een uitgebreide kaart, vrij veel bezoekers, muziek om meestal niet te aanhoren, maar een niet  om te buigen overtuiging en statistieken die voor iedereen toegankelijk zijn.  Allez, Jurgen, zeg ook eens iets  bij Angeltjes :

"Wij zijn geen discussieforum. Wie het niet eens is met onze opvattingen, wat uw goed recht is, heeft al de Vlaamse traditionele media, incluis de VRT tot zijn beschikking. Onze doelstellingen zijn Vlaamse onafhankelijkheid, behoud van onze West-Europese waarden en verzet tegen de oprukkende islamisering. Wij gaan hier niet over discussiëren, dat doet men in het parlement. In de normale lezersrubrieken komen onze opvattingen niet aan bod, bij Jurgens-free-spam komen politiek-correcte visies evenmin aan bod.

Met dank voor jullie aandacht!

Voor de rest heeft de Vlaamse volksvertgenwoordiger, nog steeds zittend op een Vlaams Belangzetel, vanmorgen gebruik gemaakt van de VRT-uitnodiging om zijn licht te laten schijnen over de problemen van het openbaar vervoer.  Bij LDD is men vooral op de hoogte van eigen privé-vervoer zonder snelheidslimieten en voor het volk velo's en handkarren.  Ik heb niet gekeken, mijn oren hadden een gelukkige afspraak met mevrouw Renée Fleming die Korngold zong.  Heeft iemand een kruidig verslag over de standpunten van onze dee-jay ?  Had hij nog ergens wat uitleg bijeengeschraapt uit nota's van Vlaams Belang of ideeën weggeplukt bij andere weblogs.  Uw subjectieve en gekleurde verslagen worden met graagte gelezen.  Lovende woorden kennen wij enkel voor de vrienden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Jozef D.W. wil stoppen met roken




Vanavond niet, schat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee heerlijke mensen !



http://www.farisqc.observationdeck.org/farisqc_images/mugabe1.jpg

Wat goed : deze twee heerlijke mensen hebben mekaar gevonden.
(met dank aan Regus Patoff)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swartbaard-Protea - Brief uit Suid-Afrika

 

 
 
Daardie pragtige rooi blom wat jy in vandag (of gister?) se Angeltjes geplaas het, onder die opskrif "Rusdag", is pragtig!!!
Dit het my laat dink aan ons eie blommeprag in Suid-Afrika.  (Terloops, dit is algemeen bekend dat Suid-Afrika en Australië oor die grootste verskeidenheid van veldblomme in die wêreld beskik.  Suid-Afrika in die eerste plek, en Australië tweede.  Dié twee lande het ook die wêreld se grootste verskeidenheid voëls, met Australië eerste en Suid-Afrika tweede).

Meegaande foto is dié van 'n Swartbaard-Protea.  Vir my persoonlik die mooiste van alle Proteas.
Ek het dié foto geneem tydens my 92-jarige vader se begrafnis in 2005.  My ouers is altwee op die pragtige klein dorpie Kareedouw begrawe.  Proteas kom algemeen voor in daar die omgewing, en is 'n natuurlike plantsoort van Kareedouw.

Hierdie blom was sowat 20 cm x 18 cm groot.

Proteas is deel van Suid-Afrika se fynbos familie, en kom van Kaapstad tot in Port Elizabeth (Suid-Kaapse kusgebied) asook groot dele van die Wes-Kaapse binneland voor.
Daar is ook spesies van die Suikerbos-Proteas, wat naby Pretoria en Johannesburg voorkom, maar die rykdom van Suid-Afrikaanse blomme kom van die Wes-Kaap.
Groete,

Peter.

***************************************************************************************
Wat een heerlijke taal.  Wie vroeger lid was van de Vlaanderen-Zuid-Afrikaclub Protea werd door links bespuwd, zoals we onlangs nog meemaakten op de televisie (hoe zou dat zijn in Afrikaans ?  Vèrbeeld ?) toen de nieuwe Vlaams Belangvoorzitter Bruno Valkeniers, achteloos toegaf dat hij van dat land hield.  Heel de redactie van de Morgen hebben ze die avond moeten reanimeren.  Helaas, met succes.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een heerlijk stukje journalistiek lezen ?


Dit komt van de zeer gewaardeerde weblog van Gregorius Nekschot, u weet het, de tekenaar die er geen doekjes omwindt en alle heilige huisjes omverramt zonder aanzien des persoons.  Soms twijfelen we wel eens, dat hij héél erg ver gaat, maar dan moet je bedenken,  wie zijn de tegenstanders, welke functies bekleden die mensen, hoe halen zij het in hun hoofden om de bevolking die hen verkozen heeft zo te belazeren ?   En daarom juichen wij, met onze rebelse instelling, voor Gregorius de Moedige.  Het is geen tekening ditmaal wel een rake tekst door Dolf Hister de parlementaire medewerker.

Hirsch Ballin niet goed snik

Vandaag onthulde Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA), in het lijfblad voor christen-democraten & andere religieus geïnspireerde reptielen Trouw, uitermate tevreden te zijn over kabinet-Balkenende IV. ‘Dit kabinet is nodig voor het oplossen van de maatschappelijke vraagstukken die zich nu voordoen,’ aldus Ernst.

Nou is het gekke dat Hirsch Ballin wat criminaliteitsbestrijding betreft - ik noem maar even een maatschappelijk vraagstuk - geen deuk in een pakje boter slaat. Tenzij u de verhoging van alle mogelijke verkeersboetes als een belangrijke overwinning op de georganiseerde misdaad zou willen beschouwen, uiteraard.

Hirsch Ballin staat niet met beide benen op de grond, zoveel is zeker. Nodeloos te vermelden dat de leugens die onze Ernst en zijn calvinistische billenmaat Jan Peter afgelopen week debiteerden in de kwestie Fitna, ook al geen reclame waren voor Balkenende IV.

Het kabinet-Balkenende IV, kortom, bestaat uit een verzameling oplichters, wereldverbeteraars en godsdienstwaanzinnigen. Een ramp voor Nederland. Denkt u daar maar even over na op koopzondag - nu kan het nog.

Dolf Hister
Parlementair medewerker


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nie wieder Faschismus



nie wieder Faschismus !
 

er komt een extra meldpunt in de grote steden
voor 't melden wie zich langer nog gedraagt
naar wetten en gewoonten uit ons donkere verleden
of ànders dan de kardinaal de witte vraagt
 
onder de lievevrouwe- rombout- of de zimmertoren
wordt er voortaan geen onderscheid gemaakt
dus word je bruin, zwart, geel of blank geboren
het maakt niets uit,  de kleur van uw gelaat
 
doch ben je lichtjes bruiner dan de autochtoon geboren
heeft hogepriester jozef ietsjes meer begrip voor u
of raakte uw controle op de bus een keer verloren
als oorlogskind wordt 't u door onze kardinaal vergeven nu
 
racistentaal zal hij voortaan de kop indrukken
de pers komt, zoals 't hoort, onder controle staan
om te beletten dat 't fascisme weerom op zou rukken
want dan heeft hij zijn missiewerk umsonst getan !
 

Jos                                                
                  06.03.08
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u racist ?



Een prangende vraag die al lang ons aller gewetens moet plagen, is deze : "Ben ik een racist ?"

Vermoedelijk is het antwoord een luid en volmondig "JA !" want het wordt ons dikwijls genoeg ingepeperd.  Zelfs door de officiële eerste vrouw van de gewezen kamervoorzitter (en tevens eerste likker van de keuning) die er zich over verwondert dat zelfs de zoon van de slager advocaat is (où allons-nous ?) wordt nadrukkelijk gezegd "Vlaams-nationalisten zijn zoals mijn heer gemaal het treffend vertelt, mentaal gehandicapte racisten". 

Ja, dan is er geen twijfel meer, nietwaar
.

Maar wist u dat er een apparaat ontworpen is door de immer bereidwillige politiek-correcte klootzakken (dat mag) om na te gaan of u écht racist bent ? Een Spaans bedrijf heeft een racismometer op de markt gebracht en hieronder staat een bruggetje.  U kan de uitleg in verschillende talen opvragen, helaas niet in het Nederlands, vermoedelijk omdat het geweten is , dat racisme hier onbestaand is.  Een blik op het toestel krijgt u gratis van ons en de eerste exemplaren zijn besteld door de extreem-linkse fascistische organisatie Kif-Kif (het is om te lachen, jongens en meisjes, jullie zijn natuurlijk niet extreem-links, maar alleen islamitisch)





Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jozef de Witte, een klootzak ? Neen !


In de Morgen staat onder de titel "Iemand een klootzak noemen, moet kunnen.  Aanzetten tot haat niet" een ganse filosofie uiteengezet door Jozef de Witte, met als conclusie dat je altijd naar de rechtbank kan stappen.  Vrijzinnige De Witte is erger als een fanatiek priester van Opus Dei, want van die laatste heeft de gemeenschap in haar totaliteit geen last.
 
De Witte daarentegen zal ons vertellen, wat we met zijn allen mogen denken,  hoe we het moeten zeggen en  vooral neerschrijven.  En als we eigenzinnig de instructies niet opvolgen, zorgt hij en zijn trawanten dat we vervolgd en gestraft worden.  Gesponsord door de Lotto : de Kommandatur van de linkse fascisten en het landverraad.
 
Jozef De Witte
 
Hij is niet verkozen door het domme volk, hij is geparachuteerd door Guynokkio die de socialisten het plezier gunde een van hun partijleden een goedbetaalde job te geven.  De ene broer werd benoemd tot gouverneur van de provincie Vlaams Brabant en de andere werd hoofd van het Spionnencentrum. Jozef (zoals Stalin en niet Sint) is geen jurist zoals je zou verwachten voor dergelijke functie, neen hij deed wat in pedagogie of filosofie.  Het spijt ons niet nauwkeuriger te kunnen zijn,  alle gegevens zijn inmiddels verdwenen uit Wikipedia. Echte spionnen kunnen zich geen publicatie van persoonlijke  gegevens veroorloven.   Zij opereren als knaagdieren bij voorkeur in het duister. Behalve op de foto hierboven, die nu ook spoedig zal opgedoekt worden, want wat zien we ?  De extreem politiek-correcte zwakkeling ROOKT ! Wij gebruiken speciaal zijn naam in onze titel in de hoop dat er aldus wat langer een spoor nablijft op internet.
 
Deze triestogende man werd benoemd aan het hoofd van een instelling die zich verstopt voor de democratische controle van het parlement, en hij gaat ons  leren wat wij moeten verstaan onder "vrije meningsuiting". De instelling heet "Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding". Ik heb er niets mee te maken en er gebeurt iets met mij dat me zéér zelden overkomt : ik verfoei deze mens, de achterbakse instelling die hij beheert en de manier waarop alles in het geniep gebeurt.  Dit is het soort lieden dat zich ten dienste stelt van een regime dat bezig is de fundamentele verworvenheden van onze samenleving aan banden te leggen en te liquideren en dat maakt mij ziedend.

Deze week schreef Rik van Cauwelaert dat de film Fitna hem deed denken aan de anti-Joodse propaganda van de jaren 1920-1930 uit Duitsland.  Wat geschiedkundige nonsens is.  Wij zien echter wel parallellen tussen de opkomst en werking van bepaalde sturende propaganda-afdelingen uit die periode en de invloeden die het belgische centrum op het maatschappelijke veld probeert te veroveren, met goedkeuring van het regime  en de stralende blinkkoppen van de Morgen. Ook hartelijke felicitaties aan de N-VA die deze verfijning van onze democratie onrechtstreeks mee goedkeurde.

Ieder van ons heeft recht zijn overtuiging naar voren te brengen en ieder van ons doet dat op de manier die haar of hem het beste ligt.  En daar heeft niemand zich mee te moeien : ieder van ons is ook verantwoordelijk voor zijn opvattingen en woorden.  Wie ten onrechte beldigd wordt, weet meestal zeer goed, wat er aan te doen. 

Wij hebben geen zin om ons te verschuilen achter allerlei softe en belachelijke redeneringen om ons volk, cultuur,  taal en  gemeenschap te verdedigen.  Wij eisen geen enkel recht op, wij bezitten het recht  om moslims die ons minachten en beschimpen, terecht te wijzen.  (Dergelijke moslims léven tussen ons en als zij spreken, heb ik nog nooit iemand horen protesteren.)  Wie zich niet aanpast aan de geestelijke, culturele, tolerante en sociale verworvenheden van Vlaanderen en Europa, kan voor ons part zijn koffers nemen en verhuizen. Dat is geen prediking van haat, dat is zelfs niet onbeschoft "klootzak" roepen, dat is een correcte weergave van onze mening. Liever scheiden op een correcte manier dan de boel laten escaleren tot een assisenzaak.

Vlaanderen haat geen moslims, dat doen wij niet : wij treden op als gastheer en ontvangen onze gasten gul en open en verwachten van hen respect en aanpassing, want wij hebben veel te bieden.  Veel meer dan in de respectieve thuislanden van de moslims te rapen valt. Maar wij wensen geen islamitisch Europa te worden, een milde Europese islam is een droombeeld dat nergens bestaat, het is een fopspeen die ons voorgesteld wordt, als het nieuwe Utopia. Als een milde islam bestaat, dat ze er mee afkomen en hem importeren.

Ik weersta de evidente verleiding om in mijn afscheid de man met het geknipte uiterlijk van een nazi-officier in de oorlogsfilm, aan te spreken met "klootzak".  Ik denk niet dat hij dat is.  Hij is gewoon niet erg intelligent, de Jozef en ik vrees dat zijn verstand even benepen is zoals zijn stem klinkt : vals.
 
Ray

Ik vraag me wel af, wat er zou gebeuren als ik mijn gebuur Rachid een "klootzak" zou noemen  ?  Bega ik dan een inbreuk op de racismewet ?  Of ben ik dan een  onbeschofte nurk, zoals De Witte ?
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw wekelijkse portie fijn geweld en gekreun


Hallo lieve bloglezertjes ! 

Hier zijn wij weer met uw kleine portie wekelijks geweld en gekreun, neen zinloos is het niet, geweld is gewoon, geweld is een mooie aanwinst van de multi-culti.  Wij van Angeltjes zeggen altijd : zolang er  geweld is, is er leven ! Lekker genieten en denk aan wat onze burgemeester altijd zegt : "Het beste moet nog komen, godverdoeme".

«Op zondag 30 maart rond 16u15 was ik getuige van het feit hoe een groepje jonge allochtonen (tussen de 13 en de 18 jaar oud) in de Cogels Osylei te Berchem , twee wandelende mensen (mogelijk toeristen) belaagden en aanvielen. Hierbij werd er geweld gebruikt ! Enkele minuten later hoorde ik de sirenes naderen van de Politie. Dit staat hier vermeld omdat ik hierover niks hebben kunnen terugvinden in de pers.»

PVDM uit Antwerpen, 03.04.2008
******************************************************
«Voor de vijfde keer op rij werd er in mijn huis in de Biekorfstraat ingebroken. Desondanks alle dingen die ik extra deed op aanraden van de politie, zoals andere sloten, breken de daders gewoon op brutale manier mijn deur open.

De materiële schade is altijd groter dan de buit. Ik heb er genoeg van. Ik verhuis uit Antwerpen. Bedankt Patrick Janssens !
»

Antoine K. uit Antwerpen, 03.04.2008
 ******************************************************
 
«Wekelijks bezoek ik de markt op het Laar in Borgerhout. Bijna elke week zie ik daar gauwdieven die proberen hun slag te slaan. Eveneens elke week zie ik politiemannen in buirgerkledij (het zijn altijd dezelfde) die de gauwdieven proberen te schaduwen. Deze hebben dat al snel door en verdwijnen dan.

Dit wekelijkse kat-en-muis spel is voor de vaste bezoekers van deze markt wel lachwekkend aan het worden.
»

Jos D.M. uit Borgerhout, 28.03.2008
 ******************************************************
 
04.04.2008 - Een bejaarde man van 78 jaar oud wandelde donderdag rond half acht van de bakker in de Klappeistraat naar huis. Plots werd hij aangesproken door een onbekende man die hun een pistool onder de neus stak en om zijn geld vroeg.

De kranige bejaarde man liet zich niet zomaar overvallen en hield vol dat hij geen geld had. De overvaller nam dan maar de benen zonder buit.

Bijzonder cynisch is het feit dat uitgerekend in deze buurt extra bewakingscamera's werden gehangen en dat deze beelden normaliter 24/24uur bekeken worden in de radiokamer van de Antwerpse politie. Deze keer was het schijnbaar te vroeg op de dag om met een wakkere kijk de beelden te analyseren.
********************************************************

De leuke feitjes werden overgenomen van
www.criminaliteit.org

 
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti - tabak actie



Van juni af worden er nieuwe  afschrikwekkende afbeeldingen op de pakjes sigaretten gedrukt, teneinde de rokers op andere gedachten te brengen. Onder de hoofding : " Zo zal u er eerlang uitzien als u bezig blijft " zal alleszins deze geslaagde foto menig paffer laten nadenken.
 



Zo transformeerde  mevrouw Mieke Verdrengh in Mike door veelvuldig nicotinegebruik.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een redelijke stem uit de meerderheid : Ann Vijlders


TOPJE VAN DE IJSBERG 
door Ann Vijlders, CD&V-districtsschepen Seniorenbeleid  Antwerpen


ANTWERPEN - 'Na elk gewelddadig incident merk ik aan mijn mailbox dat de Antwerpse senioren zich grote zorgen maken over de toename van overlast', zegt districtsschepen Ann Vylders (CD&V). 'Gewelddadige incidenten halen terecht de pers maar toch is dit slechts het topje van de ijsberg. Oudere mensen worden in de bioscoop en op straat elke dag opnieuw geconfronteerd met jonge gasten die spuwen, trekken en duwen, lawaai maken en zich spottend en brutaal gedragen. Tegen senioren wordt gezegd: je moet je dat allemaal niet aantrekken, dat hoort er nu eenmaal bij. Wel, nu ik door mijn zwangerschap zelf veel kwetsbaarder ben geworden, vind ik dat we er alles moeten aan doen om die agressie terug te dringen. Het heeft weinig zijn om miljoenen te investeren in de toegankelijkheid en het comfort van het openbaar vervoer wanneer senioren het niet durven gebruiken vanwege een toenemend aantal jonge mensen zonder manieren..' (mda) @ Het Nieuwsblad




Ann Vylders

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens met Unizo


De logica zelf, vinden wij wat Unizo nu officieel bepleit en wat wij al tientalllen jaren roepen als een wanhopige imitatie van Diogenes met zijn lantaarntje  : " Ik zoek geen mens, want die zijn er al lang niet meer, maar de bussen moeten uit de stad".  

Hiermee zit Angeltjes in kartel of coalitie of combine met de staatskatholieken van Unizo.  Ik weet nu hoe het Loze Vissterje zich moet voelen :  gewichtig, welsprekend, dik, overtuigd,  overal direct een menig bij de hand, arrogant en altijd op zoek naar een lekker brokje voor het buikje. 

Ray

ANTWERPEN - Unizo vraagt om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over de werken aan de Noorderleien. Dat project zit een beetje in het slop omdat het stadsbestuur en De Lijn het niet eens raken over het openbaar vervoer op de Franklin Rooseveltplaats. 'Voor ons is het duidelijk. Niet de helft van de bussen moet daar weg, maar alle bussen', zegt voorzitter Ivo Nicolay. 'De Lijn dicteert nog te vaak de voorwaarden in de binnenstad. Het stadsbestuur mag best wat opstandiger zijn tegen de vervoersmaatschappij.' Unizo wil alle streekbussen uit de binnenstad. Die lijnen moeten daarbij stoppen aan de stadsrand en via overstappunten aansluiten op de lokale lijnen. (krg)
@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingsuitslag Rhodesië


Nu zijn we toch wel de naam vergeten van het land dat tot voor kort genoemd was naar Cecil Rhodes, zeker, neen, het is niet Zanzibar of Zoeloeland, maar kom u weet over welk fijne natie we het hebben, in de omgeving van het zinkend schip, Zuid-Afirka : Rhodesië van wijlen Ian Smith.

De heerlijke president van nu,  Mr.  Robert Mugabe met het geraffineerde Hitler-snorretje, liet ons enkele maanden geleden genieten van zijn knusse optrekje, u herinnert zich ongetwijfeld de reeks schitterende foto's bij Angeltjes van het overweldigend paleis van de wansmaak, "Little horror of the jungle".  We evenaarden die dag het glossy-magazine "Uw interieur is belangrijker dan uw innerlijk" met als ondertitel " Uw interieur kan u vervangen, met uw rotkarakter zit u een gans leven opgescheept" en daaronder in een schuin deugnietenlettertype "Uw wortelstomp met worst smaakt nog beter op een marmeren tafel van Luchino Pisconti".

Zo gezegd, zo gedaan.

Mugabe heeft de verkiezingen in Rhodesië overleefd, maar hij heeft ze wel verloren.  Het is na een week gefoefel en gekonkelfoes nog niet helemaal aan de oppervlakte van het nieuws gekomen maar wij hebben een quasi juiste uitslag in handen, zowel voor de zakkenvullers van het parlement, als voor de bankrovers voor het presidentschap. 

Het Afrikaans continent heeft voor ons geen geheimen.  Wij krijgen al onze info tweedehands maar betalen eerstehands bij   de  liberale VLD-Europarlementair,  vroeger CVP-voorzitter en burgemeester van Oosterzele,  persoonlijke tuinman van Els de Temmerman, hoteleigenaar nabij de Victoriawatervallen, gids voor elke ideologische doler en zakkenvuller par excellence, u kent hem, u weet het, zijn naam ligt op het puntje van uw tong, (niet uitspuwen aub !)  het is Johan van Hecke, beter bekend onder de vrienden als "de Rat". Die laat  tegen een bescheiden vergoeding regelmatig van zich horen, als wij maar niet nalaten om tussendoor zijn naam te vermelden en vooral zijn reputatie door het slijk te halen.  (Hij is trouwens niet de enige, wacht tot we binnenkort ons contract ondertekend hebben met Pol Van den Driesssche van de Cd&V, de wijvenzot van Brugge tot Venetië en  omstreken. Exclusief voor Angeltjes : "Ook staatskatholieken wippen de pannen van het dak" opgedragen aan de nieuwe partijvoorzitter, Marianne zonder haar geen vlam in de pan)

Waar ging het eigenlijk over ?  Zanzibar !

Ziehier de uitslag, gepubliceerd op 4 maart.  Alreeds.

UPDATED 14H18 03/04/2008
   
UPDATED PROVINCE LINKS BELOW WILL BE MARKED WITH A RED ASTERISK *

Presidential Constituency
View reports, results or download View reports, results to download


PRESIDENTIAL RESULTS
Morgan Tsvangirai
     
50.3%
Robert Mugabe
     
42.9%
Simba Makoni
     
6.8%
 
Seats    
MDC
     
48%
ZANU-PF
     
46%
MUT/IND
     
6%

http://www.zimelectionresults.com/

Voilà, de Robert heeft het aan zijn zwarte rekker.  De Rat zal als EU-waarnemer  een  objectief verslag opstellen tegen ruime betaling aan de meest biedende.  Inhoud overeen te komen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge belgen goed in gemengde loopsporten



16-jarige belgische amateur haalt  cut in



http://www.demorgen.be/dm/nl/1005/Meer-Sport/article/detail/231242/2008/04/05/16-jarige-Belgische-amateur-haalt-cut-in-Portugees-Open.dhtml




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!