Angeltjes
04-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leren ze het dan nooit ? Fortis in vergadering in luxe-hotel Andromeda

 

Na de bewogen, bijna revolutionaire vergaderingen in Utrecht en Brussel deze week van de woedende aandeelhouders van Fortis, zou je verwachten dat deze instelling een laag profiel aanneemt en de luwte opzoekt.

Dat dacht u.  Wij ook.  Maar die van Fortis niet, hoor.

Vandaag 4 december, plus  morgen 5 en overmorgen 6 december zijn een dertigtal directieleden "in vergadering" in Oostende in het viersterren Hotel Andromeda 

  

Als u op het rode woord drukt met de muis, kan u even rondkijken in de kamers (misschien zijn sommigen aanwezig aldaar, u weet maar nooit, want dergelijke seminaries zijn vermoeiend en een wandeling aan het zeetje is niet aan te bevelen met deze temperaturen).

Na het diner is er vanavond gelegenheid tot ontspanning in de Kursaal, wellicht worden er cursussen gegeven voor aanstaande croupiers. 

Het staat nog niet vast of er een tochtje naar Knokke gepland is om een bezoek te brengen aan Graaf Lipmans, maar het zou alleszins niet meer zijn dan "une visite de politesse".

Wij kunnen helaas onze bron van informatie niet onthullen, maar het is geen Angeltjes-grap.  Helaas niet.  Dit is toch werkelijk de schaamte voorbij. U verwittigt de aandeelhouders uit uw omgeving ?  Berlare niet vergeten, het gemeentehuis bellen of de politierechter, die zorgt beslist dat heel het dorp op de hoogte is.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rob Geeraerts (ex VU-senator) - Lezersbrief

Rob Geeraerts zegt (op donderdag 4 december 2008 16:24:20)

 

Vroeger was ik, samen met Bert, lid van de VU, en ik ben ook ex-senator van die partij. Volgens mij heeft Bert het volste recht om van partij te veranderen indien hij het niet (meer) eens is met die partij. Maar: toen ik destijds ook niet meer akkoord ging met de toenmalige VU en de visie van Bert Anciaux, kreeg ik van hem wel alle mogelijke verwijten inzake overloperij en verraad. Ik werd ook uit de partij gezet, zonder enige vorm van tegenspraak. Bert: waar is uw konsekwentie? En past het wel om minister te blijven, indien je niet bij de partij blijft namens wie je in de regering zit???
Groeten vanwege Rob Geeraerts, Ukkel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunt u mij de weg naar Ankara vertellen, Mijnheer ?

 

De weg naar Ankara ?  Altijd rechtdoor, het is niet ver, blijven lopen, blijven lopen.  Doei , Doei !

foto : www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de multiculti Sint : AAaRGH ...

 

Met deze konden we niet wachten tot morgenvroeg ...

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse Pieten beschermen de Sint

 

De Marokkaanse Piet moet Sinterklaas beschermen tegen Marokkaanse jongeren

Om veilig over de straten van Amsterdam te kunnen lopen, wordt Sinterklaas dit jaar bijgestaan door Marokkaanse Zwarte Pieten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent, waar Tolero's hun terreur uitoefenen.

 

Tijdens een commissiezitting  "Welzijn" van de Gentse gemeenteraad was noch de voorzitter, noch de ondervooriztter aanwezig.  Volgens het reglement moet alsdan het lid met de meeste dienstjaren het voorzitterschap waarnemen.  In dit geval een taak voor Francis Van den Eynde van Vlaams Belang.

Francis zette zich neer, opende de vergadering en de dames en heren van de democratische partijen trokken onmiddellijk hun vragen en opmerkingen over de agenda in.

Wie handelt in het voordeel van de "menschen" en van "het goede bestuur" ? Wie is een toonbeeld van onverdraagzaamheid ? 

In Gent werd enkele dagen geleden naar aanleiding van een cartoon-tentoonstelling provincieraadslid Tanguy Veys   hardhandig de toegang geweigerd tot de vernissage.  Burgemeester Termont, die altijd een grote muil heeft, bekeek het gebeuren met afgewend hoofd maar zweeg. 

Gent, waar tolero's thuis zijn en hun terreur uitoefenen.

Francis Van den Eynde

 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom geen populaire gangsters benoemen tot burgemeester ?

 

Wij hebben een weddenschap afgesloten op de redactie : Wie zal de eerste zijn in Vlaanderen die onverholen en nadrukkelijk de niet-bevestiging van de drie koekoekburgemeesters afdoet als een te verwaarlozen detail en hun benoeming bepleit ?

Gisteren merkten we al enige toegeeflijkheid bij Luk van Biesen van de VLD.  Deze randbewoner uit Kraainem hield zich nog enigszins gedeisd maar hij is erg verontrust over de ongunstige reputatie die Vlaanderen zich op de hals haalt en misschien zou het een goed idee zijn om gematigde Franstaligen te benoemen in de plaats van de drie kraaiende FDF-ers. Die mijnheer Van Biesen is geen domme man maar deze kronkelredenering, siert zijn politiek verstand niet : de koekoeken worden niet gestraft door de Vlaamse Regering omdat zij Franstalig zijn, wél omdat zij de wetten niet naleven.  Van Biesen vervalst het probleem zodanig, dat de Raad van Europa er zijn gelijk gaat in terugvinden.  Van Biesen ?  Volgende keer beter ? Of is er geen volgende keer ?

Vandaag hebben we ons eerste overlopertje gevonden, excuseer het diminutief, in zijn geval is dit zelfs nog overdreven. Glaasje de Coninck, gewezen onderzoeksjournalist bij Humo, die insinueerde dat de vermoorde Guido de Moor een verkapte nazi was, heeft in de Morgen een doorzakkersartikeltje gepleegd, dat wij u met de glimlach aanbevelen.

Glaasje heeft het over twee loketten als symbool van de problematiek in de faciliteitenrand : loket 1, met een keurige Franstalige ambtenaar die correct zijn taak vervult en de bewoner bereidwillig een formulier aanreikt in de taal die deze laatste wenst. Deze ambtenaar valt nooit in slaap, schrijft zijn lezersbrieven naar Le Soir niet tijdens de diensturen en ontvangt op het einde van zijn carrière een diploma als Laureaat van de Arbeid, of iets gelijkaardigs. Hij zegt beleefd tegen zijn burgemeester : "Merci, monsieur le maire, vive la Belgique".

Loket 2 is bemand door een fanatieke Vlaming (Vlamingen zijn altijd fanatiek, bekrompen, katholiek en gespikkeld nazi).  Deze helleman roept tegen iedereen die bij hem terechtkomt : "Waarom is BHV niet gesplitst ?" en daarop klapt hij zijn loket dicht.  Het is duidelijk dat deze ambtenaar voor Vlaams Belang stemt, en voor de rest graait en liegt als ware hij een socialist.

Voor Glasje is het duidelijk aan welk loket hij wil geholpen worden, om zijn attest van goed gedrag en zeden te bekomen  en zijn stempel voor sociale uitkeringen van het OMWC. De taal doet er toch niet toe ?  De centen, daar gaat het om. 

Bovendien zegt Glas, is Marino Keulen een leugenaar.  Pas op van liegen is De Coninck op de hoogte : dat is zijn terrein. Met één schichtige blik (en hij heeft er vele) omvat hij de menschen, hun ellende, hun pleziertjes en het aantal spacecakes die ze achter de kiezen hebben. De Coninck bezit als onderzoeksjournalist de kenmerken van een psychiater die bij zichzelf in therapie is en van een mistroostige jachthond in de grootstad waar het enige wild, ratten uit de riolen zijn. A la guerre comme à la guerre.

En nu volgt een voorbeeld van sofistische redenering, eigen aan  linkse geïndoctrineerden  : "Al meer dan een jaar lang vertelt Marino Keulen (Open Vld) ons een leugen. Hij zegt ons dat de burgemeesters van Wezembeek-Oppem, Kraainem en Linkebeek de wet hebben overtreden door bij de verkiezingen van 10 juni 2007 Franstalige oproepingsbrieven te versturen. Dat de heren Van Hoobrouck, Thiéry en d'Oreye de Lantremange de taalwet hebben overtreden, dat wil ik aannemen."

Eerst beweren dat Keulen liegt en een ademtocht verder aannemen, dat er wel degelijk sprake is van een overtreding, is bizar om vast te stellen, maar niet verwonderlijk bij deze woordenkramer.

Wat Douglas de Coninck  zou sieren, is de gewone eerlijkheid van te zeggen : "Ik heb lak aan Vlaanderen en al die communautaire toestanden".  Dat begrijpt iedereen. Nu stelt hij zijn pen ten dienste van drie bourgeois in hart en nieren, exemplaren van het negentiende eeuwse franskiljonisme, behept met de mentaliteit van kolonialen die neerblikken op hun omgeving. Mooi gezelschap voor een frisse linkse journalist.

***

Al het gewauwel over respect voor de democratie en het verheffen van burgemeesters tot een soort Heilige Representanten van hun Gemeenschap, is praat voor de vaak.  Als morgen in een gemeente waar veel boeven wonen, de baas van de misdaadclan zich laat verkiezen en de populairste van het dorp is, moet de controlerende overheid deze gangster die de wetten niet respecteert benoemen tot burgemeester ?  Dat is nochtans wat de Raad van Europa poneert.

De eerste inwoner van een gemeente moet zich houden aan de wet en als hij/zij dat niet wil, moet de overheid zorgen voor een regeringscommissaris of een vervanger die in het belang van zijn gemeentenaren de wet respecteert.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick doet alsof door Filip de Man + Aanpassing 08.30 uur

 

We hebben het al geschreven, de zogenaamde jacht op illegale drugshandeaars die burgemeester Slaapmans in Antwerpen wil organiseren, is een zoveelste reclamestunt met het oog op de komende confrontatie met de kiezer.  Ordinaire, populistische toogpraat van een Antwerpse grootsmoel. Filip de Man geeft zijn visie op deze zaak

De leperd die Antwerpen bestuurt, weet hoe hij de publieke opinie moet bespelen. Niet voor niets was hij in een vorig leven reclameman.

Omdat FDW hem al een poos achter de veren zit inzake het superlakse beleid ten overstaan van de tienduizenden illegale vreemdelingen in de metropool, probeert Janssens nu de bevolking voor zich te winnen met een media-offensief. Hij is daar (jammer genoeg) vrij goed in en wordt bovendien maar al te graag geholpen door de vele linkse journalisten in de Vlaamse (?) media.
Eerst kondigde hij met veel bombarie aan dat hij met Minister van Immigratie Turtelboom afspraken zou maken inzake de repatriëring van illegale vreemdelingen die drugs verhandelen in Antwerpen. Met de nodige media-aandacht tot gevolg. Weken later doet ‘Patrick’ dat nog eens over: er is zowaar een akkoord gesloten en dus moeten kranten, radio en televisie dit blijde nieuws nogmaals aan den volke kond doen. Ter meerdere eer en glorie van de gluiperd-met-de-sjerp die de Antwerpenaren nu de indruk geeft dat er eindelijk iets gedaan wordt aan (één van) de problemen in hun stad.


Te vrezen valt echter dat het hier om de spreekwoordelijke scheet in een fles gaat en men kan zich heel wat vragen stellen bij deze belofte om “illegale drugdealers onmiddellijk te repatriëren”.

1. Moet dit specifiek soort dealers dan niet meer voor de rechtbank gebracht worden? Mogen met andere woorden alleen zij hier grof geld verdienen met hun smerige handel en dan ongemoeid naar huis vertrekken?

2. Mag de Dienst Vreemdelingenzaken ten overstaan van illegalen die andere misdrijven plegen van 'Patrick' nog altijd volstaan met het volstrekt inefficiënte ‘bevel om het grondgebied te verlaten’? Mogen die criminele illegalen met andere woorden hier wèl blijven van de burgemeester?

3. Gelden de zogenaamde afspraken alleen voor Antwerpen? Waarom zouden illegale drugverkopers in Brussel, Gent of Oostende niet dezelfde aanpak moeten ondergaan?

4. Doet ‘Patrick’ niet alsof, omdat van de pakweg 30.000 illegalen in Antwerpen – onder wie toch heel wat criminelen – de komende weken en maanden slechts enkele tientallen effectief zullen gerepatrieerd worden?

Tussen haakjes, de overige 29.950 worden straks geregulariseerd & genaturaliseerd door de regering en kunnen dan stemmen voor… ‘Patrick’

Filip de Man

http://www.filipdeman.org/

+ AANPASSING 08.30 UUR

Wie natuurlijk als eerste juichend achter de fanfare van de Sint Patricksvrienden meeloopt, is Lex Sukkelaar van de Pravda van Linkeroever.  Wat een  kinderlijke, eenvoudige man is dat toch.  Als over enkele jaren in onze geïslamiseerde maatschappij Sinterklaas enkel nog clandestien zal gevierd worden, zal Lex dit ook goedpraten maar zich tegelijk zorgen maken over zijn schoentje.

De titel van zijn werkstuk luidt : "Nieuw drugsplan maakt indruk".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit onze brievenbus : Nostalgie

 

Er zijn nogal wat lezers van deze blog die nooit reageren of iets van zich laten horen. Dat is perfect, want het is hier geen discussieforum.  Anderen sturen hun bedenkingen, suggesties, aanmoedigingen naar de redactie.  Deze vonden we merkwaardig en velen er zich in terugvinden. 

 

Hoe oud ben jij ? Indien jij ook opgroeide als kind in de jaren ’40,50’,60’ of ’70 is het nauwelijks te geloven dat wij reeds zolang hebben geleefd

Als kind reden wij mee in wagens zonder veiligheidsgordels of air bags

Onze bedden waren geschilderd in vrolijk gekleurde op lood gebaseerde verven

We hadden geen kindveilige afsluitingen op geneesmiddelen, deuren of kasten

En wanneer we met de fiets reden deden we dat zonder helm

We dronken water van de tuinslang en niet uit een fles- verschrikkelijk!

We brachten uren door in het monteren van een gocart uit rommel en reden dan van een helling af om enkel tijdens de afdaling vast te stellen dat we de remmen vergaten

Na enkele keren in de struiken te zijn beland bedachten we een oplossing

We experimenteerden met het uiteen halen en opnieuw in elkaar steken van radio’s en andere elektrische toestellen om enkel te worden verraden door de zwart geblakerde muur boven het stopcontact dat we een kortsluiting hadden veroorzaakt

We gingen ‘s morgens van huis en speelden de ganse dag, zolang we er maar voor zorgden terug thuis te zijn bij valavond.  Niemand kon ons de ganse dag bereiken. Geen gsm’s.  Onvoorstelbaar!

We sneden ons en braken botten en tanden, nochtans gaf dit geen aanleiding tot rechtszaken. Het waren ongevallen.  Niemand viel iets te verwijten, behalve onszelf.

Herinner je je nog “ongevallen”?

We sloegen elkaar bont en blauw en leerden daarmee om te gaan.

We aten snoepgoed, brood en boter en dronken frisdrank, maar we hadden nooit overgewicht.

We waren altijd buiten aan het spelen.

We deelden onze drank door samen van dezelfde fles te drinken en niemand is hier ooit van overleden.

We hadden geen Playstations, Nintendo 64, X-boxes, videospelletjes, 40 televisiezenders, video, surround sound, gsm, pc, internet, chatroomns etc.

We hadden vrienden

We gingen naar buiten en maakten vrienden.  We reden op onze fiets of wandelden naar een vriend thuis, belden aan of gingen gewoon langs de achterdeur binnen.  Stel je dit voor.  Zonder de ouders hier eerst om te vragen! Helemaal alleen! Helemaal alleen in  die koude afgrijselijke wereld! Zonder een oppasser – hoe deden we het toch?

We vonden spelletjes uit met tennisballen en stokken en- hoewel we er werden voor gewaarschuwd- niemand verloor een oog.

Niet iedereen mocht mee voetballen, en diegenen die geen team vonden, moesten leren omgaan met ontgoocheling.

Onze daden waren die van onszelf.  Gevolgen werden verwacht. 

Niemand of niets om zich achter te verbergen.  De idee van een ouder die ons verdedigde indien we de wet overtraden, was ongekend.  Ze steunden zelfs de wet- stel je voor!

Niettegenstaande hun ongeziene gevaarlijke jeugd, hebben bovenvermelde generaties de beste risiconemers, probleemoplossers en ontdekkers ooit voortgebracht.  De voorbije 50 jaar heeft een explosie gekend aan innovaties en nieuwe ideeën.

We kenden vrijheid, mislukking, succes en verantwoordelijkheid en leerden hiermee om te gaan.

Indien jij een van hen bent, gefeliciteerd! En geef dit door aan anderen die eveneens het geluk hadden op te groeien als een kind, nog voor advocaten en overheidsinstanties ons leven conditioneerden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaams is een Wereldtaal

 

West-Vlaams tot in Rome toe.

 

.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katholieke onnozelaars

 

 
 
 
 Christelijke scholen moeten een gebedsruimte bezitten voor moslims evenals een reinigingsruimte.Dit is geen eis van de moslims, want die hadden er nog niet aan gedacht, maar wel van de katholieke kerk in Engeland en Wales (niet de Anglicaanse).  Zo schieten we lekker op en kan de volgende generatie alle christelijke symbolen verwijderen uit de scholen, want die zullen dan islamitisch zijn en geen andersdenkenden dulden.  Of dacht u van welles ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een brug te ver ? Opblazen !

 

 Klik hier voor een weergave op volledige grootte

 

Het boek Turkije in de Europese Unie, een brug te ver van Koen Dillen en Phiip Claeys is deze week in Engelse vertaling verschenen. Merkwaardig genoeg bestond er in het Engels niet één kritisch boek over de mogelijke toetreding van Turkije tot de EU. Zie dit initiatief als een PR-instrument binnen het Europees Parlement, waar het Vlaams Belang deze legislatuur ongetwijfeld de meest actieve kracht was in het verzet tegen de Turkse toetreding .

Vorig weekend hield Philip Claeys een presentatie tijdens de bijeenkomst van de conservatieve
HL Mencken Club in Baltimore, bij Washington. Hij ontmoette er medewerkers van bladen en websites als vdare.com, Chronicles en takimag.com.

Op die laatste blog verscheen al een mooie bespreking van
Derek Turner.

Het boek staat on line bij
Amazon, maar zal wellicht pas begin volgende week bestelbaar zijn.

Wie geïnteresseerd is in de Engelse en geactualiseerde versie van het boek, kan het ook bestellen bij
uitgeverij Egmont.
Turkije voor de Turken,  Europa voor de nurken en Vlaanderen voor ons.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bei uns in Deutschland

 

In Duitsland besliste het partijcongres van de christendemocratische CDU enkele dagen geleden dat het Duits voortaan in de grondwet moet verankerd worden. Concreet zou aan het bestaande artikel 22, waarin zowel de vlag als de hoofdstad van het land worden bepaald, worden toegevoegd dat de taal van de Bondsrepubliek het Duits is. Op zich is dat natuurlijk weinig opzienbarend, zeker gezien het feit dat de meeste EU-landen in hun grondwet een clausule met betrekking tot de landstaal hebben staan. Doch wat eigenlijk een vanzelfsprekendheid is – namelijk dat de taal van Duitsland het Duits is – zorgde de voorbije dagen voor heel wat commotie.

De socialistische SPD, die in de loop der jaren steeds afhankelijker is geworden van allochtone kiezers, beschuldigde de CDU onmiddellijk van ‘nationalistische reflexen’, iets waar de partijtop van de CDU als de dood voor is. Ook de groenen lieten onmiddellijk hun ongenoegen blijken bij monde van hun nieuwe voorzitter Cem Özdemir. Weinig verwonderlijk overigens, want nog niet zo lang geleden had de eerste Duitse partijvoorzitter van Turkse origine nog gepleit voor (meer) Turks aan Duitse scholen.

De integratiedruk op de Turken neemt toe : tongzoenen is verplicht opgenomen in de inburgeringscursussen.

De centrale raad voor de moslims noemde het voorstel van het CDU-congres “belachelijk en bekrompen” en verweet de partij te hervallen in het debat over de ‘Leitkultur’ (leidcultuur). “Elke verwijzing naar de leidcultuur is een hindernis voor integratie”, zo ‘waarschuwde’ moslimraadsvoorzitter Ayyub Axel Köhler, die daarmee meteen de wereld op zijn kop zette. Ook de Turkse gemeenschap – wellicht misnoegd omdat ze door het CDU-congres niet op voorhand was geraadpleegd – reageerde verontwaardigd en schuwde zoals steeds de grote woorden niet. “Wij interpreteren dit voornemen als assimilatiedruk en als onverenigbaar met de democratische geplogenheden”, aldus Kenan Kolat, de voorzitter van de Turkse gemeenschap in Duitsland.

Dat is een uitspraak die naadloos aansluit bij de boodschap die de Turkse premier Erdogan begin dit jaar in Duitsland verkondigde. Tijdens zijn één uur durende toespraak voor de Turkse kolonie in Duitsland stelde hij toen dat niemand kan verwachten dat de Turken in Duitsland zouden opgaan in de Duitse samenleving en noemde hij assimilatie letterlijk een “misdaad tegen de menselijkheid”. De Turkse regeringsleider verklaarde zich dan wel voorstander van integratie, maar maakte meteen duidelijk wat hij daaronder verstaat, namelijk het recht van de Turken om zich niet aan te passen. Hij riep de Turken in Duitsland dan ook op om hun cultuur, taal en identiteit te bewaren en dus vooral Turk te blijven. Zoals dezer dagen nogmaals blijkt, is de boodschap van Erdogan wel degelijk aangekomen.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hé, De Crem we gaan je slopen !

 

Geen Stijl, is een stijl die wij in Vlaanderen niet gewend zijn, ook Tsaar Pieter de Crem niet.

De verlichte despoot dacht even dat heel het internet in mekaar zou krimpen van angst, omdat hij  in de Kamer stond te roepen dat de bloggers aan de ketting moeten, want zij brengen de integriteit van Zijne Onsterfelijkheid in het gedrang.

De militaire inlichtingendiensten draaien overuren om op internet te zoeken wie een verkeerd woord durft te schrijven over de oetlul van Aalter. Wat een domme blonde man allemaal in zijn hoofd haalt.

Geen Stijl heeft een liedje aan hem opgedragen. 

http://www.dumpert.nl/mediabase/322451/e4e16994/he_de_crem_we_gaan_je_slopen.html


03-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwaliteitskranten in de problemen

 

Het gaat uitgesproken slecht met de gazetten en de uitgevers in Vlaanderen die zichzelf graag betitelen als Kwaliteitsmedia.

Bij Corelio/VUM (de Standaard en Het Nieuwsblad) moeten 60 personeelsleden verdwijnen, onder wie 15 journalisten. Vorig jaar roemde Pater Vandermeeersch zichzelf nog, toen hij de Marketeer van het jaar was, dat "zijn menschen" zowel journalistiek als economisch dachten, uiteraard dankzij zijn bezielend voorbeeld.

In de loop van dit jaar bleek dat de Standaard een lichte stijging kende in zijn verkochte gazetten maar helaas niet in de financiële resultaten. We kunnen moeilijk verwachten van een sterjournalist, die over buitengewone commerciële kwaliteiten beschikt, dat die  tegelijk een briljant financieel expert zou zijn, genre graaf Lipmans, maar het kan net zo goed Dehaene zijn, de begenadigde voorzitter van Dexia.

En bij de Morgen  is het ook armoedje troef.  Daar worden 28 mensen afgedankt. Zou de heer Yves Desmet een van hen zijn ?  Wij willen het niet verhopen want het zou een grof onrecht zijn voor de talrijke verstarden van geest die hij dagelijks opzweept tot een zo eng mogelijke tunnelvisie.

De reden die in beide gevallen aangegrepen wordt voor de ontslagen, is de financiële crisis.  Het beleid van beide krantengroepen is perfect in orde, de pretentie die door de redactiegangen waart, heerst ook bij de administratie. Niettegenstaande alles keurig onder controle is, zoals het hoort in een goed gerund bedrijf, waarom dan déze drastische maatregelen ?  Waarom uitgerekend besparingen zoeken in de gevoeligste sector, die van de tewerkstelling ? Als er geen andere kostenbezuinigingen mogelijk zijn binnen de structuren, dan is dat fameuze goede beleid ook niet meer dan oogverblinding. Niet verwonderlijk, dat sommige personeelsleden opperen, dat deze financiële crisis wel erg gelegen komt.

Wij vinden het oprecht jammer dat mensen hun job verliezen, dat is altijd een drama, ongeacht om welk soort bedrijf het gaat.

Laten we hopen, zoals Luc van Balberghe het voorzichtig uitdrukt, dat deze ontslagen niet als drukkingsmiddel aangewend worden om de Vlaamse Regering aan te porren tot financiële tussenkomsten, die door de loslippige wonderboy-minister-president vorige week in het vooruitzicht werden gesteld. Het is uiteraard louter toeval dat nu beide kwaliteitsgazetten gelijktijdig met hun miserie uitpakken

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Zwarte Gat

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse smid en vredesactivist wil met vriend Milanese Dom renoveren

 

Hieronder brengen wij u in kennis van een schandelijk bericht uit de sensatiekrant Het Laatste Nieuws, onder de tendentieuze tittel :

Marokkaanse terroristen gingen Milanese Dom opblazen.

Wat is er aan de hand ?  Een brave Italiaanse man, vader van twee bloedjes, noest de kost verdienend voor zijn gezinnetje in de hoedanigheid van het bijna uitgestorven beroep van smid, en in zijn schaarse vrije momenten op pad als vredesactivist, wordt laffelijk beticht de Dom in de lucht te willen blazen. Samen met een brave vriend van hem.

Rachid Ilamhi en Abdelkader Ghafir, twee oer-Italiaanse namen, ontkennen ten stelligste dat zij dergelijk boosaardig inzicht hadden. "Siamo innocenti" (oewaai zaain onskoeldig) roepen zij uit.  Ze wilden tegen Kerstmis nabij de Milanese Dom hun stadsgenoten vergasten op enige ambiance, door vuurwerk te ontsteken en kleine gilbommetjes rond te strooien. En tegelijk enkele kleine renovatiewerken voorbereiden aan de versleten katheldraal. Dat is alles.

Trouwens die Dom is een oud vervallen gebouw en het wordt tijd dat er iets anders komt in het centrum van Milan : bijvoorbeeld een mooie groot gebouw met een koepel en enkele elgante hoge torens, dat welicht later kan gebruikt worden als moskee.

De vervolging van moslims in Italië gaat wel erg ver. Het zal tijd worden dat de rechtse bloedhond Berlusconi vervangen wordt door een schoonmenselijke linkse figuur. 

Hier het artikel uit de leugenkrant :

De twee Marokkanen die gisteren in Italië zijn opgepakt, wilden met kerst een bomaanslag plegen op de Dom van Milaan. Zij hoopten dat een aanslag tijdens de drukke feestdagen tientallen mensenlevens zou eisen. Dit blijkt uit afgeluisterde telefoongesprekken, zo meldt de krant la Repubblica.

Het tweetal behoort tot een islamistische terreurcel die al maanden door de Italiaanse politie in de gaten wordt gehouden. "Het complot werd ontdekt nog voor de verdachten aan explosieven konden komen", zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni in een reactie.

Ook supermarkt en politiekantoor
De 31-jarige Rachid Ilhami en de 43-jarige Abdelkader Ghafir werden opgepakt in Giussano, een stad op 25 km van Milaan. De speurders konden uit afgeluisterde telefoongesprekken en in beslag genomen computerbestanden opmaken dat de twee ook aanslagen voorbereidden op een supermarkt en een politiekantoor. Ze zijn opgepakt op verdenking van terrorisme en eventuele samenwerking met al-Qaida.

Vredesactivist
Ilhami woont al sinds zijn tiende in Italië. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij werkte als smid en in zijn vrije tijd werkte hij in een centrum voor vredesactivisten, in de buurt van een villa van premier Silvio Berlusconi, schrijft Corriere della Sera


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazeker, wij respecteren de integriteit van de Crem. Hij is nu eenmaal een integere oetlul.

 

Herneming :

Is dit een angstig of slijmerig stukje over de minister van oorlog ?

 

pieter_de_crem.jpg

 

Als rechtvaardiging voor zijn aanwezigheid in New-York, zijn zattemansgewauwel en het ontslag van de vrouw die op haar blog melding had gemaakt van het belabberde optreden van de belgische oorlogsminister De Crem, kwam Zijne Excellentie voor de Kamer op de proppen met een verhaal, dat aan mekaar hing met driegdraad van bijeengegaarde leugens. De militairen, de ambassadeur (Herman Portocarrero, een begenadigd romancier) de partij, het kabinet hebben een zootje feiten bijeen gefantaseerd alsof ze de Nobelprijs die Claus nooit gekregen heeft, wilden verwerven.

De belgische ambassadeur te New-York is de auteur Herman Portocarero. Met zijn boek New-Yorkse Nachten is hij de ideale gids om de integere De Crem wegwijs te maken in the Big Apple.

Plots kwam er een opsomming van vergaderingen uit de lucht vallen, die zelfs door de brave kamerleden én de dociele kamervoorzitter werd weggehoond. "'t Is goed, nu de cafés" sprak de zelden glimlachende Van Rompuy.

Met het ontslag van de vrouw in de bar had De Crem niets te maken. Iemand uit zijn delegatie had weliswaar met de café-eigenaar getelefoneerd over wat de dienster op haar blog had geschreven. Maar  dat was meer om de man te feliciteren met de literaire kwaliteiten van zijn personeel.

De liegende opperlul van het leger liet echter vooral in zijn kaarten kijken, toen hij de politici opriep, dat ze zich moesten bezinnen over het bestaan van blogs op internet. Ook Marianne Theyssen, de CD&V voorzitter en de CD&V-senator en seksuoloog Vandendriessche hebben zich al in gelijksoortige zin uitgelaten : als het aan de tjeven ligt, worden de bloggers gemuilkorfd. Da's zeker : eerst de geschreven woorden, en dan de gesproken.  Zo deed Goebbels het ook.

Heel even situeren wat er aan de hand is, ook al weet intussen elke burger met gezond verstand voldoende : de politiek heeft de kranten aan zich gebonden door subsidies,én door  allerlei overheidsannonces en publicitaire campagnes, een onrechtstreekse maar zeer belangrijke injectie van overheidsgeld.

Openbare radio en televisie staan integraal ten dienste van het regime en zijn in feite een Ministerie van Propaganda, daar moeten we niet verder op ingaan.

In feite is alle burgeroppositie op deze wijze geëlimineerd. 

Wat de politieke machtswellustelingen nog niet onder de knoet hebben, dat zijn de vrije burgers die zich op internet laten lezen en horen.  Daar klinkt de stem van het verzet, de oppositie en de geestelijke opstand. De berichten flitsen over de planeet heen en weer, het politieke onfatsoen wordt genadeloos in zijn hemd gezet, de dictatuur ontmaskerd en de minussen van de politiek, de Napoleons uit Berlare en Aalter, de jagers op macht, seks en centen worden week van woede omdat ze als enige tegenwerk enkel doorzichtige leugens en fantasietjes te bieden hebben.

Wij lachen ons een kriek met de verontwaardiging van oetlulletjes die jammeren dat hun integriteit aangetast wordt en de bijstand inroepen van hun militaire inlichtingendienst en juridische stoottroepen. Zoals De Crem deed op het einde van zijn tussenkomst, die op luid applaus onthaald werd door de onnozelaars van de meerderheid.

Het zullen de politici zijn die zich moeten aanpassen aan de nieuwe communicatie. 

Integriteit, oetlul De Crem, die haal je uit jezelf, die bereik je niet door de stopcontacten van internet uit te laten trekken door je spionnen of advocaten. En ons kan jij nooit omkopen : wij zijn te duur.

 Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Stijl is welkom in het land B

 

Wij kunnen ons niet vergelijken met de populaire Nederlandse webstek geenstijl.nl maar van bij de aanvang van deze blog hebben wij nooit onze sympathie voor deze dwarsliggers verhuld.  Wij gaan er prat op, dat wij heel wat van onze lezers en reageerders opmerkzaam gemaakt hebben op  Geen Stijl. Zoals we ook veel meer dan andere blogs of websteks aandacht besteden aan de Nederlandse politiek en samenleving.  Volgens sommigen zelfs té veel.

Geen Stijl heeft nu ook de belgische politiek ontdekt  met de avonturen van De Crem in New York en wij copiëren hieronder hun laatste commentaarstuk  Zij dreigen het arrogant stuk vreten uit Aalter een Ella Vogelaarbeurt te bezorgen, wat wij een behoorlijke uitdaging noemen.

Als echter de Nederlandse vrienden "vooral angst proeven" uit belgië, dan bewijst dit o.i. dat ze Angeltjes niet kennen en andere blogs die ieder vanuit hun eigen invalshoek het regime ontmaskeren. Onze aanpak is bescheidener, onze middelen zijn dat ook maar als het er op aankomt de regenten, de politiek en de media  te ridiculiseren, dan is er van angst of slijmerigheid geen sprake.

Het is maar om de zaken in een juister perspectief te plaatsen.

Ray

België is in de hoogste staat van paraatheid sinds de aankondiging van GeenStijl om minister van Defensie Pieter de Crem de komende tijd eens hinderlijk te gaan volgen. Ook de media bij onze zuiderburen is het inmiddels duidelijk dat het ons ernst is. Verder hebben we zo'n beetje een dagtaak aan het te woord staan van Vlaamse radiostations. Waarschuwingen krijgen we ook. Of wij wel op de hoogte zijn van zijn bijnaam Crembo bijvoorbeeld. Wat wij proeven is toch vooral angst. Want inplaats meneer zelf tot boven de knieën af te zagen, sturen ze slijmerige mailtjes hen toch vooral op de hoogte te houden van onze vorderingen. Oorzaak voor alle commotie is het ontslag van een Nederlandse studente, nadat zij op haar weblog gewag had gemaakt van het wangedrag van de bewindsman en zijn gevolg in een café in New York. De Crem liet vervolgens de dame in kwestie ontslaan. Want, zo stelde hij, er bestaat ook nog zoiets als ethiek. "We leven in een tijdgeest waarin het iedereen vrij staat naar goeddunken en zonder enige verantwoordelijkheid op blogs te gaan posten. Dit overstijgt zelfs het moddergooien." Welnu, minister De Crem, stuur maar extra troepen naar de grensstreek, want er staat een buitenlandse mogendheid op het punt om uw landje binnen te vallen. Moddergooien is voor mietjes, GeenStijl gaat door tot u op de grond ligt. Of om in defensie-termen te blijven: het is oorlog! Inmiddels hebben we al de nodige saillante details rondom uw persoontje uit uw vaderland mogen ontvangen, maar daarover later meer. Tipje van de sluier? Onze Rutger zit op dit moment vuistdiep in de Roze Balletten. En laat diezelfde Rutger nu met de jaarwisseling net als u eveneens in Afghanistan verblijven. U noemt dat misschien hinderlijk volgen, voor onze Rutger is dat gewoon all in a days work. Wordt vervolgd...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homo's niet van de toren naar beneden flikkeren, maar publiek martelen

 

De vrienden van Kuweit, afdeling "Seks en Pret zijn geen Verzet" hebben een nieuwe video op Memrit neergeplant waarin een televisiedame (een Arabische Martine Dinges) een levendig onderhoud voert met een Omo-witte Baardmans, over een door hem recent ontdekte zonde des lichaams.

Zijne Eigenwijze Achterlijkheid heeft het over massagesalons  die in 85% tot 90% van de gevallen oorden van verderf zijn, waar mensen zich naakt vertonen zoals "bij de staat van geboorte" en vervolgens hun private delen die zich bevinden tussen de knieën en de navel, blootstellen aan blikken en onnoembare handelingen.  De Omo-man noemt hen bij de naam : "Het zijn homoseksuelen" en hij kijkt verschrikt op, als Martine Dinges hem zegt dat er ook zulke vrouwen bestaan.   Uit haar blik maken wij op dat ze wellicht al eens succesvol onder handen is genomen door een Koeweitse Yasmine.

De Omo-man windt zich enkele malen erg op en tegen het slot komt hij met het geweldige Tolero-voorstel om de homoseksuelen niet langer van de toren naar beneden te zwieren, "want de dood is te goed voor hen maar ze in het openbaar te geselen en te martelen. "

Moslims en Arabieren mogen nu eenmaal wat meer vertellen dan wij. En dat doen ze dan ook.

Voor de volledigheid mag aangestipt worden, dat de schijnheiligheid in de moslimwereld van een uitgesproken hoog gehalte is. De knapenliefde tiert welig en in de harems heeft lesbische liefde altijd gedijt.  Vrouwen die door mannen behandeld worden als fokvee, zoeken elders genegenheid. 

Savat

U komt bij de video door op het roodgekleurde woord te drukken.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!