Angeltjes
13-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dr. August Borms





Toen op 12 april1946 de belgische radio omriep dat die ochtend Dr. August Borms gefusilleerd was in de gevangenis te Etterbeek, barstte mijn moeder in tranen uit.  Zij was nimmer ofte nooit politiek geëngageerd, zij was géén Vlaamsgezinde, laat staan Vlaams-nationaliste, maar zij was diep in haar ziel geraakt door wat zij later noemde "de moord op een goed mens".  Velen dachten en voelden hetzelfde. Onnodig nogmaals het verhaal op te dissen van Willem Elsschot, het is genoegzaam bekend.

Wij hebben bij Angeltjes nooit onze bewondering voor de figuur van Dr. August Borms verheeld.  Deze man is een voorbeeld van standvastigheid, roekeloos idealisme en Vlaams-nationale trouw.  Begrippen, die de dag van vandaag op onverschilligheid of cynisme onthaald worden.  Op 12 april 1946, om kwart na zes 's morgens strompelt hij  op zijn krukken naar de executiepaal, waar hij moet aan vastgebonden worden, tot de laffe belgische kogels hem vellen.  Een honderdtal mensen wonen de politieke moord bij.  August Borms weigert de blinddoek. Zijn laatste woorden zijn : "Leve Vlaanderen ! Vuurt !"

Zo eindigt een leven dat begon op 14 april 1878 in Sint Niklaas van de man die in 1902 promoveerde tot doctor in de Germaanse filologie.  Hij reisde in opdracht van de regering naar Peru in het raam van een onderwijsproject. Later werd hij leraar aan de athenea van Mechelen en Antwerpen en tijdens WO I sloot hij zich overtuigd aan bij de Activisten.  Borms was ook lid van de Raad van Vlaanderen, die zou moeten fungeren als Vlaamse overgangsregering maar waar niets van terechtkwam.  Borms weigerde achteraf elke schulderkenning of onderwerping aan het belgische gezag en om die reden bleef hij tot 1928 in de gevangenis.  De Frontpartij droeg de gevangen August Borms voor bij een tussentijdse verkiezing in het arrondissement Antwerpen, na het overlijden van het liberale kamerlid Kreglinger. De socialisten en de katholieken gaven hun kiezers het advies blanco te stemmen, zodat op die manier de liberale kadidaat Baelde, die geen gebenedijd woord Nederlands kende, automatisch zou verkozen worden.  Van de 136.000 uitgebracht stemmen waren er 62% voor Borms, 33% voor de franskiljon en 4% voor een communist.  Antwerpen had zich weer eens balorig opgesteld en de middenvinger opgestoken naar de politiek.  Zoals in de eeuw daarvoor toen uit het niets de Meetingpartij  een grote meerderheid achter zich kreeg.

Borms heeft consequent met zichzelf belgië als de aartsvijand bestempeld en al wat hij gunstig oordeelde in het belang van zijn land Vlaanderen en zijn volk, volgde hij.  Met een ijzeren wilsvierkantigheid en een betonnen overtuiging die respect afdwong bij zeer velen, ook bij vele gewone mensen.  In het Vlaams-nationalisme heeft Borms de rol vervuld die hem het best afging : de man die boven de partijen, stromingen en conflicten probeerde het Vlaams-nationalisme bij mekaar te houden.  Bij zijn gevangenneming in 1945 was het duidelijk dat hij geen kans zou maken bij de hatelijke repressiewolven..

Bijna alles wat er verschenen is over Borms heb ik gelezen en telkens met heel veel ontroering, en soms met gekwetste boosheid.  Deze man heeft zijn ganse leven opgeofferd (en dat van zijn gezin)  voor het land en het volk dat wij nu nog zijn.  Dr August Borms laat niemand onberoerd, hij heeft nooit iemand verraden of onrecht aangedaan (en daar is naar gezocht, wees ervan overtuigd !).  Zijn vermeende recuperatie van een oorlogsschade is zowat het enige dat de belgische huilwolven konden inbrengen.  Naast natuurlijk het "doen wankelen van de troon en het samenheulen met den vijand". Dat laatste was voldoende voor de politieke moord op een oude man op krukken.

Dr. August Borms was een diepgelovig man, vele Vlaams-nationalisten vandaag zijn dat niet meer, maar over die kleine grens heen staan wij allen vandaag met gebogen hoofd in de kerk te Merksem of bij het graf waar na 62 jaar nog steeds hulde gebracht wordt aan een van de onverzettelijkste Vlamingen uit onze geschiedenis.

Als wij vandaag belgië meer verfoeien dan gisteren, wil dat enkel zeggen dat we het gisteren niet genoeg verfoeiden. 


De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De EU lijkt wel het Derde Rijk : uitbreiden en veroveren.


Er zal een moment komen dat we zowat alle Europese landen opgenomen hebben in de Europese Unie en dan wordt het tijd om uit te dijen naar Afrika en Azië.  Europa tot aan de Ganges... De echte Bonaparte droomde van Egypte. Onze bloedeigenste Napoleon kirt als een homofiele doffer bij de gedachte om in india zijn  Sprookjespaleis te betrekken.
 
 
 
 
 
Intussen blijft Zwitserland (het geografische  hart van Europa) weerstand bieden, vooral onder druk van de Zwitserse Volkspartij (SVP/UDC) tegen de inpalmingsmethodes van de Europese Unie om het Witte-Kruisland in te palmen.   Volgens de geruchten die wij uit die hoek opvangen, oefent de EU zwaar druk uit om een aantal nationale bevoegdheden op te geven en zich meer te "internationaliseren".  Deze berichten leest u NOOIT in de broodschrijversmedia van het land B. 
 
In Genève bevinden zich een aantal grote internationale instellingen en men begint nu te  argumenteren, dat het  moeilijk wordt om deze te handhaven.  Waar vroeger de neutraliteit van Zwitserland beschouwd werd als een pluspunt om zich op onpartijdig grondgebied  te vestigen, wordt nu deze neutraliteit aangegrepen als een vorm van eng en egoïstisch nationalisme dat schade berokkent aan de internationale gemeenschap. Bij de laatste parlementsverkiezingen bemoeide de VN zich met de kiesstrijd door de affiche van de SVP smalend af te keuren  met het toverwoord racistisch. Als u zich de landen herinnert die ons enkele weken geleden racistische steken onder water gaven , dan ziet u hoe het er aan toe gaat in die internationale gezelschappen.  Remember, de neger die uit naam van de VN het verhaaltje kwam vertellen van de affaire Remmery, de patron met zijn Sheherazade in de weidse vlaktes van West-Vlaanderen ?  
 
 
 
Het valt niet te bewijzen, zo uitgekookt gaat men wel te werk, maar het is overduidelijk dat binnen de internationale kringen én in de EU een zelfde strategie opgezet wordt tegen Zwitserland, die ook opgeld maakt tegen het land B : insinuerende beschuldigingen uiten, die op een xenofobe volksaard wijzen.  Het land B maakt deel uit van zowat alle internationale clubs, Zwitserland daarentegen niet, maar daar stoort men zich geenszins aan in de salons en dure dakappartementen in New -York en elders waar figuren genre Braakmiddel Melkert en het profiteurswijf Evelien Herfkens hun linkse afbraakscenario's bekonkelfoezen.
 
De EU probeert vooral de binnenlandse financiële politiek van Zwitserland te beïnvloeden.  Het Zwitserse bankgeheim wordt hierbij steeds naar voren geschoven als een bewijs van het niets-ontziende kapitalisme van de Zwitserse bankiers.  Dat er inmiddels al jaren geleden wijzigingen aangebracht zijn aan ondermeer de meldplicht inzake kapitaaltransferten, wordt achteloos over het hoofd gezien.  Men wil het financiële banksysteem dat in de EU-landen bestaat laten overnemen door Zwitserland om vervolgens makkelijker het vrije verkeer van goederen en personen te introduceren. Er zijn al heel wat toegevingen gedaan door CH maar het land moet helemaal op de knieën.  Zwitserland mag niet langer een eiland in de EU zijn, het mag geen eigen identiteit vertonen, het moet net zoals de rest van Europa een proeflaboratorium worden voor de achteruitgang van de Westerse beschaving en de introductie van zo min mogelijk geestelijke verrijking.

Wij zitten hier niet stiekem te duimen voor het instandhouden van het Zwitserse bankgeheim, wij pleiten wel voor het behoud van de autonome, democratische beslissingen die de confederale Helvetische bondslanden treffen.  Zwitserland heeft steeds model gestaan op het vlak van inspraak en medebestuur door de burgers.  Het Zwitserse referendumsysteem wordt bij ons geringschattend weggewuifd als overbodig, vermoeiend en inefficiënt. Bij ons primeert de democratische salonpolitiek, de schijnheiligheid en de schaamteloze zelfverrijking : daar kunnen die uit de Alpen een puntje aan zuigen.
 
De enige partij die zich verzet is toevallig ook de grootste : de SVP/UDC de Zwitserse Volkspartij,  Het systeem van de proportionele regeringsvormingen (alle partijen nemen deel aan het bewind) werd schandelijk omvergeworpen door de socialisten, liberalen, groenen en de aartsverraders bij uitstek, de christen-democraten. Deze laatsten  die ook daar de indruk willen wekken dicht bij het traditionele volk te staan maar in Bern voortdurend samenwerken metde linkerzijde en hun land uitverkopen.  De SVP levert geen ministers meer en heeft de handen vrij om de bevolking te waarschuwen voor de op til zijnde invasie van hun land door zowel Oost-Europeanen, moslims,  als  alle soorten vreemdelingen.  De portiers worden geleverd door de EU.
 
Savat
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze medewerkers in beeld


Angeltjes is geen televisiestation.  Daar ziet u met eigen ogen de figuren die u verleidelijk toespreken.  Met een ordinaire blog die geen foto's afdrukt van zijn medewerkers, moet u het stellen met uw eigen fantasie.

Op aandringen van de Algemene Vergadering van Angeltjes (gisteren) stellen wij u vandaag twee van onze medewerkers voor, uit zuinigheidsredenen samen op 1 foto : Juffrouw Ellen en op de achtergrond Savat, onze politieke redacteur, een onmiskenbaar USA-fan.  Hij heeft zelfs naar Bush geschreven om met een peloton Vlaamse vrijwilligers naar Bagdad te trekken : "The Fleming Angels".  Hij wilde zich echter niet onder het Amerikaanse oppercommando scharen. Om veiligheidsredenen wil hij enkel vaag op de foto komen.  De scherpe lens werd derhalve helemaal gericht op onze Ellen.

_FDJ9357

Volgende keer onze allernieuwste cultuur medewerker Fats en misschien de hoofdredacteur Ray.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Westen brandt



http://www.hetvrijevolk.com/files/plastisch/mc-g.jpg

met dank aan regus Patoff


12-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraken, armoede en regeringsknoeien


Wij hebben "kraken" altijd beschouwd als diefstal : iemands leegstaande huis binnenvallen, bezetten en er blijven wonen zonder akkoord van de eigenaar, zonder vergoeding.  Diefstal. Met ons zeer grote hart voor armen en voor mensen die door omstandigheden in ellendige toestanden kunnen terechtkomen.
 
Dit klinkt weer ouderwets hard maar het verglijden in deze maatschappij van een aantal traditionele standaarden naar leefgewoontes en sociale-sanitaire mistoestanden uit de periode  van "de Parochie van Miserie" vergt harde vaststellingen om duidelijk te maken dat je met zachte oplossingen niets zal bereiken.
 
Het in bezitnemen van leegstaande woningen heeft  in de Wereldhoofdstad van drugs en alternatieve levensgewoontes, Amsterdam, in de jaren '60 en later, geleid tot  burgeroorlog-taferelen, waarbij extreem-links en de quasi-anarchistische Provo-Beweging op de achtergrond de jeugd opjutte.  De socialistische burgemeester Van Hall, die er overigens uitzag als een keurige calvinistische regent, was niet opgewassen tegen de rauwe opstand : Amsterdam is steeds een revolutionair broeinest geweest en zal dat blijven zolang links de leiding blijft behouden met niet geïnspireerde burgemeesters. Vlaanderen is ziek in hetzelfde bedje.





Inmiddels is het kraken tot zelfs in het brave Vlaanderen een tot in de puntjes geregelde daad van gelegaliseerde diefstal geworden.  We herinneren ons enkele maanden geleden het schrijnende geval van een degelijke, grote woning in Gent die ingevolge een erfenis bij een nieuwe eigenaar was terechtgekomen.  De man wilde er studentenverblijven inrichten en was in onderhandeling met een architect en aannemers tot zijn huis plots gekraakt werd door Roemenen, "die als vrolijk kwinkelerende roodborstjes in de bloeiende kersentuingaard kwamen binnengefladderd" (er stond eerst : als meeuwen op het stort maar dat heeft geen literaire uitstraling).  De opgeroepen politie kon noch wilde optreden en toen enkele dagen later bleek dat de inbrekers ook nog eens de energiebronnen hadden aangesloten, werd hij wél aangesproken door Electrabel als de verantwoordelijke eigenaar. Krakers worden beschermd door de wet.  Eigenaars zijn smeerlappen.
 
Dat is het beleid van de Zwakte dat ons in Vlaanderen en Europa herleid heeft tot de rol van  weerloos slachtoffer.  Het opeisen van geld en eigendom  is een recht en zelf enige bijdrage tot de gemeenschap leveren,  is participeren aan het kapitalisme.
 
 In Amsterdam worden momenteel leegstaande panden van het Rijksmuseum gekraakt. In het kader van de ‘internationale actiedagen voor kraken en vrije ruimte' organiseren de krakers het hele weekeinde bijeenkomsten en workshops in verschillende kraakpanden in Amsterdam.
 
In het land B worden cijfers geproduceerd over de armoede.  In Vlaanderen leven 11,4% van de inwoners onder de armoedegrens.  Voor alleenstaanden is die grens bepaald op € 10.316 en voor een koppel op  € 21.665  Deze limietbedragen liggen HOGER dan het leefloon maar dat zal Nonkel Kruk en zijn bende inhalige egoïsten een zorg zijn. 




Aan onze grenzen staan wij te roepen en te wenken met lijsten voor tewerkstelling in  sectoren van  knelpuntberoepen.  Er zullen hopelijk werkwillige migranten binnenkomen. Zolang men de chaos veroorzaakt door de migratie in dit land niet structureel zal aanpakken,  zullen de percentages van de armoede niet verlagen.  Wat nochtans een eerste prioriteit moet zijn van elke regering : de bestaande toestand van de burgers telkens proberen te verbeteren.

Tekst & Tikfouten : Ray
Lay-out : Juffrouw Ellen

(Met dank aan onze attente lezer Seraphijn - zie reacties)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen verdere publicaties zaterdag 12 april 2008



ALGEMENE VERGADERING 

"Angeltjes"

Zaterdag 12 april 08



Voertaal : Hoogdeutsch und Antwerps
 
Agenda :
 
- Goedkeuring van alles wat voorgesteld wordt
 
- Zwart Geldverslag : in orde
 
- Verbroederingsactiviteit met KKK (ofte K3)
 
- Einde : De Brabançonne wordt gezongen met gestrekte rechteram.  Voorzang : Peter Van der Meersch, begeleid door de islamitische tongklakkende vrouwen van de Turnhoutsebaan.
 
Es ist verboten zu : fotografieren - rauchen - sprechen - lächeln
Rochelen ist zugelassen.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucca in Toscana - Eviva Italia !


 

 
 Piazza Anfiteatro
 
 
 
Standbeeld Puccini voor zijn geboortehuis
 
 
San Michele
 
 
Blij dat u geen vogel bent ?
 
 
De grootste tegenslag die u in het wondermooie Toscana kan overvallen, is een onverhoedse ontmoeting met Guynokkio.  De kans is gering.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijpolitieke kwaliteitskranten
http://www.knack.be/nieuws/belgie/de-morgen-en-de-standaard-laten-
 
politieke-voorkeur-blijken/site72-section24-article15572.html


De Morgen en De Standaard laten politieke voorkeur blijken.

Ho ja ?  Nooit gemerkt


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse Afrikanen ?


Van de 180.000 stemgerechtigde Italianen in het land B zijn er enkele duizenden minder komen kiezen dan vorige keer.  Dat zal aan verschillende factoren liggen maar niet in het minst aan het feit dat bij de 120.000 thuisblijvers zich een groot aantal Nieuwe-Italianen bevinden, overgezwaaiden uit Noord-, Centraal- en West-Afrika.
 
Italië heeft er alle belang bij, zoals hier onlangs nog geschreven in een van de reacties door een lezer die de plaatselijke toestanden aldaar goed kent, de migranten zo snel mogelijk een Italiaans paspoort te bezorgen, eventueel een tijdelijke nationalisatie om ze op die manier door te sassen naar de rest van Europa.
 
Om het niet te hebben over de onvermijdelijke vermenging in én buiten het land van de politiek en de maffia.  Zonder dat géén politiek.  En de malafide praktijken zitten niet uitsluitend bij de christen-democraten.
 
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallonie en zijn nieuwe patroon






De Patroon van Wallonië


11-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matthias Storme ? Die kent er niets van !

----- Original Message -----
 
Sent: Friday, April 11, 2008 5:57 PM
Subject: Grondwet is een vodje papier.....

Kan iemand mij eens uitleggen waarom men weer de grondwet als een vodje papier beschouwt in het geval Vanhecke
 
Art. 25 van de grondwet (http://www.senate.be/doc/const_nl.html)
De drukpers is vrij; de censuur kan nooit worden ingevoerd; geen borgstelling kan worden geëist van de schrijvers, uitgevers of drukkers.
Wanneer de schrijver bekend is en zijn woonplaats in België heeft, kan de uitgever, de drukker of de verspreider niet worden vervolgd.

En hier is een uitreksel van de persmededeling van het Vlaams Belang:
 
De eigenlijke auteur van het artikel heeft zich spontaan bij het parket gemeld, zodat de vervolging van Frank Vanhecke absurd is omdat een verantwoordelijke uitgever volgens de Belgische Grondwet in principe niet mag vervolgd worden wanneer de auteur bekend is.
 
 
Hierboven zie je het vodje papier dat Vandeurzen niet kent...
en hieronder het bewuste Artikel 25 dat je kan lezen op: http://www.senate.be/doc/const_nl.html


*****************************************************

Mathias Storme behaalde de diploma's van Licentiaat in de Rechten (magna cum laude) en Baccalaureus in de wijsbegeerte (cum laude) aan de Katholieke Universiteit Leuven, waarna hij zijn studie voortzette aan de Yale University (M.A. Philosophy 1982), de Università di Bologna en het Max-Planck-Institut für internationales und ausländisches Privatrecht in Hamburg. In 1989 behaalde hij zijn doctoraatsdiploma met een verhandeling over De invloed van de goede trouw op contractuele schuldvorderingen met prof. Walter van Gerven als promotor.

Storme is advocaat aan de balie van Brussel, buitengewoon hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven en aan de Universiteit Antwerpen. Hij doceert burgerlijk recht en procesrecht, rechtsvergelijking en Europees recht, alsook vergelijkende levensbeschouwing. (Wikipedia)





 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Standaard : Rommel en afval voor Vorst en Vaderland


 Als u ooit rommel hebt en u komt hem niet in de grootstad in straten en op pleinen deponeren, dan raden wij u aan, hem bij le Standard/De  Standaard af te leveren.

De altijd heimelijk glimlachende  Peter van der Meersch,een commerçant die ook beweert hoofdredacteur te zijn, heeft een speciale rubriek voor afval en rommel : hij maakt er steeds iets van. Neem nu het "liedje" Ceci n'est pas une Brabançonne  waar onze aandacht voor gevraagd wordt.  Het moet een kruising zijn tussen Le plat Pays van Jacques Brel (dat zelfs op de IJzerwake weerklinkt) en het volkslied van de staat B dat geen Nederlandse titel heeft. Er is vermoedelijk geen land ter wereld met een nationale hymne die niet in de taal van de meerderheid bestaat.

Een pingelpianist, een gitaarspeler en een  drummans begeleiden twee jonge meisjes die met iele stemmen en zonder veel techniek staan te zwengelen met hun stembanden in het Frans. Afgewisseld met enkele vertaalde en bijna niet te begrijpen Nederlandse onzinnen.  Het is zo amateuristisch, dat je geneigd bent te vragen "Hoeveel is het, om het nooit meer te horen ?".  Om deze reden platsen wij geen bruggetje : hoe minder mensen dit aanhoren, hoe beter voor de volksgezondheid. en natuurlijk willen wij niet de oorzaak zijn dat Youtube een stormloop meemaakt.

Fats,  uw muziekrecensent


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiesintenties April 08 - Le Soir / RTBF

Uitslagen in Vlaanderen   
       

Verk. Jun 07        Progn. Apr. 08

CD&V NVA  29,6%                      27,1%

VL. Bel.           19%                        19.4%

VLD                 18.8%                     18.6%

SPa-SPI           16.3%                      15.2%

LDD                   6.5%                        9.6%

Groen                  6.3%                        7  ¨%

And.                    3.5%                         3.1%


http://www.lesoir.be/actualite/belgique/politique-stabilite-du-2008-04-10-590702.shtml

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Vlaamse bedrijven werven kinderen aan (Le Soir - vrijdag 11.04.2008 - 08:37 uur)


Les entreprises flamandes recrutent des enfants

Les entreprises flamandes prennent des initiatives toujours plus extrêmes dans le cadre de la lutte contre le manque de main d'oeuvre qualifiée. Quelque 130 d'entre elles s'associent ainsi pour organiser le 23 avril une journée portes ouvertes à l'attention des enfants de 11 à 12 ans, écrivent vendredi De Standaard, Het Volk et Het Nieuwsblad. Ces entreprises veulent convaincre les enfants à opter pour l'enseignement technique et professionnel afin de pouvoir les recruter ensuite. L'union flamande des indépendants Unizo veut ainsi démonter aux enfants et à leurs parents les avantages d'une scolarité dans l'enseignement technique ou professionnel à la veille de leur entrée dans le secondaire.

******************************************************

Dit is de manier waarop de Franstaligen hun lezers voorlichten !  Het gaan om een initiatief van Unizo in samenwerking met een deel van het bedrijfsleven om kinderen aan te zetten technisch of beroepsonderwijs te volgen. Le Soir doet uitschijnen alsof de beestachtige Vlamingen de kinderarbeid terug invoeren ...

Hoe lang gaan wij dit nog verdragen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die van ons kunnen het ook !


ANTWERPEN - De correctionele rechtbank heeft Sebastiaan Mertens veroordeeld tot 16 maanden cel en een boete van 550 euro.  Sebastien Mertens had vorig jaar een busbestuurster van De Lijn een hersenschudding geslagen, omdat hij niet mocht instappen.

*****
Seabstien zal een aanvraag indienen om zijn naam te veranderen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rock & Roll in de Roma



EN WE ROLLEN EN WE ROCKEN TOT WE VAN DE SOKKEN ROCKEN


Vetkuiven, kokerrokken en Betty Page-kapsels duiken op in het straatbeeld en de vintage nummers van Amy Whinehouse en Duffy domineren de hitparade. Een feestconcept kon dus niet uitblijven. Zaterdag strijkt Radio Modern geheel in stijl neer in de Roma. Feest

Het concept is slim bedacht. King B en Miss Lucy, gastheer en -vrouw van de avond, trekken met Radio Modern langs vergeten balzalen in Vlaanderen en nemen het publiek mee naar de grandeur van de jaren '40. De avond begint met een dansinitiatie, ook voor mensen met twee linkervoeten. Aan de hand van simpele bewegingen krijgt het publiek een aantal basispassen mee om de avond door te komen. Die passen kan u meteen uitproberen op de dansvloer tijdens de swingende cd-voorstelling van 'Lady Linn and her Magnificent Seven'. Deze Vlaamse lady of jazz scoort momenteel hoog met haar hit 'That's allright'. Morgenavond stelt de groep haar debuutcd 'Here we go again' voor in Antwerpen. Daarna kan er tot in de late uurtjes geswingd worden met de Boppin' Benvin Brothers die een bonte en explosieve mix van de beste dansnummers draaien. Radio Modern bestaat nog geen twee jaar maar het concept is al een enorm succes. Snel uw tickets reserveren is dan ook de boodschap want verwacht wordt dat het feestje uitverkocht zal zijn. (mam)

Radio Modern

Zaterdag 12 april, 20.00 uur, de Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout, www.radiomodern.be

Top 3 1Mystique Release Party (Noxx, vrijdag 11 april, Straatsburgdok, Noordkaai 3, 2030 Antwerpen, www.noxxantwerp.be) 2Shameboy (Petrol, zaterdag 12 april, d'Herbouvillekaai 25, 2020 Antwerpen, www.petrolclub.be) 370.80.90 (Noorderterras, zaterdag 12 april, Jordaenskaai 27, 2000 Antwerpen, www.80s.be)

*****

Speciaal voor de liefhebbers van dit genre : alstublieft ! Met nog een bruggetje naar de vijftiger jaren : nog eens alstublieft !

http://www.euromediarts.com/50's/50s_music_rock_1.php

(en nu is het wel genoeg met dat  verdorven gedoe)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven is een doolhof



Het leven is een doolhof, wij lopen mee met de meute, botsen tegen mekaar aan en lopen tegen hindernisen op maar we onthouden steeds waar we willen uitkomen.  U weet waar ?  Neen, niet waar de meisjes zijn, waar het normaal is dat wij als volk in ons eigen land wonen en dat is niet het afgrijselijke land b.

Als ik vandaag belgië méér haat dan gisteren, dan wil dit enkel zeggen dat ik het gisteren niet genoeg haatte.
 
Zo kan het wel weer,  deze wijsheid van de dag.

Ik moet het kort houden en u in enkele lijnen een ingewikkeld verhaal uitleggen, over tekstopzoekingen en onbekende mensen die geestverwanten worden, omdat zij ook in de doolhof zitten, zonder  u te mogen verklappen waar het in feite om gaat. Ik weet altijd hoe ik begin maar halverwege zit ik ergens totaal anders en op het einde moet ik vaststellen, dat de draad weer eens verloren is.  Dat is een  jammere afwijking die vaker voorkomt bij veelschrijvers. Maar in de doolhof lopen allerlei mensen rond.  Hieronder ziet u  een doolhof, met slechts twee mensen (links staat er nog een iets stiekem te doen maar dat wil u niet weten)  maar in die van ons lopen er miljarden rond en de zon schijnt niet elke dag heel de tijd.  De doolhof van Grotemensenland is helaas zelden plezierig.



Ik was op zoek naar de woorden uit een cantate van een Vlaams componist en wij hebben er geen vijfhonderd van wie iets in ons collectief muzikaal geheugen is blijven hangen.  Ik herinnerde mij een grote flard tekst van bijna zestig jaar geleden (Hola !  Bij de moslims zou ik een gerespecteerde buurtvader kunnen zijn die in zijn oude dag mee de bus op kan om het jonge tuig tegen de bek te kloppen bij wangedrag).  Mijn goede Vlaams-nationalistische webstek-perfesser, Björn Roose, kon mij niet helpen en stuurde mij door naar een andere blogbezitter, ene Mijnheer Erik Verstraete en die bezorgde mij de gevraagde tekst per ijlbode. Niet alleen mijn geheugen is gevleid, op een zin na, maar ik ben vooral aangenaam verrast door de ontdekking van deze webstek.

Mijnheer Erik Verstraete is een dichter en een dietser (mag ik dat zeggen, of is het genuanceerder ?)  Ik werd onmiddellijk getroffen door een statig portret van Ward Hermans en bij het oppervlakkig doorbladeren zag ik foto's van Dr August Borms (nu zondag herdenkingsplechtigheid te Merksem),  Anton van Wilderode (Cyriel Coupé), Joris van Severen en ongetwijfeld nog vele anderen van onze klassieke Vlaams-nationale dichters en auteurs.  Ik weet het niet, maar ik hoop alleszins op Wies Moens, de oorlogsdirecteur van het NIR die natuurlijk zwaar aangepakt is geworden tijdens de repressie, een periode waar nù vele machtswellustelingen en hun medelopers met heimwee aan terugdenken : " Ho, ho, konden we maar 800.000 cellen bouwen om alle VB-stemmers in op te sluiten en die van de N-VA mogen  de bewaking doen, als proeve van trouw". 

Warm, warm aanbevolen. Mooie teksten, een verzorgde webstek, kortom Vlaams niveau.  Dank u, beste Erik Verstraete en ook dank aan mijn jonge perfesser Björn Roose.

http://erikverstraetesutopia.blogspot.com

Ray
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid

 

 
 

Delphine Boël neemt in haar laatste boek voorgoed afscheid van haar vader, Albert II. Nu alle andere verstandige mensen nog...





Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."DOEN !" : tegen de islamisering



Eerst hadden we geschreven "Om over na te denken". We hebben dat veranderd in : "DOEN !" Een aantal punten uit het programma van Vlaams Belang Antwerpen, die nog steeds niets aan actualiteit ingeboet hebben.



 • een immigratiestop en een inschrijvingsstop voor nieuwe vreemdelingen in Antwerpen en elke Vlaamse gemeente invoeren;

• de islam niet langer erkennen als officiële godsdienst en dus niet langer subsidiëren;

• het aantal moskeeën drastisch beperken (de gebouwen moeten onopvallend zijn en zonder minaretten);

• de controles op de moskeeën opvoeren, radicale moskeeën sluiten, radicale imams uit het land zetten;

• meer manschappen en middelen in de strijd tegen de islamterreur en de radicale islamgroeperingen inzetten;

• concentratiescholen worden inburgeringsscholen; geen lessen in het Arabisch; geen uitzonderingsmaatregelen voor islamitische leerlingen;

• wie onze nationaliteit wil, moet een inburgeringsproef afleggen; inburgeringscursussen leggen vooral de nadruk op de Westerse en Vlaamse normen en waarden;

• de nationaliteitswetgeving verstrengen, de snel-Belg wet afschaffen;

• de mogelijkheden tot gezinshereniging drastisch beperken; het uithuwelijken in het land van herkomst ontmoedigen;

• de vrijwillige terugkeer aanmoedigen.

Nog eentje voor de Angeltjes aub ?  De dubbele nationaliteit afschaffen. 

(Uit het actieplan van Vlaams Belang Antwerpen - Uiteraard moeten deze acties ieder op hun bestuursniveau  aangepakt worden.)


Hebben onze tegenstandertjes het ook gelezen ?  Vijandjes, akkoord ?  Mogen we op jullie rekenen om ons er bij te lappen ? Dank oe oewel en voor oe allen hetzelfde.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stedentrip ? Londonistan wenkt !


hezbollah-london.jpg

Ook in London heerst een fijne multiculturele sfeer om u in onder te dompelen.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!