Angeltjes
13-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonkel Kruk doet niet mee aan de verkiezingen volgend jaar

 

Eerste minister Yves Leterme (CD&V) doet niet mee aan de verkiezingen in juni volgend jaar. Hij zal niet op een lijst staan, zegt hij in een eindejaarsinterview met De Tijd. In tegenstelling tot de verkiezingen van 2007 houdt Leterme er ditmaal de spanning niet in. Op de vraag of hij volgend jaar aan de Vlaamse of Europese verkiezingen deelneemt, is zijn antwoord duidelijk "neen". "Ik zal voor de CD&V-lijst supporteren", zegt Leterme.

Ook al gaat het in juni niet om federale verkiezingen, toch is het niet ongewoon dat partijkopstukken ook dan worden uitgespeeld, al is het maar als lijstduwer. De vraag wat Leterme zou doen, lag dan ook op ieders lippen in de Wetstraat. Als het van Leterme afhangt, komen er ook geen vervroegde federale verkiezingen. Zelfs als de communautaire dialoog mislukt, is dat voor Leterme geen reden om de stekker uit te trekken
.

***

En voor wie moeten wij nu stemmen ?

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Euro-troepen naar Congo

 

Voor de Franse president Nicolas Sarkozy is een Europese militaire operatie in Oost-Congo absoluut niet aan de orde. België en de Verenigde Naties hadden daarop aangedrongen.

Sarkozy vindt het zinvoller dat Angola, een buurland van Congo, troepen stuurt. De Angolese president José Eduardo dos Santos is bereid troepen in te zetten in Oost-Congo als de VN daarom vraagt.

"Aangezien het om een goed leger gaat", aldus Sarkozy, "en Angola een regionale acteur is, zou dat wel eens een interessante piste kunnen zijn".

Sarkozy had weinig begrip voor een Europese militaire operatie, omdat er al 17.000 VN-soldaten ter plaatse zijn.

Naar verluidt, aldus de Franse president, kunnen er daar slechts 800 van worden ingezet en dat doet de vraag rijzen of de VN-troepen wel efficiënt worden gebruikt.

Sarkozy suggereerde om de secretaris-generaal van de VN over dat efficiëntie-probleem te interpelleren.

België staat alleen

Met die uitspraken bestaat er nauwelijks nog hoop dat de pleidooien van de Belgische regering voor een Europese zending nog enige kans maken.

Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open VLD) kreeg donderdagavond al niet genoeg collega's  zo ver dat ze een EU-vredesmacht naar Oost-Congo willen sturen.

Bron : VRT


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De diamantsector in Antwerpen - Tussenkomst Gerolf Annemans

 

http://www.gerolfannemans.org/a/

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtuitzending : oogjes open, mondjes dicht, oortjes rood : Angeltjes goes hot !

 

 

C E N S U U R

 

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport tijdens onze Nachtuitzending

 

Gezien de censuur heeft toegeslagen brengen wij nu een vervangingsprogramma : Voetbal.   Echter zonder de bal.  Alleen de openingsceremonie van de match Frankrijk - Tunesië.  U hoort eerst het einde van het Tunesische volkslied en dan begint La Marseillaise ... en breekt de hel los. Dit hoort allemaal samen met de muliculturele verrijking en Respect.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortis : wat nu ?

 

Het Hof van Beroep heeft tegen veler verwachtingen in de klok teruggedraaid inzake Fortis.

De protesterende aandeelhouders die eisten dat zij als kapitaalverstrekkers hadden moeten geraadpleegd worden over de uitverkoop, zijn over de ganse lijn in het gelijkgesteld door de rechtbank.

Een overzicht:

  • de aandeelhouders van Fortis krijgen het recht zich uit te spreken over de beslissingen van de raad van bestuur van Fortis Holding van 3, 5 en 6 oktober en de hiermee verbonden overeenkomsten. Het gaat hier om de verkoop van de Nederlandse Fortis-activiteiten aan Den Haag, de verkoop van de resterende 51 procent van Fortis Bank België aan de overheidsholding FPIM en de overeenkomst tussen de Belgische staat en BNP Paribas rond de overname van 75 procent van Fortis Bank België. Ook de verkoop van Fortis Verzekeringen aan BNP Paribas wordt bevroren.
  • voorts krijgen de aandeelhouders het recht om hun beslissing over de voortzetting van de activiteiten of de ontbinding, die op de agenda staat van de algemene vergadering van 19 december, te verdagen.
  • belangrijk is ook dat de participatie van de federale overheidsholding FPIM van 241,6 miljoen aandelen in Fortis Bank voor 65 dagen bevroren wordt.
  • ten slotte komt er een college van vijf deskundigen met een zeer ruime opdracht. Het college bestaat uit twee wijzen - de professoren emeriti Walter Van Gerven (ex-voorzitter van de CBFA) en Guy Horsmans - en drie technici.
  • Die technici zijn André Kilesse (bedrijfsrevisor en de voormalige voorzitter van het IBR), Roland Gillet (professor aan de ULB en de Sorbonne en een expert in financiële markten en participaties) en Remi Vermeiren (een bankier op rust). Vooral de keuze van Vermeiren valt op. Hij is de gewezen topman van Fortis-concurrent KBC.

Deze uitspraak is verrassend omdat zij lijnrecht ingaat tegen de handelingen van het regime.  Los van de consequenties, die het bevriezen van de huidige toestand betekent voor de toestand van Fortis, is dit een  zoveelste kaakslag voor Leterme en Reynders.  Hier bevindt zich de brug naar de Tijd waar u meer verneemt van de echte specialisten.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uwen nederigen Platenruiter komt alweder aangegaloppeerd

 

RETRO

Max Raabe & Palast Orchester in "Parlami d'amore Mariu"

Schitterende retro-imitatie van dit populaire Italiaanse volksliedje, opname uit 2004


12-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn de gore Angeltjes

 

Vrijdagavond dan wordt het altijd wuft, goor, pikant bij Angeltjes : de serieuze lezers en reageerders genieten van hun gezellig avondje ontspanning dat het regime hen biedt langs het unieke zendkanaal Vormings &  Regime Televisie

Bij ons duiken de avondpiepers op, achter hun groezelige, schuine pc-schermen op zoek naar wellustig vertier dat ze altijd vinden bij de snode oudemensenblog van Angeltjes. 

Zonet boden wij in primeur de cover van de Mexicaanse Playboy en nu sleuren we u mee naar een Londense Galerij waar onderstaand schilderij voor héél véél negatieve opwinding zorgt :

.

nipple sparks outrage
.
Het is wat u ziet, als u aandachtig toeziet. Tegen een pikzwarte fond, een in het zwart gehulde vrouw in boerka met in de plaats van het doorkijkvenstertje voor de ogen,  een opening voor een borst + tepel.
.
Mensen, dit is me nogal wat.  Moeten wij het u zeggen ?  Londen staat in rep en roer.  De Moslimraad heeft zijn verontwaardiging uitgesproken. (zit die raad permanent bij mekaar 24/7 om banbliksems uit te delen, verontwaardiging tot uiting te brengen en op te roepen tot boycots ?). "Het is een belediging voor elke moslimvrouw" wordt geroepen.  De vergelijking met de Deense cartoons mag niet ontbreken.
.
Wat is de reden voor deze herrie ? De tiet die u ziet ?  Of  de schandelijke boerka ?  De fotograaf wilde duidelijk eenschokeffect bereiken door te wijzen op de onderdrukte vrouw in de islamsamenleving die natuurlijk wel dienstig is voor de seks. Moslims in het Westen die zich gedragen als in hun eigen Prachtlanden, kunnen  zich aan dergelijke strapatsen verwachten.  Dat is nu eenmaal de artistieke vrijheid, ook als die vaak artistieke wansmaak inhoudt.
.
Hier kan u nog wat huilerige details lezen over "pornografische afbeelding" en "godslasterlijke beledigingen".
.
RAY
PST ... PST ... Na middernacht volgt onze speciale PIKANTE themanacht ditmaal over ... u moet maar kijken. Alleen voor 65 +


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu iets totaal maar totaal-totaal ANDERS : Playboy in Mexico

 

De Morgen In Beeld
"Wij houden van je, Maria"
(Maria is de voornaam van het fotomodel)
Is dit nu onfatsoenlijk, oneerbiedig, ongebruikelijk of ongepast ?  Dat moet ieder voor zich uitmaken. Ik denk dat het vooral plat-commercieel is om de oplage te stimuleren. Nergens staat vermeld dat het om de maagd Maria gaat, maar die idee wordt wel gesuggereerd met een abstract glasraam, dat evenmin een verwijzing inhoudt naar de RK-kerk.  De mevrouw die model staat, is nu heel even wereldberoemd.  En bij Playboy rinkelt de kassa. En iedereen heeft het erover dat in het katholieke Mexico de maagd Maria op de cover staat van het blootblad Playboy. Wat er verder binnenin staat, weten we niet, maar dit is gewoon een overroepen zaak.
.
Onze eigen Juffrouw Ellen heeft het destijds grondiger aangepakt.  U herinnert zich haar sexy foto's in de kerk ?  Dat was niet alleen confronterend maar gewoonweg ongepast en onnodig.  Ze zal dit nooit meer doen, heeft ze ons beloofd.  Behalve voor zéér véél geld.
.
Benieuwd wie van onze kwaliteitsmedia de  nodige tam-tam zullen maken over dit non-event. Het is een element voor het dossier om meer toelagen los te peuterenbij de Vlaamse Gemeenschap : dienstreis naar Mexico om de reacties ter plaatse te peilen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Airco wordt nu geregeld door de EU : merci, Sarko + AANPASSING 20.15 u

 

" Wij hebben weer voor U gewerkt ! " zegt de Franse president.  Vanaf nu wordt het klimaat door deze heren (en een dame)  geregeld.  Nu zal het pas lekker worden.  Alle deelnemers hebben een zelfde gouden speldje. 

+ AANPASSING 20.15 U - door Jade

Bewijst alleen dat er in het Europees beleid nog hopen (gouden) spelden tussen te krijgen zijn, met kostuum en ventje en alles.
De foto heeft trouwens meer weg van een benefiet a-cappela opvoering door een puberaal, oververwend gelegenheidsgezelschap uit financiele inteelt nesten, net in Rolls-Royce aangevoerd door nonkel en tante.

European rhapsody,
(Fortis-simo)
Allez joenges! geft er een lap oep!
Ik tel tot drei...
1 miljard!
2 miljard!... en vanna
3 miljard!

I see a little silhouetto of a man,
Scaramouche,scaramouche will you do the fandango-
Thunderbolt and lightning-very very frightening me-
Galileo,galileo,
Galileo galileo
Galileo figaro-magnifico- oh-oh-oh-ho

Als enigste vrouwmens in de hele hoop zie je haar omkijken omdat ze begonnen was aan 'die forelle'. Die launische trut dacht Sarkozy. Van Truite naar trut is niet ver voor een fransoos, die altijd dacht dat een bächlein een kindje van Bach was. Sarkozy's lichaamstaal heeft dan ook weer iets te maken met de vis die hij zou gevangen hebben. De rest kijkt van 'jajaa', is aan het rondvragen of er iemand zijn maaltijcheques reeds heeft gekregen, want 'ze' zijn er weeral laat mee deze maand en de Delhaize wacht, of  proest het bijna uit.

Maar Sarkozy heeft tenminste de oksels vrij. In Vlaanderen wordt een vette vis sinds kort voorgesteld door de handpalmen tegen elkaar te houden.

12-12-2008, 19:56 geschreven door jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En laten we eens een goed bericht brengen :

 

 Daarvoor gebruiken we dan graag "de kleur van de hoop"

Consumentenvertrouwen VS onverwacht omhoog

ANP/RTR
gepubliceerd op 12 december 2008 16:13, bijgewerkt op 16:15

ANN ARBOR - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in de eerste helft van december onverwacht gestegen. Dat blijkt uit de vertrouwensindex die de Universiteit van Michigan vrijdag heeft gepubliceerd.

De graadmeter staat in een voorlopige raming op 59,1 punten. Marktvorsers hadden in doorsnee een stand van 54,8 punten voorzien. Een maand eerder stond de vertrouwensindex nog op 55,3 punten. Dat was het laagste niveau sinds 1980.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse Senaat laat auto-industrie aan lot over

 + AANPASSING 17 UUR

"Because Congress failed to act, we will stand ready to prevent an imminent failure until Congress reconvenes and acts to address the long-term viability of the industry," Treasury spokeswoman Brookly McLaughlin said.

The White House said Friday it would consider using money in the Wall Street bailout fund to help the automakers.

http://www.foxnews.com/politics/2008/12/12/white-house-considers-tapping-b-fund-auto-industry/

Reddingsplan auto-industrie komt niet door Senaat

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse Senaat is het donderdag niet eens geworden over een reddingsplan van 15 miljard dollar (11,6 miljard euro) voor grote Amerikaanse autofabrikanten. Dat maakte de Democratische fractievoorzitter Harry Reid bekend.

,,Het is einde verhaal'', aldus Reid na een urenlange onderhandelingsronde tussen de senatoren. De kansen dat het Congres het plan dit jaar nog aanneemt zijn daarmee verkeken. ,,Ik zie er tegenop morgen naar Wall Street te kijken. Het zal geen mooi gezicht worden'', stelde Reid.

Hij refereerde ook aan de Amerikanen die afhankelijk zijn van de auto-industrie. ,,Miljoenen Amerikanen zullen direct geraakt worden. Het zal voor velen een slechte kerst worden.'' En: ,,Ik ben vreselijk teleurgesteld dat het niet lukt om tot een conclusie te komen. De verschillen waren te groot.''

Korte termijnleningen

De Democraten, die het reddingsplan voorstelden, hebben in de Senaat slechts een kleine meerderheid. Veel Republikeinen lieten voorafgaand aan de vergadering al weten zich hevig tegen het plan te zullen verzetten.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde woensdag wel in met het plan dat het voor General Motors, Ford Motor en Chrysler mogelijk zou maken goedkope korte termijnleningen af te sluiten bij de overheid. Instemming van de Senaat was daarvoor echter ook noodzakelijk.

Teleurgesteld

Het Witte Huis, dat eerder al liet weten in te stemmen met het reddingsplan, liet teleurgesteld weten dat deze maatregel de beste is om ,,wanordelijke faillissementen'' te voorkomen. President George Bush zal de overgebleven opties om de auto-industrie te helpen opnieuw evalueren.

Als de regering de autobouwers niet uit de brand helpt, verliezen mogelijk 2,5 miljoen Amerikanen hun baan. Ook dreigt volgens politici en analisten een 'tweede kredietcrisis' omdat autobedrijven honderden miljarden dollars aan schulden hebben die dan niet meer kunnen worden afbetaald

Bron : Beursduivel

Dit is voor de Vlaamse auto-industrie een zware tegenvaller. Hopelijk indt de administratie van Bush nog enkele maatregelen die tijdelijk soelaas kunnen bieden.  Op momenten dat de economische wereld getroffen wordt door een crisis zonder weerga, moet het gezond verstand primeren op de zuivere partij-ideologie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel internationale contacten tijdens EU top te Brussel

 

Voor vele regeringsleiders zijn de Europese Vergaderingen een unieke gelegenheid om met mekaar kennis te maken, ervaringen uit te wisselen en dan samen op de foto voor het familiealbum. Onze fotograaf luisterde deze twee heren af tijdens het poseren :

De kale : Who are you ?
De Bleke : Me am Noenkel Kruk from Belgique en joe ?
De Kale : I'm  from Ljubljana.
De Bleke : Where lies that, Bubbelebama ... Hahaha


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Steun aan de media

 

Het was een geanimeerd debat in het Vlaams Parlement op 10 december, naar aanleiding van de geplande ontslagen bij enkele kranten. Gezien de vele tussenkomsten, leek het alsof Vlaanderen in zijn totaliteit werkloos aan het worden was. De Grote crisis die over ons heen waart, raakt vooral een tiental journalisten uit Vlaanderen en de anderen hebben pech.   Althans voortgaande op de emotionele tussenkomsten over de gevaren die onze Prachtdemocratie bedreigen als "de waaier aan vele opinies" enkele veren zou laten. 

Vele opinies ?  Eenheidsworst !  Regimeworst ! Sensatieworst ! Verhullingsworst ! 

Zichzelf uitroepen tot "Kwaliteitsgazet" en in dienst van de gangbare politieke stromingen de middelmatigheid bedienen, dat noemt men een waaier aan vele opinies.

Even kwam ook Filip Dewinter aan het woord in dit hallucinante komediantendebat  en wij citeren uit het parlementair verslag  dat u kan nalezen via deze BRUG.

Wat ons betreft, leggen inderdaad heel weinig media in dit land enige objectiviteit en neutraliteit aan de dag in hun politieke berichtgeving. Wij zijn op dat vlak ervaringsdeskundigen. Wij weten wat het is om door de media geboycot te worden. (Rumoer)

Wij weten wat het is om uitgesloten te worden. Wij weten wat het is om tendentieus voorgesteld te worden in de media, ook op de openbare omroep. (Rumoer)

Ik ben blij dat dit debat deze wending neemt. Inderdaad, via overheidssteun, en natuurlijk zit daar een verborgen politieke agenda achter, koopt men de politieke correctheid van de media af. Dat is de realiteit. En dat gebeurt met belastinggeld, ook van die mensen die belastingbetalers, onze kiezers, die permanent geboycot en gemuilkorfd worden. Wat wij willen is het Franse systeem, met een hoge raad voor de media die niet alleen centen van de overheid uitgeeft en controleert, maar ook toeziet op de objectiviteit van diezelfde media.

Die objectiviteit wordt daar gemeten. Hier zegt men mij altijd dat objectiviteit niet gemeten kan worden. De persvrijheid is hier heilig zolang die maar niet op een neutrale manier bericht over alle partijen.

Objectiviteit kan wel worden gemeten en dat gebeurt in Frankrijk op een heel nauwgezette manier: maandelijks, met publieke rapporten die worden gepubliceerd en die heel duidelijk aangeven hoeveel, wie, wat, waar en waarover. Er wordt nauwgezet op toegezien en zo zou dat hier ook moeten gebeuren.

Alleen maar centen uitdelen en er geen enkel criterium voor objectiviteit en neutraliteit aan verbinden, dat betekent dat men belastinggeld gebruikt om de politieke correctheid van de media af te kopen. (Applaus bij het Vlaams Belang)

.../...

Mijnheer Van Dijck, iedere krant, ieder medium, ieder weekblad, mag voor mijn part publiceren wat het wil of niet publiceren wat het wil.

Ik heb hier 't Pallieterke bij. Het bestaat al 63 jaar en heeft nog nooit een frank van de overheid ontvangen. Er staan nauwelijks advertenties in. Er worden iedere week tienduizenden exemplaren verkocht, zonder probleem. Het is dus perfect mogelijk. En men schrijft wat men wil, men laat toe wat men wil en men laat niet toe wat men wil.

Maar daar gaat het niet over. Het gaat erover dat, zodra men overheidsgeld - belastinggeld - ontvangt, er andere regels moeten gelden. Dan moeten er regels van objectiviteit en neutraliteit gelden. Dat doet de overheid nooit. Men deelt het geld uit aan de media en men vraagt niets in ruil. Als het gebeurt met het geld van de belastingbetaler, dan moeten we een aantal eisen durven stellen. Als de media persvrijheid willen, dan is dat prima maar niet op kosten van de belastingbetaler. Als men dingen wil publiceren die de regels van de neutraliteit en de objectiviteit met de voeten treden, dan moet men het zelf betalen en zorgen dat er een markt voor is. Die uitdaging durven de kranten en de media blijkbaar niet aan.

Filip Dewinter : steeds to the point.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De belgische regering : Ieder voor zich, samen naar niets.

 

 
 
Links :  Zaakvoerder Michel, handelaar in koloniale waren, zoekt toenadering tot kleine, boze man (rechts)
Midden (met gele das, verplicht bij ontwenningskuur) : rondtrekkende generaal op zoek naar tegenstanders, desnoods horecapersoneel
Rechts : Handelaar in beursproducten, lid van de metselaarsloge, Slimste Mensch ter Weireld & Grootste Ruziestoker
(foto : Het Laatste Nieuws)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennismaking met verworvenheden islam

 

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anciaux boekt onmiddellijk succes met Islamitisch Expertisecentrum

 

Hij had het niet beter kunnen treffen, onze minister-kwajongen, grote partij-ideoloog en verzamelaar van boeiende maatschappelijke projecten.  Zijn rijke beslissing om op de grens van Anderlecht een Expertisecentrum voor islamitische culturen in Vlaanderen, ECICV op te richten was maar nauwelijks uitgesproken, of pardaf, er werden al veertien islamkadees opgepakt, die enig animo wilden brengen bij de vergadering van de Europese Top in Brussel : Boem, Boink, Pif, Paf, Poef, sscchwttzzz (da's een raket) het had nog al geknald, een historische bijeenkomst, dat was het geworden.  En door te veel te kwebbelen  tijdens het theeslurpen in het Expertisecentrum, zijn de kadees aan de galg gepraat. Of hebben onze veiligheidsdiensten andere bronnen aangeboord ?  Alleszins : goed werk van onze spionnen.

Ik vraag mij af hoe lang de puberale Anciaux het nog zal volhouden met de bevolking voor onnozelaars te verslijten.  Wie vertegenwoordigt die man nog buiten enkele Brusselse kierewieten die graag op recepties rondlopen of rekenen op gulle subsidies ?  Hoeveel burgers kent u, die enthousiast uitroepen : "Deze multiculturele maatschappij is het neusje van de zalm, is het niet ?"

We halen enkele fragmenten aan uit zijn beleidsplan terzake :

"Vaak verwijzen we naar de islam zonder te weten waarover we het eigenlijk hebben: over een godsdienst, over een cultuur of over een beschaving. Islam is meer dan religie alleen, maar de culturele en religieuze diversiteit in de islam worden vaak overschaduwd door de vaak negatieve berichtgeving over internationale politieke gebeurtenissen."

"Onderzoekers zijn er nog niet helemaal uit hoe deze renaissance van de islam vorm krijgt in de religiebeleving van jonge moslims. Het staat alleszins wel vast dat er diverse manieren zijn waarop de jongeren vandaag hun moslim-zijn beleven, van praktiserend diepgelovig tot een meer culturele invulling, en dat zij vragen stellen over hun roots.  Ik heb  bijzonder veel vertrouwen in de bestuursploeg.”

We staan hier voor een compleet overbodig masturbatieproject dat subsidies zal zuipen als een spons en waar de vriendjes mekaar zullen verdringen om een graantje mee te pikken. De woordenbrij van Anciaux over de cultuur van de moslims is hilarisch : er is nauwelijks koeltoer in die landen.

Alles wat neigt naar artistieke, individuele creatie wordt de kop ingedrukt. Afbeeldingen zijn verboden, verhalen die afwijken van de koran zijn heiligschennis, het enige wat min of meer koeltoer kan genoemd worden, is de bouw van moskeeën, en dat is al vijfhonderd jaar hetzelfde.  Er bestaat zelfs geen elementaire mode : iedereen loopt in lange jurken en de schoonheid van de vrouw wordt weggestopt achter zwarte lakens.

Ik zou willen dat het anders was, dat we konden genieten van een streepje mooie muziek, een boeiende roman die over iets anders gaat dan de botsing tussen de fatsoenlijke moslimwereld en het decadente Westen, een kleurrijk schilderij, een pakkend toneelstuk. Cultuur en artistieke expressie ontstaat uit het volk en wordt voortgebracht door individuen. Het beleid wil ons per se een beeld opdringen dat de islamitische cultuur evenwaardig is en wat wij missen als we niet participeren aan de kennismaking.  

Wij wonen in Vlaanderen, in Europa en wie kiest om hier bij ons zijn intrek te nemen, krijgt een enig voorrecht om deelachtig te worden aan een rijk, cultureel, sociaal, pluralistisch, afwisselend en creatief leven. Onze nieuwsgierigheid en kennis laten wij ons niet afnemen door wijsheid te putten uit een boek van een middeleeuwse sabelsleper. 

Het is aan de moslims om zich te verheugen en te verwonderen over onze maatschappij en niet omgekeerd.

Savat

 


11-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis in cartoonland : Jazeker, Mijnheer Mario de Koninck, het is AAaRGH

 

c742crisis.jpg

@ www.geenstijl.nl

En weer eens : van hart dank aan onze Gentse Mario AAaRGH ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de Vlaamse Slaapbarak

 

Goed zo Joris !
(11 december)

Gisteren een bewogen plenaire vergadering gehad...
In de voormiddag maakte Marleen Vanderpoorten zich nog boos over de hoge afwezigheidsgraad van parlementsleden.
En in de namiddag was het alweer koekenbak !

Bij de stemmingen stelde onze fractieleider ad interim, Joris Van Hauthem, vast dat het aanwezigheidsquorum niet bereikt was.
Op de agenda stond nochtans het OCMW-decreet. Nu ja, decreet ...
Een decreet dat al voor stemming moet 'gerepareerd' worden met 26 inderhaast ingediende amendementen is misschien niet echt die naam waardig ...

Terug naar de stemming.
Joris telde dus de koppen en maakte Marleen Vanderpoorten attent op het feit dat de meerderheid die dit decreet er snel snel wou doorduwen niet in aantal was.
De voltallige oppositie stapte op, paniek op de meerderheidsbanken en schorsing van de zitting.
Ook na de nodige telefoontjes bleken een aantal parlementsleden van de meerderheid niet bereid om alsnog naar het parlement af te zakken.
Resultaat: alles werd afgeblazen.

Wat hebben we geleerd ?
1/ Dat het decreet dat "zo dringend" was dat oplapwerk met amendementen nodig was, blijkbaar niet meer "zo dringend" is als de stemming ervan na 19 uur valt.
2/ Dat er een probleem is met de aanwezigheden van de meerderheid bij de stemmingen.
3/ Dat onze Joris goed en rap kan tellen !

Verslag :  Marie-Rose Rebel  (duw eens op de naam MRR, benieuwd waar u uitkomt)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak zoiets mee : Familie !

 

Er is iets vreselijks ontdekt. Leiden onthulde schokkend nieuws over de ware afkomst van Obama. Heel schokkend! Alle Europeanen moeten onmiddellijk hiervan worden op de hoogte gesteld: Barack Obama is verre familie van George W. Bush.

De familie Blossom kreeg in Amerika  nog twee kinderen. In totaal hadden ze drie kinderen: Thomas, Peter en Elizabeth.

Barack Obama stamt af van Elizabeth, volgens de Leidse onderzoekers. En Bush? Ik raad het de Bush-haters aan om niet verder te lezen. President Bush is een afstammeling van Peter, de broer van Elizabeth. Barack en George zijn dus verre neven.

In het Midden-Oosten zouden ze zeggen: dit is gewoon een joods – zionistisch complot. Maar wij zeggen in Leiden dat dit het resultaat is van de Praesidium Libertatis.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!