Angeltjes
15-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erewraak : wij passen ons niet genoeg aan !


Eerwraak: een onderschatte problematiek in België

15/04/2008 14:30

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stelt zich vandaag burgerlijke partij in de zaak van de eermoord op Sadia Sheikh. De 20-jarige vrouw van Pakistaanse afkomst, die een relatie had met een Belgische jongen, werd op 22 oktober vorig jaar door haar broer doodgeschoten voor haar woning in Lodelinsart.

Het topje van de ijsberg, want volgens in Knack geïnterviewde deskundigen hebben duizenden meisjes en vrouwen in België te maken met eerwraak in ruime zin, 'een complexe problematiek waar nog bijna niets aan wordt gedaan'. Het gaat vooral om vrouwen uit patriarchale gemeenschappen uit het Middellandse Zeegebied, het Midden-Oosten en Azië. Als de seksuele eer van de familie in het geding is, moet die soms met geweld worden 'gezuiverd'. Meestal draait het rond verlies van maagdelijkheid, verzet tegen gearrangeerde huwelijken of het aangaan van niet geaccepteerde relaties.

'We moeten toegeven dat we in België nog nergens staan. Als politie hebben we geen enkele expertise, in tegenstelling tot Nederland. Integendeel, soms verergeren we de zaak nog door een overhaaste interventie ,' zegt commissaris Marc Van de Plas van de federale politie in Knack. Hij telt 17 eermoorden de laatste vijf jaar in België. 'Maar er zijn nog zoveel andere vormen van eerwraak: mishandeling, opsluiting, ontvoering, gedwongen huwelijk, enzovoorts. Een jarenlange glijdende schaal van bedreiging en geweld.'

Eind februari werd er in het Antwerpse park Rivierenhof een dode baby achtergelaten met een briefje waarin de moeder zei 'dat het niet mocht van haar geloof'. Mogelijk een geval van eerwraak volgens Helima Guerra, voorzitster van de organisatie Vrouwenstem, die in Antwerpen voortdurend slachtoffers van eerwraak opvangt. Zo probeert zij op dit moment twee in Hasselt geboren en getogen meisjes van 15 en 16 jaar vrij te krijgen, die al drie maanden in Marokko opgesloten zitten. 'Duizenden vrouwen hebben met eergeweld te maken, maar het blijven onzichtbare drama's. Er is een grote nood om iets aan de problemen te doen, maar zonder de groep te stigmatiseren.'

Een van de gevolgen van het probleem is dat de vluchthuizen voor vrouwen steeds meer allochtonen tellen. In 2006 was dat voor Vlaanderen al 44 procent van de vrouwen. Met de kinderen meegerekend zelfs een ruime meerderheid. Vooral uit landen met een strenge traditie rond eer.

Een ander gevolg is dat steeds meer meisjes uit angst hun maagdenvlies laten herstellen. In de Wellnesskliniek van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs in Genk worden een 30-tal maagdenvliesreconstructies per jaar gedaan (voor 1800 tot 2100 euro). Ook in de Vrouwenkliniek van het Gentse universitaire ziekenhuis worden er een 30-tal per jaar gedaan (650 euro). De Gentse gynaecologe Marleen Temmerman, tevens SP.-A senator, schat dat het om honderden gevallen in heel België gaat.

'Meestal gaat het om preventie van eerwraak. Ik doe het om meisjes in nood te helpen, ook al druist het in tegen mijn principes', zegt zij in Knack. 'Daarom schrijf ik ook regelmatig maagdelijkheidsattesten uit, zelfs al zijn de meisjes geen maagd meer. Valsheid in geschrifte, ja, maar het is voor een goed doel.'

Chris De Stoop
@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf jaar cel voor racistisch geweld in Brugge



Dat is een titel uit de Standaard : "Vijf jaar cel voor racistisch geweld in Brugge".

Het eerste wat wij dan denken : "Verdorie, Brugge. Frank Vanhecke is weer op stap geweest en dat eindigt altijd met het vertrappelen en verkreukelen van enkele kleurrijke medemensen.  Frank, Frank...  Net als Vandeurzen de  parlementeaire onschendbaarheid  van je lijf aan het  scheuren is"

Het was echter niet Frank deze keer maar iets helemaal anders, dat nu ook racistisch genoemd wordt.  Wie binnenkort een sigaret opsteekt op een perron, wordt opgepakt wegens "Racistische milievervuiling".  Door het rood licht gereden ?  "Racistische jacht" op arme dompelaars die zich niet de weelde van een auto kunnen veroorloven en gebrek aan respect voor Rood.   In de supermarkt betalen met een briefje van 200 euro ?  "Racistische aanstellerij" : geen wisselgeld.

Het racistisch geweld in Brugge betrof een jonge man die aangezocht was in het park door een  homo om wat flauw te doen tegen mekaar, met mekaar, op mekaar, in mekaar ?  Weten wij veel.  En de genodigde tot de daad was daar niet mee gediend en heeft enkele vriendjes opgetrommeld die vervolgens in het park een aantal homo's zijn gaan aftroeven. Is dat echter racistisch ?  Zijn homo's een "ras" ? Of waren de aftroevers soms moslims die blanke homo's in mekaar sloegen, dan is het wel een opmerkelijk juridische uitspraak. Waarom moeten wij  al die vragen stellen, waarom doet zo'n journalist zijn werk niet ?  Of zijn we te bang om de zaken bij hun naam te durven noemen ?

Geweld kan je nooit goedkeuren.  (Behalve bij Fourniret en zijn feeks : die mogen rustig en op het gemakje gevierendeeld worden.)

U ziet intussen hoe we opschieten op de snelweg van het racisme.  Deze morgen op tram 2 (ik zeg er steeds het nummer bij voor de ingewijden) vertelde mij een oud-brandweerman zijn ervaringen met de vele vreemdelingen in onze stad.  De man hield een lange jammerklacht, zoals we die kennen bij velen en zoals de werkelijkheid nu eenmaal is.  Op het laatste zegde hij me : "Ik ben geen racist, hoor, mijnheer".

En dan heb ik mijn gelegenheidspompier ingepeperd, dat hij een waarheidslievend iemand is met een genuanceerde mening en een goede observator,  en hem gezegd dat hij  NOOIT zichzelf hoeft te verontschuldigen voor eventueel racisme. Wij worden zo misbruikt en  gebrainwasht door de media en "de instanties" dat dit op zich een fundamentele aantasting is van onze vrijheid van denken. Uit naam van het racisme verklaren wij heel de blanke wereld en zijn blanke inwoners tot Racisten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La justice belge : lees dit en wind u vooral niet op


Veroordeelde in nachtwinkelmoord Kammenstraat krijgt nieuw proces.

ANTWERPEN - Bayram Ozturk, de man die het wapen leverde voor de moord in 2003 op een nachtwinkelier in de Kammenstraat, krijgt een nieuw assisenproces. Dat werd maandag beslist door het Antwerpse hof van assisen. Het proces vindt vermoedelijk plaats in november.

Het Antwerpse hof van assisen veroordeelde in december 2007 Abdelghani El Haouari (22) tot levenslange opsluiting. Zijn kompanen Hüzün Ozcelik (21) en Ibrahim Murat (22) kregen respectievelijk 25 en 30jaar gevangenisstraf. De 35-jarige wapenleverancier Bayram Ozturk was afwezig en voor hem lag het straftarief op 25 jaar cel.

De beschuldigden stonden terecht voor een reeks gewelddadige overvallen in 2003, waaronder de roofmoord op 18oktober 2003 op de 47-jarige nachtwinkelier Khalid Masood Shah in de Antwerpse Kammenstraat. Bayram Ozturk leverde het wapen voor die fatale overval. Hij zat daarvoor drie jaar in voorarrest en beloofde bij zijn voorlopige vrijlating in 2006 om voor het assisenproces terug te keren naar België.

Volgens het gerecht werd de akte van beschuldiging en de datum van het proces aangetekend naar zijn adres in Turkije gestuurd. De verdediging van Bayram Ozturk zegt dat de man, zoals de wet het vereist, bij het verlaten van de gevangenis zijn nieuwe adres bij zijn familie in Turkije heeft opgegeven.

'Er werd hem geen dagvaarding betekend. Mijn cliënt heeft dan ook geen enkel officieel document kunnen voorleggen aan de Turkse overheid, zodat hij niet naar België kon vertrekken. Hij moet zijn legerdienst nog vervullen anders kan hij Turkije niet verlaten', reageerde advocaat Johan Platteau eerder.

De advocaat tekende verzet aan tegen het arrest en maandag besliste het hof van assisen dat het deel van de procedure voor Bayram Ozturk wordt overgedaan. Voor de overige daders wijzigt er dus niets. Hun straf is definitief. Meester Platteau hoopt op strafvermindering voor zijn cliënt. 'Hij heeft het wapen inderdaad aan de daders verkocht, maar hij wist niet dat het wapen voor een diefstal, laat staan voor roofmoord zou worden gebruikt.' Ozturk werkte ook vlot mee aan het onderzoek.

@  Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitlopers van de Antwerpse vieze Visa-affaire

ANTWERPEN 15/04 (BELGA) = Voor het hof van beroep in Antwerpen start morgen/woensdag het proces rond de kredietkaartenfraude. Drie Antwerpse topambtenaren, de vroegere directeur van de Antwerpse politieschool Potva en een aannemer staan onder meer terecht voor verduistering van overheidsgelden.

De ambtenaren zouden hun kredietkaart van de stad voor ongeoorloofde privé-uitgaven gebruikt hebben. Ook gelden van de stedelijke vzw's Soma en Telepolis werden daarvoor aangewend. De voormalige stadssecretaris Fred Nolf werd in mei tot twee jaar effectief veroordeeld, een boete van 5.000 euro en een ontzetting uit de rechten voor tien jaar. Hij besloot om beroep aan te tekenen.

Ook zijn kabinetschef Nadia Andries, adjunct-stadssecretaris Freddy
Vandekerckhove en aannemer Etienne O. (Orens) gingen in beroep tegen hun veroordeling tot zes maanden met uitstel en een boete van 2.500 euro. De laatste in het rijtje is Eddy Den Hondt, de vroegere directeur van Potva, (de politieschool)  die een maand met uitstel kreeg en 130 euro boete. Hij zou met geld van de politieschool twee schilderijen van de vroegere stadsontvanger Roger Bekaert hebben aangekocht. Bekaert, die een jaar met uitstel en 5.000 euro boete kreeg, en zijn vrouw en kabinetschef Dianne Heyrman, veroordeeld tot een werkstraf van 60 uren en 2.500 euro boete, beslisten om te berusten in het vonnis en gingen niet in beroep.

Den Hondt staat ook nog in een ander dossier terecht. Zo zou hij bepaalde privé-uitgaven met geld van de Potva betaald hebben. Etienne O. voerde werken uit aan zijn zwembad, maar zou in de facturen vermeld hebben dat het om werken aan de politieschool ging. Den Hondt werd voor schriftvervalsing en verduistering veroordeeld tot zes maanden met uitstel en een fiscale boete van 5.500 euro. Voor corruptie en belangenneming werd hij toen vrijgesproken. Etienne O. kreeg zes maanden met uitstel en 5.000
euro boete. Het hof van beroep trekt twee dagen uit voor het proces.

***************************************************************************************

Bij de Antwerpse meerderheidspartijen heeft inmiddels de mening postgevat, dat heel die Visa-zaak een opgeklopte affaire was, een complot opgezet door het Vlaams Blok.  De gezagsgetrouwe media, met als Hoofdkruiper Lex Molenaar van de Gazet van Allah, roepen al jaren dat het sop de kool niet waard is, het ging slechts om bescheiden bedragen.

Laten we vooral de kleine criminaliteit en de mini-corruptie van de onkreukbare leden van het schepencollege in de doofpot stoppen.  Politiek heeft Visa de kop gekost aan Leona Detiège en de SP-a definitief verdeeld in twee kampen.  Het beetje binding dat er nog bestond met de oorsprong, de basis is officieel doorgeknipt toen Janssens in de zetel kroop van Detiège. De pompiers, traditionele socialistische stemmers, hebben hun achterste letterlijk  ontbloot tegen deze would-be figuur, de archi-slechte burgemeester Janssens.  De brulboei tegen de eigen rode achterban.

Hij is zijn carrière begonnen met een stadsgreep en een vuile corruptiezaak, deze symboliek draagt hij voor de rest van zijn carrière mee. Eindigen in schoonheid zal hem niet gegund zijn.

De belachelijke stelling dat er geen onderrichtingen golden voor het gebruik van de Visa-kaarten en de gebruikers daardoor niet gelimiteerd waren, is een juridische redenering die eens te meer alle geloof in het gerecht doet verliezen. Paljassen die aan de draadjes hangen in het poppentheater "De poesje" zijn geloofwaardiger dan veel van onze huidige rechters, die openlijk prat lopen met hun politieke vriendschappen.

Wat nu nog nazindert van de Visa-zaak en voor het hof van beroep verschijnt, zijn personen die mee opgegroeid zijn in de mentaliteit van "ons is alles toegelaten, wij hebben het voor het zeggen".  Sommige betrokkenen lopen nu nog regelmatig ond in de omgeving van de Grote Markt, wat hen soms hoongelach oplevert, dat ze zelfs niet begrijpen.  

 Mochten wij in 1789 leven dan zouden we zeggen : "Zet ze op de open hooiwagen, rijd er de stad mee rond en breng ze naar de guillotine." In het Frans natuurlijk, anders gingen we zelf onder de schuifvalbijl. Hof van Beroep, morgen ?  Pfft ...

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT/0000 promoot bokswedstrijden



 

Op de VRT is men van alles op de hoogte over de ganse wereld.  Hoe hoger men op de hiërarchische ladder geraakt, hoe meer men het wereldgeweten én de wereldkennis meent te benaderen. Met de functie groeit de belangrijkheid en de omvang van de nek.
 
Het is niet nieuw, ten tijde van Jan Boon en de legendarische Van den Bussche was het net zo. Boon was een kristelijke cultuurpessimist die meende het volk te moeten opvoeden, met als gevolg dat Vlaanderen massaal afstemde op de Nederlandse televisie.  Van den Bussche gedroeg zich als een tyran ten dienste van de CVP en werd uiteindelijk verplicht een socialistisch partijfiguur tot directeur van de Vlaamse televisie naast zich te dulden. Gelukkig had de rode een eigen drankkast en moest VdB niet delen. De burgers stonden echter opnieuw oog in oog met twee arrogante kwasten die zich verheven voelden boven de massa.
 
Na de verwoestende passage op de VRT van Tony Mary, gedekt door de socialist Guy Peeters, de logeman en grote pief van de rode mutualiteit, houdt men zich gedeisd aan de Reyerslaan. 
Zeker na de dreigende taal van de EU over de staatstussenkomst én de nakende tekorten voor de komende jaren.  Daar hebben we het nog over, van zodra af de jaarrekening gepubliceerd is.  De programmatie verloopt in mineur, het is april en het lijkt al zomerseizoen.  Voor ons niet gelaten, als wij kijken is het om er achteraf de draak mee te steken, wat op zich een zeer degelijke functie is voor de openbare : het kritsich kijken,  in de hand werken.
 
Zondagavond tijdens het piekkijken was er Tomtesterom, de uitdaging voor Tom Waes om iets gedurfds te ondernemen.  Omdat Bart de Wever was gaan janken bij Bourgeois dat hij met zijn zoontje geofotografeerd was door een onbekende op een zebra in een speeltuin, was dàt programma afgevoerd (jawel, de N-VA is toch in censuurkartel met de CD&V) en vervangen door een bokswedstrijd.  Tom Waes moest een Nederlandse boksmevrouw neerslaan en ging zelf onderuit.  Toegejuicht en ondersteund door een aantal van zijn linkse companen Axel D'Haeseleir, Bart de Pauw, de acteur-travestiet-partijsocialist  Stany Crets en nog zowat.
 
Het is heel bizar dat de linkse meute van de openbare omroep die steeds weet wat goed is voor de mensen en die met hamers en bijlen klaarstaan om alle andersdenkenden de hersens in te slaan (figuurlijk, hé, losers) zelfs niet beschikt over de humanistische fijngevoeligheid om bokskampen niet toe te  juichen als hersenloze en haveloze bavianen.  Begrijpen jullie wat ik schrijf ?
 
Of zijn jullie op zoek naar een goedkoop succesje bij de vrienden van de profeet die met velen van oordeel zijn dat kloppen en toeken dé maatstaf is in de beschaving ? Zoals op het openbaar vervoer dagelijks gedemonstreerd.
 
Ray.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Apenplaneet


15/04 Zullen apen als eerste voet op Mars zetten?

Rusland heeft plannen om de eerste bemande ruimtevaarten naar Mars te doen met apen. De Russische ruimtevaartorganisatie durft zijn kosmonauten nog niet bloot te stellen aan de risicovolle straling en wil daarom de primaten gebruiken als proefkonijnen.

Russians believe in life on Mars (Pravda, de échte !)

 
We gaan in toestanden terechtkomen, die u zich enkel kan voorstellen in pure science fiction films, zoals De Apenplaneet. 
 
Aarde-Apen stappen uit op Mars na een fraaie landing en worden aldaar opgewacht door Mars-Apen die zich direct laten gelden (ha ja, het is hùn planeet, het gaat daar niet aan toe zoals op de Aarde van : "Komt u maar binnen, daar bevindt zich het geld en ginder ligt mijn vrouw op u te wachten"). 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Duitsland tot in Moskou bewonderd



Госпожа Меркель не ожидала, что ее вечерний наряд произведет подобный фурор.
Госпожа Меркель не ожидала, что ее вечерний наряд произведет подобный фурор.

(Het succesvolle optreden van Miss Duitsland wordt ook in Moskou aandachtig gevolgd - Uittreksel uit de Pravda, de échte)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss USA 2008



Stewart edged out first runner-up Leah Laviano of Mississippi and Tiffany Andrade of New Jersey

Miss Texas werd ook Miss USA 2008
De Noorse premier heef haar uitgenodigd voor een voorstelling in de nieuwe opera van Oslo. 

(Juffrouw Ellen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krantenkoppen bij Berlusconi's overwinning



Italiaanse Berlusconi aan de macht betekent het einde van holebirechten

 
***
Italianen kiezen vooral voor zichzelf
 
***

Italianen rekenen af met linkse kletskoek

***
Italië de zieke man van Europa
 
***
Italie: Berlusconi triomphe mais sous la pression de la Ligue du nord
 
***

Wat een verschil met de beschaafde en scherpe commentaar van Angeltjes :
"De sossen hebben het aan hun rekker".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie dagen in 't verschiet - door Regus Patoff



Gisteren op de franstalige 0000 een stukje gezien dat tot (nog meer) nadenken stemt.

"In de biologieklassen van normaalscholen verklaren een niet onaanzienlijk aantal studenten dat zij niets wensen te horen over de evolutieleer, omdat zij rotsvast geloven in het creationisme"

Zoiets doet vreemd aan, want ik ken persoonlijk geen enkele student (of zelfs niet-student) die zo over het ontstaan van de mensheid denkt. Maar dan worden er enkele profs ondervraagd, en wat blijkt? Die studenten die de evolutietheorie niet zien zitten en ook niet wensen te horen zijn allemaal moslims, of wat dacht u?

De Franse gemeenschap zit nu met een reuzengroot probleem: ofwel worden die studenten gebuisd (want de evolutietheorie is een verplicht onderdeel van het studieprogramma, en de kans bestaat dus dat de student er tijdens een examen over ondervraagd wordt), ofwel wordt er weer een foef gevonden die de gelovige moslims ontslaat van de plicht om die leerstof te studeren. Maar als ze dan zouden slagen in hun examen, dan worden zij dus leraar en wat zullen aan hun studenten onderwijzen? Darwin of hetgeen in het grootste wetenschappelijk meesterwerk aller tijden, ik noem de koran, beschreven staat?

Zo zien we weer maar eens dat de multiculturele maatschappij ons voor nooit vermoede uitdagingen plaatst. Of om het in mensentaal te zeggen: de sluipende islamisering wordt steeds minder en minder sluipend en iedere dag meer galoperend.

Allah Akhbar !


Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lijn : zoveelste incident


09:48 Nieuw busincident:"Ik werd afgetroefd en niemand hielp mij"

Amper tien dagen nadat een 62-jarige agent in burger afgetroefd werd op de bus in Antwerpen, is het opnieuw prijs.

Annelies Elsermans (19) werd zaterdag het slachtoffer van zware agressie op de bus van Wijnegem naar Antwerpen. Terwijl de jonge vrouw rake klappen incasseerde, keek de chauffeur de andere kant op. Omdat de man niet ingreep, dienen Annelies en haar moeder een klacht in tegen hem en De Lijn. "Wat is het meest belangrijk? Mensen in nood helpen of een reglement naleven", vragen de slachtoffers zich af.

Studente Annelies doet haar verhaal. "Ik doe weekendwerk in de stad en stapte zaterdag zoals gebruikelijk op de 412 in Wijnegem. Aan de andere kant van de bus zag ik een jonge vrouw rare gebaren maken. Ik had niet eens door dat ze het tegen mij had, tot ze me teken deed dat ik moest stoppen met naar haar te kijken. Ik kénde de vrouw niet eens, laat staan dat ik haar uitdagend zou aankijken.

Plots stormde ze op me af en riep ze dat ik 'van haar vriend moest blijven'. Ze sloeg mij, ze trok me aan mijn haar uit de stoel en gaf me enkele slagen op het hoofd. Ik werd afgetroefd, maar niemand durfde in te grijpen. Eén halte verder, in Borgerhout, stapten zij en haar vriend uit. Ik huilde en was in paniek, maar op de bus draaide iedereen het hoofd weg."

Ik durf niet reageren

"Vòòr ik uitstapte, heb ik de chauffeur nog gesproken. Ik wilde weten waarom hij me niet geholpen had. Maar juffrouw toch, antwoordde hij, met wat er de laatste tijd gebeurd is, durven we niet eens meer reageren. Daar moest ik het mee doen."

Slachtofferhulp

De studente klaagt sinds zaterdag over hoofdpijn en wordt begeleid door Slachtofferhulp. "Een maand geleden werd ik ook al eens aangevallen, in de Lange Nieuwstraat. Toen kwamen omstanders me wél helpen, maar met deze traumatische ervaring erbij durf ik nauwelijks nog alleen de straat op."

Klacht

"Het kan best dat chauffeurs de opdracht hebben om bij incidenten in hun cabine te blijven, maar zo'n reglement staat niet boven de wet. Het is je plicht om mensen in nood te helpen," vindt de moeder van Annelies. "Gisteren diende de vrouw een klacht in tegen De Lijn en tegen de chauffeur. "Ik wil weten waarom die mijn dochter niet geholpen heeft en waarom De Lijn dat toestaat."

De Lijn reageert

"Nergens in het reglement staat dat chauffeurs hun cabine niet mogen verlaten," zegt woordvoerder Tom Van de Vreken van de Lijn. "De procedure is zelfs heel eenvoudig: bij problemen moeten chauffeurs eerst de dispatching verwittigen. Zelf tussenkomen mag ook, maar pas nadat de chauffeur de situatie heeft ingeschat. Als hij zelf gevaar loopt, is het zijn recht om in zijn bestuurderscabine te blijven. Bovendien moet ook nog waken over de veiligheid van het verkeer en màg de bus niet zomaar stilleggen. Maar waarom alles op de chauffeur steken? Er zaten nog mensen op de bus, toch? Zij konden ook reageren op de noodsituatie."

 

Commentaar volgt later. U kan uw gang gaan



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gusje, blijf bij ons ...



Marino Keulen lanceert spetterende campagne tegen stadsvlucht
 

[voor the happy few en zéér vrij naar Fré]

   (Elke treffende gelijkenis met levende personen is gewild)

Met veel glimlachjes en dank overgenomen van de flegmatische
www.defrut.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester Borgloon in seksscène



Eric Awouters, de burgemeester van Borgloon die de tentoonstelling 'De Bloesemimpressies' censureerde wegens te bloot, is zelf naakt op het internet te bewonderen.  De burgemeester (links) wilde niet integraal naakt op de film en knoopte een sjaal om.  Naast hem, zijn butler én eerste schepen, De Neucker uit Kuttevoort met beschermende paraplu.  Wij leggen geen bruggetje aan naar Youtube om de goede zeden niet  nog meer in het gedrang te brengen. 

Censor


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassing in Oslo, eigenlijk twee verrassingen



In  Oslo (de hoofdstad van Noorwegen en géén lid van de EU) greep op 12 april de officiële inhuldiging plaats van een nieuw Operahuis, dat plaats biedt aan 1400 toeschouwers en uitgerust is met de modernste technieken.  Ook ballet en concerten zullen hier onderdak vinden.  Met een personeelsbestand van 600 mensen zal Oslo samen met de opera van Stockholm (Zweden) blijven behoren tot de traditionele degelijke operahuizen in Europa.

Op de openingsvoorstelling werden uittreksels gebracht van onderstaande werken (in het Noors, maar makkelijk te lezen voor ons). Er is een nieuwe postzegel uitgegeven (foto)  en de EU was vertegenwoordigd door de Duitse kanselier (nog een foto)
 
Bij Angeltjes leest  u altijd iets méér dan in de partijgazetten.  Ook als u het niet intressant vindt.
 
Lohengrin, Turandot, Tryllefløyten, Don Carlo, Jorden rundt på 80 dager, Nabbucco, Figaros bryllup, Porgy & Bess, Rosenkavaleren, La Bohéme, Et fjelleventyr, Otello, Den flyvende Hollender
 
 
 
Operafrimerke.jpg
 
De Noorse postzegel met het nieuwe operagebouw
 
 
 
De attractie was alleszins het decolleté van de Duitse kanselier Merkel.   Toen de Noorse premier haar vroeg "Hoe groot zijn ze eigenlijk ?" toonde de kanselier met de hand het geschatte formaat, waarop de Noor haar vroeg om later op de avond enige toelichting te verstrekken om toe te treden tot de Unie.
 
Fats, uw cultureel redacteur met weinig politieke kennis.
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het campagnelied van de overwinning



Het campagnelied van "het volk voor de vrijheid" van Berlusconi.  Ach, zoals gisteren opgemerkt, wild zijn we er niet van maar het is alleszins beter voor het evenwicht in Europa dat de socialisten ook nu weer tegen de vlakte gaan : dat zien we graag. U toch ook ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel, onze eigen La Passionaria


Onderhavig stuk hebben we weggeplukt van de webstek van Marie-Rose Morel, de vrouw die als ze een kat was zelfs met handschoenen niet makkelijk zou aan te pakken zijn.  Vlaanderen heeft met haar zijn eigen La Passionaria, die niet wijkt, niet lost en het desnoods tegen heel de wereld opneemt. Wij hebben zulke mensen graag en we vinden ze hoofdzakelijk bij Vlaams Belang.  Ja, hooggestemde idealen vergen sterke karakters.

"Na een lang partijbestuur heb ik  me richting Tongeren gerept voor onze eerste zitting bij de Arbeidsrechtbank. Twee Vlaamsnationalisten die als onafhankelijke kandidaten wensten op te komen bij de sociale verkiezingen hadden een verzoekschrift ingediend.
Bij het indienen van het verzoekschrift hadden beide arbeiders in kwestie ook de samenstelling van de arbeidsrechtbank gewraakt.

Ze vroegen dus de voorzitter van de arbeidsrechtbank om de samenstelling, bestaande uit een beroepsrechter en twee sociale rechters, te wijzigen.
Reden daarvoor is uiteraard dat één van de twee sociale rechters daar zit, aangeduid door een kleurenvakbond. Waarlijk heel onpartijdig in een rechtszaak die net het monopolie van die kleurenvakbonden in vraag wil stellen !

De voorzitter van de arbeidsrechtbank ging hierop in en trof een beschikking waarbij dit verzoek ingewilligd werd. Dit gebeurde voorafgaand aan de zitting van vandaag op respectievelijk 9 en 11 april.
De beschikking stelde dat de sociale rechter die door de vakbonden is aangeduid, vervangen wordt door een beroepsrechter.

En nu gebeurde er toch wel iets bijzonder: Om me niet te bezondigen aan "gekleurde verslaggeving", citeer ik hier letterlijk het Belga bericht:
"Maar na uitdrukkelijk protest van de Belgische Staat en van de raadsman van Ford Genk trok de arbeidsrechtbank zich terug met als resultaat dat de beschikking van de voorzitter van de rechtbank opnieuw werd ingetrokken en de normale samenstelling van de zetel gehandhaafd bleef."
Ik zat erbij en ik keek ernaar...
Na protest dus van de tegenpartij, kon de beroepsrechter terug opstappen en kwam de vakbondsrechter terug binnen om "recht te spreken".
Een herroeping van een beschikking ter zitting, nog nooit gezien.

Eén van de advocaten van de tegenpartij argumenteerde dat dit soort van problemen in het parlement moeten opgelost worden en niet in de rechtzaal. In principe heeft hij gelijk, maar als de vakbondsgebonden partijen weigerden in Kamer en Senaat de huidige sociale verkiezingswetgeving grondwettelijk te maken, dan blijft er geen andere mogelijkheid dan het via het gerecht te doen. De onafhankelijke kandidaten vragen de arbeidsrechtbank nu om prejudiciële vragen aan het Grondwettelijk Hof te stellen, teneinde de oude wetten die de ongrondwettelijke sociale verkiezingen beschermen, te annuleren.

Dat een eventueel gevolg hier van een vertraging van de sociale verkiezingen, is niet onze wens, maar ook niet onze fout. Het is het logische gevolg van de politieke lafheid van de partijen
die uit de hand van de vakbonden eten.
Als men het niet in het parlement wil oplossen, moet het maar via het gerecht ... helaas. De pleidooien vinden donderdagnamiddag plaats."

Marie-Rose Morel
Vlaams Volksvertegenwoordiger


 Dit is niet onze Marie-Rose die een verouderingsrecept heeft toegepast om er eens wat anders uit te zien, maar wel de echte Spaanse La Passionaria. Die weliswaar aan de andere kant van het politieke spectrum militeerde maar in die dagen was armoe elke dag troef.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helemaal van lotje getikt ? De Poldermoskee ...


Een primeur voor de Amsterdamse wijk Slotervaart. Daar opent naar verwachting half mei een moskee die zich richt op jongeren waar imams in het Nederlands preken. In deze zogeheten Poldermoskee moet iedereen zich thuisvoelen, gelovigen en niet-gelovigen.

Dat zei initiatiefnemer Mohammed Cheppih maandag. De nieuwe moskee, die de naam 'Mekka van de Polder' krijgt, moet ook worden gerund door jongeren. In het bestuur zit bovendien een niet-moslim. Verder is het de bedoeling dat vrouwen en mannen samen bidden. Overigens kunnen vrouwen, als zij daar behoefte aan hebben, wel terecht in een aparte ruimte.

De preek wordt als het aan Cheppih ligt door minstens vier imams verzorgd. Ze wisselen elkaar af en zullen de islam volgens hem vanuit verschillende invalshoeken belichten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Pravda van Linkeroever


Het is al een aantal jaren dat wij geen abonnement meer hebben op de Frut, de Pravda van de Linkeroever, Het  Naiëve Kleurboek  van de multiculturalisten, de gazet waar de politieke trouw aan het stadhuis belangrijker is dan journalistiek talent.  Talent is er dan ook nauwelijks, tenzij u Lex Molenaar een begenadigd en inspirerend schrijver vindt in zijn lofzangen op het Loze Vissertje of de spreekbuis van Dedecker.  Molenaar is vlug onder de  indruk van oppervlakkige aanstellers.  Wat hem nog vele jaren zuur zal opbreken. Wij hebben een slecht archief maar een ijzeren memorie.

Ons abonnement hebben we destijds niet verder betaald, omdat we onwel werden van de vooringenomen stellingen in de gazet die eens behoorlijk Vlaamsgezind was.  Dat telkens de kaart getrokken werd voor de CVP en de kerk, namen we erbij.  Sedert de nieuwe eigenaar de boel opschoonde, werd aan de redactieleden door de nieuwe pionnen duidelijk gemaakt wat van hen verwacht werd :

- uitgesproken Vlaamse standpunten zoveel mogelijk mijden ;
- de kaart trekken van de politiek-correcte partijen ;
- absoluut vermijden van één positief woord te schrijven over Vlaams Belang ;
- Een ruime stadskrant worden die nauw samenwerkt met het rode stadsbestuur en enkel positief nieuws brengen ;
- de lezers behandelen als idioten die van niets weten.

Al wie voorheen van weinig tot behoorlijk Vlaamsgezind was binnen de oude directie van de frut, werd weggerangeerd en de nieuwe tenoren spraken met een Noord-Nederlandse tongval over de zegeningen van de Internationale. De politieke commentator Paul Geudens mag tussendoor op zijn mondharmonica een flauw Vlaams deuntje blazen en voor de rest  blij zijn dat het pensioen nadert.  Hij begint al wat te gelijken op het logo van de restaurantgids waar hij mee rondzeult, de Michelin.

Op internet bezit de Frut een rommelige on-line uitgave die sedert vorige week een nieuwe opschoonbeurt gekregen heeft.  Zo mogelijk nog rommeliger en onoverzichtelijker. Ons doet dat veel genoegen en het schijnt dat we nu ook verlost zijn van het Regionaal Standpunt dat door de oppersultan Molenaar volgekriebeld werd met gefrustreerde wensdromen en liefdesverklaringen aan figuren die het Vlaams Belang proberen te beschadigen.  De fijande van mijn fijande sijn mijn friende.

Wie in deze stad (en ze is nog steeds meer de mijne dan die van Rachid of Mohamed en zeker dan die van Multiculturele  Lex) probeert een zaak te runnen die tegen de haren instrijkt van het VB, krijgt minimaal 35% van de Antwerpenaars tegen zich.  Zelfs dat schijnt men niet te beseffen bij de Pravda en het hoeft ook niet.  Voortdoen, Dames en heren, tot het schip zinkt. 

Er is plaats genoeg aan de cruisterminal want ook dat is een fiasco, alle smeekbedes en reizen van het schepencollege naar de grote Amerikaanse rederijen ten spijt. Het staat niet in de Frut dat nieuws maar gelukkig zijn er andere bronnen.

Ray


14-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys zet punten op de i in Europa


Open brief aan Commissaris Olli Rehn

Brussel, 11 april 2008

Mijnheer de Commissaris,

Momenteel bent u samen met Commissievoorzitter Barroso in Turkije. Deze kandidaat-lidstaat verkeert momenteel in een politieke crisis, nu een procureur de regeringspartij AKP buiten de wet wil laten stellen. Unaniem besliste het Turkse hooggerechtshof dat de vraag ontvankelijk is. Meer dan 70 gezagsdragers dreigen hun politieke rechten te verliezen, onder wie eerste minister Erdogan en president Gül.

U reageerde zeer fel op deze nieuwe ontwikkelingen in Turkije, door er onder meer op te wijzen dat in de Europese Unie politiek bedreven wordt via de stembus en het parlementaire debat. In de commissie Buitenlandse Zaken van het Europees Parlement voegde u daar nog aan toe dat u zich niet kan voorstellen dat een legale, populaire politieke partij die geen geweld gebruikt of propageert, verboden zou worden.

Het spijt mij u te moeten wijzen op het feit dat zoiets al wel degelijk gebeurd is in de Europese Unie, meer bepaald in België waar zich de 'hoofdstad van Europa' bevindt. Op 9 november 2004 werd het Vlaams Blok door het Hof van Cassatie in Brussel definitief veroordeeld voor 'racisme'. Het Vlaams Blok - dat voor de onafhankelijkheid van Vlaanderen opkwam en niet racistisch was - was op dat moment de grootste partij in Vlaanderen en zelfs in België. Strikt genomen werd de partij niet verboden, maar de praktische gevolgen kwamen op hetzelfde neer. Door het vonnis werd lidmaatschap aan de partij de facto strafbaar gesteld.

Zowel in eerste als in tweede aanleg hadden de rechters geweigerd het Vlaams Blok te veroordelen, op basis van de argumenten die u zelf aanhaalt in de Turkse context.

De Belgische antiracismewetgeving definieert racisme niet, en werd doelbewust zo vaag gemaakt dat alles en iedereen kan veroordeeld worden. Eén van de elementen in het vonnis betrof een artikel over vrouwenbesnijdenissen. De rechtbank betwistte de in het artikel aangehaalde feiten niet, doch verklaarde dat het stuk niet bedoeld was om moslimvrouwen te helpen maar "om de islam te stigmatiseren". Ongetwijfeld bent ook u er zich van bewust dat een dergelijke uitspraak in feite niet gericht is tegen het racisme, maar tegen de vrijheid van meningsuiting.

Het is nog nooit gebeurd dat een partij, laat staan een regeringspartij, dreigt verboden te worden in een kandidaat-lidstaat. Het is een reden temeer om nog eens goed na te denken of een land als Turkije eigenlijk wel thuishoort in de Europese Unie. Maar de ontnuchterende realiteit is dat in België al eens een partij verboden werd. U was toen overigens al lid van de Europese Commissie.

Laat het een waarschuwing zijn voor degenen die Europa willen opbouwen volgens het Belgische model.

Philip Claeys,

Europees parlementslid.



Voor deze brief krijgt Philip Claeys : 

*****

en geen halve maan




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlusconi wint exit-polls



Exit polls gewonnen met 2% verschil ? Nu nog de verkiezingen.  Genoeg afgedragen aan de geheime eedgenootschappen ? Ook al maakt het niet zo veel uit, liever de Silvio dan een graaisos.  Hoe geringer de rode invloed in Europa, hoe beter.  Wij vinden 5% een mooi cijfer voor de Europese volksverraders.

Maar de Italiaanse verkiezingen zijn onze zaak niet : wij zijn gelukkig met onze Nonkel Kruk en zijn formidabele uitstraling.


Volgens exit-polls heeft Silvio Berlusconi de Italiaanse parlementsverkiezingen gewonnen. Zijn voorsprong op de nummer 2 is echter gering: het centrumrechtse blok van Berlusconi heeft 42% van de stemmen gekregen, het centrumlinkse blok van zijn directe concurrent Walter Veltroni 40%. In de laatste peilingen stond Veltroni nog bijna 7% achter. Hij heeft flink ingehaald, maar dus niet genoeg.

Als de exit-polls kloppen, zal Berlusconi voor de 3e keer premier worden. In zijn 2e termijn had hij een primeur: het lukte hem als enige premier na de Tweede Wereldoorlog de volledige periode uit te zitten. De verkiezingen erna verloor hij echter nipt van de centrumlinkse politicus Romano Prodi. Na 2 jaar viel het kabinet van Prodi alweer, waarna er nieuwe verkiezingen werden uitgeschreven.

Hoewel Walter Veltroni steeds probeerde duidelijk te maken dat hij niets met de impopulaire Prodi te maken heeft, werd hij toch afgestraft op het wankele beleid van zijn centrumlinkse voorganger. En zo kon Berlusconi weer winnen. Mede doordat de multimiljonair een verkiezingsdebat met de welbespraakte Veltroni weigerde. De officiële uitslag zal later vandaag bekend worden gemaakt.

Savat

http://italie.blog.nl/berlusconi/2008/04/14/exit-polls-berlusconi-winnaar-verkiezingen




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!