Angeltjes
23-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blij geen 60 meer te zijn !


'Drugsaanpak mislukt; legaliseer wietteelt'

woensdag 23 april 2008 10:27

Wietteelt in Nederland moet legaal worden, vindt Hans van Duijn, baas van de politiebond NPB. Ook zou de overheid onder toezicht harddrugs moeten verstrekken aan verslaafden.

De 60-jarige Van Duijn vertrekt eind mei als NPB-voorzitter.

****************************************************************************************

60 ?  Blij dat we die kaap al lang achter ons hebben, want als het verstand er dan nog niet is, ziet het er slecht uit voor de toekomst. 

Doei, Van Duijn, ga maar lekker paffen en maffen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang dient klacht in bij Raad van State tegen Vaste Nationale Cultuurpactcommissie



We hadden het u gisteren aangekondigd in ons artikel over de VRT, dat ook de Vaste Nationale Cultuurpactcommissie zich in het nieuws aan het werken is.

Deze commissie die in 1973 opgericht werd om de filosofische en  andere minderheden te beschermen, is in handen van de politieke partijen ontaard tot een bolwerk dat zélf discrimineert. Wij nemen de tekst van Bruno Valkeniers over en komen later nog terug op enkele merkwaardige standpunten


22.04.2008 16.41u - Gisteren discussieerde de Vaste Nationale Cultuurpactcommissie, die moet waken over de goede uitvoering van de cultuurpactwet, over een voorstel om klachten van het Vlaams Belang op een andere manier te behandelen dan de andere klachten. De voorzitter stelde dat er zich een probleem voordeed ‘inzake de toetsing van de ontvankelijkheid naar indiener aan de bepalingen van artikel 3 van de cultuurpactwet’. Dit artikel bepaalt dat gebruikers aanspraak kunnen maken op de bepalingen van de cultuurpactwet, op voorwaarde dat zij de principes en de regels van de democratie aanvaarden en naleven.

De Vaste Nationale Cultuurpactcommissie heeft het standpunt, zoals dat verwoord staat in de ontwerpnotulen van het bureau van 8 maart 2008, bevestigd. Op de leden van het Vlaams Belang na, die tegen stemden, keurde de voltallige Commissie het volgende standpunt goed: “De behandeling van dossiers uitgaande van het Vlaams Belang wordt in beraad gehouden, totdat de Raad van State in het dossier van de partijfinanciering van het Vlaams Belang beschikt zal hebben, of totdat er een ander vonnis/arrest met kracht van gewijsde in deze problematiek voorhanden is.” Om zich in te dekken, stelt men dat dit een maatregel is met algemene draagkracht die desgevallend ook in andere dossiers kan aangewend worden. Het is echter duidelijk dat deze maatregel in de praktijk enkel maar van toepassing zal zijn op partijen waar de Franstaligen in de Cultuurpactcommissie een probleem mee hebben.

De vier Vlaams Belang-leden waren aanwezig. Paul Puttemans en Barbara Bonte hebben zich fel tegen deze beslissing verzet en wezen erop dat het anders behandelen van klagers naargelang hun ideologische of politieke overtuiging een overtreding is van de antidiscriminatiewet. Bovendien heeft het Vlaams Belang steeds de regels van de democratie aanvaard en nageleefd. Onze vertegenwoordigers benadrukten dat er geen juridische basis is om artikel 3 van de Cultuurpactwet in te roepen. De hangende procedure bij de Raad van State heeft niets te maken met de werking van de VNC.

De beslissing van de VNC is bovendien in strijd met haar eigen reglementen, die stellen dat men ideologisch niet mag discrimineren. De stelling dat het Vlaams Belang ‘de principes en de regels van de democratie niet aanvaardt’ is een subjectieve, politieke stelling en op geen enkel rechtsfeit gebaseerd.

Het Vlaams Belang zal deze beslissing van de VNC, die neerkomt op rechtsweigering, aanvechten voor de Raad van State. De VNC is immers geen speelgoedje in handen van politieke partijen, die ook dit instrument misbruiken voor puur partijpolitieke doeleinden.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selectieve verontwaardiging over Zimbabwe



 Riepen de Zuid-Afrikaanse ANC-partijleider Jacob Zuma als VN-chef Ban Ki-moon vandaag nog in 'zachte bewoordingen', dat de situatie in Zimbabwe "onacceptabel"is; Afrikaanse kerkleiders riepen op tot onmiddellijke actie, omdat een volkerenmoord nabij zou zijn. "Wij waarschuwen de wereld dat wij spoedig getuige zullen zijn van een genocide als die in Kenia, Rwanda, Burundi en andere kritieke gebieden in Afrika en elders, als er niets wordt gedaan om de mensen van Zimbabwe uit hun gevaarlijke situatie te verlossen", schrijven de kerkleiders.

 
Wat fijn van de ANC-wipper Zuma, de politiek-correcte postkaart Ban-ki-moon  en de Afrikaanse kerkleiders om te wijzen op de explosieve situatie in de dictatuurstaat Zimbabwe.  Zolang het land Rhodesië heette, viel het best mee met wildemanstoestanden.  Wat ons echter opvalt, is dat bij de verwijzingen naar andere rumoerige staten, Zuid-Afrika ontbreekt !  Daar weten de heren toevallig niets over te zeggen : stom, doof en blind zijn ze voor de stille genocide, de schandelijke criminaliteit, de bijna 3000 "plaasmoorden" (moorden op boeren), de erbarmelijke sociale toestanden, de volkerenvlucht,  enz.  Selectieve verontwaardiging, zoals te verwachten van deze fraaie creaturen.
 
De uitslag van de presidentsverkiezingen van 29 maart is nog altijd niet bekendgemaakt en het land verkeert in een diepe crisis. President Robert Mugabe en zijn partij ZANU-PF lijken via allerlei manipulaties te proberen de macht te behouden. Mensenrechtenorganisaties hebben gemeld dat ZANU-PF-leden martelkampen hebben opgezet om mensen die ervan verdacht worden afgelopen maand op de oppositionele MDC te hebben gestemd, systematisch te selecteren, af te tuigen en te martelen. Ook heeft Mugabe direct na de verkiezingen 77 ton wapens besteld in China en zijn er Chinese militairen op de been in Zimbabwe, meldden verschillende media op basis van anonieme regeringsbronnen. Het eerste Chinese schip met aan boord drie miljoen kogels, 1500 raketgranaten en 2500 mortiergranaten bestemd voor Zimbabwe vaart nog steeds rond voor de kust van Afrika. Havenarbeiders in de regio weigerden de lading te lossen. Ze vrezen voor gewelddadig ingrijpen van Mugabe in Zimbabwe.



Het is geen getrukeerde foto : daartoe zijn wij niet in staat.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pennsylvania (USA)





Een aparte overwinningsfoto van mevrouw Clinton. Ze is nog niet in het Witte Huis of ze keert de kiezers al haar rug toe. Jammer dat bij de Republikeinen geen vrouw optreedt : dan kon het een echt worstel-moddergevecht worden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de bussen, de politie, nu de pompiers


Jongeren bekogelen brandweer in Anderlecht

wo 23/04/08 - In Anderlecht is de brandweer gisteravond bekogeld tijdens het blussen van een brandende auto.

Het incident deed zich voor in de Jorezstraat, vlak bij de plaats waar vorige week twee politiewagens werden beschoten.

Jongeren gooiden spullen naar de brandweer. Op hetzelfde moment werd ook brandgesticht in een flatgebouw aan het Albert I-plein. Daar bleef de schade beperkt


****************************************************

- Een autootje was vanzelf in brand gevlogen.

- Als de pompiers komen blussen, wordt ze bekogeld (niet met kogels, dit was slechts een oefening)

- Een brandje wordt  gesticht in een flatgebouw, maar "de schade bleef beperkt".

Eigenlijk veel herrie om niets. Die deugnieten toch.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rapport Van San moet openbaar




Het was een vervelende zaak voor het Politburo dat de Stad Antwerpen regeert, om een rapport dat betaald was met de centen van Mohamed-Jan-en-Alleman, onder  tafel te vegen.

Het rapport gold de toestand in verband met prostitutie en commerciële seks nà de acties die ondernomen worden om deze sector te beteugelen. 

De stad bestelt bij Marion van San van de universiteit van Rotterdam het rapport.  Mevrouw Van San heeft al meerdere samenlevingsverslagen opgesteld, die vaak gecontesteerd werden door de politiek-correcte kniebuigers.  Men was er echter van overtuigd ditmaal een diploma te ontvangen van Marion met felicitaties ; in de stad van Allah  grijpt enkel gereglementeerde seks plaats, op het ritme zoals voorgeschreven door Stalin Janssens (u ziet ,we hebben Poetin vervangen door Stalin, is het beter ?) en in de lokalen in de wijk die hij in zijn goedertierenheid  daarvoor ter beschikking stelt.

Helaas, driewerf, het onderzoek van Marion wijst uit dat het er even wuft, zondig, hypocriet, ellendig blijft aan toegaan over gans het stadsgrondgebied.  De grote schoonmaak heeft een verhuizing met zich meegebracht en Van San gaat dieper in op de verschillende aspecten van allerlei vormen van stilling van de geslachtsdrift.  Stalin heeft Monica De Conicnk opgestuurd om het verslag gemutileerd voor te stellen aan gemeenteraad en pers, zogenaamd om de identiteit van een aantal geïnterviewden te beschemen.  Vooral om zichzelf te behoeden voor kritiek, want daar houdt Stalin niet van.

Er werd klacht ingediend bij de commissie van openbaarheid van bestuur en die heeft beslist, dat het verslag van Van San openbaar moet gemaakt worden met weglating van de namen van de getuigen. We zullen nu vernemen wat elke Antwerpenaar al lang weet, dat de prostitutie hier nog welig tiert in allerlei varianten en  voor ieders wat wil.

Onthullend in deze zaak is weer eens de dictatoriale wijze waarop een man meent deze stad naar zijn hand te kunnen zetten.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie in A met gestapo-methodes (tegen Witmans)



Tekst overgenomen ex : redactie Tscheldt

Een 79-jarige vrouw uit Antwerpen is vorige week gearresteerd omdat ze broodkruimels had gestrooid voor de vogeltjes.

Stadswachters hadden de bejaarde gesommeerd om de kruimels op te ruimen, omdat in hun ogen sprake was van illegale vuilstort. De vrouw ging daar niet op in en stapte op de bus. Daarop waarschuwden de toezichthouders de politie.  Die kwam met loeiende sirene aanrijden en dwong de bus tot stoppen. De bejaarde vrouw werd daarop hardhandig gearresteerd.

Een politiewoordvoerder bevestigt het verhaal maandag in Het Laatste Nieuws. 
"Als het politieoptreden volgens haar onwettig was, kan ze een klacht indienen bij onze dienst Intern Toezicht", is zijn commentaar.

******************************************************

Wij geven hierop geen woord commentaar .  Jullie wel, hopen we.


22-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Publiciteit
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelen wil 10% vreemden als ambtenaar



Somers vindt dat het ambtenarenkorps van Mechelen (waar hij toevallig via allerlei slinkse manoeuvres burgemeester is kunnen blijven) voor 10% uit vreemdelingen moet bestaan,  een afspiegeling van de werkelijkheid, zegt de vlotte waarheids-ontduiker.

De 90% overige witmansen zullen blij zijn maar die zijn niet op de weireld gekomen om gelukkig en vreugdevol te arbeiden. In Het Laatste Nieuws staat dat de vrouwen aan de loketten in Mechelen een hoofddoek mogen dragen , kwestie van zich te kunnen manifesteren als overtuigde aanhangsters van de bescheiden en vredelievende  islam.  Vlaams-nationalisten die een leeuwenspeldje dragen, worden niet ontslagen zoals men soms zegt, maar wel gestompt, geslagen en buitengedragen zodat ze nooit meer terugkeren.

Het zijn allemaal vreemde, kronkelige redeneringen die gevolgd worden door de traditionele politici : Marokkanen en Turken -want daar gaat het in hoofdzake om, laten we niet rond de allochtone pot draaien- krijgen precies dezelfde kansen van opleiding en deelname aan examens als Joske Vermeulen.  Onlangs was er een examen in Antwerpen voor politie-inspecteurs waar meer dan 100 vreemdelingen hadden aan deelgenomen : geen enkele was geslaagd.  Wat moet je dan doen ?  De normen verlagen ?  De witmansen uitsluiten ?  Het examen vervalsen ?

Dus onze simpele vraag aan Bartje Somers luidt : "Vriend, hoe ga je dat bewerkstelligen je 10% ?  Zonder te sjoemelen ?  Folders uitdelen met vraag en antwoord in het Arabaisch zodat de witmansen het niet verstaan ?  De normen verlagen, zodat de kwaliteit van het personeel snel zakt ? "

Alweer een fraai staaltje van doorgezakt poco-gedrag.



Mechelen in de goede oude tijd, toen we elke nacht de maan gingen blussen. Met eigen volk.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije in de EU ? Lekker niet.

Een brug te ver: Turkije in de Europese Unie
door Philip Claeys en Koen Dillen
Prijs:
€ 12.50
Aantal pagina's: 210
Uitgeverij Egmont
 
 
In dit boek leggen Philip Claeys en Koen Dillen uit waarom Turkije geen lid mag worden van de Europese Unie. De gevolgen van een mogelijke toetreding zijn immers niet te overzien. Zo zou de grootste lidstaat van de EU, indien Turkije daadwerkelijk zou toetreden, niet eens een Europees land zijn.

Turkije maakt deel uit van de islamitische beschavingsgemeenschap, en is zeker geen democratie naar Europees model. Ook sociaal-economisch valt het land niet in te passen in Europa; een Turkse toetreding zou een regelrechte aderlating betekenen. Bovendien zou elke Turk het recht krijgen zich in de Europese Unie te vestigen, wat onvermijdelijk zou leiden tot een nieuwe massale immigratiegolf.

Politici van de traditionele partijen trachten het debat te ontlopen, terwijl achter de schermen het nodige wordt gedaan om de toetreding van Turkije op te dringen als een voldongen feit. Naar de mening van de bevolking wordt uitdrukkelijk niet gevraagd.

Turkije hoort niet thuis in de Europese Unie, maar dat betekent niet dat het geen bevriend land moet blijven. Daarom pleiten Claeys en Dillen voor een realistisch alternatief: een bevoorrecht partnerschap.

Pub


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinska Bronska



Tussen al de hardheid en valsheid van van het dagelijkse  bestaan een sprankje poëzie op deze mooie lentedag.

Dinska Bronska

Karel van den Oever * [Antwerpen 1879 – 1926]


Uit een oud dorp
- kameelbruin als de steppe -
uit Plocka
kwam Dinska Bronska.
Haar hoofddoek was pruisisch-blauw
en heur haar vlas-geel;
ook waren haar ogen blauw
als fjord-water.
Zij rook naar knoflook en spar,
zij droeg laarzen
en ging zeer zwaar en gauw.

In het 'Hotel Lapland' zat zij
bij een tafel aan het straat-raam:
zij schreef 'n brief.
Een haarlok viel laag op haar rode kaak
en zij stak haar tong uit,
want zij schreef moeilijk die brief
en daaronder 'Dinska Bronska', haar naam.
Ze stak ook de penstok in haar mond
en zocht met haar ogen langs het plafond.

Op het papier waren 'n inktvlek
en groot gestrompel van letters:
zij kocht het voor vijf centiem
in de kruidenierszaak
over het hotel.
Er was 'n beetje inkt aan haar kaak.


O, Dinska Bronska,
gij vertrekt naar Canada:
de verroeste stoomboot wacht langs de kaai.
Gij laast op een almanak
der 'Red Star Line'
dat Canada groter appels,
o, hoger en geler koren heeft dan Plocka.
Het moet in Canada veel beter zijn!

O, Dinska Bronska,
met je zeer dikke vingers:
je schrijft zo moeilijk die brief.
Je ogen zoeken vliegen op het plafond.
'Moj Boze!'
Er zit 'n tranen-veeg,
o zo verdrietig,
van je blauwe ogen naar je mond.

O, Dinska Bronska !



Eugeen van Mieghem

(De Red Star Line kade)

* Karel van den Oever stamde uit een Friese koopmansfamilie die zich in 1842 in Antwerpen had gevestigd. Hij was van 1905 tot 1912 redactiesecretaris van het door hem en Jozef Muls opgerichte literaire tijdschrift Vlaamsche Arbeid (1905-1930), waarin Jan van Nijlen de kroniek "Verhalend proza en toneel" verzorgde. Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog vluchtte Van den Oever naar Nederland en verbleef hij in Den Haag en Baarn. Na de oorlog, weer terug in Antwerpen, ging hij over tot het humanitair expressionisme. Hij was tevens overtuigd flamingant en katholiek. Terugkerende thema's die in zijn poëzie en proza tot uitdrukking komen, zijn dan ook God, de dood en zonde. Van den Oever is vooral bekend door zijn gedicht Dinska Bronska. Dit is evenals de meeste van zijn gedichten concreet beschrijvend van stijl. - (Wikipedia)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V E R B E T E R I N G VRT



In ons prettige stukje over de esbattementen van de VRT hebben wij geheel per abuis het verkeerde logo gebruikt, namelijk dat met de 3 nullen (000).  Wij verontschuldigen ons bij de talrijke medewerkers en fans van de instelling voor dit technische mankement.  Beter dan wie ook, begrijpt men aan de Reyerslaan dat storingen en technische gebreken zich kunnen voordoen.  Hieronder het juiste en door velen zo geliefde logo van de 0verbodige 0nvlaamse 0penbare 0mroep.




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de Afgrond ? Volg Mariëtte Hamer langs hier !



Wij herinneren ons uit de tijd van de voorzittersverkiezingen bij de socialisten hier te lande, dat wij ijverig militeerden voor Erik de Bruyn.  het is zo lang gelden, dat we bijna Henk de Bruyn schreven, maar die behoort tot een generatie die ons verlaten heeft en tot een andere discipline.

Caroline was aangeduid door den baard als zijn opvolgster : "De die, en geen andere" zo klonkt het democratisch uit zijn mond, en zoals hij het ook telkens doet als hij zin heeft om te trouwen.  Wij vonden Caroline, het Hasseltse wicht dat door Stevaert naar Mechelen was versast toen ook hij er de buik vol van had, een zeurtrien maar komaan, bij de socialisten kan het niet slecht genoeg gaan.  Tot Erik de Bruyn "Piep" riep.  Erik, de groene communist, de vakbonder, de ijzeren soldaat van het trouwe militante Marxisme.  Met hem aan het roer van de partaai stevent de krabbenmand van de roden af  op een record bij de verkiezingen : met de hakken over de kiesdrempelsloot.  Wij herinneren ons ook nog enkele verontruste lezers van Vlaams-nationale inslag, die ons bekommerd schreven, of wij wel wisten waarvoor De Bruyn eigenlijk stond ?  Ja, dat wisten wij, voor een electorale nederlaag zonder weerga.  Intussen is het duidelijk dat ook Caroline een geweldige prestatie zal neerzetten.  Haar grootste troef is haar bescheidenheid en de manier waarop ze omgang heeft met de gewone man en vrouw : Caroline misprijst dat soort losers en laat het merken. Zéér goed.

Nu, bij onze Noorderburen heet de socialistische partij, de Partij van de Arbeid (hier hebben wij dat ook, in miniatuuruitgave) . Bij de NL-socialisten, rommelt het alsof de Etna verplaatst is naar het Damplein of het Binnenhof.  De PvdA-ers gaan niet alleen achteruit bij peilingen, maar ook bij verkiezingen, zij hebben hun partij volgestouwd met universitairen die een carrière zoeken.   De meesten van hen zijn de mening toegedaan dat NL een provincie is van Marokko én een kolonie van Turkije en dat hun landstrouw deze beide excellente naties toekomt.

Met alle zich aankondigende electorale calamiteiten, hebben de rooie rakkers vanonder het stof hun "rooie vrouwen" opgedolven, in de hoop dat deze kenauen in staat zullen zijn de partij haar geloofwaardigheid terug te geven.  In de regering zitten enkele van die types met Ella Vogelaar als absoluut dieptepunt van onverschilligheid en onkunde.

De fractie zal nu geleid worden door een ander overblijfsel van de woelige jaren '70, Mariëtte Hamer  die u bezig zag tijdens het Tweede Kamerdebat "Allen tegen Een" : de 142 kamerleden tegen de PVV van Wilders.  Die drammerige kopstoot zal de socialisten verder begeleiden naar de afgrond. Langs hier, volg de gids.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang geleden, niet vergeten : de VRT, de 4 Nullen


Volgens de officiële documenten die op internet ter inzage zijn, blijkt de VRT einde 2006 over circa 3.000 personeelsleden te beschikken. Angeltjes, en niet de politieke partij van onze voorkeur, is om verschillende redenen van oordeel dat dèze openbare omroep gegroeid is tot een megalomaan instituut dat door de partijpolitiek misbruikt wordt als toeter voor het regime.  De politiek hoeft niets te vragen, zij heeft het huis volledig in handen.


Enerzijds is er de journalistieke afdeling die zowel vroeger als ook nu permanent onder vuur ligt en de verwijten ontvangt zowel van links als van rechts niet objectief te zijn.  Inderdaad, dames en heren, ook van links komen er protesten : als de redactie een stukje "nieuws geeft over een Vlaams-nationale manifestatie, of erger nog een Vlaams Belanger in woord en beeld brengt, komen er altijd mails, brieven en telefoons dat zoiets niet gepermitteerd is.  De VRT-redactie is zeer in zijn schik met die commentaren, want zij gebruiken ze als argument om aan te tonen hoe neutraal ze zijn, want ze worden door links op de vingers getikt.  "Met ons is alles in orde" lacht Linda de Win en trappelt als een mini-Carmen in haar strakke VRT-keurslijfje.

En zo leeft men aan de Reyerslaan in zijn eigen sprookjeswereld en doet men rustig voort met het leggen van persoonlijke accenten,  onbeschaamd eigen voorkeuren tentoonspreidend.  Het gaat soms over enkele tientallen seconden maar de politiek gevoelige kijkers hebben dit natuurlijk door.  De voorkeurbehandeling voor een partijtje als Spirit is langzamerhand een klucht aan het worden. In Nederland bestaat hetzelfde probleem : de nieuwsredacties worden uitsluitend bemand (bevrouwd, bemenst om in de geest van het onderwerp te blijven) door politiek correcte aanhangers die openlijk toegeven : "Wij vinden de mensen van Groen-Links veel aangenamer om mee te praten dan die van de rechterkant".  En dan ?

Laten we nog eenmaal verwijzen naar het redactiestandpunt dat onder druk van Bert Degraeve (en in zijn aanwezigheid) tot stand kwam in 2001 :   Vlaams Blok mocht niet behandeld worden als een normale partij.  Is dat standpunt inmiddels herroepen ? Hier leest u meer over deze kwestie :

http://www.ethesis.net/vlaams_belang_pers/vlaams_belang_pers.htm




De nauwelijks verhulde  partijpolitieke interventies in de nieuwsredactie is voor ons, Angeltjes,  een grote en onoverkomelijke struikelsteen bij ons oordeel over de VRT.   Ooit  verklaarde Kris Hoflack in Humo : "Objectiviteit bestaat niet".  Zo zijn ze er van af.  Let wel, deze paus van de linkse inquisitie, gewezen de Morgen redacteur, heeft een directeursfunctie en heel de redactie kan achter zijn rug schuilen. Het zoveelste bewijs, dat als links op basis van benoemingen eigen creaturen in verantwoordelijke posities parachuteert,  deze vaak ongeschikt zijn voor de job en zich enkel kunnen handhaven met intriges, Chinese redeneringen en snauwpartijen.

In de loop de jaren heeft de VRT zich ontwikkeld tot het "Ministerie van propaganda & ontspanning" dat eerst geleid werd door journalisten-halve-politici : Vanden Bussche, Jan Ceuleers, Cas Goossens, Piet van Roe en vervolgens door zogenaamde managers uit de privé, onder wie de uitvinder van de grootheidswaanzin, Tony Mary. Een zaak had Mary goed bekeken : met dit zootje ambtenaren kon geen behoorlijk product gemaakt worden. Hij duwde door, dat de écht getalenteerde jongens en meisjes zich verzamelden in  eigen productieteams die rijkelijk betaald werden door de VRT en de rest kon door de gangen blijven slenteren en zich "belangrijk" vinden zonder noemenswaardige inspanning te leveren.

De politiek bleef geld pompen, het personeelsbestand breidde uit en omwille van de typisch belgische osmose tussen politiek en syndicalisme zijn de vakbonden op àlle niveaus bij alle beslissingen betrokken.  Meer nog dan de Raad van Bestuur, want die functioneert met een gereduceerde bevoegdheid  zodat de voorzitter, de sluwe socialist Guy Peeters alle macht naar zich getrokken heeft.  Men zit vooral verveeld met de grote aanwezigheid van 3 Vlaams Belangers  en laten we hopen dat dat aantal moge toenemen na de verkiezingen van 2009

Vandaag heerst er onrust bij het personeel in verband met negatieve evaluaties.  Er zijn er die bang zijn hun job te verliezen.  Dat argument gebruiken sommige journalisten ook als ze  in de uitoefening van hun vak op de korrel genomen worden op een onvriendelijke blog : "Moet ik mijn job kwijtspelen ?"   Veel van die ijdeltuiten en betweters zijn ver van moedig als het over het eigen hachje gaat.  Zij zijn het slachtoffer van de sfeer in hun bedrijf dat beheerst wordt door : arrogantie, betweterigheid, intriges, affairisme, relaties, en misplaatst vedettisme.

Onze stelling is vrij simpel : de staat moet niet zorgen voor ontspanning van de burgers middels televisiezenders.  Laat dat over aan de commercie. Een flink afgeslankte VRT moet zich herbronnen op zijn fundamentele openbare taak, ten dienste van heel de gemeenschap, ook van de ideologische en filosofische minderheden (tiens, lang geleden dat we daaarover nog gehoord hebben, wacht maar ... de Vaste Cultuurpact Commissie komt binnenkort ter sprake).  Mocht dit ooit verwezenlijkt worden, zullen de betrokkenen afvloeien zoals voorzien in hun statuut of contract. 

Zo zijn de regels in Grotemensenland maar dat weet men bij de 0000 nog niet.

Ray

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een schitterend moslim voorstel



Mekka moet centrum van de wereld worden



 

Als het van enkele moslimleiders afhangt, spreken we binnenkort niet langer van Greenwich Mean Time (GMT) maar van 'Mekka Time'.  Tot die conclusie kwamen de leiders op de conferentie 'Mekka, centrum van de wereld, theorie en praktijk' in Qatar.  Volgens de BBC zijn de moslimwetenschappers en -geestelijken het er over eens dat de heilige stad in Saudi-Arabië het centrum van de wereld is en hét referentiepunt voor wereldtijd moet zijn in plaats van Londen. (hlnsydney/sps)
22/04/08 02u14

*******************************************************

Angeltjes stemt VOOR.  Tegelijk eisen wij dat de ongelovige honden van wetenschappers nu eindelijk willen toegeven dat de aarde PLAT is en dat er eerst op de wereld moslims waren, dan apen en dan mensen.

Een enthousiaste redactie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Loones (N-VA) liegt niet overtuigend



Het parket vraagt de parlementaire onschendbaarheid op te heffen van Jan Loones (N-VA) : hij heeft een 10-tal boetes  voor circa duizend euri niet betaald. 

Loones is advocaat,  Vlaams volksvertegenwoordiger en eerste schepen van Koksijde/Oostduinkerke

Hij lacht met het "akkefietje" en haalt volgende verklaringen aan :

- ik ben slordig  en chaotisch  ("kies voor de chaoot")
- ik rij te rap en parkeer zo maar ergens ("kies voor de verkeersagressor")
- mijn vrouw doet de betalingen ("kies voor de sloef" -
ik weet het, ik zal het nooit meer herhalen)
- ik wou zien wat er gebeurt als een mens zijn boetes niet betaalt ("kies voor het kerstekind")

Op het laatst schoot Loones nog een argument te binnen : ik wil mijn boetegeld niet zien wegvloeien naar Wallonië. ("kies voor een Vlaams-nationalist wiens partij voor de transfers stemt")

Voor ons moet de parlementaire onschendbaarheid van Loones niet opgeheven worden (dan kunnen we dit mooi noteren voor  gelijkaardige gevallen in de toekomst, als het een andere partij betreft).  Maar het is ronduit onverstandig en belachelijk om de mensen een menu met redenen voor te leggen waar zij kunnen uit kiezen.  Niemand vraagt om een pleidooi, zeg de waarheid en zwijg, je hebt een voorbeeldfunctie !

Jan,  ik heb je steeds gewaardeerd als een Vlaams-nationalist. Liegen gaat jou niet goed af en toch doe je het.  Je stelt jezelf voor op je webstek als een wereldburger maar je gedraagt je nog steeds als een chaotische opportunist die zijn tweede Volksunie aan het beleven is.  Betaal je boetes (wat je inmiddels schijnt gedaan te hebben) en keer terug tot de werkelijkheid, Vlaams-nationale wereldburgers zijn er veel meer dan jij denkt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mesjeu Olivier Chastel être sécretaire état très bon



Mesdames, Mesjeus,

Etre bon avec vous ?  Alors moi aussi etre bon.

Je parler avec tu et toi sur Olivier Chastel, secretaire d'état  affaires internachionales.  Etre bon ? 

Olivier etre pharmacien, tourneur de pilulles mais vivre à Charleroi pas possible.   Faire politique, beaucoup d'argent prendre dans la caisse.

Etre bon ?

Olivier parler tres bien néerlandaise et anglaise.  Très bon, parler comme tu et toi : bla bla ici, bla bla là.  Oewone, toe, trie.

Mais que arriver ?  Olivier aller a Top Europe avec autres grands talents politiques et ne pas comprendre rien de knots de la conversation.  Olivier pleurer.  Demander à Top Europe : parler Charleroi avec moi. 

Napoleon Gucht etre kwaad.

Maintenant Olivier apprendre anglais.  Pas néerlandais, non.  Vive le Belle chique !

***************************************************

Hoe vaker het land B naar internationale conferenties figuren van dat niveau afvaardigt, die geen jota Engels begrijpen, laat staan spreken, des te  beter om de reputatie van dit onland te schaden.

Deze staatssecretaris is een liberaal ditmaal (MR), die van gisteren was een socialist.  De vaststellingen zijn dezelfde : jonge Walen zijn helaas zoals afgebeeld op hun vlag, grote kiekens.

Ray

http://www.jevotechastel.be/index.php


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janssens Censor wordt Janssens Tolero (dank aan Gina)


De weggehaalde spotprent van burgemeester Janssens is op zijn persoonlijk bevel terug opgehangen, in een tentoonstelling te Merksem.

Na al de persaandacht bij dit lichtjes ridicule incident, was dit een mooie gelegenheid voor de plaatselijke Poetin om blijk te geven van zijn breeddenkendheid. 

De ambtenaar in kwestie trad in actie omdat hij een mogelijke sanctie verwachtte ; deze man weet zoals iedereen, hoe zes maand geleden bij een bezoek aan een brandweerkazerne, Janssens onverwacht als een teringwijf te keer ging tegen een poster die niet eens naakt  voorstelde maar gewoon een sexy leuke  vrouw. De meest ongeschikte burgemeester ooit van deze stad werd plots een voorvechter van vrouwenrechten, daar waar hij zelf een vrouwelijke voorganger uit haar zetel pestte en àl de vrouwelijke raadsleden over de partijen heen een zitting verlieten, omdat  Poetin weer eens aan het beledigen sloeg.  Eigenlijk is die man met al zijn complexen een deerniswekkende sukkel.

Men rekent een burgemeester niet alleen af op zijn beleid (en dat is tot hiertoe zeer zwak) ook op zijn persoonlijkheid en dat is die van een kille haai.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Walter Maes




Ons Brasschaats gemeenteraadslid,  fervent lezer en reageerder bij Angeltjes, Walter Maes, die onlangs een zware chirurgische ingreep onderging, is stilletjesaan aan de beterhand.  Dat vernemen wij met genoegen.  Nu het lenteweer van de opwarmende aarde in aantocht is, zal het heerlijk fietsen worden.  Angeltjes zocht voor Walter enkele toegewijde begeleidsters uit : uit het land van de elegantste en mooiste vrouwen ter wereld, Viëtnam.  Walter  ze staan klaar met hun velootjes, ze zullen niet in je rug duwen maar je wel op sleeptouw nemen.



Hier stond een mooie foto van twee fietsende Vietnamese meisjes, die helaas door hun bezitter (de Foto-Eigenaar) opgeëist zijn geworden.  Je hebt mensen die graag pronken met hun afbeeldingen op internet maar er possessief mee omspringen : kijken mag maar afblijven moet.   Onze mooie Vietnamezen zullen het beslist naar hun zin hebben met de soepele Foto-Eigenaar.


21-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onwaarachtige leugens van Justitie gaan verder


U kan het zich niet voorstellen hoe opgelucht u, burger van het verdwijnende land B , zich moet voelen na de mededeling van de Allerhoogste Opperrechter van Justitie, Jo van Deurzen, dat eindelijk de vederpennen, de inktpotten en de dikke registers zullen vervangen worden door computers.
 
Elke keer als een nieuwe minister van justitie aantreedt, wordt ons dat verhaal opgedist en elke keer veinzen wij aangenaam verbaasd en verrast te zijn.   Want wij spelen graag het spel mee, heel diep in onszelf denken wij "Onnozelaar, ge kunt ze kussen" maar we glimlachen en buigen hoofs ons hoofd, alsof we dit nutteloze lichaamsdeel symbolisch aanbieden aan onze minister.
 
Na Feniks is het nu de beurt aan Cheops.  En dan komt Demosthenes, de stotteraar, Cicero de praatvader, Karel de Grote de uitvinder van de school, Keizer Karel V, de uitvinder van het beffen en tegen 2347 zal men wel bij Bill Gates zitten.  Wat een domme en onwaarachtige geschiedenissen allemaal.  De automatisering van het gerecht : Van Deurzen een man die niet eens het verschil kent tussen en naaimachine en een broodrooster vertelde zonder blikken noch blozen dat de mislukte onderdelen van het vorige automatiseringsproject Feniks zouden opgenomen worden in Cheops.  Met zulke uitlatingen ben je onmiddellijk geklasseerd bij eenieder die een klein beetje op de hoogte is van systemen.  En er zijn vandaag heel wat mensen die op de hoogte zijn van die problematiek.  Nietwaar, Kenny ?  Als je dit leest, roep eens wat.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!