Angeltjes
25-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Wij zitten in een zetel" samen met Bart Dewever

Het Loze Vissertje is er gerust in : "We mogen ons niet laten opjagen ..."  Het Loze Vissertje gedraagt zich  plots als het Rustige Patrijsje.  Als het maar smaakt, in het lekker dikke buikje.
 
De media scheppen er een sardonisch genoegen in om telkens opnieuw met lichtjes tendentieuze vragen af te stevenen op  Dewever en deze begint altijd met te antwoorden "dat hij het allemaal al lang wist,  alles voorzien had, gepland had, strategisch had ingecalculeerd, kortom de eerste van de klas met grote voorsprong, is hij".   Als er achteraf vastgesteld wordt, dat er met spek geschoten is, verontschuldigt hij zich.  We hebben het zelden meegemaakt in de Vlaamse politiek, dat iemand zich zo schaamteloos en cynisch gedraagt en met het opgewekte gezicht van de fantast de burgers blijft beetnemen. De grootste aantrekkelijkheid van de N-VA voorzitter is zijn bijzonder radde tong en welsprekendheid maar politiek is jammer genoeg geen voordrachttornooi. 
 
Zand erover, en nu aan tafel. Trouwens daar zit Bart al "in een zetel" samen met de andere Vlamingen, zoals hij het aan Knack vertelt. En hij vertelt gezapig verder, op de grappige manier die we van hem kennen : een beetje waarheid, veel naast de kwestie, een persoonlijke noot over zichzelf en weer duizend aanhangers meer, denkt hij.  "De Walen zetten Leterme onder druk en ook de N-VA zal dat van haar kant doen, als trouwe kartelpartner.  De Franstaligen kunnen trouwens te allen tijde het roer omgooien en een belangenconflict inroepen.  Maar dat raakt onze kouwe kleren niet, wij zitten in onze zetels. En het kan nog maanden duren."
 
En nu komt de hoofdschotel : "Wij hebben een parlementaire meerderheid om de splitsing goed te keuren, Ik zie geen enkele reden om dat niet te doen. Zoals de zaken er nu voorstaan, lijkt het me onwaarschijnlijk dat CD&V niet zou meestemmen voor een splitsing." Toen gisteren in de Kamer Annemans voorstelde om de in commissie goedgekeurde splitsing BHV terug op de agenda te plaatsen, zat Bart naar het plafond te staren.
 
De regering Leterme blijft dus in het zadel, de Vlamingen stemmen over tien jaar de splitsing van BHV en intussen verdampt het land B. vanzelf en de N-VA zit er gezellig bij als schitterend alibi voor de christen-democraten, die best gedijen in een tripartite die ze nooit wilden en als serviele garantie voor de belangen van de Franstaligen.
 
Het Loze Vissertje, of het Rustige Patrijsje zal weldra Het Grote Sprookjsboek voorstellen.

Mensen, schudt Vlaanderen eens wakker !

Savat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef Elbers : nieuwste boek


De Poorters van Babel :
 
het nieuwste boek van Jef Elbers

 
Gisteren keek men op de markt in Knokke raar op. Enkele moslims hielden er een protestactie waarmee ze de bevolking opriepen om zich te bekeren tot de islam. Ze droegen borden mee met de slogans ‘open de grenzen, open de geldkraan’ en ‘bange blanke bekeer u’. In het groepje bevonden zich ook twee volledig in boerka gehulde vrouwen. Valt Knokke ten prooi aan de islamisering?

De protestactie was in werkelijkheid een ludieke actie ter promotie van het nieuwe boek van Jef Elbers maar de dreiging van de islamisering is reëel en voelbaar in gans Europa. De roman ‘De Poorters van Babel – Het kalifaat van Knokke’ speelt zich af in de nieuwe Europese staat Vlaanderen waar onverwachts een spookvliegtuig landt met een honderdtal Arabieren en zwarte mensen aan boord. Niemand weet wie die illegale immigranten zijn en waar ze vandaan komen. Het politiekcorrecte Vlaanderen vangt de nieuwkomers op in een sfeer van multiculturele verdraagzaamheid, en verleent hen gastvrij asiel in het mondaine Knokke. Weldra blijkt dat die Naasten van Nergens een verborgen agenda hanteren. Onder leiding van Emir Al-Sayfoudine, ‘Het Zwaard van de Islam’, zetten ze in het geheim een financiële en politieke oorlogsoperatie op, die niets of niemand ontziet. Uiteindelijk moet deze ondergrondse jihad leiden tot de oprichting van een kalifaat in Knokke-Heist, waar voortaan de sharia heerst, de wetten van de moslims. Het einddoel is de onderwerping van het Westen aan de islam.

Dit boek, dat de islamcollaboratie in Vlaanderen op de korrel neemt, telt 256 blz., kost 12,50 euro en kan besteld worden via
www.uitgeverijegmont.be, waar u tevens een interview met de auteur kan lezen. Hier kan u een videoverslag van de boekvoorstelling vinden.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden foto van Prinses Minima met bril




Prinses Máxima met bril. Foto: Southern Press

Geen identiteit, wel een bril

(foto's mogen niet gepubliceerd worden van de Rijksvoorlichtingsdienst)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Méér pensioen in zelfstandig Vlaanderen


DIT ZIJN GEEN LICHTZINNIGE FANTASIEEN  MAAR REELE FEITEN : STUUR ZE ROND, VERSPREID ZE MASSAAL !!!

AK-VSZ    Aktiekomitee
Vlaamse Sociale Zekerheid : http://www.akvsz.org/

 
Willen de Vlamingen een dertiende maand pensioen extra?
 
De pensioenen in België zijn bijna de laagste in Europa. Minister Dupont (Parti Socialiste)  stelt voor om de laagste pensioenen met 2 % te verhogen. Wij hebben een veel beter voorstel.
 
Het bedrag dat de Vlamingen in de pot van de Sociale Zekerheid storten is veel groter dan het bedrag dat zij in de vorm van sociale uitkeringen ontvangen.  In totaal is het verschil 4 miljard  euro per jaar.
 
In 2006 bedroeg het verschil in de sector van de Pensioenen (dus de ambtenaren  uitgezonderd) 942 miljoen euro. Dit is 8  % van de in Vlaanderen uitgekeerde pensioenen. 
 
Wat zouden wij met dit bedrag kunnen doen indien de Pensioenen zouden gesplitst worden? (1)  
 
Wij zouden aan alle pensioengerechtigden in Vlaanderen een 13e maand pensioen extra kunnen geven. 
 
Dit is een gelijke procentuele verhoging voor iedereen. Er zijn nog veel andere  mogelijkheden. De verhogingen zouden kunnen rekening houden met meer sociaalgerichte  criteria zoals het totaal inkomen, het inkomen onder de armoedegrens, het  invaliditeitspercentage, e.a.  

Zo zouden wij, bijvoorbeeld, 100 euro per maand extra kunnen geven aan alle pensioengerechtigden met een pensioen tot 1.375 euro per maand.
Of een deel van het geld zou kunnen besteed worden aan extra voorzieningen voor rust- en verzorgingstehuizen.   Het is echter niet aan ons, maar aan de politici, om een bestemming te geven aan het extra geld dat beschikbaar komt. (2)
 
Of vinden de Vlamingen dit niet belangrijk? Liggen ze er niet van wakker?  Zijn dit maar symbolen? Wie heeft het hen al gevraagd?   
   
(1) De transfers bestaan al meer dan 30 jaar en zullen ook in de komende tientallen jaren blijven bestaan.  Wij ijveren al jaren voor een splitsing van de Sociale Zekerheid. Wij doen dit op basis  van ernstige argumenten, voorwaarden voor goed bestuur en onafhankelijk van iedere politieke partij. En vooral omdat wij bekommerd zijn om de sociale en materiële belangen van alle Vlamingen.
 
(2) Tegen de achtergrond van de lopende (?) regeringsonderhandelingen  zijn wij voor volledige  responsabilisering. Laat Vlamingen en Walen zelf bepalen wat hun sociale behoeften zijn en waar  ze de klemtonen willen leggen. Geef ze zowel de verantwoordelijkheid om te zorgen voor de
nodige financiële middelen  als de verantwoordelijkheid om het geld zuinig en doeltreffend te  besteden. Dat is de beste stimulans om de handen uit de mouwen steken. Eenvoudig en duidelijk.

Wij waarschuwen  tegen een halfslachtige responsabilisering die de verantwoordelijkheid beperkt  tot de uitgaven.  Dit zou de dingen zeer ingewikkeld maken. Zou tot eindeloze discussies leiden en uiteindelijk niet doeltreffend zijn. Dit zou ook als gevolg hebben dat de Vlamingen blijvend geld  moeten afdragen aan de grote pot van de Sociale Zekerheid. (of beter: bodemloze putten)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezen



CartoonGroot.jpg

@ www.spitsnieuws.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouwe krokodil van 45 : Filip Dewinter


Lijsttrekker Filip Dewinter lanceert op 1 mei al de VB-campagne voor de regionale verkiezingen van 2009

ANTWERPEN - Met een 1 mei-meeting op het Conscienceplein trekt VB-lijsttrekker Filip Dewinter de campagne voor de Vlaamse regionale verkiezingen van juni 2009 meer dan een jaar op voorhand op gang. Waarom doet hij dat?

U bent er wel heel vroeg bij om de campagne voor uzelf en de partij op gang te trekken.

Filip Dewinter: 'Vroeg begonnen is half gewonnen. In de aanloop naar verkiezingen zuigen de traditionele partijen de aandacht naar zich toe met zottigheden. Wij kennen die luxe niet. Dus moeten we op tijd beginnen en in de breedte werken om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te mobiliseren. We willen op die manier ook het puur electorale overstijgen. Want: we hèbben kiezers verloren aan het kartel CD&V/N-VA. Vraag is hoe enthousiast die kiezers nog zullen zijn wanneer het communautaire akkoord van Leterme en De Wever medio juli een lege doos blijkt.'

Probeert u 'en passant' ook rust te brengen en te vermijden dat er opnieuw een 'rel Morel' of iets van gelijke strekking ontvlamt?

'Wij hebben ons de voorbije zes, zeven maanden wat koest gehouden omdat we inderdaad eerst rust in eigen rangen moesten brengen en de gelederen sluiten. Dat is gelukt.'

Door zelf de kar te trekken, blokt u wel mogelijke Forza Flandria-initiatieven van uw nieuwbakken voorzitter Bruno Valkeniers af. Twee: Valkeniers moest en zou het VB een ander jasje aantrekken maar het is de oude krokodil Dewinter die het pleit heeft gewonnen.




'Deze oude krokodil is nog maar 45 en 1 jaar jonger dan Valkeniers. We hebben deze beslissing samen en in een klank genomen. Bovendien beweer ik niet dat er aan mijn positie niks meer zou kunnen veranderen. Het Vlaams Belang blijft bereid om de Vlaamse conservatieve krachten te bundelen maar met onze 19 procent van de stemmen, wegen we wel iets zwaarder dan pakweg LDD of N-VA. We gaan uit van onze eigen sterkte.'

Wijzigingen zijn bij uw concurrenten evenmin uitgesloten. Maar met wat we nu weten moet u het strijdperk in tegen Kris Peeters (CD&V), Dirk Van Mechelen (Open VLD), Patrick Janssens (SP.A) en Mieke Vogels (Groen!).

'Standard, Club Brugge en Anderlecht zijn op hun best en scherpst wanneer ze het tegen elkaar moeten opnemen. het vooruitzicht op een arena vol zwaargewichten schrikt me niet af, integendeel. Ik kijk ernaar uit.'

U trapt af op het Antwerpse Conscienceplein op 1 mei 2007. Om de SP.A van Janssens te jennen?

'Ook. Maar vooral omdat Antwerpen de hoofdstad is van het Vlaams Belang, hier is het voor ons begonnen en hebben we verkiezingen na verkiezing gewonnen. Met de symbooldatum 1 mei willen we onderstrepen dat het Vlaams belang een sociale volkspartij is.'

Het wordt een aartsmoeilijke klus om het resultaat van 2004 - 24 procent - te evenaren. Alles wat daaronder zit, zal als verlies of zelfs de zwanenzang van het VB worden geduid.

'Ik acht het mogelijk om 24 procent te evenaren maar het resultaat van 2004 is geen ijkpunt. Hoe graag sommigen dat ook zouden willen: onze zwanenzang zal ook in 2009 niet aan de orde zijn.'

Als Janssens opnieuw meer voorkeurstemmen haalt dan uzelf, welke conclusies zal u daaruit trekken?

'In 2006 speelde Janssens een thuismatch en heeft hij de zaak Hans Van Temsche in zijn voordeel doen kantelen. In 2009 speelt Janssens geen thuismatch, noch is het vanzelfsprekend dat hij zijn burgemeestersbonus in heel de provincie zal kunnen verzilveren. Janssens moet in 2009 worden afgerekend op zijn werk in het Vlaams parlement. Het is overigens heel makkelijk om zijn werkzaamheden daar te volgen. Hij is er nooit. En als hij er is, doet hij niks.'

@ Het Nieuwsblad
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=0A1R9ESD


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Splits de sociale zekerheid



Willen de Vlamingen een gratis hospitalisatieverzekering en nog veel meer?

Het bedrag van de ziektekosten dat niet meer door de mutualiteiten wordt terugbetaald, loopt steeds hoger op.

Het bedrag dat de Vlamingen in de pot van de Sociale Zekerheid storten is veel groter dan het bedrag dat zij in de vorm van sociale uitkeringen ontvangen. In totaal is het verschil 4 miljard euro per jaar.

Volgens de laatst gekende gegevens (over 2005) bedroeg het verschil in de sector van de Ziekte- en Invaliditeitsverzekering 1,4 miljard euro.

Wat zouden wij met dit bedrag kunnen doen indien de Ziekte- en Invaliditeitsverzekering zou gesplitst worden? (1)

1. Wij zouden aan alle inwoners in Vlaanderen gratis een degelijke kostendekkende hospitalisatieverzekering kunnen geven.2. plus: Wij zouden 50 nieuwe rusthuizen met 100 bedden kunnen financieren. In één klap gedaan met de wachtlijsten.3. plus: Wij zouden voor alle personen met een handicap de uitkeringen kunnen verhogen met 15 % en hun vakantiegeld verhogen met 500 euro. 4. plus: Wij zouden het tekort aan opvangplaatsen voor personen met een handicap in één jaar kunnen oplossen. Gedaan met wachtlijsten.5. plus: Wij zouden de Vlaamse Zorgverzekering gratis kunnen geven of de uitkeringen met de helft verhogen.

Er zijn nog veel andere mogelijkheden. De uitkeringen zouden kunnen rekening houden met andere criteria zoals het totaal inkomen, het inkomen onder de armoedegrens, het invaliditeitspercentage, e.a. Een deel van de bedragen zou aan andere doelgroepen kunnen besteed worden. Of, in plaats van een gratis hospitalisatieverzekering zouden we het remgeld bij dokters, apothekers, kinesitherapeuten, en het persoonlijk aandeel in de verpleegdagprijzen, enz. kunnen afschaffen.

Het is echter niet aan ons, maar aan de politici, om een bestemming te geven aan het extra geld dat beschikbaar komt.

Of vinden de Vlamingen dit niet belangrijk? Liggen ze er niet van wakker? Zijn dit geen echte problemen? Zijn dit maar symbolen? Of zijn dit maar borrelnootjes? Wie heeft het hen al gevraagd? Zouden de Vlamingen niet tenminste moeten ingelicht worden over deze mogelijkheden?

(1) De transfers bestaan al meer dan 30 jaar en zullen ook in de komende tientallen jaren blijven bestaan. Wij ijveren al jaren voor een splitsing van de Sociale Zekerheid. Wij doen dit op basis van ernstige argumenten, voorwaarden voor goed bestuur en onafhankelijk van iedere politieke partij. En vooral omdat wij bekommerd zijn om de sociale en materiële belangen van alle Vlamingen.

 http://www.akvsz.org/

*************************************************************************************


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La belgique sera latine : een nieuwe film op stapel



De vraag van Vlaams Belang in de kamerzitting gisteren 24 april, om de kwestie van Brussel-Halle-Vilvoorde terug op de agenda te plaatsen, werd afgewezen door àlle fracties, behalve LDD.

De N-VA fractie was stil als een verdronken vis.

In de Morgen van deze vrijdag staat een gans verhaal over de onmogelijke situatie waarin de regering Leterme zich bevindt.  Het zijn vooral de Franstaligen die weer eens blijk geven veel betere strategen te zijn dan de Vlaamse roepers.

De Franstaligen aangevoerd ditmaal door Reynders en Di Rupo eisen van Leterme een onderhandelde oplossing voor het geheel van de staatshervorming, waarvan BHV een onderdeeltje is. Het gepalaver achter de schermen met allerlei commissies en salonbijeenkomsten waarbij alle partijen hun zegje kunnen doen (behalve de Vlaams-nationalisten) heeft tot niets geleid en met deze wetenschap voor ogen willen de Walen (die zich inmiddels definitief hebben vastgeklonken aan Brussel) de zaak forceren om Vlaanderen definitief te kortwieken in dit land. "La belgique sera latine ou ne sera pas" is een oude titel voor een nieuwe film die in discrete stilte voorbereid wordt in Brusselse  salons.

De hoofdrolspelers zijn Franstaligen, het scenario is Franstalig en de productie eveneens.  De figuratie, de catering en de kabelslepers zijn Vlaams. Als zich problemen voordoen, zal de aanstormende economische recessie aangegrepen worden om de gemoederen te sussen. Iedereen weet dat de regisseur Yves Leterme niet opgewassen is tegen zijn taak. Er staan vervangers klaar.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy enTurkije - door Regus Patoff


Gisteren op de Franse TV de Sarko-show gezien. Sarko (die iedere dag meer op een duiveltje uit een doosje begint te lijken) was goed op dreef, maar ik interesseerde mij slechts voor één onderwerp: wat is de positie van de Franse president ivm de eventuele Turkse toetreding tot de EU?

Ik meen uit de woordenwaterval van Sarko begrepen te hebben dat:

a) Turkije nog steeds geen Europees land is (een snuggere journalist moest weer snel opmerken dat een klein stukje van Turkije wel op het Europees vasteland ligt. Waarop Sarkozy hem gevat corrigeerde door te zeggen: "U bedoelt waarschijnlijk een stuk van Istamboel. Het mooiste.")

b) Turkije is een te grote brok en is te verschillend qua mentaliteit om integraal deel uit te maken van Europa.

c) Als het ogenblik daartoe aangebroken is zal Sarkozy een referendum organiseren om het volk te laten beslissen of Turkije er bij mag of niet. Klinkt mooi, maar wordt een dergelijk democratisch initiatief al niet op voorhand gecastreerd door het Verdrag van Lissabon, ook gekend onder de naam "Europese Grondwet"?

Als Sarkozy echt zijn Hongaarse roots laat spreken, dan heeft Turkije geen schijn van kans. Hongarije heeft lang genoeg onder de Ottomaanse knoet gelegen.





Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidaat Stervenden gevraagd : goede bijverdienste


 

Achtbare Vrienden, laten we het ronduit zeggen : er is geen enkele reden tot klagen in onze maatschappij.

Zoals de formidabel populaire burgemeester van mijn stad, de jonge Stalin, steeds zegt : " Et bèste mùt nog kome" (het beste moet nog komen).  Stalin is weliswaar een oud-leerling van het katholieke vrije onderwijs maar hij heeft bij de aanschaf van zijn eerste socialistische lidkaart gezworen nooit meer Nederlands te lispelen en voert derhalve zijn normale discours in de taal van Charel Janssens en Gaston Berghmans. "Zo wekt  men  de indruk dicht bij de bevolking te staan" is een van de geloofspunten uit het socialistische handboek "Macht door Bedrog - Deel 17".

Over de schitterende toekomstvooruitzichten dankzij de diversiteit en de 165 nationaliteiten die op ons grondgebied de welvaart omhoog stuwen, de cultuur verdonkeremanen en de politici verblijden zullen wij het in dit bestek niet hebben : u kan op bei uw oren slapen, alles wordt beter.

Nu over naar de eigen cultuur : "De beste komt uit het Westen" dit zeggen wij speciaal om onze superioriteit te testen

Soms vragen wij ons echter af, of we niet beter zouden stoppen met prat te gaan op onze normen, waarden en onze rijke tradities en cultuur.  De eerste de beste onfatsoenlijke Trien die minister wordt, treedt tegen de jeugd op als een ordinaire del en ondergraaft daarmee een verworvenheid van onze tolerante maatschappij : het fatsoen.  Overdrijven wij met deze bewering ?
De del begrijpt zelfs niet waarover wij het hebben.

Over naar de kunst : kunstenmakers verwarren vaak hun eigen afwijkingen en bizarre complexen met artistieke inspiratie en een onvoorstelbaar-onbekwame cultuurpaus zit in Brussel klaar op zijn troon om met centen te smijten naar deze creaties van afval en/of  misplaatste seks. Overdrijven wij met deze bewering ?  Of bent u best tevreden met het cultuurbeleid van de minister ?

Wie de pretentie wil hebben kunst te maken met openbare fondsen, zeg maar centen van de belastingbetaler, zorgt minimaal dat er een evenwicht is in zijn productie, waar iedereen kan van genieten. Experimenten moeten best kunnen, natuurlijk.  Ziekelijke aberraties misschien ook, maar niet met publieke fondsen. 

In Duitsland staat een fraai artistiek gebeuren op stapel.  Een verwrongen geest is op zoek naar een stervende om deze te exposeren in een museum zodat de bezoekers kunnen genieten van het bijzondere licht dat uitgestraald wordt als het kunstobject de laatste adem uitblaast.

Wij begrijpen dat u ons niet gelooft, dat doen we zelf soms ook niet maar dit onthutsende en moeilijk te tolereren verhaal staat in de
Gazet van Antwerpen.  
http://www.gva.be/nieuws/media_cultuur/default.asp?art=7AFD9099-2BBF-4A99-A37B-0A4A5297E188


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vroegere Koninklijk Athenaeum van Deurne


De vroegere - al dan niet voorafgegaan door het adjectief koninklijke - athenea  en lycea poogden de  rijkstegenhangers te zijn voor de degelijke colleges van het vrij onderwijs. Mensen van alle gezindten en uit alle sociale lagen stuurden hun kinderen naar deze scholen, maar hoofdzakelijkvrijzinnigen en neutralen
 
De partijpolitiek en de vakbonden hebben zich vrij vlug meester gemaakt van deze instellingen en op de lange duur was het zogenaamd neutrale rijksonderwijs volledig in handen van socialisten en liberalen.  De oom van de huidige parlementsvoorzitter Marleen Vander Poorten was bijvoorbeeld prefect (directeur) van het in de jaren '50 gemengde athenaeum van Deurne.

Hoe het daar nu aan toegaat, leest u hieronder (gecopieerd bij Criminaliteits.org)

MEER DAN 80 LEERLINGEN DE DEUR GEWEZEN IN DEURNESE SPECTRUM SCHOOL

De Spectrumschool in Deurne heeft te kampen met een imagoprobleem. De school - vroeger bekend als het KTA-Deurne - telt heel wat leerlingen wat allochtone origine. De school kende enkele jaren geleden een kwalijke reputatie. Leerlingen maakten het te bont in de school, maar ook buiten de schoolmuren was niet alles pees en vree. Overlast in het Wijnegem Shoppingcenter door leerlingen van deze school, overlast op het openbaar vervoer door de leerlingen, rondhanggedrag aan de nabijgelegen supermarkt waardoor deze tussen de middag noodgedwongen moest sluiten, etc. waren dan ook schering en inslag.

Het moet gezegd, de schooldirectie doet wat ze kan. Het is niet eenvoudig om baldadige schoolgaande jongeren ook buiten de scholen in de pas te laten lopen. Strikt genomen is dat niet eens de verantwoordelijkheid van de school, maar omdat de Spectrumschool er altijd mee vereenzelvigd wordt, doet de directie extra inspanningen terzake.

Toch blijft er een kwalijke reputatie over de school hangen. Enkele dagen geleden getuigde ene Simonne D. uit Merksem over de kwalijke reputatie van de school en het criminogene gedrag van sommige leerlingen. Onterecht en onjuist, volgens adjunct-directeur Roel Buisseret in een reactie aan onze redactie. Volgens Buisseret is het verhaal en zelfs de naam van Simonne D. fictief. Omdat wij de ware identiteit van Simonne D. niet kunnen achterhalen hebben wij deze getuigenis verwijderd. Maar zonder het goed en wel te beseffen bevestigt adjunct-directeur Buisseret de problematische toestand op zijn school.

"Onze school vormt een afspiegeling van haar grootstedelijke omgeving, en ook die omgeving is de laatste jaren helaas getroffen door de witte stadsvlucht", volgens de adjunct-directeur. In één pennetrek verklaart de schooldirecteur meteen wat de bevoegde schepen niet over haar lippen krijgt. Verder schrijft Buisseret "dat zij net als vele andere scholen een protocolakkoord hebben afgesloten met het jeugdparket en de politie". Wij vragen ons af waarom een school - "waar bijzonder weinig strafbare feiten gepleegd worden" - een protocolakkoord moet afsluiten met de gerechtelijke overheden ?

Tot slot reageert adjunct-directeur Buisseret nog op het feit dat moeder Simonne D. uit Merksem beweert dat de directie nauwelijks of niet wenst in te grijpen. "In de loop van het voorbije en het lopende schooljaar werden reeds meer dan 80 leerlingen de deur gewezen...", aldus Buisseret. De man besluit : "Onze leerlingen steeds negatief afschilderen is niet bepaald bevorderlijk voor hun zelfbeeld en voor het beeld dat zij krijgen van hun stadsgenoten".

Juist, het is de fout van de maatschappij, de pers en de omwonenden die het op de voorbeeldige leerlingen gemunt hebben. Meer dan 80 uitsluitingen, een protocolakkoord met parket en politie en een dozijn Lijnspotters, stadswachten en toezichters voor en na de schooluren. Het gaat goed op school.


Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel begint te lijken op Beiroet door André Toujour


Op de blog van André Toujour , VB-gemeenteraadslid te Sint Pieters Leeuw lazen wij volgende lange maar juiste beschouwingen over de situatie in het Brusselse.  Zeer aanbevolen lectuur :

Straffeloos jongeren vrijlaten gaat levens kosten.

 

De vrijlating vrijdag van 3 jonge relschoppers die donderdagavond met loden kogels op politiecombi’s hebben geschoten, doet bij het politiekorps van Brussel-Zuid het ergste vrezen. Volgens 2 politieagenten die anoniem wilden getuigen over hun helse job van alle dagen is de situatie niet houdbaar, oncontroleerbaar, explosief en levensgevaarlijk.

 

Citaat :

 

“Vroeg of laat kost dit soort van signalen ons hier het leven”

 

“In bepaalde straten patrouilleren is te vergelijken als rondrijden in Beiroet“

 

1.     De feiten.

 

Donderdagavond schieten jongeren met een luchtdrukgeweer op twee combi’s van de politie op de Bergense

Steenweg vlakbij het beruchte Lemmensplein niet ver van de slachthuizen van Anderlecht. De agenten in de combi’s worden omsingeld en aangevallen door een groep jonge allochtonen. Twee van hen worden toch opgepakt en meegenomen naar het secretariaat. Hun vrienden komen naar het scretariaat de vrijlating opeisen van hun kompanen en vallen een agent aan. Hierbij wordt nog één van hen gearresteerd en in de boeien geslagen. Vrijdag laat het Brussels parket het drietal vrij tot groot ongenoegen van de politie van Anderlecht. Maar verschieten doen ze al lang niet meer van dergelijke beslissingen.

 

“Wij maken dat dagelijks mee, dat het parket geen gevolg geeft aan geweldplegers en aan feiten van geweld zelfs tegen de politie. Die gasten oppakken heeft geen zin omdat ze een beetje later terug vrij rondlopen op straat. In de wijk Kuregem alleen zijn 60 Noordafrikaanse jongeren bekend voor meerdere zware feiten van geweldplegingen zoals diefstal met geweld, sackjacking, inbraken, heling, geweld en agressie, drugsfeiten enz…  Ze hebben gemiddeld 10 criminele feiten op hun actief, sommigen zitten al aan 60 to zelf 100 feiten achter hun naam staan.

 

2.     Geen gezag

 

Er is geen gezag meer en ook geen respect. Geen tucht en geen orde meer in veel Brusselse gemeenten en wijken. De politie is er geen baas meer op straat. De jongeren spelen er de baas.

 

“Het signaal van straffeloosheid wordt stilaan extreem gevaarlijk voor ons. Omdat de politie in een wijk als Kuregem, maar ook in wijken in Vorst, Molenbeek en Sint-Gillis geen gezag meer heeft.” Dagelijks krijgen wij hier te horen : “Wij maken het recht uit, wij zijn hier de baas, de wijk is van ons, opkrassen!”

 

Elke dag worden wij hier omsingeld en belaagd, bij een controle kunnen we niet controleren wie we willen… en dan sta je daar als twee blanke bange agentjes tussen een groep heetgebakerde allochtonen die je uitlachen, uitschelden voor poulet en fuck. Binnen de minuut komen er nog tal van vriendjes de groep versterken en vrezen wij vaak voor het ergste…”

 

3.     Geen controles

 

“Soms voeren wij noodgedwongen geen controles uit, al was het maar om rellen te voorkomen. Het gaat soms heel ver :  zo werden er onlangs gasten uit een combo bevrijd en nadat er eerst twee collega’s zo hard geslagen werden dat ze arbeidsongeschikt waren. Meestal wordt er minstens één dader gearresteerd, maar die wordt snel weer vrijgelaten en wordt onthaald als een held en wordt de ‘koning’ van de straat. Kom die dan maar eens terug tegen op straat !”

 

“Iedereen gaat opzij wanneer wij met loeiende sirenes en zwaailichten voor een dringende oproep… zij niet : zij gaan tergend traag de straat oversteken met opgestoken middenvinger en dwingen ons te remmen en zelfs tot stoppen !” Met grootste voldoening op hun tronie en met een air van ‘m’as tu vu’ of ‘heb je mij gezien ?!’  Dat is hier de werkelijkheid in deze straten.

 

Nog straffer : “Een paar maanden geleden werden we zelfs onder vuur genomen en werden er liefst 16 kogels op ons afgevuurd !”  Een politiepatrouille werd opgeroepen voor een neergeschoten persoon op straat en werd door de daders zelf onder vuur genomen. Is dat nog normaal ?

 

4.     Geen pottenkijkers

 

Vorige week werd hier nog een journalist fotograaf door die jongeren in mekaar geslagen en bestolen van al wat hij bij zich had. Enkel en alleen omdat hij een paar foto’s had genomen van een paar huizen en winkels, sfeerbeelden zonder mensen op. Hij liet ze zelfs zien om te bewijzen dat hij geen personen had gefotografeerd of er jongeren op stonden.


5.     Beiroet in plaats van Kuregem

 

“Voor een gewone interventie roepen wij steeds versterking op. Zelfs als een gewone burger ons ons teken doet of iets wil vragen of ergens tegenhoudt. Wij weten het niet meer… het kan soms een hinderlaag zijn en wij voelen ons zelf niet meer veilig. Routine doodt en dat is hier binnenkort letterlijk te nemen in Anderlecht.”

 

“Hier patrouilleren is rondrijden zoals in Beiroet : hier wordt gegooid met stenen, eieren tot blikjes cola toe. Niet alleen op straat, maar ook in de metro gebeuren die dingen al. Toppunt van dit alles was het gooien van een molotovcocktail naar een collega. Trouwens de wijk Kuregem wordt in de volksmond nu al Beiroet genoemd en dat wil toch al iets zeggen. !”

 

6.     Sackjacking

 

“Elke dag geuren in Anderlecht de brutaalste sackjackings. Onlangs stond er een dame voor het rode licht met haar auto met een tweejarig kind in een zitstoeltje : de zijruit werd ingeslagen en ze namen haar handtas mee… dat het kind onder het glas lag, was het minst van hun zorgen”

 

“Een tijdje geleden werden hier twee Russische toeristen overvallen toen ze bij hun aankomst een taxi verlieten. Ze werden als beesten geslagen en geschopt door een tiental allochtonen. Al hun bagage werd gestolen tot zelfs het werkvalies van de taxichauffeur en dat allemaal bij klaarlichte dag !”

 

7.     “No go” zones en straten

 

De politie van Anderlecht blijft vastberaden en geeft de straten niet uit handen aan die jonge criminelen. “Wij doen onze kogelvrije vesten aan en dragen geen naamplaatjes meer omdat het moet ! De daders gaan de politiemensen identificeren en opzoeken waar ze wonen ! Maar, ze moeten wel toegeven dat ze in bepaalde straten niet meet gaan patrouilleren om criminaliteit te voorkomen… wegens té gevaarlijk.”

 

“Het slechtste signaal dat het Brusselse parket kan geven is deze gasten zo snel vrijlaten : ze worden er enkel arroganter en gevaarlijker door. Er is inderdaad onvoldoende plaats in de gevangenissen, maar dat mag geen excuus blijven. Er zijn genoeg mogelijkheden met leegstaande kazernes, elektronische enkelband met toezicht, heropvoedingskampen op Amerikaanse leest…”

 

8.     Noodkreet

 

De politievakbonden pleiten er voor om jongeren die samentroepen bij interventies of controles, collectief zouden gestraft worden wegens bendevorming. Ze willen voorkomen dat dergelijke criminelen te snel vrijkomen en hun straffen zouden ontlopen. Er zijn dan ook geen excuses meer om ze zomaar vrij te laten en straffeloos terug de straat op te laten. Volgens de vakbonden zijn deze jongeren allemaal schuldig en medeplichtig aan de rellen of opstootjes, omdat ze de anderen mee ophitsen en aanzetten tot agressie en geweld. Nu  verdwijnen de daders meestal anoniem in de massa en heeft niemand iets gezien of gedaan.

 

De politici praten en beloven iets te ondernemen of iets te gaan doen na overleg.  Maar neen, er gebeurt niets ! Tot wanneer er doden vallen misschien ?! De politie wordt niet gesteund in haar werk en doelstellingen. Veiligheid is er geen prioriteit ! De politie wordt aan haar lot overgelaten en moet dweilen met de kranen open. De politiemensen vrezen voor hun leven en dat van hun collega’s. Er komt zo’n dag dat het slecht zal aflopen en die vrees in meer dan gegrond. Er is voor hen geen omgeving in België gevaarlijker dan die buurt of de wijk van Kuregem in Anderlecht.

 

Zover is het wel gekomen in Anderlecht. Vroeger was “den abattoir” een volkse buurt, met zeer vroege bedrijvigheid, de markt en de vleeshandelaars, de café’s vol klanten van ’s morgens vroeg voor koffie en ’s middags voor een pintje op de goede zaken… Vandaag is dat een broeinest van criminelen allerhande : geweld, diefstal, drugs, gestolen auto’s, enz... Een buurt om te mijden als de pest.

 

9.     Vlaams Belang

 

Het Vlaams Belang is geschokt door de lakse en schandalige houding van het Brusselse parket inzake de vrijlating zonder meer van deze herrieschoppers. Tot verbijstering van de politie en de politievakbonden stelde het parket de geweldenaars vrijdag nog in vrijheid ondanks de zware feiten. Met dit extreem lakse beleid geeft het Brussels parket bovendien het signaal dat de politiemensen in de hoofdstad vogelvrij zijn. Men mag deze mensen beschimpen, bespotten, aanvallen en nu zelfs beschieten. Het blijkt allemaal nog onvoldoende zwaar om dergelijke criminelen langer aan te houden en een grondig onderzoek te voeren.

Zo’n beleid van straffeloosheid is mateloos frustrerend voor de Anderlechtse politiemensen, die zich op die manier volkomen in de steek gelaten voelen. Het Vlaams Belang steunt dan ook ten zeerste de felle protesten van de politievakbonden en is solidair. We eisen van de Anderlechtse burgemeester maatregelen : in de wijk Kuregem en omgeving moet er dringend camerabewaking komen en nog meer politiecontroles
.

22-04-2008 om 17:58 geschreven door ancapa


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Krunkelsven (ex-VU voorzitter) kronkelt er op los

Communautaire afspraken Open VLD en MR?

24/04/2008 19:10 © Knack

Deed Patrik Vankrunkelsven een solonummer in de Senaat over de schoolinspectie in de Rand, of is dit de voorbode van meer?

Ambiance woensdag en donderdag onder de anders toch wel bedaarde senatoren. Woensdag was in de Senaatscommissie Institutionele Zaken het belangenconflict omtrent de Vlaamse schoolinspectie in de Franstalige schooltjes in de Brusselse Rand aan de orde. De Franstaligen betwisten die bevoegdheid, ook al is onderwijs een gemeenschapsbevoegdheid.

De verslaggevers in de commissie, Open VLD-senator Patrik Vankrunkelsven en zijn CDH-collega Francis Delpérée, hadden, kennelijk in samenspraak met Senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR), een tekst uitgewerkt waarbij de zaak naar de onderhandelingen over de volgende ronde van de staatshervorming zou worden verwezen.

De door Vankrunkelsven ingediende tekst luidde als volgt: 'De Senaat stelt vast dat het Overlegcomité waarvoor dit advies bestemd is, vanwege zijn samenstelling en zijn functie, de geschikte instelling is om de problemen te regelen die zijn gerezen naar aanleiding van het onderzoek van dit belangenconflict. Hij verzoekt tevens dat de problematiek behandeld wordt tijdens de onderhandelingen van de volgende ronde in de staatshervorming.'

Onder de Vlaamse senatoren in de commissie rees groot ongenoegen over de tekst, die daarna zin na zin ter stemming werd gelegd. Toch kreeg de eerste zin de goedkeuring van een meerderheid van 7 stemmen van de Franstalige leden tegen 6 stemmen van de Vlamingen, door de onthouding door Vankrunkelsven.

Waarop Vankrunkelsven voorstelde de tweede zin aan te passen met de mededeling dat 'de Senaat vaststelt dat de huidige bevoegdheidsverdeling gekenmerkt wordt door onduidelijkheid'. De Vlamingen gingen door het dak. Want die bevoegdheid is volgens hen zo klaar als een bergbeekje. De inspectie van de Franstalige schooltjes komt - zoals bepaald door de staatshervormers - de Vlaamse Gemeenschap toe, die de scholen ook financiert.

De wijziging door Vankrunkelsven werd door een meerderheid van de commissie (10 stemmen tegen 1, 3 onthoudingen) verworpen.

Waarop Vankrunkelsven, tot ieders verbazing en tot de woede van Senaatsvoorzitter Armand De Decker, finaal het door hem zelf ingediende advies mee wegstemde. Want door een staking van stemmen, 7 tegen 7, werd het advies alsnog verworpen.

Het incident in de Senaat, dat een kwaad geworden De Decker aanzette om contact op te nemen met premier Yves Leterme, heeft het vertrouwen van de Vlaamse partijen in de houding van Open VLD grondig geschokt.

Bij de Vlaamse partijen rijst nu het vermoeden dat Open VLD en MR onderling een compromis hebben gesloten, niet alleen over de schoolinspectie maar ook over Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat Vankrunkelsven, oud-voorzitter van de Volksunie, zich tot dit al te doorzichtige Franstalige manoeuvre leende, wekt grote verwondering bij de vertegenwoordigers van de andere Vlaamse partijen.

Donderdag heeft Senaatsvoorzitter De Decker nog getracht de fractieleiders, buiten het weten van de commissieleden, samen te brengen om alsnog het advies te redden dat hij met Vankrunkelsven en Delpérée had uitgewerkt. Dat overleg werd finaal afgeblazen.

RVC @ Knack


24-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Word u ook Tolero van Van Brempt ?


Hey poepke,
 
We hemme aa just gezieng oep televiese en da's tof dadde  schoen waaif gelak as gaai het oepneemt veur de jeugd.  Joa, waai spreke gemakkelek over den toeter en de muis en veul engels : I wanna fuck you, babe, fuck and suck me, darling.   Tsjoeke-tsjoeke.  Moar da van die jeannetten die gelaaik zen me ongs, das ni just maske, jeannetten zen bang van de waaive en daoroem kunne die nie en kruipe ze opeen.  Woende gaai in 't stadhuis ?  Ik sal oe is kome bezuuke. Dag farm waaif !

  Zo klinkt de taal die volgens de minister van gelijke kansen gesproken en begrepen wordt door de aankomende generaties.  Althans dat denkt deze onfatsoenlijke Trien.

De levensbeschouwelijke opvattingen van beroepssocialiste   Van Brempt zijn bedroevend, haar visie op de gemeenschap is dat evenzeer.  Haar horizon reikt niet verder dan het beperkte rijtje zetels dat haar partij bezet in het parlement.  Fatsoenlijke conservatieve mensen die voor Vlaams Belang stemmen, worden door haar beschouwd als overbodige en "ranzige" figuren. Ranzig is een van de stijladjectieven die kopschudder Van Brempt graag in de mond neemt als het over Vlaams-nationalisten gaat,  die overigens best op transport zouden gesteld worden. Dat bleek weer eens in het Vlaams parlement bij het antwoord op de zeer degelijke interpellatie van Filip Dewinter. Dit antwoord was  louter partijpolitiek geïnspireerd, een minister onwaardig.
Het spruit voort uit haar onwetendheid, gebrek aan ervaring en volharding in de domheid
 
De communisten zijn mislukt in hun poging om de wereldmacht te veroveren.  In Europa begint het stilaan door te sijpelen dat de sociaal-democratische afscheidingsproducten van Karl Marx een zootje ongeïnspireerde zakkenvullers en dictatoriale zerofiguren bevatten. De partij is middel en doel en de burger enkel nuttig als kiezer.
 
Tot besluit : de socialisten hebben massaal hun oorspronkelijke idealen ingeruild voor de macht en tegelijk hun vaste aanhang afgestoten om nieuwe vriendjes te zoeken bij de goedverdienende middenklasse en de seksuele minderheden. Hun stelselmatige  achteruitgang in verschillende Europese landen is telkens een reden tot feestvieren.

Savat

PS : dit is de eerste maal dat wij een foto plaatsen van deze onfatsoenlijke Trien bij Angeltjes.  Het zal ook de laatste maal zijn. Dit is enkel bedoled als waarschuwing : "Hoed u voor de schone schijn".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het land der onbegrensde mogelijkheden



Mechelse Schepen voert reclamecampagne voor de betere middenstandszaken



Dit is weer iets dat je niet voor mogelijk houdt : Kristl Strubbe kent u nog ?  Ze las vroeger het nieuws bij VTM en ze was getrouwd met de wonderbaarlijk getalenteerde presentator Hans Otten, die inmiddels overal te lande huizen afbreekt en loften in de plaats optrekt met amateurs die doen dat ze vaklui zijn.  Kristl heeft haar job bij VTM in de steek gelaten, en passant Hans gedumpt die even depressief was als de programma's die hij maakte  en is in dienst getreden als perswoordvoerster van de VLD-buikspreker Bart Somers.  Ja, we zullen daar kiesheidshalve niet verder op ingaan, want het is nog vroeg en de kinderen lezen mee. Kristl is inmiddels gedumpt op haar beurt door Bart Somers maar ze  kreeg wel een plaats aangeboden in de gemeenteraad.  Wat een mini-geste,  Madame de Pompadour kreeg tenminste een buitenverblijf.  Door het gestruikel en gesjoemel in het Vlaamse Charleroi aan de Dijle is Kristl nu ook schepen geworden. Deeltijs, want haar hoofdjob is BV spelen.  In Mechelen worden de financiën beheerd door een interim, maar dat is geen probleem, ze geeft de sleutel van de gemeentekas af aan de portier als ze BV gaat spelen.
 Onze inleiding is weer wat lang uitgevallen waarvoor onze verontschuldigingen. Onze adem is alleen kort als we een trap op moeten. Hier volgt nu een persmededeling van onze goede vriend Frank Creyelman uit Charleroi aan de Dijle :

Charleroi a/d Dijle, 23 april 2008
Persmededeling
 
 
In de Weekend Knack van deze week prijkt de Mechelse schepen van Financiën Kristl Strubbe, tevens Bekende Vlaming, met haar kennis van de topwinkels en restaurants van Mechelen. Zij kiest voor een beperkt aantal handelszaken als voorkeur en laat alle andere handelszaken links liggen. Voor een privé persoon of voor een mediafiguur is dat een normale manier van handelen maar voor een schepen van Mechelen is dat niet zo. Door op deze manier in een tijdschrift op te treden maakt mevrouw Strubbe immers reclame voor een aantal handelszaken en kiest zij niet voor haar schepenambt maar voor haar status als BV en mediafiguur.
 
Het is niet omdat schepen Strubbe slechts deeltijds schepen kan zijn omwille van haar professionele inzet als mediafiguur dat de deontologische code als bestuurder van Mechelen met de voeten kan worden getreden.  Zonder dit gegeven te willen overroepen is het Vlaams Belang van mening dat iemand die schepen is van de stad geen voorkeur kan uitspreken voor deze of gene handelszaak in de eigen stad. Tenslotte zijn er meer handelsaken in Mechelen dan het handjevol dat door de schepen wordt opgenoemd. Het Vlaams Belang zou het appreciëren moest schepen Strubbe inzake mediabetrokkenheid in deze zaken meer terughoudendheid zou aan de dag leggen.
 

Frank Creyelman
Fractieleider VB Charleroi a/d Dijle

 Strubbe maakt al geruime tijd  reclame voor Margaretha van Oostenrijk, hier op de Grote Markt in Charleroi a/d Dijle.  In het begin begrepen de maneblussers niet waarom hun burgemeester altijd rnd dat standbeeld drentelde.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."BRUSSELAARS" die man blind sloegen, worden gestraft


Het is altijd wat met die "Brusselaars"* : ze moeten verplicht Nederlands leren in hun stad Brü$$el en als ze ne pee* die het verdient, een mot verkopen*, krijgen ze 15 jaar bak* !  Die pee is blind, maar voor de slag zag hij maar uit een oog, alors ?    Hierna het verslag met aanvullende commentaren van jullie vriend Regus Patoff :

De vier Brusselaars die Willy Roobaert blind sloegen, kennen hun strafmaat. Het Brusselse assisenhof veroordeelde hen elk tot 15 jaar celstraf. De jongeren waren eerder al schuldig bevonden.

De vier stonden voor het hof van assisen terecht wegens gijzeling en slagen en verwondingen met als verzwarende omstandigheid dat hun slachtoffer een oog verloor. Op het proces probeerden de vier de schuld op elkaar af te schuiven. Tevergeefs. De jury antwoordde 'ja' op alle schuldvragen en de vier werden collectief veroordeeld voor hun aanslag.

Fatale klap?

Wie de fatale klap had uitgedeeld waardoor Roobaert blind raakte, kwam dus niet aan het licht. "Het zou beter geweest zijn als diegene die op mijn oog heeft geslagen dat had toegegeven. Zelf zou ik het graag geweten hebben, maar ik denk dat het ook voor hem goed zou zijn als hij bekent", zegt het slachtoffer. Een van de daders vroeg tijdens het proces om Roobaert te kunnen ontmoeten. "Ik ga daar zeker op in. Maar nu nog niet. Pas wanneer alles gedaan is", reageerde Roobaert.

************************************************************************************

1 En dan wordt er nog  beweerd dat er geen censuur gebeurt in de media.

2 En je mag er donder op zeggen dat de vier in beroep gaan. Vermits niet bekend raakte wie de fatale klap gaf, en de 4 krapuultjes allemaal dezelfde straf hebben gekregen is de 15 jaar voor elk een collectieve straf. En dat mag niet volgens de geldende rechtsregels. Het lijkt bijna of de rechter het speciaal gedaan heeft.

*****************************************************

* Ne pee : een kerel, een vent
* Een mot verkopen : een slag geven
* Bak : gevangenis
* Brusselaars : in dit geval allochtone jongeren




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Frans komt nu Engels onze taal verdringen !



Op 24 april buigt de onderwijscommissie van het Vlaams Parlement zich over de taalregeling in het hoger onderwijs. Officieel zou de aanleiding het eindrapport zijn van de Ministeriële Commissie Soete “Optimalisatie en rationalisatie van het hoger onderwijslandschap en -aanbod”.  Officieus mag gesteld worden dat dit rapport gewoon een zoveelste stap is naar een verdere verengelsing van ons onderwijslandschap, iets waar deze Vlaamse regering al langere tijd op aanstuurt.  Het taaladvies in de nota van de Ministeriële Commissie Soete, is bovendien niet meer dan “een voetnoot” in de ganse nota en bovendien het enige element dat tot op heden de aandacht van de Minister kon trekken.

Reeds in januari van dit jaar was het duidelijk dat de meerderheid de huidige decretale regeling - die voorziet in maximum 10% van de bacholoropleiding in een andere taal dan het Nederlands - wou aanpassen.  Nochtans kwam deze regeling tot stand op basis van duidelijke argumenten.  Engels staat niet altijd garant voor kwaliteit, Engels is vaak een destructietaal ipv een instructietaal en de beperkingen bij docent en leerling vormen een natuurlijke barrière.  Bovendien bestaat volgens het huidige decreet perfect de mogelijkheid om parallelle lessen in het Engels te organiseren, wel onder de opschortende voorwaarden dat er een Nederlandstalig equivalent voorhanden blijft aan eenzelfde instelling.

Het staat de minister dus volkomen vrij om zoveel extra Engelse lessen in te richten als hij zelf wenst, doch niet ten koste van de Nederlandstalige lessen.

De Minister schakelt nu duidelijk een versnelling hoger - dit in tegenstelling tot hetgeen hij liet verstaan tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement op 16 januari ll. - en wil het decreet aanpassen.  Vlaams Belang zal vandaag deelnemen aan de gedachtenwisseling met de verschillende adviesorganen en zal hier de nodige kritische vragen stellen.

Een kritische stem is immers dringend nodig in dit ganse debat waar voornamelijk Spa en VLD mekaar lijken op te jagen.  Bovendien meent Vlaams Belang dat het ministeriële rapport Soete enigszins misbruikt wordt als alibi voor de “verengelsingsdrang” van deze regering.  Zeker wanneer eerder in commissie de minister impliciet bevestigde dat de commissieleden van deze ministeriële commissie op persoonlijke voordracht  van hemzelf werden aangeduid ipv door de projectleider …

Marie-Rose Morel en An Michiels, Vlaamse Volksvertegenwoordigers.

 Dit is An Michiels uit Roosdaal - Romaniste van opleiding en Vlaams volksvertegenwoordiger sedert 2004 - Ze woont in Roosdaal, Vlaams-Brabant.   En dit is geen dating-site.

Marie-Rose prijkte gisteren nog in onze kolommen.  Twee dagen na mekaar, dat kan niet.  Morgen weer wel.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims durven niet in debat met Wilders



Dat zeggen ze natuurlijk niet op die manier, ze zeggen plots de bijeenkomsten af, omdat Wilders niet wil ingaan op hun eisen.  Welke eisen ?  In een open debat moet àlles bespreekbaar zijn en daar ga je geen voorbehouden inbouwen.

Het is zo ontzettend moeilijk met moslims die in structuren vastzitten een normaal gesprek te voeren, dat zal Wilders ook wel weten.

http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel.asp?artnr=203102

De Marokkaanse moskeeën in Gouda en omgeving zien af van een debat in Waddinxveen met PVV-leider Geert Wilders. De partijen zouden het niet eens zijn geworden over de voorwaarden van het debat.

Wilders wilde met de moslims in discussie Dat heeft woordvoerder Yassin Abouyaala van de Marokkaanse Moskeeën Unie Midden-Holland kenbaar gemaakt. De Unie wilde naar eigen zeggen samen met
Wilders een onafhankelijke voorzitter kiezen, agendapunten opstellen en afspraken maken over de omvang van de delegaties van beide partijen om zo te komen tot een 'een evenwichtig, zo objectief mogelijk en fair debat'.

Volgens Abouyaala vindt Wilders de voorwaarden 'een waslijst aan eisen' en wilde hij er niet mee instemmen. Abouyaala vindt dat 'onzin' en heeft geen vertrouwen meer in het debat met de PVV-fractie. Daarom hebben de moskeeën besloten af te zien van het debat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurdistan, Toerkistan, Irakistan, Boembardistan : Zucht eens, Stan



Terwijl dinsdag een Grieks gevechtsliegtuig opbotste tegen een Turks van hetzelfde kaliber boven het Griekse eiland Karpathos, trok de Turkse luchtmacht de grens over om de Iraakse buren te bombarderen, te beschieten en liefst zo veel mogelijk mensen kapot te doden of te verminken.  Kwestie van  blijk te geven van hun democratische en vredelievende inborst, mijnheer. Wat die  Turkse piloot  boven Griekenland uitspookte, zullen we nooit weten, want hij werd opgevist door een Turks schip en dan valt dat onder "Secret Turkish Policy".   Zo dat is geregeld.
 
 
Intussen is de gestroomlijnde westerse pers (de Vlaamse stoer op kop, onze specialisten in verdraaide communicatie en regimetrouw) al zo ver, dat zij de Turkse bombardementen over de grens als een interne aangelegenheid beschouwt en bloklettert dat de brave Turken zich verzetten tegen de agressievelingen van de PKK.  De Koerden zijn géén lievelingen en wat ons betreft, zijn ze qua mentaliteit uit hetzelfde hout gesneden als de  rest uit die regio aldaar.  Met dat onderscheid dat de  Koerden geen eigen erkend territorium hebben, om zich uit te leven.
 
De grote democraten van de APK, de regeringspartij van Erdogan weren zich inmiddels als een duivel in een wijwatervat (bestaat de duivel in de koran, of ... ? ) om de beslissing van het Hoog Gerechtshof op een of andere manier te omzeilen.  De regerende APK heeft namelijk een besluit aan de broek van dat grondwettelijk hof, met de boodschap, jullie partij is niet conform onze grondwet en jullie kunnen allemaal opkrassen. Dit is een zoveelste strijd in Turkije tussen de streng islamitische partij APK, die 47% van de stemmen behaalde en de aanhangers van Atatürk die een lekenstaat willen behouden en die zich in militaire kringen bevinden, maar lang niet uitsluitend.
 
Zo gezegd, zo gedaan, maar wat hebben wij daaraan ?
 
Intussen lopen de onderhandelingen met de EU vlotjes door ; naar buitenuit wordt de indruk gewekt dat de EU streng-strenge eisen stelt maar dat is flauwe kul : de Turken brengen enkele doosjes Turks Fruit mee, een paar buikdanseressen en wat waterpijpen en de EU-commissie is verkocht.
 
Kan iemand ons, domme burgers, alsjeblief even vertellen, wat de voordelen zullen zijn voor Europa om de ruziemakers uit Turkije aan ons been te lappen ?  Economisch ?  Maatschappelijk ?  Cultureel ?   Politiek ? Wat hebben zij in te brengen dat wij niet bezitten ?  De nadelen kennen we voldoende.  Wat gebeurt er, als na een eventuele toetreding de Turken opnieuw aan de slag gaan in Irak of ergens anders ?   Of zal tegen dan het probleem met de Koerden en Irak "geëlimineerd" zijn ?  Net zoals de kwestie Cyprus ?  En Griekenland, dat nog steeds geen havens in Turkije mag aandoen ? En arrogante Turkse piloten die zich boven Griekenland gedragen als sultans op hun vliegend tapijt ?
 
Er staat inderdaad bij velen op hun Europees voorhoofd gekrast : "Ik ben een Onnozelaar".
 
 
Kameraden !  Los het onder mekaar op en laat ons met rust. De UNO is ideaal voor jullie probleem.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als het VL is, doen wij mee



 

Vlaams Belang start campagne voor verkiezingen op 1 mei 2008

 
Meer dan een jaar voor de Vlaamse verkiezingen trekt Vlaams Belang zijn kiescampagne op gang. Centraal in de campagne staat het letterwoord VL, waarmee Vlaams Belang zich wil profileren als alternatief voor het "communautaire geklungel" van de traditionele partijen. De partij richt haarpijlen vooral op CD&V en premier Yves Leterme.

Lijsttrekkers
Het echte startschot van de campagne wordt op 1 mei in Antwerpen gegeven. Een eerste stap werd afgelopen zondag al gezet, met de aanduiding van de lijsttrekkers voor de stembusslag. Het gaat om Frank Vanhecke, Filip Dewinter, Joris Van Hauthem, Karim Van Overmeire en Linda Vissers.

Sirenenzang Leterme
Tijdens de campagne gaat Vlaams Belang in de aanval tegen het "kiezersbedrog" van zowel CD&V als Open Vld. Maar vooral de Vlaamse christendemocraten worden in het vizier genomen. "Heel wat mensen, ook Vlaams Belang-kiezers, hebben zich laten verleiden door de sirenenzang van Leterme en co omdat ze dachten dat hij het verschil kon maken. Die mensen zijn massaal ontgoocheld en wij heten ze opnieuw van harte welkom", aldus Dewinter.

Lange campagne
Vlaams Belang gaat de Vlaming het VL-logo "tot vervelens toe" voorschotelen, belooft het Antwerpse kopstuk, die beseft dat zo'n lange campagne ook risico's inhoudt. Zo gaat de partij de komende maanden 300.000 leeuwenvlaggen uitdelen en er komen ook stickers en sleutelhangers. (belga/gb)
24/04/08 12u33




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!