Angeltjes
31-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AEL betoging in Antwerpen loopt uit de hand+ Aanpassing 17.20

 

foto Gazet van Antwerpen

Wat te verwachten viel is gebeurd, tijdens een betoging tegen de Israëlische bombardementen op gerichte doelwitten in Gaza, zijn enkele honderden moslim heethoofden willen oprukken naar de Joodse wijken in Antwerpen.

Het tram- en busvervoer in de centrumstad is daardoor volledig lamgelegd en de politie is massaal uitgerukt.  Meer gegevens hebben wij momenteel niet.

Savat

+ Aanpassing 17.20

De protestactie die de Arabisch Europese Liga (AEL) in Borgerhout organiseerde tegen de bombardementen in de Gazastrook, liep woensdagnamiddag even uit de hand. De Arabisch Europese Liga hield woensdag vanaf 14 uur een protestactie in de Kerkstraat in Borgerhout. De manifestanten eisten de onmiddellijke stopzetting van de Israëlische bombardementen in de Gazastrook en van het geweld tegen de burgerbevolking.

Al tijdens de manifestatie raakten de gemoederen een paar keer oververhit. Het liep helemaal uit de hand toen de betoging omstreeks 15.15 uur werd ontbonden. Enkele tientallen actievoerders trokken daarop naar de joodse wijk in Antwerpen, die volledig afgesloten was door de politie.

Daarop ontstond er een kat-en-muisspel. De betogers richtten intussen heel wat vernielingen aan. Vooral autoruiten moesten eraan geloven, maar ook trams en bussen werden aangevallen. De politie pakte een aantal relschoppers op. 

@ Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonkel Kruk naar Buza - Napoleon naar Euronazië : da's pas democratie

 

31.12.2008 12.07u - Naar aanleiding van de regeerverklaring nam de Vlaams Belang-fractie vanmiddag in de Kamer het voorzitterschap van Patrick Dewael stevig op de korrel. “Als we dan toch een terugkeer naar het ancien régime en het oude belgicisme meemaken, dan nog liever Herman De Croo als voorzitter van deze Kamer,” stelde Gerolf Annemans. “Dan is er tenminste duidelijkheid.”

De politieke koehandel die gepaard is gegaan met de vorming van de regering-Van Rompuy, is werkelijk verbijsterend. Eerst was er de ontsnappingsroute voor de aangebrande Patrick Dewael naar het Kamer¬voorzitterschap. Daarna bleek dat de steun van de VLD voor een regering die tot 2011 bestuurt, ook werd afgekocht met de belofte dat Karel De Gucht lid wordt van de Europese Commissie. Als tegenprestatie zou Yves Leterme (na een witwassing door de Fortis-onderzoekscommissie) minister van Buitenlandse Zaken worden.

Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers en Europarlementslid Frank Vanhecke reageren furieus. “De verloedering van het Belgische politieke bedrijf is hiermee in een nieuwe fase beland,” zo stellen zij in een persbericht. “Men heeft niet eens het fatsoen om het resultaat van de Europese verkiezingen af te wachten vooraleer de Belgische vertegenwoordiger in de Europese Commissie wordt aangeduid. Blijkbaar doet men niet eens meer een poging om te doen alsof er in dit land nog enig verband bestaat tussen verkiezingen en het gevoerde beleid. Wel is men verontwaardigd als in Frankrijk, Nederland of Ierland de kiezers revolteren tegen het gebrek aan democratische legitimiteit van de Europese Unie.”

Eén zaak mag duidelijk zijn: het Vlaams Belang zal niet nalaten om deze verregaande hypocrisie aan te klagen in de komende verkiezingscampagne
.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonet op televisie, nu op uw pc- scherm : Annemans.

 

 Zonet op televisie, nu op uw pc-scherm.  En vanavond mee aan tafel ?

Veel werk, geen vakantie maar goed gedaan

Oewaai vonden het oewel spaaitig dat de frau die président speelde ferfangen oewerd door Patrick Deoewael.  Goede zet van den Annemans oewas den orakel van brakel te noem as président van de Kamèr.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck blijft extreem po-co en AAaRGH

 

c_725minderdiscriminatie_2.jpg

www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar

 

2 0 0 9

Voor u allen een goede gezondheid, veel liefde en samen naar een betere wereld.

De redactie van Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halli, Hallo, Hier is te paard uw Vrolijke Fluiter : de enige, echte Platenruiter

 

Halli, Hallo, ja, ik ben erg lang afwezig gebleven, lieve lezertjes van deze ongelooflijk tolerante blog der Angeltjes.  U heeft mij ongetijfeld gemist, maar u hebt het mij niet laten weten, omdat u zo druk bezig waart met andere zaken van 's lands belang. Op 31 december wil ik mij niet verschuilen in de nevelen van dit bijna vergane jaar :  U heeft op de valreep een regering geregen voor uw Nieuwjaar en de treurigste premier van heel de wereld. Maar dat kan mij absoluut niet schelen, het laat mij siberisch koud.  De Platenruiter rijdt als een Parsifal door het land van de onvergankelijke muziek, die alle wonden heelt, die een glimlach op de lippen tovert en het hart laat roffelen over de wonderen van dit aardse leven en de diepe emoties die de ommegang van het bestaan kruiden.

Uw hoofdredacteur viert vandaag een speciale dag en het is voor hem, voor hem alleen dat ik een fragmentje laat horen van één van  zijn lievelingscomponisten,  Richard Wagner. Nu begrijpt u wellicht met welk soort romantisch getormenteerde ziel deze  arme Angeltjesman door het leven holt.

 

Parsifal, de ouverture van het eerste bedrijf.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annemans : Ik verwachts niks, ik hoop niks, maar toch een gelukkig nieuwjaar.

  

De nieuwsredactie van de 0000 straalt pril geluk uit, dat er een nieuwe regering is. De Heer Vim de Wilder wiebelde op zijn stoeltje tijdens het Journaal en Hij Sprak Nog Met Meer Nadruk Als Gewoonlijk.  De Heer Verzaken van Terstraeten bedwingt zich professioneel, om niet met zijn microfoon de oppositieleden te meppen, omdat zw eer lastig zijn. 

 

De directie van de Omroep heeft inmiddels beslist de  omroeptoren om te dopen tot VRT (Van Rompuy Toren), als hulde aan een groot staatsman die het land zal redden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op het paleis bij de keuning

 

- Proficiat met uw opslag, Sire. Ik doe mijn best dat het volgend jaar wat meer wordt.
-Merci, Herman. En hou ze onder de knoet, uw bende ruziemakers.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT wekt woede Dr Hoeybergs op

 

"Het is een schandaal wat de VRT heeft uitgestoken!"

Jeff Hoeyberghs, Vlaanderens bekendste plastische chirurg, is kwaad op de VRT. Hoeyberghs werd wijsgemaakt dat hij een wassen beeld zou krijgen bij Madame Tussauds, maar dat verhaal bleek slechts te kaderen in een nieuw Canvas-programma.

Voor het programma werd aan een aantal BV's verteld dat ze een wassen beeld zouden krijgen in het beroemde Londense museum. Het bleek slechts om een grap te gaan, maar die is bij Jeff Hoeyberghs in het verkeerde keelgat geschoten.

"Een schandaal"

"Het is een schandaal wat de VRT heeft uitgestoken! Ze krijgen een brief van mijn advocaat. En ze zullen met 10.000 euro op de proppen moeten komen eer er verder wordt gepraat", briest Hoeyberghs in Dag Allemaal.

"Het is je reinste misbruik van vertrouwen. Ik heb een halve dag moeten herprogrammeren. En dan durven ze daar een vergoeding van 200 euro tegenover te stellen, geld van de belastingbetaler. Ik vind dit crimineel. Ze zouden eens moeten proberen het uit te zenden. Dan wordt het 200.000 euro schadevergoeding", klinkt het nog.

Boevenbende

"Een verborgen camera-programma als 'Bananasplit was grappig. Maar daarvoor werd je niet onder valse voorwendsels naar de andere kant van het land gelokt. In mijn ogen is dit genoeg om een programmadirecteur te ontslaan. Er moeten koppen rollen bij de VRT. Het is een boevenbende!"

@ Het Belang van Limburg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Decroo hoopte opnieuw kamervoorzitter te worden

 

Met Guido De Padt uit Geraardsbergen bekleedt voor het eerst sinds lang een andere liberaal een hoger politiek mandaat in de Vlaamse Ardennen dan De Croo. Toch denkt die laatste niet dat het einde van 'het tijdperk De Croo' gekomen is. 'Ik ga u een zinnetje dicteren: wie weet wat er ooit kan gebeuren . Over een paar maanden zal u begrijpen wat ik bedoel.'

Deze tekst staat te lezen in  Het Nieuwsblad : het orakel van Brakel heeft gesproken. Wat een aansteller is die Decroo toch. Hij was het ook die Vlaams-nationalisten vergeleek met mentaal gehandicapten en die uitspraak zeer geestig vond.

En herinnert u zich deze nog in de loop van het voorbije jaar :

Advocate Françoise Desguin, de echtgenote van voormalig Kamervoorzitter Herman De Croo (Open VLD), laat zich wat gaan in de Juristenkrant. 'In mijn tijd waren het (aan de balie, red.) kinderen van advocaten en magistraten, minstens van universitairen. Maar nu! Er zijn zelfs advocaten waarvan de vader beenhouwer is. Niks tegen de beenhouwers maar enfin… Af en toe tonen ze toch dat ze geen manieren hebben. Er zitten boeren aan de balie.

Met de pet in de hand, bieden wij nederig onze beste heilwensen voor een gelukkig jaar 1909 aan de mooie familie Decroo-Desguin.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van een Vlaming in Wallonië die terug wil.

 

Lezer Raymond stootte in Gazet van Antwerpen op een merkwaardig artikel dat hij ons niet wou onthouden.  Hier gaat het:

Vlamingen drinken meer witte wijnen en rosé.  Walen meer rode. En als ze rode wijn drinken, verkiezen Vlamingen Bordeaux, Franstaligen Bourgogne.  Dat weet Eddy Nieste, onderzoeker aan het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (landbouw en voeding) in Leuven. “Dat is al heel lang zo. Tegenwoordig wordt de taalgrens echter steeds meer een grens, ook in politiek en cultureel opzicht”, zegt Nieste.  Dit laatste zegt hij als ervaringsdeskundige.  Hij heeft 17 jaar in Antwerpen gewoond op het Zuid, en hij woont sinds vijf jaar in Waremme (Borgworm).  Dat volstaat voor hem: hij wil zo snel mogelijk de taalgrens weer over.

Eddy Nieste stuurde een intrigerend berichtje in antwoord op de oproep op onze website gva.be naar wat lezers het belangrijkste vonden in het afgelopen jaar. “Ik heb dit jaar besloten om vanuit Wallonië weer te verhuizen naar het Antwerpse”. Opmerkelijk want steeds meer Vlamingen maken de omgekeerde beweging, kiezen voor een (goedkopere) woning aan de andere kant van de taalgrens en voelen zich daar, naar eigen zeggen, heel prettig bij.

Maar Nieste heeft zijn huis in het landelijke Lantremange, gehucht van Borgworm, dicht bij de E40 tussen Leuven en Luik, te koop gezet.  “Ik wil zeker om praktische redenen verhuizen. Je zit hier nogal ver van alles, maar er is meer dan dat”, zegt hij. “Het verschil in mentaliteit is groot. De meeste Vlamingen beseffen niet hoever dat gaat. Neem alleen de verstrengeling van politiek en samenleving met de machtige tentakels van de PS hier in de provincie Luik. Nog altijd, ja. En daar hoort ook het pampersocialisme bij.  Wie hier wat voor sociaal-economisch probleem ook heeft, wordt tot en met gepamperd.  Wat kan in stand gehouden worden met het manna uit Vlaanderen. Het politiek cliëntelisme leeft hier nog volop. Een lokaal advertentieblad zoals de Van heeft om de haverklap hoofdartikels over wat PS-mandatarissen verklaard hebben of welke evenementen ze hebben bijgewoond”.

Het is een totaal vastgeroeste politieke cultuur. Het voelt soms als communisme aan. Daardoor beweegt er ook niks. De Franstalige intellectuelen die het hier ook moeilijk mee hebben, raken steeds meer in een isolement.  De pers kan er ook weinig aan doen.  Neem nu iemand als Michel Daerden, die in Vlaanderen vooral bekend staat als een folkloristische figuur die wel eens een glas te veel drinkt. Die heeft hier in de provincie Luik een buitengewone machtspositie, ook al nemen journalisten hem niet serieus en hebben ze zelfs een enorme hekel aan hem. Maar hij is nu eenmaal de baas van de PS-baronnie hier. Zelfs di Rupo, voorzitter van de hele PS, heeft hier niks te zeggen. En toen Guy Coëme na de Agusta-affaire klaar was voor een terugkeer in Borgworm, werd de burgemeester hier zonder pardon opzij geschoven. Hij mocht zelfs niet meer op de lijst staan” 

“Dat Franstaligen zoveel warmer en spontaner zijn, is relatief. De mensen hier in de streek zijn zeer op zichzelf gericht. Ze gaan ervan uit dat je je geheel integreert. Punt. Dat je hun taal spreekt en je aanpast. In Vlaanderen zitten we maar te discussiëren over wetten en decreten over integratie.  Hier wordt dat als iets vanzelfsprekends beschouwd. Mijn zoon gaat hier naar het college.  Daar is hij een beetje “le Flamand”.   En als ze een probleem met hem hebben gebruiken ze het scheldwoord “le Flamin”, van flamingant.”

Nieste maakt niet de indruk van een verzuurd iemand die rekeningen te vereffenen heeft.  Hij lijkt een hartelijke goedlachse man, wiens passie de geschiedenis van onze voedingsgewoonten is.  Zo heeft hij een boekje geschreven  over de aardappel.

“Wist u dat die door de Spanjaarden in Peru is ontdekt? En dat waarschijnlijk voor het eerst frieten zijn gegeten in de Maasvallei in de negentiende eeuw?  Er bestond al het gebruik om kleine visjes te bakken. Tot de Maas een keer dichtvroor en er iemand op het idee kwam om er aardappelen voor te gebruiken”.

“Je hebt hier natuurlijk ook schitterende mensen”, keert hij terug naar het meer communautair geladen onderwerp.  “Maar zij geraken ontmoedigd door het systeem”.

“Onderhuids voel je soms nog dat superioriteitsgevoel tegenover de Vlamingen, alsof het in de genen zit”, vervolgt Nieste. “Vroeger kwamen arme Vlamingen bij de rijke boeren hier het land bewerken.  Er is ook de aversie tegen Vlamingen.  Als ze een Nederlandstalige nodig hebben, kiezen ze liever een Nederlander dan een Vlaming.  Dat wij voor hen betalen vinden zij normaal. Dat wordt mijn zoon op school ingepeperd: zij hebben heel lang voor ons betaald, nu is het onze beurt.  Dat is hun notie van solidariteit.”

“Ik ben gevraagd om op de lijst te staan van de christendemocratische cdH in Borgworm.  Dat heb ik niet gedaan.  De cdH sluit zich slaafs aan bij de PS. Politici zijn geen beleidsvoerders, ze beheren de samenleving bijna zoals de machthebbers dat in China dat doen. Het systeem gaat voor alles.  Ze zijn daar ook slim in, heel goed georganiseerd, met het dienstbetoon en de hoorzittingen waarop mensen hun hart kunnen luchten.  De banden met de kiezers worden altijd weer strak aangetrokken.

Walen kijken op naar het grote Frankrijk, terwijl het kleine Wallonië daarnaast maar weinig betekent. Tegelijk wenden ze zich  meer en meer af van hun buren in het noorden.  De taalgrens wordt steeds reëler.  Soms merk je tekenen van verandering, jazeker, zoals het onderwijs in de twee talen, Nederlands en Frans, dat je al in heel wat scholen hebt. Ze werken er volgens het systeem van de “immersion”, de onderdompeling..  Maar zodra ze moeten kiezen tussen Engels en en Nederlands als tweede taal, kiezen de meesten Engels! Nee, ik ben niet optimistisch.  Het zal zijn tijd nog duren”.

Met dank aan Raymond voor dit veelzeggende artikel

 


30-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angela Van der Knaapen - Expo in Wateringen (NL) Hofboerderij

Details Hier klikken

Doorleefd200688 x 60 cmAcryl op gelaagd paneelParticulier bezit
Oogopslag2007105 x 60 cmAcryl op gelaagd paneelParticulier bezit
Yemaya200887 x 47 cmAcryl op gelaagd paneelTe koop


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exit Jambon ? + Aanpassing 18.45 uur

 

Een neveneffect (dat we nog aan het natrekken zijn) : als Inge Vervotte haar kamerzetel terug inneemt voor Antwerpen, zal vermoedelijk Jan Jambon woordvoerder van de NV-A moeten opstappen.  Gezien Stefaan de Clercq Justitie overneemt, wordt hij opgevolgd door een NV-A-er, zodat per saldo de partijverhoudingen ongewijzigd blijven. Dat wil zeggen : deze regering bezit aan Vlaamse kant géén meerderheid.

We geven dit bericht onder voorbehoud.

+ AANPASSING  18.45 UUR

Neen, Jambon heeft als eerste opvolger de plaats van Kris Peeters ingenomen.  Toen Vervotte minister werd is zij vervangen door Katrien Schrijvers, de burgemeester van Zoersel.  Goed nieuws dus voor Jan Jambon.  De CD&V verliest dus 1 zetel in Kortrijk die door de NV-A ingenomen zou worden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoed af voor Inge Vervotte

 

Inge Vervotte neemt ontslag en stapt niet over naar de regering van Van Rompuy, uit solidariteit met Leterme en Vandeurzen. We hebben de vakbondsvrouw in Vervotte nooit gemogen, maar hebben voor de rest steeds waardering gehad voor de respectvolle wijze waarop zij ondermeer met de oppositie omging.  Ook nu laat zij zich kennen als een loyaal iemand.  Iets wat in de politiek zéér zeldzaam is.  Ongetwijfeld zullen we in de toekomst nog veel van haar horen en in het onafhankelijke Vlaanderen zal zij een gerespecteerd politica blijven. Een grote dame.

RAY


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tzipi Livni verklaart het Israëlisch standpunt.

 

 

Het gaat hem niet zozeer om gelijk of ongelijk, wél om iemand de kans te geven zijn standpunt uiteen te zetten.  In dit geval de Israëlische Buza minister Tzipi Livni. In het Westen worden nadrukkelijk door de media de Hamas stellingen weergegeven.  Vorige week greep zelfs in het belgische parlement een vergadering plaats met Hamas sprekers  op uitnodiging van een Marokkaans Ecolo kamerlid.

(Fox News)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot Dictee der Engelse taal

 

http://snaphanen.dk/upload/2008/12/2298296970103726530s600x600q851.jpg

De brave man bedoelt het zo goed ...

(met dank aan Regus Patoff)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze nieuwe minister van Biza : Guido Depadt

 

Hij drinkt rode wijn uit een brede roemer met levende visjes !
Bravo, grote dierenvriend.
.
.
Angeltjes had een telefonisch vraaggesprek met de Heer de Padt, die schepen is te Geeraardsbergen, voorzitter van het OCMW, gewezen burgemeester, advocaat, lid van het Comité P, volksvertegenwoordiger en wandelgids in zijn geboortestreek.
.
Angeltjes : Mijnheer Depadt, gefeliciteerd. Zal er veel in uw leven veranderen nu u de geweldige Patrick de Wael zal opvolgen.
.
Guido : Ge kunt zeker zijn, brave man.  Ik ben een van de bekwaamste politici van het land, altijd een bescheiden sterveling gebleven niettgenstaande mijn geweldige capaciteiten.  Eindelijk bereik ik de status die mij toekomt en dit is nog maar een aanloop naar méér en hoger.
.
Angeltjes : Hoe wordt u graag aangesproken, Mijnheer Depadt, want uw talrijke mandaten vergen telkens een aangepaste aanspreektitel.
.
Guido Depadt : Gij hebt tenminste oog voor problemen van de Hooggeplaatste Elite, brave man. De mensen kunnen mij heel gewoon aanspreken met Excellentie.
.
Angeltjes : Op ons kunt ge rekenen, Excellente.  Maakt u onze complimenten over bij de eedaflegging op het paleis aan de keuning ?  Wij hebben al een mooi portretje van hem gepubliceerd. En van u doen we er twee.
.
Guido Depadt : Hier, brave man, ik zal u een aalmoes laten overmaken door mijn lakei voor uw kosten van het telefoneren. Koarele, stuurt mijnheer eens wat muntjes.
.
.
In tegenstelling tot zijn voorganger op Biza heeft Excellentie  Depadt
meerder spleetjes tussen zijn tanden. Het slurpt vlotter.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het respect van Marianne

 

"Het weze gezegd met respect, ik heb instructies gegeven dat de twee
 CD&V-ministers die afscheid hebben genomen, onschuldig moeten worden verklaard
van inmenging in gerechtsprocedures. De Kamer moet zich daar niet mee bemoeien :
de scheiding der machten is een heilig principe voor mij. Wat betreft Reynders.
Wie zoveel jaren geknoeid heeft en nooit betrapt werd, is onschuldig. Leve het regime !"
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke beschouwingen door Bart Laeremans

 

.
"Het is juist" zie je Annemans denken "maar ik wil ook nog iets zeggen"
.
Na de turbulente week van de val van de regering hebben we even de riem afgelegd, maar intussen bereiden we ons alweer volop voor op het nieuwe jaar.
 
De crisis en de hoogst spectaculaire neergang van Leterme hebben ons alvast geleerd dat CD&V op een hoogst onprofessionele manier met macht omgaat. Omdat Leterme niet eens besefte hoe ver zijn persoonlijke medewerkers over de schreef waren gegaan, slaagde hij erin om zichzelf ook nog eens  op een ongeziene wijze aan de galg te praten. Wat we nadien zagen was een complete ontluistering van de politiek. Een soort Körperwelten, maar dan levend: een regering die tergend langzaam gevild werd voor de camera’s. Allemaal het gevolg van de stijfkoppigheid van Leterme die zich dagenlang tevergeefs bleef vastklampen aan zijn zetel. Ik denk dat deze tweederangspoliticus voor vele jaren van het voorplan zal verdwijnen. Aan de CD&V-basis wordt hij alvast uitgespuwd.
 
Rodenaar Herman Van Rompuy wordt dus naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe premier. De man geniet bij de meerderheidspartijen (zeker bij de Franstaligen) veel meer vertrouwen dan Leterme en het valt niet uit te sluiten dat hij de regering opnieuw op de rails krijgt tot juni 2011. Toch blijft de kans groot dat deze regering in de aanloop naar de regionale verkiezingen opnieuw zal struikelen. Vooreerst natuurlijk omdat  er nog steeds nauwelijks enige cohesie in deze ploeg te bespeuren valt. Maar ook omwille van de rol die Reynders speelde in het Fortis-dossier. De man is tot op heden buiten schot gebleven, maar alles wijst erop dat zijn rol nog een stuk groter is geweest dan deze van Leterme. Eens deze heikele kwestie aan bod komt in de onderzoekscommissie, wellicht in de loop van maart, zal elke drogreden goed zijn om opnieuw de val van de regering uit te lokken, zodat we alsnog naar superverkiezingen gaan in juni. 
 
Hoe dan ook is de komst van Van Rompuy geen garantie op snelle doorbraken inzake staatshervorming en B-H-V. Die laatste kwestie zal via een derde belangenconflict nogmaals (en op vraag van CD&V !) voor een half jaar van de agenda verdwijnen. Nadien zal CD&V de knieval doen in de vorm van bijvoorbeeld de invoering van inschrijvingsrecht voor de Franstaligen in Vlaams-Brabant. Een formule waar Van Rompuy absoluut geen bezwaar tegen heeft. Zijn broer Eric heeft daar meer problemen mee, maar die zal géén initiatief nemen waarmee hij zijn broerlief in moeilijkheden kan brengen.
 
Enkele uren voor de val van de regering rijfden de Franstaligen overigens nog een belangrijke Vlaamse toegeving binnen met de afschaffing van het spreidingsplan rond de luchthaven. Uit goede bron vernam ik dat dit gebeurde op uitdrukkelijke eis van Reynders. Het werd mooi verpakt en de indruk wordt gewekt dat de spreiding nu via natuurlijke weg tot stand zal komen omdat men de opstijgrichting zou laten afhangen van de wind. Wat men er evenwel niet bij vertelt, is dat de windnormen onder Landuyt zodanig werden aangepast dat het overgrote deel van de nacht- en dagvluchten in het nieuwe systeem haast continu over de Vlaamse Noordrandgemeenten zullen scheren. De Franstaligen betalen voor dit cadeau geen enkele prijs.  Integendeel: het vandaag reeds overbeschermde Brussel zal in de toekomst nog minder hinder moeten dragen, omdat het aantal landingen over de hoofdstad sterk zal afnemen. Dit akkoord wordt voorgesteld als een eerste stap, maar het is duidelijk dat er nadien geen tweede stap meer zal komen. Schouppe heeft alle pasmunt vooraf uit handen gegeven. Een evenwichtige oplossing, waarbij Brussel terugkomt op zijn buitensporige geluidsnormen en eindelijk een evenredig deel van de last zou aanvaarden, komt er allicht nooit meer. Dank zij CD&V.  
  
Ik wens u via deze weg het allerbeste toe voor het Nieuwe Jaar. Moge de crisis aan u en uw geliefden voorbijgaan. Moge geluk en voorspoed u toelachen. En moge 2009 vooral gekenmerkt zijn door veel Vlaamse strijdbaarheid.
 
Van harte,
 
Bart   Laeremans
Federaal Volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slot van de Kerstboodschap door Z.M. de Keuning

 

 

 

 

 "De keunegin en Ik danken oe veur de kleine opslag van 778.000 eurootjes volgende jaar.  Het is niet veul maar veul kleine bietjes helpen ons grote gezin door deze zware financiële crisis. "




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!