Angeltjes
05-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canvas Panorama 11 januari 09 : 12 Wijzen om belgië te splitsen

 

 
Wie ontbreekt  ?
 
 
c_pano_wijzen.jpg
 
 

Karl_Heinz Lambertz: Eupen, 56 jaar, minister-president Duitstalige gemeenschap

Marc Eyskens: Leuven, 75 jaar, minister van Staat CD&V

Eric Defoort: Gent, 65 jaar, voorzitter Vlaamse Volksbeweging

Dorothée Klein: Namur, 48 jaar, hoofdredactrice Le Vif/L’Express

Bart De Wever: Berchem, 38, voorzitter N-VA

Rudy Aernoudt: Deurle, 48 jaar, oprichter LIDé

Remi Vermeiren: Zottegem, 68 jaar, voorzitter Warandegroep

Philippe Van Parijs: Brussel, 57 jaar, filosoof

Annemie Neyts :Brussel, 64 jaar , Europees parlementlid Open Vld

Johan Vande Lanotte: Oostende, 53 jaar, senator Sp.a

Bea Cantillon: Mortsel, 52 jaar, professor sociologie

Paul De Grauwe: Leuven, 62 jaar, professor economie

 

(met dank aan Gina)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achtung ! Achtung !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje voorzichtig in de sneeuw

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedemorgen, Mijnheer de Eerste-Minister

 

Goed uitgeslapen, Premier ?  Het is te hopen, want het land  en de partij rekent op u. Maar dat weet u, want u bent een wijs man en in heel de regeringsstoet die u aanvoert, bent u zowat de enige die als het op cijfers aankomt, weet waar hij het over heeft.

Didier Reynders van financiën zal bij u niet moeten afkomen  met zijn gebruikelijke kluitjes om u (en ons) in het riet te sturen : "Het is nie  gemakkelàk, het is moeielàk" of in een variant "Het is niet simpel, het is lastik".

Niemand is gebaat in de huidige omstandigheden met een belabberde regering die het land ook nog eens de financiële puinhoop zal inrijden.  Op zowat alle vlakken van de samenlevingsproblematiek en aanverwante staan we achteraan in de EU-rij bij de onbekwamen en ruziemakers : steek het maar op uw hoed, Napoleon, het is geen pluim, gij hebt van Buitenlandse Zaken tot hiertoe niets terecht gebracht, behalve het handhaven van de hoge graad van misplaatste betweterij. Maar dat is niet het ergste, hoe slechter het land B eruit komt, hoe duidelijker VL zich zal profileren als een moderne natie.

De centen, daar gaat het nu over. In tijden van financiële crisis, hebben we boekhouders en financiële experten met economische kennis nodig. Het spijt me voor de fans die Nonkel Kruk nog mocht bezitten, maar zijn verwijdering van het politieke toneel brengt een zucht van opluchting teweeg op het vlak van begroting en financiën.  Jammer dat ook Reynders geen voetje gelicht werd, want als schatbewaarder van het land B, verdienen we beter.

Volgens de eerste cijfers sluit 2008 af met een tekort van 3,5 miljard euri, dat zijn 140 miljard franken.  (Wij gebruiken normaal € maar voor de grote bedragen blijft het handig, even terug te rekenen.) Daarvan zijn 1,8 miljard euri (72 miljard frank) te wijten aan mindere fiscale inkomsten van de afdeling Reynders, die nu kan verkondigen "Oewe zullen oewel zien, het is niet gemakkelàk".

Hoe het zit met reserves en leningen, daar wordt zelden over gepiept en dat zal hopelijk wat duidelijker worden bij de begrotingscontrole.  Het mag nogmaals onderstreept worden, beste belastingbetalers, dat in de federale kamer en senaat (225 lieden)er hooguit een tiental zijn die het verschil kennen tussen debet en credit. Het is maar om u gerust te stellen.

Voor 2009 leven we nog met de Fantasia-Begroting van Leterme.  Het zou voor de reputatie van Van Rompuy een goede zaak zijn (en als wij het zeggen, zal hij er zeker rekening mee houden) mocht hij dat budget op de brandstapel leggen en met een hernieuwd ontwerp naar voor komen. 

Van Rompuy regeert niet om Leterme te blijven beschermen en te sparen maar wél om de burgers van dit land te dienen.  Daar hebben wij recht op na de catastrofale episode die achter ons ligt.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een klein brandje en wat doodsbedreigingen, niets abnormaals

 

Zaterdagnacht hebben in Antwerpen onbekenden geprobeerd om brand te stichten in een woning van een joods gezin. De wansmakelijke daad staat hoogstwaarschijnlijk in verband met het conflict in de Gazastrook.

De daders overgoten de brievenbus met benzine en probeerde die vervolgens in brand te steken. "Het vuur is echter vanzelf gedoofd", aldus Dominique Reyniers van het Antwerps parket.

De politie kent de identiteit van de daders niet, maar zou wel enkele aanwijzingen hebben. Door het incident zal de politie van Antwerpen de huizen van Joodse gezinnen de komende periode extra in de gaten houden.

Brandstichting bij nacht is normaliter een zaak voor het assisenhof.  Benieuwd of we hier nog iets zullen over horen.

De afgelopen dagen heeft de Joodse gemeenschap in Antwerpen een tiental doodsbedreigingen ontvangen uit Islamitische hoek. Dat meldt Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel. Op de weblog van dat maandblad verschenen reacties van een anonieme man die verklaart zichzelf op te willen offeren voor het Palestijnse leed in de Gaza-strook. Er werd proces-verbaal opgemaakt van de actie en het parket zou een onderzoek gestart zijn.

De Joodse gemeenschap wilde de de doodsbedreigingen liever stil houden. Nadat vandaag bekend raakte dat onbekenden probeerden brand te stichten in een Joodse woning waar 12 kinderen wonen, vonden de Antwerpse Joden het tijd om toch naar buiten te komen met het nieuws. In de reacties op het internet zegt de anonieme schrijver niet terug te schrikken van een zelfmoordaanslag. "Jullie zijn nergens meer veilig. Ik weet jullie te vinden. Kind om kind", schrijft hij. Daarna staan er nog een heleboel antisemitische leuzen in zijn tekst.

Volgens Michael Freilich begint de koorts in de Joodse gemeenschap te stijgen. Een vredesgebed vanavond in Antwerpen gaat al door onder zware politiebescherming. Volgens Freilich is de Arabisch Europese Liga (AEL) grotendeels verantwoordelijk voor de spanningen tussen moslims en Joden in de Scheldestad. Hij wil dat de politie en het stadsbestuur strenger gaan optreden tegen de antisemitische slogans die gescandeerd worden tijdens de betogingen van de afgelopen week. Hij hoopt dat het parket snel het ip-adres van de verdachte kan achterhalen.

Er wordt veel te laks opgetreden bij een aantal sociale misdrijven, waardoor de aanstokers steeds driester optreden : op de lange duur is alles toegelaten.  Zoals de grnezen van het land open en onbestaand zijn, vervagen ook de morele grenzen.

Het stadsbestuur is in handen van een bende softe suffies  die geen idee hebben wat er leeft in hun stad.  Monica de Coninck rent zich het vuur uit de sloffen van de ene theeceremonie naar de andere zoetekoekjes-bakkerij. Veel politie-agenten zijn gedemotiveerd en het door links volgeladen parket halve garen, staat ten dienste van de partijpolitiek om vooral geen moslim tegen de haren in te strijken.

Allemaal knap werk : proficiat.  Men rekent op de sympathie van de gemiddelde burger die met deze conflicten niets te maken wil hebben ; "men" vergist zich eens te meer.  De stilzwijgende meerderheid voelt intuitief goed aan wat er aan de hand is.

Er zal werk aan de winkel zijn bij Digipolis om de uitslag van de verkiezingen te laten overeenstemmen met de wensen van de grote partijbureaus.

Bron : Gazet van Antwerpen & Het Laatste Nieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immigratiecijfers : Joepie, alweer een record !

 


  04.01.2009 13.50u - Zoals de linkse socioloog Jan Hertogen aantoont, liet 2007 voor het twaalfde jaar op rij een groei van het aantal bijkomende vreemdelingen optekenen. In totaal kwamen er dat jaar welgeteld 75.350 vreemdelingen bij. Dat is een aangroei van 18,6 procent tegenover 2006 en een absoluut record in de naoorlogse geschiedenis, zo voegt Hertogen eraan toe.

In de vreemdelingenstatistieken zijn de ‘Nouveaux Belges’ uiteraard niet inbegrepen. Het totale aantal vreemdelingen steeg in 2007 dan ook ‘slechts’ met 39.387 van 932.161 (cijfer op 01.01.2007) tot 971.488 (cijfer op 01.01.2008), omdat in diezelfde periode niet minder dan 36.063 vreemdelingen ‘Belg’ werden en dus uit de statistieken verdwenen.

Het aantal ‘Belgwordingen’ (dixit Hertogen) blijft overigens onverminderd stijgen. Voor 2007 gaat het om een stijging met 13,2%; een cijfer dat nog verder zal toenemen aangezien ook de immigratie verder stijgt.

Terwijl tussen 1990 en 2008 in totaal 585.549 vreemdelingen ‘Belg’ werden, bleef de immigratie onverminderd aangroeien. In totaal kwamen er volgens Hertogen sinds 1990 niet minder dan 676.185 nieuwe vreemdelingen het land binnen. Daarmee groeide het aantal geregistreerde vreemdelingen na 1990 aan met liefst 76,8 procent! Met 132 procent in Vlaanderen, 86,6 procent in Brussel en 6,4 procent in Wallonië om precies te zijn.

Voor de volledigheid voegen we er nog aan toe dat hier uiteraard geen rekening wordt gehouden met vreemdelingen die illegaal in dit land verblijven, en wiens aantal volgens voorzichtige schattingen ondertussen op zo’n 100.000 wordt geraamd. Het zijn – ook zonder rekening te houden met deze laatste categorie – hallucinante cijfers die aantonen dat de immigratiestop die in 1974 officieel werd afgekondigd, in de praktijk onbestaande is. Zo mogelijk nog hallucinanter is natuurlijk het voornemen van partijen als Open VLD, Lijst Dedecker en CD&V om in de toekomst de poorten nog verder open te zetten.

@ Vlaams Belang

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagse bezigheden

 

 

fototopic040109_2.jpg
De Amerikaanse vlaggen zijn op in Karachi, dan maar een Bushpop
De islam is Liefde
.
 
fototopic040109_7.jpg
. 
In Islamabad daarentegen is er keuze zat : India, Israël en USA.
De islam is Liefde
 
 
 
 
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christusbeelden vernielen

 

Het hieronderstaande verhaal is natuurlijk niet maatgevend voor de gehele moslimgemeenschap, het is schandwerk van een enkeling.  Maar stel u even voor dat een katholiek of een protestant de moskee bekladt en enkele graven besmeurt.

‘In opdracht van Allah’ Christusbeelden vernielen

Nederland, 2008

Een Turkse Nederlander heeft Christusbeelden vernield in Nuenen en Deurne. Ook vernielde hij vijf kruisen op graven in Helmond. In Deurne bewerkte hij het gezicht van het beeld met een steen en sloeg de handen er af. Mogelijk vernielde hij ook een beeld in Lierop. Hij werd op 8 april in Venray aangehouden, toen hij opnieuw een Christusbeeld te lijf wilde gaan.
De man kwam elf jaar geleden vanuit Turkije naar Nederland en werkte in Amsterdam bij een wetenschappelijk instituut. Bij de politie heeft hij zijn daden erkend en gezegd 'in opdracht van God te hebben gehandeld, om de mensen te waarschuwen.' Voor soortgelijke delicten is hij al eerder veroordeeld.

Brabants Dagblad, 31 december 2008
ED, 9 april 2008


04-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van Fox News

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Integratie

 

 

De betoging schijnt vreedzaam verlopen te zijn.  Er zijn slechts 13 heethoofden opgeleid. Vreedzaam. Hoofdzakelijk vrouwen met kinderen : een ideale gelegenheid om eens buiten te zijn met de kleintjes.

De onverbeterlijke naiëve druif van de Gazet van Antwerpen schrijft hierover het volgende :

Zondag komt er nog een betoging tegen de bombardementen op Gaza. Ditmaal mogen alleen vrouwen en kinderen meelopen. Kijk, dàt vind ik nu nog eens een mooi en sterk signaal.  Lex MOOLENAAR .

Bij de betogers behoorden nogal wat aanhangers van VOEM, een betoelaagde moslim-organisatie die volgens eigen doelstellingen ons laat kennismaken met de islam en de integratie van de moslims in de belgische samenleving nastreeft. Op hun webstek lezen wij volgende mogelijkheden :

Onze workshops voor groepen:

  • Marokkaans kookatelier;
  • Hennaschilderen;
  • Munttheeceremonie;
  • Marokkaanse koekjes;
  • Arabische muziek;
  • Arabische kalligrafie;
  • Moskeebezoek;
  • Groepsgesprek;
  • Hanne en Hassan (spel);
  • Droom van de Sultan (spel).

Wie dit achter de rug heeft is fijn geïntegreerd.

Een attent lezer van deze blog, die het niet steeds eens is met ons, maar toch tolerant genoeg om ons onze zeg te gunnen, schreef ons in een persoonlijke mededeling het volgende over de manifestatie :

Verder merkte ik bij de kwansuis stadsstrompelende medemens een mengeling van voorzichtigheid, beetje angst, maar toch ook en vooral :

‘Die stad is hier nog altijd van ons en wij gaan hier niet weg omdat jullie alweer last hebben van een hormonale agressieopstoot die jullie zo makkelijk manipuleerbaar maakt.’

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsproblemen - Prof. Dr. Bob Smalhout

 



       Traditiegetrouw wensen wij elkaar geluk en voorspoed bij een jaarwisseling. Wij hopen daarbij altijd dat het komende jaar beter zal worden dan de afgelopen twaalf maanden. Dat zijn natuurlijk mooie wensen en gedachten. Maar komt daar eigenlijk wat van terecht? Dan denken we niet alleen aan onze eigen familie, maar ook aan ons land en aan de rest van de wereld. Want alles wat er op aarde gebeurt, heeft zijn weerslag op onze samenleving.

        Wat ons eigen land betreft was het volgens de overheid ’een rustige jaarwisseling’. Het is niet helemaal duidelijk waar dat op slaat, want de politiecellen zaten weer vol met zatladders en vandalen. Talrijke auto’s werden in de brand gestoken. Bovendien werden hulpverleners belaagd met bakstenen, vuurwerk, brandbommen, molotovcocktails en bierflessen. De schade loopt wederom in de miljoenen. De mededeling van de overheid dat het een ’relatief rustige jaarwisseling was’ is dus wel een zeer rooskleurige voorstelling van zaken.
       
Fatsoenlijk
              Iedere fatsoenlijke burger vraagt zich hierbij af of het niet eens mogelijk is om feesten als jaarwisselingen leuk te houden. Natuurlijk kan dat wel, maar dan moet onze overheid eindelijk eens doen waarvoor zij in het leven is geroepen, namelijk de orde handhaven. Maar iedere vandaal, iedere crimineel kan vertellen dat er maar een gering verschil is tussen de politie en het Leger des Heils. De fluwelen handschoenen, de luxueuze cellen en de softe vonnissen van de rechtelijke macht zijn voor de meeste raddraaiers slechts een lachertje.
        Maar als het om buitenlandse problemen gaat loopt Nederland altijd voorop om het belerende vingertje te heffen. En daar was tijdens Kerstmis en Nieuwjaar volop gelegenheid voor. Want Israël heeft getracht een einde te maken aan de reeds jaren bestaande Palestijnse raketterreur vanuit de Gazastrook. Zoals bekend vuurt de Palestijnse terreurorganisatie Hamas constant zelfgebouwde raketten af op Israëlische steden en dorpen. Deze raketten hebben niet zulk een grote reikwijdte. Slechts enkele kilometers, hoewel de kwaliteit geleidelijk aan beter wordt waardoor ook verder weg gelegen plaatsen onder vuur kunnen worden genomen.
       De aantallen zijn niet zo groot: maar enkele raketten per dag. Maar het psychologisch effect is enorm. De Israëlische bevolking rondom de Gazastrook leeft in constante angst. Elk moment kunnen de sirenes gaan loeien. Iedereen weet dan dat ongeveer veertig seconden later een raket inslaat. Altijd op burgerdoelen: straten, huizen, scholen enz. Israël heeft ten slotte zijn luchtmacht ingezet om de belangrijkste militaire doelen in Gaza uit te schakelen. Daarbij zijn betrekkelijk veel Palestijnse burgers omgekomen of gewond. De getallen liggen ergens tussen de 200 en 400. Maar ieder slachtoffer is er menselijkerwijs gesproken één te veel.
       Maar is Israël dat kwalijk te nemen? Alle Hamas- en Fatah-raketten worden vanuit burgerwoningen gelanceerd. Uit tuintjes, balkons, binnenplaatsjes en woningen. Dat betekent dat er onvermijdelijk onschuldige slachtoffers zullen vallen als Israël eindelijk wat terug doet. Wellicht is dat zelfs een perfide onderdeel van de Palestijnse politiek. Want de foto’s en tvbeelden van dode en bebloede kinderen, huilende moeders, wanhopige vaders en verwoeste huizen maken van de Palestijnse bevolking een underdog die kan rekenen op de sympathie van talrijke mensen in het Westen.
       
Correct
              Dat alles is koren op de molen van de vele crypto-antisemieten die onze samenleving nog steeds telt. Alleen is dat woord niet meer politiek correct, omdat het te veel doet denken aan wat de Duitse nazi’s in de Tweede Wereldoorlog hebben gedaan. Daarom heet het thans: ’antizionisme’. Dat klinkt anders, maar komt op hetzelfde neer.
       
Oorlogsmisdaden
        Bekende Nederlandse representanten daarvan zijn onder meer de oud-minister Dries van Agt en de weduwe van de vroegere Europese Bank-president Gretta Duisenberg, die precies zes jaar geleden de Palestijnse gebieden bezocht en haar arm om de toenmalige Palestijnse leider Yasser Arafat heensloeg.
       Mr. Dries van Agt sprak over ’de Israëlische oorlogsmisdaden in de Gazastrook, naar welke de Verenigde Naties’, volgens hem, ’een grondig onderzoek moesten instellen’. De journalist Hans Kuitert schreef in dit dagblad (0202-09) een uiterst tendentieus stuk met stellingen dat
’Israël alleen kon ontstaan omdat de Britten in 1917 vonden dat de Palestijnen wel konden oprotten om ruimte te maken voor de Joden, die Europa liever kwijt dan rijk was’.

       
Al deze antizionisten vergeten dat zowel de Israëliërs als de Palestijnen ruim zeventig jaar geleden met vrijwel niets zijn begonnen. De gemiddelde naar Israël geëmigreerde Joodse vluchteling had aanvankelijk niet meer dan wat landbouwgereedschap en een verouderd geweer uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog. Maar in ruim zestig jaar hebben die emigranten kans gezien Israël op te bouwen vanaf een vrijwel archeologische woestijn tot een modern westers land. Zij staan aan de top op het gebied van wetenschap, geneeskunde en techniek en zij bezitten het beste leger en luchtmacht van het Midden-Oosten.
       
Nobelprijzen
       
Er zijn over de gehele wereld meer dan 1,3 miljard Arabieren. Daartegenover staan slechts 14,5 miljoen Joden waarvan 5,3 miljoen in Israël wonen. Er zijn dus bijna honderd maal meer Arabieren dan Joden. Toch hebben Joodse wetenschappers kans gezien de laatste honderd jaar bijna 120 Nobelprijzen te winnen. De enorme Arabische wereldbevolking bracht het slechts tot zeven, waarvan er twee uit politiek opportunisme zijn verstrekt, namelijk aan wijlen de president Sadat van Egypte en Arafat van Palestina.
       De basis van het PalestijnsIsraëlisch conflict is dan ook niet zozeer een strijd om voorvaderlijk grondbezit, maar een enorm verschil in cultuur en ontwikkeling, die aan Arabische zijde slechts haat en jaloezie veroorzaakt. Het nieuwe jaar 2009 zou goed kunnen beginnen als de antizionistische intellectuelen in onze samenleving dit simpele gegeven eens zouden kunnen accepteren.
@ de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De AEL laat zich niet doen, : altijd de waarheid, niets dan de waarheid.

 

De Arabisch Europese Liga (AEL) heeft een klacht ingediend bij de Raad Voor Journalistiek (RVJ) tegen tv-zender vtm. De organisatie doet dat naar aanleiding van een nieuwsbericht gisteren om 17.45 u over de arrestatie van 95 allochtone jongeren bij een niet-toegelaten betoging in Antwerpen. Daarin werd volgens de AEL gezegd dat de manifestatie door hen was georganiseerd, terwijl de organisatie naar eigen zeggen niets te maken had met de bijeenkomst. De AEL vroeg een rechtzetting in het nieuws van 19.00 u, maar kreeg die naar eigen zeggen niet.

Volgens AEL-voorzitter Karim Hassoun willen sommige journalisten zijn organisatie criminaliseren en brengt dat hun reputatie in het gedrang. Hassoun noemt de aanpak van dergelijke journalisten een democratie onwaardig en wil dat de verschillende redacties schuld bekennen. De AEL verklaart in de toekomst nog meer klachten neer te leggen als er volgens hen "onjuiste of tendentieuze berichtgeving" verspreid wordt.

Bronnen binnen vtm verduidelijken dat er in de uitzending enkel gesproken werd van de aanwezigheid van AEL-aanhangers. De journalist ter plaatse stelde vast dat er pro-AEL slogans gescandeerd werden. Of die betogers ook lid waren van de organisatie, was onmogelijk te achterhalen. Er werd in het nieuws nergens vermeld dat de betoging van de AEL uitging. (belga)

***

Voor alle duidelijkheid, het onderstaande lezen wij vandaag 04.01.08 op de webstek van AEL. Het is omdat ze het niet zouden vergeten wat er vandaag te doen is in de stad van Allah en wat later in Bruxelles.

Actueel - Actueel
zondag 04 januari 2009

 

 

Zondag 12u betoging in Antwerpen. Vanaf 15u Brussel aan de Beurs.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang roept Gemeenteraad Antwerpen bijeen

 

 

 

VLAAMS BELANG ROEPT ANTWERPSE GEMEENTERAAD BIJEEN IVM AEL-RELLEN - 03/01/09

BURGEMEESTER VERANTWOORDELIJK VOOR INCIDENTEN, VANDALISME EN RELLEN NAV. AEL-BETOGING
 
De Vlaams Belang-fractie in de Antwerpse gemeenteraad roept op maandag 12 januari de gemeenteraad van Antwerpen bijeen voor een speciale zitting met slechts een agendapunt nl. de rellen die zich hebben voorgedaan nav. de AEL-betoging die plaatsvond op woensdag 31 december 2008.
 
Het Vlaams Belang wil tekst en uitleg van de burgemeester en de korpschef over de betoging en de ernstige incidenten die er het gevolg van waren. Zo wil het VB weten hoe het mogelijk was dat het risico van de betoging onderschat werd door de politie en het stadsbestuur. Waarom was er nauwelijks politie voorzien om de betoging te begeleiden. Welke afspraken waren er gemaakt met de organisatoren? Waarom was er geen politie in gevechtsuniform in bijstand voorzien? Waarom werd - tijdens, voor en na de betoging - niet opgetreden wanneer er spandoeken en borden worden bovengehaald zoals ’Joden Buiten’, ’Osama we need you’ en ’Jihad, yes we can’? Volgens het Vlaams Belang was er bij het stadsbestuur sprake van grove nalatigheid. De verantwoordelijkheid voor de uit de hand gelopen betoging ligt niet alleen bij de AEL-organisatoren maar ook bij burgemeester Janssens.
 
Aangezien de kans bijzonder groot is dat het conflict tussen Israel en Hamas zich verder ontwikkelt en nieuwe betogingen zullen aangevraagd worden, is het meer dan noodzakelijk dat er duidelijkheid geboden werd over wat fout is gelopen nav. de AEL-betoging. Het kan niet zijn dat een gedoogbeleid gevoerd wordt tav. AEL-provocaties en utgelokte incidenten en vandalenstreken. Alleen een nultolerantie tav. geweld en vandalisme is gepast. Het huidige beleid waarbij vooral gepoogd wordt om toch maar niemand te ’provoceren’ is slechts een zwaktebod waarbij de overheid plooit voor de AEL en aanverwante organisaties.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 januari : opnieuw betoging in de stad van Allah

 

In plaats van te winkelen : roepen en tieren

 

Vandaag zondag 4 januari, zowat de drukste handelsdag in Antwerpen, zal er een toegelaten betoging plaatsvinden in de stad van Allah tegen het geweld in het Midden-Oosten. En zoals elke politiek-correcte halve gare weet, bestaat daar slechts een soort geweld. Dat een Hezbollah leider vandaag oproept om zoveel mogelijk slachtoffers te maken, is geen geweld.

Hoe eigengereid en onverstandig  een burgemeester kan zijn, ervaren wij in deze stad door in deze omstandigheden een betoging toe te laten, na de incidenten die er al dagen aan de gang zijn. Het is niet alleen onverstandig, het is weer eens typisch die bizarre mengeling van zelfoverschatting (ik kan die problemen baas) en angst voor de onberekenbare woede van een groep extremisten. 

Namens alle autochtone Antwerpenaars, namens de velen die uitkeken naar voordelige koopjes, uit naam van de middenstand, de talrijken die met deze onverkwikkelijke zaak niets willen te maken hebben : bedankt. Als het misloopt, weten we dat iedereen in fout zal zijn, behalve de burgemeester.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een uit de brievenbus

 

Beste Ray,
 
 
Heb daar juist eens de kranten bekeken en bij de Morgen werken nogal journalisten amaai . In Oostenrijk is nu de hoofdstad Salzburg HIER klikken
 
 
 
Salzburg & Amsterdam. In de Oostenrijkse hoofdstad Salzburg trokken meer dan 2.300 mensen de straat op. In de Nederlandse hoofdstad Amsterdam verzamelden volgens de politie 1.500 mensen. Volgens de organisatoren waren het er 5.000.
 Mvg
.
Ja, beste lezer, as ge van 't statsonderwijs komdt, zijt ge slim.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus

 

De promotie van De Wael

 

Neem rustig aan dat De Wael thuis wel spreekt van een promotie, die voor anderen in de partij en tegenstanders wellicht een 'wegpromoveren' mag genoemd worden. De voorzitters van kamer en senaat hebben het predicaat 'eerste burgers' onder paars sterk in de verf gezet. Ze mochten trouwens ook vooraan in de rij staan bij diplomatieke ceremonies. Vermoed dat ook de wedde in die lijn ligt en in wankele politieke tijden als deze komen ze (zeker de kamervoorzitter) ook uitgebreid in beeld.

De manier waarop De Wael op de voorzittersstoel komt, is in elk geval schrijnend voor een land dat zich democratie wil noemen. Ook het tijdstip na een rel in verband met scheiding van de machten pleit niet voor een figuur als De Wael, die trouwens ook een rol speelde bij de regeringsval. Het moest een gunstig moment worden om die rol voor zichzelf te creëren (afgenomen van CD&V) en zichzelf te benoemen. Dat de nieuwe kamervoorzitter al onmiddellijk moet schipperen omtrent het toezicht over het Comité P is al een nieuwe smet op de ethiek van ons politiek bestel. Over de betrokkenheid van Dewael kan er hoedanook geen twijfel bestaan. 'Ik wist niet wat ik tekende', is voor een minister geenszins rechtsgeldig. Als wij iets tekenen zijn wij toch ook ten volle verantwoordelijk...

poli


03-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtbeelden en - commentaren uit Gaza van Fox News

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Centrum voor Gelijke Kansen en racismebestrijding

 

 

 

Dat het CGKR een overbodige en betuttelende instantie is die wij met graagte betitelen als het Spionnencentrum en met nog meer graagte zouden zien verdwijnen, staat buiten kijf. 

Het onding heeft inmiddels het stauut van openbare dienst verworven en rapporteert nog steeds aan de Eerste Minister. De Raad van Bestuur bestaat uit 21 leden, voorgedragen door de federale, gewest- & gemeenschapsregeringen. Op 17 juli 2008 verschenen in het Staatsblad de namen van de nieuwe leden die benoemd zijn voor een periode van 6 jaar.
 
Rechtstreekse staatstoelagen worden niet verstrekt.  De Nationale Loterij staat nog steeds elk jaar 4.350.000 euri af voor de werking van het centrum, dit is een gluiperige omweg om parlementaire controle en vragen te omzeilen.  Alhoewel het o.i. best mogelijk is de werking van dit centrum parlementair in vraag te stellen nu het een openbare instelling is.
.
Een stuk van de overige opbrengsten worden gerealiseerd via zogenaamde projectopbrengsten (1.130.000 euri) : dat zijn vergoedingen voor studies die het CGKR maakt voor derden. 
 
Een fictief voorbeeld : een professor, laten we hem  Zenuwpees Swingerknauw noemen, moet van de overheid een studie voorleggen over "Is ons middelbaar onderwijs aangepast aan de intellectuele verwachtingen van allochtone jongeren ?" Een mooie, sociale opdracht die de kassa van de diensten van professor Zenuwpees Swingerknauw goed van pas komt.  De professor kan echter alles niet zélf "onderzoeken" ; hij geeft in onderaanbesteding aan het CGKR  een deelopdracht, bijvoorbeeld -opnieuw louter fictief-  "Is fijn stof niet de reden dat allochtonen jongeren soms spijbelen ?".  En zo vangt het nijvere CGKR met zijn 95 personeelsleden  supplementaire projectopbrengsten. Of het CGKR over de competentie beschikt om dergelijke studies voor te leggen, komt niet in vraag. En wie dat wel doet, is een vervelende zeur wiens internetaansluiting chirurgisch moet verwijderd worden.
 
Het Spionnencentrum realiseerde in 2007  een verlies van € 320.000 op een totaal kostenpakket van € 6.354.000.  Dit is echter geen reden voor alarm, want er stond een bedrag van € 4.750.000 uit als belegd kapitaal (hopelijk niet in Fortis aandelen) en er bevond zich € 670.000 op de lopende rekening bij de bank.   Een welvarende instelling. "Spionnen gaan nooit failliet" schreef Ian Fleming ooit.
.
*
***
*
.
We kunnen verder ook kennisnemen van doelstellingen en  opzet en laten we er duidelijk over zijn : wij zijn niet gekant tegen gelijke kansen. De evolutie van de beschaving in West-Europa kan model staan voor de rest van de planeet en de gelijkheid tussen mensen wordt nergens intenser beleefd dan hier.
.
Racisme is een fenomeen dat hier nauwelijks tiert : het zit niet in onze volksaard en als er een sporadische oprisping te noteren valt, wordt die sociaal gecorrigeerd door de bevolking, zoals het past in een cultuur met grote sociale bekommernis voor de medemens. Dat er kritiek bestaat op vreemden die zich hier komen vestigen louter voor de materiële voordelen en voor het overige hun eigen onaangepaste gewoontes willen behouden, heeft niets met racisme te maken. Misschien zou het goed zijn dat de "bestrijders" hun eigen elitaire missionarisopvattingen onder het vergrootglas legden.
.
 
 In Vlaanderen (en West-Europa) bestaat een maatschappij die uit zichzelf en zonder inmenging van de overheid, regels  en vormen van pacifistisch, tolerant en compassieus samenleven bezit.
Wij hebben geen behoefte aan een overheid die geestelijke intimidaties toepast, om de eigen macht en visie te kunnen handhaven. Het CGKR is een ondemocratische instelling, een schandvlek op de vrije gedachte en mening : onze geesten moeten niet begeleid worden door voorstanders van een totalitair regime.
.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een wereld ...

 

We hadden wat zondagmuziek klaargezet, om een beetje luchtig de dag aan te vatten maar we hebben ze weggehaald.  Dit zijn geen momenten om luchthartig te doen alsof er niets aan de hand is met de mensengemeenschap op deze wereldbol.

Het Israëlische leger trekt de Gazastrook binnen met 20.000 militairen en men schijnt vastberaden om de terroristen van Hamas uit te schakelen. Na jaren de terreur ondergaan te hebben, wordt teruggeslagen. Met deze tegenstanders is géén akkoord te bereiken, is geen overleg mogelijk.  Israël doet, wat het moet doen.

Wij hebben ons leven lang gehuiverd voor geweld en dat doen we nog.  We kunnen enkel oprecht hopen op zo weinig mogelijk slachtoffers langs beide zijden. En dat het onoplosbare Midden-Oostenprobleem zich niet verplaatse naar de rest van de wereld. Dat hoopt de mensheid al zestig jaar maar intussen is er veel veranderd : Iran beschikt bijna over de gevreesde bom, het zwakke Europa heeft zich overgeleverd aan een vijfde islamitische kolonne en de aanvankelijke internationale steun voor israël is fel geslonken door de gewijzigde houding van links.

Elke dag weer stellen wij vast dat waar zich conflicten voordoen de islam er bijna altijd bij betrokken is. Ook als er geen plaatselijke conflicten bestaan, vinden moslims aanleidingen om de straat op te stormen en hun haat uit te schreeuwen. Bijna nooit hoor je een "brave en goede moslim" die opstaat en zegt dat het genoeg is. Terwijl de Antwerpse politie onmachtig toekijkt, maant een imam enkele honderden opgewonden relschoppers aan tot kalmte.  Is dit het beeld van de nabije toekomst ?  Zullen islamitische geestelijken de gang van zaken bepalen in het Westen ? 

In hun eigen landen heerst onvrijheid, geestelijke dwang en ongelijkheid. Geloof ons niet als wij dit zeggen, lees het boek of herbekijk de afleveringen van Jan Leyers' "Op weg naar Mekka". Lees wat Bat Ye'or neerschrijft en waar onze vriend Aramburo regelmatig over tussenkomt op deze blog.

De moslims richten hun eigen naties in zoals zij willen, dat is onze zaak niet.

Zij trekken echter massaal Europa en Amerika binnen en brengen onze tolerante en behoorlijk pacifistische gemeenschappen aan het wankelen, omdat zij voor zichzelf de rechten opeisen om ook hier onvrijheid, geestelijke dwang, en ongelijkheid te introduceren als levensstijl.  Voorlopig vormen zij nog minderheden, maar kijk naar de wijken in Londen, Manchester, Parijs, Brussel waar zij voldoende in aantal zijn om de eigen gebruiken te introduceren. 

Wij zouden zo enorm graag hebben, dat het anders was.

Voorlopig kunnen wij deze zinnen nog opschrijven, maar misschien zitten de juristen van het Spionnencentrum nu te wikken en wegen, of wij geen haat prediken. 

Wij niet, neen.

Wij proberen rationeel te blijven bij deze tot hiertoe vreedzame verovering van het Westen. Wij  hebben veel te verliezen en we verliezen het ook. En daar worden wij  triest bij, te meer omdat niemand ons ooit onze mening heeft gevraagd of wij wel akkoord gingen om "onze" beschaving en cultuur in te ruilen voor een wankele, onzekere en onaantrekkelijke multiculturele achteruitgang, een maatschappij die nu al siddert voor een minderheid extremisten en godsdienstwaanzinnigen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israël trekt Gaza binnen

 

.
Israëlische tanks trekken zaterdagavond het noorden van Gaza binnen.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!