Angeltjes
16-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eentje over Erdogan

 

De Grote Turkse Führer in actie

Israël moet uit de Verenigde Naties worden geweerd omdat het de VN-oproepen om zijn offensief in Gaza te stoppen negeert. Dit heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan vrijdag gezegd. "Hoe kan zo'n land dat resoluties van de VN-Veiligheidsraad volledig negeert en aan zijn laars lapt, worden toegestaan door de poort van het VN-hoofdkantoor te gaan?", zei Erdogan. De premier sprak kort voordat VN-chef Ban Ki-moon in Ankara werd verwacht. In Turkije, dat tot dusverre op zeer goede voet stond met Israël, heerst grote woede over het Israëlische offensief. In Istanbul gingen islamisten na het vrijdaggebed de straat op om tegen het offensief te protesteren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter : de VRT en Vlaams Belang

 

Boeken
 “Binnen de VRT geldt al sinds Bert De Graeve de regel dat Vlaams Belangers enkel voor een VRT-programma worden uitgenodigd als het politiek relevant is”.
.

Filip Dewinter wil via nieuw decreet lat gelijk leggen voor iedereen : geen politici meer in spel- en kwisprogramma’s !

Filip Dewinter :  “Het kan niet dat VRT zich gedraagt als communicatie- en imagobureau van bevoorrechte politici en politieke partijen”.

De Vlaams Belang-fractie in het Vlaams Parlement stelt met verwondering vast dat politieke imagocampagnes ten voordele van bepaalde politici tegenwoordig georganiseerd worden door tv-, spel- en kwisprogramma’s zoals  “De Slimste Mens” en “De Tabel van Mendeljev”. De invloed van dergelijke programma’s op de publieke opinie kan en mag niet worden onderschat. Toch valt op dat er bij de VRT geen duidelijke en vooral geen objectieve criteria worden gehanteerd omtrent het optreden van politici in spel- en kwisprogramma’s. Zo stelt de eindredacteur van  “De Slimste Mens”, Sam De Graeve in het tv-weekblad  “Primo” :  “We hanteren geen zwarte lijsten maar we ons wel houden aan de regels van het huis. Binnen de VRT geldt al sinds Bert De Graeve de regel dat Vlaams Belangers enkel voor een VRT-programma worden uitgenodigd als het politiek relevant is. En wij zijn een entertainmentprogramma, geen politiek magazine. Als wij iemand uit bijvoorbeeld die partij zouden uitnodigen, zou dat een politiek statement zijn, en dat is niet onze opdracht, noch onze bedoeling. We willen graag een beetje stout zijn, zelfs lichtjes provoceren, maar we zijn zeker niet gericht op conflict.”.

Blijkbaar wordt het Vlaams Belang dus bewust geweerd uit dergelijke programma’s, terwijl de kopstukken van alle andere partijen wel overvloedig de kans krijgen om “de vrolijke Frans” uit te hangen en op die manier kunnen proberen om bij de bevolking sympathie te winnen. Het Vlaams Belang vraagt zich overigens ten gronde af wat politici in dergelijke spelprogramma’s komen doen.  Voormalig Mediaminister Geert Bourgeois stelde in oktober 2005 nog het volgende :  “Als de politiek niet meewil, nemen misschien beter anderen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ik doe hier een duidelijke oproep, een uitnodiging aan de zenders: nodig politici uit voor informatieve of zelfs infotainmentprogramma’s, maar hou ze alstublieft weg uit entertainmentprogramma’s. Als de politiek zich niet wil beschermen tegen verkleutering, dan moet de politiek maar beschermd worden tegen zichzelf”.  Het Vlaams Belang was en is het volledig eens met de visie van Bourgeois. Steeds meer gedragen politici zich als BV’s en zijn alle middelen goed om mediabekendheid te verwerven. De aanwezigheid van politici in spel- en kwisprogramma’s verhoogt misschien wel de populariteit van de politici maar ondermijnt de geloofwaardigheid van de politiek !

Het Vlaams Belang is van oordeel dat politici in dergelijke programma’s niet thuishoren. De lat moet trouwens voor iedereen gelijk liggen. Daarom dient Vlaams Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter een voorstel van decreet in waarin duidelijk gesteld wordt dat politici geweerd dienen te worden uit spel- en kwisprogramma’s allerhande en dat de deelname van politici aan infotainment zoals  “De Laatste Show” en politieke nieuws- en duidingsprogramma’s volgens objectieve criteria dient te gebeuren. Ondertussen heeft Filip Dewinter trouwens al een aantal schriftelijke vragen gesteld over de richtlijnen die gelden bij de VRT voor de deelname aan spel- en kwisprogramma’s.

Hoe dan ook is het onaanvaardbaar dat uitgerekend de openbare omroep zich gedraagt als het communicatie- en imagobureau van bepaalde bevoorrechte politici en politieke partijen terwijl andere partijen op diezelfde openbare omroep geboycot en uitgesloten worden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit onze brievenbus : de zaak Annick van Uytsel

 

In verband met de moord op dat meisje uit Diest verscheen in de kranten deze morgen de volgende tekst :

"Er is een kleine doorbraak in de zaak-Annick Van Uytsel. Het gerecht weet in welke beroepssectoren de grijze zak, waar het lichaam van Annick in gewikkeld was toen ze op 3 mei 2007 uit het Albertkanaal werd gehaald, gebruikt wordt.

Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg. Over welke sectoren het gaat, wil Patrick Vits van het Leuvense parket in het belang van het onderzoek niet kwijt. 'We hebben enkele grijze zakken gevonden die niet identiek zijn aan de zak uit de zaak-Van Uytsel, maar die er wel heel fel op lijken. Zo hebben we kunnen achterhalen in welke sectoren dat soort zakken gebruikt worden.'

Wel is duidelijk dat de grijze zak zeker geen vuilniszak is. Ondertussen krijgt het gerecht nog maandelijks enkele tips binnen in de zaak Van Uytsel. 'Meestal zijn dat tips over verdachte gedragingen van personen', zegt Vits. 'Maar de gouden tip zat daar voorlopig nog niet bij.' "


En daarvoor hebben ze 18 maanden nodig gehad !

Moest ik flik zijn, dan liep ik met zo'n zak alle fabrikanten van plastic zakken van het land af. Zelfs indien geen van hen fabrikant was van dat materiaal, dan hadden een paar van hen toch kunnen vertellen wie zulke zakken wel maakte.

Parallel daarmee kan een eenvoudig labo zeggen uit welk materiaal (PVC, PE, etc) die zak gemaakt is. En dan liet ik op TV (binnen- en buitenland) een foto van de zak zien, met volledige beschrijving van materiaal, afmetingen, etc.

Ik wed dat ik binnen de week evenveel info zou hebben vergaard over die zakken als de flikken in anderhalf jaar gevonden hebben. Natuurlijk zou de dader dat ook weten, maar is dat echt belangrijk?

Het is weer maar eens op een droevige manier duidelijk gemaakt dat onze "recherche" vooral op zoek is naar "le temps perdu".

Naam bekend bij de redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-jarige Zweed schopt buschauffeur in Utrecht

 

Een 15-jarige Zweedse jongen heeft een buschauffeur in Utrecht geschopt.

Het buspassagiertje misdroeg zich en werd daar door de chauffeur op aangesproken. Dat pikte het ventje niet en hij ging door het lint. Daarbij schopte de Zweedse Utrechtenaar de bestuurder.

Parkwijk

Een controleur hield de jongen aan en droeg hem in Parkwijk over aan de politie, meldt RTV Utrecht. "De ouders van de buspassagier zijn op de hoogte gebracht van het gewelddadige gedrag van hun zoon."

In de Zweedse traditie staat het schoppen en slaan van openbare dienstverleners door jongeren hoog in aanzien.

Bron : Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parlementaire onderzoekscommissie adviseert de AKbank ipv Fortis

 

In tegenstelling tot wat de serieuze regimepers schrijft, zal niet Bart Tommelein de parlementaire onderzoekscommissie voorzitten, maar wél onze bloedeigen Antwerpse bipatride volksvertegenwoordigster Meyrem Almaci.

De Kamer van volksvertegenwoordigers besloot na intens denkwerk en een sereen debat, dat de Fortis-uitverkoop die door een commissie zal onderzocht worden, best kan functioneren met aan het hoofd een diplomatisch ingesteld kamerlid.  Het is niet de bedoeling om wie dan ook in het gedrang te brengen. Vandaar de unanieme keuze voor Meyrem.

.

Meyrem Almaci, een ideale voorzitter

Intussen drukt de Ambassade van Turkije  zijn tevredenheid uit over de wijze beslissing van de Kamer en maakt zij van de gelegenheid gebruik de aandacht te vestigen op de Turkse AKbank, waar de hoogste rendementen kunnen behaald worden voor uw spaarcenten.

Nieuwsbericht Akbank N.V. (vrijdag 9 januari 2009)

Aanpassing rente AK Spaarrekeningen en AK Spaardeposito’s

Per vandaag (09-01-2009) worden de rentepercentages van de AK Spaarrekeningen en AK Spaardeposito’s aangepast.

De nieuwe tarieven worden met ingang van 9 januari 2009:

- AK Internet Spaarrekening: 4,75 %* (was 5,20 %)
- AK Internet Plus Spaarrekening: 4,50 %* (was 5,00 %)
- AK Spaarrekening: 4,50 %* (was 5,00 %)
- AK Plus Spaarrekening: 4,45 %* (was 4,95 %)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het ijskoude Hudsonwater - video

 

 

@ Fox News


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel, zoals u haar niet kent

 

Op een beugSchoot van Antwerpen ligt Schoten, het versterkte domein van Rose-Marie Rebel, beter bekend onder haar politieke schuilnaam Morel. Voor wie haar niet voor de geest mocht kunnen toveren, hierna een beeldige,  bewegende en sprekende afbeelding met een onverwachte afsluiter met Rebel zoals u haar nog nooit hoorde.

 

Op haar webstek organiseert zij een wedstrijd naar aanleiding van 30 jaar Vlaams Belang. Wij copiëren slaafs en onderdanig zoals wij nu eenmaal zijn :

Er staan tal van aktiviteiten op de agenda.
Pannekoekenslag met Lichtmis waar de "mannen voor de vrouwen" gaan bakken. (heren, bind de schorten al maar voor)
"Gelukkige uren" in Schotense cafees. Familieaktiviteiten, grote wedstrijd met als hoofdprijs reizen naar Straatsburg, ...

Zeker al noteren: 21 maart, de dag dat de lente zijn intrede doet organiseren we een heus "jubileum-bal" op een prachtige locatie !
Dames, haal die dansschoenen en heerlijke cocktailjurken al maar boven. En héren, dansen zullen jullie !

U moet enkel antwoorden op een ingewikkelde vraag :

Welke uitspraak van Jean-Marie Dedecker kan ik volledig bijtreden ?

1. "Ik ben voor open immigratie".
2. "Met België als het kan, zonder België als het moet".
3. "Jurgen Verstrepen is ne lafaard".

Wat is er te winnen ?
Voor de heren: Een rock&roll om nooit te vergeten (met uw nederige dienares) op ons 30-jarig jubileum in Schoten. (zie post 14/1)
Voor de dames: Ne plakker om nooit te vergeten met onze oud-vz (hij weet het zelf nog niet weliswaar) op datzelfde jubileum.

***

Het juiste antwoord kennen wij niet, maar we willen wel een hint geven bij nummer 3 : Verstrepen is te laf om een lafaard te zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de aanval de beste verdediging ?

 

Naast de Fortis - commissies(s) zou vandaag ook een communautaire experten-werkgroep moeten van start gaan over het probleem van Brussel-Halle-Vilvoorde.  We nemen aan dat iedereen, tot gapens toe, op de hoogte is van dit dossier.

De bedoeling is, om BHV uit de verkiezingssfeer te houden. Stop het 5 minuten-politieke-moed-probleem in een commissie, dan wordt de indruk gewekt, dat er schot in de zaak komt. Dat is de achterliggende gedachte : niet zozeer de zaak oplossen, wel sleuren en slenteren en de bevolking een rad voor ogen draaien.

De Walen hebben al lang geleden beslist dat BHV hét ideale dossier is om de uitbreiding van Brussel te bekomen en "en passant" de 3 koekoeken vast te schroeven in hun burgemeesterszetel.  De aanval is de beste verdediging.  Hoe wij ooit in 1302 dat Franse leger hebben tegengehouden is een mysterie. Vermoedelijk kwam er toen weinig strategie bij kijken en was het een toeval dat de Vlamingen zich achter de beek hadden opgesteld.  Na die éne gulden overwinning, is er geen sprake meer van behendig maneuvreren aan de Vlaamse onderhandelingstafels. En bijleren doen ze niet.

De werkgroep, of de vergeetput,of  hoe men het ook zal noemen, bestaat uit 8 leden, 4 Wallobrux en 4 geografische Vlamingen. De Walen zitten klaar met Maingain (FDF, dus het zal vlot verlopen), Philippe Moureaux (PS, een grote Vlamingenvriend), Francis Delpérée (CDH) en Christos Doulkeridis (Ecolo). Van Vlaamse kant komen er 2 tjeven en 2 liberalen. De socialisten doen niet mee, alhoewel ze met hun laatste aanwinst, partijlid Anciaux, een  onderhandelaar van formaat zouden kunnen opsturen : iemand met de kracht van vele overtuigingen.

Hoe meer er geknoeid wordt in dit land door de traditionele partijen, hoe dichter de Vlaamse onafhankelijkheid onze richting uitkomt.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle middelen zijn goed om de SP-a te kraken : wij stuurden Bert Anciaux

 

'Bij het scheren hoor ik een wildvreemde (Bert Anciaux, red.) op de radio verklaren dat de partij waar ik 48 jaar lid van ben geweest, nu plots van naam verandert omdat hij lid wordt. 48 jaar geleden heb ik dat voorrecht niet gehad. Dit trapt op mijn hart en mijn ziel. Als het niet dom is, dan is het toch lomp', zei Tobback.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hobokense kinderen experten inzake Turkije en Malta

 

HOBOKEN - In de stedelijke basisschool Polderstad in Hoboken zijn deze week Turkse en Maltese leerkrachten op bezoek in het kader van het project 'Cooldive'. Dat staat voor een samenwerking die loopt tot 2010 en waarbij een duik genomen wordt in iets nieuws.

'Wij willen een ruimere kijk krijgen op bepaalde aspecten van het lesgeven en andere culturen,' weet Debbie De Gruyter, één van de deelnemende leerkrachten. 'Natuurlijk staan ook de kinderen centraal in dit project en zo willen wij een film maken over hun dagelijks leven in zowel Izmir, Malta als Hoboken en tegen eind juni willen we zelfs een cd op de markt brengen met typische liedjes uit de drie landen.'

De bedoeling van het project is het uitwisselen van ervaringen, het delen van goede praktijkvoorbeelden, het introduceren van andere culturen en kinderen leren omgaan met vreemde talen en ze motiveren om andere culturen te leren kennen. Waarmee knutselen kinderen in andere landen, wat maken ze ermee, wat eten ze, hoe zit hun dag in mekaar? In de school zelf wordt dan ook gedurende twee jaren gewerkt rond drie thema's: knutselen, muziek en gezondheidseducatie.

Tegelijkertijd willen de deelnemende leerkrachten ervaringen uitwisselen over intercultureel lesgeven, pedagogische en didactische aanpak en iets meer opsteken over de betrokken landen. Vandaar dat de Turkse en Maltese gasten deze week een bezoek brengen aan de voornaamste bezienswaardigheden van Antwerpen en Brussel. De komende jaren worden dan ook tegenbezoeken aan Turkije en Malta gepland
.

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onderzoekscommissie Fortis : een fraai politiek spektakel

 

De commissie die moet nagaan in hoever er geblunderd is bij de verkoop van Fortis, moet in principe vandaag vrijdag ingesteld worden.

Het ziet er weer een  mooi politiek spektakel uit.  We geven u eerst de verdeling (zonder namen voorlopig) van de 15 leden :  3 MR, 3 CD&V, 2 PS, 2 Open VLD, 2 Vlaams Belang, 1 SP.A, 1 Ecolo et 1 CDH.

De CDH van mevrouw Joëlle 1000Quet vraagt het voorzitterschap, maar dat is niet naar de zin van de Waalse liberalen van de MR.  Die zien liever een Vlaamse liberaal als president die de mogelijke aanvallen op Didier Reynders beter zou afweren.  En welke naam duikt er op ? Die van de sigarettenroker en matrassentester uit Gent, Geertje Versnikkel.  Dat zou een mooi signaal zijn naar de bevolking : een voorzitter van een parlementaire onderzoekscommissie, die de door hem gestemde wetten aan zijn laars lapt.  Zonder te spreken over de ettelijke gevallen, die heel wat zwaarder wegen dan het sigarettenincident, waarin de naam van deze beau garçon genoemd wordt in het Gentse ondernemerscircuit.

Als de meerderheidspartijen er niet uitkomen en blijven redetwisten over het voorzitterschap, dan bestaat er een kans dat de verzamelde oppositie aangevuld met enkele afvalligen, een kandidaat  zou leveren en in dat geval wordt de naam genoemd van de Vlaamse socialist Renaat Landuyt. De man die al jaren droomt om minister van justitie te worden : het zou een mooie aanloop zijn.  Verwilghen deed het hem voor : als gewaardeerd voorzitter van de onderzoekscommissie in de zaak Dutroux naar de felbegeerde portefeuille van het belgische Onrecht. U leest er meer over langs dit bruggetje. bij onze geliefde libre belgique.

Ho ja, het gaat over Fortis.  Waren we dat toch wel uit het oog verloren, zeker ...

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugese kardinaal kwetst moslims : wanneer gaat het ophouden ?

 

De Portugese kardinaal José da Cruz Policarpo heeft gezegd dat niet-moslims twee keer moeten nadenken vooraleer ze met een moslim trouwen.

De kardinaal kan daar normaliter niet zo veel van afweten, want hij is zelf nooit getrouwd geweest en zeker niet met een dochter van de profeet.  Eigenlijk moet iedereen twee keer nadenken voor hij/zij überhaupt trouwt.  Maar dat zijn spijkers op laag water zoeken. Trouwen is plezant, omdat ge dan tenminste iemand naast u hebt, die u regelmatig op uw tekortkomingen wijst ; stel u voor, dat ge ze zoudt vergeten.

Die wijze raadgevingen van de kardinaal zijn echter in een aantal verkeerde keelgaten geschoten zoals te verwachten. Enkele katholieke partners van moslims beweren, dat ze nog nooit zo iets meegemaakt hebben, zonder verder te specificeren.  Anderen roepen tegen de kardinaal :  "bemoei er u niet mee ". Zelfs Amnesty International hangt tegen het plafond van verontwaardiging en eist dat de kardinaal de wegen van het politiek-correcte Vaticaan bewandelt : de nog niet geslagen wang aanbieden aan de islam. Of de keel, dat willen we nu even kwijt zijn.

Tot slot laat de moslimgemeenschap van Lissabon weten dat ze zich door de woorden van de kardinaal op een bepaalde manier gekwetst voelt. Alstublief,  40.000 moslims uit Portugal zijn gekwetst.

Heel toevallig lazen wij  vandaag een boeiend artikel op de webstek van de Moslim Universiteit van Maleisië, alwaar een Canadese moslim zich informeert, wat hij met zijn dochter aan moet als die met een Christen wil trouwen ... (Kan u zich inbeelden welk een intriest en miserabel  leven wij leiden ? Welke gezonde ouderling vult zijn vrije momenten met de lectuur van een moslim webstek ?  Dit is erger dan door een gespîerde verpleegster gedwongen te worden een bad te nemen).

In de meest uitgesponnen en langdradige manier, eigen aan moslims, wordt de vader bestookt met koranteksten, opdat hij alles zou ondernemen om een dergelijk huwelijk te verhinderen. U kan als u zich ook eens te pletter aan het vervelen bent, de tekst HIER nalezen.

Dat is nu een van de bewijzen van de hypocrisie van vele moslims : jammeren als een christen vraagt om na te denken over een huwelijk met een van hen en tegelijk alles in het werk stellen, opdat hun vrouwen niet met een katholiek zouden trouwen.

Zolang de mensheid bestaat zijn godsdiensten de oorzaak geweest van misverstanden, conflicten en oorlogen. Mensen zijn omgebracht uit naam van god en net op een ogenblik dat wij in het Westen goden en duivels met mekaar aan het verzoenen waren, komt er een schare fanatici binnendrijven die onze geseculariseerde en tolerante maatschappij opnieuw tegen mekaar opzet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De smaak van De Keyser naar Biarritz festival

 

 

.

De televisiereeks "De smaak van De Keyser" is geselecteerd voor de internationale competitie op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in Biarritz. Het FIPA is een van de meest toonaangevende festivals voor audiovisuele programma's ter wereld.

Het is voor het eerst dat een Belgische fictiereeks meedingt in de internationale competitie. "De smaak van De Keyser" van Frank Van Passel, Jan Matthys en Marc Didden wordt uitgezonden op Eén. De serie is een familiesaga rond drie generaties vrouwen in een jeneverstokerij in Hasselt.
.

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en het jaar van Darwin : AAaRGH !

 

c-771%2C-jaar-van-Darwin.jpg

@ www.geenstijl.nl


15-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanslag op synagoog in Val-de-Marne : Sarkozy boos !

 

 

 De synagoog van Villeneuve-Saint-Georges (Val-de-Marne) werd in de nacht van woensdag op donderdag het doelwit van een aanslag met benzinebommen.  Een toegangsdeur werd volledig vernield.  Van de daders is geen spoor te bekennen. President Sarkozy, altijd een grote muil maar zelden een aangepaste daad, laat weten dat hij het MO-conflict niet ingevoerd wenst te zien in la France multiculturelle. Dat is pas een geruststelling. HIER KLIKKEN

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ongelukkig 2009 ! door Frans Crols

 

 
Niet ik wens u een Ongelukkig 2009, u krijgt het van Herman Van Rompuy en de rompregering, zonder Vlaamse meerderheid, die hij verhoopt te leiden tot in 2011. Herman Van Rompuy is verstandig en weet dat dit belachelijk is. Half 2009 zal hij voor de Franstaligen nog dieper door het stof kruipen en mee de chaos versterken die België is. Hij die zich nuffig in gesprekken, debatten, op televisie signeert als de aartsvijand van de chaos. Door te doen wat hij de jongste weken deed, verhoogt hij precies het euvel dat hij zegt te verafschuwen. Zijn CD&V krijgt door haar structurele slaphartigheid - het zit de partij in de genen - in juni een afstraffing van 18 karaat. De Open Vld kan misschien haar score behouden, maar ten koste van de beloften over de versterking van de Vlaamse (economische) macht die zij sedert jaren doet. Bart Somers en zijn kiesvereniging noemen zich liberaal. Beter ware: kruidenier, wezel. De radicalen van N-VA, LDD en Vlaams Belang doen met de abdicatie van CD&V en Open Vld hun voordeel.

Van dichtbij beleefde ik een episode in de loopbaan van Herman Van Rompuy, en ze is interessant voor 2009. Van Rompuy strandde in de jaren tachtig in de CVP en betastte alternatieven. Hoogstaande journalistiek leek hem een route en die werd hem voorgespiegeld door Lode Claes, ex-journalist, ex-senator van de Volksunie, oud-bankier. Lode Claes was directeur van Trends. In hartje Elsene vergaderden hij, Herman Van Rompuy en ik (toen hoofdredacteur) wekelijks, en dat gedurende maanden, over Trends, de economie, de politiek, de samenleving. Lode Claes wilde naast De Standaard een tweede kwaliteitskrant creëren; een kopie van Le Journal de Genève, een geliefde conservatieve krant van de Vlaamse nestor. Herman Van Rompuy was zijn favoriete kandidaat-hoofdredacteur.

De kernthesis van Lode Claes - neergelegd in een nog steeds leesbare en steekhoudende serie van boeken en columns (in Trends) - was: de Vlamingen kunnen niet omgaan met macht, zijn machtsschuw, laten zich ringeloren door een tegenstander (Franstalig België) die veel zwakker is dan de Vlaamse bovenlaag inziet. Daardoor verspeelt die Vlaamse bovenlaag majeure kansen om het land te sturen in een richting die haar meerderheid mogelijk maakt.

Herman Van Rompuy illustreert de stelling van Claes voortreffelijk. Waarom duwen hij en zijn CD&V niet harder tegen het vermolmde establishment dat het oude België wil herstellen, in stand wil houden? Dat establishment heeft de voorbije halve eeuw bij elke crisis bewezen dat het onvoldoende geïnformeerd, vooruitziend, machtig is om debacles te keren. Het establishment van België - toen en nu hoofdzakelijk francofoon en soms aangevuld met de Belgische vleugel van CVP/CD&V, PVV/Open Vld en SP/sp.a - heeft in 1960 op ridicule wijze de kolonie verloren. Men wist van niets, was verrast, onvoorbereid, stuntelig, lachwekkend. Het establishment heeft de splitsing van Leuven ondergaan. Men wist van niets, was verrast, onvoorbereid, stuntelig, lachwekkend. Het establishment heeft de roof van de Generale Maatschappij, beter de Société Générale, ondergaan. Men wist van niets, enzovoort. Het establishment heeft de splitsing van radio en televisie ondergaan. Men wist van niets, enzovoort. Het establishment heeft de splitsing van alle politieke families ondergaan. Men wist van niets, enzovoort. Het establishment heeft de dood van 'zijn' Sabena ondergaan (waarvan het karrenvrachten gratis tickets kreeg voor zichzelf, bobonne, de petits enfants, la maîtresse). Men wist van niets, enzovoort. Het establishment heeft zijn Fortis doen kantelen. Men wist van niets, enzovoort. Het establishment (reken er voor deze episode ook de vakbonden bij; mond vol over solidariteit, maar te schijnheilig - een christelijke zonde, mijnheer Cortebeeck en een vloek tegen de Verlichting, mijnheer De Leeuw - om te melden dat het een codewoord is voor het eigen machtsbehoud) zal het einde van België niet tegenhouden. Men weet van niets, enzovoort.

Herman Van Rompuy rijdt voor het establishment waarvan hij weet dat het leeg is, blut, ideeënarm, in paniek. Daardoor leidt hij de rommelhoop die België heet. De CD&V is een partij van praters en treuzelaars die zich telkens geroepen voelt, uit vrees om de levensvraag te stellen wat de toegevoegde waarde van België is voor haar kiezers en haar landsdeel, om borst vooruit en glimmend het koninkrijk te depanneren. Daardoor voelt zij klef, vreesachtig, oubollig en achterhaald aan. Na de volgende afstraffing in de kiesurnen zal zij opnieuw verdwaasd, verontwaardigd, betweterig haar lijdensweg naar de overbodigheid continueren. Wie zichzelf niet respecteert, niet laat respecteren, verliest het respect van de kiezers. Een Ongelukkig 2009 wordt u aangeboden door premier Van Rompuy en le dernier carré van de blinden. (T)

DE AUTEUR IS VOORZITTER VAN DE ADVIESRAAD VAN TRENDS.

© 2009 Roularta Media Group


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gasconflict Rusland - Oekraïne

 

U kan van ons niet verwachten dat wij in elk godvergeten conflict waar dan ook ter wereld, partij zouden kiezen voor deze of gene. In het Midden-Oosten lag het voor de hand, het was "evidant",  dat wij de kaart van de moslims zouden trekken : wij volgen stipt de onderrichtingen van onze gewaardeerde vriend, 't Poenpakkertje uit Berlare, de kleine beursduivel, tevens minister van Buitenlandse Affaires. Zijn partij, de VLD doet pro-forma in Antwerpen of zij Israël steunen, maar dit is enkel om de Joodse gemeenschap te paaien.  Napoleon De Gucht steunt moreel de Palestijnse zaak.  Wij dus ook, als grote fans van de kleine minister.

Maar in het gasconflict tussen Rusland en Oekraïne hebben we geen hout om ons aan vast te klampen : we weten nauwelijks waar Oekräine ligt, ja ergens naar beneden in het Oosten. Maar waar is het Oosten ?  En uit Berlare hebben we niets vernomen.

Er zijn alleszins troepenconcentraties aan de gang in Oekraïne , zoals blijkt uit onderstaande foto, die wij ontvingen van het internationale persagentschap "Gèftembeuze".

.

Op eerste gezicht zijn wij geneigd in dit conflict onvoorwaardelijk de kant van Oekraïne te kiezen

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SP-a : eensgezind de afgrond in met Bert !

 

 

De 14-koppige SP-a Kamerfractie liet zich bereidwillig fotograferen :
Eensgezind de afgrond in met Bert.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De visie van de man van links op de storm in de SP-a

 

Weet u wie de politiek heeft uitgevonden in Vlaanderen ? Neen, niet Bart Dewever, die heeft daar geen tijd voor, die is aan het bijklussen om de Slimste Mensch van de Weireld te worden en voor ons mag hij dat best zijn, om straks met Rik Torfs het duo Gaston en Leo op te volgen.

De politiek in Vlaanderen is uitgevonden, dames en heren, door Walter Pauli, de Slimste Mensch van de Morgen.  Hij wéét àlles over wat er op elke FOD aan de hand is. Een FOD is een Federale Overheidsdienst, die vroeger ministerie heette, maar Walter heeft dat laten veranderen. "Ze moeten met hun tijd meegaan, de uitvoerders van het regime-denkwerk" sprak hij bij het binnenwerken van een sappige vleeskroket, in gezelschap van Vande Lanotte, Tobback, Vandenbroucke, een paar vrouwtjes en Colla, een oudgediende die gevraagd wordt om na het eten de sigaren aan te reiken en vieze moppen te vertellen.

Elke politicus van het land B die zitting heeft in om het even welk parlement, syndicaat of raad moet vooraleer de meineed van trouw af te leggen, aan Pauli zijn geheim GSM-nummer meedelen, evenals dat van de maîtresse of de stud van het moment.  "Het is om u steeds te kunnen bereiken, ook tijdens het berijden". Pauli, die er uitziet als een slonzige kok van een driefrieten-eethuis in zijn vrije tijd, is op de hoogte van werkelijk ALLES wat hijzelf heeft in mekaar geknutseld in de politiek en waar hij graag over vertelt in zijn gazet.

Zijn grote droom is, dat Yves Desmet zo vlug mogelijk directeur moge worden van een Voorlichtingsdienst bij de Europese Unie. Dan zal Pauli eindelijk de zetel veroveren die hem toekomt, voor zover de Morgen niet zal opgenomen zijn als week-endpagina bij Het laatste Nieuws, maar grote ambities laten zich niet afremmen door de harde realiteiten van de kapitalistiche wereld.

Intussen schrijft Pauli honderduit over al de geheimen die hij bij mekaar fantaseert en opvangt uit het roddelcircuit. En hij doorspekt zijn degelijk geschreven pennevruchten graag met de eigen verwachtingen die hij koestert voor de wereld van linksmenschen : de grote werelddictatuur, waarin iedereen er zal bijlopen als een gedrogeerde sloddervos en een bereidwillige sloerie uit de onopgemaakte slaapkamer, aangevoerd door Hugo Concentratiecamps, de  grote humorist van links.

Ook over de huidige storm die door de SP-a rangen woedt, nog vooraleer Anciaux echt opgenomen is, heeft Pauli zo zijn ideeën. Een zaak is duidelijk : de zowat enig overgebleven socialist bij de partij, Erik de Bruyn, is de te verslagen vijand bij de progressieve redacteur van de Morgen. Met De Bruyn is namelijk geen compromis te sluiten, die is evenmin te vangen voor een etentje, Erik de Bruyn is echt een vervelend consequente zeur.  Als de alleenheersers van de SP-a het ooit voor het zeggen hebben in Vlaanderen, dan zullen zij vooraleer ze de top van Vlaams Belang opsluiten, De Bruyn en zijn aanhang discreet afvoeren naar woestijnoorden waarvan terugkeer uitgesloten is.

Leest u even mee : de visie van de man van linksch

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwtje uit het fijne cultuurland Saoedie-Arabië

 

"Het is prima dat tienjarige meisjes kunnen trouwen", zegt de hoogste islamitische geestelijke van Saoedi-Arabië, groot-moefti Sheik Abdul-Aziz bin Baz. "Wie zegt dat ze daar te jong voor zijn, doet die meisjes tekort", meldde de krant Al-Hayat maandag.

Daarnaast liet de groot-moefti weten dat diegenen die vinden dat vrouwen niet voor hun 25ste moeten trouwen zich op het slechte pad bevinden, zo meldt HLN. De groot-moefti deed zijn uitspraken op het op het moment dat mensenrechtenorganisaties alles op alles zetten om huwelijken met zeer jonge meisjes te voorkomen. De organisaties verzoeken de regering met klem de huwelijksgerechtigde leeftijd te verhogen. De Nationale Mensenrechtencommissie van de regering veroordeelde zondag huwelijken met jonge meisjes en noemde ze een 'onmenselijke schending'

@ Spitsnieuws.nl

Geen commentaar van de redactie.  U mag.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!