Angeltjes
09-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze man in de kijker (nu nog) - Binnenkort in de nor.



Pierre CHEVALIER


Privé Vossensteert 71
8310 Assebroek (Brugge)
tel. 050 35 62 84
fax 050 37 06 29
e-mail : pierre.chevalier@pandora.be
Licentiaat in de rechten (UGent)
Licentiaat in de criminologie (UGent)

Bestuurder van vennootschappen

1983-1994 : gemeenteraadslid (Brugge)
1985-2003 : lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers
Mei - oktober 1988 : voorzitter van de SP-fractie (Kamer van volksvertegenwoordigers)
1988-1989 : staatssecretaris voor Onderwijs
1989-1990 : staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid
1990-1992 : lid van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa en de Assemblee van de West-Europese Unie
Sinds 1998 : bestuurder van het Westvlaams Liberaal Ziekenfonds
1999-2000 : staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken
Sinds 2001 : gemeenteraadslid (Brugge)
2002-2003 : plaatsvervangend regeringsvertegenwoordiger in de Europese Conventie
2003-2007 : senator rechtstreeks gekozen door het Nederlandse kiescollege
2003-2004 : persoonlijk vertegenwoordiger van de eerste minister en de minister van Buitenlandse Zaken bij de Intergouvernementele Conferentie
2006 : speciaal gezant voor het Belgische Voorzitterschap van de Organisatie voor veiligheid en samenwerking in Europa (OVSE)
Sinds januari 2007 : speciaal gezant van de Belgische regering bij de VN-Veiligheidsraad

Commandeur in de Leopoldsorde (9 juni 1999) en binnenkort Capo bij de Maffia.
 
@ Senaat.be
 
Levensloop

Hij was enkele malen staatssecretaris in de belgische regering. Chevalier studeerde rechten en Criminologie aan de Universiteit Gent. Hij werd advocaat en begon zich ook al vroeg politiek te engageren, eerst bij de trotskisten, vervolgens bij de socialisten , en sinds 1992 bij de liberalen. Hij is lid van de Reguliere Grootloge van België, een besloten carnavalvereniging die oprechtheid en trouw afwijst maar eigen geld eerst, proritair stelt.  Over dit laatste bestaat discussie.

In oktober 2000 dwong premier en partijgenoot Verhofstadt hem meteen tot ontslag als staatssecretaris nadat in de openbaarheid gekomen was dat hij genoemd werd in een strafonderzoek in Zwitserland (waar hij later volledig voor werd vrijgesproken door het Zwitserse Gerecht). In Zwitserland werd Swissair en zijn beheerderraad eveneens vrijgesproken van de malversaties  bij Sabena.

In 1989 was hij al genoemd voor ongepast spenderen van belastinggeld in Parijs en ook in 2005 werden parlementaire vragen gesteld naar aanleiding van zijn veelvuldige reizen als speciaal gezant voor de OVSE en de daarbij horende onkostennota's.

@ Wikipedia met kleine bewerkinkjes om de waarheid wat te verdoezelen en verkeerde accenten te leggen.






Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Nonkel Kruk zich vastklampt ?



Het is een vraag als een ander die door ons heen flitst als wij de bleke premier een beetje afwezig, teruggetrokken, kamervreemd in ons blikveld hebben : "Waarom doet die man zichzelf dat aan ?". Caritas is een gevoel dat ons ganse leven als een weke levensgezel niet van onze zijde is geweken.

Intussen menen we een deel van het mysterie ontsluierd te hebben.  Wie premier geweest is bij de CD&V wordt in de sociale zorg gedumpt en kan voor de rest van zijn dagen met de bakfiets rondrijden of platvoet-ober spelen  in volkse vermaakcentra.  Zoals onderstaand figuur
:



Zou u Nonkel Kruk zo willen zien ? Neem deel aan de poll.  Wij geven geen bruggetje, anders worden we beticht van valsspelerij. Wat volkomen terecht is maar we ontkennen dat, op zijn tjeefs.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Open racist" wordt minister in I



De Gazet van 't stad van Allah spant zich in om de Morgen niet alleen naar de kroon te steken inzake politiek-correct gewauwel maar zelfs achter zich te laten.

Volgens de titel in de Frut bestaat de regering van Berlusconi vooral uit "Noorderlingen" (een nieuwe scheldterm ?) en een "open racist", dit in tegenstelling tot de gesloten versies die nog moeten uitgepakt worden.

Maar toch, zo'n man moet wel wat op zijn kerfstok hebben, een zwarte van het voetpad geduwd, tegen een gesluierde nimf een typisch Italiaans testosterongeluid gemaakt hebben, u weet het Big Brother speurt onze gedragingen af en wikt onze woorden.

(Gelieve kinderen verwijderd te houden van het scherm aub want hier komt de foto) :



  De onverlaat heeft een T-shirt gedragen toen hij in een vorig kabinet minister was, met de tekening van de profeet met een bom in zijn tulband, als blijk van solidariteit met de Deense cartoons.   Dat is natuurlijk een onvergeeflijke daad van racisme.  En na een voetbalmatch van I tegen F verweet Calderoni de Franse ploeg te bestaan uit mensen die hun  identiteit ingeruild hadden voor die van negers, moslims en communisten. Op voetbalvelden hoor je al eens iets, naar het schijnt.  Op zich geen elegante uitdrukking voor een minister maar beslist niet erger dan die Vlaamse partijvoorzitter die 1 miljoen kiezers bestempelde als mestkevers en de kamervoorzitter die insinueerde dat Vlaams-nationalisten mentaal gehandicapten zijn.

De Gazet van 't stad van Allah wil vermoedelijk binnenkort zichzelf ook bestempelen als kwaliteitskrant. Lex Sukkelaar is goed op weg.

Ray

http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/buitenland/default.asp?art={5ADA487E-8127-4CFA-B63C-D800CE859414
Roberto Calderoli and racism

Following Italy's defeat of France in the 2006 World Cup Final, Calderoli criticized France for having "sacrificed its identity for results by fielding Niggers, Muslims and Communists" [2][3][4].

These comments drew many protests from the French embassy, the Italian Green Party (who said that Calderoli is "no better than the Ku Klux Klan") and the Party of Italian Communists among others.

Moreover, Calderoli said centre-left government "would very probably have supported this France with no identity and the headbutts of Zidane".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 minuten


Er waren slechts 5 minuten politieke moed nodig om de surrealistische toestand in het kiesarrondissement Brussel, Halle, Vilvoorde grondwettelijk in orde te brengen.

De heikele kwestie heeft 5 minuten op de agenda van de kamer geblonken en is vervolgens afgevoerd door de Franstalige onwil om zich te voegen naar de grondwet van hun zo geliefde vaderland.

Niemand is verrast door die ontwikkeling.  Ze was gewenst door de meerderheidspartijen en vooral door de man van de 800.000 voorkeurstemmen.  Hij kan de beloftes die hij gemaakt heeft aan zijn kiezers niet waarmaken.  De gewezen minister-president van Vlaanderen, die herinnert u het zich nog, tot op het allerlaatste momentje aarzelde om in de verkiezingsarena te treden als de koene voorvechter van de jarenlang in de diepvires opgesloten Vlaamse frustraties.  Die man werd door velen toegejuicht als Vlaanderen's hoop in bange dagen. Hij is inmiddels een bange schaduw van zichzelf geworden : aarzelen, zwijgen, toekijken en vooral de kastanjes in het vuur laten.  Natuurlijk zal Leterme pluimen laten in het politieke spel waarin hij meegesleurd wordt maar voor een aantal mensen die niet graag toegeven zich vergist te hebben, zal hij nog lang een symbool blijven van Vlaamse onverzettelijkheid terwijl hij enkel toeschouwer is. De tijd verslindt  de steden, geen tronen blijven staan, maar reputaties gaan finaal naar de haaien. 

Zolang de Vlamingen het land B willen handhaven, zullen ze ook de dominantie van de Franstaligen moeten aanvaarden.  Het is niet moeilijk, het is gemakkelijk, eens je dit systeem doorhebt.  Di Rupo had een punt, toen hij deze nacht de Vlamingen opriep om eerlijk te zijn : "Als jullie onafhankelijkheid willen, zeg het dan". Dan moet je  Servais van de tjevenpartij zien "neen, neen" kronkelen. De CD&V fractievoorzitter heeft een uitgesproken komisch talent, en dat meen ik : in combinatie met de spookachtige afwezige Nonkel Kruk, vormen beiden het  imago van het kartel.  Je kan als Vlaming bezwaarlijk trots zijn op dit duo. Gelukkig zijn er nog anderen.

De liberalen zullen in elk regime met om het even welke partij deelnemen aan de macht : zij zijn de blauwe schimmel in de onwelriekende roquefort van het beleid. En wie niet van zuivel houdt : de liberalen hebben zich vastgenaaid op hun ministerzetels. Ze gebruiken nu zelfs telefoons die officieel nog niet erkend zijn door het land B, maar wie maalt daar  om ?  De kleine criminaliteit van de gewone man wordt niet vervolgd, wat zou de grote man dan te  vrezen hebben ?

Op geringschattende toon voor de camera's pochen, dat het land B vanzelf zal verdampen, als de EU in volle glorie het verdrag van Lissabon in werking zal brengen,  is een zoveelste verdraaiing van feiten : het zwalpende parool van de kleine kartelpartner.   Het verdrag van Lissabon zal helaas nul komma nul wijziging aanbrengen aan de eenrichtingsgeldstromen van Vlaanderen naar Wallonië,  net zomin als het  de Anschluss-aspiraties van de Franstaligen zal temperen. Hoe perfiede kan iemand worden die onervaren meegesleurd wordt in de maalstroom van wat men de grote politiek   pleegt te noemen en wat in werkelijkheid een crapuleuze maffia-activiteit is ?

Savat
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mandatarissen ontduiken belastingen


Ethiek zoek bij Antwerpse mandatarissen in intercommunales

Het is een gebruikelijke praktijk geworden dat openbare bestuurders een managementvennootschap oprichten om zo minder belastingen te moeten betalen op hun inkomsten. Deze praktijk houdt in dat bestuurders van onder meer intercommunales als natuurlijk persoon ontslag nemen, een bvba oprichten en dan de functie weer opnemen. Op die manier moeten de betrokkenen geen 50, maar slechts 33 procent belastingen betalen op hun inkomsten. Ze ontsnappen zo ook aan de cumulbeperking, die bepaalt dat de inkomsten die mandatarissen halen uit publieke mandaten niet hoger mag liggen dan 1,5 keer een parlementaire wedde. Juridisch gezien is er niets fout met de constructie, die ook in de privésector vaak wordt gebruikt, maar ethisch kan dit voor publieke mandatarissen echter niet. Daarom wou gemeenteraadslid Anke Van dermeersch van schepen Bungeneers weten of dit systeem ook door de bestuurders van de Antwerpse intercommunales wordt toegepast. In zijn antwoord op deze vraag stelde de bevoeg de schepen: “Ik sluit evenwel niet uit dat er misschien bestuurders zijn die hun zitpenning laten storten op een rekening van hun vennootschap…” Gemeenteraadslid Anke Van dermeersch zal dan ook niet nalaten dit dossier verder uit te spitten. Wordt vervolgd. 

 (Uit Vlaams Belang Antwerpen, de partij van 't stad)
******************************************************

Dit is natuurlijk een juridische zaak en die kan in geen betere handen terechtkomen dan die van Anke Van dermeersch (hopelijk staan er geen fouten in haar naam, anders heb ik weer boel). Er moet begonnen worden bij de statuten van de intercommunale zelf, hoe worden de deelnemers en  hun afgevaardigden omschreven ?  Duidt de gemeenteraad een "schepen" aan als beheerder, dan kan die niet achteraf op eigen houtje zichzelf bij de intercommunale laten inschrijven als een bvba.  De gemeenteraad heeft géén bvba afgevaardigd maar een natuurlijk persoon. In het geval van  structurele, juridische of financiële problemen binnen die tussengemeentelijke instelling gaat het aspect bestuurlijke verantwoordelijkheid vanzelfsprekend meespelen en dan is de gemeenschap meestal de klos. 

Dit geldt trouwens voor alle gemeentes.   Werk aan de winkel in de Vlaamse gemeenteraden, mevrouwen, mijne heren.  Pak ze, rook ze uit ! Geneer u niet, zij hebben met u ook geen compassie.

Ray


08-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik word Homo. U toch ook ? Dankzij Kristien Hemmelinks + Aanpassing 22.15 u



VN deze week

Kristien Hemmelinks verpakt in bedrukt papier en verder niks.
Dit is de frontpagina van Vrij Nederland. Wat een mens al niet moet doen om enige aandacht te krijgen.  Binnenkort zijn het verkiezingen, dan kan ze weer affiches gaan scheuren, "de grote dame".

Fats, uw lichtjes misselijke cultuurredacteur

 +AANPASSING 22.15 U

Vorige foto uit 2000 Nieuw Wereld Tijdschrift



Wat is mooi ?  Wat is lelijk ?

Hiermede heeft Angeltjes zijn allereerste integrale naakt aangeboden aan de lezers.  Onze linkse vrienden zullen bijzonder gecharmeerd zijn door de aandacht die besteed wordt aan een van hun boegbeelden.  Het is niets, graag gedaan. Volgende keer Caroline Gennez.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayday - Mayday - Het kartel speelt niet mee *


Er zijn beslist andere momenten geweest in de parlementaire geschiedenis van het land B die beschamend waren voor de democratie.  Toen zaten we 's avonds rond de radio te luisteren en lazen we met opgewonden gemoed de persverslagen in de christendemocratische, liberale of socialistische kranten de volgende dag.
 
Nu zitten we er met onze neus op, hetzij rechtstreeks (behalve zij die verhinderd zijn door speciale omstandigheden) hetzij uitgesteld.  De televisie is op die momenten een machtig medium dat zowel ontluisterend kan zijn als tot heftig enthousiasme oproept.  De lichaamstaal van bepaalde mensen, de afgewende blikken, de  geveinsde  verstrooidheid bij de striemende argumenten van andersdenkenden, de grote verontwaardiging, het minachtend glimlachen bij het aanhoren van harde waarheden, het komt onze huiskamers binnengerold en ook als je geen politicoloog bent, doorzie je wat gespeeld is en wat echt is.
 
In het nieuwsfragmentje bij 0000 leek Peter Van Velthoven, de socialist, eerlijk ontdaan toen hij zegde niet te begrijpen waarom het debat bewust ontaardde in chaos, geregisseerd door de kamervoorzitter.  Geloof mij, de voorzitster in de Nederlandse Tweede Kamer, Gerdi Verbeet  is een linkse feeks maar zij handhaaft het reglement met ijzeren hand en dergelijke commedia dell'arte is uitgesloten bij haar.  Van Rompuy is een functionaris die land en partij dient  als een lakei en de rest kan nahinken.
 
De grootste onoprechtheid werd ditmaal opgevoerd door de kartelpartner van de CD&V : de rol van de buiksprekerspop die opgestuurd werd om met afgewende blik de sociale onderdelen uit de programmawet voorrang te verlenen op de chaos die de AGENDERING van de splitsing BHV zou kunnen teweegbrengen.  Judas Iskarioth heeft zijn nazaten : we zagen er eentje aan het werk, een onvervalste tjeef met een bedremmeld leeuwenwimpeltje in de binnenzak.
 
In het heetste van de strijd, op het cruciale ogenblik  worden de wapens neergelegd met het excuus om enkele schamele centen uit te delen.  Terwijl heel het land toekijkt op een comedie waarvan het einde gekend is : de Walen blokkeren de symbolische splitsing.  De Walen weigeren ook de kleine afspraakjes die er al waren te honoreren en komen met hùn volledig eisenpakket terug op de onderhandelingstafel.  En onze moedige  kartellisten die NIETS hebben, toeteren rond dat zij stand houden en woord houden.  Politieke Vlamingen zijn geen strategen, helaas. Wat erger is, ze gaan steeds door de knieën terwijl ze roepen tegen de toeschouwers : "Zie ik blijf overeind" en ze strooien nog wat munten in het rond.
 
De energie die politiek en administratief  gespendeerd  worden in het handhaven van dit schandland is  misdadig.  Even zo voor de vele miljarden die verspild worden.  Waarom zijn al die zienden zo blind ?  Er is slechts een oplossing : splits dit land, en doe het vlug.  Dat we verlost zijn van de Franstalige imperialisten en zakkenvullers. Of we de Vlaamse comedianten amnestie verlenen ?  Waarom zouden wij plots zo genereus moeten zijn ?
 
Ray.

* We hadden juist beloofd geen Engelse termen meer te gebuiken and look what's happening : Mayday-Mayday, doet zijn entree.  We wilden rijmen op ... en we vonden niets op S.O.S.  dus gebruikten we even het Engels.   

Amnestie  wegens taalmisbruik ?  Of moeten we naar de keuning schrijven ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onverbiddelijke straffen voor laatste busincident


De jeugdrechter in Antwerpen heeft beslist dat één van de drie minderjarige verdachten van het busincident op 1 april nog drie maanden in een gesloten jeugdinstelling moet blijven. De 15-jarige uit Malle zit al een maand in Everberg.

Zijn broer van 17 verblijft in de gesloten instelling van Ruislede en verschijnt begin juli opnieuw voor de jeugdrechter. Een 15-jarige vriend uit Wijnegem verschijnt volgende week voor de jeugdrechter.

De drie raakten op 1 april in een ruzie betrokken met een koppel op lijnbus 410. Een politieman die op de bus zat, de 62-jarige Georges Van Tiggelen, kwam tussenbeide. Hij kreeg daarop enkele rake klappen. De agent liep ook blijvende oorschade op.

De broers ontkennen dat ze de agent sloegen. Ze steken de schuld op een groepje allochtonen die aan de halte op het Koningin Astridplein waren opgestapt.


Deze voortreffelijke, onpartijdige en ongekleurde berichtgeving komt uit de Gazet van 't Stad van Allah.  We begrijpen nu waarom deze prachtgazet "de Frut" genoemd wordt, frut zijnde de overschot, de restjes door mekaar gemengd en samengeperst met wat kruiden om de slechte smaak te verbergen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knack vraagt uw mening

 

Acht u premier Yves Leterme bekwaam om het land te leiden?

Ja
Nee

http://www.knack.be/poll

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Regering - de Kennedy's
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamerdebat : En nu onze lezers







Door omstandigheden hebben wij het kamerdebat niet kunnen volgen op televisie.  Velen onder u wel ?  U kan hier uw commentaren kwijt. Hier zijn geen tjeven om u te muilkorven of loze vissertjes die in troebele wateren hengelen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intolero : ACV, uw maatschappelijke gids



LE ACV DEFEND VOTRE AVENIR EN FRANCAIS, ARABE ET TURC


(pour les flamands la même chose)





Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hovaardig ruziemaker : Karel de Gucht


 

Terwijl zijn vaderland op sterven ligt,  gedraagt Karel de Gucht zich overal waar hij verschijnt, als de Wonderdoktoor die de wereldpatiënten de huid vol scheldt omdat ze een griepje hebben of last van klamme voeten. Aan zijn choleraland kan hij helaas niet meer remediëren.
 
De Gucht is de onwaarachtigste minister van buitenlandse zaken, zeker binnen de EU en waarschijnlijk ook in de Verenigde Naties, op uitzondering van enkele Afrikaanse Medicijnmannen die zich best kunnen meten met onze Wonderdoktoor.
 
Het zit die man karakterieel niet mee, want hij is geen dommerik.  Helaas weet hij niet om te gaan met de beperkingen van zijn ambt, zijn persoon en zijn land. Is iemand die slachtoffer is van zijn intelligentie, wel echt intelligent ?  Ons zal het gelukkig niet overkomen, wij zij al bijzonder fier dat we zo'n ingewikkelde vraag bedenken.
 
 
 
Toen De Gucht VLD-voorzitter was, waren er voortdurend openbare partijgevechten, die vaak door hem uitgelokt werden ;  in plaats van te temperen en te bemiddelen, ontblootte hij graag het  bovenlijf  om mee in de ring deel te nemen aan de catch. De voorbeelden zijn legio : Coveliers, Dedecker, maar ook Somers, Verhofstadt himself, Anny de Maeght en zovele andere kleine garnalen werden afgeslacht door de Wonderdoktoor die  medische experimenten uitvoerde waar we niet willen aan herinnerd worden.
 
Op een moment dat in de Vlaamse regering een zoveelste herschikking plaatsgreep en de toen nog compleet onervaren politica Els van Weert van Spirit probeerde een ministerzetel meer binnen te rijven, werd zij op het Martelarenplein ontvangen door Dewael.  Tot de onaangename verrassing  van de kleine progressieve delegatie, zat ook  De Gucht mee aan tafel.  Hij was de gazet aan het lezen en verwaardigde zich nauwelijks op te kijken toen de neofieten binnentraden.  Tijdens het gesprek werd Van Weert, die net voorzitster was geworden,  voortdurend onderbroken en afgeblaft door De Gucht die als een pitbull aanvoelde hoe zwak deze vrouw stond.   Hij heeft dit in het parlement vaker gedaan met verkozenen die hij makkelijk aankon : dit zegt erg veel over de donkere gedachten en de bruine gevoelens van deze man.
 
De Gucht is lid van een Loge.  Dat is zijn zaak.  Hij is ook een notoir vrijzinnige. Ik heb nooit goed kunnen vatten wat een vrijzinnige uitspookt in een carnavalsvereniging als de loge met rites van Karl May en decors en dialogen uit Suske en Wiske.  Er  is  weinig te ontwaren van de goede humanistische waarden  in de gedragingen en uitlatingen van de minister.  In het binnenland heeft hij jarenlang de politiek van de verbrande aarde toegepast, nu doet hij als de geobsedeerde die hij is, hetzelfde op de internationale scène. Zijn laatste ondiplomatieke optreden geldt Servië.  De Gucht kan het schimpen niet laten ; hij is helemaal het tegendeel van wat men mag verwachten op een departement waar diplomatie en beheersing een wereld in evenwicht probeert te bewerkstelligen.
 
 
 
De Gucht doet  denken aan de Britse (overleden) acteur Peter Sellers in de  film "De muis die brulde". uit de jaren '50 waar we het al eens over gehad hebben.  Een fictief mini-hertogdom verklaart de oorlog aan de VS in de hoop op die manier financiële hulp te krijgen bij de wederopbouw.  Met hun leger van twintig mannen met boog en pijl vallen ze New York binnen op een feestdag.   Je kon er  mee lachen. In het buitenland lacht men nu ook om het land B, dat uiteen aan het vallen is, maar wel blijft brullen tegen de rest van de wereld. 
 
We hebben vermeden één keer de Gucht te bedenken met onze koosnaam voor hem : Napoleon.  Dat wil niet zeggen, dat Waterloo verdwenen is . Evenmin als Sint Helena, een waardig eindpunt voor een hovaardig ruziemaker.
 
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat niet rijmend kan gezegd worden, is de waarheid niet.



 
conscience zijn boek:
"leeuw van vlaandren" genaamd
waarmee hij zijn volk leerde lezen
feeks onkelinks om haar furie befaamd
leert de walen in hangmatten leven
 
verhofstadt de zwanzer, om liegen bekend
hij leerde de vlaming betalen
leterme de lolbroek, speelt nu grote vent
hij brengt nog méér geld naar de walen
 
maar splitsen dat circus, genoemd bhv
hetgeen 'onverwijld' zou geschieden
daar paaide leterme zijn kiezerskorps mee
na zonde kwam spijt voor die lieden !

 Jos


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen volk eerst naar de dieperik + Aanvullin 9 u 45'


Marokkaanse soldaten laten 30 vluchtelingen verdrinken

MADRID - Marokkaanse soldaten worden beschuldigd van het vrijwillig laten zinken van een boot met Afrikaanse vluchtelingen, die aan de oversteek naar Spanje bezig waren. In totaal zouden op die manier een dertigtal bootvluchtelingen zijn verdronken. Dat schrijft de Spaanse krant El Pais woensdag.

Volgens de Spaanse krant, die getuigenissen van minstens vijf overlevenden aanhaalt, zijn tussen 29 en 33 vluchtelingen verdronken, onder wie ook vier kinderen. De slachtoffers verdronken op 28 april voor de stad Al Hoceïma. Hun opblaasboot werd twee uur na vertrek onderschept door de Marokkaanse marine en werd door de soldaten stuk gestoken.

In totaal zouden zeventig Afrikaanse vluchtelingen op de boot hebben gezeten en zouden er een dertigtal zijn verdronken. Een aantal anderen werd door de militairen uit zee gehaald en in de buurt van de Algerijnse grens opnieuw aan wal gezet.

Een Marokkaanse veiligheidsbron verklaarde maandag dat slechts tien migranten, afkomstig van landen ten zuiden van de Sahara, waren omgekomen. Volgens een Marokkaanse ngo, die ook getuigenissen aanhaalt, verdronken er 36 vluchtelingen.

De Afrikanen zouden uit onder meer Nigeria en Mali komen. Zij probeerden op 28 april in een rubberboot van Marokko naar Spanje te varen. Na twee uur op zee kwamen ze een marineschip tegen, waarvan de bemanning de rubberboot lek stak. "Probeer nu nog maar eens naar Spanje te komen", zei een marineman tegen een van de overlevenden, die dit aan de Spaanse krant vertelde. Volgens El Pais zijn de overlevenden door een andere Marokkaanse boot naar de Marokkaanse grens met Algerije gebracht. De Marokkaanse autoriteiten zouden hebben geprobeerd de tragedie te verdoezelen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."No English, no football"


"Engels leren of niet meer spelen in Premier League"

Brazilianen (zoals Anderson van Manchester United) moeten Engels kunnen spreken.

Niet-Europese voetballers die de Engelse taal niet beheersen, zijn voortaan, na een verstrenging van de immigratiewetten, uitgesloten van deelneming aan het Engels voetbalkampioenschap. Dat vertelde Staatssecretaris voor Immigratie, Liam Byrne, woensdag in The Guardian.
http://www.hln.be

Punten

Een nieuw puntensysteem, dat toelaat de bekwaamheid te meten van de immigranten die in Groot-Brittannië aan de slag wensen te gaan, werd uitgewerkt. Dat houdt ondermeer een talentest in omtrent de kennis van zinnen uit het courante leven en een basisconversatie.

Geen uitzondering
Liam Byrne heeft de spelers uit de Premier League, afkomstig van Zuid-Amerika, Afrika of Azië, en andere atleten van hoog niveau die reeds in Groot-Brittannië aan de slag zijn, verwittigd dat ze niet zullen gespaard worden door de verstrakking van de immigratiewetgeving.  "Het is een minimale eis dat ze een zekere beheersing van de Engelse taal aan de dag leggen", aldus Byrne verder in The Guardian.

"Ons nieuw puntensysteem houdt in dat enkel de gekwalificeerde immigranten die wij nodig hebben ons grondgebied mogen betreden" voegde hij eraan toe. (novum/mvl) .


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.





@ www.geenstijl.nl
Mario de Koninck


07-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwikkelingshulp 2007 : 1430 miljoen € , een ramp !


Volgens 11.11.11 wordt de Belgische ontwikkelingshulp te veel versnipperd over te kleine projecten. Bovendien besteedt België steeds minder middelen en komt het beloofde geld vaak te laat.

De Vlaamse Noord-Zuidkoepel 11.11.11 nam de Belgische Ontwikkelingssamenwerking onder de loep. Ze deed dat nadat minister Charles Michel bekendmaakte dat ons land in 2007 1,43 miljard euro besteedde, tegenover 1,57 miljard een jaar eerder. "2007 is een rampjaar", oppert 11.11.11-voorzitter Jos Geysels.

********************************************************

De bijzonder charismatische en populaire Jos Geysels, die men van overheidswege aan een aantal lucratieve bezigheden heeft geholpen na zijn passage in de Wetstraat,  is gewonnen voor grootschalige projecten en zware sommen geld die ineens worden getransfereerd naar de Zwitserse bankrekeningen van de leiders van de 4de wereldlanden.  Vroeger gebeurde het zo, maar onder druk van de groene boomhangers werd Ontwikkelingshulp toegespitst op kleine projecten, precies om de betrokken bevolking  meer rechtstreeks te bereiken.  "Van die boer niet langer eieren" zegt de staatsminister "Veel geld in één storting overmaken, da's pas nuttig".

Na zijn goede arbeid bij 11.11.11 is onze stalinistische groene vriend ook voorzitter van boek.be : om een oogje in het zeil te houden, dat bijvoorbeeld onafhankelijke  boeken van Uitgeverij Egmont niet mogen verschijnen op boekenbeurzen.  Want Jos is een superdemocraat, de uitvinder van het cordon sanitaire. De aantrekkelijke Jos Geysels heeft slechts een nadeel in zijn leven : ge kunt zijn karakter aflezen van zijn smoelwerk.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, wij steunen de Vlaamse media

 "GAZET VAN 'T STAD VAN ALLAH"

Ik neem meteen een abonnement op Gazet van 't Stad van Allah
 
Ik kies:


Voor 120  maanden en betaal € 12490,00.
      Ik geniet dus een korting van meer dan 2,6% en bespaar € 324,74 waarmee ik een mooi cadeau koop voor de Redactie 

Ik betaal nu nog niets en later ook niet en bespaar veel ergernis

Hierna een bondig overzicht van enkele aantrekkelijke titels uit de krant van 6 en 7 mei :  

Madonna is het tongzoenen nog niet verleerd
 
Vlaamse tv-programma's kapen geen Gouden Rozen weg
 
Kylie Minoque laat vandaag het Antwerps Sportpaleis vollopen
 
Britney Spears lijkt zich te herpakken
 
Scarlett Johansson gaat trouwen
 
'Amélie' wordt gezicht voor Chanel No.5 









Opmaak : in samenwerking met de technische diensten van de Gazet van 't Stad van Allah, drukfouten inclusief, taalfouten gratis bijgeleverd.

JA  WIJ STEUNEN DE VLAAMSE MEDIA

DE LOPER IS NIET VOOR NIETS ROOD


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe impulsen voor de handel



"MENSENHANDEL MOET EEN TOPPRIORITEIT ZIJN"

Zeker met de vertragende economie in Vlaanderen, moet de handel bevorderd worden.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!