Angeltjes
18-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa : laat het volk beslissen door Frank Vanhecke

 

imagesCAPNOQX4     mrm

Vandaag de laatste dag van de Straatsburgweek. De temperatuur is hier een stuk lager dan in Vlaanderen, en we hadden gisteren nog flink veel sneeuw. De parlementsleden merken daar echter niet zo veel van, want de dagen zijn goed gevuld met plenaire vergaderingen, commissies, stemmingen en bezoek van allerhande belangengroepen. Of dat allemaal heel nuttig is en voor de samenleving wat aarde aan de dijk brengt laat ik maar in het midden zeker? Zo'n parlement, en zeker zo'n Europees Parlement, is een instelling die door de meeste parlementsleden het centrum van de wereld wordt geacht maar verstandige mensen denken daar wel anders over. Zopas stemden we bijvoorbeeld een resolutie over de toestand in Gaza, en daarna applaudisseerden de meeste parlementsleden minutenlang voor zichzelf - er schijnbaar van overtuigd dat een papieren intentieverklaring van een praatbarak iets aan de situatie verandert. Rare jongens, die parlementsleden. Wat er ook van weze, uw Vlaams Belang parlementsleden werken hard en verdedigen hier op elk mogelijk moment hun land en hun idealen. Kijk gerust maar eens op de officiële site van het Europees Parlement: de drie Vlaams Belang parlementsleden behoren tot de absolute top van parlementaire werking. Nec spe, nec metu (noch hoop, noch vrees)

Een paar kranten berichten vandaag over onze lijstvorming voor de komende Europese Verkiezingen. Het klopt dat we daar nu bijna volledig mee rond zijn, dat de "voornaamste" plaatsen ingevuld zijn en reeds door de Partijraad goedgekeurd, we zullen de lijst dan ook binnenkort aan de pers voorstellen. Het klopt ook dat Marie-Rose Morel de plaats van lijstduwer (13de en laatste plaats) heeft aanvaard.

Het is een publiek geheim dat ik Marie-Rose graag minstens als eerste vrouw (2de plaats) op de Europese lijst had gezien. Ik blijf van oordeel dat dit de sterkste lijst had geweest en ik betreur dat een vieze roddelcampagne (van mensen die wél zelf sloten boter op het hoofd hebben) zulks de facto onmogelijk maakte, tenminste zonder de partij te schaden. Maar goed, met Marie-Rose als lijstduwer hebben we zeker ook een sterke lijst. En meteen zijn alle dwazen die haar als een superambitieuse bitch omschrijven eraan voor de moeite. Of kent U nog andere kandidaten van het niveau van Marie-Rose, uittredende parlementsleden bovendien, die enkel een niet-verkiesbare plaats innemen om hun idealen te dienen? Ik kom daar nog wel eens op terug.

In elk geval maken we er deze keer iets van, van die Europese campagne. We hebben een sterke lijst. We hebben een bijzonder sterk palmares van werking in het Europees Parlement. We hebben Marie-Rose die haar ervaring inzet om de campagne ook visueel uit te werken, anders dan de anderen. We zijn de énige eurokritische partij in Vlaanderen en we zijn de énige partij die zich verzet tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. In februari starten wij met Marie Rose, Philip Claeys en Koen Dillen een toer door Vlaanderen onder het motto, "Europa, laat het volk beslissen!". Liggen nu al vast: 20 februari Limburg, 21 februari Nieuwpoort, 22 februari Brugge, 4 maart Willebroek - en we zijn pas begonnen want de aanvragen van de regio's stromen binnen. En op zondag 8 maart is er natuurlijk het Europa-congres te Gent. Veel werk op de plank, zo hebben wij het graag.       

P.S. En wat heeft de foto van "Bonnie and Clyde" hiermee te zien? Wie regelmatig deze weblog raadpleegt komt het nog wel eens te weten.

Weblog Frank Vanhecke HIER


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, de bokshandschoenen komen terug

 

Gisteren Jean-Pierre Coopman. Vandaag Els van Ansen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londense Politie op de loop voor woedende moslims tijdens betoging

 

Het goede nieuws is dat de British National Party in het snel islamiserende Groot-Brittannië aan steun wint bij een aanzienlijk deel van de bevolking.

Het slechte nieuws is dat moslims in het snel islamiserende Groot-Brittannië,naar aanleiding van het Gaza-conflict zich met de dag militanter en dreigender opstellen.

Wij kunnen de beelden van de moslimbetogingen in Londen niet tonen wegens technische problemen (dat klinkt beter dan onkunde) maar u moet even langs deze brug tot bij BNP gaan en u dan naar beneden laten rollen.  Er zijn verschillende video's. Een met een fragment van eenopruiende speech en enkele over de politie die zich laat achteruitdrijven door een woedende menigte.

De toekomst ziet er mooi uit.  Uit naam van onze kinderen en kleinkinderen danken wij de lafaarden van de traditionele politieke regimepartijen, die deze invasie tolereren.

http://bnp.org.uk/2009/01/the-muslim-march-the-bbc-didn%e2%80%99t-let-you-see-2/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fré over huwelijk met 10-jarigen : Fréselijk

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : uit Zuid-Afrika

 

Geskryf deur D.H. Fourie   
Vrydag, 16 Januarie 2009

Die verkiesing is op hande.  Ná die verkiesing verby is, is die vraag: hoe gaan die Afrikaner vir die daaropvolgende vyf jaar uitsien totdat daar weer ‘n verkiesing plaasvind?  Ons kan net spekuleer.  Wat wel feitlik is, is die volgende:

FEIT - daar sal geen Afrikanervolkstaat in die volgende vyf jaar wees nie.  Elke daaropvolgende jaar verflou die haalbare kanse vir die stigting van enige vorm van ‘n volkstaat.

FEIT - dat daar geen noemenswaardige geboorte-aanwas onder Afrikaners sal plaasvind nie

FEIT – dat die persentasie van Afrikaners teenoor die totale bevolking verder sal krimp as gevolg van die volgehoue felle swart bevolkingsaanwas (nieteenstaande VIGS), swart buitelandse instroming en Afrikaneremigrasie. (Tans vorm die Afrikaner net 6%, en blankes gesamentlik 11% van die totale bevolking van 44miljoen.  In 1948 toe die Nasionale Party aan bewind gekom het, was die Afrikaners 12%,  die blankes gesamentlik 20% van die totale bevolking van 20miljoen.)

FEIT - al stem die Afrikaner vir watter party ook al (of hy stem glad nie) vanjaar se verkiesing, sal die Afrikaner geen impak op die politiek meer hê nie.

FEIT – die Afrikaner is ‘n permanente minderheid in ‘n permanente swart-beheerde staat.

FEIT - die Afrikaner is vir altyd nie meer ‘n homogene volk wat godsdiens betref nie en huldig ‘n wye spectrum van sieninge.

FEIT - die Afrikaanse taal en kultuur onder Afrikaansprekendes sal sterker daar uitsien, maar wat wel te bevraagteken is: gaan die Afrikaner homself nog as ‘n VOLK vorentoe beskou?

Daar bestaan verskeie opsies rakende 'n Afrikanervolksbegrip:

Drome droom (‘n steriele en wanhopige strategie):

  • Droom oor die herstel van die vorige politieke bestel waar ‘n wit minderheid met ‘n wit president ‘n swart meerderheid oorheers en onderdruk.  Die enigste moontlike strategie is ‘n gewelddadige oorname deur ‘n handjie vol verregse Afrikaners wat nie die meerderheid-Afrikanersteun sal geniet nie.
  • Droom van ‘n wit volkstaat waarheen die oorgrote meerderheid Afrikaners nie wil verhuis nie.
  • Droom dat die swartes in so ‘n mate sal onderverdeel dat ‘n regering nie gevorm kan word nie en waar die verdeelde Afrikaner die leemte sal vul.
  • Droom dat die Afrikaner ‘n uitverkore volk is en waar God in die bres vir die Afrikaner sal tree tot nadeel van Sy volgelinge onder die swartes.

Emigreer: Sekere Afrikaners voel sterk genoeg om hulle taal en kultuur prys te gee, solank hulle tussen ‘n meerderheid ander blankes kan wees, dus verkies hulle eerder om te emigreer na lande wat 'n bewysbare meerderheid blankes het.  Ten minste is hierdie ‘n haalbare oplossing vir sommige, al maak dit die volksbegrip seer.

Niks doen nie: Gevolglik, elke onheil wat die Afrikaner tref, is rede om die swartes daarvoor te blameer.  Die aanhoor van die gedurige klaagliedere en selfbejammering en die uitwys van swart onvermoë hou aan,  “ad nauseam”.

Afrikanerraad: Die stigting van ‘n buiteparlementêre staatsondersteunde Raad vir Afrikaners wat die volle spektrum van Afrikanerdenke sal verteenwoordig, Ou uitgediende strategie word verwerp en nuwe strategie word geïmplementeer om na Afrikanerbelange om te sien in ‘n vyandige see van swart haat en vooroordeel teenoor hom. 

So ‘n Raad is konstitusioneel haalbaar en geregverdig.  Adisionele belasting word van elke Afrikaner deur die staat namens die Raad gehef om uitvoering aan die Raad se doelwitte te kan gee soos bv. eie onderwys, werkskepping, ens. Sodanige Raad kan ook verteenwoordiging aan die Raad van Tradisionele Leiers in die Parlement verleen.

Die VF+ sou die idiale medium wees om so ‘n konsep te loods en moontlik daardeur meer Afrikanersteun te verkry, eerder as hulle steriele ondersteuning van die Oraniabegrip as antwoord vir die breë Afrikanervolk.  (Terloops die Oraniabegrip is idiaal vir ‘n klein minderheid Afrikaners, maar is nie ‘n antwoord vir die breë Afrikanervolk nie).

Ten minste, met die stigting van ‘n Afrikanerraad, sal die Afrikaner oor die kort en lang termyn ‘n  politieke medium hê, wat hy nie in die parlement sal kan bekom nie, om uiting aan sy belange te kan gee, eerder as soos tans, om niks te hê nie.  So ‘n Raad sal ook die volksbegrip verstewig.
D.H. Fourie


17-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Stijl : Vlamingen zijn lief, Walen kunnen optiefen

 

Integrale overname van de webstek van Geen Stijl

Amaai! GeenStijl voor Vlamingen?

amaaai.jpg Een goedemiddag lezers uit België. U bent hier natuurlijk verzeild geraakt vanwege dat lijvige artikel in deftige kwaliteitskrant De Standaard. Toch maar eens gaan kijken bij die taalvernieuwers op rechts met onfatsoen als handelsmerk. Een uiterst lezenswaardig verhaal, al zeggen we het zelf. Stukken beter dan de knip & plak Wiki-wijsheden die Nederlandse journalisten doorgaans over GS weten te verzamelen. HIER en HIER. Bij deze nog onze oprechte excuses aan auteur Steven de Foer voor het meerdere malen niet terugbellen en/of mailen voor wederhoor. De afgelopen tijd waren het een beetje de Gekke GeenStijl Mediaweken in Nederland. Fleischbaum loopt al twee dagen met een rode bloemkooloor rond van het telefoneren en zelfs Rutger is een beetje door zijn stoere oneliners heen. Begrijpelijk dus dat u de Chef Lulkoek van het NRC Marc Chavannes van stal heeft gehaald voor het intrappen van enkele open deuren. Geeft niet. Het had erger gekund. Kijkt u gerust even rond op de site. Aanzitten mag overal. Roze woordjes zijn links waar u op kunt klikken. HIER staan leuke filmpjes net als HIER. Bijna gratis lid worden van PowNed kan HIER (gaarne alleen Vlamingen, Walen kunnen optiefen) Dan nog even de Correcties & Aanvullingen. Joris von Loghausen een webmaster noemen is vragen om problemen. Wij houden het liever op Senior Chief Executive Internets Operations Jorisworks. Zelf prefereert hij trouwens G.O.D. maar dat terzijde. Dan komen we bij de afdeling typo's. Klein minpuntje. De hoofdredacteur van GeenStijl heet Pritt Stift in plaats van Pritt Stick. Zie ook zijn hilarische Twitter-kanaal. Voor deze keer zien we het door de vingers. Hierna beginnen we te slaan. Nadat we eigenhandig een kitten hebben vermoord natuurlijk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededeling Seniorennet

 

Nieuwe abuse procedures*

 

Vanaf vandaag gaan er nieuwe procedures in voor het afhandelen van klachten en misbruik van de blogs.

Deze nieuwe procedures moeten ervoor zorgen dat er duidelijk en correct kan worden opgetreden bij problemen.  Ze zullen ervoor zorgen dat je als blogger beter beschermd bent tegen grappenmakers die valse beschuldigingen doen omtrent copyright/smaad/portretrecht... 
SeniorenNet zal ook beter beschermd zijn en geen aansprakelijkheid hebben bij overtreding van een blogger, en tot slot zal de persoon met de klacht ook correct worden behandeld.

Kortom, de nieuwe procedures moeten een eerlijke en goede afhandeling mogelijk maken voor alle partijen.

Er zijn nu duidelijke procedures voor melding van kinderporno, copyright/auteursrechten, piraterij, portretrecht, privé gegevens, smaad/eerroof,...

Uiteraard hopen we dat je als blogger hier nooit met in contact zal komen.  Dat kan je door jezelf gewoon aan de regels te houden en geen nationale of internationale wetten te overtreden.

Seniorennet

* Bedoeld wordt : procedures tegen misbruik (Angeltjes)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israël en Hamas zijn het eens

 

Israel, Hizbullah, Hammas
.
Over één zaak zijn Israël en Hamas het eens :
als er een staakt-het-vuren komt, leven we het niet na.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanslag op Duitse Ambassade Kabul

 

Verslag van de Indische Televisie, gesproken in Hindoe/Urdu, dus u kan het geluid afzetten en enkel naar de voortreffelijke beelden kijken, de paniekerige reacties en de ellende, die steeds gepaard gaan bij dergelijke incidenten. Incidenten ?  Ja toch, dit is een Taliban-actie en die mensen volbrengen hun taak, op zoek naar het eigen gelijk en geluk.  Menschen ?  Veel slechter dan dieren.

Verschillende doden

Via dit bruggetje komt u bij Google-Nieuws en de verschillende nieuwsbronnen van dit incident

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Pierre Coopman : de Leeuw van Vlaanderen

 

Vlaanderen moet een vuist leren maken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El Prado Museum dankzij Google Earth

 

 

 

Super groot beeld, hopelijk valt het op uw pc ook mee ? Hieronder vindt u de brug naar meer technische uitleg.  Als wij in Vlaanderen ooit een cultuurminister zouden hebben, die zich bij voorkeur bezighoudt met de eigen cultuur in plaats van ons de multicultuur door de strot te persen, zou er een speciale betoelaging kunnen uitgetrokken worden om onze musea en kunstwerken  langs deze schitterende weg toegankelijk te maken voor de ganse wereld.  Hé ... "onze cultuur voor heel de wereld"  klinkt dat niet wervend voor een nieuw lid van de SP-a ?

http://www.google.nl/intl/nl/landing/prado/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achter de schermen bij Geen Stijl

 

 

Velen van onze lezers en reageerders kennen de rebelse Nederlandse webstek "Geen Stijl", die wij al van bij de eerste weken van ons Angeltjesbestaan met genoegen onder uw aandacht brachten.

Deze webstek is merkwaardig en uniek omdat er, in tegenspraak tot de titel, een stijl ontwikkeld wordt die zich beweegt tussen humor en sarcasme, met als tussenstations ironie, cynisme en platvloersheid. Op de redactie werken mensen met ongemeen scherpe pennen die complexloos  het regentenregime naar de prullenbak wijzen en maatschappelijke fenomenen kritisch en zonder dogmatische censuur becommentariëren. Op zijn best is Geen Stijl als het er op aankomt, de ijdeltuiten belachelijk te maken en de Grote Geesten te confronteren met hun kleinmenselijk gedrag.  Er zijn meer dan 100.000  geregistreerde reaguurders, die perfect de huisstijl imiterend, hun ongezouten commentaren leveren op mensch en maatschappij.

Partijpolitiek kan je Geen Stijl nergens vastprikken en dat hoeft ook niet, maar ze bevinden zich beslist niet ter linkerzijde en dat is al een hele verademing in deze wereld die beheerst wordt door de zuurpruimen die god ingeruild hebben voor zijn morsige neefje Allah en cursussen in het vrije denken verstrekken op basis van de enge gedachten van de profeten van de nieuwsredacties.

De Standaard wijdt vandaag een vrij objectief artikel met heel wat minder gekende gegevens  van achter de schermen van Geen Stijl.   

Ray.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al Gore heeft weer eens gelijk

 

Sedert het gestegen zeeniveau, worden de passagiers in Zaventem
per sloep opgehaald


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anciaux en de SP-a

 

"Ik ben echt keitrots dat ik mee aan de basis lig
van deze inhoudelijke dialoog."
.
(Bert Anciaux verwacht veel goeds van de partijraad van zaterdag)
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wrede beelden : een Executie gevolgd door Zelfmoord !

 

Wat moet een mens al niet doen dezer dagen om enkele verveelde lezers of toeschouwers te lokken en te paaien ? Striptease ...Pfft ... Operaties zonder verdoving onder mislukte hypnose ?  Een eerlijke politicus met een overtuiging uit de traditionele partijen aan het woord laten ?

Neen, wij gaan voor straffe beelden en wij waarschuwen u, de gevoelige zielen, de kleine hartjes, de pruimenmondjes, de vlug-natte-oogjesbezitters : dit worden de wreedste beelden ooit bij Angeltjes getoond.  Wapen uw gemoed. Een woordje vooraf. 

Een terdoodveroordeelde wordt geëxecuteerd op het dak van de gevangenis, maar zijn vrouw heeft afgesproken met de politiechef (een collega van Koekelberg) dat er losse patronen zullen gebruikt worden.  In ruil vroeg de politiechef dat zij met hem even wilde toeteren en wippen op de canapé, maar daar gaat het nu niet om. De vrouw is tevreden dat haar man zo "echt" neerstort na het salvo, maar alras merkt ze dat er echte kogels gebruikt zijn.  Niets aan de hand zegt ze, hij wèg, ik ook en ze springt van de toren, waar het incident plaatsvindt, zodat ze onmiddelijk samen in het hiernamaals  kunnen verder gaan met mekaar lief te hebben. Zoals Jade dat altijd zegt : vannne een, vanne twee, vanne drie ...

 

U wist het : Floria Tosca (Angela Gheorghiu) en Cavaradossi (Roberto Alagna) in het slot van Tosca.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op weg naar splitsing BHV

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juiste cijfers over immigratie en vreemdelingen

 

Immigratie: werkelijkheid verdoezeld


Zo’n twee weken geleden werd bekend dat de immigratie in 2007, het laatste jaar waarvoor volledige cijfers beschikbaar zijn, opnieuw is toegenomen en ondertussen een absoluut record  heeft bereikt.

We wezen er toen op dat in het officiële vreemdelingencijfer de ‘Nieuwe Belgen’ uiteraard niet zijn inbegrepen. Alhoewel er in 2007 liefst 75.350 vreemdelingen bijkwamen, steeg het officiële vreemdelingencijfer ‘maar’ met 39.387 (tot 971.488) omdat in hetzelfde jaar niet minder dan 36.063 vreemdelingen ‘Belg’ werden, en dus uit de statistieken verdwenen.

Met dit gegeven wordt in de media meestal geen rekening gehouden, zo stelt nu ook de ons ondertussen wel bekende socioloog Jan Hertogen. Hij wijst erop dat rekening moet gehouden worden met het aantal ‘Belgwordingen’ om een reëel beeld te geven voor de ‘echte’ vreemdelingenevolutie. Door zich toe te spitsen op het officiële vreemdelingencijfer (waarin dus geen rekening wordt gehouden met de ‘Nieuwe Belgen’) wordt de feitelijke aangroei van het aantal vreemdelingen volgens Hertogen verdoezeld: “Nergens wordt duidelijk dat de aangroei van de vreemdelingen in de werkelijkheid en het sociale leven 75.350 bedraagt en geen 39.287”, aldus Hertogen.

De linkse socioloog maakt in het vervolg van zijn betoog de rekening voor de afgelopen twintig jaar. Gedurende heel deze periode – waarin nota bene officieel een immigratiestop van kracht was – kwamen er in totaal niet minder dan 715.510 (!) vreemdelingen bij. Een feit dat niet wordt weerspiegeld in het vreemdelingencijfer. Dat cijfer steeg officieel van 858.650 971.448 omdat in dezelfde periode 602.712 de Belgische nationaliteit verwierven. (Meer dan de helft daarvan werd ‘Belg’ sinds 2000, toen met de ‘Snel Belg’-wet de meest lakse nationaliteitswet ter wereld werd ingevoerd.) De vreemdelingenevolutie, zo concludeert Hertogen, toont een verhoging van het aantal vreemdelingen met 715.510. Een heel ander beeld dus dan datgene wat media en politiek de bevolking steeds voorhouden.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang + VLOTT opnieuw hand in hand de verkiezingen tegemoet

 

 

 

Vlott neemt opnieuw samen met Vlaams Belang deel aan de verkiezingen in 2009. Dat zei voorzitter en senator Hugo Coveliers in zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de partij, vanavond in Edegem. "Uiteraard zijn er verschillen tussen ons programma en dat van het Vlaams Belang", zei Coveliers. "Er is echter ook één bijzonder groot punt van overeenkomst: de wil om te komen tot een onafhankelijk Vlaanderen in Europa."

Coveliers drukte de wens uit dat Vlaanderen na 179 jaar eindelijk onafhankelijk zou worden in 2009. "Wij zullen in een onafhankelijk Vlaanderen optimaal gewapend zijn om onze identiteit te bevestigen en respect af te dwingen van diegenen die bij ons willen komen wonen, werken en gelukkig zijn. Ons Vlaams politieapparaat zal beter, efficiënter en wellicht wel ook veel goedkoper kunnen gestructureerd worden om de Vlaamse burger te beschermen. De Vlaamse economie zal optimaler kunnen gestimuleerd worden om de welvaart te verhogen. Kortom het welzijn in Vlaanderen zal ongetwijfeld stijgen wanneer Vlaanderen onafhankelijk wordt", aldus de Vlott-voorzitter.

Basiswaarden van Westerse cultuur
Voorts betoogde hij onder meer dat België wordt geregeerd door een minderheidsregering en dat de betutteling van de overheid moet worden afgebouwd. Coveliers pleitte er ook voor om "nu eindelijk eens af te stappen van de masochistische visie op diversiteit waarbij een samenleving wordt voorgesteld als een bonte verzameling van waarden en overtuigingen.

De geschiedenis bevestigt dat samenleven van mensen van verschillende origine slechts mogelijk is wanneer het bestaan van een "leitcultur" wordt aanvaard. Dit betekent dat in Vlaanderen iedereen die hier wil wonen en werken en gelukkig wil zijn de basiswaarden van de Westerse cultuur moet aanvaarden en respecteren".

@ Belga


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje pakt mensensmokkelaars op

 

De Spaanse politie heeft zeventien personen opgepakt, die worden verdacht van het smokkelen van illegalen naar Melilla, een Spaanse enclave in Noord-Afrika. Dat heeft de Spaanse krant El País vrijdag gemeld op gezag van de politie.

De arrestanten zijn vijftien Spanjaarden en twee Marokkanen. De bende probeerde vooral illegalen uit het gebied ten zuiden van de Sahara tegen betaling vanuit Marokko de Europese Unie binnen te smokkelen. De mensensmokkelaars gebruikten wagens met een dubbele bodem om de illegalen te verstoppen bij het oversteken van de grens.

In 2005 gingen beelden de wereld over van Afrikanen die met honderden tegelijk Melilla en Ceuta, een andere Spaanse enclave in Noord-Afrika, bestormden om zo de Europese Unie binnen te komen. De meeste Afrikanen werden met geweld teruggestuurd. Sindsdien is de beveiliging van de enclaves versterkt.

@ De Stentor


16-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag

 

Vrijdag, voor velen onder ons een prettige dag : de week zit er op, morgen uitslapen, winkelen, op stap met de vrienden/vriendinnen, de administratie van de voorbije week bijwerken (of wegwerpen), genieten van een dag die we zelf inrichten, kortom vrijdag vervult ons met mooie perspectieven. En zaterdag kunnen we weer wegdromen van wat we allemaal met onze  zondag zullen aanvangen.

Bij ons op de redactie is het nu stilletjes en donker.  Eenzaam en verlaten zit ik nog wat te tokkelen om de tijd te vullen, de voorbije week te overschouwen en al de reacties te lezen die u tot hiertoe achterliet.

We moeten er wel over waken, beste dames en heren, dat we in ons enthousiasme voor de multicriminele maatschappij nooit oproepen tot haat of geweld, want dan zijn we de klos en wordt onze blog abgeschlossen. Met andere woorden, doe nooit met uw geschreven woord wat de vrienden-moslims doen tijdens betogingen : racistische slogans scanderen, oproepen tot haat, tot brandstichten of tot het aanrichten van  vernielingen, of het kelen van joden. Onze vrienden mogen dat, want zij hebben heuse redenen.  Wij mogen dat niet, zelfs niet in decimalen, want wij staan aan de verkeerde kant van de weg.

Voor ik het vergeet, nu ik hier alleen zit.  Het viel op in uw reacties, dat er bij sommigen enige hormonale opstoten te noteren vielen vandaag naar aanleiding van foto's van gegeerde personen.  Zelfs Greet, die normaal stil en bescheiden optreedt, werd aangestoken door het virus en zwichtte in gedachten voor Filip Dewinter. Maar hebben de dames al kennis gemaakt met onze medewerker Savat ?  Nu hij naar huis is en we hem pas maandagmorgen terug verwachten, laten we hem even aan onze lezeressen voorstellen. Van de Platenruiter, die straks komt binnenzwaaien met zijn oogst van de week, hebben we géén foto : prijst u gelukkig.

 

Savat

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!