Angeltjes
25-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : tot in de Congo toe

 

 

De rebellenleider met de wandelstok N'kunda

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg nooit meer allochtoon, maar zeg ...

 

Zeg nooit meer allochtoon, maar zeg ... 

'Vlamingen die bij de geboorte geen Belg waren of van wie minstens één van de ouders bij de geboorte geen Belg was'.

Het woord 'allochtoon' verdwijnt uit het integratiebeleid van Vlaams minister van Inburgering Marino Keulen (Open VLD). De doelgroep zou dat woord als te stigmatiserend ervaren.

Elf jaar geleden kreeg Vlaanderen een minderhedendecreet, nu wil Marino Keulen een integratiedecreet goedkeuren. Voor die naamsverandering is bewust gekozen, want het woord 'minderheden' is te stigmatiserend.

Bovendien vormen 'allochtonen' niet langer de spil van het beleid. Ook die term wordt als discriminerend gezien. In plaats daarvan heeft het decreet speciale aandacht voor 'Vlamingen die bij de geboorte geen Belg waren of van wie minstens één van de ouders bij de geboorte geen Belg was'. Maar in principe richt het beleid zich op alle Vlamingen.

Die ommezwaai is niet onhandig, volgens woordvoerder Peter Dejaegher. 'De omschrijving van het begrip allochtoon in het oude decreet vonden veel mensen storend. Het ging om mensen met achterstandskenmerken. Maar er zijn veel mensen uit de doelgroep die zich allang geen allochtoon meer voelen, die bijvoorbeeld goed Nederlands geleerd hebben en volledig zijn ingeburgerd. Daarom hebben we de definitie gewoon geschrapt.'

Het nieuwe decreet bespreekt onder meer extra taallessen, tolkdiensten en nieuwe meldpunten voor discriminatie.

@ Het Nieuwsblad

NO COMMENTS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukt Bertje erin SP-a & ABVV uit mekaar te spelen ? Heerlijk !

 

Onze Arafat-fan én aanbidder van Jan Marijnissen van de communistische SP in Nederland, minister Bert Anciaux, is goed op weg om de hechte Vlaamse socialistische geledingen nog verder uit mekaar te drijven : goed zo, Bertje ! Of om Mijnheer Louis uit Leuven te parafraseren : "Alle middelen om de socialisten uit te schakelen, zijn geoorloofd".  Een koekje van eigen deeg voor Mijnheer Louis, hem aangeboden door het familiebedrijf Anciaux. Heerlijk !

De felle beroering die de arrivee van Bert bij de sossen veroorzaakt, deint nu uit naar het sterke en rigide ABVV. Daar wordt met verbolgenheid en woede gereageerd omdat de gewezen voorzitter van het Algemeen belgisch Vakverbond, Mia Devits, brutaal weggehaald werd van het lijsttrekkerschap voor Europa.  Dit alles om de wildvreemde carrièrejager Anciaux binnen te loodsen via de omweg van een eerste opvolgersplaats. Devits zou voor hem geen ontslag nemen, dus moet er een bereidwillige strovrouw gevonden worden. Heerlijk !

Dat uitgerekend minister van Brempt, madame Schuddenbol, zich tot dit maneuvre leent, verbaast niemand : Schuddenbol is gekend als een gewillig ja-knikkertje, dat lijf en leden onvoorwaardelijk ten dienste stelt van de partij.  Tot hiertoe heeft haar dociele gedrag haar geen windeieren opgeleverd.  Jaren in het Euro-parlement, dan staatssecretaresse in de federale regering en tot hiertoe  Vlaams minister van mobiliteit en gelijke kansen.  Nu zou zij dus terug naar het Europarlement trekken, maar beschikbaar blijven voor de Vlaamse regering, omdat ze ook op de Antwerpse lijst zal figureren. De politiek ?  Heerlijk !

Laten we in een parallelle wereld nooit meer onze zorgvuldig gecultiveerde democratie in handen geven van politici.

Devits weigert halsstarrig een plaats in het Vlaams parlement en ze stopt met politiek.   Na de desillusie die ze opliep in het ABVV, dat ze verlaten heeft, omdat ze niet langer wilde noch kon opboksen tegen de Waalse syndicale macho's met hun gekuip en gezuip, is dit een tweede uppercut.  Mia dacht zich  in de luwte van Europa internationaal te profileren met arbeidsproblematiek en vakbondslobbywerk.  Neen dus, zij moet de plaats ruimen voor iemand die zich geen socialist wil laten noemen maar in die partij wel een prominent mandaat opeist. Heerlijk !

De relatie tussen de SP.A en het ABVV stond onder het nulpunt door het Generatiepact, waaraan de Vlaamse socialisten in de paarse regering van Verhofstadt naar de smaak van de vakbond al te enthousiast meewerkten. U herinnert zich het SP-a congres waarbij ABVV-militanten ostentatief een erehaag vormden voor de deelnemers door ze met hun rug te verwelkomen.  En de ontroerende scène van the Dancing Queen, Freya Vandenbossche, die een van de protesteerders omhelsde. Wat een actrice : Heerlijk !

De truc met Anciaux is er volgens ABVV-kaderleden te veel aan. Vooral in het Antwerpse en in Brabant neemt het verzet toe. Er dreigt nu een reële, open kloof tussen de partij en de syndicale achterban, zegt een van de ABVV-kaderleden, die niet uitsluit dat sommigen zich ook openlijk zullen afkeren en voortaan de partij elke steun, ook financiële, zullen weigeren. Heerlijk !

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezersreactie Gazet van Antwerpen over Vermassen

 

Vermassen weet werkelijk alles. Waarom is hij geen trainer van de rode duivels , voorzitter van de raad van bestuur van Fortis en eerste-minister. ?      

René Van Rompay, Mol


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bureaucraten en politici

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ho, wat jammer dat ik geen Jeunehomme de 18 ans meer ben

 

De Franse president Nicolas Sarkozy wil alle 18-jarigen in zijn land een gratis abonnement op een dagblad naar keuze geven. Sarkozy heeft dat vandaag gezegd.

De gratis krant is onderdeel van een pakket maatregelen waarmee de president de Franse kranten wil helpen. Sarkozy zei dat uit onderzoek is gebleken dat het lezen van kranten al op jonge leeftijd een gewoonte kan worden. Hij wil daarom kranten bij 18-jarigen thuis laten bezorgen. De Franse overheid draait samen met de krantenuitgevers op voor de kosten. Sarkozy liet zich niet uit over het bedrag dat de overheid moet uittrekken voor het project.

Verder verdubbelt Frankrijk de staatsuitgaven voor advertenties in kranten. Ook schrapt hij een eerder plan om de kosten te verhogen voor het bezorgen van kranten per post. Vorig najaar liet Sarkozy weten dat hij de met financiële problemen kampende Franse dagbladen wil redden. Sarkozy zei indertijd dat een democratie niet kan functioneren wanneer de vrije pers constant op de rand van de financiële afgrond balanceert.

@ Spitsnieuws.Nl

***

Het zou gaan om een totaal pakket maatregelen in Frankrijk ten bedrage van 200 miljoen euri.  De federale en gewestelijke regeringen van het land B plaatsen jaarlijks voor ettelijke miljoenen euri  annonces in de regimekranten.

Wij roepen al jaren dat dit onoverzichtelijke gebeuren, dat gespreid zit over de meest uiteenlopende items in de begrotingen, een zware onrechtstreekse steun is voor de dagbladen.

Opvallend is de hypocrisie die telkens bovendrijft als politici het hebben over "de vrije pers als waakhond van de democratie."  Er is slechts een regimepers en een democratie die partijen uitsluit is géén democratie.

Een van de leuzen van de IJzersoldaten was "Hier ons bloed, wanneer onr recht ?" We zouden dit kunnen transponeren naar deze tijden met : "Hier ons belastingsgeld, wanneer onze inspraak ?"

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nazca vlakte in Peru

 

 

Er zijn vele verklaringen maar vooral gissingen over de betekenis van de tekeningen tegen de rotswanden, de geometrische lijnen over de vlakte en  de zogenaamde landingsbaan.  Na  1 uur vliegen vanaf Lima landt men in het barre binnenland van Peru en wordt overgestapt in kleine sportvliegtuigjes,  bestuurd door bekwame maar roekeloze piloten.  Laat de naam van Erich  Von Däniken hier niet vallen, want om een of andere reden, willen de plaatselijke bewoners  van diens theorie over buitenaardsen niets horen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedicht voor uw gemeente, voor een VIP of een fijne gebeurtenis

 

De Gazet van Antwerpen doet een leuke wedstrijd voor Gedichtendag op 29 januari aanstaande, schrijf een limerick.

Een limerick is een dichtvorm van vijf regels met een strak ritme en een vast rijm. De langere regels 1, 2 en 5 rijmen met elkaar en er is een ander rijm tussen de kortere regels 3 en 4 (rijmschema: a a b b a).

Kruip nu in uw pen en schrijf een limerick over de gemeente waar uw woont. In de eerste regel introduceert u een persoon of gebeurtenis en vermeldt u de gemeentenaam. Een limerick is grappig of ironisch, maar nooit grof. Ook leuk zijn commentaren op actuele gebeurtenissen uit uw gemeente.

Op een kruispunt aan de Noorderlaan
ging een tankwagen steil van de baan.
Het broom ontsnapte,
het volk verhapte ...
de buren lieten een zure traan.

Onze vriend Jos kroop direct in zijn dichterlijke pen en bood ons het volgende aan : 

er was eens een koppel uit antwerpen noord
ze werden voortdurend door moslims gestoord
hij pakte zijn biezen
zijn vrouw de valiezen
sinds hebben we niets meer van ze gehoord
 

De gulle Gazet van Antwerpen biedt een boekenbon en een kus van de juffrouw. 

Wij doen zoals altijd beter :

- een gratis jaarabonnement op Angeltjes + enkele van onze beste privé internet-adressen + 18

- een diner met de hoofdredacteur + enkele leden van zijn familie, volledig door u te betalen

- een avondje stappen met juffrouw Ellen of Savat.
 

 


24-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededeling

 

Ingevolge het drama van Dendermonde plaatsen wij vandaag geen berichten, behalve diegene die betrekking hebben op nieuwe ontwikkelingen in deze zaak (zie hieronder).


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tranen in de ogen door Kristin

 

Tranen in de ogen.

 

Beestachtig geweld, is dít het leven ?

Is dít waar mensen naartoe streven ?

Weerloze slachtoffertjes, amper bij ons,

bruut weggerukt uit dit verstard bestaan,

met z'n wreedheden en z’n leed

Voor hen is het leven reeds gedaan.

 

Amper even bij ons op een nog roze wolk,

in een droomwereld die onverhoeds versmolt

tot een hel van bloed en pijn

Zo geborgen, zo beschermd maar o zo kwetsbaar.   

Vol van tere moederliefde nog in deze harde wereld,

doch in deze wereld zullen ze nooit meer zijn.

 

 

Kristin 23 januari 2009.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In shock - ( Gandalf )

 

Met de vreselijke moordpartij in Dendermonde staan we weer een stapje verder in de verloedering van onze maatschappij. Er zijn mensen die geen Delhaize meer durven binnengaan uit schrik dat een bende overvallers er ineens komt binnenvallen. Dit is geen fictie want het is al eens gebeurd. Er zijn mensen die vroeger regelmatig een dagje zorgeloos gingen shoppen naar Brussel of Antwerpen, maar het risico niet meer willen nemen, want de kans om iets minder leuks mee te maken is enorm toegenomen. Met de bus rijden is ook al niet meer zo veilig en gewoon naar school gaan betekent een toegenomen risico. Vandaag is daar nog bijgekomen dat vele jonge ouders met oprechte schrik zitten om hun kind naar de crèche te brengen.

Ik heb vandaag de ziekenwagens en de politieautos met zwaailichten en sirenes gezien en gehoord en de helicopter met zoekende schijnwerper zien overvliegen. De dader werd opgepakt niet zo ver van waar ik woon. En neen, het was niet aan de Aldi, zoals alle kranten schrijven. Hij was naar het schijnt op weg naar een volgende crèche. Er zijn er nog wel een paar in de buurt, het zou misschien wel juist die geweest kunnen zijn, iets verder om de hoek waar mijn kleinzoontje soms naartoe gaat. Wie zal het zeggen. Afwisselende emoties van ongeloof en verstomming de hele dag. Ik mag er niet aan denken. Via vrienden en familie ken ik een paar van de jonge ouders wiens kindje in de bewuste crèche was. Eentje is dood, eentje heeft doorgesneden rugspieren en een ander kindje diepe maar niet levensgevaarlijke snijwonden. Ik durf niet telefoneren. Later. Het is te gruwelijk om het te bevatten. Wie doet zoiets ?

Op tv hoor ik mr. Vermassen zijn uitleg geven, een beetje te eigenwijs en te voorbarig lijkt mij. Een minister legt een verklaring af We doen zo veel voor veiligheid en nu gebeurt dit. Holle woorden zonder betekenis. Ik hoor een verslaggever vertellen over een vermoedelijke dader en dat hij waarschijnlijk deze avond officieel in beschuldiging zal gesteld worden. Ja, het zou er nog aan mankeren dat ze hem met zijn fiets naar huis laten rijden wegens een of andere procedurefout. Is dit een te bittere gedachte ? Hoe zou dat toch komen.

Ik weet dat je een situatie zoals deze niet kunt voorkomen, je kan niet bij iedereen en overal een lijfwacht zetten, maar misschien kan men toch eens op zoek gaan wat er maatschappelijk aan het mislopen is, waarom deze maatschappij zo veel geshifte personen voortbrengt, waarom dit in onze jeugd niet gebeurde en nu wel. Autos in brand steken en winkelruiten inslaan geraakt stilaan ingeburgerd. Incidentjes noemt men dat. Een messteekje dat alleen maar een verwonding oplevert is het vermelden niet meer waard. Deze week kwam onze poetsvrouw vertellen dat haar auto beschoten was in sint-Niklaas. Waarom ? Niets over gelezen. Normvervaging alom. Overmorgen staat er terug een of andere halfnaakte BV in de krant. En de minister van opvoeding zag dat het goed was. Wat of wie levert ons zulke psychotische figuren ?

We zitten met zijn allen op de roetsjbaan en evolueren steeds sneller naar een samenleving zonder normen en waarden, waar niemand nog te vertrouwen is, niemand nog verantwoordelijkheid neemt en iedereen rechten heeft maar geen plichten.

Het is nacht en ik sta nog te trillen op mijn benen. Kan nog niet gaan slapen. Komt dit ooit nog goed ?

Gandalf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dendermonde - Verslag CNN

 

 

 

 


23-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijsheid van de dag - opgezocht door Regus Patoff

 

 

Socialism in general has a record of failure so blatant that only an intellectual could ignore or evade it" (Thomas Sowell)

Vrij vertaald :

Socialisme heeft een dergelijke reeks mislukkingen achter zich dat alleen intellectuelen niet in staat zijn om het toe te geven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke Vlaming moet een Arafatsjaal dragen. En onze jongen moet opgenomen worden.

 

Voor onze buitenlandse lezers : de heer Anciaux is Vlaams minister van Cultuur

"Vandaag zou elke rechtgeaarde Vlaming, elk rechtgeaard mens, een arafatsjaal moeten dragen. Uit solidariteit met elke onderdrukte, uit verbondenheid met iedereen die in gevaar is, voor diegenen die elke dag hun leven riskeren". Dat schrijft Vlaams minister Bert Anciaux op zijn site naar aanleiding van het feit dat De Lijn recent een chauffeur verbood de sjaal nog langer te dragen op straf van ontslag.

De arafatsjaal was volgens Anciaux nooit een agressief of negatief symbool. Door het te verbieden wordt elke drager ten onrechte als potentiële agressieveling gestigmatiseerd. Hij koestert evengoed het Joodse keppeltje.

"Elk symbool dat met warmte en liefde wordt gedragen, is de moeite waard getoond te worden. Niemand hoeft bang te zijn zijn identiteit te uiten. Voor mij zijn die symbolen waardevol. Vol diepgang en idealen. Getuigenissen van inzet en droom. Symbool voor strijd tegen onrecht, symbool voor respect voor eigenheid en verscheidenheid", aldus Anciaux.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen die de politieke scène verlaten

 

In het land B is het bijzonder sympathieke EP-lid Mia de Vidts, gewipt door haar partij.  Voorheen was ze al gewipt door haar syndicaat, het sociale, open, democratische ABVV.  Mia is, naar eigen zeggen, ene gelukkige vrouw "niet iedereen wordt zo vaak gewipt, ik heb nog goede toekomstperspectieven".

  
.
In Frankrijk wordt  de allochtone ministerin van Justitie Rachida Dati, gewipt door haar president. Ook zij moet niet vrezen voor haar toekomst.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristische attractie reageert op irritant baasje

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdamse Rechtbank stelt het Hof samen dat Wilders zal vonnissen

 

.
.
Deze drie Rechters zullen het Hof vormen dat over de Heer Wilders zal oordelen. Zij volgen momenteel met succes een Assimil-cursus "Nederlands voor beginnelingen"
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Pierre Coopman + Aanpassing 12.45 uur

 

 

Lees hier de volledige VL-krant.
+ AANPASSING 12.45 UUR
Deze afbeelding vormt de halve frontpagina van de VL-Krant die vandaag door de Post bedeeld wordt. Het is een aantrekkelijk, duidelijk en helder pamflet van 8 pagina's op krantenpapier met afwisselend vlotte teksten, goede afbeeldingen, ferme boodschappen, zelfs met een sudoku en een intrigerend probleem in het interview met Jean-Pierre Coopman : hij is geboren in 1942 en zou nu 62 jaar zijn. Ik begin te overwegen voor Vlaams Belang te stemmen, want dat is een verjongingskuur. En u ?   De VL-krant zegt wat u denkt. En als u iets anders denkt, mag dat van ons, wij zijn namelijk democraten die andere meningen niet uitsluiten.  Maar het moeten dan wel meningen zijn en geen oprispingen zoals sommigen die met hun dubbeldekker over het politieke landschap scheren en voor ieder wat wils schreeuwen. Maar het màg.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook nos amis Wallons hebben hun Messias

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De brave moslims : internationaal arrestatiebevel Wilders

 

De Jordaanse moslimbeweging The Messenger of Allah Unites Us is opgetogen dat Geert Wilders wordt vervolgd door het Amsterdamse Gerechtshof. Juridische procedures in Jordanië zullen 'binnen tien dagen' tot een internationaal arrestatiebevel leiden.

Lees ook:
- 'Hof
importeert Saoedische wetten met vervolgen Wilders'
- 'Procedure tegen Wilders is
moordpoging op PVV'
- Wilders: Uitspraak is
aanslag op vrijheid meningsuiting
- Hof: Wilders moet worden vervolgd
- Elsevier-commentaar Hof veroordeelt Wilders al voor het proces begint

'Eindelijk onderneemt justitie in Nederland stappen tegen deze ernstige misdrijven,' zegt Zakaria Sheikh, voorzitter van de moslimclub, vandaag in de Volkskrant.

Volgens Sheikh hebben de uitspraken van Wilders over de hele wereld geleid tot 'het verspreiden van haat en geweld'.

Boycot
De islamitische actieclub startte in juni vorig jaar een boycot tegen Nederlandse producten vanwege Wilders'
Koranfilm Fitna.

Ook werd er toen een juridische procedure tegen het Nederlandse Kamerlid gestart, die moest leiden tot een internationaal arrestatiebevel en mogelijk vervolging in Jordanië. Het arrestatiebevel verwacht Sheikh binnen tien dagen.

Misdadigers
The Messenger of Allah Unites Us zegt tegen de Nederlandse krant 'geen problemen te hebben met het Nederlandse volk'. 'Maar deze misdadigers moeten voor het gerecht worden gebracht,' zegt Sheikh.

Toch wil de islamitische beweging de boycot tegen Nederlandse producten - die een 'groot succes' zou zijn - nog niet beëindigen. 'We hebben de hearts and minds van de consumenten aangesproken,' zegt Sheikh.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!