Angeltjes
29-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeren : Franstalig gesjoemel in het onderwijs

 

www.wandelpaden.com/voeren3.html

De kinderen die school lopen in de Franstalige privéschool van Sint-Martens-Voeren komen van buiten Voeren. Er zouden hoogstens vijf kinderen uit Voeren les kunnen volgen, blijkt uit hetantwoord van Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke op eenvraag van Luk Van Nieuwenhuysen (Vlaams Belang). Het Vlaams Belang eistdat het Rekenhof de zaak uitspit.
  

Vorig jaar telde Voeren 272 leerplichtige leerlingen tussen 6 en 11 jaar. Daarvan waren er 153 ingeschreven in een door de Vlaamse Gemeenschap gefinancierde of gesubsidieerde basisschool, tegen 109 in een school die door de Franse Gemeenschap wordt gefinancierd of gesubsidieerd. Vijf kinderen gingen in het buitenland naar school en 5 anderen werden nietteruggevonden. Hun ouders zijn aangeschreven in het kader van deleerplichtcontrole, aldus de minister in zijn antwoord.
  

Volgens Van Nieuwenhuysen kunnen hoogstens vijf kinderen uit Voeren les volgen in de privéschool. Voor het Vlaams Belang betekent dit dat ofwel de Franse Gemeenschap die school subsidieert, wat in het kader van het territorialiteitsbeginsel niet mag, ofwel dat de kinderen ten onrechte in een of meerdere scholen van de Franse Gemeenschap ingeschreven worden, wat met het oog op de verdeelsleutel van de onderwijsfinanciering een aderlating ten nadele van het Vlaamse aandeel daarin met zich meebrengt.

Het Vlaams Belang eist dat het Rekenhof deze zaak uitspit. De partij verbaast zich over de "lakse" houding van minister Vandenbroucke, "die erblijkbaar geen aanstoot aan neemt dat de Franse Gemeenschap de taalwetgeving inzake onderwijs naast zich neerlegt, dan wel de Vlaamse Gemeenschap doelbewust financieel benadeelt".

BRUSSEL 27/01 (BELGA)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KBC boekte in 2008 + 2 miljard winst

 

In Knack verschijnt een gesprek met Philippe Vlerick over de stand van zaken bij KBC. Een fragment :

"We zijn een beetje rond gaan luisteren, en in Vlaanderen hebben we een verantwoordelijke overheid gevonden. We hebben niet-verwaterende kapitaalsteun gekregen kopie conform de steun die we vorig jaar van de Belgische staat kregen. Dat was een noodzakelijke voorwaarde voor ons om de onzekerheid over onze CDO-portefeuille weg te nemen en met een gerust hart te kunnen communiceren over onze resultaten.

En dat kon enkel met de Vlaamse overheid?

Vlerick: "Ik denk dat het Vlaamse niveau bewezen heeft dat het slagvaardig en krachtdadig kan optreden. Het toont ook stilletjes aan dat een hervorming - en nu spreek ik als Voka-ondervoorzitter - van de Belgische staat wenselijk is."

U leest de rest HIER


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een joodse visie op de studie over Vlamingen en de islam

 

Als er vandaag islamofobie is in onze Westerse wereld komt dit in de eerste plaats door de onmacht van de moslimwereld om zich aan te passen aan de moderniteit. Een deel van die moslimwereld valt terug op fundamentalisme waarin alle schuld op Israël en het Westen wordt afgewimpeld. Hoewel honderden miljoenen mensen het slecht hebben op onze planeet valt het toch op dat vooral moslimmilities verantwoordelijk zijn voor het gros van de terreur. En wat doen de gematigde moslims en theologen: ze zwijgen! Toch geen reden om ietwat islamofoob te zijn? Wie de betogingen gezien heeft van AEL en konsoorten, ziet wel hoe de haat tegen joden in het algemeen, het Westen en de VS wordt georkestreerd. Het was wel veelzeggend de clerico- fascistische islamisten  en atheïstische communisten  hand in hand te zien lopen en leuzen te horen roepen als “Hamas, Hamas, de joden aan het gas”.

@ Joods Actueel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een vrolijk bericht van www.hetvrijevolk.com

 

 

 Ook in Beringen is er een Fatih moskee : nu weten we tenminste wat die naam wil zeggen

 

 http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7797

 

Overal in Europa noemen islamitische medeburgers tegenwoordig hun nieuw opgerichte moskeeën naar de grote christenhaters van hun geschiedenis. Velen applaudisseren wanneer bijvoorbeeld met steeds nieuwe ”Fatih”-moskeeën de gevoelens van Europese christenen met voeten worden getreden. In geen geval de islam ”beledigen”! Zouden christenen op het idee komen om een basiliek bijvoorbeeld naar de kruisvaarder Godfried van Bouillon te noemen? (Indien mogelijk – een bijzonder absurde voorstelling – een nieuw gebouwde kathedraal middenin een islamitisch land?)

 

Willen we de waarheid niet weten? Het wordt door politici begroet dat de Europese hoofdstad Brussel ”multicultureel” is. Van de nieuwgeborenen is daar 57% moslim. Net zoals in vele andere Europese steden is ook daar de naam Mohammed de meest voorkomende voornaam voor mannelijke nieuwgeborenen. Brussel zal volgens informatie van de universiteit van Leuven over ongeveer 15 jaar een voornamelijk islamitische stad zijn.

 

Die ontwikkeling zie je in heel Europa. En overal geven we onze waarden op: in Denemarken betaalt dit jaar de eerste kerk beschermingsgeld aan moslims om hun christenen tegen overvallen tijdens het kerkbezoek te beschermen. We hebben weliswaar wetten in Europa, die eigenlijk voor iedereen gelden, en desondanks accepteren we intussen zelfs islamitische ”Sharia-rechtbanken” en geven we ook onder bepaalde voorwaarden toestemming aan moslims voor polygamie. In landen zoals Zweden discussieert men over strafvermindering voor ”eermoordenaars” – al het andere zou immers de islam kunnen beledigen!

 

Een ”strijd van culturen” vindt niet plaats. Wij geven onze waarden zonder verzet op. Onze kinderen zullen ons bittere vragen stellen. Dan zou het echter wel eens te laat kunnen zijn om de ontwikkeling nog te stoppen.

 

E.J. Bron    


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ahmadinejad wil nog 4 jaar langer de Held van de Wereld zijn

 

Gezellig op bezoek bij de vrienden in een ontspannen sfeer

Mahmoud Ahmadinejad stelt zijn kanidatuur om  in juni een nieuwe ambtstermijn te versieren in het prachtland Iran. Het nieuws is nog niet officieel, het zal vermoedelijk bekend gemaakt worden tijdens een van de aanstaande openbare executies van criminele kinderen.

De president zal zijn campagne voeren omtrent de schitterende zaken die hij verwezenlijkt heeft in de voorbije jaren voor zijn natie. Mocht u vragen hebben voor de Weledele, klikt u even HIER

U kan het bijvoorbeeld hebben over :

- Wanneer bent u klaar met de atoombom, zijne Onsterfelijkheid ?

- Welke natie zal de eer hebben de eerste worp te mogen ontvangen, zijne Verluchte Geestelijkheid ? 

- Met wie zou u het liefst oorlogvoeren na de vernietiging van Israël :  Amerika, Europa of een Arabische Verrader, zijne Welwillende Hartelijkheid ?

- Zoudt u de kledijvoorschriften voor vrouwen niet enigszins willen verstrengen in uw Prachtland ? Sommige teven  lopen er nogal hitsig bij, zijne Verrukkelijke Prachtigheid.

- Heeft u voldoende kranen om iedereen op te hangen of kunnen wij u van dienst zijn met enige afgedankte exemplaren, O Heerlijke Ideaal van een Prachtvent ?

Een gek kan meer vragen dan een wijze kan beantwoorden, maar in dit geval is het omgekeerd.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : ook die Rupo weet waar Lizin de mosterd haalde

 

 

Lizin voelt 'grenzeloze droefheid' na schorsing door PS

(met dank aan Manten, onze schitterende Vlaamse  karikaturist)

 

 


28-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim van Dijck : nog 17 moskeeën in de file voor erkenning

 

Vanop de blog van volksvertegenworodiger Wim van Dijck (Tienen)

Duw op zijn neus en u reist mee naar zijn blog : opgelet ! Vergrootglas meenemen.

Vandaag heb ik de commissie een vraag gesteld over de knoeiboel bij de 7 reeds erkende moskeeën in Vlaanderen. Die zijn door bevoegd minister Marino Keulen (VLD) eind 2007 erkend (op die van Hasselt na, die enkele maanden later volgde). Aan die status zijn echter tal van voorwaarden verbonden, zoals de oprichting van een plaatselijk bestuur en de opstelling van een jaarlijkse begroting en een meerjarenplanning.

Nu blijkt geen enkele moskee in orde: slechts 4 hebben een bestuur verkozen (dat moest al in april) en geen enkele heeft een begroting of een meerjarenplanning. Het gevolg is (gelukkig maar) dat de moskeeën géén subsidies krijgen van de provincie zoals voorzien in het decreet.

Het toont nog maar eens aan dat de erkenning (en de subsidiëring) van de islam vooral leeft in hoofde van de Vlaamse politiek-correcte elite (Keulen op kop), maar dat de moslims zelf daar hoegenaamd niet op zitten te wachten. Officieel erkend willen ze misschien nog worden, maar aan de voorwaarden voldoen die daarmee verbonden zijn? Ho maar.

Op die manier verliezen ze toch ook hun subsidies, hoor ik u denken. Dat is correct, maar ik heb altijd al gezegd dat zij die extra financiering in feite niet nodig hebben: de moskeeën hebben (buitenlandse) financiers genoeg. Het hoofdargument van Keulen om d.m.v. Vlaamse centen meer controle te krijgen op de moskeeën en hen af te snijden van buitenlandse invloed, is dus meteen ook van tafel.

Toppunt is dat Keulen een nieuwe ronde van erkenningen op stapel heeft staan: tegen april wil hij nog eens 17 moskeeën die 'eer' gunnen. Opnieuw zullen wij ons daar tegen verzetten, al maken wij ons geen illusies: Keulen wil kost wat kost als islamvriendelijkste minister zijn termijn beëindigen. Zijn slaafsheid is niet te stuiten.

***

Wij feliciteren de volksvertegenwoordiger voor zijn moedige stellingname. Twee vragen :

- VB erkent nadrukkelijk de godsdienstvrijheid in Vlaanderen.  Is het mogelijk zonder van dit grondwettelijk principe af te wijken, aan de erkenning géén financiële tegemoetkomingen vast te koppelen ? 

- Als de reeds erkende niet voldoen aan de voorwaarden, volgen er geen subsidies, dat is duidelijk.  Hoe zit het echter met de wedde van de imam ?  Normaliter wordt die door de staat betaald.  En nu ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verheugende vaststelling op vele internetfora

 

Op de talrijke kranten-lezersfora wordt Marie-Rose langs diverse kanten het beste toegewenst, ook vaak door mensen die haar gedachtegoed niet delen. Ik wil er aan herinneren, dat toen het nieuws bekend geraakte dat Phara de Aguirre ook door de vreselijke ziekte geveld was, vele Vlaams- nationalisten haar sterkte en herstel hebben toegewenst.

In al het trieste nieuws dat ons de laatste dagen ondersneeuwt, is het tenminste goed vast te stellen, dat op existentiële momenten de mens over een uniek samenhorigheids- en solidariteitsgevoel beschikt.  Noem het naastenliefde, zorg, bekommernis, gemeenschapszin : wij leven niet alleen, ook al zijn we gescheiden door andere opvattingen. Als puntje bij paaltje komt, zijn we één en is er heel wat meer dan politiek dat ons drijft.

***

Verschillende getrouwen van deze blog zijn actief op krantenlezersfora en we plukken er eentje uit.  Benieuwd of u haar herkent.

 Ach ja, die VRT... mijn man en ik proberen het humoristisch op te pakken zo van 'daar gaan ze weer met hun gekleurde informatie en verdoken insinuaties', kan ook niet anders, ze zijn roder dan een rode baccarat roos. Met een al even rode voorzitter van de Raad van bestuur van de VRT Guy Peeters, die zich liefst op de achtergrond houdt maar toch bij de kassa kassa passeert (niet verwarren met kassa 5 droge voeding). De man is tevens mutualist, P&V-verzekeraar, VRT-topman, logebroeder. In Antwerpen heeft hij bovendien meer dan een stem in het kapittel van het hoger onderwijs en de gezondheidszorg. De rode topman heeft voorts een mooi netwerk in de ondernemerswereld -vooral in de vastgoedsector. Het vastgoednetwerk van Guy Peeters speelt alleszins een grote rol in de zakelijke en sociale activiteiten van zijn echtgenote Marijke Seresia. Allemaal kassa kassa. Allemaal te lezen :

http://www.trends.be/nl/economie/mensen/4-239-45165/guy-peeters--de-macht-van-een-kaviaarsocialist.html

En Phara... , tja die kan toch niet anders, gekneed dóór en vóór rood, want anders heeft ze dat jobke niet. En haar collega zit erbij als spek en bonen en mag af en toe een ingestudeerd zinnetje placeren, eerst op het spiekbriefje kijken natuurlijk. Ik zag hem gisteren toch een paar keer meer slikken toen hij naar MRM keek, wist hij al iets meer ?

p/s ik was oprecht blij dat Phara haar kanker overwon.

Gewoon sociaal bewogen mensen, zijn daarom niet altijd socialisten of omgekeerd maar dat zal te moeilijk zijn voor de VRT.

Och... eigenlijk heb ik medelijden met de VRT ambtenaren, als ze niet de juiste partijkaart hebben, komen ze er niet in. Wat zouden die mensen in de zakenwereld ervan terecht brengen ?

HET IS EEN PUNT VAN GROTE ZORG EVENWICHTIGE, OBJECTIEVE BERICHTGEVING IS EEN BELANGRIJKE VOORWAARDE VOOR HET FUNCTIONEREN VAN DE DEMOCRATIE

Het zou hun credo moeten zijn maar daar hebben ze de ballen nier voor, slaafs wat hen gedicteerd wordt herhalen zij om de publieke opinie te beïnvloeden.

We zouden de Knack redactie bijzonder dankbaar moeten zijn om ons 'ding' op dit forum te mogen doen.

En waarover het eigenlijk gaat:

Iets zegt mij dat 'de warrior' in Marie-Rose Morel deze strijd zou kunnen winnen. Velen zijn haar voorafgegaan en als overwinaars uit de strijd gekomen. Anderen helaas niet en zullen nog alle dagen gemist worden. Deze Vlaamse leeuwin is door het slijk gesleurd zonder voorgaande, een mens zou voor minder vatbaar zijn voor een ziekte.

Ongeacht wat haar politieke overtuiging is, ze is  een mens, een mama, wens ik haar het allerbeste.

Don't forget Marie-Rose:

Walk on, walk on
With hope, in your heart
And you`ll never walk alone


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adembenemende beelden van het Noorderlicht

 

 

Uitzonderlijke beelden van het Noorderlicht


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Keulen, laat zien dat je haar op je tanden hebt.

 

Wat een oproep, niet ?  Keulen, die er uitziet als een koster die nog nooit in zijn saaie leven een zondige draai genomen heeft, met haar op zijn tanden.

We verwachten echter dat Keulen iets onderneemt tegen  de Marokkaanse regering, of de keuning van dat prachtland. Marokko heeft nieuwe onderrichtingen uitgevaardigd met betrekking tot de namen die ouders aan hun pasgeborenen mogen geven. Voor ons part heet elke Marokkaan Mohammed-Ben-Sandaal, het is onze affaire niet, maar het zegt wel iets over de graad van indiviudele vrijheid die daar bestaat.  

Aanstootgevend is het echter dat die namenlijsten ook rondgestuurd worden in Europa en verspreid worden in onze gemeentes.  Daar kunnen de bipatriden, de dubbel-paspoorthouders, nagaan of de naam die zij voor hun kind bestemmen, de keuning van Marokko behaagt ... Er zijn zelfs gemeentes waar de ambtenaren dringend adviseren om geen afwijkende namen te kiezen.

Want dat element komt er nog eens bij : al wie een andere naam bezit (een Westerse, een Berberse of een die de keuning niet behaagt) komt in de problemen bij de grenscontroles als men het prachtland bezoekt.  Alles verloopt trager, stroever, barser en bij het minste of geringste wordt men teruggestuurd.  Zoals we zegden : een Prachtland. Ook dat is in principe onze affaire niet, ware het niet dat het niet opgaat dat een buitenlands regime dat niet in staat is voor de welvaart van zijn eigen burgers te zorgen en hen uitstuurt naar rijke landen, toch regimedruk op die mensen blijft uitoefenen.  Tenzij dit alles kadert in het grote Plan om Europa binnen de kortste keren onder de islamkarwats te brengen.

Als Vlaanderen miljarden pompt in allerlei projecten voor integratie van vreemdelingen die hier hun tenten opslaan, is het niet meer dan normaal dat die mensen (vooral als ze de officiële identiteit van dit land bezitten) geen beperkende maatregelen meer moeten opgelegd krijgen van hun landen van oorsprong.  Dus Keulen, schrijf even naar de Vlaamse gemeentes dat ze met die brief van de keuning hun gemeentelijke derrière kunnen bepoederen. En doe ook een brief aan de woestijnkeuning dat hij er mee ophoudt zijn dictaten rond te sturen in ons land.

En nog beter ware het, om de dubbele nationaliteit af te schaffen.  Da's voorlopig een federale materie, in afwachting van de onafhankelijkheid, dan regelen we dit snel onder mekaar.

HIER een Elsevier artikel over de materie.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : wat je met 2 miljard euri kan aanvangen

 

2 miljard euro . Als het er zo staat lijkt het niet veel, en toch is dit de som die men opgehoest heeft om( terecht) de kbc uit de  problemen te helpen. Vlaanderen heeft dit alleen gedaan op één nacht .

De federale regering wou niet omdat ze niet mocht van  de Walen die de geel -zwarte bank (zie Le Soir ) het liefst zien ten onder gaan en dit terwijl ze per jaar maar liefst 12 miljard aan steun trekken van die vervloekte Vlamingen .

Toevallig dacht ik aan die drie kleine eilandjes 36 km ver in zee, voor de kust van Sjanghai die in 4 jaar tijd omgebouwd werden tot de tweede diepzeehaven ter wereld waar 25 miljoen containers per jaar gelost worden ! 5 km loskades alstublieft . Ik herhaal 5 jaar geleden was dit een vissersdorpje met een 20-tal vis-sloepen nu reeds een werkplaats van meer dan 10 km2 .

Ter info : een containerschip met 4000 stuks is in 20 uur gelost en opnieuw geladen . Om de containers aan land te brengen moest natuurlijk een brug gebouwd worden op de 30 meter dikke modderlaag die aangevoerd werd door de Yang-tse rivier. De brug moest  ook 60 m boven het water liggen om de scheepvaart niet te hinderen . Ze moest bestand zijn tegen aanvaringen, orkanen, aardbevingen, golvenvan 6 meter hoogte enz . en dit over een lengte van 36 km en een diepte tot 60 m. De klus werd geklaard in net geen 2 jaar voor de enorme kost- prijs van 1.8 miljard US $ alle bonussen om vlugger klaar te zijn inbegrepen !

Deze constructie doet me denken aan onze Lange Wapper die al 300 MILJOEN EURO gekost heeft aan studies en waar na al die jaren nog geen spadesteek gegeven is . Snel en efficiënt nietwaar . 

Ps:  Met deze bescheiden inbreng kunnen wij dus 7 dergelijke projecten realiseren met werk voor 1 miljoen mensen en dit jaar na jaar na jaar en bovendien ZONDER 1 cent meerkost aan de Vlaamse belastingbetaler . En zeggen dat in Fortis al 14 miljard gepompt is !

Frans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francis Van den Eynde tot Marie-Rose

 

Beste Marie-Rose,

 

Ik was vandaag zinnens een webbrief over politiek en semantiek te verspreiden. Dat zal echter wat moeten wachten. Wat nu voorrang heeft, is jou te vertellen hoe pijnlijk verbaasd ik was toen ik over je ziekte hoorde. Het lot had je de laatste tijd al niet gespaard maar als jonge vrouw en moeder dit er nog moeten bijnemen …

 

Ik wil je dan ook moed inspreken. Niet dat het je daaraan zou ontbreken. Je bent weliswaar geen vrouw van het type waarvan als ze in een mannengezelschap zit, gezegd wordt: de enige vent in die groep is zij. Daar ben je te vrouwelijk voor. Maar zoals echte vrouwen heb je in tegenstelling met de meeste mannen geen strijdperk nodig om je moed te bewijzen. De eerste helft van je voornaam verwijst trouwens naar iemand die ook een zeer moedige madam is geweest. Met de tweede helft kan je de jou ingeboren strijdlust aanscherpen door te bewijzen dat de Franse dichter die ooit schreef “… et rose elle vécu c’est que vivent les roses, l’espace d’un matin.” Een leugenaar en een oude sassa was (volgens mij schreef hij dit gedicht omdat zijn gevorderde leeftijd hem belette nog jonge meisjes te versieren).

 

Tenslotte dit nog: je weet dat je altijd op mijn vriendschap en kameraadschap hebt mogen rekenen. Ik bied ze jou hiermee opnieuw aan en dit ongetwijfeld net als zovele anderen. Het is omwille van dit laatste dat ik deze brief ook openbaar maak. Vermits ik toch al Frans gebruikt heb, wil ik als oud-Brusselaar eindigen met het gezegde dat ik vaak in mijn geboortestad heb gehoord en nu aan jou opdraag: “Patience et courage, on les aura”.

 

Houzee meid !

 

Francis


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Land B doet het zeer goed !

 

In een zogenaamd Lissabonrapport beschrijft de Europese Commissie hoe het er voorstaat met de concurrentiële kenniseconomie op het continent en of de doelstellingen binnen handbereik liggen. Want in het jaar 2000 werden ambitieuze plannen gemaakt voor 2010.

Het zal helaas niet in orde zijn tegen volgend jaar. Elk van de 27 lidstaten wordt onder de loepe genomen, alsook het prachtland B, de thuisbasis van de Euro-business, we schreven bijna van de Euro-democratie, maar we hielden ons gelukkig op tijd in.

De sociaal-economische modernisering van België verloopt veel te traag. De fiscale druk op arbeid blijft te hoog. De overheidsfinanciën zijn nog niet gezond. Er is geen vrije concurrentie op de gas- en electriteitsmarkten. De activiteitsgraad is te laag. En dan zijn er nog enkele kleinere details waar wat moet aan gewerkt worden. Maar toch ziet het er hoopvol uit. Een van de goede gebruiken van de Euro-dictatuur is dat er altijd optimistische verslagen worden opgesteld : zo kan men aan de gang blijven en de lidstaten voelen zich gecharmeerd omdat de blinkende Barrosso hen nooit vermanend toespreekt.

Ter infrmatie aan de Europese Commissie geven we hierna nog enkele gratis beschouwingen die vannut kunnen zijn voor een volgende rapport over het land B :

B wordt gekenmerkt door een grote politieke stabiliteit. Er  bestaat een hechte beleving van de vooruitgangsdemocratie en er  worden elke dag bouwstenen geleverd voor een multiculturele samenleving zonder grenzen en met weinig beperkingen, dit op algemene vraag van de bevolking.  Het onderwijs beweegt zich op een hoog niveau. De meeste universitairen kunnen bij uitreiking van hun diploma, lezen, schrijven en rekenen.  De media staan ten dienste van het regime en de democratische partijen. Criminaliteit is quasi onbestaand, omdat er beslist werd geen vervolgingen meer in te stellen voor de meest courante misdrijven en overtredingen. Het wetenschappelijk onderzoek is gericht op de ondersteuning van de grote ideologie van het moment : "Gij zult nooit zelfstandig een eigen idee ontwikkelen dat indruist tegen het gangbare."  Tot slot wordt alless in gereedheid gebracht om eerlang slechts een grote godsdienst toe te laten."   

Op deze manier is belgië de modelstaat die als voorafbeelding geldt voor wat de Europese Unie moet worden.

Bron : de TIJD

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun voor het monster van Dendermonde ...

 

Op netwerksite Facebook is dinsdag een Franstalige groep aangemaakt ter ondersteuning van Kim De Gelder, "de jongeman" die bij de steekpartij van vrijdag in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde drie mensen doodde. De Franstalige groep werd dinsdag aangemaakt op Facebook, maar werd om alweer 20.45 uur van de website gehaald.De administrator van de groep "Le beau massacre à Termonde", ging schuil onder het pseudoniem "Total-killer Almortex." De creatie van de groep bleef niet onopgemerkt op de website. Meerdere bezoekers signaleerden de inhoud van de groep als kwetsend of beledigend en als gevolg werd die groep snel verwijderd door de beheerder van de website Facebook. Uiteindelijk verdween de groep om 20.45 uur van de website. De federale politie verklaarde dat de Computer Crime Unit (CCU), die contacten onderhoudt met de beheerders van Facebook, niet op eigen initiatief Facebook kan vragen om op te treden. Een onderzoeksrechter moet die vraag stellen aan CCU.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derk Jan Eppink : de Vlaamse politiek

 

In tien jaar tijd zijn alle Vlaamse partijen van naam veranderd, sommigen zelfs vaker dan één keer. Maar de geloofwaardigheid is enkel verzwakt want elke traditionele partij kampt met een ideologisch deficiet. Men wil overal voor staan, dus staat men nergens voor. Er ontstaat een wazigheid, een politiek vacuum en wie treedt daarin op als corrector? De oude garde die bromt tussen de nieuwe leuzen.

Neem nu de SP.A

Neem nu de crisis rond de naam van SP.A. Jarenlang heette die partij gewoon Socialistische Partij. Helder en duidelijk. Maar na de nederlaag van 1999 moest het allemaal anders. Hoe anders was niet duidelijk, maar de partij ging gewoon ‘Anders’ heten. De generatie-Stevaert kwam met haar babes op vooruitgeschoven posities. Uiteindelijk is een van hen, Caroline Genez, nu voorzitster en zij wilde in een verruimingspoging een vreemde eend in de bijt halen: Bert Anciaux.

Hij wilde komen maar dan moest de partij weer van naam veranderen. Dus werd het Socialistisch Progressief Alternatief. Daar kwam de oude garde met Tobback, Willockx en Claes grommend uit de oude doos. Een naamverandering: over hun lijk. Uiteindelijk wordt de slogan wat veranderd. Anciaux mag blijven maar zijn welkom is even groot als dat van Johan Van Hecke ooit bij de VLD.

‘Hij is niets’

Wat is Anciaux? Nationalist? Socialist? Hij kan het allemaal niet meer uit zijn mond krijgen want hij is niets, behalve de voortzetting van zichzelf in een andere partij. Hij ging van VU naar Id-21, naar Spirit, naar Vl.Pro en nu naar SP.A! Ik kan de woede van Tobback wel begrijpen. Anciaux heeft vanuit de volksunie jarenlang gescholden op de Vlaamse socialisten (‘Belgicisten’) en nu springt hij aan boord, onder voorwaarde dat het reddingsschip van naam wijzigt.

De heisa maakt twee dingen duidelijk. De SP.A zit in een enorme identiteitscrisis. De oude garde heeft een ‘veto-recht’. Zoals bij de christen-democraten de oude garde regeert als vanouds, regeert in de SP.A de oude generatie over haar graf. De jonge politieke generatie heeft immers geen compas.

Oud versus nieuw

Dat probleem vind je terug bij alle traditionele partijen. Na de nederlaag van 1999 herdoopte de CVP zich in CD&V. De ‘V’ van vernieuwing. Die V brengt zoveel vernieuwing dat anno 2008 Wilfried Martens een regering formeert om premier Herman Van Rompuy in het zadel te helpen nadat Dehaene niet wilde. V = de oude generatie aan de macht. Het kartel dat een electorale win-formule was, is gebroken. De staatshervorming die werd aangekondigd, is een fopspeen. CD&V wilde nieuw zijn, maar is weer CVP. Van Rompuy doet overigens geen enkele moeite om dat tegen te spreken. Hij vond die naamverandering flauwe kul. Maar electoraal staat de CD&V op drijfzand.

Idem bij de VLD. Die heet nu ‘Open VLD’. Was de VLD dan voordien ‘Gesloten VLD’? Het was wel opmerkelijk dat de VLD zich ‘Open’ noemt, nadat vrijwel de hele liberale rechtervleugel buiten de deur werd gezet, soms afdelingsgewijs. Bedoelt men met ‘Open’ de open deur naar de exit? En ook hier is de oude generatie terug, of zelfs nooit weggeweest. Verhofstadt vertoont zich als een artistieke bourgeois met de bril van Woody Allen. De nieuwe Verhofstadt? Welnee, gewoon Guy in een nieuw jasje. Patrick Dewael zit ondergedoken in de Kamer en De Gucht blaast van zich af alsof hij het Orakel van Berlare is. Hij bekritiseert de regering waar hij zelf in zit. Wie staat ook op de voorgrond? Herman De Croo.

Ideologische verdamping

Andere partijen veranderden ook van naam. Vlaams Blok werd Belang, maar dat was na een juridische procedure. En Agalev werd Groen! omdat niemand nog wist wat Agalev eigenlijk betekende. Toen Agalev ministers leverde in Verhofstadt-1 bleken die weinig anders te leven dan andere ministers. Na de knock-out van 2003 werd het Groen!

Opiniepeilingen laten nu zien dat geen partij nog meer dan twintig procent haalt. SP.A en Groen! - dus roodgroen - haalt zelfs samen niet meer dan 20 procent. Dat is vooral gevolg van een ideologische verdamping en een vlucht naar voren met woordenspelletjes om vooral ‘nieuw’ te lijken. Je moet niet nieuw of modieus willen zijn; je moet ergens voor staan en dat helder naar voren brengen. Naamveranderingen brengen naamsverwarring en politieke ellende. Anciaux wordt bij de SP.A een blok aan het been.

@ Derk-Jan Eppink


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dan is er nog Marie-Rose ...

 

 http://www.marie-rosemorel.be/

 

new
Hou je taai, Rebel !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve Vlaanderen en het Vlaams Belang !

 

We lijken vandaag wel een reclamekrant te zijn van het Vlaams Belangske.  Anders ook, maar vandaag ligt het er dik bovenop.

Om te beginnen is er de onthutsende mededeling van Marie-Rose Rebel, die in een ver gevorderd stadium aangetast is door de vreselijke ziekte We hopen dat de strijdlust en het enthousiasme van Marie-Rose haar doorheen deze afschuwelijke periode moge helpen.  Veel moed en sterkte,  ook aan de ouders en familie van onze Vlaamse La Passionaria.

Het zijn woelige tijden voor Vlaams Belang, maar de dames en heren varen met een stevig schip, een ervaren officierenkorps en een trouwe bemanning.  Hun vracht die ze ter bestemming moeten afleveren blijft onaangetast : de Vlaamse Onafhankelijkheid, het grote geschenk aan Vlaanderen na 180 jaar belgische bezetting.  En wie dit niet graag leest, sluit de ogen : als belgië nog bestaat is het dankzij de mensen die regelmatig de ogen sluiten, de schouders ophalen en de werkelijkheid verdoezelen. Het is genoeg geweest. Het systeem kraakt, wankelt en faalt. 

Wij spreken ons ondubbelzinnig vertrouwen uit in Bruno Valkeniers, Filip Dewinter, Gerolf Annemans, Frank Vanhecke en al die andere mandatarissen die zich bekennen tot de enige Vlaams-nationale partij die geen toegevingen doet. De dagelijkse actualiteit toont ruimschoots aan dat geen enkele politieke partij in Vlaanderen de morele moed bezit om consequent en systematisch op te treden in het belang van de mensen die dit land als het hunne beschouwen. 

Palaveren, kwaken, woorden braken en woorden breken, we worden misselijk van de specialisten van de one-liners en we weten wat ze er van terecht brengen in de dagelijkse routine van de politiek.  Meelopen in de hoop niet over het hoofd gezien te worden door de belgische machthebbers.  U weet wie we bedoelen.

Laten we het maar eens op zijn ouderwets uitroepen : Leve Vlaanderen  en dank u Vlaams Belang voor het onverdroten idealisme.

De redactie van Angeltjes 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijke taal Filip Dewinter : hier is geen plaats voor haat-imams

  

 

Vlaams Minister van Inburgering Keulen moet moslimorganisaties die medewerking verlenen op het matje roepen

Minister van Justitie mag niet aarzelen te vervolgen indien Yassin haat predikt

Morgenavond, 24 januari, vindt in de moskee al-Hidaya in Maaseik een zogenaamde ‘Gaza-avond’ plaats, georganiseerd door de organisaties Al Feth Roermond en Ighlaas.be. Spreker op deze avond is de extremistische Amerikaanse sjeik Khalid Yasin. Voor de avond wordt ondermeer reclame gemaakt door de Vereniging voor Ontwikkeling van Moslims (V.O.E.M.), ondermeer op de website van deze organisatie.

Yasin is een moslimfundamentalist die de wereld rondtrekt om jongeren te bekerten tot de radicale islam. Zijn invloed op de moslimjeugd wordt nefast genoemd. Sjeik Yasin is geen onbesproken figuur in de Verenigde Staten en Engeland en riep in het verleden al diverse malen op tot haat tegenover het Westen. Over de aanslagen van 11 september stelde hij dat het WTC van binnenuit tot ontploffing was gebracht. Volgens Yasin zijn moderne moslims “de vijanden van Allah”. Hij stelt ook “dat een moslim geen niet-moslimvriend kan hebben”. Homoseksualiteit noemt hij een immoraliteit die “strafbaar is met de dood”.  Volgens de sjeik zouden de Verenigde Staten en andere Westerse landen in samenwerking met christelijke hulporganisaties de Afrikanen hebben besmet met het Aids virus, nadat de ziekte “in 63.000 vaten in Fort McKinley” was gecreëerd.  

In Nederland onstond er vorige week al ophef over het bezoek van Yasin aan Nederland.  Diverse Nederlandse politieke partijen – PVV, CDA en PvdA – vroegen zich af  of het niet mogelijk was Yasin de toegang tot Nederland te ontzeggen. Uiteindelijk kon de minister van Justitie daarop niet ingaan, omdat Yasin de Amerikaanse nationaliteit heeft en daarom geen visum nodig heeft.  

Het Vlaams Belang stelt vast dat tenminste een deel van de Belgische moslimgemeenschap er blijkbaar geen probleem van maakt om een forum te bieden aan een haatprediker als sjeik Yasin.  Meer nog, zelfs een ruim met Vlaams en ander overheidsgeld gesubsidieerde organisatie als V.O.E.M.  maakt reclame voor de avond met de radicale sjeik. Het Vlaams Belang eist van Vlaams minister van Inburgering Keulen dat hij de moslimorganisaties die hun medewerking leveren aan deze avond – en V.O.E.M.  in het bijzonder – op het matje roept en alvast hun subsidies schrapt. Het Vlaams Belang eist bovendien dat federaal minister van Justitie Stefaan De Clerck nauwlettend noteert welke boodschap er wordt verkondigd door sjeik Yasin en vraagt in het geval er wordt opgeroepen tot haat niet te aarzelen om over te gaan tot vervolging. 

@ http://www.filipdewinter.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS & MR maken Van Rompuy het leven zuur - Gerolf Annemans

 

 

 

Image‘Vijandelijkheden tussen PS en MR maken van staatshervorming doodlopend straatje’ kopt ‘De Tijd’ vandaag in een artikel over de opnieuw heropgestarte communautaire dialoog. PS en MR maken niet alleen de ‘dialoog’ onmogelijk, de strijd tussen Di Rupo en Reynders verlamt de werking van heel de federale regering. Als klap op de vuurpijl moest daardoor vorige week de Vlaamse regering de hete kolen uit het vuur halen en een oplossing zoeken in het KBC-dossier.

Sinds de verkiezingen van 2007 zijn PR en MR onafgebroken bezig met het voorbereiden van de regionale verkiezingen waardoor regeren in dit land tot mislukken gedoemd is. Die controverse heeft CD&V al haar Leterme gekost.

Eerste minister Van Rompuy wil het vertrouwen herstellen door de vechtende partijen uit mekaar te houden. Maar het eerste wat die partijen doen drie à vier weken na zijn aantreden, is opnieuw vechtend over de straten rollen. Ik stelde Van Rompuy vorige week de vraag of hij het stuur nog wel stevig in handen heeft en hoelang hij zich nog laat belachelijk maken door PS en MR. Het antwoord kan u hieronder terugvinden.

 

.
Klikt op de neus van deze mijnheer en hij neemt u mee
naar zijn Chambre Séparée. Straf verhaal !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De doodgezwegen waarheid over Zuid-Afrika

Door Peter 

Ons (die konserwatiewe gedeelte van die Boerevolk) sê al lankal dat Suid-Afrika in 'n staat van oorlog verkeer.  Maar, nie net om korrupsie te beveg, soos hoofman Buthelezi sê nie, ook die vlaag van moorde grens aan 'n volskaalse oorlog.
U kan via  brug meer lezen over de dramatische toestand in Zuid-Afrika : druk op de rode tekst.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!