Angeltjes
02-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legaliseer de misdaad : alle gezaag is voorbij.


In de Europese Unie zijn de Belgische rechters het tweede mildst voor terroristen. Ze geven gemiddeld vijf jaar cel, terwijl het Europees gemiddelde 12 jaar bedraagt. Alleen Nederland is met 2 jaar cel nog milder. Dat blijkt uit het terrorismerapport van Europol.

Daarin staat ook dat het aantal terreuraanslagen in de Europese Unie in 2007 steeg tot 583. Dat zijn er een kwart meer dan in 2006. Er werden 1.044 verdachten aangehouden, of 48% meer dan in 2006. De overgrote meerderheid van de terreuraanslagen gaat uit van Baskische en Corsicaanse afscheidingsbewegingen.

Het moslimterrorisme tekent slechts voor 4 aanslagen, maar toch blijft het volgens Europol het gevaarlijkst, omdat het zo veel mogelijk doden wil bereiken door plaatsen met veel volk uit te kiezen.

In tegenstelling tot wat elders wordt beweerd, nam de invloed van Bin Laden (foto) en aan Al Qaida-gelieerde groepen uit Pakistan enorm toe in 2007. Er was ook nooit zoveel propaganda van Al Qaida op het internet.

@ Gazet van Antwerpen

******************************************************

We zijn erg gelukkig met deze mededelingen van Europol.  Terroristen zijn onwetende slachtoffers en hen zware straffen opleggen, is een bewijs van onze onverdraagzaamheid. Wij zijn de verantwoordelijken, vergeet het niet !  Er is slechts één oplossing om de criminaliteit uit de sfeer van verdachtmakingen te halen  : legaliseer ze ! En daarmee zijn we van een maatschappelijk probleem verlost.

In het land B straffen wij  met gestrenge hand de bestrijders van criminaliteit en de crimi's mogen bladeren vegen in park en bos als werkstraf.

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SVP/UDC laat niet los


Gisteren hebben de Zwitsers het referendum, ingediend en gesteund door de SVP/UDC (de Zwitserse Volkspartij), in verband met de immigratiepolitiek en naturalisaties afgewezen.  SVP wilde de gemeentes terug laten beslissen over de aanvragen van vreemdelingen in verband met verblijfsvergunningen en het bekomen van de Zwitserse nationaliteit.

Alle traditionele partijen hebben zich met hand en tand verzet tegen de Zwitserse identitairen van de SVP/UDC.  Deze hadden vorig jaar bij de verkiezingen 29% van de stemmen behaald en waren daarmee de grootste politieke partij van het land.

Dat het referendum afgewezen werd, is eigenlijk geen grote verrassing, als men de partijverhoudingen in acht neemt. Bovendien wordt de SVP geweerd uit alle beslissingsorganen : Zwitserland, tot voor kort een van de weinige democratieën ter wereld, schroomt zich niet met dezelfde politiek-correcte machtsmiddelen als elders in de wereld, de eigen bevolking te miskennen en culpabiliseren ten voordele van buitenlanders.

Vandaag herbevestigt de UDC tijdens een persconferentie in Bern zeer duidelijk haar standpunten :

- Geen toetreding tot de Europese Unie ;
- de criminele vreemdelingen moeten teruggestuurd worden ;
- lagere belastingen voor de Zwitsers.







UDC : Union Démocratique du Centre
SVP : Schweizerische Volkspartei


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terzake (uit de Oude doos van Alles kan Beter)
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RK-Kerken voor moslims : CD&V-er Heylen beschudligt de pers !


Schepen voor Erediensten Philip Heylen (CD&V) wees op de laatste gemeenteraad in Antwerpen met een beschuldigend vingertje naar de media die van zijn uitspraken over leegstaande kerken een polemiek maken. En ook het VB kreeg van Heylen een veeg uit de pan. Filip Dewinter (VB) op zijn beurt begreep er niets meer van, want het was toch Heylen zelf die in vette krantenkoppen duidelijk maakte dat er eventueel zelfs moskeeën in kunnen? 'Het was toch u die nodeloos provoceerde? Dat vindt zelfs de woordvoerder van het bisdom.'

Dewinter was dan ook scherp voor de voorstellen van Heylen, 'die de kerken te grabbel gooit aan de moslims.'

Groen!-raadslid Freya Piryns vindt dat lege religieuze gebouwen naast andere religies ook gereserveerd kunnen worden voor niet-gelovigen. Heylens partijgenoot Suzette Verhoeven en SP.A-fractieleider Jo Vermeulen drongen aan op een sereen debat. 'Lege kerken inpalmen ligt heel gevoelig, zelfs bij moslims. We moeten dat per geval bekijken. Anders dreig je op honderd zere tenen tegelijk te trappen,' wees Vermeulen schepen Heylen diplomatisch terecht.

Zoals Het Nieuwsblad eerder meldde, moest schepen Philip Heylen toegeven dat 'geen enkele van de 83 kerken leeg staat.' Hij voert wel onderhandelingen met het bisdom en de kerkfabrieken over enkele gebedshuizen die het minder goed doen, met het oog op een nieuwe invulling. (krg)

@ Het Nieuwsblad

**********************************************************

Heylen gedraagt zich in deze zaak als de echte belgische tjeef die hij is : geschrokken door de hevige reacties op zijn dwaze voorstel, duwt hij de verantwoordelijkheid in de schoenen van de pers en van Vlaams Belang.

Het moge in herinnering gebracht worden dat deze figuur enkele weken geleden naar Las Vegas reisde om de stad Antwerpen aan te prijzen als het Holebi-centrum van Europa en omstreken. 

Dat er bij de rood-groenen een aantal spitsroedelopers zijn die de eigenheid en de identiteit van de Europeanen (en zeker van de Vlamingen) willen verdonkeremanen is geen nieuws.  Bij de centrumpartijen zoals CD&V en VLD zijn er altijd fantasten die gretig de ideeën  van links nahollen ; gedeeltelijk uit politieke angst gedoodverfd te worden als conservatieven of  racisten. Ze zouden hun eigen ouders bruin verven en in een soepjurk op sandalen laten rondtjokken. Meelopers als de belgicist Heylen en de opgeblazen Epo-man Van Campenhout willen per se aanvaard worden door de progressieven en zij trekken alles wat bizar is naar zich toe. 

Of hun kiezers dat waarderen, weten zij al lang niet meer : de uitslagen van de verkiezingen worden elektronisch bepaald, van die kant is het in orde.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders enthousiast onthaald in Denemarken

 
Geert Wilders hield gisteren in een zaal van het Deense parlement, ’het hart van de Deense democratie’ zoals hij het noemde, een betoog tegen de islam Na drie staande ovaties door Deense geestverwanten voelde Geert Wilders zich als „in een warm bad”.

De leider van de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV) was in Kopenhagen op uitnodiging van de Deense Vereniging voor Persvrijheid. Volgens deze vereniging vormt de islam niet de enige bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting, maar wel de gevaarlijkste.

De organisatie is nauw gelieerd aan de nationalistische Deense Volkspartij, de derde partij van het land. Twee mede-oprichters van de 415 leden tellende organisatie zijn parlementsleden Søren Krarup en Jesper Langballe van de Volkspartij. Vorig jaar veroorzaakte Krarup nog een fel debat toen hij het moslim-hoofddoekje vergeleek met een hakenkruis. Voorzitter van de vereniging is schrijver-journalist Lars Hedegaard, die in 2004 vanwege zijn islam-kritische boeken werd geweigerd als lid van de Deense afdeling van de internationale schrijversverening PEN.

De Volkspartij reserveerde voor Wilders een historische zaal in het parlementsgebouw in Kopenhagen. Er kwamen een kleine 150 mensen op af; alle kopstukken van de Deense Volkspartij zaten op de eerste rij. Politici van andere Deense partijen waren niet aanwezig.

Premier Anders Fogh Rasmussen (Liberalen) had eerder dit jaar afstand genomen van Wilders en zijn film ’Fitna’. Onder de aanwezigen waren enkele allochtonen, zoals de bekende Deense-Iraanse acteur Farshad Kholghi die zich regelmatig kritisch uitlaat over de islam. Tal van Deense kranten en de IJslandse televisie interviewden Wilders. In Jyllands Posten, de krant die in 2005 de omstreden Mohammed-cartoons plaatste, staat vandaag een groot interview.

„Nederland wordt geregeerd door angst,” verklaarde Wilders. „Jullie beschermen cartoonisten, wij arresteren ze.” Met het eerste deel van de zin doelde hij op de Deense Kurt Westergaard, de tekenaar van Mohammed met een bom in zijn tulband, die na bedreigingen onder politiebescherming leeft. Het tweede slaat op de arrestatie van de Nederlandse internetkarikaturist Gregorius Nekschot, die volgens het openbaar ministerie te ver ging in zijn spot met de islam. Op verontwaardigde toon vertelde Wilders dat geen enkel Nederlands televisiekanaal het had aangedurfd ’Fitna’ in zijn geheel te vertonen. De zaal reageerde hoofdschuddend.

Over zijn persoonlijke situatie wilde hij alleen kwijt dat hij met zijn vrouw in een appartement woont dat ’veiliger is dan een bank’. „Maar eruit komen is dus ook moeilijk”, vertelde hij met een grijns.

Wilders’ woorden werden met applaus en instemming ontvangen. „Ik vind het bewonderenswaardig dat Wilders de Koran verschillende keren heeft gelezen. Dat zouden meer mensen moeten doen”, zei acteur Kholghi. Hij noemde Wilders ’moedig’: „Europa heeft meer van dit soort mensen nodig.”

Het enthousiasme verraste Wilders. „Deze ervaring heb ik nog nooit gehad”, zei hij na afloop. Hij zei de leider van de Volkspartij, Pia Kjaersgaard, te bewonderen, omdat haar partij een breed profiel heeft, en zich met meer thema’s bemoeit dan met de islam. Dat zou de PVV ook meer moeten doen, zei Wilders – volgens hem is het niet de schuld van ’jullie journalisten’ dat de PVV als een ’one-issue-partij’ overkomt.

Op een vraag uit de zaal – van een jongeman van de Zweedse neo-nazi partij Sverigedemokraterna, maar dat begreep Wilders pas achteraf – zei de PVV-leider geïnteresseerd te zijn in samenwerking met andere Europese partijen. „Onze boodschap komt sterker over als we allemaal hetzelfde zeggen in onze parlementen. Coördinatie en timing is daarbij uiterst belangrijk”, vindt Wilders.








Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnheer doktoor


Wij mogen onze huisarts Luc noemen, want hij heet zo en hij is graag een toffe vriend van ons lichaam, ook als dit niet meer is wat het was toen Luc's vader ook over onze gezondheid waakte. Die spraken wij formeel aan met "Mijnheer doktoor" en voor hij naar de artsenhemel verhuisde, was het "dokter".

Geneesheren van nu  zijn meestal jong, joviaal, ze geven een hand, ze groeten ons met "Hoi, Savat, oewist !" en ze kennen honderden medicijnen uit het hoofd.  Het stellen van de diagnose is nog steeds het moeilijkste van de artsenstiel, maar gelukkig staan de medische laboratoria klaar om onze dreigende ongemakken en ziektes uit te drukken in noodgetallen vervat in tabellen. En desnoods verdwijnen we in hospitalen voor enkele dagen of weken "op onderzoek".  Niet prettig maar meestal afdoend.

De medische wetenschap is er met reuzenschreden op vooruitgegaan en wij genieten daar met zijn allen van : we leven  langer, ons lichamelijk comfort wordt ondersteund door preventieve middelen en, niet onbelangrijk, de zware medische kosten vallen voor het allergrootste deel, in het raam van de sociale zekerheid die in dit land bestaat, ten koste van de gemeenschap. 

Genereuze maatschappelijke systemen leiden natuurlijk tot misbruiken , onrechtvaardigheden en onevenwichten, dat is onvermijdelijk maar daar willen we het niet over hebben.  Het was een duidelijke politieke keuze  na de tweede wereldoorlog dit stelsel van solidariteit, dat door de socialist Achiel van Acker en zijn regering definitief werd doorgevoerd. Gebaseerd op gepresteerde arbeid en verplichte bijdragen van de werknemer en circa driemaal zo veel  van de werkgever.

De verzorgingssector is inmiddels uitgegroeid tot een ware nijverheid, waarbinnen de medische kennis in handen is van de individualisten die artsen zijn.  De ziekenhuizen, de verpolitiekte mutualiteiten, de OCMW's, de farmaceutische industrie, de politieke machinerie van de RSZ  vormen een kluwen dat oncontroleerbaar geworden is.

En nu komen we tot de kern van dit stuk : "Mijnheer doktoor", die in vele gevallen een liberale individualist is (en soms een geprogrammeerde linkse idealist) gaat zich moeien in een politiek debat over de terugbetaling van medische kosten die hadden kunnen vermeden worden.  Waar haalt mijnheer doktoor het mandaat om te spreken over een politieke, maatschappelijke keuze ?  Zeker als mijnheer doktoor van oordeel is mensen uit te sluiten, zieken en stervenden wel te verstaan.  4 op 10 mijnheren doktoors vinden dat rokers met terminale kanker zelf hun medische rekening moeten betalen, alcoholici draaien op voor de kosten van hun zelf veroorzaakte levercirrose.  Over drugverslaafden wordt niets gezegd, want dat is een moderne verslaving en veel mijnheren doktoors spuiten en slikken zelf wel eens.  Met de stilzwijgende goedkeuring van de Orde van Geneesheren, die als het er om spant, zwijgt, verdoezelt en verdonkeremaant.

Waarom zou men meer rekening houden met de stem van een persoon, die weliswaar een centrale rol speelt in het onderhoud van onze gezondheid, dan met de hese stem van een roker ?  Als er wijzigingen moeten aangebracht worden aan het sociale stelsel, dan kan dit pas gebeuren na een groot algemeen debat en daarin weegt de stem van de arts niet zwaarder dan een andere.

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is aan de eigen ziekte ?  Wat doet men met zieken die financieel de eigen medische kosten niet kunnen dragen ?  Verwijderen we die naar het afval, zoals vroeger de pest- en choleralijders buiten de stad moesten leven met hun ratels?  Zal men aan de mensen  die men uitsluit, een percentage van hun bijdragen die zij in de loop van hun leven afgedragen hebben, terugstorten ?

Waar bemoeien de medicijnmannen zich mee ?  Als zij zo bekommerd zijn om het financiële welzijn van ons sociaal stelsel, zouden ze dan niet beter acties voeren in hun eigen gilde om bijvoorbeeld het aantal overbodige onderzoeken terug te schroeven  ?  De attesten voor peperdure en soms onnodige medicijnen verminderen  ? Waar haalt deze categorie van grootverdieners, die zich opsluit in loge-achtige "ordes",  die zich beroept op middeleeuwse voorrechten, de culot vandaan zich te moeien met de socio- financiële structuren van onze maatschappij ?

Uitspraken over gezondheid, ziektes, leven en dood : die verwachten wij respectvol van mijnheer doktoor. En hij mag ook iets zeggen over zijn nieuwe Mercedes of Saab.

Savat


01-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regering moet niet schelden op de burgers




Wynia
.

Als u telkens de naam Nederland vervangt door die van het Schandland B, zal u merken dat we in hetzelfde schuitje zitten.
De sprekerd is de u bekende Syp Winia van Elsevier en als u klikt op de pijl, vergroot het beeld. De wonderen van internet verbazen ons nog elke keer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brigitte Grauwels wil een beetje autonomie




De Brusselse staatssecretaris, Brigitte Grauwels denkt dat de Franstalige socialisten zich verzoend hebben met een splitsing van België en dat ze daar ook naar werken. Ze benadrukt dat haar kartel CD&V-N-VA niet het einde van België wil. "We willen enkel wat meer autonomie", klinkt het.

@ alle Vlaamse kranten

"Een beetje autonomie en wij zijn content..." Grauwels spreekt zich tenminste duidelijk uit. Het Vlaamse monument Kris Peeters hult zich voortdurend in tegenstrijdigheden en schijnbewegingen.  Met het oog op de Vlaamse verkiezingen  in 2009 zal hij naar voren geschoven worden als dé Vlaamse kopman bij uitstek van de CD&V/N-VA fusie. 

Ongetwijfeld wordt hetzelfde succesvolle scenario gevolgd van de campagne met Leterme in de hoofdrol :   dikke Vlaamse eisen in het beloftenboek, wapperende leeuwenvlaggen en toespraken van "hou-me-tegen-of-ik-bega-een-ongeluk". 

Dikke vissen in de pan, lepels suiker in de keel en als het er op aankomt kaka in de broek.

Savat



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw geluid bij de EU dankzij Frankrijk ?



PARIJS -  Aankomend EU-voorzitter Frankrijk overlegt met andere EU-landen over een strengere aanpak van immigranten in Europa. Het gaat onder meer om  nieuwe regels voor asiel en verplichte taallessen voor immigranten.

Een ontwerptekst die donderdag is uitgelekt stelt dat "een immigratiestop  een slecht idee is", maar dat "Europa niet de middelen heeft om waardig  iedereen te ontvangen die het als een El Dorado ziet". Betere controle van de Europese grenzen is een prioriteit in het plan voor  een EU-immigratiebeleid. Voorstel is om vanaf 1 januari 2011 alleen nog  biometrische visa uit te geven met pasfoto's en vingerafdrukken.

Idee is ook dat EU-landen geen generaal pardon meer mogen afkondigen voor  illegalen. Elk geval zou apart bekeken moeten worden. Spanje en Italië  hadden samen een groep van 700.000 mensen verblijfsvergunningen gegeven.  Frankrijk weigerde dat pertinent. Maar door het vrije verkeer binnen de EU  kunnen de nieuwe immigranten gaan wonen waar ze willen.

De tekst bepleit dat immigranten overal een integratiecontract moeten  ondertekenen. Dat contract verplicht hen de nationale taal te leren, evenals  Europese waarden zoals toleratie en gelijkheid van mannen en vrouwen.
 
Het Franse voorstel bepleit ook dat landen de uitzetting van illegalen  gelijktrekken. Nu wordt maar een op de drie opdrachten tot uitzetting echt  uitgevoerd, aldus de tekst. De EU-landen worden opgeroepen samen  vliegtuigvluchten te organiseren om illegalen terug te brengen.

Nieuw is ook dat op mensensmokkel minstens dezelfde straf moet komen te  staan als voor drugshandel, aldus het Franse voorstel.

Tegelijk bepleit de tekst meer ontwikkelingshulp voor bepaalde arme landen, om te voorkomen dat hun inwoners naar Europa trekken.

Frankrijk wil het voorstel presenteren bij een informeel EU-beraad van ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie op 7 en 8 juli in Cannes.
Volgens een diplomaat die bij de onderhandelingen is betrokken, reageren de  meeste EU-landen positief. Wel zijn er "intense gesprekken" met Spanje.

De Spaanse regering hikt vooral aan tegen de verplichte taalles voor  immigranten. "We moeten erg voorzichtig zijn met het opwerpen van zulk soort  obstakels", zei de Spaanse ambassadeur bij de Europese Unie, Diego Lopez Garrido, tegen verslaggevers.

http://www.politiek.net/iskander/24578

******************************************************

Intussen blijft alles bij het oude, waarbij vooral de familieherenigingen en de naturalisatievoorwaarden het klimaat bevestigen van alles is mogelijk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen en het land B


Het land B bevindt zich in een bevoorrechte positie voor de Olympische Spelen van 2008.  De voorzitter van het Olympisch Comité is de tweetalige Gentenaar Jacques Rogge en tot voor kort werd het land B geleid door de Gentenaar Guynokkio Verhofstadt, die leed aan de ziekte van Mao : liegen dat ge het zelf gelooft. 
 
Het land B onderhoudt al eeuwenlang relaties met China.  De Jezuiët Ferdinand Verbiest heeft vele jaren van zijn  leven ten dienste gesteld van de keizer van China(zie artikel hier beneden).   Later hebben talrijke paters Scheutisten  in het Land van het Midden rondgereisd om het ware geloof te verkondigen.  Velen van hen hebben in 1949 toen de communisten aan het bewind kwamen, moeten vluchten, anderen verkozen de martelaarsdood, wat een eufemisme is, voor zij werden kil omgebracht.  Tot voor een aantal jaren organiseerden de Paters van Scheut regelmatig tentoonstellingen (met koopmogelijkheden) van ivoor, jade en chinoiseries, die nog in hun bezit waren.
 
Na de installatie van de communisten nam de jonge Hobokense dokter Kris Merckx (een gelovige van de Kerk van Karl Marx)  de fakkel van de scheutisten over en zorgde voor de diplomatieke verbindingen.  "Alle Macht aan de Arbeiders" was de slogan van  Merckx en Mao glimlachte om zoveel jeugdig idealisme van de jonge kapitalist.  Als beloning voor zijn Chinese trouw werd Merckx menigmaal  uitgenodigd op de groene thee met  Verlakte eend en geconfijte mopshond als dessert in de Verboden Stad van Keizer Mao. 
 
Kris  is nu een dag ouder en zijn taak werd overgenomen door niemand minder dan de Troonpins van het land B,  Philippe die enkele malen 's jaars met kleine delegaties van enkele honderden zakenlieden en vrienden naar het indrukwekkende China  trekt om de mensen aldaar te verbazen met zijn fenomenale uitspraken.  "Wij zijn klein, maar de Chinezen vinden ons groot".  De Chinezen lachen zich krom met deze vreemde blanke man.
 
Ook premier Guynokkio was in de ban van de ontwakenden gele reus :  "We geven die spleetogen ne cadeau van 200 miljoen frank en er komt geen enkel buitenlandse delegatie meer binnen in China zonder ons akkoord.  Ik heb een kennis, een handelaar in oud ijzer uit Luik, die zal buizen aan mekaar lassen en die floepen we in Peking op een plein en het is gebeurd."  U herinnert zich het enthousiasme en de gedrevenheid van onze gewezen premier ?  Guynokkio is inmiddels premier-àf maar hij heeft een Brulboei achtergelaten in de nieuwe regering, om de zaken verder in de war te sturen, de Kleine Koarele, ook wel eens Napoleon genoemd.
 
Er doet zich echter een diplomatiek  probleem voor  : heel de wereld staat te blazen om de olympische vlam gedoofd te krijgen en Tibet enige ademruimte te geven.   En daar staat het land B nu als een paljas met een peperduur en onnodig geschenk voor een regime dat smalend neerkijkt op iedereen die een woord van afkeuring uitspreekt.
 
Het land B grijpt elke gelegenheid aan om zich belachelijk te maken en daarom brengen wij graag hulde aan onze minister van Buitenlandse Zaken en onze huidige premier.

Savat



 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Verbiest kreegt in Peking een stoatsbegravinge : het kwam hem stief van passe, want hij was dood"



We komen later terug met een stuk over de Olympische Spelen, China en Ferdinand Verbiest.  Tot we plots op internet een tekst vonden die geschreven is in "een algemeen West-Vlaams" over de jezuiet Verbiest.  Graag opgedragen aan onze West-Vlaamse vrienden en lezers.

Ferdinand Verbiest was de ’t vierde kiend van Joos Verbiest die baljuw en ountvanger was in Pittem. Je dee zen middelboar by de zezuieten in Brugge en Kortryk, vo dorachter in Leuvn te goan studeern in de wiskunde en de wysbegeerte. In 1659 gynkt ie t’oope met een groep andre missionoarissen no China. Do wordt ie utendelik een goeie moat van de keizer K'ang-shi die em zelfs toet mandaryn benoemdige. An ’t Chinees of ounderscheidet ie em deur zun werk ip astrologisch gebied: je vergeleekt de Chinese moankalendr met de Westerse zunnekalendr en dodeure kost ie an de èèsten verbeteringn anbriengn. Je bouwdige oak een antal instrumenten en een observatorium vo de keizer. Je bouwdige een wèreldbol, zunnewyzers, woatereurwerkn en ydraulische pompn tegen overstromingn. Vo zyn moat de keizer maktet ie oak een stoomwagentje womee dat ie deur de gangn van ’t paleis tuftige.

Neffest Vlams klapte Ferdinand Verbiest nog Latyn, Duuts, Frans, Spoans, Italioans, Chinees en Tartaars, wa dat em ook ols diplomoat stief van passe kwam.

Verbiest kost ip een bepaald moment an de doadstraffe ountsnappen os de Christenen an ’t of van oogverroad beschuldigd werden deurdat ie een zunsverduusterienge koste verspelln. Je stierft ip 28 januori 1688 in Peking en je kreegt dor een stoatsbegravinge.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurette en Bart zijn soepel in die dingen

 

 
 
Als er op 15 juli geen akkoord is over de communautaire thema's, zal een zeer, zéér bewogen periode aanbreken. Ik denk dat we dan afstevenen op een fundamentele crisis. Heeft u de deining opgemerkt toen Bart de Wever zegde, dat het voor hem ook 16 of 17 juli mocht zijn ?   Voor mij kan een akkoord ook afgesloten worden eind augustus of september, natuurlijk is dat mogelijk maar er zeal onmiddellijk gezegd wordt "zij wil niet ..."
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter op de markt te Borgerhout (29.05.08)



Dewinter op de markt van Borgerhout !?!?!

Borgerhout ?

De Borgerhoutenaars waren zeer tevreden met het bezoek van Dewinter

De echte Borgerhoutenaren weten wat ze aan Filip hebben
De gele kanariepiet op de achtergrond is Janice Laureyssens


Dewinter bezoekt de markt in Borgerhout

Filip op zoek naar een boerka. De corpulente zwartgeklede mevrouw in het midden van het beeld, draagt haar sluier voor de ogen.


Méér vakantiefoto's vindt u langs deze brug :
http://www.filipdewinter.be/gallery.php?category_id=55&parent_id=0


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Perfecte Stem



De Perfecte Stem, niet die voor de verkiezingen maar die voor het dagelijkse communicatieve verkeer werd in Engeland ontdekt :

"GOOD MORNING, VLAANDEREN !"


Britten ontdekken wiskundige formule voor perfecte stem

 
Britse wetenschappers zijn erin geslaagd de perfecte stem in een wiskundige formule te gieten. Ze hielden rekening met intonatie, uitspraak en volume.

De uitkomst is volgende formule: ([164.2wpm x 0.48pbs]Fi)=PVQ.
PVQ staat voor Perfect Voice Quality. De perfectie wordt verkregen door 164 woorden per minuut (wpm) uit te spreken en een pauze van 0,48 seconden te laten vallen tussen elke zin (pbs). De intonatie (Fi) moet licht stijgen aan het einde van elke frase.

Het onderzoek werd geleid door Andrew Linn, professor linguïstiek aan de universiteit van Sheffield en Shannon Harris, geluidsingenieur en muzikante bij Rod Stewart en Lily Allen.

De stemmen van de Britse acteurs Judi Dench, Jeremy Irons en Alan Rickman benaderen het ideaal, aldus de professoren.


   




Bovenstaande jonge mevrouw nam deel aan de test in de afdeling "ideale mitraillette-snelheid" : zij bereikt 578 woorden per minuut en treedt dagelijks op bij  2 Vlaamse televisiezenders. Proficiat, Hilde !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporza gaat voor Vlaanderen

 

Vlamingen willen hun nationale trots herstellen

za 31/05/08 - Vlaanderen wil zich op Euro 2008 laten gelden. De trotse Vlamingen liepen het vorig EK en WK mis en willen die ontgoocheling nu doorspoelen. "Na het EK zal er over Vlaanderen gepraat worden."

Tot zover deze copie van de webstek van Sporza van de 0000.  Zoals u merkt schroomt men zich niet bij de sportafdeling van de nieuwsredactie om het onverdacht over de nationale trots te hebben.  We hebben wel gesjoemeld : bij de 0000 gaat het over Turkije.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campagne van de politie - Jos de Man


Van de webstek van Filip de Man plukken wij onderstaand artikel weg van Filips vader, de journalist Jos de Man.  Het gaat over de problematiek die wij hier ook aansneden in verband met de pogingen van de poco's om allochtonen aan te werven in openbare diensten en bij de politie.  Helemaal los van mekaar en in een andere stijl (Jos is een beroeps) beoordelen wij de situatie op een identieke manier.


30.05.2008 12.19u - De Antwerpse politie wil allochtonen aanwerven. Dat wil ze al jaren. Het lukt niet. Men heeft er onlangs nog eens 600.000 euro tegenaan gegooid.
Resultaat: 1 aanwerving. Kost 24 miljoen franken. Proficiat!
Hoe komt dat toch? François Vermeulen, naar zijn fotografie in De Morgen te oordelen een brave borst, moet geen twee keer peinzen. Deze trouwe volgeling van Patrick orakelt: ‘Aan het Antwerpse korps kleeft nog altijd het vooroordeel dat we allemaal racisten zijn en voor het VB stemmen.’
In mijn jeugd moesten we geregeld de catechismus opdreunen. De katholieke geloofspunten werden er, met vraag en antwoord, als het ware in gehamerd. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er in politiek correcte kring, iets dergelijks gebeurt. Vraag: ‘Wie draagt de schuld als er iets misloop in dit land?’ Antwoord: ‘Als er iets misloopt in dit land draagt het Vlaams Belang altijd de schuld.' Is het niet erg!
Was er geen Vlaams Belang geweest dan zouden de allochtonen elkaar aan de Antwerpse Oudaan hebben verdrongen om toch maar agent te mogen worden. Dan zouden er geen allochtone boefjes meer rondlopen. Dan zou Antwerpen een multiculturele oase zijn.
Of niet soms?
Van François Vermeulen wordt niet verwacht dat hij zou nadenken. Op bevel van zijn baas kwispelt of blaft hij, als de beste hond van Pavlov.
Dacht hij wel na, dan zou hij zich afvragen, hoe het komt dat de stad Antwerpen er evenmin in slaagt voldoende allochtone civiele ambtenaren te vinden, om het ambtenarenkorps om te smeden tot een ‘afspiegeling van de samenleving’. Hoe het komt dat de Vlaamse regering met hetzelfde – uiteindelijk geheel overbodige - probleem worstelt. En De Lijn. Enzovoort. Dat alle geld in de afgelopen decennia aan diversiteit besteed, weggesmeten geld is. Dat het verhaal van afspiegeling van de maatschappij absurd is.
Dat de primaire vereiste om een beroep uit te oefenen erin bestaat dat men bekwaam en gemotiveerd is om dit beroep uit te oefenen. Dat het aan de zijde van de werkgever van ‘goed bestuur’ getuigt wanneer de aanwervingen geschieden op basis van deze criteria.
Dat de allochtonen wel zelf zullen uitmaken wat ze al dan niet wensen te presteren.
(Dat bovendien voorkeuren op basis van ‘zogenaamd ras’ en huidskleur, strijdig zijn met de discriminatiewetten; dit terzijde want die wetten zijn zelf absurd, maar adepten van de diversiteit die deze wetten als fundamenten van onze samenleving beschouwen, zouden er zich moeten voor hoeden ze met voeten te treden.)


Zoals dat wel vaker gaat is de allochtoon iets minder radicaal dan de Pavloviaanse wereldverbeteraar. Inspecteur Hamza Arras, van Marokkaanse bloede, geeft twee oorzaken aan voor de jammerlijke mislukking van de campagne; 1° ‘Marokkaanse agent wordt vaak “verrader” genoemd’ en 2° ‘De taalproef is nog altijd het grootste struikelblok.’
Heel juist.
1° Marokkanen hebben een ijzersterke identiteit. Ze leven, al veertig jaar en langer, in hun eigen wereld, met hun gewoonten, gebruiken, opvattingen en levenswijze. Zij zijn ‘ broeders’ onder elkaar. Zij springen voor elkaar in de bres. Zo bij voorbeeld wanneer een hunner wegens een misdrijf door de politie wordt achtervolgd of opgespoord.
De politie is niet hun beste vriend.
2° Het hele onderwijssysteem kraakt in zijn voegen van alle’ gelijke kansen’-projecten die in de loop der jaren zijn opgezet. Je zou denken dat de jeugdige allochtoon nu stilaan wel een taalproef moet kunnen doorstaan. Niet dus.
Indien Dehaene en Verhofstadt een echte immigratiestop hadden ingevoerd, zodat prioritair werk kon worden gemaakt van de integratie van de reeds aanwezige allochtonen, dan zou de gemiddelde taalvaardigheid van de allochtoon beslist zijn toegenomen.
Men heeft integendeel fanatiek ingezet op de ‘ nieuwkomers’, met of zonder papieren, waarschijnlijk volgens het principe: als een beleid niet werkt, dan moet je dat beleid krachtdadig verder zetten.



31-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang, Angeltjes achterna.



Wij stellen met enthousiast genoegen vast dat op de webstek van Vlaams Belang de laatste tijd de pen gevoerd wordt met zwier en ironie.  Dàt is een van de sterkste wapens van de Vlaams-nationalisten, waar de belgische traditionele zuurstokken geen verweer tegen hebben.

Ten bewijze dit vlotte stuk over... u leest het wel.

Schandelijke geldverspilling


31.05.2008 11.58u - Als ministers op dienstreis gaan, dan smijten zij dikwijls met geld. Nu verwachten wij niet dat zij zich met een 2PK verplaatsen, of dat zij in een tentje, een jeugdherberg of een derderangshotelletje slapen. Het mag een beetje comfortabel zijn. Maar er zijn natuurlijk grenzen, en bij het recente bezoek van Didier Reynders aan Cannes werden die grenzen duidelijk overschreden. De MR-minister huurde twee kamers in een hotel in het nabijgelegen Nice: eentje voor een medewerker en eentje voor zichzelf en zijn echtgenote. Dat kostte maar liefst 4.474,18 euro. Voor die prijs kun je met drie personen een cruise van twee weken in de Middellandse Zee boeken! En dat was nog maar voor de minister alleen. De aanwezigheid van de federale overheid met al haar lakeien, dienaren en hoogwaardigheidsbekleders in Cannes kostte in totaal 164.011,18 euro. Heel nauwkeurig gerekend voor een minister die soms telfouten maakt van enige tientallen miljoenen euro. Maar dit keer wist hij het tot op de laatste eurocent. Omdat België zo’n ingewikkeld land, is gingen er natuurlijk ook een hele sliert hovelingen mee om de verschillende gemeenschappen en gewesten te vertegenwoordigen. Volgens Le Soir kostte dat alles samen nog eens zo’n 400.000 euro.

Misschien zit u nu met een gefronst voorhoofd in oude kranten te bladeren op zoek naar het hoogst belangrijke politieke evenement dat zich in Cannes afspeelde. Misschien maakt u zich zelfs een beetje bezorgd omdat u zich daar niets van herinnert. Was daar onlangs een internationale vredesconferentie over het Midden Oosten? Of over de stijgende voedselprijzen? Een klimaatconferentie? Iets over de bestrijding van de internationale terreur misschien? Niets van dat alles. Reynders en consorten gingen gewoon naar Cannes voor het Filmfestival. We weten niet hoeveel films ze daar hebben bekeken. Maar dat waren ongetwijfeld de duurste tickets uit de geschiedenis van de zevende kunst.

Boze tongen beweren dat Reynders alleen maar naar Cannes is gegaan om daar het scenario te verkopen voor een nieuwe komische film over de perikelen rond de eindeloze regeringsvorming in België. Uit doorgaans goed ingelichte bron vernemen wij dat reeds enkele acteurs werden gecontacteerd om de rollen van Belgische politici te vertolken. Iedereen is het erover eens dat het overlijden van Louis de Funès een pijnlijke leemte heeft nagelaten. Zo’n film zou hem op het lijf geschreven zijn. Reynders had zichzelf willen laten vertolken door Tom Hanks of Leonardo Di Caprio, maar de geldschieters en de regisseur dachten eerder aan John Cleese, die beroemd werd door zijn rol in Fawlty Towers. Ook “Mister Bean” Rowan Atkinson is een kanshebber.

Over de filmtitel werd nog heftig gediscussieerd. Het kan “Le Gouvernement imaginaire” worden, met een knipoogje naar “Le malade imaginaire” van Molière. Liefhebbers van Shakespearefilms geloven dat “Veel leven om niets” beter zou zijn. Anderen willen Joëlle Milquet en Laurette Onkelinx als spilfiguren naar voren schuiven, en denken eerder aan titels als “De Heksen van Salem” of “Les Diaboliques”.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Particratie (herhaling)


Particratie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

 

Een particratie of partitocratie is een vorm van democratie waarbij de wetgevende macht in handen is van politieke partijen. Via een systeem van proportionele representatie kiest het volk haar vertegenwoordigers. In de praktijk kunnen de meeste staten van de westerse wereld als particratieën worden gezien.

Het elementaire verschil tussen een particratie en een democratie is de kwestie of het volk soeverein is. Een exacte scheidingslijn lijkt er in eerste instantie niet, want in een democratie zijn er ook partijen en een parlement. Toch worden staten als democratieën beschouwd indien het volk formeel het laatste woord kan hebben over concrete wetsvoorstellen, dus concrete politieke macht heeft. In een particratie kan de bevolking enkel om de paar jaar het aandeel van de verschillende partijen in het parlement wijzigen, dus enkel 'achteraf' bijsturen.

Mogelijke kenmerken van een particratie zijn:

  • afwezigheid van een bindend referendum;
  • enkel volksvertegenwoordigers kunnen over wetten stemmen;
  • de partijen bepalen onderling de samenstelling van de regering;
  • mandatarissen kunnen enkel door hun partij of justitie afgezet worden.

****************************************************************************************


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vervelend ! Kunnen we Morel niet de mond snoeren ?

We zetten ons graafwerk voort ! (29 mei)

Vlaams Belang heeft bewijs van fraude in 6 sociale fondsen. (Belga bericht) Het Vlaams Belang heeft bewijzen over fraude in zes sociale fondsen. Zo blijkt uit een overzicht dat de partij opmaakte.
Tijdens het vragenuurtje in Kamer en Senaat kreeg de partij vandaag enkel ontwijkende antwoorden over de valse fiscale attesten en de inspectie bij het Fonds van de houthandel.
"We zetten ons graafwerk voort", luidde het in de wandelgangen.

Senator Jurgen Ceder vroeg aan de ministers van Sociale Zaken en van Werk naar de resultaten van de inspecties bij het Fonds voor Bestaanszekerheid van de houthandel.
De ministers schermden bij monde van staatssecretaris Wathelet met het beroepsgeheim van de inspectiediensten.
Bovendien moet nog uitgemaakt worden of of er wel bijdragen betaald moeten worden op de premies, luidde het nog tot grote verontwaardiging van Ceder.

Fiscale attesten
In de Kamer ving ook Guy D'haeseleer bot met zijn vraag aan minister van Werk Joëlle Milquet over het afleveren van valse fiscale attesten.
De minister stelde dat het afleveren van valse fiscale attesten strafbaar is, maar voor een concreet antwoord verwees ze naar de minister van Financiën Didier Reynders, die terzake bevoegd is.

Wat de problematiek ten gronde betreft, ontdekte het Vlaams Belang fraude door zes fondsen van bestaanszekerheid.
De informatie werd onder meer verkregen door het uitpluizen van de jaarrekeningen van de fondsen en door verklaringen van partijleden, die wegens hun lidmaatschappij van het Vlaams Belang uit de vakbond gezet werden, aldus Marie-Rose Morel, coördinator van de vakbondscel.

Premie mislopen
Bij het Waarborg- en Sociaal Fonds voor de Zeevisserij lopen niet-gesyndiceerden de eindejaarspremie van 300 euro mis. Aangezien er naar schatting honderd benadeelden zijn, gaat het om 30.000 euro per jaar.

Het Fonds voor Bestaanszekerheid Bouw houdt bij niet-gesyndiceerden 12 procent 'administratiekosten' af op de getrouwheidspremie, de promotievergoeding, het brugpensioen en het vakantiegeld.
Een van de twee Vlaams Belangleden die naar de rechter stapten, werd intussen uitbetaald. De totale fraude bij dit fonds, één van de belangrijkste van het land, wordt door het Vlaams Belang geraamd op 788.000 euro per jaar.
Bij duizend benadeelde bruggepensioneerden loopt de fraude immers al op tot 360.000 euro per jaar.

Onwettig
Het Fonds Schoonmaak houdt 'administratieve kosten' af bij alle uitkeringen aan niet-gesyndiceerden. Aangezien de sector kampt met een lage syndicalisatiegraad, zou het om 200.000 euro per jaar gaan.
De bevoegde minister erkende in 1986 dat de afhoudingen onwettig zijn. Sindsdien werd 4,4 miljoen onterecht niet uitbetaald, berekende het Vlaams Belang.

Het Fonds Metaal houdt 15 procent af op alle premies van niet-gesyndiceerden, terwijl dezen valse fiscale attesten afgeleverd krijgen, zodat de niet-gesyndiceerde werknemer belasting betaalt op een bedrag dat hij niet gekregen heeft.
Bij 2.000 benadeelden per jaar aan 100 euro gaat het jaarlijks om 200.000 euro.

Vakantietoelage
In het Fonds Houthandel wordt op de eindejaarspremie geen RSZ betaald. Volgens Trends loopt de fraude op tot Trends: 4 miljoen euro.
Het Fonds voor Bestaanszekerheid van de bewaking doet een inhouding op de buitengewone vakantietoelage bij niet-gesyndiceerden.
Op dit ogenblik heeft het Vlaams Belang enkel bewijs van een afhouding 5 euro per niet-gesyndiceerde. Bij 2.000 benadeelden komt dit neer op 10.000 euro per jaar.

Topje van ijsberg
De vastgestelde fraude (afhouden van gelden ten nadele van niet-gesyndiceerden en afleveren van foute fiscale attesten) bij zes fondsen, is voor het Vlaams Belang slechts het topje van de ijsberg.
"Het bedrag van de jaarlijkse fraude bij de zes fondsen ramen wij op dit ogenblik op minstens 1 miljoen euro per jaar", luidt het in de interne nota van het Vlaams Belang.
"Deze fraude is al aan de gang sedert minstens 1986, toen het Hof van Cassatie deze praktijken duidelijk onwettig heeft genoemd; alleen al bij deze 6 Fondsen werd dan over 22 jaar minstens 22 miljoen euro te weinig uitbetaald aan duizenden werknemers (en daarna doorgesluisd naar de drie vakbonden)", stelt het Vlaams Belang nog.
Er zijn in België naar verluidt meer dan 400 fondsen.

(belga/ka)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Anderlecht-onrust smeult verder


In de Brusselse wijk Anderlecht zijn gisteravond preventieve aanhoudingen verricht. Ongeveer honderd mensen zijn gearresteerd om een herhaling van de rellen van vorige week zaterdag te voorkomen. Bij de politieactie zijn ook molotovcocktails en wapens in beslag genomen.

Al geruime tijd zijn er spanningen tussen de fans van voetbalclub Anderlecht en Noord-Afrikaanse jongeren die in de omgeving van het stadion wonen. Vorige week kwam het in de Brusselse wijk tot gevechten tussen deze twee groepen. Bij deze gevechten raakten 24 mensen gewond, veertien van hen waren politieagenten. Er zijn daarbij ongeveer tweehonderd personen gearresteerd.

@ FOK




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!