Angeltjes
16-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Luc verveelt zich graag door Frank Vanhecke

 

 

Er zijn van die zaken die weinig commentaar behoeven.

jeanluc_dehaene

De niets-partij CD&V heeft haar lijsttrekker bevestigd voor de komende Europese verkiezingen: het wordt opnieuw Jean-Luc Dehaene, een man die alvast door niemand van enige Vlaamse reflex zal beschuldigd worden. Maar dit geheel terzijde, want in deze past Dehaene tenslotte perfect bij de rest van de huidige CD&V-top.

Maar Jean-Luc gaat dus opnieuw voor 5 jaar naar het Europees Parlement. Wat denkt hij daar zelf over? We laten hem het woord:

"Ik moet eerlijk toegeven dat ik me verveel in het Europees Parlement. Ik ben er voor de partij naartoe gegaan, niet voor mezelf... Ik heb mijn tijd gehad. Ik heb geen zin meer om te investeren in kennis van technische dossiers. Ik blijf er zetelen voor de partij maar op termijn zou ik het willen afbouwen."

(De Morgen, 29 juli 2006)

Hoe hard kan politiek zijn? Ten dienste van zijn partij gaat Jean-Luc opnieuw voor de volle vijf jaar verveling. Schoon. Hoed af voor die man !

Frank Vanhecke
http://frankvanheckevb.skynetblogs.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joods mopje (niet beledigend)

 

Livni340.jpg

Olmert tot Tzipi Livni : "Heb jij die Claude Marinower al gezien ? "

(foto www.geenstijl.nl)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : ook in Nederland

 

 

Wilders en Tafelpootje Balkenende

 


15-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turken en Koerden, lossen julie het zelf op ? Toedeloe !

 

Plusieurs milliers de Kurdes se sont rassemblés samedi à Strasbourg pour demander la libération d'Abdullah Öcalan, chef du Parti des travailleurs du Kurdistan (PKK) emprisonné depuis dix ans en Turquie. (Reuters/Vincent Kessler)
Duizenden Europese Koerden hebben vandaag in Straatsburg betoogd voor de vrijlating van Abdoella Ocalan, de baas van de PKK, die in Turkije gevangen zit.  In een aantal Koerdische steden in het prachtland Turkije wordt ook betoogd en daar gaat het er minder vriendelijk aan toe. Klets, boem, pats, boenk, dood !
Volgende week vertrekt een delegatie van Angeltjes naar Ankara om te demonstreren tegen de Europese Unie die onrechtmatig de parlementaire onschendbaarheid van Frank Vanhecke heeft opgeheven. Tevens zullen wij pamfletten uitdelen om te protesteren tegen de aansluiting van Turkije bij Europa.  Wij verwachten geen problemen.  We hebben ons eigen water en brood bij.
Bron : l'Express


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guynokkio komt terug !

 

.
Schitterend Nieuws van het VLD-congres : Guynokkio komt wellicht terug.  Onze zakken zijn trouwens leeg, hij kan ze terug vullen. Kijkt u even naar de onderdanige boskabouter rechts die de Redder des Vaderlands begroet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat baat een bril ?

 

Helft

Belgen

draagt

een

bril

maar

het

helpt

niet

veel

eigenlijk

niks

 

@ de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een Valentijn-nahinkertje

 

.
Valentijn kan ook gevierd worden onder vrienden met een vreugdevuurtje .


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knieval - door Tristan

 

 

De knieval van het eens zo trotse Albion voor de politieke Islam die zich bedient van harde chantage d.m.v. het dreigen met grootschalige demonstraties met een agressief karakter is beschamend en gaat dwars tegen de wil in van de (autochtone) bevolking.

Dit moet zich vroeg of laat vertalen in een massaal protest via de stembus.
En dat niet alleen in Nederland maar ook in de rest van West-Europa.

De bevolking ziet voorlopig met lede ogen aan dat de macht van de hier aanwezige moslims met de dag stijgt. Zonder enige economische noodzaak zijn in het tijdsbestek van 30 jaar vele miljoenen moslims naar West-Europa gekomen, z.g. om onze economie op poten te zetten.

De realiteit is echter van een andere orde; het uiteindelijke doel is in opdracht van het Moslimbroederschap hier een Islamitisch kalifaat te vestigen, inclusief de Sharia als wetgevende macht. Integratie wordt vanuit de moskee verboden omdat dit in strijd zou zijn met de richtlijnen van de Koran en de agenda van de politieke Islam.

De tactiek van de intimidatie werkt feilloos; het politieapparaat kent maar één consigne; escalatie tot iedere prijs voorkomen.om zodoende 'Parijse toestanden' te voorkomen.
De moslims zullen dit ongetwijfeld opvatten als zwakte en zullen hier optimaal gebruik van maken, vandaar hun sukses de afgelopen week met de mislukte trip van Geert Wilders naar Londen.
Voorlopig staat de PVV op de tweede plaats met 25 zetels volgens de peilingen. Nog een paar van die 'mislukte' trips en wat rechtszaken en Wilders staat op 30 zetels.

Ondertussen leven we hier in West-Europa  op een kruitvat. Één moslim die - al of niet uitgelokt -  slachtoffer wordt van politiegeweld of andere oorzaken kan de vlam in de pan doen slaan.
Opgehitst door radicale imams (waar zijn de gematigden ?) zullen dan tienduizenden moslims de straat opgaan om hun vredelievende religie te promoten.
Dat hierbij slachtoffers zullen vallen en onze politici weer concessies zullen doen om de gemoederen te bedaren moge duidelijk zijn.
Dit scenario staat ons te wachten. Als het zo ver mocht komen dan is b.v. het Vlaams Belang ook ons belang.
De strijd die ongetwijfeld op termijn gaat komen om onze Westerse Cultuur en Identiteit te verdedigen zullen de aanhangers van PVV en het Vlaams Belang schouder aan schouder voeren.
De politici die verantwoordelijk zijn voor de huidige situatie zullen tegen die tijd enige uitleg moeten geven.

In 1946 werd in Nederland Anton Mussert, leider van de NSB, ter dood veroordeeld.

De aanklacht omvatte 3 punten;

1. Poging om het land onder vreemde heerschappij te brengen.
2. Poging om de grondwettige regeringsvorm te veranderen.
3. Hulpverlening aan de vijand.

Men moet vrij naïef zijn (of Socialist) wil men geen gelijkenis zien in de opstelling en handelwijze van onze politici en ambtenaren die hand- en spandiensten verlenen aan een dominante religie als de Islam die wat betreft normen en waarden geen enkel raakvlak vertoont met onze Joods-Christelijke beschaving.

Marionetschap in dienst van een 5e colonne is verwerpelijk gedrag en komt voort uit opportunisme of doodgewone lafheid.

TRISTAN

Geplukt uit de reacties


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de eerste keer : een Arabische ministerin

 

Nu schiet het flink op in hèt islamitische moslimland bij uitstek, Saoedie-Arabië.  De keuning aldaar heeft een dame tot ministerin benoemd : Norah Al-Fayez wordt verantwoordelijk voor Vrouwelijke Onderwijszaken.

Wil u meer weten ?  Vermoedelijk niet, maar hier hebben wij voor u een bruggetje.  En hieronder een foto van de ministerin, die van nu af aan toelating heeft om een telefoon te bezitten en te gebuiken. De vooruitgang laat zich niet stoppen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GB (Georges Brown) van GB (Groot-Brittannië) helpt GW (Geert Wilders ) aan + 16 zetels

 

De charismatische Gordon Brown, de premier van Groot-Brittannië heeft met zijn democratische stunt om de moslimvriend Geert Wilders de toegang tot zijn land te ontzeggen, de Partij voor de Vrijheid van de blonde Mozart een flinke por omhoog in de opiniepeilingen bezorgd.

De PVV, die momenteel 9 zetels bekleedt van de 150 in de Tweede Kamer, zou opklimmen naar 25 mandaten.  De Britse socialisten zijn eersteklas strategen en bij Gordon Brown lees je het van 's mans gezicht : gewiekst, intelligent en charismatisch. Een heruitgave van de Duitse generaal Rommel in El-Alamein.

En wat zegt Geert ? "Dank u, Mijnheer Brown".

De regeringspartijen in Nederland staan vandaag op 55 zetels volgens de peiling, wat een achteruitgang betekent van 25  mandaten. Ook andere oppositiepartijen boeren achteruit, zoals de semi-communistische SP van Jan Marijnissen (inmiddels is de zaak overgenomen door Agnes Kant) verliest 9 zetels. De liberale VVD staat amechtig na te hijgen op - 3 zetels en Trots op Nederland van Rita Verdonk (zeg maar, de Nederlandse Dedecker) dat na de verkiezingen opgericht werd en bij vorige peilingen kon bogen op maximaal 28 zetels, houdt er nog 2 over.  De enigen, die samen met de PVV in opmars gaan, zijn de links-liberalen van D66 + 14)  en het Meisje Femke Halsema van Groen Links doet er 4 zetelts bij.

Hoe meer de traditionele partijen in Europa tegen de bevolking in regeren, hoe meer de kiezers zich van hen afkeren. De socialisten die de ondergang van Europa nastreven, zullen zelf ten ondergaan aan hun destructieve politiek.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu het woord aan Limburg

 

Het lijkt vandaag een videowinkel bij Angeltjes. Maar Limburg is een provincie waar we weinig nieuws van ontvangen.  Met des te meer genoegen deze voorstelling van Linda Vissers.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken Lucht door Luc van Balberghe

 

Gebakken lucht

door

Luc van Balberghe

Genre: Dolle komedie in 3 bedrijven

Geschreven in: 2009

.

 

GEBAKKEN LUCHT gaat in première op 5-6 en 12-13 juni 2009 in een regie van Robert De Clerck. Het gezelschap Siloewet verzorgt de creatie in het Vaarttheater in Schoten.

 

 

Rocky en Lewie, twee boezemvrienden en collega’s, dreigen hun werk kwijt te geraken. Omdat de vrouw van Rocky van dure juwelen, een zwembad in de tuin en exotische vakanties houdt, moet er bijna een mirakel gebeuren om dit te blijven bekostigen.

Een mirakel?

Het woord alleen brengt Rocky en Lewie op ideeën: ze gaan gebakken lucht verkopen, die ze zelf bakken en zelf op flessen trekken. Een heilige verschijning moet de klanten lokken.

Als ten slotte de pers erop afkomt, gebeurt er een echt wonder en zit er heel iets anders in de fles dan gebakken lucht…

 

Een dolle komedie, zonder veel psychologische diepgang maar met zeer herkenbare personages, hilarische toestanden waarbij niemand moet nadenken, verkleedpartijen, onverwachte wendingen, deuren die open en dicht klappen, en op het einde zorgt Amor voor een goede afloop. Een lachsucces van de bovenste plank!

 

Opvoeringsvergunning en auteursrechten:
Geïnteresseerde regisseurs kunnen gratis een brochure ter lezing aanvragen. Bij opvoering is er geen verplichte aankoop van brochures. Auteursrechten worden rechtstreeks afgesproken. Geen enkele maatschappij is gemachtigd om als derde auteursrechten te innen voor dit stuk.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor onze Marie-Rose vanwege alle Angeltjes !

 

Volhouden, lieve Marie-Rose : dit is een inzinking.

Wij denken aan je, bidden voor je en houden van je, ieder naar eigen vermogen en inzicht maar allen onvoorwaardelijk

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag Zangfeest

 

Speciaal voor onze vrienden uit Zuid-Afrika die er niet bij zijn en die in barre omstandigheden proberen te overleven, die Stem van Suid-Afrika.

De liederen van de volkssamenzang

- Mijn Vlaanderen heb ik hartelijk lief (G. Antheunis/Th. Coopman)
- Het lied der Vlamingen (P. Benoit/E. Hiel)
- Vlaanderen (R. Veremans/W. Gijssels)
- Lied van mijn Land (I. De Sutter/A. van Wilderode)
- Daar is maar één Vlaanderen (J. Van Hoof/R. De Clercq)
- Laat ons liefste samen varen (A. Preud'homme/B. Peleman)
- Mijn zoetlief was een weverkijn (A. Preud'homme/T. van Brabant)
- Roosmarijntje (A. Preud'homme/B. Peleman)
- Schachtenliefde (J. Mertens/F. Geens)
- Vlaanderen boven al (Fl. van Duyse/H. von Fallersleben)
- Omdat ik Vlaming ben (M. Matthijssens/L. Lambrechts)
- Wij zijn bereid (J. Tinel/R. Lammens)
- De Blauwvoet (E. Hullebroeck/A. Rodenbach)
- Groeninge (J. Van Hoof/G. Gezelle)
- Beiaardlied (P. Benoit/J. De Geyter)
- Gebed voor het Vaderland (G. Feremans - R. Pirijns)
- Die stem van Suid-Afrika (M.L. de Villiers - C.J. Langenhoven)
- Wilhelmus van Nassouwe (volkslied - M. van St. Aldegonde)
- De Vlaamse Leeuw (K. Miry - H. Van Peene)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herent en de 'moedige' Willy Kuypers, of is het Kruipers ?

   

Gemeenteraadslid  Maurice Elincx

Gemeentebestuur van Herent verleent medewerking aan onwettelijke verkiezingen

 .

Op de agenda van de gemeenteraad van 10 februari jl. had Vlaams Belang gemeenteraadslid Maurice Elincx een punt toegevoegd aangaande de organisatie van de Europese verkiezingen.

.

Raadslid Elincx is van oordeel dat de gemeente Herent op 7 juni aanstaande geen medewerking kan verlenen aan de organisatie van de Europese verkiezingen omdat die vanwege de niet-splitsing van de kieskring B-H-V niet op een wettige manier kunnen worden gehouden.

Nadat burgemeester Willy Kuypers voorafgaandelijk de leden van de WIJ en SPA fractie de levieten had gelezen aangaande het stemgedrag over het voorstel van beslissing, heeft hij ter zitting nog geprobeerd om de stemming te vermijden door met een alternatief voorstel op de proppen te komen. Kuypers zou een brief sturen naar de minister van Binnenlandse Aangelegenheden.

Dat was echter niet naar de zin van  raadslid Elincx. Hij bleef bij zijn standpunt, dat de meerderheidspartijen kleur moesten bekennen en zich publiekelijk uitspreken. Hij eiste bijgevolg de stemming over zijn voorstel. Resultaat: 1 stem voor (VB), 2 onthoudingen (Open-VLD, één N-VAer) en de rest heeft tegen het voorstel gestemd inclusief het onafhankelijk raadslid Jean-Pierre Dekeyser (overloper naar LDD). Vreemd dat de N-VA schepen voor haar postje koos en Kuijpers volgde.

Zo ziet u maar wat het verschil is tussen woordkracht en daadkracht. Alle Vlaamse politieke partijen hebben steeds de mond vol over democratie maar als het er op aan komt, slikken zij hun woorden in.

.

Uitgezonderd Vlaams Belang : men doet wat men zegt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halali, Halalo, hiero is uw Platenruiter met échte muziek

 

 

Welk een afschuwelijk onrecht werd de verfijnde lezers van deze doorgaans fatsoenlijke blog gisteren aangedaan ?  Ordinaire klanken van ene Tante Leen en een mannelijk jammerend equivalent teisterden uwe oren en werden u aangesmeerd als Valentijnsmuziek ... Beschamend !  De Platenruiter was gisteren helaas verhinderd wegens hindernissen en zal dit schandelijk gebeuren uit uw gepijnigd geheugen wissen.

U kent La Bohème van Puccini, wellicht de meest opgevoerde opera aller tijden (samen met Carmen van Bizet) die in 1896 in première ging en sedertdien de wereld veroverde en de operascènes blijft beheersen. De sterkte van dit monument is uiteraard de eerlijke en heerlijke muziek die samen met het gebeuren op de scène, generatie na generatie, bereikt en ontroert.  Het verhaal speelt zich af in Montmartre waar vier jonge artiesten (bohémiens) samen hun arme bestaan met mekaar doorbrengen en de dichter Rodolfo een affaire begint met een buurmeisje, het naaistertje Mimi.  Veel liefde, veel onbegrip, jaloezie, scheiding, tot Mimi op een dag, terminaal en aangetast door tuberculose, terugkeert naar de zolderkamer waar de vrienden wonen.  Rodolfo koestert nog hoop op genezing maar de dood is onafwendbaar.  Houd u de zakdoek discreet in de hand, zie en luister naar het slot van het 4de bedrijf.  Een productie van de Opera van Sydney in hedendaagse opvoering maar met de universele muziek van de onvergelijkbare Puccini.

Tante Leen ... Pfft


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jihad-aanhangers zouden Australische bosbranden toejuichen

 

Terroristenonderzoekers beweren dat op blogs van fundamentalisten over de ganse wereld gejuicht wordt over de verloren levens en de verwoestingen in de provincie Victoria tijdens de bosbranden.

Senior analist van de SITE- Onderzoeksgroep, Dam Raisman, wijst naar afbeeldingen van afgebrande woningen en slachtoffers die geplaatst worden waarbij men zijn tevredenheid uit over de vertoonde ellende.

Een van de jihad-aanhangers schreef : "Het zou om een weerwraak gaan voor de deelname van Australië in de oorlogen van Irak en Afghanistan."

Overlevenden van de tragedie zijn geschokt door deze verklaringen. De ondervoorzitter van de plaatselijke islamitische raad zegt dat deze commentaren niet deze van de moslimgemeenschap weerspiegelen. "Die mensen weten niet waar ze over praten", beweert hij.

 Oorsponkelijk artikel : Herald Sun

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Anneke de Baetzelier weet van niets.

 

 

Heerlijke Manten : zonder woorden, maar zonneklaar


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ongezouten mening van Frank Thevissen

 

 

Wij worden niet betaald om publiciteit te maken voor deze of gene, omdat niemand ons voldoende kan betalen.  Wat wij doen, dient de goede zaak en staat in functie van (laten we maar even de grote trom roeren) ons volk en ons bezette land.  Wie dit belachelijk vindt of er acné van aan de maagwand krijgt, beklagen wij.  Wij zijn wie we zijn en we verkondigen onze mening.

Voor de intressante nieuwsbron van "Achter het nieuws" (zie bruggetje hieronder) maken wij graag een uitzondering.  Uit deze betalende uitgave nemen wij één stuk over in de hoop dat u hierdoor zin krijgt om u maandelijks te laten verrassen door een hoop nuttige inside-informatie uit de wereld van de media.

http://www.achterhetnieuws.be

Kom op tegen kankerjournalisten
door Frank Thevissen



"We laten het Vlaams Belang zo weinig mogelijk aan het woord; alleen als het moet, maar liefst helemaal niet", aldus Dominique Minten, coördinator van de opiniepagina's bij De Standaard, die zich in december vorig jaar aan de telefoon opvallend transparant uitliet over de redactionele lijn tegenover deze politieke partij. Wanneer u zich afvraagt waarom u nog nooit een opiniestuk van Marie-Rose Morel in De Standaard hebt gelezen, is dit meteen de verklaring.

Die journalistieke isolatielaag rond de politieke activiteiten van het politieke personeel van het Vlaams Belang is bepaald handig, want ze geeft ruimte aan de verwerpelijke journalistieke praktijken van redacteurs zoals Bart Brinckman die onlangs hoopte weg te geraken met de doldwaze bewering dat politica Morel geen klap uitvoert (De Standaard, 24 januari 2008).

Uiteraard stemmingmakerij, geciteerd uit een anonieme bron. Of dacht u dat deze pantoffelheld de euvele moed zou hebben om zijn geliefkoosde politieke prooi zelf recht in de ogen te kijken? Brinckman vertelt zijn redactionele obsessies liefst aan zijn lezers aan de hand van anonieme ingewijden.

Deze journalistiek voor ingewijden leidde op 24 januari in De Standaard tot de volgende high brow bespiegelingen over de politica: Ze is werkelijk zo zot als een achterdeur, ze denkt echt dat ze zich alles kan veroorloven, vertelde een ingewijde. Ze liet zich nauwelijks zien tijdens fractievergaderingen. Ze voerde dan ook geen klap uit.

Tom Cochez tapte in De Morgen met merkbare professionele voldoening nog eens uit hetzelfde vaatje ingewijdenjournalistiek van collega Brinckman: In de off-the-recordcommentaren waarvan sprake werd Morel ervan beticht geen klop te doen en zo zot als een achterdeur te zijn. (De Morgen, 27/01/2009).

Nu na de wilde speculaties van Brinckman, de échte toedracht bekend raakte voor de schaarse momenten waarop Marie-Rose Morel niét politiek actief was en is, zouden excuses trouwens meer dan gepast zijn.

In feite vocht Marie-Rose Morel al jaren tegen dit soort kankerende journalistiek: het kruim van de groezelige en ziekelijke afrekenings- en heksenjachtjournalistiek, dat zich al jaren als een kwaadaardig gezwel in de redactionele kolommen van De Standaard nestelt. De krant nota bene die, bij monde van de verantwoordelijke uitgever Peter Vandermeersch, het opiniemagazine Knack onlangs riooljournalistiek verweet onder de kleinerende titel Knack wordt een boekske (De Standaard, 28 november 2008) .

Het lijkt vandaag meer dan ooit belangrijk om op te komen tegen dit soort van ranzige kankerjournalistiek die in bepaalde media woekert.

Overigens, als Bart Brinckman écht belangstelling heeft voor politici die geen klap uitvoeren, wie of wat houdt hem dan tegen om een reeks te starten? Of zou hem dat meteen kwalijk genomen worden door de voorzitters van de traditionele partijen voor wie het cordon niet geldt?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adieu aan de Walen, gedaan met betalen

 

De 12,7 miljard euro die elk jaar vanuit Vlaanderen naar Brussel en Wallonië zouden stromen, hebben in het zuidelijke landsgedeelte geen zoden aan de dijk gebracht. Bovendien staat er niets tegenover zodat het geen solidariteit meer kan genoemd worden, maar regelrechte diefstal. Alleen Vlaamse onafhankelijkheid kan daar een einde aan maken. Dat is de conclusie die Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter trekt uit het colloquium 'Vlaams Geld in Vlaamse handen' dat de partij vandaag organiseerde in het Vlaams parlement.

"Niet tégen solidariteit"
Volgens Dewinter is het Vlaams Belang niet tegen solidariteit tussen de verschillende landsgdeelten. "Maar dan moet die legitiem zijn, in de tijd beperkt zijn en gebaseerd zijn op een principe van wederkerigheid", zei de politicus. "De geldtransfers van West-Duitsland naar Oost-Duitsland zijn legitiem omdat ze de economische achterstand in het vroegere communistische gedeelte helpen in te halen en omdat ze plaatsvinden binnen dezelfde natie en hetzelfde volk. Bovendien zijn ze in de tijd beperkt en lopen ze af in 2009."

"Hangmatpolitiek ondersteund"
Dat gaat allemaal niet op voor de massale geldstromen van Vlaanderen naar de andere deelgebieden, aldus de Vlaams Belanger. "Die transfers, die al 179 jaar lang plaatsvinden, hebben de sociaal-economische situatie in Wallonië niet verbeterd, wel integendeel. Ze hebben niets anders gedaan dan de status quo in de hand gewerkt, hebben elke Waalse motivatie om zelf te ondernemen weggenomen en hebben de hangmatpolitiek van de Waalse socialisten alleen maar ondersteund. De werkloosheidsgraad in Wallonië is dubbel zo hoog als in Vlaanderen en het gemiddeld inkomen ligt een stuk lager."

"Vlaamse regering perfect zelfstandig"
"Bovendien staat er van Waalse zijde nooit iets tegenover", ging Dewinter verder. "Wat wordt er steeds geantwoord op de legitieme Vlaamse eisen rond Brussel-Halle-Vilvoorde en de staatshervorming? Neen, non, njet, nooit. Wie heeft de federale steun aan de noodlijdende Vlaamse KBC tegengehouden? De Waalse politici. Die transfers hebben dus niets meer te maken met solidariteit, maar zijn een ordinaire diefstal en ze opdoeken is niets anders dan welbegrepen eigenbelang. De Vlaamse regering heeft in het KBC-dossier trouwens bewezen dat ze perfect zelfstandig kan optreden als het moet."

"Adieu aan Walen"
Die Vlaamse regering heeft met de transfers een stevige hefboom in handen om de Franstaligen tot onderhandelen te dwingen, vindt Vlaams Belang. "Maar we moeten ons geen illusies maken", waarschuwde Dewinter. "De meerderheidspartijen zullen blijven kiezen voor het Belgische status quo. Het enige alternatief is een onafhankelijk Vlaanderen. Adieu aan de Walen, gedaan met betalen!" (belga)

@ Het Laatste Nieuws




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!