Angeltjes
02-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Muurkrantberticht

 

Bron : http://willemzwijgtnietmeer.web-log.nl/photos/uncategorized/2009/01/22/hmr470.jpg

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de heer Tariq Ramadan, een verlichte moslim, de held van de Linkse Kerk

 

In zijn nieuwste boek ‘Westerse moslims en de toekomst van de islam’ roept Tariq Ramadan moslims in het Westen op om volledig burger te worden van hun land van vestiging en om de thuiscultuur los te laten. Moslims moeten trouwe koranlezers worden en door hun hoog-ethisch gedrag getuigen van de schoonheid van hun geloof. Ramadan pleit voor een islamitische universiteit om het toekomstige kader van de Nederlandse islam op te leiden. Wetenschappen moeten vanuit een hoog-ethisch islamitisch kader worden bedreven.
Ramadan wil dat moslims gebruik  maken van de subsidiemogelijkheden in het westen. Economisch en sociaal wil hij een onafhankelijke islamitische gemeenschap. Vanuit autonomie moeten moslims samenwerkingspartners zoeken om de maatschappij islamitischer te maken.
De verplichte financiele gift de ‘zakaat' is voor islamitische organisaties. Het oorspronkelijke doel van de ‘zakaat', de ondersteuning van arme mensen, is niet nodig door de goede sociale voorzieningen in het westen.
Ramadan spreekt zich uit tegen oecumene. De verschillen zijn te groot en de islam is te universeel. Moslims mogen zich beroepen op gewetensbezwaren als ze als militair andere moslims moeten doden.
Ramadan vindt het Westen decadent, consumptief seculier en imperialistisch. Rente en speculatie zijn uit den boze. Een frontale oorlog is nodig tegen de Wereldbank, de Wereldhandelsorganisatie, het Internationaal Monetair Fonds. Moslims moeten daarbij samenwerken met antiglobalisten.
Ramadan vindt een groot deel van onze wetten niet in strijd met de islam. De wetten kunnen dus islamitisch genoemd worden. De resterende wetgeving dient etappegwijs te worden aangepakt.
Ramadan zou in eerste instantie
hoogleraar in Leiden worden, maar dat werd afgeblazen. Wel is hij gasthoogleraar aan de Erasmus Universiteit.   Ramadan mag de VS en Frankrijk niet in vanwege zijn extremistische opvattingen.

(Met dank aan de collega's van Boilingpoints)



01-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verkiezingspoll van Angeltjes : een groot succes.

 

U heeft ruim twee dagen de kans gehad om deel te nemen aan de verkiezingspoll en op zondagavond 23 uur hebben we afgesloten met een totaal aantal deelnemers dat verrassend hoog is :664

Hartelijk dank voor uw deelname. We gaan deze poll niet openhouden tijdens de werkdagen, zodat  ministriële kabinetten, partijpolitieke vakbonden, ziekenkassen en soepsidie-VZW's  hun personeel kunnen optrommelen om het Vlaams-nationaal bloggetje een hak te zetten.

Hieronder vindt u de volledige uitslag, die natuurlijk geen enkele wetenschappelijke waarde bezit maar waar we toch enkele conclusies mogen uit trekken.

- Van onze dagelijkse 1700 unieke bezoekers over het jaar 2009 namen er 664 deel aan de peiling, dat is iets onder de 40%. 

- Een grote meerderheid van de deelnemers behoort tot de Vlaams-nationale strekking (VB en N-VA) wat het klassieke Angeltjespubliek vormt.

- Enkele Groen-adepten hebben vermoedelijk gerecruteerd om te stemmen, waarvoor dank.  Zij zwermen hier  trouwens regelmatig rond in de hoop een aanleiding te vinden om een klacht te kunnen neerleggen bij het CGKR.  Zelfbenoemde democraten en aanhangers van de belgische monarchie hebben vaak een spionnenmentaliteit ; kijk maar naar Freya Piryns, die omwille van een liedje van de Strangers,  bijna de ijspiste op de Grote Markt te Antwerpen wilde laten sluiten.

- De CD&V bleef tot zondagmiddag hangen rond 2% en steeg plots op een uurtje uit tot 12% ; dat was na de woorden "Ite Missa est." Dank u.

- Zeer verheugend,  dat VLOTT manifest aanwezig is.

Voor welke partij gaat u stemmen bij de Vlaamse verkiezingen van 7 juni 2009 ?




CD&V  12 % (82)
Groen !  6 % (43)
LDD  5 % (34)
Lidé  2 % (12)
NV-A  7 % (46)
Open-VLD  2 % (11)
SLP  1 % (9)
SP-a  3 % (23)
Vlaams Belang  56 % (375)
VLOTT  4 % (29)

Totaal aantal stemmen: 664

Als er andere besluiten zijn, dan horen we dat graag van u. Ho ja, en technisch gezien kon iedereen slechts één keer kiezen, tenzij u telkens van pc veranderde.

De redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog zéér goed nieuws voor de regime- en poco-vrienden

 

In Karinthië (Oostenrijk) wint de BZO (Jörg Haider) met 45,6%. De socialisten verliezen slechts 10%, dat is zeer goed gewerkt van de kameraden.

De partij van de vorig jaar verongelukte Jörg Haider heeft de deelstaatverkiezingen in Karinthië zondag gewonnen. Zijn Bündnis Zukunft Österreich (BZÖ) krijgt volgens exit polls 45,6 procent van de stemmen, aldus het persbureau APA.

De verkiezingen in de deelstaten Karinthië en Salzburg werden gezien als een test voor de nationale regering van de sociaaldemocratische SPÖ en conservatieve ÖVP onder leiding van kanselier Werner Faymann. Vooral de SPÖ lijkt het slecht te doen. In beide deelstaten verliest de partij flink, aldus de exit polls. In Karintië zou de partij zakken naar 28,6 procent (een minus van 10 procentpunten) en in Salzburg gaat ze terug naar 37, 7 procent, een verlies van 7,7. In de laatste deelstaat zou de SPÖ wel de grootste partij blijven.

Coalitiegenoot ÖVP wint licht in Karinthië en verliest een klein beetje in Salzburg.

Haider kwam in oktober om door een auto-ongeluk. Hij reed te snel en had te veel gedronken. Zijn weduwe Claudia noemde de zege van de BZÖ ‘een teken van erkenning voor mijn echtgenoot en zijn politiek’. Haider leidde Karinthië vele jaren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefeliciteerd Geert : de PVV is de grootste partij van Nederland op 1 maart

 

De PVV is de partij weergegeven met een paarse lijn
Verdere details volgen later


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lentepeiling van Wilders + EHBO Raadgevingen van Jade

 

Azijn : hectoliters, tonnen, vaten, containers, het valt niet aan te slepen om de linkse eencelligen uit Nederland (en doe er die uit politiek Vlaanderen maar bij) mond en ingewanden te laten spoelen.

1 maart, de meteorologische lente en tegelijk de alleerste keer dat in de wekelijkse peilingen van Maurice de Hond, de PVV van Wilders op het erepodium springt met de gouden-blonde palm als de grootste politieke formatie

Het is maar een peiling, dat weten we maar het is psychologisch een belangrijk feit. De aangroei heeft vooral te maken met de kritiek op de multiculturele maatschappij, de uitwassen vandien en de lamentabele laksheid van het beleid. Er wordt nu handig gezwenkt door links Nederland door er op te wijzen, dat velen Wilders steunen omdat hij beknot wordt in zijn vrije meningsuiting.  Dat zal beslist meespelen, maar wie daar de hoofdreden van maakt, verdoezelt de werkelijkheid. Politiek-correcten kunnen nooit overwegen dat zij ongelijk zouden hebben.

Net zoals de sneren die gegeven worden naar de samenstelling van het PVV-electoraat : dat zijn "mensen" die naar de volkse Tros kijken en de Telegraaf lezen ... De minachting van links voor de gewone man en vrouw is puur racisme. Precies dat wat zij de PVV en in Vlaanderen VB verwijten, passen zij zelf toe met een nijdige gretigheid.

Hierna de zetelverdeling van deze laatste peiling vergeleken met de werkelijke bezetting in de huidige Tweede Kamer (de kleinere partijen hebben we niet meegeteld, die blijven plusminus constant) :

PVV 27 ( + 18)

*****

CDA 26 ( - 15) christen-democraten

PVDA 21 ( - 12) socialisten

CU  5 ( - 1 ) bijbelprotestanten

Hierboven : de regeringspartijen, die 52 zetels behalen op de 150 en hun meerderheid kwijt zijn. Hieronder de andere oppositiepartijen :

VVD  17 ( - 4 ) liberalen

SP  16  ( - 9 ) links-socialisten

D 66  19  ( + 16 ) sociaal-liberalen

 ***

.

EHBO Raadgevingen van Jade

.

Stuur DeGucht er op af vooraleer

onze Noorderburen door het bruine lint gaan  
.

Stop Wilders, of wil u nog wat wilders?
Er is daar slechts één enkele staatsman van wereldformaat die kentering kan brengen, één enkel iemand die alle leiders van de wereld samen doet dansen op hetzelfde ritme en met de op elkaar afgestemde zoeterige harmonieuze a-capella klanken van vrede en gezond verstand laat samensmelten... én met onvoorwaardelijk respect voor de wil van de kiezers.
Jawel! Karel De Gucht dus, onze onvolprezen en dikwijls misbegrepen (zoals alle genieën) minister van buitenhu.., pardon, buitengew.., allez verdoemme, ge weet het wel, van niet-altijd-zijn-zaken. Ja, zelfs zijn opvolging staat al vast, mocht de Nederlandse ellende enkele tientallen jaren aanslepen. Zijn tijdelijke vlaagjes van gefrustreerde jaloezie zoals i.v.m Vlaamse huizen, omdat hij als meest geschikte vrijwilliger de plinten niet tricoloor mag schilderen, zijn enkel het bewijs van zijn menselijkheid, van op portefeuillehoogte tot beneden toe. Een kasbon, pardon een kaskraker die man. Als het Fortis,  mag het ook gezegd worden nietwaar?
En nu is het tijd voor mijn paarse pillekes. Doei.

Jade 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cursus : Hoe bestel ik Inch'Allah van Filip Dewinter bij Uitgeverij Egmont ?

 

 

Dit is de kaft van het boek. U kan het bestellen via dit bruggetje of door op de afbeelding hierboven te klikken.

Nu bent u op de thuispagina van de uitgeverij Egmont : neem uw vergrootglas of verrekijker en zoek de afbeelding van het boek op de pagina.  Links onder in het kader van Inch'Allah bevindt zich in een lettertype dat door mieren als behoorlijk leesbaar beschouwd wordt het woord bestellen

Klik op dat woord en er gebeurt niets.  Maar bovenaan rechts staat een mieren-winkelkarretje afgebeeld met in groene mierenlettertjes uw bestelling .  Druk op het winkelkarretje en er opent zich een nieuwe pagina met de details van uw bestelling : 15 euri voor het onvolprezen boek + 2.85 verzendingskosten, u vult de rest keurig in en als de post niet staakt, ontvangt u thuis het boek.

En wat zegt Uitgeverij Egmont nu voor deze mooie handleiding en publiciteit ? 

Niets, want Uitgeverij Egmont geeft boeken uit en geen dankwoorden.

(wij danken wel mevrouw Regus Patoff voor haar technische bijstand) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mugabe was ooit de vriend van onze linkse politici

 

 

Met dank aan Manten

Mugabe viert uitbundig slot van feestweek verjaardag

zaterdag 28 februari 2009 09:55

In zijn land heerst grote hongersnood, maar president Robert Mugabe van Zimbabwe viert feest met tweeduizend flessen champagne, vijfduizend flessen whisky, achtduizend kreeften, vierduizend porties kaviaar en achtduizend dozen Ferrero Rocher chocolaatjes.

Het geld voor zijn verjaardagsfeest in Chinhoyi komt 'van sympathisanten' die 200.000 euro 'doneerden'.

Het evenement markeert het einde van een feestweek, die op 21 februari, de dag dat Mugabe 85 werd, begon.

Een biljet van 100 miljard Zimbabwaanse dollars


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek-correcte feitjes + Aanpassing 9 u 15

 

16-jarige jongeman verdedigt zich tegen 3 brutale agenten in Vilvoorde
 
Een zestienjarige jongeman uit Vilvoorde heeft gisteravond drie agenten van de Vilvoordse politie zwaar toegetakeld. Een van de agenten heeft een gebroken kaak, de andere twee verschillende kneuzingen in het aangezicht. Alledrie zijn ze verschillende dagen werkonbekwaam. Dat meldt het Brusselse parket. De agressieve jongeling is ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Het incident vond gisteravond plaats in het politiecommissariaat, na een controle. Vilvoorde wordt sinds enige tijd geconfronteerd met vandalisme door minderjarigen en omdat buurtbewoners een groepje jongeren hadden zien rondhangen, verwittigden ze de politie. Die kwam poolshoogte nemen en controleerde de jongeren.
Een zestienjarige jongen die zich weerspannig opstelde, werd meegenomen naar het politiecommissariaat voor verhoor. Daar stelde de jongen zich zeer agressief op en ging hij drie agenten te lijf. Die hadden alle moeite van de wereld om hem te overmeesteren en incasseerden daarbij zware klappen. Deze voormiddag werd de jongeman ter beschikking gesteld van het Brusselse parket en dat besliste hem naar de jeugdrechter door te verwijzen.
Bron : HLN
 
***
Onverdraagzame Lijncontroleurs beperken seksuele vrijheid in GENT
 
In Gent heeft een man in de nacht van vrijdag op zaterdag twee controleurs van De Lijn rake klappen gegeven. De man, die in het openbaar masturbeerde op de tram, ging de twee te lijf toen ze een opmerking maakten over zijn gedrag. De slachtoffers zijn door de aanval twee dagen werkonbekwaam. De man wordt dan ook vervolgd voor openbare zedenschennis en het toebrengen van slagen en verwondingen, met werkonbekwaamheid tot gevolg.De dader is geen onbekende voor het gerecht. Hij staat bekend om zijn exhibitionistisch gedrag.
Bron : GvA
 
***
Allochtoonse jongen steekt andere Allochtoonse jongen neer in Aalst  : het is een spijtig misverstand.
 
In Aalst is vrijdagmiddag een 16-jarige jongen van allochtone afkomst neergestoken. De vermoedelijke dader verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter. Het slachtoffer werd na de steekpartij met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Gisteren was hij buiten levensgevaar, maar hij kon nog niet ondervraagd worden.Getuigen konden een goede persoonsbeschrijving geven van de dader. De politie pakte gisteren een 19-jarige Kameroener uit Aalst op nadat hij was herkend op camerabeelden. Over het motief van de steekpartij is nog niets bekend, aldus de krant.
Bron : een Kwaliteitskrant
***
+ AANPASSING 9 u 15
De zestienjarige Vilvoordse jongere die hardhandig aangepakt werd door DRIE politie-agenten is gelukkig onmiddellijk op vrije voeten gesteld door de jeugdrechter.  Er bestaat nog rechtvaardigheid in dit land . Justitie is bemand door rechters die beseffen wat de muticulturele maatschappij van hen verwacht. 
Bron : Het Nieuwsblad
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Marie-Rose Rebel

 

 

Vanwege de lezers en de redactie van Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken jij dat land ? Jan Puimège

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije hoort niet thuis in de Europese Unie : Doei !

 

 

28.02.2009 12.00u - Sinds acht jaar delen de politieke islamisten van de AKP in Turkije de lakens uit. Tijdens deze periode speelde de partij van Erdogan het klaar om toetredingsonderhandelingen met de EU aan te knopen, en tegelijkertijd het islamitische karakter van de Turkse samenleving te versterken. Een en ander vormde voor het populaire Turkse dagblad Hürriyet de aanleiding om een enquête te laten uitvoeren, waarbij een soort stand van zaken wordt opgemaakt van de Turkse ziel. Wie zijn wij? Waar staat het land vandaag? Hoe lang is nog de weg naar een ‘Europeser’ Turkije?

“Redelijk ver”, antwoordt ‘Die Welt’ (24.02.2009) op die laatste vraag. Het Duitse dagblad beroept zich daarvoor op de resultaten van de recente enquête. Daaruit blijkt dat zo’n 70 procent van de Turken aangeeft nooit boeken te lezen. Eenzelfde aantal is van oordeel dat vrouwen slechts buitenshuis mogen werken als ze daarvoor van hun man de toestemming krijgen. Zo’n 57 procent vindt het onzedelijk dat vrouwen, zelfs in volle zomerhitte, kledij dragen die de armen onbedekt laat. Bijna 53 procent is dan weer van mening dat staatsambtenaren een hoofddoek moeten kunnen dragen. Allemaal cijfers die niet bepaald wijzen op een toenadering tot Europa, zoals ‘Die Welt’ terecht opmerkt. De regeringspartij AKP mag zich ondertussen verheugen op een nog groeiende aanhang: niet minder dan 63 procent van de Turkse kiezers spreekt zijn sympathie uit voor de politieke islamisten.

Een en ander bevestigt nog eens dat zich in Turkije sinds de machtsovername door de AKP een
onmiskenbare tendens naar (re)islamisering aftekent. De anti-Westerse grondstroom in de samenleving is aanzienlijk versterkt en ook op internationaal vlak zoekt het land steeds meer toenadering tot landen als Iran en Syrië. Sinds de toetredingsonderhandelingen van start gingen, werd de wetgeving weliswaar gedeeltelijk (!) aan de EU-normen aangepast, maar voor het overige is er in Turkije nog maar weinig dat zich met Europa identificeert. Vier jaar na de start van de toetredingsonderhandelingen is Turkije er allesbehalve ‘Europeser’ op geworden, zoals door sommigen was voorspeld. Wel integendeel: de enige zichtbare evolutie van de voorbije jaren is dat het Klein-Aziatische land steeds meer tot het Midden-Oosten gaat behoren.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer in de maand maart

 

Maart is de eerste maand van de meteorologische lente. Gemiddeld gesproken nemen de dagtemperaturen tamelijk snel toe tijdens deze periode van het jaar: de normale waarden voor de gemiddelde dagtemperatuur in Ukkel liggen rond 3,5°C in het begin en rond 7,5°C op het einde van de maand. De normale maandgemiddelden van de maximumtemperatuur varieren van 10°C in laag- en midden-België tot 4°C op de plateaus. Maxima van rond 20°C kunnen reeds bereikt worden tijdens de tweede helft van de maand: in Ukkel werd het record bereikt op 29 maart 1968 met 24,2°C. De normale maandgemiddelden van de minimumtemperatuur variëren tussen –2 en 2°C naargelang van de plaats. In het begin van de maand kan het nog zeer koud zijn in Ukkel: de minimumtemperatuur bedroeg er –10,4°C op 7 maart 1971. Op het einde van de maand is ook minder strenge vorst nog mogelijk: de laagste temperaturen die in Ukkel werden waargenomen liggen tussen –4 en –6°C. Op de hoogplateaus zakken de temperaturen nog regelmatig tot –10°C gedurende de hele maand: op de Baraque Michel zakte de temperatuur op 6 maart 1971 tot –16,7°C. Datzelfde jaar zakte de temperatuur in Rochefort op 8 maart tot –19,6°C.


Beeld uit de Westhoek

De maand maart is gemiddeld – ondanks de maartse buien – net zoals de maanden februari en april een relatief droge maand: de normale maandtotalen variëren tussen 40 en 105 mm naargelang van de plaats. Voor Ukkel bedraagt deze normale waarde 61,3 mm. De hoogste waarde in dit station bedroeg 138,1 mm (in 1988) en de laagste waarde bedroeg 4,2 mm (in 1993). De neerslagtotalen in 24 uur zijn zelden buitensporig. Toch viel er in Forges (Chimay) in maart 1956 een hoeveelheid van 53 mm in 24 uur.

Sneeuw komt tijdens de maand maart in ons land nog regelmatig voor. In Ukkel komen er gemiddeld tijdens de maand maart 3,2 dagen voor waarop de neerslag geheel of gedeeltelijk uit sneeuw bestaat, maar deze gemiddelde waarde wordt bepaalde jaren ruim overschreden. Zo telden we in 1906 17 sneeuwdagen tijdens de maand maart.

De zonneschijnduur neemt toe en de normale zonneschijnduur bedraagt in Ukkel reeds 120 uur. In 1980 kregen we de somberste maand maart met 47 uren zonneschijn en in 1931 de zonnigste met 206 uur.

Hevige stormen kunnen ook nog voorkomen in deze tijd van het jaar. Zo veroorzaakte de wind veel schade in het hele land op 1 maart 1990. Het was de laatste van een merkwaardige reeks stormen die begon op 25 januari.

Met dank aan het KMI

 


28-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Himmeldonnerwetter ... was ist los mit Europa ?

 

Het Duitse Bundesverfassungsgericht (het grondwettelijk bondshof) in Karlsruhe organiseerde op 10 februari 2009 een tweedaagse hoorzitting over de overeenstemming van het Verdrag van Lissabon met de Deutsche grondwet. 

Hoe komen ze er toe, die hyperpolitiek-correcte Fritzen om een beslissing van hun regering in vraag te stellen ?  Bestaat er soms een onafhankelijke rechtspraak over de Rijn, die niet partijpolitiek geïnfiltreerd is ?  Een justitie die geen telefonische instructies ontvangt van politici die eerste-minister of justitieminister zijn ? 

Besteht so etwas ? Jawohl : Bei uns in Deutschland !

Duitsland heeft van alle EU-landen wellicht de meest onafhankelijke constitutionele toetsing, een mooie erfenis van de na-oorlogse Amerikaanse bezetting. Wij wisten natuurlijk van niets maar het werd ons discreet bevestigd door onze geheime spreekbuis uit hogere justitiële kringen.  Dus niet door onze wijkagent.

Aangezien er te veel bevoegdheden overgeheveld worden van de lidstaten naar Europa, zou het Grondwettelijk Bondshof kunnen uitspreken dat de transfers van deze grondwettelijke Duitse materies naar een ander buitenlands bestuursniveau slechts kunnen gebeuren met een referendum.

Deze zaak wordt met Argusogen gevolgd in alle lidstaten, want het zou betekenen dat naast Ierland, Tsjechië en Polen nu ook het grote en trouwe Deutschland het Lissabonverdrag door het plebs moet laten goedkeuren.

De uitspraak van het grondwettelijk bondshof zou echter ook betekenen dat in andere landen het verzet tegen Lissabon zou heropflakkeren. En dit enkele maanden voor de Euroverkiezingen.

Het wordt tijd voor Napoleon uit Berlare om op te treden.

Ray


Bron : http://euobserver.com/9/27586


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halali, Halalo, uw Platenruiter is hiero ! Нравится ли вам Рахманинова?

 

Нравится ли вам Рахманинова?

Liefste Lezers en Bekoorlijke Lezeressen  van dezen Vooraanstaanden Blog waar Waan & Waarheid om den voorrang strijden, u kan zich nauwelijks mijn ongeduld voorstellen, u vandaag te laten genieten van een van de koningsstukken uit het klassieke concertleven.  Althans wat wij concertleven noemen.  Dat is totaal iets anders dan wat zich afspeelt op drassige weides, in rokerige tenten of holle sportpaleizen, gevuld met joelende en halfdronken herrieschoppers die hoge decibelproducties verwarren met Muziek.  Ieder zijn meug en meer zeggen wij daar niet over. 

Sergei Rachmaninov (1873 - 1943) is een componist die werkte in de geest van de grote Russische Romantiek van de 19de eeuw met Peter Tsjaikovski als grote voorbeeld. Het fragment datwij uitkozen is het tweede Pianoconcert, het slot van de 3de beweging.  Het wordt gespeeld door het BBC Symfonie Orkest onder de directie van Sir Andrew Davis en de solist is de jonge Rus Evgeny Kissin.

Uwen Platenruiter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molenaar in Sprookjesland en Dewinter in Grotemensenland

 


In zijn nieuwe  boek schetst Filip Dewinter eerst de geschiedenis van de islam. Vervolgens geeft hij een overzicht van de islamisering van Europa en toont hij aan hoe de islam, wegens de massa-immigratie en de multicultuur, de snelst groeiende godsdienst van West-Europa is geworden. Het boek bevat tevens een aantal voorstellen om de islamisering tegen te gaan en de islam terug te dringen.

De Gazet van Antwerpen, ocharme,  bloklettert op haar frontpagina vandaag zaterdag : "DEWINTER VERKLAART ISLAM DE OORLOG" en Lex Molenaar heeft een vraaggesprek met de auteur-politicus waarin hij, de stadhuisvriend,  uiteraard opnieuw blijk geeft van zijn naïeve  geloof in de multiculturele maatschappij.  In zijn Standpuntencolumn wrijft Molenaar Dewinter aan dat deze laatste een grote denkfout begaat, door te waarschuwen voor een overheersing in Europa door de islam. Neen, zegt Molenaar, na de conflicten zal er vrede heersen en de brave moslims zulllen de oproerkraaiers het zwijgen opleggen.  Er wordt ook nog eens de compleet ridicule vergelijking aangehaald tussen het katholicisme van de jaren '50 en de huidige islam.  Akkoord dat de vrouwen gediscrimineerd waren maar daar houdt het dan ook mee op. Bompa smeedde geen complotten om onschuldigen te laten ontploffen en zette niet heel de weireld in rep en roer om Dezeke baas te laten spelen.

Lex Molenaar woont in Sprookjesland en hij speelt graag blindemannetje.  Dewinter vertoeft gelukkig in Grotemensenland.

In het kader van de steeds toenemende islamisering van Europa, was Filip Dewinter afgelopen woensdag te gast op een congres van de Oostenrijkse rechts-nationale partij FPÖ,
de onbetwiste overwinnaar van de afgelopen Oostenrijkse verkiezingen. Dewinter hield er een toespraak voor meer dan 2000 aanwezigen, die enthousiast reageerden op zijn oproep om “een Internationale van de Europese rechts-nationale partijen” op poten te zetten, “om het Trojaans paard van de islam buiten te houden.”

De massale opkomst op het Oostenrijkse congres, toont aan dat we met vereende Europese krachten de islamisering en de multicultuur een halt kunnen toeroepen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll ! Poll !! Pol !!! Bij Angeltjes

 

Dankzij de dames en heren van Seniorennet kunnen de bloghouders een opiniepeiling houden.

Wij kunnen van alles vragen en u MOET antwoorden met het beperkt aantal mogelijkheden dat wij u suggereren. Als uw voorkeur-antwoord er niet bijstaat, hebt u gewoon pech en moet u van mening veranderen : dat is pas vrijheid.

Wij kunnen uw antwoorden niet wijzigen. Helaas. Dat moet Seniorennet nog eens op punt stellen, want we gaan hier geen democratie toepassen om resultaten te bekomen die ons niet aanstaan. Er is slechts één waarheid en dat is de onze.

Mochten er onverhoeds ongewenste uitslagen verschijnen, dan verwijderen wij de poll, dat doen de kwaliteitsmedia ook : de peiling verdwijnt, omdat de teller doorgeslagen is of er treedt een "technisch defect" op.  Desnoods steken we de schuld op de VRT, want die weten tenminste wat knoeien is.

Strikt wetenschappelijk onderzoek à-la-Angeltjes. Op onze zin voor subjectiviteit staat geen maat : vanuit het cordon hebben wij van niemand lessen te ontvangen. Capisce ?

De eerste vraag is nogal doorzichtig. We zijn vergeten er "overigen" bij te voegen of "blanco" : wie daar voor gaat, heeft pech.

U gelieve niet meerdere malen een stem uit te brengen, tenzij u bij Digipolis werkt of Janssens heet.

Suggesties voor nieuwe peilingen ?  U laat het maar horen.

Uw democratische, toegewijde en toch vriendelijke redactie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlotjes omgaan met VLOTT

 

 

 
 
 
Gisteren werden wij door enkele vriendelijke maar verontruste VLOTT-ers aangeschreven , dat er weinig aandacht geschonken wordt aan hun partij. Ja, dat weten wij.  Tot 7 juni is Vlaams Belang nog steeds de grootste partij in Vlaanderen op basis van de verkiezingen van 2004  maar qua media-aandacht hangt de partij helemaal onderaan.  Behalve als de broodschrijvers en regime-journalisten hun fantasie en haat de vrije loop laten om vermeende complotten of affaires te verzinnen.  Die vernederende beeldvorming is al jaren aan de gang en hoe meer de sukkelredacties lezers verliezen, hoe meer de fatsoenljke Vlaams-nationalisten aan aanhang winnen.  Het linkse projectclubje van de man met de groene bril en de gesluierde ex-poenpakster van de VRT die goed zijn voor 0,6% van het electoraat,  worden mediatiek verzorgd als waren het heilige ET-ers. 
 
 
VLOTT is een rechtlijnige Vlaams liberale partij bij wie de vrijheid van het individu hoog in aanzien staat.  VLOTT is ook de enige liberale partij die ondubbelzinnig opkomt voor een zelfstandig, republikeins Vlaanderen.   Geen kinderachtig gedoe zoals  "met belgië als het kan maar als het niet kan, is het ook goed", of " de grenzen staan open, daar is niets aan te doen".  Echte liberalen hebben al lang de socialistische Open-VLD verlaten en weten dat Dedecker een groep arrivisten leidt met de meest verscheiden ideologische achtergronden, voor zover er bij een aantal sprake kan zijn van een maatschappelijke visie.  Ruziemakers die in hun respectieve partijen niet aan de bak kwamen en die nu hun twisten voortzetten in de nieuwe groep met als motto "Le parti c'est mon portefeuille".
Er is een ideologisch verschil tussen liberalen en nationalisten, daar doen we niet huichelachtig over maar er is veel meer dat  VLOTT en Vlaams-nationalisme bindt dan wat ons scheidt en wat in de politiek niet mag onderschat worden (denken wij) : de intermenselijke verhoudingen zijn niet weg te cijferen.  Hugo Coveliers kan in kringen van Vlaams Belang rekenen op veel sympathie en steun, ook bij Angeltjes.  Wij hebben trouwens een gedeeld VU-verleden.
 
Wij gaan niet op zoek naar de activiteiten van de kartelpartner van Vlaams Belang : als VLOTT mededelingen of activiteiten heeft, die wij het vermelden waard achten, dan besteden we daar  graag aandacht aan, als we op de hoogte worden gebracht. Met hartelijkheid en vriendschap.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B moet blijven bestaan om Wallonië te onderhouden

 

Le salon de l'automobile

Een nieuw rapport, dat Wallonië vergelijkt met vijftien Europese regio’s met een gelijkaardig industrieel verleden, toont zonneklaar aan dat van het zogenaamde Waalse economisch herstel hoegenaamd geen sprake is. Meer zelfs: in vergelijking met bedoelde regio’s scoort Wallonië ronduit abominabel. “Het Waals Gewest blijft in de schaduw van regio’s zoals Baskenland of Nordrhein-Westfalen (…) De andere regio’s hebben sneller dan Wallonië de weg gevonden naar economische groei, jobcreatie en daling van de werkloosheid”, aldus De Morgen (27.02.2009).

Het feit dat andere, vergelijkbare Europese regio’s – die in tegenstelling tot Wallonië niét konden genieten van de jaarlijkse Vlaamse miljardentransfers! – zich wel succesvol wisten te herstructureren, bevestigt nog eens dat de verklaring voor het Waalse economische verval in Wallonië zelf moet gezocht worden. En die verklaring ligt in de eerste plaats in de PS-staat, een politieke realiteit die men nergens in Europa (meer) terugvindt.

De zogenaamde Waalse economische heropleving – die ook nu weer een fictie blijkt – werd ondertussen al even dikwijls aangekondigd als de ‘vernieuwing’ van de PS. Niet toevallig overigens, want beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De PS lost namelijk geen problemen op, maar houdt ze in stand, aangezien de Waalse socio-economische malaise haar electoraal handelsfonds is.

Wanneer Wallonië ooit enig perspectief wil krijgen op iets anders dan een nationale OCMW-status, zal het echter niet anders kunnen dan komaf maken met ‘l’Etat PS’. Zolang Walllonië en de PS synoniem blijven, zal er van een duurzaam herstel geen sprake zijn. Als de Walen desondanks willen vasthouden aan de PS-staat, is dat natuurlijk hun eigen keuze. Maar dan wel op voorwaarde dat zij hun socialisme voortaan ook zelf bekostigen
.

@ VB

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turken die buiten Turkije kritiek uitoefenen : de cel in !

 

Leyla Zana

Amed, 27 februari 2009 (Rudaw) – De openbare aanklager van het vierde Hogere Criminele Gerechtshof in Amed (Diyarbakir) eist vijf jaar cel voor de uitspraken die Leyla Zana heeft gedaan op een Britse universiteit.

Today’s Zaman

De toespraak die Leyla Zana heeft gehouden tijdens een conferentie op de Londense ‘School of Oriental and African Studies’ (SOAS) is volgens de aanklager strafbaar. Zana zei dat de PKK de “hersenen” van het Koerdische volk is en dat Öcalan het “hart” van het Koerdische volk is. Volgens de OM geeft Zana hiermee aan dat ze geweld ziet als een optie en dat ze dit ook promoot.

Leyla Zana en haar advocaten waren ook aanwezig bij de hoorzitting in het Gerechtshof, haar verweer was: “Ik uitte mijn visie en mening binnen het bestek van de vrijheid van meningsuiting. Ik denk niet dat dit een misdaad is.”

Zana had in 1991 een zetel gewonnen in het Turkse Parlement. Ze deed haar inhuldiging als parlementariër in het Turks en voegde daarna in het Koerdisch toe: "Ik heb deze eed voor het Koerdische en Turkse volk afgelegd". Dit heeft geleid tot haar veroordeling in 1994, ze heeft tot 2004 hiervoor in de gevangenis gezeten.

 @ Rudaw.nl

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!