Angeltjes
04-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag over Inch'Allah ? uit Nederland (www.hetvrijevolk.com)

 

http://www.hetvrijevolk.com/

 

Avondje "Islamofobie"




Lodewijk Nasser        3 maart 2009

Goede morgen,

 

Gisteravond was de boekpresentatie van het boek Inch Allah? De islamisering van Europa van Filip Dewinter in LaRiva in Antwerpen.

 

Hier komt een kort verslag:

Er waren zeker 250 mensen afgekomen op dit avondje "Islamofobie".

Mensen van diverse pluimage, uit werkelijk alle lagen van de bevolking. Het was een avondje Islamofobie omdat Dewinter vindt dat Islamofoob zijn een plicht is voor de Westerse mens.

 

Na een inleidend praatje door de uitgever werd Geert's film FITNA vertoond op groot scherm.

Dat was een bijzonder aangename verrassing.

 

Na de film hield Dewinter een vlammend betoog waarin hij een zwart toekomstbeeld schetste van een geïslamiseerd Europa. Wat er nu gaande is, is volgens Dewinter een sluipend gif wat we toegediend krijgen en hij noemt het de derde islamitische invasie in de geschiedenis van Europa waarbij hij de nadruk legde op het feit dat de islam uit is op wereldheerschappij en dat een gematigde Europese islam een illusie is. 

Dewinter haalde er de slag bij Poitiers en de slag bij Wenen bij om duidelijk te maken hoe Europa deze derde islamitische invasie kan keren.

 

Na het betoog was er de mogelijkheid om het boek te kopen en te laten signeren.

Het boek, net zoals alle boeken van Filip Dewinter, wordt geboycot en is zodoende niet in de reguliere boekhandel in België te koop, het kan via Uitgeverij Egmont worden gekocht.

 

Tijdens een gesprekje van mij met Dewinter pleitte hij sterk voor veel meer samenwerking tussen de PVV en het Vlaams Belang omdat de overeenkomsten tussen beide partijen volgens Dewinter toch veel sterker zijn dan de verschillen. Volgens Dewinter moet er op Europees niveau veel meer eensgezind worden samengewerkt om de islam te stoppen. Verschillen zullen er zeker zijn maar als elke partij het terugdringen van de islam als prioriteit stelt, zou samenwerking zeker mogelijk moeten zijn. Eendracht maakt macht. 

 

Ter afsluiting: Het was een prima bijeenkomst met enthousiast publiek, veel pers en in tegenstelling tot onlangs in Waddinxveen met de PVV, geen tegendemonstraties of andere ongeregeldheden. Geen detectiepoortjes, geen politie, geen fouillering Niks!

We hebben ook nog kennisgemaakt met een aantal bloggers van o.a. Het Vrije Volk.

  

“We moeten de multicultuur stoppen en de superioriteit van onze beschaving durven uitdragen. Europa is een continent van belforten en kathedralen, niet van moskeeën en minaretten.”

 

Boek:

In dit boek beschrijft Dewinter hoe de radicale islam Europa islamiseert en verovert. Tevens wordt in Inch Allah? uitgelegd waarom de islam niet zomaar een godsdienst is maar een gevaarlijke en totalitaire politieke ideologie die haaks staat op de Europese vrijheden, waarden en normen. Terwijl Europa zich in slaap laat wiegen door het multiculturalisme dient de massa-immigratie als het paard van Troje van de islam.

Via de gettostrategie waarbij moslimenclaves in onze grootsteden worden gevormd, creëert de islam bruggenhoofden van waaruit het enige ware geloof wordt gepredikt en verspreid. De radicale islam bewandelt de weg van de bekering, de infiltratie, de agitatie, de intimidatie en desnoods van het geweld om zijn slag thuis te halen. De demografische, culturele en militaire jihad moeten van Europa, Eurabië maken.

De derde islamitische invasie is volop aan de gang. Filip Dewinter duidt aan hoe het tij gekeerd kan worden: in plaats van de multicultuur en de islam te omarmen moet Europa ruggengraat en karakter tonen, de immigratiekraan dichtdraaien, de islam terugdringen en de eigen identiteit opnieuw centraal durven stellen.

 

De Antwerpse lijsttrekker van Vlaams Belang beoordeelt de islam als een roofdier dat de zwakke prooi Europa aanvalt. In zijn boek viseert Filip Dewinter naar eigen zeggen niet de moslims, wel de islam als ideologie. 'De islamisering is een tijdbom', schrijft Dewinter. 'De radicale moslims willen heel Europa onderwerpen. Momenteel beleven we de eerste fase, waarin moslims in alle steden getto's vestigen en verdraagzaamheid veinzen. Dit is het begin van de derde islamitische invasie van Europa, na die van de achtste en de zeventiende eeuw. Alleen gebeurt het nu niet met geweld, maar via immigratie, gezinshereniging en importhuwelijken.'

Dewinter wil de radicalisering afremmen door een streng beleid inzake schotelantennes, internet en andere digitale communicatie. De Vlaamse en lokale overheden moeten strenger zijn bij de erkenning en subsidiëring van moskeeën.

 

***

 

***


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is geen sprake van politieke druk in de Fortis zaak : waar haalt u zoiets ?

 

Altijd maar lachen 

Na het opstappen van de regering-Leterme over de Fortis-affaire is  Stefaan De Clerck gevraagd als minister van Justitie het Fortis-arrest te laten verbreken. Die weigerde op dat regeringsverzoek in te gaan. Zijn voorganger, Jo Vandeurzen, was al zwaar onder druk gezet om als minister van Justitie in te grijpen in de Fortis-rechtszaak.

Artikel 1088 van het Gerechtelijk Wetboek geeft de minister van Justitie de hoogst uitzonderlijke bevoegdheid om een rechtszaak, zelfs nadat alle beroepsmogelijkheden zijn uitgeput, te laten verbreken door het Hof van Cassatie. Dat kan als de rechters hun bevoegdheid zouden hebben overschreden.

Verschillende bronnen bevestigen hoe Jo Vandeurzen net voor de val van de regering-Leterme zwaar onder druk is gezet om het artikel 1088 toe te passen om het Fortis-arrest onderuit te halen. Vandeurzen kreeg onder andere van minister van Financiën Didier Reynders (MR) te horen dat het beter was voor de geloofwaardigheid van de regering én voor de relaties met BNP Paribas dat de minister van Justitie de totstandkoming van het Fortis-arrest zou aanvechten, eerder dan een cassatieberoep door de staatsholding FPIM als betrokken partij in de rechtszaak.

De druk op Vandeurzen was zo groot dat op een bepaald moment is voorgesteld dat hij zijn bevoegdheid als minister van Justitie tijdelijk zou overdragen aan een meer welwillende minister, net als koning Boudewijn in de abortuskwestie. Maar Vandeurzen nam ontslag en de regering-Leterme viel.

Het ziet er gezond uit, niet collega-burgers ?  Wij worden gerold door die bende arrangeurs en profiteurs en dan houden zij vol dat zij de democratie dienen.  Wat een zootje.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is geen nieuws meer : het is koeltoer

 

Twee controleurs (47 en 31 jaar) van De Lijn zijn zondag het slachtoffer geworden van agressie. Ze stapten op aan de Noorderlaan om de vervoersbewijzen op bus 730 te controleren. Op dat moment stapte een 24-jarige jongeman uit de bus en gaf één van de controleurs een stevige duw in een poging de controle te ontlopen. De collega-controleur snelde te hulp, maar raakte zelf gewond. De 47-jarige controleur is drie dagen arbeidsongeschikt. De verdachte ontkent de feiten en beweert het slachtoffer te zijn van racisme. Hij had wel geen geldig vervoersbewijs en is ook geen onbekende voor het parket. Op 19maart moet hij voor de correctionele rechtbank verschijnen

@ Het Nieuwsblad  (nieuwe opmaak)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrouwt u electronisch stemmen ?

 

Vertrouwt u electronisch stemmen ?

http://www.gva.be/

De Gazet van Antwerpen vraagt uw gedacht

Iedereen mag electronisch op een bolletje duwen.

De uitslag wordt berekend bij Digipolis en wordt door

Linda de Win kenbaar gemaakt (met enige vertraging) vanuit

het stadhuis op de Grote Markt

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een boodschap, een advertentie, publiciteit ? KIJKEN !

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de EU zot geworden ? door Frank Vanhecke

 

Enkele maanden geleden werd het aantal werklozen in de Europese Unie geraamd op 20 miljoen mensen. We mogen er jammer genoeg van uitgaan dat de economische crisis inmiddels dag na dag dat cijfer op dramatische wijze de hoogte injaagt. Maar voor de Europese Unie zijn er blijkbaar nog geen werklozen genoeg.

Voormalig Eurocommissaris Frattini (geen kleine garnaal, eurocraat pur sang, vice-voorzitter van de Europese Commissie, bevoegd voor justitie, veiligheid en samenwerking) liet zich nog niet zo lang geleden opmerken met het hoogst officiële standpunt dat Europa de grenzen moet openstellen voor op zijn minst 20 miljoen "nieuwe" vreemdelingen - per toeval maar wel veelbetekenend het aantal EU-werklozen. We hebben blijkbaar nog geen werklozen, milieuproblemen, files en dichtstbevolkte landen ter wereld genoeg.

.

mali-crowd

.
 En dus gaat de EU actief op zoek naar nieuwe immigranten. In West-Afrika bijvoorbeeld waar in landen als Mali, Senegal en Mauritania EU-centra worden opgericht om nieuwe immigranten te lokken - de kosten worden betaald door Europees geld voor ontwikkelingssamenwerking, uw en mijn belastinggeld dus. Op dit ogenblik besteedde de EU reeds ongeveer 25 miljoen euro om nieuwe Afrikaanse immigranten aan te trekken. De diensten van Euro-commissaris Louis Michel melden triomfantelijk dat wellicht "tienduizenden Afrikanen" van de diensten van de Europese Commissie zullen gebruik maken om wettig Europa binnen te geraken.

Ik stelde daarover een aantal parlementaire vragen en val van de ene verbazing in de andere. In Mali bijvoorbeeld werd 10 miljoen euro geïnvesteerd in zo'n recruteringscentrum, en daarnaast begroot men nog eens 2 miljoen euro werkingskosten voor de eerste jaren. Iedereen weet nochtans dat er méér Malinese dokters in Frankrijk verblijven dan in heel Mali, maar voor de EU volstaat dat blijkbaar nog niet.

Is de EU zot geworden? In elk geval: de officiële Europese Unie is gewoon géén Europees project meer, heeft niets meer te zien met het idealistische project dat moest dienen voor welvaart door samenwerking en vrede tussen de Europese volkeren.

.

 http://frankvanheckevb.skynetblogs.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeersbord in Arabië

 

 


03-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo doet men het in Noord-Brabant (NL)

 

Ayoub el Maleky na zijn arrestatie. Volgens advocaat Menno Buntsma is buitenproportioneel geweld toegepast bij de aanhouding van zijn cliënt, afgelopen zaterdag. Reden voor Buntsma om een klacht in te dienen tegen het arrestatieteam. Het parket in Utrecht heeft de klacht in behandeling genomen.
 

BREDA - Ajoub el M., is na zijn ontsnapping uit het ziekenhuis in Breda, doorgegaan met het plegen van overvallen. Volgens justitie heeft de Bredanaar nog zes tot acht overvallen gepleegd in de omgeving van Utrecht en Nieuwegein. De verdachte werd afgelopen zaterdag opgepakt in Utrecht. Bij de arrestatie van de Bredase verdachte Ayoub El M. werd "buitenproportioneel geweld" gebruikt. Zijn advocaat Menno Buntsma heeft daarom een klacht ingediend bij het justitie tegen de betrokken agenten. El M. werd in Utrecht opgepakt, omdat hij verdacht wordt van woningovervallen. Bij zijn arrestatie zou zijn gezicht zijn toegetakeld en is hij zo hard in zijn buik geschopt dat zijn endeldarm gedeeltelijk naar buiten kwam. Hij zou ook nog zijn nagetrapt in de arrestantenwagen, terwijl hij al geboeid was. Of El M. inwendig letsel is opgelopen is nog niet bekend. De verdachte ontsnapte op 15 januari aan zijn gevangenschap. Ondanks handboeien en een speciale riem met broekstok wist hij te ontsnappen toen de politie hem vanwege een gebroken pols naar het Amphia Ziekenhuis had gebracht. De politie werkte sinds zijn ontsnapping met een team van twaalf rechercheurs aan de zaak. De politie kwam de Bredanaar tijdens het onderzoek op het spoor.

@ Omroep Brabant 

Foto's : B/N De Stem

***

Wij pleiten er niet voor dat opgepakte misdadigers worden afgeslagen bij hun arrestatie.  We weten evenmin in welke omstandigheden de arrestatie verlopen is, maar Noord-Brabant (boven de provincie Antwerpen) kent al jaren een plaag van inbraken en geweldplegingen, zodat uiteindelijk een aantal gemeentes de handen in mekaar hebben geslagen om gezamenlijk politioneel op te treden.  De man hierboven is aangehouden in Utrecht. 

We hebben hier weer eens te maken met de gevolgen van de verrijkende diversiteit waar best niet over gepraat wordt. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee prachtjournalisten over Philippe l'Hiver

 

Wij zijn opgeveerd van blijdschap,  nadat we in de Hoge Kwaliteitskranten, de Standaard en de Morgen, twee onthullende artikelen hebben gelezen van de hand en uit de geest van Marc Reynebeau en Tom Cochez.  Beiden nemen  het schandboek van Philippe l'Hiver  over de islamisering van Europa onder de loep   : recht in de roos, recht voor zijn raap, knallen tegen de ballen.  Schitterende, onafhankelijke journalistiek en beide getalenteerde heren zijn aan mekaar gewaagd.  Zouden ze ook fysieke gelijkenissen vertonen ?  Het zou ons niets verbazen.
 
De Heer Cochez is weliswaar reporter van beroep maar hij beoefent het vak van infiltrant-spion uit.  Zijn redactie heeft hem opgedragen bij Vlaams Belang binnen te dringen tot in de hoogste partijregionen en zo alle complotten en affaires te onthullen.  Ze zijn al jàren radeloos in die partij, omdat niemand weet wie nu eigenlijk Tom Cochez is.  Er werd een hele tijd van uit gegaan dat het Filip de Man was, omdat die zich tot de islam heeft bekeerd, maar De Man heeft gezworen bij de baard van de Profeet dat hij nooit zal liegen tegen Ongelovigen. Dat was een doodlopend spoor. Volgens recente geruchten zou Bruno Valkeniers eigenlijk Tom Cochez zijn, maar daar zeggen we eerlijk bij, zoals u ons kent, dat we enige twijfel koesteren. 
 
Alleszins, Cochez is een schrijvende ster die de waarheid en niets dan de waarheid verkondigt.  In de voorwaardelijke wijze en met de nodige assumpties en veel hoop dat  zijn fantastische verhalen ooit waarheid mogen worden.   Onderzoeksjournalistiek, hét kwaliteitsmerk van de Morgen/Het Laatste Nieuws die bovendien de beste pennen van Vlaanderen bezit, zoals deze van Hugo Concentratiecamps.  
 
Over de Heer Reynebeau is vriend en vijand het eens : de man schrijft zoals hij eruit ziet. Prachtig.  Zonder argumenten, maar dat hoeft niet in een krant die vooral dient om tussen de middag mee te showen en 's avonds de afvalgroenten in te versjouwen.  "Geen argumenten" is de stelling van de marketeer-hoofdredacteur : "Eigen mening eerst".  Het is in orde, zegt Reynebeau. En hij knalt er op los. Gelukkig zoals we allen weten, is mikken niet zijn sterkste kant.
 
Wat zijn wij toch een gezegend landje, nietwaar met zulke Prachtjournalisten ?  Laten we hopen dat de Vlaamse Gemeenschap vlug een deel van onze belastinggelden moge gebruiken om de heren financieel bij te springen, zodat ze nog lang de Vrije Meningsuiting mogen beoefenen.
.
Ray
 .
PS :
Een Tip voor de onderzoeksjournalisten Cochez en Reynebeau : u heeft ongetwijfeld uw licht al opgestoken bij de onafhankelijke volksvertegenwoordiger Luc Sevenhans ?  Wij kunnen u verklappen dat deze charismatische persoonlijkheid met een eigen lijst zal opkomen in Kinshasa als daar ooit nog verkiezingen georganiseerd worden.  "Nu ik Groot geworden ben dankzij het Vlaams Belang, ga ik de Congo bevrijden. Vanuit Brasschaat".  Luc, ge zijt altijd een zwart manneke geweest, volgens uw tegenstanders.   In de Congo zijt ge op uw plaats.
.
 
PS na de PS : om weer eens alle misverstanden uit te sluiten : de tekst hierboven en de daarin aangehaalde feiten zijn satririsch bedoeld. De Man is dus géén moslim. Valkeniers is géén infiltrant en Cochez en Reynebau zijn géén volwaardige Prachtjournalisten maar haatbollen. Sevenhans is  wel een zwart manneke.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grondwettelijk Hof Duitsland wijst stemcomputers af : ongrondwettelijk

 

 

Het Grondwettelijk Hof van Duitsland heeft beslist dat het gebruik van stemcomputers tijdens de verkiezingen van 2005 niet overeenstemt met de grondwet.

De kiezers, die niet geacht worden over computerkennis te beschikken, hebben niet de kans gehad na te gaan of hun uitgebrachte stem juist geregistreerd werd.  Het gebruik van stemcomputers is ongrondwettelijk besluit het Hof. Verdere details in de taal van Schiller, Goethe en Dolf vindt u hieronder.

@ Die Welt

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals LDD zouden wij graag meer immigranten willen aub : het is om de toekomst veilig te stellen

 

 

03.03.2009 15.03u - Naar aanleiding van de grootschalige protesten van Britse arbeiders die betoogden onder de slogan “British jobs for British workers,” verstrakte de Britse minister van Binnenlandse Zaken onlangs de immigratievoorwaarden. De nieuwe wetgeving bepaalt bijvoorbeeld dat van de niet-EU-burgers die willen immigreren naar Groot-Brittannië zonder dat ze er op voorhand een job hebben kunnen vastleggen, enkel houders van een master-diploma (universitaire graad) het land binnenmogen.

De Britse Conservatieven vonden toen al dat dat voorstel niet verregaand genoeg was, en pleitten ondermeer voor een vastgelegde limiet van het aantal jaarlijks toegelaten immigranten. Uit een recente bevraging van de Britse bevolking is gebleken dat zowel aanhangers van het linkse Labour als van de Conservatieven immigratie als het grootste hedendaagse probleem beschouwen. Een meerderheid van de Britten wil dan ook een Conservatieve regering die de immigratie drastisch moet inperken. Dit hoeft niet te verbazen: “Immigratiecijfers tonen aan dat één op negen van de inwoners van Groot-Brittannië elders geboren is (…) In 2008 woonden er in Groot-Brittannië 6,5 miljoen mensen die elders geboren waren. Dit zijn er 290.000 meer dan het jaar ervoor en 1,2 miljoen meer dan in 2004,” zo schrijft de Daily Telegraph (26/02/09).

Nog volgens de krant, zouden de Britse Conservatieven met voorsprong de grootste partij worden. Niet alleen omwille van de standpunten inzake immigratie, maar ook omdat steeds meer mensen zich terecht Euro-kritisch opstellen.

In Groot-Brittannië lijkt men, onder druk van de bevolking, op de goede weg om het immigratiebeleid drastisch om te vormen. In dit land valt daar echter niets van te merken. Integendeel,
partijen zoals CD&V, Open VLD en Lijst Dedecker houden onverwijld vast aan hun pleidooi voor meer ‘economische migratie’

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter in nederlands dagblad De Pers

 

Filip Dewinter in interview met Nederlands dagblad De Pers van gisteren:
 
"Dedecker steekt een mes in de rug van rechts-Vlaanderen"
 
"Dedecker is het schoothondje dat tegen de benen van de traditionele partijen pist. Ik, de pitbull die in hun kuiten bijt"
 
 
In een interview met het Nederlandse dagblad De Pers haalt Filip Dewinter scherp uit naar Jean-Marie Dedecker die hij verwijt een mes in de rug van rechts Vlaanderen te planten door een coalitie te willen vormen met Open-vld en CD&V. "Dedecker blijkt zo een objectieve bondgenoot van het cordon sanitaire te zijn geworden", aldus Filip Dewinter.
 
LDD light versie van VB
 
"Lijst Dedecker is geboren als protestpartij, een soort light versie van het Vlaams Belang. Maar ze pleit nu voor open immigratie, voor legalisering van drugs, verzet zich niet tegen de islamisering en pleit zelfs voor het behoud van België. We hopen dat de kiezer voor het origineel gaat".
 
Dedecker enkel in ministerpost geïnteresseerd
 
"Met zijn keuze voor de liberalen en christendemocraten steekt Dedecker een mes in de rug van rechts Vlaanderen. Het gaat hem stemmen kosten, maar niet voldoende om zijn elan te breken. Hij loopt tegen de zestig en wil cashen. Een auto met chauffeur, daar is het hem om te doen".
 
Het schoothondje en de pitbull
 
"Dedecker is het schoothondje dat tegen de benen van de traditionele partijen pist. Ik ben de pitbull die in hun kuiten bijt. Ik ben rechtlijnig en principieel. Ik ben nooit van partij veranderd. Nooit anders gestemd van mijn 21ste tot mijn 46ste. What you see is what you get. Ik heb een open politiek doel en dat is om Vlaanderen naar onafhankelijkheid te leiden. Als we maar lang genoeg op dezelfde spijker slaan, lukt het".
 
Het volledige interview kan u lezen via dit bruggetje.
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inch'Allah ? van Filip Dewinter : recht in de roos !

 

Persconferentie boekvoorstelling

Wij hebben het boek in ons bezit : het is een mooie uitgave geworden van Egmont op 229 pagina's, gedrukt in een vlotte letter, opgedeeld in 6 hoofdstukken.  Een groenige kaft met felgroene reliëfdruk in heftig rood Inch'Allah ? : de Groenplaats van Antwerpen met op de achtergrond de kathedraal en op de voorgrond biddende moslims, op wie de elegante versteende Rubens toekijkt : "Zijn ze daar terug ?"

De belangstelling voor dit boek is zeer groot.  De geschreven media, de televisie, ook uit het buitenland zijn niet blind noch doof ditmaal voor een behoorlijk bestudeerde en uitgewerkte visie van een expert op de islamisering van Europa.  Men zal er alles aan doen om de argumenten en de analyses die Filip aandraagt, van de tafel te vegen, maar men kan de bevolking niet massaal blijven voorliegen. Als de keuken in brand staat, moeten politie en brandweer u niet sussen door te zeggen : "Het is niets, ga maar in de living zitten".

Een van de opmerkelijke feiten bij de uitgave van dit boek werd door Karim van Overmeire, de verantwoordelijke van Uitgeverij Egmont, geformuleerd.  Het publiek zal dit boek, dat zo druk besproken wordt, niet vinden in de Standaardboekhandel, bij Fnac of bij andere grote winkelketens.  Die passen een "literair cordon" toe op Uitgeverij Egmont in het verlengde van de beslissing door boek.be die Egmont weigeren op te nemen bij de erkende Vlaamse uitgeverijen.

Dit zijn telkens de dames en heren die met hun zelfingenomen tronies zich op de borst kloppen als de representanten van de enige en echte democratie.

Wie zich vandaag ook haast om tot de club van de Grote Democraten te behoren, is Bart Dewever, de tweede slimste mensch van de weireld.  In Gazet van Antwerpen roept Bart, dat de N-VA al jaren het voortouw genomen heeft in het debat over identiteit en burgerschap. Het is geen discussie over uitsluiting maar over hoe mensen kunnen participeren aan onze samenleving.

Bart Dewever is een kampioen in het formuleren van zijn eigen uitvluchten en hij neemt voortdurend zijn wensen en dromen voor werkelijkheid.  Dat heeft hij ondermeer jaren volgehouden met zijn kartelformule waarmede hij belgië zou laten verdampen (zijn eigen woorden) tot hij platgedrukt en murwgeklopt in de touwen hing en uit de ring sprong.  Dan was hij plots de herboren Messias van de Vlaamse zelfstandigheid en ongehinderd door gêne over zijn collaboratie ontpopte hij zich tot de woordvoerder van het Nieuwe Gelijk. De uitvinder van zowat Alles.

Met het huidige debat over de islamisering herneemt hij de platte truc over de "uitsluiting" die Vlaams Belang toepast.  Pardon ? Welke uitsluiting ?  Als iemand uitgesloten is van participatie aan het beleid, is het Vlaams Belang zelf.  

Bart Dewever is een theaterfiguur, een slecht acteur die de rol vertolkt van een norse grapjas, iemand die zijn politieke boodschappen ronddraagt als de Koning van de Vogelenmarkt. Ik zou doodgraag andere zaken schrijven over Bart Dewever, want Vlaanderen is niet gebaat met de huidige situatie.  

De N-VA wil vooral overeind blijven door zoveel mogelijk te stampen in de richting van Vlaams Belang; die tactiek beoefent Bart Dewever al jaren om zich overeind te houden.  Hij is niet alleen een norse grapjas, maar hij heeft een slecht karakter.

De vraag is altijd : is Vlaanderen hier mee gebaat ?

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persvrijheid onder zware druk in Turkije

 

Hier zal u niet veel over lezen in de kwaliteitspers : dit zijn geluiden die men best verzwijgt

 

Persvrijheid onder zware druk in Turkije

Dinsdag 03 maart 2009 | Atilla Ipek

Toen de conservatieve partij AKPartij in 2002 de verkiezingen won in Turkije, vroegen veel mensen zowel in de EU als in Turkije zich af of de AKPartij een geheime agenda had. Uiteraard bleef Recep Tayyip Erdogan, de leider van de AKPartij en de Minister President ontkennen en gaf aan voor democratie en verwestering te zijn zoals Ataturk de oprichter van modern Turkije had aangegeven.

beeld/2009/03/images.jpg - AKP

EU toenadering
Sindsdien zijn er in Turkije veel wetten aangenomen om de verdere democratisering voort te zetten. Zoals afschaffen van de doodstraf en meer vrijheden voor minderheden. Nog recent is er bijvoorbeeld een staatzender opgericht (TRT6) die in de Koerdische taal uitzendt, wat vroeger simpelweg een reden was om de gevangenis in te gaan. Alhoewel men denkt dat dit een tegenzet was om de nationalistische Koerdische satellietzenders tegen te gaan, (want in de andere staatszenders is het Koerdisch nog altijd taboe) is dit overgebracht als democratisering wat door de EU met veel lof is ontvangen.

Overal AKP-gezind beleid en bestuurders
Tegelijkertijd wijzen andere gebeurtenissen in Turkije erop dat de AKPartij misschien toch een eigen agenda voert. Zo zijn belangrijke posities binnen het centrale orgaan van universiteiten (YOK) en de rectoren van universiteiten vervangen door AKP gezinde rectoren, terwijl in de meeste gevallen de universiteiten zelf een andere persoon naar voren hadden geschoven. Zo had bijvoorbeeld de Dokuz Eylul Universiteit met 47% prof. dr. Sedef Gidener aanbevolen. Maar president Gul heeft prof. dr. Mehmet Füzün gekozen die slechts 15% van de stemmen had gekregen van zijn collega’s. Ook is de familiearts van Tayyip Erdogan en vurig tegenstander van het verbod op het hoofddoek, dhr. Yunus Soylet gekozen tot de rector van Istanbul Universiteit i.p.v. Ali Akyuz die door collega’s was aanbevolen. President Gul (een ex AKP lid en ex-minister) heeft in vergelijkbaren gevallen meestal de 'eigen' mensen gekozen tot rector. Deze mensen zijn voor het afschaffen van het verbod op de hoofddoek op universiteiten.

Guantanamo-achtige taferelen in OM onderzoek
Terwijl er steeds meer belangrijke posities door de partijgenoten ingenomen worden, worden tegengeluiden steeds meer onderdrukt. Al bijna twee jaar lang is er een onderzoek gaande naar een vermeende voorbereiding voor coup door enkele ex generaals (Ergenekon). In het kader van dit onderzoek heeft het OM invloedrijke intellectuelen, journalisten, schrijvers, politicus, zakenmannen, zelfs kerkbestuurders in bewaring gezet en sommige mensen werden maandenlang zonder officiële aanklacht vastgehouden en vervolgens vrijgelaten vanwege een slechte gezondheid.
Één ding hebben deze personen gemeen: ze zijn anti AKP. Men denkt dan in Turkije dat een kleine groep die wellicht een coupe wilde plegen, misbruikt wordt om alle anti AKP geluiden de mond te snoeren.

Media worden monddood gemaakt
Ook de media wordt in Turkije langzamerhand overgenomen door kameraden van AKP. Zo is de tweede grootste mediagroep (Sabah+ATV) in handen gevallen van de Calik Groep waar de schoonzon van Recep Tayyip Erdogan de CEO is. Net als de felle Anti AKP zender KanalTurk die is overgenomen door Koza Holding van Akin Ipek, een AKP gezinde zakenman.

Toch is het grootste mediaconcern in Turkije (Dogan Media Groep) nog altijd 'onafhankelijk' en blijft zij ook het nieuws publiceren, wat niet gunstig is voor de AKP.
Dogan Media kranten en tv zenders hebben een tijd geleden aandacht besteed aan de miljoenencorruptie in Istanbul waarbij de gemeente het bestemmingsplan had gewijzigd waardoor een stukje grond goed bruikbaar werd voor een groot concern. De contactpersoon hiervan was Saban Disli, een hooggeplaatste partijgenoot. Hij verdiende hiermee veel geld en moest aftreden. Dezelfde kranten en tv stations hebben er ook voor gezorgd dat een CHP lid Mehmet Sevigen het veld moest ruimen bij een vergelijkbare zelfverrijking.

Kranten kopten ook deze week dat de minister van Justitie, Mehmet Ali Sahin de stemmers er op gewezen had bij de verkiezingscampagne dat hun burgemeesters niets voor elkaar zouden krijgen bij de regering als een niet AKP burgemeester zou worden gekozen.

Ook het grote corruptie schandaal in Duitsland is Dogan Media niet ontgaan. Een aantal Islamitische Organisaties miljoenen euro's verzamelden voor hoge rentes wat vervolgens doorgesluisd bleek naar de stichting Deniz Feneri. die vervolgens banden had met Kanal 7 (ook een AKP gezinde tv zender) en die op zijn beurt met AKP. De rechter in Duitsland heeft hoge boetes uitgedeeld. Maar dit dossier is in Turkije aanvankelijk niet opgevraagd door het Turkse OM. Het is echter door de kranten en tv van Dogan Media uitgebreid verslagen en heeft ertoe geleid tot dat het dossier uit Duitsland uiteindelijk toch nog opgevraagd is door het Turkse OM.

Oproep tot boycot door Minister President
ErdoganMinister President Recep Tayyip Erdogan toonde weinig begrip voor de kritiek en deed openlijk een oproep tijdens de verkiezingscampagne om de kranten van Dogan Media niet te lezen en te boycotten. Hij heeft de oproep vaker herhaald tijdens zijn verkiezingstour. Hij kleineerde de columnisten van deze kranten door aan te geven dat deze mensen honden in huis hebben en 'met de honden samen in een bed zouden slapen'.

De laatste ontwikkeling is dat Dogan Media en een belastingboete kreeg van 826 miljoen lira (c.a. 400 miljoen euro) nadat het concern door 40 belastingcontrollers 11 maanden lang gecontroleerd werd op de afgelopen 5 jaar. Nu wordt gevreesd dat het grootste media concern in Turkije - die niet door de AKP gecontroleerd wordt - een faillissement wordt afgedwongen. Buitenlandse media schrijven over de 'wraak van AKP'. Zo heeft Die Welt voorspeld dat in Turkije binnenkort geen mediaorganisaties meer te bekennen zullen zijn die de regering bekritiseren. The Wall Street Journal heeft een gelijkenis getrokken met Poetin die kritische mediagroepen monddood willen maken.

Het meest opmerkelijke is dat vanuit de EU niets is vernomen. Joost Lagendijk, de Europarlementariër die de ontwikkelingen in Turkije op de voet volgt, en meestal snel reageert op ontwikkelingen als die niet stroken met het lidmaatschap van Turkije (Cyprus, mensenrechten, persvrijheid, minderheden) nog niet is ingegaan op deze recente ontwikkelingen.
Gezien de opsomming van deze ontwikkelingen lijkt het erop dat AKP niet staat voor de democratisering in Turkije maar gebruik maakt van de democratie als het even uitkomt. De vraag is niet OF AKP een geheime agenda heeft , maar WAT die agenda inhoudt.

http://www.wereldjournalisten.nl:80/artikel/2009/03/03/persvrijheid_onder_zware_druk_in_turkije/

***

NvdR : Joost Lagendijk is een Groen-Linkser die intussen is gehuwd met een Turkse en die helemaal opgenomen is in de koeltoer aldaar.  Dat zo iemand de EU kan vertegenwoordigen als onafhankelijk controleur om de vooruitgang van het toetredingsdossier te evalueren is een giller. Alsof Dutroux nachtsurveillant zou worden in een meisjespensionaat.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een meteoor bij klaarlichte dag

 

Boven de Grand Tetons in Wyoming kon men bij klaarlichte dag een meteoor zien voorbijrazen. Dit is in de omgeving van Yellowstone Park en een van de ankerplaatsen waar William Cody alias Buffalo Bill graag verbleef.  Als de mensheid van de planeet verdwenen is, blijven er alleszins mooie landschappen over . Misschien loont het dan de moeite even te komen piepen .

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus

 

Over de veroordeling in kortgeding van Vlaams Belang inzake het auteursrecht van een gepubliceerde foto in een verkiezingskrant :

In de recentste aflevering van de Juristenkrant schrijft Professor Dirk Voorhoof over het verspreidingsverbod dat het Vlaams Belang onlangs opliep van de VL-krant omwille van het gebruik van de foto "Dishes" van Till NOWAK (www.framebox.de): het torengebouw dat overwoekerd wordt door satellietschotels.

Hij stelt vast dat de Brusselse kortgedingrechter "bijzonder voortvarend" een verspreidingsverbod heeft opgelegd, en besluit "De juridische bokshandschoen van het kort geding in mediazaken trof dus dit keer het Vlaams Belang".

Zo hoort u het ook eens van een ander.

 




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meester Mohammed Enaït

 

 

De man rechts is advocaat, meester Mohammed Enaït, lid van de Rotterdamse balie.  Het is gebruikelijk dat advocaten opstaan als de rechter de zaal binnenkomt, maar meester Enaït weigert dat. Deze blijk van traditie en respect strookt niet met zijn geloofsovertuiging en desnoods zal hij zich wenden tot het Europees Hof van de Rechten van de Mens.

 Zo : Volgende zaak !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Stijl over Inch'Allah ? van Filip Dewinter

 

Lees de commentaren op de webstek van onze Nederlandse collega's  en de meer dan 350 lezersreacties  over het nieuwe boek van Filip Dewinter. Klik op onderstaande roze tekst :

http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2009/03/koran_is_license_to_kill.html

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Manten : overvolle gevangenissen

 

 


02-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar een positief geluid ? Bij Angeltjes luiden de vrolijke klokken

 

Herover het Vertrouwen door Martine Hafkamp

De wereldeconomie staat er niet rooskleurig voor, dat is genoegzaam bekend. Omdat mensen, banken en bedrijven onzekerder worden over hun (economische) toestand neemt de vraag af en zijn kredieten schaars geworden.

In plaats van groei hebben we te maken met krimp. Zo kreeg het Centraal Planbureau onlangs de ondankbare taak de Nederlandse burgers te vertellen dat het voor dit jaar rekening houdt met een krimp van de Nederlandse economie van 3,5 procent. Ook loopt de werkloosheid fors op en dalen de huizenprijzen.

Naar mijn smaak wordt er wel heel veel slecht nieuws over ons uitgestort en wordt er weinig gerelativeerd. De aankondigingen van massaontslagen vliegen ons om de oren. Toch is de situatie veel minder negatief als je erin slaagt om aan het werk te blijven.

Het is eigenlijk niets anders dan de vraag of het glas half leeg is of half vol. De economische bomen zullen de komende tijd niet tot in de hemel groeien, maar er zijn nog genoeg ondernemingen die in staat zijn een gezonde positieve inkomstenstroom te genereren.

Natuurlijk, er moet in veel bedrijfstakken en sectoren gesaneerd worden. Bedrijven moeten zich aanpassen aan het veranderde economische klimaat en de gewijzigde vooruitzichten. Daar staat echter tegenover dat dit ook weer nieuwe kansen biedt.

Hoe moeilijk het ook lijkt, er moet in ieders gedachten meer aandacht komen voor de positieve punten. Anders lopen we het risico dat de patiënt volledig apathisch wordt en niets meer zal doen om de zaken te verbeteren, omdat hij net te horen heeft gekregen dat hij door z’n slechte leefgewoonten onherroepelijk zal doodgaan.

Beter is het te stellen dat de wereldeconomie er als patiënt slecht aan toe is, maar dat er wel degelijk kans is op herstel. Dat is een veel positievere toonzetting en dat motiveert een ieder om zijn gedrag aan te passen.

***

Tot hier een fragment uit een beursartikel bij Beursduivel.

Als het stuk er u niet bovenophaalt, dan wellicht de foto van het stuk Hafkamp ?

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!