Angeltjes
09-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egypte : een flink progressief land


Het Egyptische "parlement" heeft na woelige debatten beslist dat vrouwenbesnijdenis niet langer toegelaten is. Wie nog verslaafd is aan clitoris-knippen kan tot twee jaar in de cel zuchten of 5000 Egyptische ponden neertellen.

De Moslimbroederschap, de grootste oppositiepartij in het land, beweert dat 'niets in de islam de besnijdenis verbiedt'. Ook betoogden voorstanders van vrouwenbesnijdenis dat de praktijk nodig is, om de eerbaarheid van de vrouw te beschermen.

'Bij medische noodzaak' is vrouwenbesnijdenis nog wel toegestaan.

Dokter ?  Geeft u eens een medische noodzaak op ?  

De vereniging "Knipt hem weg, dan is ons probleem ook weg" betreurt uitermate de onmannelijke beslissing van het Verradersland Egypte, net nu  een akkoord in de maak was om de  Westerse ziekenkassen deze ingreep te laten terugbetalen.

Fats, uw medische redacteur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een afgrijselijke moord op een 15-jarige jongen uit Glasgow



Kriss Donald, een tengere 15-jarige scholier is op 14 maart 2004 opgepakt in de straten van Pollockshields, Glasgow.  Zijn ontvoerders waren  Britse moslims van Pakistaanse oorsprong die weerwraak wilden nemen op een blanke man - om het even welke blanke- naar aanleiding van een vechtpartij die ze hadden meegemaakt tijdens het voorafgaande weekeinde.  Ze reden uren rond met Kriss terwijl ze hem op de grond hielden in hun auto en hem pijnigden. Ze brachten hem uiteindelijk naar een braakliggend stuk grond waar hij werd afgemaakt.  Voor hij het leven liet, werd hij verbrand met sigaretten, gecastreerd, zijn ogen werden uitgehaald en hij kreeg veertien messteken. Met benzine overgoten, werd hij levend in brand gestoken. Hij kon nog enkele meters over de grond kruipen, vooraleer hij genadevol de geest gaf.

De onmensen werden levenslang veroordeeld voor de racistische moord op een onschuldige jongen uit Glasgow.

U had over  dit ijselijke verhaal, dat wij met tegenzin brengen, natuurlijk uitgebreid gelezen in onze onvolprezen media, indien blanke mannen een jonge moslim op deze manier hadden omgebracht.


08-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit genoeg


Toryleider Europarlement stapt op na fraude

De voorzitter van de Britse Conservatieve partij in het Europees Parlement heeft gisteren zijn ontslag ingediend nadat hij had bekend parlementaire betalingsregels te hebben overtreden.

Giles Chichester betaalde als Europarlementariër honderdenduizenden ponden aan een bedrijf waarvan hij zelf directeur was en waar hij op de loonlijst stond. Chichester zegt dat het om „een technische fout” gaat maar dat hij altijd „in goed vertrouwen” heeft gehandeld.

Chichesters aftreden volgt op vragen van Torypartijleider David Cameron.

@ NRC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Milquet over haar Eerste Minister



De Franstalige Minister Milquet over haar Vlaamse Eerste-Minister :

" De populariteitsval in een VLAAMSE opiniepeiling is wellicht een goed teken.  Dit zou betekenen dat Yves Leterme bezig is zich te hullen in een federaal kostuum"



@ la libre belgique


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan de heer Servais Verherstraeten


Geachte Heer Servais Verherstraeten,

Wij hebben niet de gewoonte ons rechtstreeks tot de verkozenen des volks te richten, zeker niet als ze behoren tot een politieke formatie die niet in onze bovenste schuif ligt.

U bent na uw partijgenoot, Bart Dewever, de tweede uitzondering op deze regel en wij maken u deelachtig aan onze verbazing, omtrent uw gewaardeerde optreden in de Zevende Dag van 8 juni.

Fractievoorzitter zijn van de regeringspartij die de premier levert, na 8 jaar in de oppositie vertoefd te hebben, zou een feestelijk gebeuren moeten zijn.  U heeft trouwens de allure van een ceremoniemeester die met distinctie hooggeplaatst bezoek aankondigt en u bent een hoffelijk man.   Jammer dat naast u, de op elk feest onvermijdelijke morsige oom zat, Nonkel Bart uit Oostende, die zonder zweem van schroom zijn bord vollaadt met de lekkerste brokken en uit de pudding al de rozijnen pulkt.  "Het es oal 't minne" 

Nonkel Bart uit Oostende is zoals de triseksueel van dienst :  hij vreet uit alle ruiven.  Al de goede daden uit het verleden van paars komen op zijn rekening en al de profijten die in de toekomst door de huidige  regering zullen gerealiseerd worden, slaat hij ook op zijn bil. En als hij 's avonds zat wordt, zingt Nonkel Bart Duitse liederen, want hij was vroeger Vlaamsgezind en dàt was zijn vorm van rebellie.

Uw positie, geachte Heer Verherstraeten is niet begerenswaardig, iedereen die de politiek wat volgt, weet dat.  Alnaargelang waar we ons bevinden op de schaal van de partij-aanhankelijkheid, verweert u zich manhaftig, verkeert u in een moeilijk parket, of vecht u voor een verloren zaak.  U ziet, wij houden het deftig, want uw partijvoorzitter, die aan ons niets te vertellen heeft natuurlijk, eiste gestreng dat er meer respect moet komen in de politiek.  Tegen wie zegt zij het !  Als er één partij in Vlaanderen is, die nergens en van niemand respect krijgt, is het de partij die wij hier door dik en dun verdedigen.  Maar die wel de steun geniet van véle kiezers, niettegenstaande ze voortdurend verketterd wordt.

Onze verbazing over u  deze morgen,   gold uw spontane bekentenis, dat u "niet goed bent in wiskunde".  Zoiets kan je verwachten van een parlementair uit de middenmoot, een vakbondspersoon, een vrijgestelde ambtenaar uit de sociale sector, een verpleegster, een leraar houtbewerking, enz.  Maar geen fractievoorzitter die tijdens de begrotingsdebatten met cijfers moet goochelen en cijfers moet vertalen in beleid.  U hebt natuurlijk een groot voorbeeld, uit een andere politieke formatie weliswaar, maar niet van de minste : de vorige begrotingsminister Freya Vandenbossche, bekende giechelend op de dag van haar aanstelling tot begrotingsminister "dat ze niet kon rekenen".




Wellicht door die cijferkundige handicap heeft u niet goed begrepen wat Nonkel Bart u en ons terloops doorschoof : een belastingverlaging van 4 miljard euro, is de eis of de wens van zijn familie.  Dat is om het u even makkelijk te maken 160 miljard frank, of 160.000 miljoen frank.  Hallo ?  Bruno Valkeniers wist u te vertellen van zijn Vlaamse kant uit, dat de lopende begroting momenteeel 640 miljoen euri in het rood zit, we zullen dat vlug omrekenen voor u : dat is 25,6 miljard frank en het jaar is nog niet half voorbij. Wellicht door uw onwiskundig gehoor, is de betekenis van deze getallen niet tot u doorgedrongen.

Dat u er prat op gaat dat de regering 1500 gevangeniscellen zal bouwen, wat u met de nodige trots verkondigde, begrijpen we. Alhoewel dat ook niet meer is dan een intentie, want in de begroting van justitie (1607 miljoen euri) voor dit jaar is er enkel sprake van een intentie. Eigenlijk zijn wij niet verbaasd dat dit Schandland naar de haaien gaat. Het nationaliteitenprobleem keelt B en als dat niet volstaat, hebben we genoeg wiskunde-analfabeten om ons naar het financiële bankroet te begeleiden.

Wij wensen u persoonlijk  en de uwen het beste toe.  Uw partij helaas, die maakt bij ons geen kans.

Savat-van-Angeltjes 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het woord is aan de reageerders



Zal het land B nog lang bestaan ?


Is Yves Leterme de beste premier ooit ?


Wordt het toch nog wat met de samenwerking ter rechterzijde ?








Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil u ons verontschuldigen ? Richard Wagner is hier.

's Zondags proberen wij telkens een fragment uit onze rijke Europese cultuur te brengen. Dat intresseert niet iedereen, maar we verwittigen  elke keer : NIET KIJKEN, NIET LUISTEREN, behandel ons alsof wij de VRT waren.

Vorige maal werden we flink uitgelachen, omdat we het gezocht hadden bij de zwierige operettecomponist Emmerich Kalmàn en dat is natuurlijk erg caramel, maar wel lekker. Om het goed te maken, gaan we ditmaal zwaar aan de haal met Richard Wagner en dan verliezen we weer andere lezers en vrienden.  Het is echter geleden van Pasen 2007 dat wij een stukje Wagner (Parsifal) hebben gebracht.  En het opzoeken bij Youtube naar het beste fragment (volgens ons) is een feest.

Zes instrumentale minuten en een snuif uit Götterdämmerung of Godendeemstering  (een van de drie opera's die de Ring der Nevelingen vormt) : de dood van Siegfried,  uit een onbekende productie.  

U wil ons verontschuldigen voor dit intermezzo?   U mag ons altijd uw voorkeur laten kennen, dan proberen we dat voor volgende maal.  (Ook die ene lezer  die deze week in de reacties gepleit heeft om de opera weg te geven.)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ondernemer is een verdachte in Wallonië
 
 

Na 30 jaar voorzitterschap  van de "Union des classes moyennes" (UNizo) geeft Roger Mené er de brui aan.  In een lang interview in de Libre Belgique spreekt hij onomwonden over zijn land, Wallonië.

- Ik ben geen pessimist.  Ik heb vertrouwen in de Waalse jeugd.  Maar ze is nog te veel geneigd een carrière op te bouwen onder een grote paraplu.  Al te dikwijls stuit een jongere die zijn eigen onderneming wil starten op vooroordelen bij zijn ouders die hem zeggen : "Ben je zeker dat je geen carrière wil maken bij de spoorwegen, de Post of de politie, want de jobzekerheid gaat voor alles ?"  Het is gewoon dramatisch. (...)  Deze regio heeft steeds de blik gevestigd op de ondernemer.  Hij die gelukt, is een profiteur en wie mislukt is een onbekwaam iemand.

******************************************************

Dit is een ander geluid dan het triomfalisme van een Elio di Rupo die Google naar zijn geboortestad wist te lokken, met ruime interventies door het Waalse Gewest.  Dit werd zelfs deze week door  Vlaams minister Patricia Ceyssens (VLD) openlijk bevestigd. 




"Het drakengevecht " in Mons
Politie en Brandweer zijn uitgebreid aanwezig.

 
http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/426229/en-wallonie-l-entrepreneur-est-suspect.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie-training



Klik voor vergroting (525x700)

Politie-agenten trainen op het knevelen van misdadigers.

@ www.geenstijl.nl


07-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leo Beenhakker over de islamisering



Voor u, uiterst selectief geknipt uit het Volkskrant Magazine: Leo "Ik word hier zo moe van" Beenhakker over waarom hij Nederland helemaal beu is: "Het heeft niets te maken met enige vorm van racisme. Ik heb in veel landen van de wereld gewerkt. Maar wat mij ontzettend stoort is dat er mensen ons land zijn binnengekomen die onze cultuur heel agressief veroordelen. Het merendeel van de Nederlandse samenleving kan leven met homofilie, met euthanasie. Dat is een normaal onderdeel van onze maatschappij. Maar nu wordt over ons gezegd dat we daarom ziek en zwak en beesten zijn. Dat vertellen die mensen dus in ons land. En daar kan ik dus ongelooflijk kwaad van worden. Dan zeg ik: Rot op." Maar Leo. Het is toch maar een kleine groep die dat zegt? "Dan moet die groep lekker weggaan. Als ik in het in Polen niet naar mijn zin heb, ga ik toch ook weg? Trouwens, het is geen kleine groep. We verislamiseren steeds meer. Ik heb er geen moeite mee dat ze hier zijn, ze mogen in Nederland een toekomst zoeken, een bestaan opbouwen, maar ze moeten niet effe willen bepalen hoe wij leven."




@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTBF - CCC : samenwerking voor het goede doel

 

Bij de RTBF zit men in zak en as. Het  belgische regime, door de zender op handen gedragen, heeft zich plots tegen een van hun medewerksters gekeerd, een islamitische madame, Wahoub Fayoumi die verdacht wordt van nauwe samenwerking met de terroristen van de CCC, Cellules Communistes Combattantes.

Tot hiertoe de enige terroristenbeweging die in vredestijd in het Schandland aanslagen heeft gepleegd, bommen laten ontploffen en onschuldige slachtoffers heeft gemaakt.

De RTBF is één rood machtsbastion, een afdeling van de PS met extreem linkse uiteindes die zich vertakken, zoals het nu blijkt, naar het  terrorisme.  De zaak wordt natuurlijk geminimaliseerd, geridiculiseerd en ontkend. Het gevaar kan alleen van rechts komen, laten we dat nooit vergeten en dat is ook de houding van de Vlaamse Openbare Omroep die ruim camera en microfoon ter beschikking stelt van de linkse vrienden om de voorlopig vrijgelaten bommengooiers wit te wassen :  de moordenaars hadden lonten en vuurwerk in hun verblijfplaatsen verzameld om feesten op te vrolijken en natuurlijk reizen zij naar Italië  omdat er nergens anders Europese terroristenbewegingen bestaan. 

Mocht een extreem-rechts personage met dergelijke uitleg op de televisie verschijnen, hij werd eigenhandig opgeknoopt door Lieven Versraeten en Liesbeth Bimbo. Nu echter wordt begrijpend geknikt en we gaan verder met een wedstrijd "paaldansen voor lesbische boerendochters".

Op de Journal Télévisé gisteravond meldde de jounalist van dienst het volgende over de CCC  " Het waren trotskisten.  Ongelukkig  hebben zij pompiers gedood" (Ils étaient trotskystes.  Malheureusement ils ont tués des pompiers").

 
Samenwerking voor het goede doel
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met kamperen bij inschrijving leerlingen



Robert Voorhamme, socialistisch schepen van onderwijs in de stad van Allah heft de oplossing gevonden voor de leergierige jongeren van zijn stad én voor hun brave ouders .

"Gedaan met kamperen om uw kleine snoezige Mohammed  in onze onderwijsstellingen ingeschreven te krijgen.  Ik, Robrecht Voorhamme, Arabist en Eerste Kamerheer van de Opperkalief Janssens, beveel u aan uw krullenbolletjes te sturen naar :


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Geudens, een braaf man bij de Gazet van Antwerpen



Paul Geudens, de politieke commentator van de Gazet van Janssens, de concertorganisator  van 't Stad en tevens schuldhond met 1600 miljoen euri aan zijn schokdempers ... die Paul Geudens  is een braaf man.

Hij houdt van een goedgevulde schotel, begeleid door de nodige roemers wijn en hij heeft lak aan cholesterol én aan de weight-watchers : een man wiens hart wij niet graag zouden zijn, maar een braaf man.

Bij Paul Geudens heerst al vele jaren twijfel als het over politiek gaat. Politiek is zoals de weegschaal in zijn badkamer : de ene dag 1 kilo te veel, de volgende 100 gram minder.

Soms is Paul een beetje voor paars, dan volop vooruit voor de tjeven. Bij andere gelegenheden zweemt Paul naar een beetje Flaams (Vlaams is verdacht op de redactie van Linkeroever, sinds de Limburgers beslissen over de uitreiking van de C-4's,  dus we spreken het omfloerst uit),  maar meestal is hij correct en ronduit gewonnen  voor het onvervalste behoud van het belgische Schandland. *

Met deze beknopte inleiding begrijpen wij het stuk dat Paul Geudens vandaag inleverde over Philippe, de zeun van de keuning.  Het is allemaal de schuld van de omgeving van de kleine prins, schrijft de commentateur, de prins zou een maand stage moeten lopen bij de adviseurs van dat andere fenomeen, de Hollander-zonder-identiteit,  Willem-Alexander. Dan zou Philippe een even vlotte jongen worden, want Paul is overtuigd van de waarheid dat wie bij de hond slaapt,  met zijn staart kwispelt.

Geudens spreekt over de toekomst van de monarchie alsof  hij na dertig jaar verblijf bij de Papoea's terug het Schandland is ingereisd : hier is geen sprake van een grote mentaliteitswijziging, het land staat niet op barsten, na Albert komt Philippe en na hem Elisabeth en het prachtland B heeft een schitterende toekomst.  (In Limburg halen de bazen hun zakdoeken boven en snuiten ze luidruchtig de neus om hun ontroering te verbergen).

Geudens, de brave man,  beseft zelfs niet dat zijn goede, betrouwbare Gazet van Antwerpen inmiddels veranderd is in de Pravda, de buiksprekersgazet van het stadhuis.  Mocht hij op de stoel van Lex zitten, hij schreef vlammende betogen om het beleid van Burgemeester Frans van Cauwelaeert te verdedigen.

Savat

(De naam, Schandland, wordt natuurlijk NOOIT gebruikt : het is een troetelnaam met patent  en auteursrechten van Angeltjes).


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 Vlamingen wil dat belgie barst ...


Het Laatste Nieuws publiceert de resultaten van een zoveelste opiniepeiling. Wij geven u de voornaamste resultaten voor wat ze waard zijn.

Wenst u dat belgië uiteenvalt ?
JA 49.7%
Neen 45.7%
Ik weet dat niet, mijnheer 4.6%

Wie vindt u de meest geschikte premier ?
VERHOFSTADT 58.3%
LETERME  27.1%
PEETERS 3.5%

Hebt u vertrouwen in Leterme als premier ?
JA 38.5%
NEEN 57.2%
IK WEET DAT NIET, MIJNHEER 4.3%

Moeten er nieuwe verkiezingen komen ?
JA 58.1%
NEEN 38.5%
IK ZOU HET NIET KUNNEN ZEGGEN, MIJNHEER 3.4%

Voor wie zou u stemmen ? (tussen haakjes verkiezingen juni 07)
CD&V-NVA 28.3% (29.6%)
VLD 19.1% (18.7%)
VB 18.1% (18.9%)
LDD 8.8% (6.5%)
GROEN 6.3% (6.2%


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter op bezoek bij Aanklacht



Mocht u de kei van de Wetsraat gemist hebben gisteravond, langs deze brug komt u bij Aanklacht en kan u de uitzending bekijken. 

http://blog.seniorennet.be/aanklacht/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Méér islam op school is een democratische vraag


Meer islam op school wordt nog niet bij ons gevraagd maar als het bij de Noorder buren ingevoerd wordt, duurt het niet lang of de Vlaamse slappelingen zullen volgen.

De vragende partij is ditmaal Ahmed Marcouch, de voorzitter van de Amsterdamse deelraad van Slotervaart, u weet wel waar wekenlang een Marokkaanse rebellie aan de gang was met nachtelijke brandstichtingen nadat een jongere neergeschoten was in een politiekantoor waar hij was binnengevallen en een vrouwelijke agente had neergestoken.  Een incidentje. In die wijk wordt het lokale bestuur geleid door een Marokkaanse socialist van de PvdA, een gewezen politie-beambte die de reputatie geniet te durven optreden tegen de jongeren.

Als puntje bij paaltje komt, pleiten  de goede en brave Marokkanen altijd  voor meer rechten voor hun gemeenschap.  Zij zijn de voortrekkers van de islamisering van onze maatschappij en de politek-correcte idioten lopen mee.  Of ze Cohen heten of Janssens, Marcouch is hun profeet.

ahmed marcouch

Islamitische scholen zijn 'uit nood' ontstaan, omdat in openbare scholen - waar traditioneel nauwelijks godsdienstonderwijs wordt gegeven - onvoldoende ruimte is voor het geloof.

Antidemocratisch
Islamitische kinderen kunnen nu volgens Marcouch slecht terecht op openbare scholen, omdat ze zich steeds moeten verantwoorden over zaken als hoofddoekjes, gemengd douchen en zwemmen en feestdagen.

Als deze scholen meer aandacht aan religie - en de islam in het bijzonder - gaan geven, dan wordt godsdienstonderwijs in de moskee overbodig, denkt Marcouch: via de moskee is de kans groter dat jonge moslims in 'de fuik van een antidemocratische stroming' belanden.

Scheppingsverhaal
Marcouch wil dat onder meer het scheppingsverhaal aan de orde komt, naast de evolutieleer. Ook het dragen van een boerka moet bespreekbaar zijn, vindt Marcouch.

Bron  Elsevier

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid over de Forza Fiandra - Senator Hugo Coveliers (VLOTT)



Dat de schrijvende en de audio-visuele pers, de ene al wat meer als de andere, eerder participeert dan observeert in Vlaanderen is een oud zeer. Sommige journalisten hebben er blijkbaar hun levenstaak van gemaakt om 1 één bepaalde politieke partij te bekampen en te schaden, alle middelen zijn hierbij goed. Deontologie, waarheidvinding, ethiek, humanisme, allemaal begrippen die in die optiek even in de koelkast worden gestopt.

De “berichtgeving” rond het zogenaamde “forza flandria” gebeuren is tekenend voor de mentaliteit van de linkse journalistieke zeloten. Het geeft ook wel een niet zovaak gezien beeld van enkele merkwaardige karaktertrekken van de Oostendenaar J-M Dedecker.

De feiten: onder impuls van enkele vooraanstaanden worden gesprekken opgestart om alle politieke krachten die de onafhankelijkheid van Vlaanderen voorstaan op de ene of de andere manier te bundelen.

Worden aangezocht:

- Bart De Wever, voorzitter NVA
- Bruno Valkeniers, voorzitter Vlaams Belang
- Jean-Marie Dedecker, voorzitter LDD.

De Wever haakt af nog voor het eerste gesprek, hij vreest dat de geheimhouding niet verzekerd is (wat later pijnlijk zal worden bevestigd) bovendien lijkt de reactie van CD&V hem te beangstigen wanneer deze regeringspartij zou vaststellen dat haar kartelpartner onderhandelt met de oppositiepartijen en dan nog met miskenning van het beruchte “cordon sanitaire”!

Valkeniers en Dedecker praten verschillende malen met elkaar en komen tot vrij verregaande suggesties waarbij het doel van een onafhankelijk Vlaanderen via Vlaamse machtsvorming dichterbij zou gebracht worden.

Wanneer J-M Dedecker uiteindelijk zijn partijbestuur hierover informeert krijgen de woorden van De Wever over de problematische geheimhouding een profetisch gehalte. De eerste twee die hieromtrent gecontacteerd worden Sabbe en Boeckaert, zijn ronduit enthousiast, de volgende twee, Goris en Verstrepen duidelijk veel minder. Bij Stef Goris speelt hier wellicht de unitaire Belgische reflex, een ziekte die hij overgehouden heeft aan zijn verblijf bij de PVV-VLD. Verstrepen daarentegen is in alle staten om willen van het gevaar voor zijn “persoonlijk heil”. Hij ziet zich al afglijden van de eerste plaats op de Antwerpse lijst naar de vierde, misschien zelfs vijfde stek.
Verstrepen die zichzelf een communicatiespecialist noemt, bewijst deze kwalificatie onmiddellijk door het bericht over te maken aan een journalist van het weekblad Knack. De gewezen media-guru beseft immers dat hij dergelijke zaken maar kan afschieten door deze publiek te maken als dit maar snel genoeg gebeurt en door hem kan worden begeleid.

Dedecker op zijn beurt voelt dat hij toch niet zo sterk staat in zijn eigen groep, dat men er niet voor terugdeinst hem in de rug te schieten. Hij kiest dan ook voor de vlucht vooruit.

Nauwelijks enkele uren na de gemaakte afspraken over Vlaamse macht (!) speelt hij wetens en willens in op de Vlaams Belang fobie bij de pers en verklaart dat hij weliswaar een uitnodiging heeft gehad, maar nooit een kartel zal vormen, meer zelfs hij keert terug naar de oude stelling: “met België als het kan”.

Het is droevig om te moeten vaststellen hoe deze “Vlaamse zoon van het Noordzeestrand” zich gedraagt als een schoothondje en zelfs niet meer durft te reageren op de unitaire en zelfbehoudende reflex van enkele tweederangspolitici.

Het is hemeltergend te moeten vaststellen dat de zogenaamde objectieve pers deze woordbreuk van de Oostendenaar tracht uit te spelen ten nadele van de enige echte correcte in deze zaak Bruno Valkeniers.

De oude Grieken wisten het al: “de goden slaan de hoogmoedige met waanzin” een wijsheid die de eeuwen heeft doorstaan.

Hugo Coveliers
Senator
Voorzitter VLOTT



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Goed bestuur voor de Mensen"


Zo werken de "democratische" partijen



Tien jaar na alle intentieverklaringen over een Nieuwe Politieke Cultuur is de greep van de Vlaamse partijen op de benoemingen in de ambtenarij nog altijd levensgroot. Dat blijkt uit een doctoraatsstudie van Christophe Pelgrims (K.U.Leuven).Voor zijn onderzoek naar de operatie Beter Bestuurlijk Beleid die de Vlaamse regering de afgelopen jaren doorvoerde, sprak Pelgrims met 32 mensen die nauw betrokken waren bij de operatie: ambtenaren, regeringsleden, kabinetsleden, consultants en partijmedewerkers. Hij had ook toegang tot cruciale documenten. De Morgen kon het doctoraat inkijken.

IJzeren greep

Volgens Pelgrims bleven de politieke partijen zelf aanvankelijk op de achtergrond, maar via hun regeringsleden en kabinetsmedewerkers hadden ze een ijzeren greep op de operatie.

Zo werd de Vlaamse ambtenarij niet in dertien administraties onderverdeeld omdat dat vanuit bestuurlijk oogpunt de meest logische indeling was. De echte reden was het feit dat de regering-Dewael uit negen ministers en vier politieke partijen bestond: zo kon elke partij per minister een eigen administratie 'krijgen' en kwam er als toetje voor ieder nog een extra departement bovenop.

Topambtenaren

Bij de aanduiding van de topambtenaren voor 66 mandaatfuncties kwamen de partijen zelf zich heel manifest met de zaken moeien. Bij de start van de Vlaamse regering onder leiding van Yves Leterme was immers afgesproken dat die functies verdeeld zouden worden over de verschillende coalitiepartners.

Daarbij werd gebruik gemaakt van bijvoorbeeld 'politiek massage' (waarbij een kandidaat werd 'aangeraden' om zijn kandidatuur in te trekken) of het uitspreken van een veto. Als het echt nodig was, werden er zelfs decreten gewijzigd.


@ De Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kei van de Wetstraat



PROFICIAT FILIP !






Schitterende prestatie in de TV-uitzending 06.06.08
De keien van de Wetstraat
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel op het matje bij Leterme over uitsluiting VB



Premier Yves Leterme gaat minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel aan de tand voelen over het uitsluiten van Vlaams Belang-Kamerlid Bart Laeremans op een werkdiner in het kader van de wereldvoedseltop in Rome. Dat heeft hij vandaag tijdens het vragenuurtje in de Kamer verklaard.

In Rome vond wereldvoedseltop plaats. In het kader van die top stuurde de Kamer een delegatie van vier parlementsleden uit naar de Italiaanse hoofdstad. Eén van die vier is de voorzitter van de Kamercommissie Landbouw en Vlaams Belanger Bart Laeremans.

MR-minister Charles Michel zorgde ervoor dat Laeremans niet werd uitgenodigd op twee werkdiners op de residentie van de Belgische ambassadeur in Rome, omwille van zijn politieke overtuiging. Dit tot grote woede van het Vlaams Belang.

Francis Van den Eynde verwoordde die woede vandaag tijdens het vragenuurtje in de Kamer. Hij benadrukte dat Laeremans door de Kamer werd uitgestuurd en dat de regering daar dus niets aan te zeggen heeft. Het Vlaams Belang-Kamerlid neemt het ook niet dat iemand van de tweede grootste partij in Vlaanderen wordt uitgesloten.

In een kort antwoord liet premier Leterme weten dat hij Michel aan de tand gaat voelen van zodra hij terug is uit Rome. "Ik zal hem vragen waarom niet de voltallige parlementaire delegatie werd uitgenodigd", klinkt het. (belga)

Bron : Het Laatste Nieuws




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!