Angeltjes
11-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charleroi & Van Cauwenberghe : het was lang geleden


Het is weer van dattum in Charleroi.  Vorige week op 5 juni  werden de burgemeester en de gemeentesecertaris van Beaumont (op een 20 kilometer afstand van Charleroi) op de rooster gelegd in verband met de bouw van een sporthal.  Het parket weigerde alle commentaar.
 
Vandaag 11 juni verricht het gerecht huiszoekingen bij PS-kopstuk Van Cauwenberghe, die in het verleden in zowat alle sjoemeldossiers genoemd is geworden.  Wie graag in het zonnetje staat, verbrandt makkelijk zijn bolletje. Bij de bouw van de sporthal zou er te veel gefactureerd zijn door de aannemer en die overschot zou uitgekeerd zijn aan "personen".  De klassieke manier van omgaan met openbare middelen. "Zoveel voor u, zoveel voor ons".  Het zal natuurlijk ten stelligste ontkend worden in Charleroi, de stad die volledig ten onrechte een ongunstige reputatie geniet. 

Mocht Van Cauwenberghe om het even wat op zijn kerfstok hebben in deze zaak, hetzij als advocaat, als voorzitter van de socialistische ziekenkas of als de octopus die hij nu eenmaal is, dan zullen bezwarende documenten al lang foetsie zijn !  Van 5 juni is iedereen gealarmeerd.

Justitie werkt traag en log en zoals iedereen intussen weet, is de onafhankelijkheid al lang verdwenen, samen  met bezwarende papieren en met het kleine beetje geloofwaardigheid dat er nog restte.

Savat
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek-correcte Waanzin in de Londense Tate Gallery


In de Londense Tate Gallery loopt een tentoonstelling over het Oriëntalisme in de schilderkunst, onder de benaming : "De Verlokking van het Oosten". 
De contacten die plaatsvonden tussen Europa en het onbekende Oosten leverden na Napoleon's verovering van Egypte inspiratie tot het ontwikkelen van exotisch getinte schilderijen.
 
U kent de voorbeelden van de  ernstig kijkende Arabier of het Oosterse Meisje dat zich laaft aan de bron in de oase. 
 
Het waren slechts kleine groepjes kunstenaars, hoofdzakelijk  in Engeland en Frankrijk  die zich bezighielden met dit Oosterse exotisme,  omdat hun landen contacten onderhielden met het Midden-Oosten. Het oriëntalisme beperkte zich tot het opsmukken van de klassieke romantische schilderijen met een palmboom of een kameel.  Het waren zijsprongetjes, veelal in opdracht van vermogende families die militaire of handelsbindingen hadden met het Oosten. Soms ook trokken de schilders op reis naar die gebieden in Egypte, Lybië, Arabië en omstreken. De Franse school waagde zich wel aan taferelen uit het dagelijkse bestaan die wreedheden, noch seksuele taboes spaarden.
 
 
John Frederick Lewis, Study for 'The courtyard of the Coptic Patriarch's House in Cairo', c1864
 
Vredig tafereel in Caïro.  Zonder kameel had het Londen kunnen zijn.
 
De Britse  krant the Telegraph wijdt een opmerkelijke recensie aan deze expositie onder de titel :
 
The Lure of the East: Exquisite art ruined by cant
 
DE VERLOKKING VAN HET OOSTEN : UITSTEKENDE KUNST TEN GRONDE GERICHT DOOR KWEZELARIJ
 
Politiek-correct handelen overschaduwt de mooie verzameling 19de eeuwse schilderijen van het Midden-Oosten.
Political correctness overshadows a fine collection of 19th-century paintings of the Middle East, says Richard Dorment
 
Men heeft inderdaad een keuze gemaakt die het leven afbeeldt zoals het niet was : dromerig, landelijk, romantisch.  Ruwe afbeeldingen van wreedheden zoals onthoofdingen, slavenmarkten of harembeelden zijn geweerd.  Daarentegen wordt wél gewezen in de catalogus door de samenstellers op de laffe houding van de  Engelse schilders, die nergens "op de moeilijkheden wijzen die ontstaan zijn door het koloniale optreden in die landen." Wat de recensent de bemerking ontlokt : het waren verdorie schilders en geen reporters van de BBC.
 
 
Dit zie je niet : de haremcultuur stelt de moslims in een
ongunstig daglicht.
 
 
RAY


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinnering uit de Vlaamse strijd : Mars op Brussel


 

 
 
 
14 oktober 1962
 
 
Op de voorgrond staan enkele fransdolle tegenbetogers met geheven rechterarm : er is niet zo veel veranderd in de argumentatie van de francofonen, het niveau blijft wat het geweest is : pauvre.
Uit eigen herinnering : toen ik tegenbetogers zag met bordjes "Keer terug naar uw dorp"  drong eerst niet door, wat zij bedoelden. Jong en dom, nietwaar.  Nu oud en niet veel slimmer, zeker.
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De charge van de lichte Brigade



Afbeelding:CatonWoodvilleLightBrigade.jpeg

De kranten, de politici, de vakbonden, het hof, de onwetenden en de onvermijdelijke openbare omroep maken zich gezamenlijk op om het land B de overwinning te bezorgen door massaal de publieke opinie aan te vallen.

Net zoals in 1854 de Lichte Cavallerie van de Britten optrok tegen de Russische Artillerie in de Krimoorlog en smadelijk in de pan werd gehakt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast voor plan B door Senior


Geplukt uit de Reacties

Het hek is (weer) van de dam!

De recentste peilingen  in Vlaanderen gaven aan dat de man in de straat het meer dan beu wordt de pineut te zijn van het poco geleuter en gekneuter. Achter de schermen van het pro-belgica establishment is men druk doende een "hersensspoelingcockail" klaar te maken om de bevolking, zèker langs Vlaamse kant,terug in de pas te doen lopen.

De leefloners van Laken worden om de haverklap ten tonele opgevoerd om te laten zien hoe bezorgd zij wel zijn om het welzijn van hun onderdanen. De Fluppe mag zijn "zegske" doen op de OOOO, waarbij zijn madam en spruitjes mooi in beeld komen...een echt modelgezinnetje! (Flink onderhouden met de poen van zijn onderdanen) De Spaanse hyper-christelijke Fabiola wordt vandaag weeral opgevoerd omdat ze tachtig wordt (ook door ons onderhouden met een leefloon van nu al 30.000 euro per WEEK).  
 
Nonkel Kruk komt op de VéTé-em vertellen dat alles in orde komt als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt  Op 15 juli zal er een  "voorakkoord" komen (volgens Krukmans) dat na het zomerreces dan in wetteksten zal gegoten worden (hij gelooft zowaar nog in de Sint).

Allerlei polls,al dan niet met haast en spoed,ineengeflanst moeten de mens in de straat duidelijk maken dat het gros van de belgische bevolking geen nood heeft aan een grondige staatshervorming, dat de Fluppe kant en klaar is om zijn "missie" te starten en dat de tegenstellingen tussen de beide gemeenschappen sterk overdreven zijn! Alles is hier peis en vree!
 
Tot zover de goede boodschap van de club der grafdelvers.

Maar wat zien we als we de neus aan het venster steken en eens goed en aandachtig zien,horen en luisteren ?
België staat bij de top 3 waar de bevolking het zwaarst belast wordt. Ondanks het voorbije gemekker en gekakel van de ex-paarse ploeg,die  zwoer dat de belastingdruk dankzij hen minder en minder werd,blijkt dit hun zoveelste leugen geweest te zijn. Paars heeft er voor gezorgd dat we vandaag met de gebakken peren zitten! 
De centen zijn op, BHV is nog altijd niet gesplitst en de tegenstellingen tussen Vlamingen en Walen zijn nog nooit zo groot geweest!

Mààr wat lezen we ook vandaag,  lieve lezertjes en lezeresjes ?  Er bestond/bestaat en plan B om de Vlaming terug te knechten! De open-VLD sluit een terugkeer van Verhofstadt NIET uit om uit de impasse te geraken. Dit wil zeggen, een eventuele tweede staatsgreep om de boel samen te houden indien (en dat wordt met de dag zekerder) de geitenboer uit Ieper er de brui moet aan geven.Een zelfde scenario zoals dat van eind verleden jaar is meer dan waarschijnlijk!

De terugkeer van Piet konijn! Héél Wallonië, de keuning en de steeds aanwezige achterbakse Vlaamse collaborateurs zitten er op te wachten. Dit is geen utopie,want men beseft zéér goed dat verkiezingen in de huidige omstandigheden de roep van de Vlamingen om het eigen potje te kunnen koken wind in de zeilen heeft en de defintieve doodsteek voor dit schandland zou kunnen betekenen, aangezien er van federaal bestuur geen sprake meer zou zijn gezien de verkiezingsuitslag. Dat is dan ook een van de redenen dat we haast dagelijks bestookt worden met polls en bevragingen die (gemanipuleerd!) positief uitvallen voor een pro-Belga.

Het zou me zelfs niet verbazen mocht men BHV inroepen als "struikelblok" om legale verkiezingen te houden zolang de kieskring niet gespiltst is..of hoe een vloek voor de ene een zege voor de andere kan zijn om zijn profitariaat verder te kunnen zetten.Het kan hier alle kanten uit in het  land B ...zeker met het plan B.

11-06-2008, 10:31 geschreven door senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier spreekt men Nederlands (of is het sprak ?)



In de reacties over het stuk dat Ropie ons bezorgde over Afrikaans, is men uitgedijd naar Fries en Nederlands en zoals dat gaat op internet, zijn Marc Galle en Marnix Gijsen bijgeschoven ;  alhoewel beiden in het hiernamaals vertoeven, zijn het nog steeds fameuze betweters zoals het hoort voor socialisten.  Alhoewel Gijsen een twijfelgeval is.  Daarom dat zijn beste vriend Galle aan de haal gegaan is met zijn erfenis onder de kreet : "Eigendom is diefstal, alles is van mij". Dat vonnis heeft de rechtbank uitgesproken, niet wij.  Het zal wel nooit opgehelderd worden dit schimmige verhaal van al dan niet schenkingen, erfenis, afdrachten,  een kostbaar schilderij, jaloerse familie,  een  jongere weduwe. Alleszins een smet op de naam van de oud-minister Galle.

Een van de eerste taalprogramma's op de toenmalige BRT (die toen véél Vlaamser was dan de huidge VRT) was "Hier spreekt men Nederlands", een korte tweedaagse uitzending  van vijf minuutjes, net voor het nieuws, gepresenteerd door professor Joos Florquin (1916-1978), Annie van Avermaet (docente aan de KUL) en Fons Fraeters (1936) die in het onderwijs terecht is gekomen.  De drie hadden ook een ander programma "Ten huize van" en zij trokken naar bekende en minder bekende Vlaamse kunstenaars.  Het was allemaal erg "Vlaams" en Florquin schuwde de controverse niet en Vlaams-nationalisten waren even welkom als anderen.

Via  Google  hebben wij van Joos Florquin geen enkele afbeelding gevonden. Gelukkig is en blijft ons eigen "Archief en Museum voor het Vlaams Cultuurleven" een bron van veel documentatie. 

Het is niet omdat wij een dag ouder zijn dat we we het verleden verheerlijken, we hebben toen we zelf jong waren ook teruggekeken, gelezen en opgezocht.  Wie de geschiedenis van zijn onmiddellijke omgeving niet kent, is niet goed geplaatst om over de toekomst te praten. Maar zelfs dàt hoeft niet : vandaag duurt lang genoeg zeker ?




 



Annie van Avermaet



Het trio bij de schrijver Dirk Vansina (foto 1965)


Ray (met dank aan Antoine, Regus en Ropie)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vive le Roi !



Volgens een peiling bij de Franstaligen uit het land B moet de keuning nog lang keuning blijven.  Als hij geen keuning meer zou zijn, moet Philippe, de vlotte brave zeun, keuning zijn.

In het geheim bereidt de keuning zich echter veur op een nieuw leven.  Omdat hij niks kent, zal hij journalist worden. Hij is aan het oefenen bij de RTL (foto)


http://www.dhnet.be/breaking_news.phtml?id=96502&source=belga&status=3


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Standaard gebruikt racistische taal




"Ibrahimovic straft laffe Grieken af!"

Titel uit de belgische gazet De Standaard/Le standard over de voetbalmatch Zweden-Griekenland.

Wat zou het geweest zijn, mochten de Zweden tegen Turkije gespeeld hebben ?


http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF10062008_152

(met dank aan A. Griffon)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yes or No ?



Op een fiets voor de rechtbank van Galway geeft een tegenstander van het Hervormingsverdrag zijn standpunt.    Foto Joe O’Shaughnessy


Veel Ieren hebben nog geen vaste mening over het Lissabon Verdrag - Morgen donderdag 12 juni kunnen de inwoners van het Groene Eiland zich uitspreken in een volksraadpleging.


10-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woord en wederwoord



"Wij zijn ten gronde van mening dat Turkije lid moet worden van de Europese Unie"   (Bush - 10.06.08) 

"Wij zijn ten gronde van mening dat Mexico lid moet worden van de Verenigde Staten "  (Angeltjes - 10.06.08)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Esten zijn ook bekrompen nationalisten

 

 
 
Toomas Hendrik Ilves
 
De president van Estland, Toomas Hendrik Ilves vertelde vanavond tijdens het televisienieuws dat wie de nationaliteit van zijn land wil verwerven, een taalexamen moet afleggen.  De Russische minderheid die is blijven hangen in Talinn en omgeving na de Sovjetbezetting van de Baltische staten, is niet happig om in te gaan op deze taalvereiste.  Zij beschouwen het Russisch als een wereldtaal en Ests als een moeilijk en compleet ongeschikt brabbeltaaltje.  Waarop de president smalend  reageerde : "Als je  zeventien jaar in een land woont, is het toch normaal dat je de taal kent ..." Ja" zei Jan Balliauw van de 0000 "Willen we het over wat anders hebben ?"
 
De keuning van het land B is op bezoek in de sprookjesstad Talinn.  Zijn vrouw is thuisgebleven : die zit weer in een Nederlands taalbad in Spa.  Na vijftig jaar aanwezigheid in Schandland, trekt ze zich al aardig uit de slag  : "Iek oeweet niet" 
 
 


Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaans is iets anders dan Zuid-Afrikaans (door Ropie)



De juiste benaming van de taal, die door sommigen Zuid Afrikaans genoemd wordt,  is eigenlijk "Afrikaans"

Een Afrikaans sprekende Zuid-Afrikaan zal helemaal niet begrijpen waarover u het hebt als u zijn taal Zuid-Afrikaans noemt. "Zuid-Afrikaans" is voor hem een bijvoegelijk naamwoord dat betrekking heeft op het geheel van het land. En wat de taal betreft :  voor een Zuid-Afrikaan bestaat er niet zoiets als 'n Zuid-Afrikaanse taal maar wel Zuid-Afrikaanse talen, waaronder het Afrikaans, het Zoeloe, het Xsosa, enz.




Vergis u vooral niet : de doorsnee Zuid-Afrikaan beschouwt het Afrikaans, ondanks de afkomst, niet als een soort Europese taal maar als een door henzelf geschapen, Afrikaanse taal, net zoals zij zichzelf niet als 'n soort halve Europeanen maar wel als echte Afrikanen beschouwen, zoals de Zoeloes, de Bantoes, enz.

In mijn dagelijkse (internet)contacten met Afrikaanssprekenden valt het mij op dat velen zich niet eens bewust zijn van de verwantschap van hun taal met het Nederlands. Velen kunnen maar moeilijk vatten dat iemand, die niet van Zuid-Afrikaanse afkomst is, hun taal verstaat en kan spreken en schrijven. Terloops: het Nederlands noemen ze steevast "Hollands" en ze hebben met de Vlamingen nog trekjes gemeen als het over taal gaat...

Natuurlijk zijn er ook, beter geïnformeerde Zuid-Afrikanen die wel de verwantschap tussen Afrikaans en Nederlands kennen en beseffen. Maar als u hen eens goed op stang wilt jagen, dan moet u hun taal maar eens als Nederlands of als "een soort Nederlands" omschrijven. Wij mogen niet vergeten dat het Afrikaans juist als taal werd "geschapen" om zich af te zetten TEGEN het voor hen vreemde officiële Nederlands dat  een ver-van-hun-bedtaal was, een bijbel- en domineestaal..

Misschien mag ik terloops nog een in Vlaanderen welig tierend misverstand opruimen? Het grootste gedeelte van de sprekers met Afrikaans als moedertaal, zijn niet de hier bij ons zo simpatieke Zuid-Afrikaanse Boeren, maar wel kleurlingen... 

Ropie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meertalig onderwijs ? Wacht maar


Geïnspireerd door een Waals voorbeeld, willen de liberalen in het  Nederlandstalig onderwijs ruimte voor meertaligheid.  Dat wil zeggen : meer Frans, want er is geen sprake van Engels, Duits of Chinees.

De kinderen krijgen permanent les in die ene taal gedurende vele weken, tot zij zich behoorlijk uit de slag kunnen trekken.

Een van de grote troeven van Vlamingen is steeds hun meertaligheid geweest, alhoewel dit met de huidige generatie al flink  verminderd is.  De schuld ligt ontegenzeggelijk bij de school en de manier waarop taallessen onderricht worden door mensen die zelf vaak slechts  een oppervlakkige en onnauwkeurige kennis bezitten.

In principe zouden dergelijke intensieve taaltrainingen moeten kunnen voor Engels en Spaans.  In een tweede instantie voor Duits en Frans. Uitsluitend Frans is weer eens de knechtenmentaliteit.

Maar laat het ons nogmaals héél duidelijk zeggen : voor alles is het absoluut onontbeerlijk dat er behoorlijk Nederlands onderwezen wordt.  Niet in  het Kortrijks of in het Antwerps maar in het Nederlands.  Laten we dat als prioriteit stellen.

De huidige vraag van de VLD (Sven Gatz en Margriet Hermans) om vooral Frans te onderrichten, lijkt ons  ingegeven om bij de Walen in het gevlij te komen, om te tonen dat de Vlamingen nog best brave jongens en meisjes zijn. In dit politieke klimaat is een dergelijk voorstel misplaatst en overbodig.  het FRans is trouwens al lang geen wereldtaal meer : zelfs vele Vlamingen schijnen dat niet te beseffen.

Als we gescheiden zijn van mekaar, zullen we het voorstel van de VLD even rustig bekijken.  Il fût un temps que nous avions besoin de connaître la langue de nos maîtres, c'était au temps des cerises. Er was een tijd dat het nodig was, dat wij de taal van de meesters kenden, dat was tijdens de kriekentijd zoals in het liedje.

Savat

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF10062008_105&ref=nieuwsoverzicht


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang reageert op "studie" socialist Swyngedouw




10.06.2008 10.49u - Opschudding afgelopen weekend na de publicatie van een peiling in Het Laatste Nieuws waarin een meerderheid zich uitspreekt voor de splitsing van het land. “De helft van de Vlamingen wil dat België barst. Dat is ongezien. Dat de Vlaamse publieke opinie in snel tempo radicaliseerde, was al een tijdje duidelijk, maar het is de eerste keer dat een meerderheid van de Vlamingen open en bloot toegeeft dat België voor hen niet meer hoeft.”

Niks van, beweert De Standaard vandaag. En ze staven dat met een onderzoek van de Leuvense professor Marc Swyngedouw. Volgens die studie “verliest de Vlaming wel zijn geloof in België”, maar amper 9 procent zou voorstander zijn van Vlaamse onafhankelijkheid. Er is zelfs meer. Nog steeds volgens Swyngedouw zou er zelfs “een aanzienlijk kiespotentieel” – 22,3 procent van de stemmen – bestaan, dat nog altijd gewonnen is voor het herstel van de unitaire Belgische staat of de centrale overheid meer bevoegdheden wil geven… Lachwekkend. Totaal ongeloofwaardig.

Wie houdt Marc Swyngedouw voor de gek ?  Er bestààt een partij die pleit voor het herstel van het unitaire België, maar de BUB haalde bij de laatste verkiezingen nog geen half procent. Zou het kunnen dat niet de onderzoeker maar de socialist Marc Swyngedouw zijn politieke wensen voor werkelijkheid neemt ? Is het toeval dat De Standaard uitgerekend nu een voor België geruststellende peiling publiceert? Op een moment dat dezelfde krant ook uitpakt met een dwaze reeks waarin BV’s en artiesten een nieuw model uittekenen voor België’?

‘De Standaard’ klampt zich vast aan het vastgeroeste België. Maar Eric Donckier (Het Belang van Limburg) beseft dat het daarvoor te laat is. “Niemand gelooft nog dat het kan lukken. Het meest opmerkelijke daarbij is dat het de Franstaligen zijn die met woorden hun geloof in de toekomst van België belijden, maar in hun daden al begonnen zijn met de voorbereiding van een onafhankelijk Wallonië met Brussel als hoofdstad. Daarom ook hun vraag naar een corridor tussen Wallonië en Brussel, opdat Brussel maar niet geïsoleerd zou geraken in Vlaanderen.” Goed gezien van de arbiter… “En wat doet de Vlaamse regering ondertussen? Wie het weet mag ons schrijven, bellen of mailen”, besluit Donckier nog. Inderdaad. De Vlaamse partijen hollen achter de feiten aan. Jammer maar helaas…


  • @ Vlaams Belang

  • Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders besmeuren = nationale sport voor idioten


    Wilders gebruikt 'besmet' logo

    Het logo van de Partij voor de Vrijheid – een meeuw – doet denken aan een oud symbool van extreemrechts. Ook de Nationaal-Socialistische Beweging (NSB) gebruikte de meeuw in de jaren dertig en veertig als teken van vrijheid en nationale saamhorigheid.

    Volgens politiek historicus Gjalt Zondergeld is de gelijkenis tussen de meeuwen van de PVV en de NSB treffend. Hij wijst op een poster uit 1941, waar net als bij het PVV-logo de meeuw is geplaatst naast het woord ‘vrijheid’. “De meeuw kent een traditie als vrijheidssymbool, zoals de duif een symbool is van vrede. Daarnaast roept de meeuw nationale gevoelens op, omdat hij in dit land aan zee veel voorkomt. Dat zie je bij de NSB, maar ook bij de PVV, waar de meeuw zelfs een rood-wit-blauwe verendek heeft gekregen. Voor een partij die vrijheid en nationalisme hoog in het vaandel heeft, is de meeuw een logisch gekozen symbool. Maar wel één, die door de geschiedenis besmet is. Tenzij de PVV graag wil lijken op de NSB, vind ik het heel dom om voor de meeuw als logo te kiezen.”

    De NSB gebruikte de meeuw niet alleen op propagandaposters, maar ook als hét symbool van haar jeugdafdeling, de Jeugdstorm. Die voerde de meeuw op vlaggen, uniforms en drukwerk. Het tijdschrift van de Jeugdstorm heette De Stormmeeuw. Zondergeld denkt dat de NSB-meeuw was overgenomen van nationalistische groeperingen in Vlaanderen. Aan het eind van de negentiende eeuw richtte dichter Albrecht Rodenbach de studentenbeweging der ‘Blauwvoeterie’ op. De ‘blauwvoet’ was de benaming voor een bepaald soort meeuw: de jan-van-gent. De leuze van deze studenten, die streefden naar een onafhankelijk Vlaanderen, was: ‘Vliegt de Blauwvoet! Storm op zee!’ Nog steeds wordt de meeuw als herkenningsteken gebruikt door extreemrechtse groepen in Vlaanderen, zoals het Vlaams Nationaal Jeugdverbond.

    Op de vraag, waarom de partij van Geert Wilders heeft gekozen voor een meeuw als logo, blijft zij het antwoord schuldig. Persvoorlichter Monique Hoogduin zegt dat de PVV na intern overleg heeft besloten ‘geen commentaar’ te geven.

    Bas Kromhout

    ********************************************************




        

     
       
     
       
     
       
     
     

    Savat & Juffrouw Ellen


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dommeke, Dommeke, Dommeke, toch ...





    .


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programmatip voor Canvas







    Een onderwerp dat we nog niet hebben gehad.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."We gaan dit klein landeke toch niet splitsen, zeker ?"





     Deze studie van Marc Swyngedouw, die momenteel verbonden is aan de Katholieke Universiteit van Leuven, verschijnt   precies één jaar na de verkiezingen. Eén kaars en ze mag ineens voor goed uitgeblazen worden.  Mooi symbool.

    De algemene trend van de resultaten  is belangrijk en bevestigt wat iedereen weet en hoort : het land B loopt op zijn laatste benen. Wat wij ons altijd afvragen bij dergelijke onderzoeken : hoe komt men aan al die verstandige mensen, die plots alles afweten van de staatsstructuren en feilloos de diverse partijprograma's kunnen beoordelen ?  Dit alweer geheel terzijde.  (Over Marc Swyngedouw hebben we nog een leuke anekdote, maar da's voor later, als het regent en koud wordt.)

    Laten we echter niet euforisch worden ! Er zal geïntrigeerd en vals gespeeld worden, zoals we het nog nooit meegemaakt hebben in de huidige en de komende periode.  Men zal zich niet schromen akkoorden af te sluiten en die te verkopen als dé confederale oplossing bij uitstek. Zolang de transfers maar behouden blijven.  Stiekem en stoemelings.

    Alleen als de banden tussen Vlaanderen en Wallonië   duidelijk en correct doorgeknipt worden  en de activa en passiva behoorlijk verdeeld, pas dan zullen we kunnen spreken van een succes. 

    En Brussel ?  De eeuwige splijtzwam Brussel heeft steeds een rem betekend op de zelfstandigheid van Vlaanderen en ook vandaag wordt openlijk en vaak geringschattend geargumenteerd tegen de separatisten : "En wat gaan jullie doen met Brussel ?"  Dat wordt dan uitgerekend gezegd door figuren die zich nooit een  snars hebben aangetrokken van een Vlaamse identiteit.  Moet de zelfstandigheid van  Vlaanderen opnieuw wijken voor Brussel ?  Moeten wij ons opnieuw in de luren laten leggen en laten afdreigen door de Franstaligen, die 100.000 Nederlandstaligen "gegijzeld" houden in die stad ?  Het wordt tijd dat de Vlaamse Beweging prioriteiten vaststelt. 

    En laten we vooral de taal van de cijfers spreken !  De koopkracht, de inflatie, de economische problemen waar we mee worstelen zouden een stuk lichter zijn als Vlaanderen niet jaarlijks 12.000 MILJOEN euro's  moest laten wegvloeien om de Walen te onderhouden in hun ambtenaren- en werklozenbestaan.

    Savat


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu dan : de Executie van Nederland ! (door Stradi)

    Weggeplukt uit de reacties


    Nederland / Internationaal, maart 2008

    LiveLeak werd bestookt door vijandige computerhackers, na ernstige bedreigingen heeft LiveLeak besloten Fitna te verwijderen. Het Nederlandse OM gaat onderzoeken of de film juridische grenzen overschrijdt en het regent aangiftes tegen Wilders, waarbij mensen gebruik kunnen maken van speciale 'Fitna-aangifteformulieren'. De 26 landen van de Organization of the Islamic Conference willen dat minister Verhagen onderzoekt of juridische stappen tegen Fitna mogelijk zijn. De VN en de EU veroordelen Fitna, net als de VN Hoge Comissaris voor de Mensenrechten, Arbour. De Egyptische minister van Buitenlandse Zaken vindt Fitna vernederend voor moslims, Soedan bepleit een internationaal charter over respect voor geloofsopvattingen. VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes wil de schade die het bedrijfsleven in Arabische landen ondervindt, verhalen op Wilders. De Australische regering heeft het over 'ophitsen tot rassenhaat'. Indonesie dreigt YouTube te sluiten ivm Fitna. Jordaanse parlementariërs willen de diplomatieke betrekkingen met Nederland verbreken. Dagblad Trouw plaatste het hoofdredactioneel commentaar in het Arabisch.
    De afgelopen maanden voor het verschijnen van Fitna:
    Afghanen staken een portret van Wilders in brand. Oud-minister Hans Dijkstal vond de ideeën van Geert Wilders verwerpelijk. De Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) eiste dat Wilders op straffe van een dwangsom van 50.000 euro per dag in twee landelijke dagbladen op de voorpagina een rectificatie plaatst. Het kabinet verkende of Fitna vooraf kon worden verboden. Appa rapte 'Als iemand een kogel door zijn fokking kop schiet, vind ik dat niet erg'. Oud-minister Hans van den Broek riep het kabinet op naar de rechter te stappen, om de film te verbieden. Filosoof Jürgen Habermas zou Wilders willen vragen: ‘Vindt u het noodzakelijk om door te gaan met provoceren met zoveel ernstige consequenties, als er helemaal geen noodzaak is voor zulke provocaties?’ Meldpunt Discriminatie Internet : ‘Ons harnas tegen Fitna is klaar. Als er strafbare uitingen in zitten, staan we klaar om die film van het web te krijgen. Desnoods zetten we extra mensen in’. Islamoloog Sjoerd van Koningsveld adviseerde de overheid juridische stappen: ‘Dat is de enige manier om in het buitenland duidelijk te maken dat Wilders zijn opvattingen niet die van de Nederlandse overheid zijn’. De gemeente Amsterdam waarschuwde scholieren in een ‘lesbrief’ voor politici die ‘denken dat ze populairder worden door heel negatief te zijn over bepaalde groepen mensen'. Al-Qaida riep op tot het afslachten van Wilders. Televisieproducent Harry de Winter stelde de islamkritiek van Geert Wilders gelijk aan antisemitisme. Perscentrum Nieuwspoort 'vreesde voor de veiligheid van bezoekers van Nieuwspoort'. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra wilde de film van tevoren zien. Premier Balkenende vroeg Wilders 'nu eens na te denken over de gevolgen van de film'. Minister van Buitenlandse Zaken Verhagen zei dat Wilders ‘de verantwoordelijkheid moet nemen voor de mogelijke gevolgen voor de veiligheid van Nederlanders in het buitenland en voor onze economie’. Strafpleiter Spong wil een strafzaak beginnen tegen Wilders wegens 'het aanzetten tot haat'. Mohammed Jabri wou een ‘waakhond’comité oprichten o.a. om te voorkomen dat Wilders nog 'discriminerende' opmerkingen over moslims kan maken. 'Onze advocaten staan klaar’. Doekle Terpstra vond Wilders ‘het kwaad dat moet worden gestopt’. Hizb ut-Tahrir folderde tegen Fitna. De Arabische Europese Liga (AEL) wou een tegenfilm uitbrengen op de dag dat Fitna uitkomt. Iran waarschuwde Nederland voor consequenties voor de relatie Iran - Nederland bij uitbrengen van Fitna. Domeinregistreerder Network Solutions zette de website fitnathemovie.com offline. De grootmoefti van Syrië zei dat Wilders verantwoordelijk was voor eventueel geweld naar aanleiding van Fitna. Rapper Loki riep Wilders op: 'Denk es aan jezelf. En ook aan je veiligheid'. Kunstprofessor Willem Velthoven riep mensen op om Fitna op internet onvindbaar te maken. De Organisatie van de Islamitische Conferentie verklaarde dat Fitna ‘ernstige repercussies tot gevolg zal hebben'. De Taliban dreigden met zware aanvallen op Nederland. Pakistan blokkeerde YouTube om uitzending van Fitna in Pakistan te voorkomen. In Jakarta demonstreerden moslims tegen Fitna. Iran vroeg Nederland om een verbod van Fitna.

    Lees ook:

    Moeten we er onze kop maar bij neerleggen klik hier

    Stradi



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Hoe verder van Rome, hoe dichter bij u" - Deltastichting



     pericoloso sporgersi


    Na de jongste verkiezingen is er in Italië opnieuw een zogenaamde rechtse regering aan de macht gekomen, voor premier Berlusconi zijn vierde al. In tegenstelling tot vorige rechtse regeringen kan de recentste in elk geval wel rekenen op solide meerderheden in Kamer en Senaat, en lijkt de meerderheid ook veel minder gefragmenteerd te zijn dan vorige edities.

    Nochtans moet Silvio Berlusconi niet rekenen op veel vakantie of wittebroodsweken, het harde werk zal, aldus een pregnante commentaar in Financial Times op 21 mei 2008, wel onmiddellijk moeten worden aangepakt. Italië staat voor enorme uitdagingen en Berlusconi moet vooral rekening houden met een sterke partner, de Lega Nord.

    Waarom wij dit allemaal in deze rubriek vertellen? Uit de opsomming in het gezaghebbende financiële dagblad blijken er duidelijke analogieën met België, leest u even mee? Het dagblad ziet de volgende uitdagingen:

    1. De echte winnaars van de parlementsverkiezingen in Italië waren vooral de regionalisten, of zelfs de separatisten: de reeds genoemde Lega Nord en de Beweging voor Autonomie van Sicilië. Fiscaal federalisme zal met andere woorden hoog op de agenda komen, want de meerderheid in Kamer en Senaat hangt van hun stemmen af; Zo ligt er een voorstel van de Lega Nord op tafel om minstens 90% van de belastingen die in het noorden worden geïnd, ook in het noorden te houden. De Beweging voor Autonomie van Sicilië wil op haar beurt de olie-inkomsten van Sicilië in Sicilië houden. Nu reeds wordt een gedeelte van de inkomsten in de streek gehouden en geïnvesteerd, maar voor de nationalisten van de Lega Nord en de Beweging voor Autonomie van Sicilië romen de ‘Ladri di Roma’, de dieven van Rome, nog altijd een te groot stuk af. Berlusconi zelf wil in wettelijke regels vastleggen hoeveel van het belastinggeld vooral nog naar de regio’s kan worden ‘herverdeeld’, zodat exorbitante transfers in het vervolg sterk zouden worden afgeremd. Tezelfdertijd wil hij regionale en lokale besturen steeds meer fiscale en financiële verantwoordelijkheid geven door maximale kostprijzen af te spreken voor administratieve en andere overheidsdiensten.

    2. Een andere uitdaging ligt in de wijziging van de kieswet. Elk jaar wil Berlusconi de Italianen hierover een referendum voorleggen. Momenteel heerst een ingewikkelde kieswet van geblokkeerde lijsten – waarbij de partijleiders enorm veel macht toebedeeld krijgen – van proportionele regels en allerlei regionale en lokale blokkeringen. Volgens opiniepeilingen zouden Italianen willen kiezen wie in het parlement komt, door zowel voor partijen als voor kandidaten te kunnen kiezen. Grote partijen zouden eerder willen gaan voor het meerderheidssysteem, waardoor – althans naar hun mening – politieke stabiliteit beter kan worden gegarandeerd. Berlusconi is met zijn partij alvast gewonnen voor dit meerderheidssysteem, maar een partij als de Lega Nord zou hierbij pluimen kunnen moeten laten, en is dus tegen. Een tijdbom onder Berlusconi’s regering dus.

    3. Daarnaast is er de grote belastingshervorming die voor de deur staat. Berlusconi is als échte liberaal natuurlijk gewonnen voor zo laag mogelijke belastingen – liefst van allemaal zelfs géén belastingen. Natuurlijk heeft hij ook enkele interessante belastingsvoorstellen op papier gezet – zoals bijvoorbeeld het voorstel om de belasting op arbeid te laten verminderen. De toestand schreeuwt, aldus de Financial Times, om correctie: elke Italiaanse werknemer betaalt momenteel een marginale belastingvoet van 60%. Maar Berlusconi stelde echter een dusdanig grote waslijst op van belastingreducties, dat men zich ook ter rechterzijde vragen begint te stellen over het uiteindelijk resultaat voor de begroting. Quid als de staatsinkomsten dermate verminderen dat allerlei noodzakelijke staatsinvesteringen niet meer mogelijk zijn? Quid als daardoor de tanende dienstverlening van allerlei staatsinstellingen onmogelijk wordt gemaakt?

    In enkele buitenlandse persorganen werd België – in het kader van allerlei schandalen – voorgesteld als het Italië van het noorden. Blijkbaar delen beide staten nu ook dezelfde institutionele problemen. Benieuwd hoe het verder afloopt, zowel in Italië als in België.

    (P.L.)
    @ Nieuwsbrief juni - Deltastichting




    Golfbrekers

    Verbonden maar niet aan banden. 

    KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


    Foto

    Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

     banknr 610-5790800-88 

     IBAN BE56 6105 7908 0088 

     BIC DEUT BE BE




    Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


    Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!