Angeltjes
12-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prestaties van lidstaten en individuele Euro-parlementsleden
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Plots duiken overal lijstjes op over de prestaties die de vertegenwoordigers van het volk (zeg maar van de partijen) geleverd hebben tijdens de uitoefening van hun mandaat.

Eentje over de aanwezigheden per lidstaat in het Europese parlement leert ons, dat de Oostenrijkers op nummer één prijken.  Het land B doet het ook schitterend : de 23ste plaats op 27.  De meest "aanwezige" is de Waal Gerard Deprez met 99,33%, op de voet gevolgd door Bart Staes met 98,32% en Philip Claeys met 97,98%. 

Helemaal onderaan het lijstje bevindt zich de smakeloze arrangeur en zelfverrijker Dehaene met 58,05%.  Hij zal even "leren aan Verhofstadt wat werken in het parlement betekent" : hoort u het hem nog brallen tijdens het journaal enkele dagen geleden ?  Wie het ook fantastisch doet is de weggelopen CVP-voorzitter, nu liberaal en hotelier in Oeganda : Johan Van Hecke met 69,13%

Het land B mag blij zijn dat er 3 keurige Vlaams Belangers zetelen die de voorstellingen trouw bijwonen, anders was het een tweestrijd met Italië voor de laatste plaats.

Fats

 

 


11-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweeds Experiment : elke dag + 19 vrouwen verkracht

 

Het plaatsen van deze video is een beetje een experiment.  Het is een Zweedstalige productie van onze vrienden aldaar "What hit the fan".  Met google hebben wij de vertaling ingeschakeld die we hieronder weergeven, zij het aangepast en gecorrigeerd naar begrijpelijk Nederlands. En aangevuld met eigen commentaren die we vonden in Engelstalige kranten zoals deze HIER KLIKKEN

Per dag worden gedurende het gehele jaar  door gemiddeld 19 Zweedse vrouwen  verkracht :  een Europees record.  Om precies te zijn : 6867 gevallen vorig jaar op een bevolking van 9 miljoen inwoners.  In de politiek correcte pers probeert men dit cijfer te minimaliseren en als bijna normaal voor te stellen, of als iets onvermijdelijks, een soortement erkenning van de aantrekkelijkheid van de Zweedse dames.  Ziet u.
.
De politici praten over luchtemissies en gelijkheid tussen mensen en proberen  particuliere blogs en YouTube-kanalen die tot massaal geweld zouden oproepen, te stoppen. De overheid en de media zwijgen over de nieuwe rapporten en cijfers waaruit blijkt dat Zweden binnenkort een wereld van verkrachting en andere ernstige misdrijven zal zijn. Politici en de media trachten deze belangrijke ontwikkelingen te verzwijgen en  proberen alles te doen alles om de kritiek en discussie over dergelijke onderwerpen te stoppen. Waarom?

Zij maken gebruik van kinderachtige termen als "xenofobe critici " in plaats van een debat aan te gaan. De reden dat zij niet willen praten, is dat de feiten onloochenbaar zijn.

Als de kiezers beseffen hoe criminaliteit het dagelijkse leven beschadigt,  zij zouden de schuldige partijen uit de Riksdag verjagen.
Uit de nieuwe EU-studie door onderzoekers in elf Europese landen  blijkt dat Zweden het Europees record van verkrachting op zijn naam heeft.  85%van de verkrachters zijn migranten.


De EU-verkiezingen zijn een van Zwedens en Europa's belangrijkste verkiezing :  toon met uw stem wat u vindt van de Riksdag partijen die Zweden vernietigen.
.

Soap Bar, Stockholm - Saturday, May 9

Ja, da's er wel om vragen, hé (Café Opera in Stockholm)

Onze Zweedse collega's van What hit the fan  hebben ons om 20 uur de juiste cijfers van verkrachtingen in 2008 overgemaakt : 6867, dus we hebben de titel van dit stuk aangepast.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis PUB op de VRT voor Caroline Van den Berghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Vaak ziet de kijker het verschil niet tussen een commerciële televisiezender en de openbare omroep.

Wat er tussen de opgefokte programma's van de 0000 aangeboden wordt qua al dan niet gecamoufleerde reclameboodschappen, is even ergernisgevend als bij de commerciëlen. Vaak gaat het echter om producten uit eigen huis die in de verf gezet worden, aangevuld met panelen vol namen van sponsors.

De VRT is als een miskraam dat in leven gehouden is en zich ontwikkeld heeft als een gulzig zwart gat, dat alles om zich heen opslokt.  Wij hebben niets tegen "het" medium, wel tegen de arrogantie van de centenverslinders op de Reyerslaan die elke vorm van fatsoen ontberen.

Neutraliteit staat synoniem voor de eigen linkse opvattingen en wat nog erger is, op een nauwelijks verdoken manier wordt de publieke opinie misleid en beïnvloed.

In het programma "Er is iets misgelopen"", dat men bij de vRT halsstarrig het "Journaal" blijft noemen, wordt nu ook plaats ingeruimd om een boek dat door een van de journalisten geschreven werd, te promoten.  Caroline Van den Berghe, de blonde gerechtsspecialiste, heeft iets neergepend over de menschen achter de magistratuur en dat wordt een onderdeel van het nieuws.  Of was het er om te doen, de Antwerpse onderzoeksrechter die de zaak Van Themsche behandeld heeft, zijn afschuw te horen uitspreken met de nodige ijselijke beelden, over deze zaak ?  Dat is altijd leuk meegenomen voor de verkiezingen. 

We kunnen het niet genoeg herhalen : 3000 personeelsleden, minimaal 300 miljoen subsidies, de beste programma's worden bovendien aangekocht bij ex-medewerkers die op de loop zijn gegaan om de openbare omroep leeg te roven,  en een linkse burcht die rechtgehouden wordt door stalinistische vakbonden. Mesdames et Messieurs, de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep, bondig aan u  voorgesteld. 

Let wel : dit wangedrocht blijft enkel overeidn dankzij ons aller centen. En nooit is het genoeg.  En nooit houdt de bekeringsdrift op.

Het was een tijdje geleden dat we de sukkels nog eens aanpakten. Vandaar.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen van de geloofwaardigheid
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

Hier klikken aub  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag (Hubert)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

 

In een land waar een zekere Freya minister van begroting kan worden en Anciaux in al zijn onbenul van de ene zetel  en partij naar de andere KAN springen is ALLES MOGELIJK

Hubert


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De toekomst telt, niet de afkomst ? ?? - Johan Sanctorum

 

degucht-schiltz-declercq-40

http://visionairbelgie.wordpress.com/2009/03/30/vld/

We kenden al Matthias De Clercq (”een nieuw, wervend project voor de 21ste eeuw”), Jean-Jacques De Gucht, Willem-Frederik Schiltz, Miguel Chevalier, Wouter Gabriëls, Alexander Decroo, en nu vergeet ik er vast nog een paar. Allemaal naaste verwanten: het kan geen toeval zijn, deze partij draagt het talent in de genen mee. De traditie moet zowat begonnen zijn met Patrick Dewael, kleinzoon van Arthur Vanderpoorten en neef van Marleen.


 Maar nu zijn er ook twee vrouwelijke sterren aan het VLD-firmament opgedoken, nl. Ariane De Croo en Eva Vanhengel. Twee schatjes. Twee aanstaande Wetstraatprinsessen. En zoals het met blauw bloed het geval is, tracht men ook binnen de VLD de dynastieke lijn zuiver te houden en het edele ras niet te laten bezoedelen door vreemde smetten. Zo komt het dat Eva Vanhengel en Jean-Jacques De Gucht ook in het leven een aardig koppeltje vormen, waaruit vast nieuwe telgen van het succesvolle liberale geslacht zullen geprocreëerd worden. Het bed is warm, de liefde heet, de toekomst verzekerd.


 Daarmee is het “familiebedrijf dat VLD heet” (dixit prof. Carl Devos) in een fase gekomen dat de naam écht doorslaggevend wordt om carrière te maken. Eén of twee keer kan toeval zijn, maar in deze dosis wordt het een echte dynasty-soap, naar aristocratische traditie, in de 19de eeuw geïmiteerd door de families van rijke industriëlen en bankiers.


 Het gebrek aan gêne, waarmee dit in de media wordt geëtaleerd, verraadt onmiskenbaar de signatuur van Guy Verhofstadt: verwaand, Narcistisch, zelfgenoegzaam. Met een kunstbochel zijn leermeester Noël Slangen-terug-van-weggeweest imiterend. De man die de gebakken lucht in de Belgische politiek als vaste hoofdschotel introduceerde. De bezieler-architect van paars, wiens schaamteloos potverteren tijdens de vette jaren nog generaties na ons zullen bekopen (dixit prof. Paul De Grauwe).


 ”De toekomst telt, niet de afkomst”, zo luidt de slogan van de Open-VLD.
 Maar misschien is de afkomst wel de toekomst bij de Vlaamse liberalen. Dat is in het Darwin-jaar, lijkt me, niet meer dan logisch.

 

Mogen de fitste, schoonste, jongste, rijkste exemplaren winnen in juni en met gouden postjes beloond worden!

Johan Sanctorum


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poltiek en Hollywood = Poliwood

 

Heeft u ook de lichtjes teenkrommende beelden gezien van Hoessein Obama, die optreedt tijdens een diner op het Witte Huis en melige grapjes rondstrooit ? 

Beter dàt natuurlijk, dan bommen laat neerploffen, of weer eens dubbel plooien voor de sjeik van een of ander Arabisch Prachtland.

Sinds een meerderheid van de Amerikanen deze mooiprater tot hun president verkozen, is de verstrengeling tussen politiek en Hollywood nog een stuk inniger geworden.  Er is zelfs een film in de maak met de veelbelovende titel "Poliwood".  De beroemdheden van het witte doek en het kleine scherm schitteren graag naast de politici en omgekeerd.  Steekt Washington DC eerlang Hollywood LA naar de kroon ?  De politiek is alleszins op weg om beoefend te worden door mensen die over acteertalent beschikken.  Hun redevoeringen zijn voorgeschreven libretti en hun optredens worden zorgvuldig geregisseerd, met aandacht voor belichting en geluid.

Binnenkort bij de Oscar-uitreikingen een speciale onderafdeling voor verdienstelijke politici ?  In het land B zijn er veel kandidaten voor de sectie : "meest onwaarschijnlijke veelbelovers".  U roept maar.

Intussen een Amerikaanstalige, niet-ondertitelde reportage van Fox News over het fenomeen Beroemdheden en Politiek. Daarin wordt aan hand van enkele interiews en commentaren verteld wat wij hierboven zeggen.

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel verdienen onze wroetende politici ?

 

U zal er ongetwijfeld al kennis van genomen hebben : in de Standaard van vandaag staan alle Vlaamse politici uit de federale, Vlaamse en Europese parlementen vermeld met hun individuele verdiensten.  Het lijken bruto inkomsten, verminderd met partij-afdrachten en sociale bijdragen, een soortement belastbare bedragen.  HIER KLIKKEN

De betrokkenen hebben voor publicatie inzage gekregen en konden reageren.  Soms zijn deze reacties best grappig.  Ons stoort het absoluut niet dat enkele VB-ers gewoonweg de middenvinger hebben opgestoken tegen de Standaardreporters.  Enerzijds worden deze  verkozenen opgesloten in een politiek, mediatiek, maatschappelijk (en zelfs literair) cordon.  Maar vanuit hun schutskring wordt hen opgelegd hoe zij zich te gedragen hebben ... en wanneer en hoe zij moeten het spelletje meespelen.

Niet verwonderlijk is het dat de Top-verdieners 3 schrokkerds van de VLD omvatten  : Marleen Vanderpoorten, Patrick de Wael en Dirk van Mechelen.

Eentje uit de reeks lichten we speciaal toe : met de burgemeesterswedde van Janssens is wat aan de hand.  Officieel bedraagt de wedde van de Antwerpose burgemeester 113.000 euri (afgerond). Hier werd de helft aangerekend  Heeft dit te maken met de cumul ? Er blijft alleszins genoeg over om tussendoor wat bij te slapen in het Vlaams Parlement.

Hoeveel verdient Patrick Janssens?

De Standaard brengt elk publiek mandaat van alle ministers, staatssecretarissen en parlementsleden die in Vlaanderen verkozen zijn in kaart. Daarmee willen we een duidelijk overzicht bieden van alle inkomsten die de mandatarissen krijgen uit publieke middelen, uw belastinggeld als het ware.

Terug naar het overzicht »

Mandaten

Vlaams Volksvertegenwoordiger

  • Bruto per jaar79.511,99
  • Afdracht aan de partij-7.951,20
  • Onkosten22.263,36
  • Vakantie6.095,92
  • Eindejaar2.637,80
  • Totaal102.557,87
  • Aftrek pensioen6.758,52

Burgemeester Antwerpen

  • Bruto per jaar53.598,82
  • Afdracht aan de partij-5.359,88
  • Totaal48.238,94

Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Bestuurder

  • Bruto per jaar1.655,72
  • Totaal1.655,72
Bruto inkomen per jaar (inclusief pensioen-bijdrage) 152.452,53

Extra info

Reactie

Hij liet telefonisch weten dat alles klopte

Tot zover de Standaard

In het Nieuwsblad bij de weddes van burgemeesters lezen wij het volgende :

Wedde Burgemeesters :

Meer dan 150.000 inwoners: 112.884,68 bruto jaarwedde
Patrick Janssens in Antwerpen (466.203 inwoners eind 2007) 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we het eens over goed bestuur hebben

 

Partijvoorzitters bieden  onbetekenende tegenstanders  lucratieve arbeidsovereenkomsten aan die opgesteld en mede-ondertekend zijn door juristen die ons voorgesteld worden als de vertegenwoordigers van de nieuwe politiek. We hebben het natuurlijk over Somers en zijn Antwerpse "ontdekking", wonderboy  Kris Luyckx.

De partijpolitiek heeft het normale politieke gebeuren gedegradeerd tot een kamelenmarkt.  Eén aspect van "goed bestuur" : de kabinetten.

Op 31 december 2008 waren er in de Vlaamse kabinetten niet minder dan 452 voltijdse medewerkers aan de slag voor 9 ministers. Met andere woorden, een gemiddelde van 50 personeelsleden staat ter beschikking van elke Vlaamse minister.

Onder al die medewerkers bevinden zich 8 burgemeesters, 25 schepenen, 50 gemeenteraadsleden, 15 provincieraadsleden, 19 OCMW-raadsleden van wie 1 voorzitter.

De kampioen die zich omringt met de meeste mandatarissen-partijgenoten is Kris Peeters : 23 lokaal verkozen CD&V-ers sleuren mee aan zijn kar, met ondermeer 3 burgemeesters en 9 schepenen.

Bij Van Mechelen van de Overlopende & Overkopende VLD is het ook een fraai  partijfeest met 14 cabinetards die een politiek mandaat uitoefenen, onder wie 2 burgemeesters en 2 schepenen..

Bij Stenospreekster Hildeke Crevits komen de tjeven goed aan hun trekken :  12 CD&V-verkozenen met 1 burgemeester en 4 schepenen.

Bij de 3 socialistische kabinetten werken 7 schepenen, 12 gemeenteraadsleden, 7 OCMW- en 3 provincieraadsleden.

In praktijk bekleden deze lokale mandatarissen een kabinetsfunctie die in de praktijk te maken heeft met sociaal dienstbetoon en propaganda ten voordele van hun minister en partij.  Heeft dit te maken met belangenvermenging ?  Natuurlijk niet, domme burgers.  Al deze burgemeesters, OCMW-raadsvoorzitters en schepenen maken deel uit van de toezichthoudende en controlerende overheid over gemeentes en instellingen die zij zelf besturen. In volle onpartijdigheid, neutraliteit en objectiviteit.

In plaats van te roepen over "goed bestuur voor de mensen" stelt Vlaams Belang nadrukkelijk in het programma :

° Afschaffing van de gepolitiseerde ministeriële kabinetten (naar Nederlands model)

° Ontvetting van het politieke bedrijf

° Afschaffing van provincies en arrondissementen.

Het is overbodig u te zeggen, dat in deze periode van verkiezingen, op de kabinetten "zwaar" wordt gewerkt. Niet voor de domme burgers maar voor het behoud van de eigen posities.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL en NL : ieder zijn isie

 

 

Marino Keulen erkent 8 moskeeën

(Het Belang van Limburg woensdag 6 mei)
.
marino keulen erkent 8 moskeeen
 

Amsterdam zet samenwerking met moskeeën stop

(Elsevier : zaterdag 9 mei 2009)

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het Land van de Rijzende zon

 

.
Boven Tokyo rijst, somber en grijst, ... wacht er klopt iets niet...
Klikt u maar even op de afbeelding.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verdriet van Zuid-Afrika + Aanpassing 23 uur

 

Jacob Zuma danst een traditionele Zulu-dans in KwaZulu-Natal tijdens de ceremonie voor het huwelijk met zijn vierde vrouw, begin januari.    Foto Reuters
De Heer President tijdens de huwelijksplechtigheid met zijn vierde echtgenote

 

Zoals algemeen verwacht, werd Jacob Zuma onlangs verkozen tot president van Zuid-Afrika. De verkiezingen draaiden uit op de vraag of het ANC haar tweederde meerderheid (van bijna 70 %) zou kunnen vasthouden. Net niet dus, maar dat is dan ook het enige lichtpunt in een land dat na de afschaffing van de apartheid en de machtsgreep van het ANC de facto afgleed naar een eenpartijstaat. Een land waar corruptie en nepotisme schering en inslag zijn geworden.

Jacob Zuma wierp zich als “100 % Zoeloe” in de kiesstrijd en is niet onbesproken. De man houdt er vier vrouwen op na, werd al 783 keer (!) aangeklaagd wegens corruptie maar ontglipte steeds de dans en werd ook niet veroordeeld na een recente aanklacht wegens verkrachting. Zuma voerde in zijn verdediging aan dat vrouwen zijn machogedrag op prijs stellen en dat in zijn cultuur een vrouw met een kort rokje “erom vraagt” verkracht te worden… Het is ook de man die zich geen zorgen maakt over de massaslachting die de AIDS-epidemie aanricht in Zuid-Afrika en zijn landgenoten geruststelde met de boodschap dat “een douche” na de daad volstaat. Zuma is ook de man die zijn verkiezingsmeetings opluistert met zijn lijflied”Unshimi Wami”: “Breng me mijn machinegeweer”… Dat belooft helaas niet veel goeds.

Het beeld dat Zuid-Afrika is omgetoverd tot een paradijs waar iedereen het goed heeft nadat de blanken van de macht werden verdreven, is een illusie. “Nadat Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid in de vernieling werd geschreven, kreeg het ten tijde van Mandela niets dan lof toegezwaaid. Het regende ontwikkelingshulp, vooral van Vlaamse zijde”, schrijft Mark Grammens (Journaal, 23.05.09). “Sindsdien gaat het heel slecht met Zuid-Afrika, maar dat wil men niet geweten hebben.”

In Nederlandse kwaliteitskranten en opiniebladen lees je wel eens kritische artikels, maar niet bij ons, stelt Grammens verbaasd vast. “In Vlaanderen praat men niet meer over Zuid-Afrika, alsof het een dierbaar familielid geldt, dat helaas de verkeerde weg is opgegaan, en waarover op familiebijeenkomsten nooit nog wordt gesproken.”

Gek dat niemand hier kritische kanttekeningen plaatst bij Jacob Zuma. Het propagandablad van de Derde Wereld-ijveraars ‘MO’, dat gefinancierd wordt door Knack, omschrijft de grote Zulu-leider als volgt: ‘Hij is volks, heeft een luisterend oor en is een bruggenbouwer. En vooral is niets menselijks hem vreemd.” Tja, merkt Grammens cynisch op, “wat een prachtige formule om een corrupte autocraat met vier vrouwen te omschrijven, nietwaar, als men de waarheid wil verbergen.” En dan maar klagen dat de kwaliteitspers in dit land wordt bedreigd. Kwaliteitspers? Waar dan?

+ AANPASSING 23 uur door onze Zuid-Afrikaanse vriend Peter :

Jacob Zuma het vanmiddag (enkele ure gelede) sy nuwe kabinet aangekondig.  Ongelukkig besit ek nog nie die lys (swart op wit) voor my nie, anders sou ek dit nou aan al die lesers van Angeltjes bekend gemaak het.
Wat ek wel kan sê, is dat die twee leiers van die Suid-Afrikaanse Kommunistiese Party (dr Blade Nzimande en Jeremy Cronin) altwee in die kabinet opgeneem is, en dat die voormalige Minister van Finansies - Trevor Manuel - met 'n Indiër vervang is.  Hy sal dus 'n Moslem of 'n Hindu wees.
Maar, buite die kabinet, is daar 'n nuwe vyand wat 'n skrikbewind onder wetsgehoorsame burgers voer: Die Gautengse Metropolisie.
Motoriste (automobieliste) en voetgangers leef in vrees, want hierdie menere is erger as die Mafia.  Of jy 'n verkeersoortreding begaan het of nie, hulle terroriseer almal op die pad.  Of Zuma iets aan die saak gaan doen, weet niemand, maar dit sal dringend aandag moet geniet.  Die Metropolisie is groot aanhangers van die ANC, en hulle sal nie skroom om enigiemand wat hulle verdink dislojaal aan Zuma te wees, hardhandig te arresteer nie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel - door Jos

 

BRUSSEL
in brussel ziet het zwart van 't volk
zoals in vele steden
je gaat er best heen met een tolk
het vlaams is er verleden
men spreekt er heel veel marokkaans
ook turks is in de mode
met hier en daar wat pakistaans
de stad is naar de kl**e
de moslims zijn er nu de baas
de vrouw loopt er in boerka
de man met soepjurk en met baard
de vlaming is er paria
er was een tijd van peis en vree
toen we geen centrum kenden
geen immigré of sans papiers
geen vreemdelingen-benden
brussel is niet meer de stad
die eens van grootsheid straalde
ze heeft haar beste tijd gehad
omdat 't beleid er faalde 
het soort mie volvo-collabo
zal ons de les eens leren
de mond steeds vol van tolero
zij blijft bij vreemden zweren 
de linkies schreeuwden moord en brand
"apartheid !  wàt een schànde!"
maar lezen dagelijks in de poco-krant 
nu 't zelfde hier te lande 
en ieder ziet dat multicul
een leugen is, waarvoor te vrezen
niet enkel dure grap van 't links gelul

maar 't einde eens kon wezen !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door wie wil u vertegenwoordigd worden in het Euro-parlement ?

 

Onze lezers kregen deze vraag met keuzemogelijkheden voorgelegd, zonder dat zij bestraffend toegesproken werden door een linkse loenserd of een onfrisse tjevenjournalist. 

Wij danken de deelnemers voor deze schitterende Sovjet-uitslag.  We hadden niet anders verwacht. Al wie niet voor Vanhecke gekozen heeft, mag het eerstdaags komen uitleggen bij de Onderzoeksrechter (schoon ondergoed meebrengen en mondvoorraad, het kan enkele maanden uitlopen)

***

Wie acht u representatief om Vlaanderen te vertegenwoordigen in het Europarlement ?

Eindstand : van vrijdag 08.05.09 (18 uur) tot zondag 10.05.09 (23 uur)


Ex-premier Guy Verhofstadt  3 % (24)
Ex-premier Jean-Luc Dehaene  6 % (47)
Uittredend Vlaams minister Kathleen van Brempt  1 % (7)
Euro-parlementslid Frank Vanhecke  83 % (633)
Euro-parlementslid Bart Staes  2 % (17)
Euro-parlementslid Frieda Brepoels  1 % (6)
Kamerlid Jean-Marie Dedecker  3 % (22)
Gewezen Euro-parlementslid Nelly Maes  1 % (7)

Totaal aantal stemmen: 763


10-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOELN is CONSTANTINOPEL niet

 

Het Vlaams Belang trok zaterdag 9 mei met een delegatie onder leiding van Filip Dewinter naar het “Stop islamisering” congres van de Beweging Pro Köln in Keulen. Het was de tweede poging van Pro Köln om het congres te laten plaatsvinden. Vorig jaar kon het congres niet plaatsvinden omwille van de aanwezigheid  van duizenden gewelddadige tegenbetogers. In Keulen zal de grootste moskee van West-Europa gebouwd worden met minaretten hoger dan de torens van de Dom van Keulen.

 

Het congres van gisteren kon slechts doorgang vinden dankzij een aanwezige ordemacht van 5000 politieagenten om alles in goede banen te leiden. Er waren een 500-tal aanwezigen op het congres. De congresgangers werden toegesproken door sprekers uit verschillende landen (Oostenrijk, Italië, Frankrijk) waaronder Filip Dewinter. Filip Dewinter, de voorzitter van Steden tegen Islamisering (STI), riep Keulen uit tot "de hoofdstad van het verzet tegen de islamisering in Europa". Hij kondigde aan dat er volgend jaar een “Stop islamisering” congres komt in Antwerpen.

 

Bij het verlaten van de congreszaal werd Filip Dewinter geraakt door een projectiel gegooid vanuit een groep gewelddadige tegenbetogers. 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoentjes aan, maar sjaaltje om

 

 

Mein Gott !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbeschofte televisiejournalisten ?

 

 

De onbeschoftheid van televisiejournalisten is géén exclusief Vlaams verschijnsel.  Ook in Frankrijk tonen de dames en heren regelmatig dat opvoeding en beleefdheid hen onbekend is. IJdelheid daarentegen en zichzelf als de vedette beschouwen daarentegen ... Klikken op deze tekst.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overpeinzingen bij de eedaflegging van een president - door Peter

 

Jacob Zuma is vandag (Saterdag, 9 Mei 2009) om 11:20 (Suid-Afrikaanse tyd) amptelik as Suid-Afrika se 4de "demokratiese" (swart) president ingehuldig.


Vele staatshoofde van die wêreld was teenwoordig.  Moamar Ghadafi het die ereposisie onder die besoekers ingeneem.  Hy het reg in die middel, in die voorste ry, gesit.  Die seremoniemeester (vrou) het hom spesiaal vir sy teenwoordigheid bedank, en hom as die groot held, die leier van die Afrika-revolusie, bestempel.  Naby Ghadafi het Robert Mugabe gesit.  Die skare swartes het hom 'n oorverdowende applaus gegee.  (Gister is Kallie Kriel van die blanke vakbond Solidariteit in hegtenis geneem, omdat hy 'n plakkaat opgerig het met die woorde "Mugabe, go home", maar wanneer swartes beledigend teenoor blankes is, is dit toelaatbaar).

.
Net voordat Zuma ingehuldig is, het verskeie godsdiensleiers kort gebede vir Zuma opgesê.  Die Moslemleier van Suid-Afrika, wat 3de gebid het, het om presies 11:11 aan die woord gekom (ironies dat dit saamval met die aanval op die World Trade Centre in New York, op 11 September).  Hy het in Engels en in Arabies gebid.  Wat presies hy gebid het, weet ek dus nie, omdat ek geen Arabies begryp nie.

.
Van vandag af leef ons hier in Suid-Afrika in 'n nuwe era.  Ons, wat Boere/Afrikaners is, leef in die duister.  Ons weet nie wat vir ons voorlê nie.  Ons hoop net dat Zuma 'n beter leier as Mbeki sal wees, en dat hy dit sal regkry om vir Mugabe te onttroon.

Ons, die Boerevolk, wil graag ons solidariteit met ons stamgenote in Vlaandere betoon, en hoop en vertrou dat jul verkiesing tot jul voordeel sal strek.

.
*Terloops, Wes-Vlaandere is 'n belangrike gebied vir die Boerevolk (Afrikaners) in Suid-Afrika, aangesien 'n groot persentasie van die oorspronklike "Nederlandse" immigrante in Suid-Afrika juis van Wes-Vlaandere afkomstig was.  Wes-Vlaandere, asook die naburige dorpe en stede in ander provinsies van die ou Vlaandere, was die tuisdorpe van menige Suid-Afrikaner. Clermont, Fleurbaix, Armentieres, Rijsel, Nasaret en Gent, was van die plekke waarvandaan die eerste immigrante gekom het.  (Ek is byvoorbeeld 'n afstammeling van Pierre le Fébre van Artois, wat in 1683, saam met sy vrou, Maria de Gravé van Fleurbaix, na Suid-Afrika verhuis het.  Pierre het op die plaas Fleurbaai, naby Stellenbosch gaan woon, waar hy 'n suksesvolle wynboer geword het).  Ander name soos Kortrijk, Vlissingen, Middelburg, Antwerpen, Wavre, Brugge en Gent, kom ook dikwels voor in Suid-Afrikaanse geskiedenisboeke.  Sedert 1652 was daar 'n konstante stroom van "Suid-Nederlanders" wat na Suid-Afrika verhuis het, en wat die geledere van die Boerevolk aangevul het.  Die absolute minimum van hierdie Europese immigrante het "ver-Engels", of het hulle by die Engelse kultuur aangesluit.  Hulle het feitlik almal deel van die Boerevolk geword.


Nadat Suid-Afrika in 1902 deur Brittanje verower is, en ons land in 1910 die Unie van Suid-Afrika geword het, is die naam "Boer" deur sekere politici na "Afrikaner" verander.  Daar is dus geen biologiese verskil tussen Boer en Afrikaner nie, maar wel 'n politieke verskil.  Sommige liberaliste wil dat die gekleurde, of bruin, Afrikaanssprekende mense van ons land, ook "Afrikaners" genoem moet word.  Die Afrikaners en die bruinmense is beslis twee verskillende bevoklkingsgroepe, maar daar is wel ooreenkomste in kultuur, en selfs biologiese verwantskappe.  Die liberaliste het nou 'n nuwe woord (of naam?) uitgedink......Afrikaanses!  Almal wat Afrikaans praat, is glo Afrikaanses.  Maar, hulle is nie almal Afrikaners nie, en nog minder is hulle Boere.

.
Hier vanuit die suidpunt van Afrika, wens ons u daar in ons stamland (Vlaandere) ALLES VAN DIE BESTE toe.  Ons hoop u vaar goed in die komende verkiesing, en dat u na dese, 'n tree nader aan onafhanklikheid sal wees.

.
Boere-groete - Peter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortrijk

 

Kortijk

De broeltorens

Begijnhof in Kortrijk 

Het begijnhof in kortrijk

Begijnhof Kortrijk

De oude stad

 (foto's : Gerda)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is ze dan : de vlam van onze Manten

 

  Tot 7 juni is Hildeke op stap om la belle chique te redden.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!