Angeltjes
27-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sossen onder mekaar

 

 

Deze charmante socialist noemt zijn partijgenote (hieronder)  "dom en lomp"

Zij wil "minister" worden want ze is het al eens geweest, voor begroting of zoiets. Het was met cijfers,  waar ze niet goed in is. Maar telefonie of zo, of minister van de stad Gent, dat lijkt haar wel iets.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugdgevangenis Everberg - de Regie der gebouwen - Justitie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 
Het Leuvense gerecht heeft aanwijzingen dat de top van de Regie der Gebouwen gesjoemeld heeft bij de bouw van de jeugdgevangenis van Everberg. De overheid zou daardoor tot 3 keer te veel betaald hebben voor de bouw ervan.

Bij de toekenning van het contract zou de toenmalige topman van de Regie ook 10% smeergeld gekregen hebben. Het project werd niet via een aanbesteding toegekend omdat de instelling er heel snel moest komen van de regering.

@ VTM

Ons zou dit ten zeerste verbazen.  Fraude bij de Regie der Gebouwen ?  Trouwens 10% commissie, is dat nu zo overdreven voor een werk dat snel moest verlopen in het belang van de gemeenschap ?  De Regie der Gebouwen kampt met een groot personeelstekort, althans voortgaande op een tussenkomst in januai 2009 van een actief CD&V-parlementslid dat daarover een vriendelijke vraag stelde aan de minister van justitie.  Natuurlijk is er een groot personeelsprobleem bij de Regie : het personeel wordt regelmatig lastiggevallen door het gerecht. Wij zijn er gerust in : ons vertrouwen in Justitie, in openbare besturen zoals de Regie der Batimenten blijft onwankelbaar overeind. Het zijn tenslotte allemaal partijgenoten onder mekaar die de zaken regelen.  Voilà.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diplomatieke peilingen...

 

Onlangs stelde Paul Geudens – terecht – dat het  Vlaams Belang bij de verkiezingen steevast beter scoort dan de peilingen doen vermoeden. Zoals we toen stelden, is één van de verklaringen hiervoor ongetwijfeld het feit dat de vuile oorlog van het regime tegen het Vlaams Belang niet alleen de partij, maar ook Vlaams Belangers in hun privéleven treft. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat in een dergelijk klimaat van intimidatie niet iedereen openlijk durft uit te komen voor zijn overtuiging.

Maar er is meer. Op zijn weblog plaatst communicatiespecialist Frank Thevissen enkele markante opmerkingen bij de manier waarop in dit land peilingen worden gehouden. Na een uitgebreide methodologische kritiek, herinnert Thevissen eraan hoe hij begin 2007 kon aantonen dat er flagrant was geknoeid met de peilingsuitslag van januari. Dit ten voordele van de VLD en ten nadele van het Vlaams Belang, terwijl alle reële resultaten uit de peiling een status quo aangaven.

Thevissen noemt het dan ook verbijsterend dat een welbepaalde krant voor haar peiling opnieuw beroep doet op dezelfde deskundige die actief meewerkte aan de datafraude in dezelfde krant en daarvoor in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 zelfs de term ‘diplomatieke peiling’ bedacht. “Als de vertrouwensindex van de Vlaming in journalistiek en politiek vandaag op een bedroevend laag pitje brandt, is dat meer dan een vrijblijvende, sloganeske kreet, maar zijn er hiervoor duidelijk aanwijsbare redenen”, zo besluit Thevissen.

@ Vlaams Belang Turnhout


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse media weigeren in te gaan op BNP-campagne thema's

 

/

Attacked: Protestors go for horse-backed officers in Kensington
De British National Party doet het uitstekend en voert een geweldige campagne. Klikt u op de afbeelding, dan komt u terecht bij ons Bijhuis waar ze meer voeling hebben met Groot-Brittannië dan wij hier in het heerlijk multicultureel gekleurde Vlaanderen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christiania (Kopenhagen) : hippie vrijstaat opgeheven ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Bijna 38 jaar na het ontstaan van de beroemde hippie-enclave Christiania in de Deense hoofdstad Kopenhagen heeft een rechtbank het gebruik van het terrein dinsdag aan de staat toegewezen.


Inwoners van de vrijstaat verloren daarmee de zaak die ze tegen de overheid hadden aangespannen. Ze waren het niet eens met een in 2004 aangenomen wet, waardoor de 850 inwoners, onder wie 150 kinderen, sindsdien huur en nutsvoorzieningen moesten betalen in het hippiedorp. Voorheen waren die gratis.

Onaantastbaar

Duizenden jonge Denen wisten het 34 hectare metende verlaten kazerneterrein in het stadsdeel Christianshaven tientallen jaren te behoeden voor ontruiming. Omdat ze het terrein jarenlang onderhielden en bestuurden gold een tot dusverre onaantastbaar gebruikersrecht.

Drugshandel

De wet laat ook de mogelijkheid open dat de in 1971 opgerichte enclave een democratisch gekozen zelfbestuur kan krijgen. Ook staat erin dat de bloeiende drugshandel in de enclave moet worden aangepakt. De politie houdt wekelijks invallen om de vrijstaat schoon te vegen.

Christiania

Een advocaat van de inwoners van Christiania heeft laten weten tegen de uitspraak in beroep te willen gaan bij het Deense hooggerechtshof

http://www.spitsnieuws.nl/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus

 

 

Hier vind ik voeding voor m'n verbaasde geest
in eenvoud maar wel kritisch mee-gewogen
het zoeken naar wat anderen beogen
en wat men steeds tussen de regels leest ...

Hier vind ik antwoord op die steeds herhaalde vraag
en op m'n woede, van dat mag gewoon niet mogen
't verzet tegen 't weer te worden voorgelogen
terwijl 'k zie waar dat toe leidt vandaag ...

Hier vind ik het plezier van vriendschap die bestaat,
vervullend steeds dat logisch diep verlangen
toch niet je harpje in de wilgen te hangen
maar deel te zijn van 't mooier resultaat.

@ Tussen Rijmel & Gedicht

met dank aan Greetje


26-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan allen : oogjes dicht, snaveltjes toe en heerlijk slapen !

 

En morgen lekker op voor een nieuwe dag vol fijn nieuws over den weireld die van iedereen is


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peilingnieuws uit Brussel

 

Volgens een zonet geplaatste uitslag van een peiling door Le Soir blijkt dat in Brussel de grootste Vlaamse partij nog steeds Vlaams Belang is.  Wat vervelend, nietwaar ... en we hebben zo ons best gedaan om die onverdraagzamen, domoren en racisten dood te zwijgen of belachelijk te maken. 

Tjonge, tjonge, gelukkig is het slechts een peiling en kan er nog wat aan gebeurenj bij het "bepalen" van de uitslag.

In Brussel zijn de liberalen van de MR de eerste partij, met 26,1% (26,8% in april). Ecolo stijgt tot 19,5% (+0,7%) en springt zo over de PS, die terugvalt op 18,1% (-2,1% tegenover april). Het CDH haalt 15,3% (+1,2%). Vlaams Belang is de grootste Vlaamse partij in Brussel met 3,4%, voor CD&V, Open VLD, SP.A, Groen! , LDD en N-VA

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer zorgen voor de Morgen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 
 

Op 14 dagen voor de verkiezingen heeft politiek redactrice Liesbeth Van Impe totaal onverwacht haar ontslag ingediend bij De Morgen. Dat meldt ze zelf op Facebook. Er was geen andere krant in haar geïnteresseerd. Wellicht zal ze werk zoeken in het politieke milieu. Haar ontslag is een protest tegen de huidige hoofdredactie van De Morgen. Nog andere 'topjournalisten' van De Morgen zijn volop aan 't solliciteren. Zelfs reclamebladen of sponsored magazines zijn hen niet te min.

 @ Achter Het Nieuws

Op 23 mei laatstleden publiceerde de Morgen dit artikel van Liesbeth van Impe : vermoedelijk haar laatste : Tussenstand : campagne in crisis


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een politieke satire

 

Geert Mareels (1962) was adjunct-kabinetschef van De Batselier en kabinetschef van Luc Van den Bossche, Steve Stevaert en Renaat Landuyt.  Een behoorlijk rode man, maar daar gaat het niet om.

Hij schreef een politieke satire gebaseerd op nog niet echt gebeurde feiten ...

Het VSB een extremistische afscheuring van het Vlaams Belang stevent in de opiniepeilingen af op een absolute meerderheid... Vervalste verkiezingsuitslagen, een premier met een alcoholprobleem en een apart libido, Koning Filip die verongelukt, een televisieserie wordt realiteit ...Tijd voor een Plan B.

Dit vlotte boek vol fictie dat aanleunt bij de werkelijkheid, wordt op deze blog regelmatig aangekondigd. Wij mogen er niet naar verwijzen, dat doen we dan ook bewust niet. Want anders hebben we weer boel met de reclamejongens.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter : Stuur de daders en hun ouders terug naar land van herkomst

 

Vlaams Belang wil strenge bestraffing daders moordpoging Geraardsbergen

 

 

Het Vlaams Belang is geschokt door het feit dat de daders van een handtasdiefstal, die uitdraaide op een regelrechte moordpoging op een weerloze bejaarde dame uit Geraardsbergen, zo maar werden vrijgelaten. Terwijl het slachtoffer in coma ligt, nog steeds in levensgevaar verkeert en de echtgenoot van de bejaarde dame radeloos is, zitten de daders thuis rustig bij hun familie, mogelijk klaar om op zoek te gaan naar het volgende slachtoffer.

Filip Dewinter : “Het failliet van ons justitiesysteem is nogmaals bewezen. Drie bevoegde parketten (Oudenaarde, Brussel en Doornik) en twee verschillende talen in rechtszaken zorgt ervoor dat magistraten door het procedurebos de bomen niet meer zien. Tel daarbij een totaal gebrek aan opsluitmogelijkheden en het resultaat is dat deze jonge daders vrij rond lopen.”.

 Voor het Vlaams Belang is de maat nu meer dan vol. Alle halfzachte oplossingen en begeleidingsprogramma’s van de overheid brengen dergelijke criminele en vaak allochtone jongeren schijnbaar niet op andere gedachten. Filip Dewinter : “Voor dergelijke feiten kan men niet streng genoeg zijn. De strafrechtelijk verantwoordelijke leeftijd voor minderjaren moet verlaagd worden naar 12 jaar. Daarnaast moet er een echte jeugdgevangenis komen i.p.v. een uit de kluiten gewassen internaat. En voor deze gruwelijke feiten moet men desgevallend maar retroactief de Belgische nationaliteit van de daders ontnemen en heel het gezin terug naar het land van herkomst sturen, waar de daders hun straf moeten uitzitten!”.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vlagt

 

 

NIEUWSBRIEF VL² nr.160 (dinsdag 26 mei 2009)

Wie de media volgt en af en toe zijn brievenbus leegmaakt heeft ongetwijfeld vastgesteld

dat de groei van beginselvaste Vlaamsgezinde politici op enkele weken tijd spectaculair gestegen is.

Mag Vlaanderen Vlagt deze pluim op zijn hoed steken

of zou het toch iets te maken hebben met de komende verkiezingen?

Onze volgende acties:

- Van dinsdag 26 mei tot zondag 31 mei: Ronde van Italië.

- Van woensdag 27 tot zondag 31 mei: Ronde van België in Vlaanderen (dus niet op zaterdag).

- Van dinsdag 9 juni tot zondag 14 juni: Wielrennen Dauphiné Libéré.

Mogen wij vragen aan de Vlamingen wiens stulpje langs het traject staat om de leeuwenvlag uit te hangen? Of ken je iemand die daar woont? 

Wie zich nog wil aanmelden voor deelname:

ivan. mertens@vlaanderenvlaqt.orq

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De paljassen van justitie

 

In Geraarsbergen vecht een vrouw, die door vijf crapuleuze "jongeren" neergeslagen werd voor haar leven.  Het bericht werd stilletjes gehouden tot het toch, helaas, uitlekte.  De vijf smeerlappen zitten thuis, want het slappe gerecht weet niet precies wie wat gedaan heeft bij de overval : dus laten we ze maar lopen. Ja maar, het is moeilijk, hoor, om de waarheid te achterhalen en we leven tenslotte  in een  multicriminele maatschappij.

Vandaag vernemen we ook, dat de Tunesiër die de Antwerpse korpschef (en lakei van burgemeester Slaapmans) een tik heeft verkocht voor enkele weken en diens GSM gestolen, begin juni voor het gerecht komt. Het Openbaar Ministerie eist 1 jaar cel en 550 euri boete.

En dan verwachten gerecht en politiek, dat wij de burgers, dit allemaal normaal vinden en respect zouden betonen voor de politieke paljassen van de magistratuur ... Dergelijke zaken maken mij ziedend.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Alle journalisten, de VRT op kop, klagen dat wij zo weinig weten over onze 'landgenoten' uit het Zuiden.
Zou dat kunnen omdat er zo weinig goeds te melden is over het verspilzieke Wallonië ?
Na jarenlange PS-dictatuur bouwt Wallonië naarstig verder aan hun hoge schuldenberg...
Nog even geduld en hun schuldenberg wordt hoger dan hun Signaal van Botrange, belgië's hoogste punt tot nu toe.
 
De officiële schuldcijfers verbergen de helft van hun schuldenlast.
De Waalse regionale overheidsschuld bedroeg (luidens de toelichting bij de begroting, directe en indirecte schuld samen) 4,329 miljard euro. (30.6.2008) 
In 2007 bedroeg ze 4,284, in 2006 4,287 (telkens in miljard euro).
Wallonië zou Wallonië niet zijn indien dit een correct cijfer was. 
Allerlei posten worden uit die begroting gehouden.  Men spreekt dus in de pers van “la dette cachée”.
Die verborgen schulden bedragen op zich bijna evenveel als de overheidsschuld (cijfers van de MR). 
 
Klik hiervoor op onderstaande link.  
Vive la belle chique, Vive la Wallonie,
P.S.
Naar het schijnt wordt er een studiereis ingericht naar Las Vegas.
Een groep Waalse politici onder leiding van Happart en Van Cauwenberg, gaan daar contact
nemen met een groep politici uit Zimbabwe. Samen gaan ze dan bespreken hoe zij hun
nationale schuld kunnen wegfoefelen.
De studiereis duurt 4 weken en omvat uitstapjes naar New York, California, Barbados en
andere exotische bestemmingen. Dit gebeurt enkel om een vergelijking te maken met het Waals toerisme.
 
Wij wensen deze ernstige mensen zéér veel succes toe met hun zware onderneming.
 
Vriendelijke groeten van
 
Wim

Bijlagen:
brievenbus.jpg (194.3 KB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hard werken ? Het zit in de familie

 

Het kuikentje
.
Vader Jean-Luc kwam heeft twee keer iets gezegd op 5 jaar tijd in het Euro-parlement
Zonemans Tom heeft 0 keer iets gezegd op 5 jaar in het Vlaams parlement.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitie en Tuig hand in hand naar een betere maatschappij + AANPASSING 12 UUR

 

Vijf jongeren tussen 14 en 19 jaar hebben in Geraardsbergen een 64-jarige vrouw in coma geslagen bij een handtasdiefstal. De politie kon nog dezelfde avond de daders oppakken, maar de bevoegde parketten lieten hen meteen weer vrij. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Gruwelijke aanval
Om de handtas van Christiane De Cremer (64) te bemachtigen - vrijdag op klaarlichte dag, voor haar deur aan de voet van de muur van Geraardsbergen - sloegen en schopten de vijf jongeren haar genadeloos. De hersenen van de vrouw kregen geen zuurstof meer, haar longen klapten in en haar gezicht werd verbrijzeld. Vier dagen na de feiten, die nu pas bekend raakten, vecht de vrouw nog steeds voor haar leven, aldus de krant.

Drie parketten bevoegd
De verdachten zijn jongeren uit Brussel en Lessen, bij Doornik, die naar Geraardsbergen waren afgezakt om een reeks diefstallen te plegen. Er zijn drie verschillende parketten bevoegd voor de feiten, en geen enkel van die parketten vond het blijkbaar nodig om één van de daders aan te houden of naar een instelling te sturen. "We weten niet wie precies verantwoordelijk is voor welke feiten, iedereen vertelt een andere versie", vernamen onze collega's van de krant. De verdachten zitten inmiddels alle vijf thuis bij hun familie.

@ Het Laatste Nieuws

+ AANPASSING 12 UUR

In de Telegraaf wordt deze zaak overgenomen ; de lezersreacties liegen er niet om

Klikken op bovenstaande tekst


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Europese verkiezingen in Nederland

 

 

 

 
 
Nederland zal 25 verkozenen naar de EU sturen, 2 minder dan vorige maal.
 
De huidige verdeling is als volgt :
 
CDA (de partij van Balkenende) : 7
PvdA (de socialisten van Bos) : 7
VVD (liberalen) : 4
Groen Links (Femke met de ingebouwde interruptie-microfoon) : 2
CU/DGP (bijbelprotestanten) : 2
SP (extreem links) : 2
D 66 (socialistische liberalen) : 1
Europa Transparant (met klokkenluider Van Buitenen) : 2  (inmiddels uit mekaar gespat)
 
In 2004 was de opkomst minnetjes : 39%
 
Niemand durft voorspellen wat het ditmaal zal worden, alhoewel er met zeer veel belangstelling uitgekeken wordt naar het resultaat van de PVV van Geert Wilders die voor de eerste keer deelneemt. Wilders zelf is lijstduwer maar zal bij mogelijke verkiezing niet zetelen.  Bij welke Europese fractie de PVV zal aansluiten is niet geweten en of er een samenwerking komt met Vlaams Belang evenmin.  Wilders wil graag Vlaanderen opnemen in een Groot-Nederlandse federatie, dan lijkt het ons logisch dat hij niet meespeelt met de voorstanders van het Vlaamse cordon sanitaire. Trouwens voor zijn partij hangt iets dergelijks ook in de lucht : zij die oproeien tegen de stroom van het politiek-correcte denken, worden uit het democratisch proces gesloten.
 
Volgens een peiling van de Europese Politieke Barometer zou de PVV 3 zetels behalen, de christen-democraten en de socialisten zouden er ieder 1 prijsgeven  en voor de rest behoudt iedere partij haar posities.
 
De verkiezingen grijpen plaats op 4 juni.  Het zal pas op 7 juni zijn dat kan vastgesteld worden hoe de Europese Politieke Barometer zich belachelijk heeft gemaakt met deze prognose.
.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De supertjeef door Philip Claeys
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Gisteren deelgenomen aan een debat op De Zevende Dag. Tot mijn verbazing pleitte Ivo Belet (CD&V) daar plots tegen de toetreding van Turkije en voor een bevoorrecht partnerschap met dat land.

Dat zal ongetwijfeld iets te maken hebben met het feit dat er binnen twee weken verkiezingen zijn. De voorbije legislatuur hebben de CD&V’ers zich altijd uitgesproken voor het Turkse EU-lidmaatschap. Enkele weken geleden nog zat ik in een schooldebat waar Dehaene een vurig pleidooi pro Turkije deed.

Het is veilig te voorspellen dat na 7 juni het officiële standpunt van de tsjeven over Turkije opnieuw voor het EU-lidmaatschap zal zijn. Maar nu dus even niet.

In elk schooldebat waar uw denaar aan deelnam, blijkt het thema-Turkije overigens één van de voornaamste ’Europese’ bekommernissen van de jongeren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft u vannacht ook zo slecht geslapen ?

 

De bliksem kan mooie beelden opleveren maar ook
zeer gevaarlijk zijn.

Hieronder geven we enkele nuttige tips over wat je moet doen en laten bij onweer en bliksem.


- Tijdens een onweer met bliksem is uw huis of kantoor de veiligste plek.

- Een carport, een open afdak en dergelijke bieden geen enkele bescherming tegen de bliksem.

- Sluit ramen en deuren, blijf weg van de ramen en van de open haard.

- Blijf uit de buurt van stromend water in de woning.

- Ga zeker niet douchen of baden.

- Vermijd om kranen, radiatoren en wasmachines
aan te raken.

- Ga beter niet op uw waterbed liggen en gebruik de zonnebank niet.
Bij een blikseminslag in de buurt kan overspanning in de elektrische installatie ontstaan.

- Niet telefoneren met vast toestel.

- Haal stekkers van TV, computer, wasmachine,
enz. uit de wandcontactdozen, en koppel de antenneaansluiting en de netwerkkabels los van de computer.


- Tenten en vouwwagens bieden geen bescherming tegen blikseminslag.

- Caravans, campers. recreatiewoningen en stacaravans kunnen, mits de nodige voorzieningen zijn getroffen, wél een veilig onderkomen zijn.


Ook een volledig metalen auto met gesloten ramen, schuifdak en deuren is een goede schuilplaats. Die vormt door zijn constructie een Kooi van Faraday.

Deze raadgevingen komen van Superkrediet

(met wie wij voor de rest niks te maken hebben, maar toch bedankt.)
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu Terzake met Marie Rose Rebel

 

Wie de uitzending van Terzake mocht gemist hebben met een combattieve Euro-lijstduwster kan

 HIER TERECHT

new
new
new
new

 

new




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!