Angeltjes
30-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex VB-kamerlid Paul Meeus zet sp.a & Groen neus in Turnhout

 

Paul Meeus -  Fractievoorzitter VB Turnhout

8ste plaats Vlaams Parlement  (Antwerpen)

Door een merkwaardige ­stemming in de Turnhoutse OCMW-raad ­donderdagavond komt Vlaams ­Belanger Paul Meeus in de ­algemene vergadering van het fusieziekenhuis. ­

Gezien het cordon sanitaire is dat een unicum.

Dat kwam omdat Open Vld de 45-jarige Michel Stroobants boven ouderdomsdeken Guy Wouters als kandidaat verkoos. Bij de volgende stemming kreeg de liberaal ook de twee Vlaams Belangstemmen, waardoor hij rode en groene kandidaten wipte.

Zowel sp.a als Groen! reageren zwaar teleurgesteld op de houding van Open Vld. "Open Vld had makkelijk kunnen verhinderen dat Vlaams Belang een zitje zou krijgen", klinkt het. De steun van Vlaams Belang aan Open Vld heeft volgens hen de schijn van 'voor wat hoort wat'.

Michel Stroobants en Paul Meeus ontkennen met klem dat er afspraken gemaakt zijn. "Meneer Wouters heeft geen ambitie meer om een mandaat op te nemen, ik heb die ambitie wel", verdedigt Stroobants zijn kandidatuur.

"Ik heb nog nooit stemafspraken gemaakt met wie dan ook", stelt Paul Meeus. "Had sp.a haar drie stemmen aan de groene kandidaat afgestaan, dan was zij verkozen." HO, MaMi

© 2009 Concentra


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een Vreugde voorwaar, Hugo Concentratiecamps is daar

 

Wij dachten gelezen te hebben in de vrolijke gazet de Morgen, dat uit solidariteit met de ontslagen pesoneelsleden, de columnisten en andere beste pennen van Vlaanderen, gedurende een maand hun azijnpis zouden inhouden. Wij dwaalden.

Vandaag is het al afgelopen met de solidariteit van Hugo Concentratiecamps.  Hij produceert, wellicht geïnspireerd door het Pinkstergebeuren, zijn versie van een "Lijdensverhaal". Wij kunnen u niet met een bruggetje bij deze pennenvruchten brengen, want zij verschijnen als echte primeurs enkel in de gedrukte versie, die ons bereidwillig toegestuurd werden door een attent lezer.

En, u kan het raden, de pennenvrucht -de smeuïge dadel zo u wil- gaat over de huiveringwekkende politici van rechts. De vernielers van onze beschaving, de moordenaars van de democratie, de graaiers en bedriegers van de mensheid. U kent ze ongetwijfeld, want hun lof wordt hier regelmatig bezongen. 

Hugo Concentratiecamps noemt enkelen bij naam : de blonde, blaffende geverfde toeter Geert Wilders die hij omschrijft als "pervers tot in de kut". Het is niet direct onze taal, wij citeren een van de beste pennen van Vlaanderen.

En Gerolf Annemans die ongegeneerd zijn gedacht mag zeggen over de invasie van vreemdelingen. "Niemand protesteert, de camera bleef draaien" (Hugo is ook technisch een beetje achterlijk).  En Jean-Marie Dedecker is een gierkar, alhoewel Catherine Moerkerke bij VTM hem toelacht als ware hij een poedel.

Concentratiecamps spuit als the Old Faithful in Yellowstone zijn misprijzen uit over het verlies aan fatsoen, ethiek en welvoeglijkheid.  "Democratie is een lijdensverhaal".  Als ik dat lees, ben ik blij het niet te moeten aanhoren uit de bek van deze man met zijn geaffecteerde, onnatuurlijke tristesse. De bewaker van de zedelijkheid die er zelf op los hoereert en boeleert met een woordenschat om Herman Brusselmans jaloers te maken.

Concentratiecamps omschreef ten tijde  van de Amerikaanse presidentsverkiezingen de gemartelde oorlogsheld McCain als "een zak cement".  Vandaag is hij op zoek naar "een leider met de glans van een oude viool". Hij heeft ongetwijfeld naar de koningin Elisabethwedstrijd gekeken dezer dagen.

Wilders leeft al jaren ondergedoken en is 24/24 en 7/7 onder bewaking, omdat de vrienden van Concentratiecamps hem naar het leven staan.  Annemans ontvangt doodsbedreigingen omdat hij zijn kritiek geeft op de multicriminele maatschappij.  Heel de wereld kreunt onder het geweld en de opdringerigheid van een als godsdienst verpakte terreur.  Daar mag echter door democratisch verkozenen niet over gesproken worden uit naam van de welvoeglijkheid. Althans volgens een man die er zelf uitziet als een zak aardappelen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom Turkije bij de Europese Unie !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

Avrupa'da Türkiye Hoşgeldiniz

 

Angeltjes verandert het geweer van schouder :

Turkije zal Europa verblijen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rekenhof : genadeloos verslag socialistische ministers Tsunamigelden

 

  
 

Het zoveelste socialistische gesjoemel wordt door het Rekenhof blootgelegd in een verslag met betrekking tot gelden die bestemd waren voor de slachtoffers in Sri Lanka na de tsunami.

Het is een ingewikkeld verhaal met als centrale figuur de socialistische minister voor Biza van het Waals Gewest, Philippe Courard en verder de sjoemelbaron, ex-minister Didier Donfut (deze maand tot ontslag gedwongen nadat gebleken was dat hij zich maandelijks onterecht 11000 euri liet uitkeren), Michel Daerden (de boemelbaron) en onrechtstreeks Anne-Marie Lizin (de socialistische graai-barones, die opgenomen werd in spoed toen ze vernam dat graaien niet langer kon). 

Er wordt heen en weer geschoven met gelden bij "Wallonie pour Asie" en de VZW "Hôpitaux Solidaires", op hetzelfde adres in Hoei (Huy) waar Lizin haar exuberante onkostennota's indiende. Op zeker moment schakelt men een studiebureau Sri Lanka in, waar het Rekenhof zich vragen bijstelt.

Bovendien worden al de acties uitgevoerd van op het kabinet van de minister van binnenlandse zaken Courard, wat maakt dat er van controle nauwelijks sprake  is, zegt het Rekenhof.  Er worden betalingen verricht zonder onderliggende stavingsdocumenten.  Een bedrag van bijvoorbeeld 55000 euri wordt overgemaakt aan Hoei zonder duidelijke bestemming.  Maar ook andere betalingen roepen vragen op. Het Rekenhof is een deftige instelling, die zelden zwaar uithaalt in haar beschrijvingen.  Als er "vragen rijzen" bij de auditors van het rekenhof, wees zeker, dat er dan wat aan de knikker is.

Uit de verwarde "boekhoudingen" blijkt dat 22% van de gelden besteed worden aan eigen onkosten, daar waar een gelijkaardige vereniging 7% onkosten berekende.

Eind 2008 zijn de ministers Courard en Donfut naar Sri Lanka gevlogen om de resultaten te gaan bekijken van hun giften.

Wie meer wil weten over deze zoveelste socialistische sjoemelaffaire kan het vervolg HIER lezen

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodsbedreigingen voor Annemans

 

Naar aanleiding van de uitzending van Terzake09 op de VRT van woensdag 27 mei jl. heeft Gerolf Annemans per email doodsbedreigingen ontvangen.

Tijdens het debat in Terzake09 uitte Gerolf Annemans zeer scherpe kritiek op het inburgeringsbeleid van Vlaams minister Marino Keulen. Annemans wees erop dat de Vlaamse minister verschillende moskeeën laat erkennen, zelfs wanneer de staatsveiligheid de grootste bedenkingen bij sommige van de imams in die moskeeën heeft. In dat verband wees Annemans erop dat Marino Keulen niet meer of minder is dan het schaamlapje van het uit de hand gelopen regularisatie- en inburgeringsbeleid van Guy Verhofstadt en de open-VLD.

De vinger werd pas echt op de wonde gelegd toen Gerolf Annemans met enige beeldspraak zei dat het Vlaams Belang het “syndicaat van de inboorlingen is” en dat het beleid van de traditionele partijen er voor zorgt dat wij  met de gezinshereniging vaak “primitieven” importeren. Bovendien schetste Annemans het beeld van Antwerpen waar meer en meer vrouwen in boerka gekleed het straatbeeld verschijnen. Tot slot maakte Gerolf Annemans de opmerking dat de islam anders is dan alle andere godsdiensten. Niettegenstaande hij en het Vlaams Belang voor godsdienstvrijheid zijn, kan men niet anders vaststellen dan dat de islam zich wereldwijd toont als een bijzonder vijandige godsdienst die niet zelden oproept tot geweld tegen andersgelovigen.

De dag na de uitzending van Terzake09 ontving Annemans via zijn persoonlijke webstek een email van iemand die zich voorstelt als een Turk en die stelt dat Gerolf Annemans en zijn familie “eraan zullen gaan”, als hij nog eens kritiek op de islam uitoefent. Gerolf Annemans zal hiertegen onmiddellijk klacht indienen bij de bevoegde gerechtelijke diensten zodat de verzender snel geïdentificeerd en vervolgd kan worden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV de grootste bij Europa-verkiezingen (Onderzoek Eén Vandaag)

 

 

PVV grootste bij Europese Verkiezingen

De PVV lijkt de grootste partij te worden bij de Europese Verkiezingen. Dat is de uitkomst van een onderzoek van EénVandaag onder 23.000 leden van het EénVandaag Opiniepanel. Van de deelnemers die zeggen te gaan stemmen kiest 21 procent voor de PVV. De PVV zou hiermee de meeste zetels voor Nederland in Europa krijgen.


Hoogleraar politicologie Kees Aarts van het Nationaal Kiezersonderzoek bevestigt deze trend vanavond in EénVandaag. ‘Bij de Europese verkiezingen is de kans echt reeel dat de PVV er als grootste uitkomt’ aldus Aarts. Volgens hem zijn meer mensen geneigd om PVV te stemmen bij Europese verkiezingen dan bij Tweede Kamerverkiezingen. Bij Europese verkiezingen ‘veroorloven de kiezers zich om met hun hart te stemmen en niet met hun hoofd.’ Ook verwacht hij dat mensen die anders niet stemmen zich aangetrokken voelen door de PVV omdat deze partij hen de kans biedt om zich tegen Europa uit te spreken.

Wie is de PVV-stemmer?

In het onderzoek is ook gekeken naar de achtergrond van de 4000 mensen die zeggen PVV te gaan stemmen. De gemiddelde PVV-stemmer is een getrouwde man, van ongeveer 48 jaar oud. Hij heeft geen religieuze overtuiging. Hij woont in een koophuis in een kleinere stad of een dorp. Hij heeft vooral middelbaar onderwijs (58 procent) genoten. Maar de PVV heeft ook lager en hoger opgeleiden in haar achterban. Alle inkomensgroepen zijn goed vertegenwoordigd, van minima tot twee keer modaal.

PVV trekt niet-stemmers

Waar haalt de PVV zijn aanhang vandaan? Wat stemde de PVV-stemmer van nu bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2006? 23% stemde op de VVD. Nog eens 23% stemde toen ook al op de PVV. 17% van de huidige PVV-stemmers koos drie jaar geleden voor het CDA. En de PVV trekt ook stemmen bij een groep die niet snel naar de stembus gaat: 14% van de huidige aanhang stemde niet bij de Kamerverkiezingen.

Over het onderzoek

Het onderzoek is gehouden onder 23.000 leden van het EénVandaag Opiniepanel. Van de deelnemers die zeggen te gaan stemmen kiezen er 4000 voor de PVV.

De uitslag is gecorrigeerd op leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur.

Een Vandaag


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preludio Sinfonico - Giacomo Puccini

Giacomo Puccini werd geboren op 22 december 1858 in Lucca (Toscana). Tot vijf generaties terug in mannelijke lijn waren er musici, voornamelijk organisten die kerkelijke muziek componeerden.  Zijn vader stierf op jonge leeftijd en de jonge Puccini werd opgevoed door moeder en vijf zussen.(Zijn oudere broer Michele is omgekomen bij een ongeval in Zuid-Amerika).  De jongeman had een sterke muzikale aanleg en met veel "sponsoring" van hogerhand kon hij in Milaan naar het Conservatorium waar hij ondermeer les kreeg van Amilcare Ponchielli.  Hij was een toegewijd maar slordig student wiens partituren zeer moeilijk leesbaar waren : die slordigheid -ook in zijn handschrift- heeft hem zijn ganse leven parten gespeeld.

 Op 22-jarige leeftijd componeerde hij voor zijn examen dit Preludio Sinfonico, waarin men onmiddellijk de latere operacomponist herkent met zijn melodieuze gevoeligheid en felle dramatische uithalen en een geweldig gevoel voor instrumentatie.  Puccini heeft trouwens bij de compositie van zijn derde opera, Manon Lescaut, waarmede hij definitief doorbrak, dankbaar gebruik gemaakt van elementen uit deze korte jeugdsimfonie.

Het zal intussen geen geheim meer zijn dat wij nogal felle aanhangers zijn van het oeuvre van de heer Puccini. Dat is dan zo.  Op de foto ziet u hem in zijn woning in Torre-del-Lago (nabij Viareggio) die thans ingericht is als museum, waar de componist begraven ligt met zijn echtgenote Elvira en zijn enige zoon Tonio.  Elk jaar vindt nabij het meer een openlucht operafestival plaats en wie graag eens de stem van de maëstro beluistert kan dit door hier te klikken. Hij heeft de ganse wereld afgereisd, maar kende uitsluitend Italiaans.  De klankopname is uit 1912 in New-York.

 


29-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekoekburgemeester Damien Thiéry gaat janken bij Comité P

 

Colleurs d'affiches francophones refoulés à Hal
.
Mark Demesmaecker, Johan Laeremans en Joris van Hauthem lachen de franskiljons ferm uit

 

U zal zich herinneren dat vorige week de lijst Union des Francophones (UF), een kindje van het FDF, in de Vlaamse gemeente Halle,  Franstalige affiches wilde aanplakken.

Een tiental overmoedige franskiljons kwamen aangereden onder leiding van enkele fascistische kopstukken, onder wie de koekoek Damien Thiéry van Linkebeek : zij zouden even hun illegale actie met veel bravoure tot stand bengen.

Helaas, Brusselse platte kaas, de jongens van Voorpost en Tak stonden hen op te wachten, evenals diverse mandatarissen van Vlaams Belang en N-VA en het illegale aanplakfeest ging niet door. De Brusselse fascisten werden ferm uitgelachen en  zoals in 1302 konden ze afdruipen.

Nu, zowat een week later, leggen de fascisten klacht neer bij Comité P, omdat de politie niet is opgetreden en hen niet beschermd heeft om hun illegale actie door te voeren ...

De libre belgique is er als de kippen bij om dit triomfantelijke nieuws te brengen. Wij ook, want we lachen graag.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een campagne-idee voor Annemoe Neyts-Uyttebroeck ?

 

European Parliament elections: Sleaze, silliness and slides
.
Zo voeren de libertariërs van Libertas in Londonistan campagne : een naakte, blauw geschilderde mevrouw met gouden sterren op de cruciale plaatsen.  Iets voor Open-VLD met Annemoe Neyts-Uyttebroeck ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venijnige oudjes discrimineren
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

http://www.angeltjes.net/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.François Budts, slachtoffer van lage roofoverval herdacht

 

Vorige week vrijdag overleed de 73-jarige Antwerpenaar François Budts in het ziekenhuis, tengevolge van de verwondingen die hij opliep bij een gewelddadige overval drie weken eerder. De heer Budts werd door twee mannen in de inkomhal van zijn woning in Borgerhout geslagen, beroofd en bewusteloos achtergelaten. Een meerderjarige en een minderjarige verdachte werden aangehouden. Het parket communiceerde evenwel niet over deze zaak met de media, in de hoop dat er geen ruchtbaarheid aan gegeven zou worden.

Vandaag heeft een delegatie van het Vlaams Belang, in aanwezigheid van de familie, bloemen neergelegd aan de woning van François Budts. “Het Vlaams Belang wil met deze bloemenneerlegging de heer Budts, maar ook alle andere slachtoffers van de criminaliteit, herdenken. Overvallen, inbraken, handtasdiefstallen,… het loopt weer de spuigaten uit. De overheid ligt er schijnbaar ook niet echt wakker van. Het Vlaams Belang wil korte metten maken met de hoge jeugdcriminaliteit in Antwerpen”, aldus Filip Dewinter in een reactie.

 



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell

 

Een boodschap van Pat Condell voor de atheïsten, wat zeker niet uitsluit dat er geen respect zou zijn voor gelovigen. PEACE ! Klikken op foto


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen met de islam - Benno Barnard

 

Benno Barnard zet zijn reputatie verder op spel in Knack

'De laatste vijf jaar nemen de racistische boodschappen op het internet fors toe. Vooral islamofobie en antisemitisme zijn bezig aan een opmars,' lees ik in De Standaard.

Maar brave katholieken toch ! Islamofobie betekent angst voor de islam. Deze rationele vrees heeft niets met racisme te maken, om de simpele reden dat de islam niets met ras te maken heeft - integendeel, geen heilsleer streeft ijveriger naar de bekering van alle volkeren op onze steenklomp, ongeacht hun huidskleur.

Langs hier naar het volledige artikel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oefen uw valtechniek - door Filip de Man

 

'Val door diefstal'

27.05.2009 22.08u - Vandaag de hele dag gaan bussen, de laatste pamfletten moeten stilaan de deur uit. Daarna met de maten een afspanning bezocht, waar we het tv-journaal konden meepikken. Zowat alle klanten werden woest toen ze het relaas hoorden over de het onderzoek naar de gewelddadige overval op een oudere dame in Geraardsbergen.
De bevolking mocht deze week immers al vernemen dat de twee criminele jongeren die omwille van een meisje de 14-jarige Simon Wijffels bijna doodstaken, niet op hun proces verschijnen (zoals bekend omdat de overheid hen toeliet te vluchten naar Israel; volgens de jeugdrechter waren de twee trouwens “al voldoende gestraft” omdat ze een tijdlang in een jeugdinstelling hebben gezeten).
Een paar dagen later dus zo mogelijk nog erger: in de zaak van de 64-jarige vrouw uit Geraardsbergen die vrijdag in een coma belandde na een gewelddadige handtasdiefstal, weet het gerecht vandaag mee te delen dat het slachtoffer zo zwaar gewond raakte “na een val door de diefstal met geweld, zonder het bijkomend toedienen van slagen en verwondingen”. Of hoe een nieuwe rechtsfiguur zijn intrede doet: “de val door diefstal”. Zegt het gerecht: "Uit de eerste vaststellingen van de door de onderzoeksrechter aangestelde wetsgeneesheer blijkt dat de opgelopen kwetsuren en fracturen op zich alleen niet dodelijk zijn en compatibel mogen geacht worden met een val ingevolge de diefstal met geweld, zonder het bijkomend toedienen van slagen en verwondingen."
Zodus: wanneer u als bejaarde door overvallers gestampt en geslagen wordt, moet u een beetje uitkijken hoe en waar u valt. Anders raakt u nog hersendood door uw slechte valtechniek.
Let op mijn woorden: de twee jongeren uit Lessines (Henegouwen) zullen er met een paar maanden vanaf komen. Net als de jongeren die in Antwerpen treinbestuurder Guido Demoor doodstampten. Diens hart was namelijk niet sterk genoeg om karateschoppen op te vangen.

Filip de Man


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gaulle : 50 jaar geleden

 

Op 5 maart 1959 sprak  generaal Charles de Gaulle merkwaardige woorden. Ze zijn opgetekend door de Franse politicus, oud-minister en auteur Alain Peyrefitte

"Het is heel goed, dat er gele,  zwarte en bruine Fransen zijn.  Zij tonen aan, dat Frankrijk openstaat voor alle rassen en dat dit land een universele roeping heeft. Maar wel op voorwaarde, dat zij een kleine minderheid blijven. Zoniet, zal Frankrijk niet Frankrijk blijven. Wij zijn tenslotte voor alles een Europees volk van het blanke ras, met Griekse en Latijnse culturele achtergrond, en we behoren tot de christelijke godsdienst. We moeten mekaar geen verhaaltjes op de mouw spelden. Bent u de moslims al gaan bekijken met hun tulbanden en djellabas ? U ziet toch onmiddellijk dat dat geen Fransen zijn.  Zij die de integratie prediken, hebben het brein van een colibri, ook al zijn ze heel geleerd.   Probeert u olie en azijn samen te voegen door met de fles te schudden. Na enige ogenblikken scheiden ze zich terug. Arabieren zijn Arabieren en Fransen zijn Fransen. Gelooft u dat de Franse gemeenschap 10 miljoen moslims kan opslorpen, die er morgen 20 miljoen en overmorgen 40 miljoen zullen zijn ? Als we de integratie mochten nastreven en als alle Arabieren en Berbers van Algerië beschouwd zouden worden als Fransen, hoe zouden we kunnen verhinderen dat zij afzakken naar onze steden, waar een hogere levensstandaard bestaat ?  Mijn dorp zou niet langer Colombey-les-Deux-Eglises heten, maar Colombey-les-Deux-Mosquées".

Mocht de bevrijder en oud-president van Frankrijk deze woorden vandaag gesproken hebben, heel Europa stond op zijn kop en de leden van  het Franse Spionnencentrum kregen een toeval.

 «  C'est très bien qu'il y ait des Français jaunes, des Français  noirs, des Français bruns. Ils montrent que la France est  ouverte à toutes les races et qu'elle a une vocation  universelle. Mais à condition qu'ils restent une petite  minorité. Sinon, la France ne serait  plus la  France . Nous sommes quand même avant tout un  peuple européen de race blanche, de culture grecque et latine  et de religion chrétienne. Qu'on ne se raconte pas d'histoire  ! Les musulmans, vous êtes allés les voir ? Vous les avez  regardés avec leurs turbans et leurs djellabas ? Vous voyez  bien que ce ne sont pas des Français. Ceux qui prônent  l'intégration ont une cervelle de colibri, même s'ils sont  très savants. Essayez d'intégrer de l'huile et du vinaigre.  Agitez la bouteille. Au bout d'un moment, ils se sépareront de  nouveau. Les Arabes sont des Arabes, les Français sont des  Français. Vous croyez que le corps français peut absorber dix  millions de musulmans, qui demain seront vingt millions et  après-demain quarante ? Si nous faisions l'intégration, si  tous les Arabes et les Berbères d'Algérie étaient considérés  comme Français, comment les empêcherez-vous de venir  s'installer en métropole, alors que le niveau de vie y est  tellement plus élevé ? Mon village ne s'appellerait plus Colombey-les Deux -Eglises, mais Colombey-les-Deux-Mosquées.   
  
CHARLES  DE GAULLE
    


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voddenregering van Van Rompuy
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het openlijke dispuut tussen de MR en de PS heeft glashelder aangetoond dat de federale regering van Herman Van Rompuy aan diggelen ligt.

In de Kamerzitting voelde Gerolf Annemans de premier gisteren dan ook stevig aan de tand: “Ik zou nu graag van een ernstig man – wat u altijd zegt te zijn – willen vernemen wat u denkt over de mogelijkheid om de federale regering geloofwaardig – ik spreek dat woord wel degelijk uit – overeind te houden wanneer die twee partijen (PS & MR, nvdr.) niet alleen tegenover elkaar – zoals gisteren in het debat gebeurd is – maar ook tegenover hun toekomstige kiezers het engagement hebben aangegaan niet meer met elkaar te regeren wegens het wantrouwen dat tussen hen bestaat. De logische conclusie is dan dat zij ook federaal niet met elkaar zullen regeren. Wat gaat u doen? Hoe kijkt u daartegen aan? Gaat u opnieuw aan de oppositie vragen te wachten tot na 7 juni voor u bescheid geeft over wat u zelf denkt over uw eigen positie als eerste minister van zo’n voddenregering?”, aldus de Vlaams Belangfractieleider.

Van Rompuy gaf – wat had u anders gedacht? – geen duidelijk antwoord op Gerolf Annemans’ vragen. Verder dan “Het wordt tijd dat het zeven juni is” en “Iemand moet het hoofd koel houden, reken daarvoor op mij” kwam hij niet. Die laatste uitspraak zorgde trouwens voor heel wat hilariteit in het halfrond. Gerolf Annemans had nog een goede raad voor premier Van Rompuy: “Meneer de premier - de man die het hoofd koel houdt: zorg de komende dagen dat u geen karikatuur van uzelf wordt”.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders zijn gelukzakken !

 

Ja toch ?  Op 4 juni mogen zij gaan kiezen wie hen zal vertegenwoordigen in het Hoera-parlement, precies zoals wij in het onvrije Vlaanderen, maar wij moeten en zij mogen.

Veel belangstelling is er normaliter niet ; vorige keer maakten slechts 39% van de kiesgerechtigden gebruik van hun democratisch recht en 61% stuurden hun kat. 

Wat het nu zal worden, is niet geweten en peilingen, dat zijn ook boven de Moerdijk, vaak gemanipuleerde pijldingen.

Een leuk feitje is alleszins dat er in Apeldoorn gestemd kan worden in een moskee.  Wat bijzonder aardig, om de bevolking in een tempel te loodsen om een verkiezing te laten plaatsgrijpen voor een parlement.  Scheiding van kerk en staat ? Jazeker, voor de kerk geldt dit.  Maar scheiding van moskee en staat ? Neen, dat kunnen we die beminnelijke moslims niet aandoen.

Het moet wel een kick geven : eerst je schoenen uittrekken en dan in de moskee je stem uitbrengen op de PVV van Wilders. Alhoewel die er zelf niet gelukkig om is. Klikken

RAY

PST : de collega's van Boilingpoints hebben nog enkele leuke multiculturele weetjes uit Hollandistan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balkenende berispt Wilders en Nederland reageert opgelucht

 

Het regime en zijn trouwe aanhang, de media, zijn verontwaardigd en "berispen" Geert Wilders. De blonde Mozart uit Limburg heeft het aangedurfd aan hand van de verklaringen van een verkrachte Nederlandse journaliste in Afghanistan, de linkse elite de mantel uit te vegen.

Wij hebben hieronder de tussenkomst in de Tweede Kamer van Wilders integraal afgedrukt. De door de Taliban mishandelde vrouw heeft zélf de feiten geminimaliseerd en het is die mentaliteit die model staat voor de onbegrijpelijke houding van links : "als de wereldterroristen iets uitsteken, moet je daar begrip voor opbrengen als tolerante Westerse slapjanus."

Over de striemende opsomming van wat er fout loopt in de Nederlandse en Westerse samenleving, wordt niets gezegd. Het regime en zijn slippendragers zijn geschokt omdat de verkrachting heel even ter sprake is gekomen en reageren verontwaardigd maar géén woord over de kern van de kritiek en de analyse die Wilders maakt. De Nederlandse premier "berispt" Wilders en daarmee kan de maatschappij het stellen.  Oef, Nederland regaeert opgelucht.

Het loont de moeite een aantal reacties te lezen in de Telegraaf  KLIKKEN

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje vertrouwen in justitie

 

Naar aanleiding van de roofoverval in Geraardsbergen op een vrouw die halfdood geslagen werd, komt in de Standaard een Goedprater aan het woord onder de titel "Niets is wat het lijkt".  Een fragment :

Het leek zo simpel. Een bejaarde vrouw uit Geraardsbergen werd overvallen door vijf straatboefjes en belandde in coma. De politie deed haar werk en pakte de vijf bijna onmiddellijk op. Maar het lakse gerecht liet de vijf onmiddellijk weer lopen. Weer een bewijs dat justitie van geen kanten werkt, briesten media en politiek in koor.  Op nog geen vier dagen tijd identificeerde de politie de echte schuldigen. Dat waren twee andere jongeren : ze bekenden de feiten. Schuld en boete, zoals het hoort in een rechtsstaat. Voor de echte daders dan wel, en niet voor hen die door de media als schuldigen worden aangewezen. De vijf andere jongeren zullen ook gestraft worden voor wat ze wél gedaan hebben maar niet voor de laffe aanslag op de vrouw.   Soms is een heel klein beetje vertrouwen in justitie ook wel op zijn plaats.

Tot zover de Goedprater. In deze zaak heeft justitie gereageerd als een autist. Daar bevindt zich de kern van de protesten. Opmerkelijk is het ook dat de Goedprater zich beperkt tot de reacties en nauwelijks piept over het misdrijf op zich, de toestand van het slachtoffer en de meedogenloze opvattingen van de daders. Wat zijn dit voor onmensen ? 

Twee of vijf ?  Of duizenden ?  In dit land verdient de schijnheilige en partijdige justitie inderdaad geen greintje vertrouwen. Daar zorgt zijzelf en partijpolitiek voor.

Benieuwd wat de Goedprater zal schrijven over de rechter die geen straf meer uitspreekt, omdat ze toch niet uitgevoerd wordt.  Een beetje vertrouwen ? In deze mensen ...

Ray

http://standaard.typepad.com/justitieblog/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwtjes uit Guantanamo

 

 

Mohammed Ismail werd vrijgelaten begin 2004 en keerde terug naar zijn Prachtland Afghanistan.  Vier maanden later werd hij weer opgepakt bij een aanval op Amerikaanse troepen.  Hij was in het bezit van een certificaat dat hem aanprees als een betrouwbare Talibanstrijder.
 
Abdullah Gulam Rasoul werd vrijgelaten in december 2007 en keerde eveneens terug naar zijn Prachtvaderland. Rasoul is inmiddels een machtig Talibanofficier in Zuid-Afghanistan en hij wordt ervan verdacht verschillende aanvallen te hebben uitgevoerd op Amerikaanse troepen. Volgens een militaire inlichtingenbron, geniet Rasoul een hoog vedette-aanzien als ex-Guantanamo-gevangene.

Abd al Hadi Abdallah Ibrahim al Shaikh van Arabië, vrijgelaten in 2007, werd door de politie in eigen land opgepakt onder de verdenking van steun bij terroristische activiteiten.
 
Dit zijn vermoedelijk de opbeurende inlichtingen die Napoleon de Gucht er hebben toe aangezet om een overweldigende indruk te maken op Hilary Clinton met zijn belofte : "Stuur u maar enkele van deze fijne lieden naar het land B, waar ik het voor het zeggen heb".
 
Wil u meer te weten komen over de toestand van Guantanamo ? klikt u dan op deze gekleurde tekst en u komt verdorie bij het hyper-  politiek-correcte CNN terecht.
Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!