Angeltjes
02-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdwenen Air France toestel : een samenvatting van Spitsnieuws

 

 

Een vliegtuig van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France is zo goed als zeker in de Atlantische Oceaan gestort. Alle 228 inzittenden zijn waarschijnlijk omgekomen. Het toestel was onderweg van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro naar Parijs toen het in slecht weer terechtkwam.

"We hebben zonder enige twijfel te maken met een vliegramp", zei Air France-topman Pierre-Henri Gourgeon op een persconferentie. De Franse minister Jean-Louis Borloo voegde daaraan toe dat 'we kunnen uitgaan van het allerergste'.

Het ramptoestel had 216 passagiers en twaalf bemanningsleden aan boord. Onder de passagiers was een Nederlander, en ongeveer tachtig Brazilianen, evenveel Fransen en 25 Duitsers. Ook mensen uit Denemarken, Italië, Marokko, Libanon en Portugal zouden aan boord van het vliegtuig hebben gezeten. Of onder de slachtoffers ook Nederlanders zijn, is nog niet bekend.

Nederlanders die bij KLM een ticket naar Rio de Janeiro boeken, vliegen via Parijs. KLM zelf heeft geen directe vlucht. Air France maakt de nationaliteit van de inzittenden echter pas bekend als justitie in Parijs toestemming geeft voor publicatie van de passagierslijst.

Volgens een woordvoerder van Air France is het ramptoestel boven de Atlantische Oceaan in een hevige storm terechtgekomen en werd het door de bliksem getroffen. Om 04.14 uur (Nederlandse tijd) werd een automatische boodschap vanuit het toestel opgepikt. Er zou kortsluiting zijn en belangrijke onderdelen zouden niet meer functioneren.

Braziliaanse, Franse, Spaanse en Afrikaanse luchtverkeersleiders lukte het daarna niet meer contact te krijgen met het vliegtuig. |Er is niets te zien op de Spaanse radar, niets op de Marokkaanse radar, niets op de Franse radar", zei minister Borloo. Reddingsdiensten zoeken met man en macht naar het toestel, maar de Franse autoriteiten hebben geen hoop meer overlevenden te vinden.

De zoektocht naar het toestel, een Airbus A330-200 uit 2005, wordt bemoeilijkt door onduidelijkheid over de rampplek. Het vliegtuig vloog ten tijde van de crash boven een gedeelte van de oceaan waar radarsystemen geen bereik hebben. Onderzoekers kunnen de radargegevens dan ook niet gebruiken om de locatie van het ongeluk uit te rekenen.

De Braziliaanse luchtverkeersleiding had iets voor vier uur maandagochtend (Nederlandse tijd) voor het laatst contact met de bemanning. Het vliegtuig bevond zich toen bijna 600 kilometer ten noordoosten van het land. Volgens de Braziliaanse luchtmacht had het vliegtuig een normale hoogte en een normale snelheid. Ongeveer een half uur later hadden de piloten weer van zich moeten laten horen, maar dit contact kwam nooit.

Als het toestel inderdaad is neergestort, zou het de ergste ramp in de 76-jarige geschiedenis van Air France zijn. In juli 2000 stortte een Concorde van de luchtvaartmaatschappij neer toen het opsteeg van het vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs. Alle 109 inzittenden kwamen daarbij om, evenals vier mensen op de grond.

www.geenstijl.nl

 


01-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De visie van Senior

 

Geachten,
Wat het 'grote debat' betreft was het, zoals in het verleden,mooie ingestudeerde en voorgekouwde prietpraat. Het was wééral, als naar gewoonte, van allen tegen één. We zijn dit al zolang gewoon dat we er met de jaren een olifantenvel van gekregen hebben en gepansterd zijn tegen aanvallen van parasieten en jagers die onze huid willen. Dat de "letterlijk"  rode omroep,kijk naar de kleuren van het decor, de  afgevaardigden van de linkse kerk meer lieten mekkeren was en is ook reeds lang geweten.De traditionelen mochten hun afgezaagd refrein nog eens herhalen voor de elfendertigste keer. Ook de aanval op het V.B kon niet ontbreken maar werd zoals in het verleden deskundig door FDW op zijn manier 'gepareerd'... einde debat
Het is reeds meermaals gezegd en geschreven dat de poco huppelaars een inwendige angst hebben voor het V.B. en dat het electoraal zo een hoge score haalt. V.B is de tweede grootste partij in Vlaanderen en heeft een aanhang van 1 miljoen kiezers ! Daar kunnen BDW en co een punt aan zuigen en alleen maar van dromen. Hoe zou het toch komen dat V.B kiezers hun partij trouw blijven ,heren van het poco-gedachtengoed?

Wel ik zal u helpen het raadsel te ontrafelen.
V.B is de enige vlaamse partij die haar principes trouw gebleven is sinds haar ontstaan en zich NIET liet paaien met een postje of wat dan ook indien het meedeed aan 'kontdraaien'. Om de standvastigheid van de partij te ondermijnen en te breken werd dan maar het beruchte C.S op verzoek van communist Jos Geysels, en met graagte overgenomen door de andere ruggegraatlozen, ingevoerd, met het gevolg dat de partij nog groter werd èn ondanks  het c.s toch op het beleid kon wegen, niettegenstaande het herhaaldelijk geblaat van de poco's dat V.B al dertig jaar aan de kant staat te roepen. Het angstzweet staat de traditonelen tot in hun schoenen nu het besef tot hen doorgedrongen is, dat rechts in Vlaanderen een grote macht kan worden. Als N-VA, LDD èn V.B een hoge score behalen, ziet het er belabberd uit voor rood-blauw en geel.
.
De kleintjes, zijnde SLP en PVDA+  en nog wat grut ,vallen zeker weten uit de boot. Om een meerderheid te halen gaan de traditionelen op bedeltocht moeten gaan en dàn zal de aap uit de mouw moeten komen! Wie gaat er zijn ziel verkopen om mee in de zandbak te mogen spelen?
 
Madame Vogels ? Haar programma is groen van de schimmel, moeilijk te verteren en niet te betalen.
.
BDW ? na zijn avontuur met de tjeven in de federale èn wetende dat  de roden de 'solidariteit' met Wallonië willen behouden,Turkije zéér genegen zijn en hun multiculfanatisme trouw blijven ?
.
LDD die als dwarsligger tegen iedereen zijn schenen gestampt heeft,ook een radicaal programma heeft ,waar de poco's geen pap van lusten? Aan het V.B zal zeker niets gevraagd worden want dan weten ze dat het over en uit is met het poco gekonkel
.
Ik durf meer en meer te denken dat er na 7 juni een serieuze kink in de pocokabel zal komen.In Wallonië en Brussel zal het politieke landschap hertekend worden, zoveel is zeker. In Vlaanderen zal het ook hetzelfde niet meer zijn. De tegenstellingen tussen Vlaanderen en Walloniê zullen nog aandikken wat de onbestuurbaarheid van het land B nog verder zal toen toenemen en waarschijnlijk tot de val van Herman I zou kunnen leiden en de zelfstandigheid (of scheiding) van beide gewesten meer en meer in het vizier komt. Deze verkiezingen zouden wel eens hèt keerpunt in de geschiedenis van dit land kunnen worden. Op 7 juni weten we het !
.
Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap in Vlaanderen ...

 

... ontdekte een van onze lezers bij onderstaande woning een "Zonder Haatstraat"-bord en op de brievenbus een sticker met de mededeling : "Geen verkiezingsdrukwerk aub - Alles wat ik moet weten over de verkiezingen lees ik al in de Morgen". Wij suggereren enkele toevoegingen.

 

.

Op de "Ik voel me superier deur" -  "Geen afwijkend verkiezingsdrukwerk aub - Te dom om zelf te denken, geloof ik blindelings in de Morgen"

met dank aan Hendrik en Wim


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misterieuze misteries uit de weireld van politiek

 

.
Klikken op de afbeelding en verbaas u over de verschillen én overeenkomsten tussen deze Mevrouw en Mijnheer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Business met Franky Verkest

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tweede slimste tegen de meest consequente

 

In de marge van het grote debat had de VRT bepaald Filip Dewinter en Bart De Wever tegen mekaar te laten uitkomen. 

Dewinter vloeren, is tot hiertoe weinigen gegeven en wat zou mooier zijn dan een zelfverklaarde Vlaams-nationalist die vol spitante one-liners zit à la Louis Tobback, de voorman van VB in de politieke problemen te brengen ?  De angst voor Vlaams Belang is zeer groot bij de media : als ze maar lang genoeg de bange, blanke mannen spelen, hopen ze ooit de man in de straat op hun hand te krijgen.  Omdat de verdachtmakingen, verzwijgingen en uitsluitingen niet aanslaan bij de kiezers, kunnen de opiniemakers van Vlaanderen hun redeloze haat niet verbergen. Ook als Bart de Wever een tutteke in zijn mondje had gehad tijdens het gesprek, zou hij de Grote Overwinnaar geweest zijn. Het nagesprek bij Canvas leek meer op een retrospectieve van James Ensor : de triomf van de vertrokken smoelen.

 

Het is en blijft buitengewoon jammer, dat een man als De Wever, gedreven door zijn ijdelheden en dronken van zijn eigen woordspelingen, zich laat misbruiken om de rol van Judas op zich te nemen en de Vlaams-nationale partij die VB is, mede te bezwadderen.  Hij kreeg er zelfs een mini-applausje bij van het partijpolitieke publiek : Bart spant zich in, zijn tevreden zelfgenoegzaamheid op die momenten van publieke erkenning te verstoppen, maar dat lukt hem niet zo goed.  Het is zoals onze vriend Duplo Duplex in zijn reactie van gisteren opmerkte : lichaamstaal zegt veel meer dan woorden. 

‘U ging met CD&V in zee, en haalde nul op tien’, sneerde Dewinter. ‘Zelfs als dat waar is staan we nog altijd quitte, u bent al 30 jaar bezig en staat nog altijd even ver : nergens’, vatte De Wever de carrière van zijn tegenstander samen.

Bij ingewikkelde keuzes, is ons hulpmiddel of standaardvraag, zo u wil : "Is Vlaanderen hiermede gebaat ? Komen wij dichter bij de onafhankelijkheid ?"

Als we deze ezelsbrug toepassen op het debat Dewinter-De Wever dan kunnen we enkel betreuren dat de N-VA telkens opnieuw kiest voor het overleg van het immobilisme en het uitzichtloze compromis dat ondermeer de dood betekend heeft van de Volksunie. 

Het is een jammere maar tevens duidelijke zaak, dat de N-VA de weg kiest van de collaboratie en de spot drijft met Vlaams-nationalisten die consequent vasthouden aan hun principes.  Het is niet voor niks dat Bart niet eindigde als de slimste mens ter wereld. Filip Dewinter eindigt steeds als de meest consequente mens ter wereld. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hypocriete fatsoen van de andere partijen

 

Het was een lovenswaardig programma dat de 0000 zondagavond uitzond onder de bijzonder originele titel "Het groot debat 09".

Acht belangrijke politici gingen twee aan twee een opgelegd themagesprek aan met mekaar geleid door Goedele de Vroy en Ivan de Onderbreker.  

Siegfried Bracke, die zich uit zijn hoofdredactiezetel had geheven, stelde vervolgens enkele supplementaire vragen aan sommigen van de zes, die niet aan het themagesprek hadden deelgenomen.

Wie naar zo'n uitzending kijkt, heeft gewoonlijk al een eigen overtuiging en zoekt bevestiging ; wie niet of slechts matig geïntresseerd is, zal vermoedelijk de 0000 ontweken hebben.  Op Canvas begon direct na het programma een bespreking door zogenaamde bevoorrechte getuigen. Aan hand van hernomen fragmenten, werden bloemen uitgedeeld aan de "goeden" en muilbanden aan de "slechten".  Die bevoorrechten zijn ook maar mensen en lieve god, wat hebben wij lak aan de mening van deze vertegenwoordigers van de politiek-correcte klasse.  Peter Vandermeersch zag er enigszins afgetrokken uit maar toch bleek hij gelukkig, dat Filip Dewinter afgetroefd was door Bart Dewever. Die Peter toch : lukt er nooit in om een minimale vorm van neutraliteit na te streven, wat nochtans de hoofdredacteur van een gazet zou sieren.   De linkse VRT-advocaat, Walter Van Steenbrugge, die er uitziet als een opgedirkte dakloze, kon uitsluitend Frank Vandenbroecke beminnen, enz.   Wat de VRT in die morsige figuur gevonden heeft, is ons een raadsel. Een enigszins neutrale visie werd ontwikkeld door Van Cauwelaert van Knack, maar we hadden er onze buik vol van.

Een van de onderwerpen die aan bod kwam, was "fatsoen" in de politiek, tijdens het duo-gesprek Dewinter-Dewever, achteraf aangevuld met commentaren van anderen.  Opmerkelijk was, dat de traditionelen fatsoen enkel zien als een vorm van "met twee woorden spreken".  Je moet mekaar respecteren en niet te veel van partij veranderen. Dat is zowat de korte inhoud van fatsoen bij politici.  Uiteraard ,zouden wij zeggen, want als we andere normen gaan hanteren, wordt het lastig.

Natuurlijk is die vorm van burgerfatsoen een onderdeel van het hoffelijke sociale verkeer tussen mensen. Niemand betwist dat. Maar "fatsoen" werd door Dewinter opengetrokken naar het bestaan van de uitsluitingsformule van het cordon sanitaire.  Is dat fatsoenlijk ?  Daar werd echter niet op ingegaan. Behalve door de ge   obsedeerde tweede slimste mens ter wereld , volgens wie Vlaams Belang vastgeklonken blijft in het cordon, omdat het zijn principes niet verloochent. Ja, Bart, ja !  Wat ben jij een bange, blanke man.

Verkiezingsbeloften worden grandioos aan de laars gelapt.  Is dat fatsoenlijk ?  Politici graaien naar mandaten en ontvangen daar buitensporig hoge vergoedingen voor (het geval Dehaene bij Dexia werd herhaaldelijk geciteerd).  Is dat fatsoenlijk ?

Wie de uitzending bekeken heeft, weet echter wat de politici niet fatsoenlijk vinden : de one-liner van Dewinter "Waar is de poen voor uw pensioen ? In de pocket van Mohammed".  Dàt is,  oh zo, onfatsoenlijk.  Dewinter greep deze hypocrisie aan om ook Wetstraatees te praten en noemde enkele bedragen die de immigratie ons kosten en die anders besteed kunnen worden voor de sociale politiek.   

Al de aanwezige dames en heren hebben zich ingespannen om voor hun partijen en hun eigen persoon uiteraard de beste positie te verwerven. Kampioen van het grootste stuk laken naar zich te trekken, is Frank Vandenbroucke. Dat zijn we gewoon van socialisten : trekken en graaien. Aan Geert Lambert werd gezegd door Siegfried Bracke : "U komt ook uit de Volksunie, u bent een flamingant" (let wel : Bracke vermeed de term Vlaams-nationalist te vermelden). Waarop de gewezen VU-ondervoorzitter snel en angstig corrigeerde "Ik ben nog steeds dezelfde regionalist" waarop hij de lof van Europa zong.

Een erg verhelderend onderdeel van het programma vormden de stellingen die Mieke Vogels innam.  De visie van Pater Versteylen en het oude Agalev bestaan nog.

De maatschappij behoort de gemakzuchtigen toe : 32 uur werken.  En als dat te veel of te moeilijk is, niet werken en via allerlei vergoedingen en bijpassingen leven we op kosten van de staat.  Dat is het soort maatschappij waar Groen op inspeelt : vermoeid zijn, geen zin hebben in het actieve leven, u amuseren,  drugs gebruiken en in ruil voor dit vadsige bestaan u  onderwerpen aan het Grote Gezag dat heerst over de gemeenschap van slaaapwandelaars. 

Het onderdeel van het programma dat ons erg aansprak was het debat over het voortbestaan van belgië.  Dit onderwerp werd geschuwd en belachelijk gemaakt door iedereen : het kàn gewoonweg niet en ook de vertegenwoordiger van de N-VA sprak nogmaals zijn bereidheid uit om te blijven collaboreren met de knoeipartijen om te zorgen dat Vlaanderen bevoegd zou worden over bijvoorbeeld het eigen rolstoelenbeleid.

Gewezen op de mogelijkheid, die Dewinter opperde om met zijn partij, de N-VA en LDD de traditionele knoeiers in de oppositie te vegen, antwoordde Jean-Marie, dat hij niet wenste mee te werken aan een constructie tegen de zin van de Grote Partijen.  Voor Dedecker was deze uitzending over heel de lijn trouwens een tegenvaller : hij heeft zich laten vloeren in het economische debat tegen Kris Peeters en stond als een vis op het droge te happen naar argumenten om aan te tonen hoe sociaal zijn ultra-liberalisme wel is.  Een afgang. Politiek fatsoen, moet je bij die kerel zeker niet zoeken.

Uitkijkend naar consequente Vlaamse stellingen, een  recht door zee-mentaliteit, zin voor realiteit, politieke moed en een degelijke opvatting over democratisch fatsoen, hebben wij onze keuze kunnen maken. U raadt nooit bij wie wij uitkwamen.  Of toch ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze lieden zullen de politiek vernieuwen, Vlaanderen ten bate, Zichzelf ter ere.

 

Onze privé-detective kwam in het bezit van brief- en mailuitwisseling  tussen enkele vooraanstaande politici van LDD.  Met gebruikmaking van uitermate CORRECTE technieken van intimidatie,  beloering, afluistering en omkoping kunnen wij u deze teksten aanbieden.  Dank u, Dirk ! (ook voor de broodjes, trouwens, ze smaakten naar nog)

 

John Vrancken
 
Aan  Jean-Marie Dedecker
Onderwerp: LDD Limburg en ex-Vlaams Belangers

Houthalen, 31 mei 2008.

Geachte heer Dedecker,
Beste Jean-Marie,

Betreft : LDD Limburg en diverse aantijgingen

De Pers

Het is weer niet de eerste keer dat er in de pers een sneer wordt gegeven naar ex-Vlaams Belangers, die naar uw partij overstapten of zelfs door uw ‘tafelspringer’ Reekmans werden binnen gehaald, en die LDD zouden beschadigen.

Ik citeer hiervoor de laatste uitspraak in De Standaard van deze week:

'Onzin', reageert Jean-Marie Dedecker. Toch moet hij toegeven dat LDD Limburg met problemen kampt. 'We worden daar geïnfiltreerd door ex-Vlaams Belangers die de partij willen schaden.' (KSG)

Ik wil in dit laatste geval nog maar eens het voordeel van de twijfel geven door ervan uit te gaan dat één en ander door de pers misschien weer eens uit zijn verband is gehaald. Indien deze uitspraak echter wel als zodanig is gedaan, betreur ik ten zeerste afkeurend zulke nonsens.

Maar tegelijk wil ik ook eens terug gaan naar een eerdere uitspraak in dezelfde krant, waarin je naam en toenaam noemde door te verklaren dat ‘Vrancken tenslotte Limburg in de vernieling heeft gereden’.

Wel Jean-Marie, beide rechtstreekse en onrechtstreekse uitlatingen laat ik voor wat ze zijn en in voorkomend geval voor uw rekening, maar ik neem hier wel de gelegenheid te baat om eens eindelijk één en ander in de juiste context te plaatsen voor wat betreft de Limburgse LDD.

Ik heb in CC een aantal Limburgse en andere LDD leden, en ex-LDD leden, gezet, die kunnen beamen en getuigen wat ik hier ga neerschrijven, zonder deze mensen echter deelachtig te willen maken aan deze brief, met uitzondering dan van Tony Soetaers, ex-voorzitter van de Houthalense afdeling, die mij vroeg te reageren op wat er o.a. over ex-VBers wordt gezegd en deze mail onderschrijft.

Ik ben dus niet naar de pers gestapt, omdat ik denk dat dit niet de juiste manier is om met elkaar op een volwassen manier te communiceren. De pers zou er echter wel gretig op in gegaan zijn, al was het maar om LDD in deze laatste dagen vóór 7 juni verder te beschadigen…

Je stelt vast dat de provinciale afdeling uit elkaar is gespat of aan het afbrokkelen is: spijtig voor de hardwerkende overblijvers, die het slachtoffer zijn van malversaties van enkelingen, die wellicht wél met zekere kwade bedoelingen of uit opportunisme de partij - gewild of door onkunde - in de grond hebben geboord.

Over de ex-VBers

In de loop van de twee jaren, die LDD jong is, zijn een aantal Vlaams Belangers uit overtuiging naar Lijst Dedecker gestapt of er door Reekmans naartoe zijn gehaald. Het merendeel van deze mensen zijn met een mandaat overgestapt en hebben hierdoor uw partij op de kaart gezet, gaande van een parlementair mandaat over provinciale raadslieden tot een gemeentelijk mandaat. Allen zijn met de beste bedoelingen, en ik herhaal het, uit overtuiging naar uw partij gestapt, omdat zij in de ideologische grondslag ervan geloofden. Hetzelfde kan gezegd worden van de drie Vlaamse parlementsleden, die door de overstap mét een mandaat, LDD op de Vlaamse nationale kaart hebben gezet… Zonder ons was er politiek op Vlaams niveau geen sprake geweest van Lijst Dedecker. Spijtig dat daar zo neerbuigend over gedaan wordt en zo weinig respect en erkentelijkheid voor bestaat!

Ik vraag me dus af wie van ons nu zo dom zou zijn om met een mandaat bij het Vlaams Belang te vertrekken (in mijn geval zelfs met een verkiesbare plaats!) en in uw partij te infiltreren. Welk voordeel zouden zij hieruit putten? De deur dicht slaan bij het VB, LDD beschadigen of ‘in de vernieling rijden’, om tenslotte met lege handen over te blijven. De redenering zou kloppen indien deze mensen één voor één terug naar het VB zouden zijn gehaald, maar niets is minder waar. Beschadigen uit eigen belang, dan? Hoe dom zou zo iemand in zo’n geval kunnen zijn?

Voor wat mijn ‘entourage’ aangaat kan ik stellen dat wij vanaf de eerste dag van onze overstap hard hebben gewerkt, ons de naad uit de kleren hebben gelopen om afdelingen op te richten, verder te organiseren, het peterschap op te nemen over jonge, kleine afdelingen om de provincie te doen groeien en een ‘inhoudelijke’ werking te geven aan uw politiek project…

Infiltreren om te beschadigen staat hier dus haaks op!

Limburg was een warboel toen ik toetrad. Er waren veel persoonlijke intriges en vetes, die de werking blokkeerden. Eddie Box was (is) de politiek secretaris en had de opdracht afdelingen op te richten en te begeleiden. Wel, Jean-Marie, wij hebben ervaren dat deze man Limburg naar zijn hand aan het zetten was en de oprichting van bepaalde afdelingen zelfs afgeremd heeft, omdat bepaalde lokale militanten niet naar zijn pijpen wilden dansen. Wie niet voor Box was, was tegen hem en gedoemd te verdwijnen.

Uiteindelijk kreeg ik het vergiftigd geschenk het boeltje te reorganiseren. Ik botste dus op en met de Box-clan. Ik was de luis in zijn pels. Ik liep niet in het Box gareel en ik moest, om de publieke woorden van zijn kompaan Ritzen (Roadshow Tongeren) te gebruiken, ‘gekeeld worden’ .

Wel Jean-Marie, zonder de ganse story weer over te doen, het is hun gelukt, nietwaar!
Vrancken werd gekeeld. En toen ik aan de kant was gezet, kreeg ik van Ritzen een sms met de niet mis te verstane woorden: ‘ en na 7 juni wordt er met de trawanten van Vrancken afgerekend! ‘ . Enkele Limburgse LLDers hebben deze sms gelezen en kunnen dit bevestigen… De geheime agenda bestaat dus nog altijd, zelfs met de medewerking van een Ritzen die uit de partij werd gezet.

Allerlei machinaties en onderkruiperijen hebben ertoe geleid dat ik door jou opzij werd gezet voor een nieuwkomer (en politiek onbekwame) Lode Vereeck. De grote redder van de Limburgse LDD! De Sinterklaas noemde jij hem zelfs op één van de partijraden… Zijn bedoelingen waren en zijn goed en oprecht, de uitwerking echter minder succesvol zo blijkt uit de laatste evoluties.

Ik stel alleen maar vast dat, sedert mijn afzetting, LDD Limburg verder uit elkaar is gespat. Zeker niet door mijn toedoen of door machinaties van ex-Vlaams Belangers, die inmiddels ook de partij verlaten hebben of eruit zijn gezet. Deze Vlaams Belangers zijn nog braaf gebleven en hebben zich op de achtergrond gehouden, behoudens enkele terechte uitspraken in de pers. Maar verder hebben zij zeker geen deel gehad in de aftakeling van LDD Limburg!

Ik stel ook vast dat - ondanks alle waarschuwingen van andere leden van het eerste uur - jij je toch door de Box clan liet beïnvloeden en mee aan de ondergang van Vrancken hebt geholpen. Dat er dus wel degelijk een bende rond Box werd gevormd, die een geheim agenda hadden (hebben), die ondermijnend ging werken, getuigen de woorden van Box-ventje  Andy Pieters in een antwoordmail aan Tony Soetaers
_____________________________________________________
 
From: Andy Pieters
To: Tony Soetaers
Subject: Re: verandering mailadres
Date: Thu, 21 May 2009 11:14:33 +0200
Tony,

Bedankt voor u eerlijke mening en visie over de LDD.
Het verhaal van Lode Vereeck klopt compleet. Inhoudelijk is hij prachtig, maar hij is politiek en sociaal gehandicapt.
Ik denk echter wel dat ik minder dan jijzelf denkt heb bijgedragen tot het opzijschuiven van John.
Over de manier van werken van John kon men zeggen wat men wil, maar als hij op de lijst stond, stond er tenminste iets van bekwaamheid op.
De lijst wat nu voorligt is zelfs het niveau van de gemeenteraad niet waard.
Een opgeluchte Limburger,

Met vriendelijke groet,

Andy Pieters
7de plaats Vlaams Parlement - Lijst 12
Verbindingstraat 1
3630 Maasmechelen
 
___________________________________

From: Tony Soetaers
To: Andy Pieters
Sent: Wednesday, May 20, 2009 10:53 AM
Subject: RE: verandering mailadres

Beste Andy

Eindelijk heb je ook ingezien hoe het er aan toe gaat bij LDD
Inzet is er niet belangrijk,of toch ,je inzetten voor anderen dat wel.
Lode Vereeck is misschien wel intelligent maar op politiek vlak een grote 0.
Het moet mij toch van het hart dat jij en Jos samen met het kliekje Box erg jullie best hebben gedaan om John aan de kant te schuiven.Nochtans is John een eerlijk en bekwaam iemand,die het samen met zijn entourage erg goed meende met de partij.
Eigenlijk te eerlijk binnen deze rotte mentaliteit van LDD.
Maar ja,beter laat dan nooit inzien dat je daar fout zat.
groeten
Tony Soetaers
 
______________________________________


Voor alle duidelijkheid: Andy Pieters en consoorten zijn dus echt mijn vrienden niet! Ex-secretaris van LDD Genk, Jean-Marie Jacobs, de laatste die LDD verliet, heb ik in mijn tijd gekend als een degelijk en integer man. Ik heb hem als zodanig ook altijd gerespecteerd, ondanks het feit dat hij via Patje Panis in het Box-kamp terecht was gekomen en zich dus ook heeft laten beïnvloeden.

Ik heb dus geen hand in hun vertrek en de manier waarop Pieters de partij schoffeert! Je moet het maar doen, wachten tot de lijst ingediend is om enkele uren daarna zich als onafhankelijke op de lijst te nestelen! Van beschadiging gesproken, dit kan pas tellen! En te zeggen dat dit ventje, tezamen met Jos Wolfs, al eerder de partij verlaten hadden, maar met zekere chantage terug binnen gehaald werden. Pieters werd er zelfs voor beloond met een niet onaardige 7 de plaats op de lijst.

Het valt ook op dat de ‘geest’ van Box door de Limburgse lijst straalt: zijn mannetjes zijn op de lijst geïnfiltreerd en werden op de goede plaatsen neer gezet… de namen kan je zelf wel invullen…

LDD Limburg, nu

Er is heel wat water door de Demer gevloeid sinds ik de partij – en de lijst – kwaad verliet. Onrecht kan ik niet aan en ik reageer dan ook impulsief en furieus, maar niet minder consequent in zulke omstandigheden…

Maar van gans de werking, van gans de ‘inhoud’, die Vereeck aan Limburg ging geven, schiet niet veel meer over. In feite hebben we van die bewuste ‘inhoud’ niet veel gemerkt, behoudens de inhoud, die ik eraan gegeven had door de afdelingen aan ‘het werk te zetten’, maar die uiteindelijk in een sisser is geëindigd…

Van de Noord-Limburgse werking – de indertijd beste regio! – schiet niets meer over. Ik heb daar geen hand in! In Regio midden Limburg zijn nog een aantal zeer valabele militanten goed bezig, maar raken stilaan ontmoedigd… Over Zuid-Limburg zullen we maar zwijgen: die regio heeft nooit gewerkt, behalve Limburg ‘tegen gewerkt’ onder invloed van Box en zijn sujetten…

Het doet pijn aan het hart zoveel goede militanten, harde werkers en overtuigde Liberalen te zien verdwijnen omwille van – historisch – de Box machinaties en anderzijds het gebrek aan motivatie door de huidige voorzitter.

Je was nochtans meer dan eens verwittigd en ingelicht, maar de invloed van Box, tot in de Brusselse fractie!, was blijkbaar groter. Maar tegelijk ook vunziger! Hij heeft er onderandere de andere medewerkers tegen mij en mijn entourage opgezet: getuige de tegenwerking, die ik van Carl Decoster in mijn laatste periode kreeg. Zij hadden zich ‘gevonden’, zij waren ‘solidaire vrienden’ geworden, ziek in hetzelfde bedje van gerechtelijke vervolgingen…

Oorzaken van neerwaartse trend ook elders te zoeken…

Iedereen weet intussen dat heel wat misgelopen is bij LDD, niet alleen in Limburg, maar ook nationaal en in andere provincies, en dat een grote oorzaak van de ontsporingen te zoeken is bij de fractiemedewerkers, die in ‘clan’ bepaalde mandatarissen hebben ‘gesteund’ en ‘gepromoot’ en anderen dan weer hebben ‘tegen gewerkt’ en ‘afgemaakt’.

Ik behoor spijtig genoeg tot deze laatste groep…

Ik wil eindigen, Jean-Marie, met de stellige bewering dat ik, noch enig andere ex-VBer, enige hand hebben in wat er nu allemaal misgelopen is en nog misloopt bij LDD Limburg. De oorzaak moet niet bij ons gezocht worden, maar eerder bij ex-VLDers, die zelf om niet te propere redenen uit hun partij waren gezet. Of zouden zij misschien wél de infiltranten zijn, die de VLD bij jou heeft neergeploft, om jouw partij en project als concurrent te kelderen?

Jean-Marie, ik heb je dit alles geschreven, enkel om één en ander recht te zetten en in de juiste context te duiden. Verder heb ik er geen belang bij, vermits de kaarten geschud waren en het kwaad geschied is…

Je zal de kaarten opnieuw en degelijk moeten schudden als je jouw partij nog wil redden…

Ik stel alleen vast dat anderen Limburg in de vernieling hebben gereden… een gevolg van verkeerde beslissingen, die indertijd ook impulsief (door jou) waren genomen, onder invloed van malafiede sujetten.

Spijtig dat zulk mooi en waardevol project in Limburg tenslotte mislukt is!

Ik wens jullie verder veel succes bij de verkiezingen, al was het maar om de nog overblijvende harde werkers te belonen.

 
Beste groeten,
John Vrancken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is helaas geen grap van Kareltje van 't statsschool *

 

Euro vote

Het winnende ontwerp voor de nieuwe euromunt!

EU-burgers hebben hun favoriete ontwerp gekozen voor de nieuwe euromunt die voor de tiende verjaardag van de economische en monetaire unie (EMU) en de euro zal worden geslagen.

Deze herdenkingsmunt zal vanaf januari 2009 in alle eurolanden in omloop worden gebracht.

Het ontwerp symboliseert dat de euro het sluitstuk is in de lange geschiedenis van de handel, van de ruilhandel in de prehistorie – vandaar het opzettelijk primitieve karakter van het ontwerp – tot de economische en monetaire unie.

 

De stemming over het ontwerp


Iedereen die in de Europese Unie woont of een EU-nationaliteit heeft, kon tussen 31 januari en 22 februari 2008 zijn stem uitbrengen. Hij of zij kon kiezen uit vijf, door Europese muntdirecteurs voorgedragen ontwerpen. 141675 mensen hebben hun stem uitgebracht. Het winnende ontwerp heeft 41,48% van de stemmen gekregen.

http://ec.europa.eu/economy_finance/thematic_articles/article11072_nl.htm

Met dank aan www.hetvrijevolk.com

* "Kareltje van 't statsschool " is het jonge reportertje dat school loopt bij het stedelijk onderwijs van Antwerpen en wiens opstellen die hij sgrijft worden (werden) gepublesseert  bij de Frut van Koekestad.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De maand juni

 

De maand juni is de eerste maand van de meteorologische zomer en vormt samen met juli en augustus het warmste trimester van het jaar. De normale maandelijkse waarden van de maximumtemperatuur liggen tussen 17 en 23°C, naargelang van de plaats. Het was tijdens een maand juni dat we de warmste dag van de eeuw registreerden: op 27 juni 1947 bedroeg de maximumtemperatuur, waargenomen in het klimatologisch park van het KMI in Ukkel, 38,8°C. Tussen 24 juni en 9 juli 1976 vinden we ook een uitzonderlijke reeks terug van maximumtemperaturen boven 30°C. De dagen kunnen echter ook nog relatief fris zijn: op 3 juni 1991 bedroeg de maximumtemperatuur slechts 9,7°C in Ukkel. De normale maandelijkse waarden van de minimumtemperatuur liggen tussen 7 en 11°C. In Ukkel bedroeg het minimum op 1 juni 1936 0,3°C en op 27 juni 1947 bedroeg het 21,6°C. In de Ardennen, zowel op de hoogplateaus als in de valleien, kan het nog vriezen. Op 1 juni 1975 bedroeg het minimum –2,8°C in Rochefort en op 21 juni 1964, de eerste dag van de astronomische zomer, zakte het kwik tot –0,5°C in Botrange en tot –0,6°C in Virton.

Het normale maandelijkse neerslagtotaal ligt tussen 60 en 70 mm in laag- en midden-België en kan groter zijn dan 120 mm op de Ardense toppen. Het regent gemiddeld een dag oop twee in Ukkel ! In 1976 regende het slechts 5 dagen en het hoogste aantal neerslagdagen telden we in 1916 (26 dagen). Het gemiddeld aantal onweersdagen in het land bedraagt 10,7.Tijdens een onweer op 4 juni 1979 viel er 107 mm neerslag in Cerfontaine. In 1963 kenden we in Ukkel de natste maand juni van de eeuw met 153,7 mm. De droogste maand juni was die van 1976 met slechts 12,1 mm neerslag.

In de Ardennen viel er nog sneeuw in de Hoge Venen op 4 juni 1991.

Tijdens de maand juni kennen we de langste dagen van het jaar. De zon schijnt in Ukkel gemiddeld 198 uur. In 1987 scheen ze slechts 97 uur terwijl we in 1976 konden genieten van 306 uur zonneschijn. U zult zich misschien herinneren dat tussen 15 en 22 juni 1977 de zon slechts 15 minuten scheen!

Op 25 juni 1967 werd Oostmalle getroffen door een van de hevigste tornado’s van de 20ste eeuw.

 


31-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons woon baie lekker in Holland

 

 

afbeelding vergroten


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chauffeur vraagt vervoerbewijs en krijgt vuistslagen

 

 

 

Gisterenavond vond er alweer een geval van agressie tegen een buschauffeur van De Lijn plaats. De chauffeur vroeg drie Afrikanen bij het instappen aan de halte Rooseveltplaats naar hun vervoerbewijzen. Dat zinde deze drie jonge Afrikanen niet. Ze vielen de chauffeur aan en sloegen hem in het gezicht. De chauffeur is een week werkonbekwaam ten gevolge van de opgelopen verwondingen.

Het houdt maar niet op. Het is het zoveelste geval van agressie op De Lijn in Antwerpen. Losgeslagen jongeren aarzelen niet om geweld te gebruiken tegen chauffeurs en passagiers. Het Vlaams Belang stelt vast dat de huidige veiligheidsmaatregelen onvoldoende zijn om de veiligheid van de chauffeurs en de passagiers te garanderen. Er dienen dan ook dringend bijkomende maatregelen te worden genomen om de onveiligheid op tram en bus in Antwerpen een halt toe te roepen. En daarmee bedoelt het Vlaams Belang niet het in de doofpot trachten te steken van alle incidenten door politie en parket.

Het Vlaams Belang eist de oprichting naar Brussels voorbeeld van een BTM-brigade (een Bus-, Tram-, Metrobrigade) binnen de Antwerpse politie. Deze brigade zou vooral actief moeten zijn op en om de Rooseveltplaats, in de stationsbuurt, in de metrostations en op de risicolijnen, maar zouden ook aanwezig kunnen zijn bij de controles op tram en bus. Het Vlaams Belang pleit ook voor strafverzwaring voor criminele feiten die zich voordoen op het openbaar vervoer. De chauffeurs zijn agressie en geweld op tram en bus meer dan beu. Ze eisen klaar en duidelijk een zerotolerantiebeleid van de overheid. Het Vlaams Belang treedt hen volmondig bij.

100 jaar geleden waren er ook heel wat hangjongeren op de Antwerpse leien. Er is niet veel veranderd.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Nieuwe Verenigde Staten van Amerika : Change !

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Racisten uit Marokko ? Dat zou ons verbazen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

31.05.2009 00.45u - Twee Surinamers van Afrikaanse origine vertelden aan de freelance journalist Paul Andersson Toussaint dat zij voortdurend geconfronteerd worden met racistische “agressie, intimidatie, scheldpartijen en het routineus befluimen van vrouwelijke passagiers met een andere etnische afkomst”. Misschien vraagt de lezer zich af waarom de antiracistische lobby in Nederland daar niet tegen reageert. Het antwoord is heel eenvoudig: omdat die racisten vrijwel altijd Marokkanen zijn. Deze anekdote is afkomstig uit een opiniestuk van Toussaint in NRC Handelsblad (23-5-2009). De auteur zelf vertelt dat hij gemiddeld ook twee keer per week (!) “fysiek en verbaal bedreigd, geïntimideerd of op een andere manier onbeschoft of (extreem) agressief bejegend wordt door allochtone jongens en mannen. De overgrote meerderheid van die groep is van Marokkaanse afkomst. Er is vrijwel nooit een rechtvaardiging voor het buitensporige gedrag van deze jongens. Hun gedrag heeft zonder enige twijfel een racistische oorsprong. Het feit dat ik een autochtone Nederlander ben, is voldoende. Er lopen duizenden van die haatkoppen in Amsterdam rond.”

Na die twee passages pakt Toussaint, die in opdracht van de Stichting Politie en Wetenchap een boek over zijn bevindingen schreef, uit met keiharde statistieken waaruit blijkt dat het hier niet gaat om een klein groepje delinquenten en racisten. Rond 1990 kwam 33% van de Marokkaanse jongeren in aanraking met de politie. Volgens cijfers van het Amsterdamse stadhuis is dat nu al 70%. Meer dan 60% van de Marokkaanse jongeren tussen de 17 en 23 verlaat de school voortijdig zonder startkwalificatie. “Op de zogeheten shortlist waarop de overlast-, hinder- en criminele groepen worden geregistreerd in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart, stonden in 2006 tweehonderd jongens. Behalve één Turk, waren dat allemaal Marokkanen. In het stadsdeel is slechts zeventien procent van de bewoners van Marokkaanse afkomst.” Gaat het alleen mis met de Marokkaanse jongeren? Nee, ook vele oudere Marokkanen zijn medeverantwoordelijk. “Er zit hier gewoon een heel grote groep criminele vaders,” schrijft Toussaint, “Deze factor wordt zelden genoemd in het verhaal, zegt […] Mourad Taimounti van Stichting Aanpak Overlast Amsterdam. Die criminele vader weet: misdaad loont heel erg in Nederland. Je verdient bakken geld met de drugshandel en de pakkans is vrijwel nihil. Dat zijn de vaders die je in je gezicht uitlachen als je ze vertelt dat hun zoon zijn school moet afmaken.”

Een vraagje: zou het boek van Toussaint eigenlijk te koop worden aangeboden in de Vlaamse boekhandels ?

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Brusselse kiespamflet van de heer Verafstoot
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

Geachte Brusseleir,
Ik heb de eer gehad ons land negen jaar lang succesvol te mogen leiden als eerste minister.  Meer dan wie ook heb ik in de jaren ervaren hoe belangrijk onze hoofdstad is. Niet enkel voor België, ook voor haar gemeenschappen en voor Europa. En voor al mijn buitenlandse eigendommen.  Brussel is de motor van onze economie. Brussel zet ons land op de wereldkaart. Belgische politici moeten Brussel koesteren.  In mijn nota voor de staatshervorming heb ik dit alvast duidelijk gemaakt.  Ik heb al vele intressante nota's gemaakt en burgermanifesten laten schrijven en ook een aantal komische sketches. We moeten meer aandacht hebben voor de problemen van Brussel maar vooral ook voor de mogelijkheden die de hoofdstad ons allen biedt. Ik ken Annemoe Neyts, Guy Vanstengel en Kopstoot Gatz al jaren persoonlijk.  Het zijn geboren en getogen Brusseleirs.  Zij kennen de hoofdstad door en door : de kleine en grote problemen, de riolen en sluipwegen.   Maar ook de nationale en internationale ambities van de hoofdstad met aan het hoofd een voorbeeldige paarse AA-burgemeester.
Annemoe, Kopstoot en de Stengel zijn mijn liberale ambassadeurs voor Brussel.  Zij verdienen uw vertrouwen, het mijne zijn ze al lang kwijt.  Geef ze daarom uw stem, zo neem ik ze terug op in mijn genade. Met vriendelijke groeten,
Guynokkio Forever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerk en staat in Engeland

 

judas-archbishop

Net zoals in 1958 in Vlaanderen monseigneur De Smedt van het bisdom Brugge in een "herderlijk" schrijven (wat een bizarre uitdrukking, ho ja, hij richt zich tot de "schapen") de gelovigen opriep niet voor de Volksunie te stemmen want dat was doodzonde,  wordt in Groot-Brittannië anno 2009 deze stunt hernomen door de islam-likkende aartsbisschop van Traitorburry, Williams : "Als Jezus nu zou leven, zou hij niet voor de British National Party kiezen".  Neen, Jezus Christus zou verdorie de islam gesticht hebben, als je deze figuur volgt.  De afbeelding is een pamflet dat de BNP vandaag zondag zal verspreiden bij de Anglicaanse kerken die nog niet tot moskee zijn omgevormd, vandaar de Engelse tekst die vertaald zegt : "Judas-Aartsbisschop verraadt het gewone volk". De zwarte priester in de inzet van de foto is een collega van Williams die het vanzelfsprekend eens is.

Click for Hi-Res Image
De Vrienden van de islam. De derde ontbreekt :
de Heer Alzheimer, die was de bijeenkomst vergeten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel gezien door het FDF

 

Het FDF is bekommerd om de goede democratische werking van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest : er zijn namelijk te veel Vlamingen.

De Brusselse stedelijke regio van circa 1 miljoen inwoners telt 72 F en 17 NL parlementsleden. Over tien jaar zullen er nog 5% Vlamingen zijn, dit is niet houdbaar aldus de burgemeester van Sint Lambrechts Woluwe en voorzitter van het Front des Fanatiques. Ook de Brusselse regering wordt afgeslankt : 4 F ministers en een 1 VL.  De 19 randgemeentes blijven uiteraard bestaan, met hun 19 burgemeesters, schepencolleges en gemeenteraden. De democratie heeft hen nodig en de talrijke mandaten bieden een goede integratiegelegenheid voor de allochtonen uit de vele Prachtlanden die in Brussel hun vaste stek hebben gevonden.

In de federale overheid verandert er niets : het huidige overwicht van Frantaligen is een sociologische en culturele evidentie.

Bron : Onafhankelijk weekblad "Les flamins sont des boches"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleeft u het ?

 

Op Pinksterzondag en op de dag van de verkiezingen is er geen De Zevende Dag. Het programma is er weer op 14 juni.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopje af en aan het kruis

 

De regering in Saudi-Arabië heeft vrijdag een veroordeelde moordenaar op een plein in Riyadh laten onthoofden. Na de doodstraf werd het onthoofde lichaam nog eens gekruisigd. Dat meldden de overheid en mensenrechtenorganisaties.

De man was onder meer veroordeeld voor de moord op een vader en zijn zoon eerder dit jaar, meldde het Saudische staatspersbureau SPA. Rechtszaken in Saudi-Arabië vinden meestal achter gesloten deuren plaats. Verdachten zijn vaak niet op de hoogte van ontwikkelingen in hun zaak. Veroordeelden horen pas over de executie op de dag zelf.

Praktisch alle terdoodveroordeelden worden onthoofd, maar dat het lichaam daarna wordt vastgebonden of vastgenageld aan een kruis is zeldzaam. In het Arabische koninkrijk is de streng-islamitische wetgeving (sharia) van kracht.

@ de Telegraaf

PST ... Afhankelijk van de politieke, religieuze en identitaire aanhorigheid van de dader is bij ons  de strafmaat een ietsje lichter. In het Prachtland Arabië  heerst mensonterende wreedheid, in het Westen partijdige onnozelheid, beoefend door een karikaturale justitie.  Monseigneur Luc van Balberghe heeft hierover zonet een scherpe analyse gepubliceerd. U weet het intussen : onze bruggetjes zijn geel-zwart.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdenking Willem Elsschot

 

Vandaag is het dag op dag 49 jaar geleden dat literatuurmonument en Antwerpenaar Willem Elsschot overleed in de leeftijd van 78 jaar. Tijd om in alle ingetogenheid terug te denken aan het niet in te schatten verlies dat zijn heengaan voor Vlaanderen betekende. Als schrijver produceerde hij werken op topniveau, die in talen allerhande mondiaal hun weg vonden. Aldus Antwerpen, en bij uitbreiding Vlaanderen,  op de wereldkaart zettend. 

Wij eren hem des temeer omdat de weg van deze zachte anarchist en volbloed humanist met non-conformistische trekjes niet steeds over rozen liep. In Nederland en Engeland had men heel vroeg zijn weergaloos talent ontdekt. In onze eigen contreien genoot hij veel later erkenning. Literatuurminnend Vlaanderen ging ook niet steeds even zachtzinnig om met dit wereldtalent. Na een fout begrepen gedicht kwam hij ooit in een wolk van verdachtmakingen, kwaadsprekerij en afgunst terecht, wat tot gevolg had dat het merendeel van zijn vrienden en kennissen hem de rug toekeerde. Het duurde jaren vooraleer het getij keerde en toch is zijn palmares indrukwekkend:

-de Prijs der Vlaamse Provinciën

-de Driejaarlijkse Staatsprijs van België

-de Nederlandse Constantijn Huygensprijs

Postuum werd hem dan nog ter bekroning van zijn schrijversloopbaan de Vijfjaarlijkse Staatsprijs voor Vlaamse Letterkunde toegekend in het jaar 1960, het jaar van zijn afsterven.

Met Willem Elsschot ging de grootmeester van de beeldspraak heen, de man van het grote, kleine oeuvre met de tot het allerbelangrijkste gereduceerde schrijfstijl.

De legende wil dat dichters nooit sterven. Willem Elsschot was dichter én prozaschrijver En nog veel meer. Voor ons zal hij nooit verdwijnen. Nooit ofte nimmer.

Raymond

 

               

 

Met dit artikel sluiten wij de reeks over Willem Elsschot door Raymond af. Onze medewerker verlaat echter Angeltjes niet.  Er komen van hem nog andere besprekingen en/of kennismakingen aan de beurt met Nederlandstalige auteurs. Inmiddels onze oprechte dank aan Raymond voor zijn opzoekingen waarvan hij ons de uitkomsten in zijn beheerste stijl aanbood.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!