Angeltjes
04-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hup, Holland, Hup !

 

 

Gisteren was het lijsttrekkersdebat bij EénVandaag. Ondanks de woeste grauw van VVD-er Hans van Baalen en het hatelijke studenten-applaus dat iedere deelnemer kreeg als deze een bangmakerige sneer in de richting van Barry Madlener deed won de PVV-er volgens de kijkers het debat. Een fiks deel van de kijkers laat zich kennelijk niet bang maken door insinuaties en regelrechte leugens van de andere partijen.

Leest u verder HIER KLIKKEN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.54 redenen waarom u voor Jan-Maria Dedecker moet stemmen ! DOEN !

 

Deze tekst is weggeplukt van een internet webstek die wij met onze zorgvuldig gecultiveerde wanorde, helaas niet hebben teruggevonden. Indien een van onze lezers het adres en de auteur kan noemen, zullen wij deze gegevens onmiddellijk publiceren. Er staan enkele taalfouten in de tekst, die niet echt storend zijn en die we behouden om de oorspronkelijkheid niet te schaden.  Onze corrector treft geen enkel blaam.  Dank .

Intussen is de auteur opgedoken (dank u Jos en Duplo ) : Il Falco op onderstaand adres

 http://www.politicsinfo.be/viewtopic.php?f=1&t=51845


1) Dedecker ging naar eigen zeggen in de politiek om "extreem-rechts te bestrijden" (bron standaard oktober 1998)

2) Dedecker stemde 10 jaar lang alle paarse en anti-vlaamse wetten en zou dat nog doen ware het niet dat Slangen en co hem liever andere zaken lieten doen. DD stapte nooit zelf uit de open VLD en steunde dus vreemdelingenstemrecht, torpederen splitsing b-h-v, snel belgwet. Tot hij aan de deur gezet werd.

3) vandaag de dag is zijn doelstelling " het uitroken van het VB" en hij wil daarvoor vet beloond worden hij zei dat letterlijk in HLN eind 2008.

4) Dedecker noemde zich ooit separatist , zonder dat dat voor een liberaal ooit enige verbindtenis inhoudt...vandaag noemt hij zichzelf "[u][b]un vrai belgician" [/b][/u] en iemand die ten strijde trekt tegen het extremisme van het VB. Zie la libre belgique.

5) Dedecker kwam vroeger in aanvaring inzake het cordon met de partijtop van de VLD. Dedecker was toen tegen ( al dan niey uit opportunisme).> als zijn partijideoloog echter tegen het cordon pleit wordt hij teruggefloten. Nu mag men zelfs niet praten met het VB zie schoten.

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/333895/2008/07/02/Lijst-Dedecker-ruziet-over-cordon-sanitaire.dhtml
ook duidelijk dat DD's wil wet is bij LDD.

Dedecker is mateloze hypocriet. hij is in de praktijk VOOR het cordon om salonfähig te zijn en in theorie om de stemmen tegen...en hij geeft dat zelfs toe.

6) De Decker was binnen de open VLD 10 jaar lang één van de grootste pleitbezorgers van de turkse toetreding.

7) DD sloeg zijn vrouw en anderen bont en blauw. Dit is mssch niet relevant maar is nu niet meteen iets om mee uit te pakken. Als hij judoka's de mantel uitveegde en zij durfden stellen dat hij zelf zelfs op nationaal vlak niet top was kregen ze ook lappen...

8) Dedecker kuste de leider van Hamas op de mond en steunde onrechtstreeks de djihad. banalisering terrorisme.

10) Dedecker wil de
gegarandeerde vertegenwoordiging van de Vlamingen in Brussel opgeven in ruil voor de splitsing van b-h-v. Dat die gegarandeerde vertegenwoordiging samenhangt met de pariteit op federaal niveau blijkt hij niet te snappen. Ook wil hij de taalrechten van de Vlaming in Brussel opgeven.

http://www.brusselnieuws.be/artikels/politiek/dedecker-zoekt-oplossing-splitsing-b-h-v-in-brussel

11) LDD is links-liberaal. Cultureel links... open grenzen,pro homoadoptie + pro homohuwelijk, totale legalisering soft drugs, pro eutahanasie bij kinderen en zwakbegaafden etc.

http://www.jgv.be/persberichten/jgv-ple ... drugs.html

12) LDD is een OPEN GRENZEN partij. De grenzen zijn open en gaan nooit meer dicht verklaarde DD herhaaldelijk. Multicul is realiteit we moeten ons bij massale migratie neerleggen.

13) Dedecker is een geboren leugenaar. Zo zei hij herhaaldelijk dat hij zelf uit de open vld stapte. Jazeker, nadat ze hem met zijn klikken en kalkken hadden buitengegooid, is hij opgestapt. En zei hij ook dat overlopers spontaan naar hem kwamen terwijl hij ze in realiteit tot 10 keer toe belt en brieven schrijft en aan meerderen dezelfde lijstrekkersplaatsen belooft.

14) Dat dit tot interne problemen leidt is evident. In Limburg zijn de provinciale voorzitters die opstapten, niet langer op 2 handen te tellen. Men heeft de indruk dat elk Limburgs LDD-lid al eens voorzitter geweest is.

15) Dedecker omringt zich met BV's die meestal geen enkele inhoudelijke band hebben met LDD (wie eigenlijk wel?) en die enkel uit zijn op een riant loon. Ulla werbrouck zei letterlijk" ik deed mee omdat JM mij een riant loon in het vooruitzicht stelde en nu heb ik dat".

16) Dedecker als gepatenteerde windhaan was er trots op dat hij ontvangen werd op het paleis. Nog trotser was hij dat de koning zijn frans verstond en dat ze het eens waren qua visie ! "De koning was zo blij om eens iets slims te horen ...

17) LDD wil een minister van horeca... Ze zijn zogezegd tegen een minder vet bestuur. maar je raadt het al...

http://www.hln.be/hln/nl/3624/Verkiezingen-2009/article/detail/835177/2009/04/28/LDD-wil-minister-voor-horecazaken.dhtml

18) V€rstr€p€n maakt deel uit van LDD. Die man vond zijn riant parlementariersloon niet voldoende en factureerde exuberante bedragen aan het VB en bestal het VB voor veel geld. Straffer nog ...hij doet nu hetzelfde bij LDD.http://groups.google.be/group/be.tv/browse_thread/thread/39313173a7bab173

Verstrepen is bovendien nog inhoudslozer dan LDD zelf. Faut le faire !

19) LDD is tegen vlaamse onafhankelijkheid. Toen jong LDD voor onafhankelijkheid pleitte werden ze teruggefloten. Co-voorzitter Sabbe hield vervolgens pleidooi voor nostalgisch belgie met een meerwaarde in een interview in de standaard.

20) DD is zelfs niet rechtlijnig als het over de maximum snelheid gaat op de autostrade. DD stond jarenlang bekend als voorvechter van hogere max snelheid.... Maar op zijn eigen partijcongres stelde hij een veto tegen het verhogen van de max snelheid zoals gevraagd door zijn partijleden.  Straf!

21) Dedecker slaagde er in om eerst een petitie te organiseren tegen een dopinghetze en jacht tegen sporters. Om nadien als verkiezingsstunt samen met een HLN journalist zelf een hetze te ontketenen. Van wat toen werd beweerd, is nadien niets bewezen. Ontluisterend is dat DD enkel in de media wil komen ongeacht het thema, en steeds naar de mond pratend van het publiek.

22) De decker pleitte recent in Knack voor een coalitie tussen Open VLD-CDenV en LDD en sprak zich uit tegen een coalitie met VB en N-VA.
Toen een provinciale voorzitter daartegen protesteerde dan kon hij opstappen.

http://www.knack.be/tag/JO+CLAUS

23) Dedecker verlaagt zich herhaaldelijk in zijn politieke mandaat door als clown op te treden bvb als kapitein iglo of eender welke andere act. Een clown die aan PC touwtjes hangt en als fuik voor protestemmen moet dienen.

24) Dedecker werpt zich graag op als witte ridder en corruptiebestrijder.
Blijkt dat hij zelf helemaal niet zuiver op de graat is. Zo ontwikkelde hij met nog wat andere politici( michel landuyt open vld'er etc) een constructie waarbij één van de schimmige vzw's van DD een ijspiste huurde om ze nadien veel duurder te verhuren aan de stad. Straffer nog, hij graaide zelfs 300.000 e uit integratie fonds voor leveren ijspiste en liet ze voor 1€/uur op en afbouwen door illegalen ...met goedkeuring van VDL( SPA)-. Daarvoor zijn al die vreemdelingen dus nodig.

25) Dedecker ving voordien ook 250.000 € uit het fonds voor bouw sportacademie die er in werkelijkheid nooit kwam. Wat is het toch fijn om liberaal te zijn. kappen op de minder begoeden maar zelf gemeenschapsgeld graaien ....

26) men kan discuteren of het inzetten van een privé detecive tot de geplogenheden hoort van de politiek. Zeker als men zogezegd libertijn is...
Maar wat helemaal niet kan is dat de opdrachtomschrijving vervalst wordt en de factuur als onkost in de boekhouding van de  firma van de zoon belandt.

27) De zoon van DD krijgt aanbesteding bvb voor ijspiste aan het hoei van lizin. ik stel me de vraag? iemand die via constructies allerlei financiele belangen heeft bij overheidsopdrachten ook in wallonie hoe onafhnakelijk kan die zijn?

28) Ten tijde van het paarse bedrog hoorde we DD vooral klagen over een gemiste ministerpost die hem beloofd was. met inhoud heeft dat maar weinig te doen.

29) DD ging herhaaldelijk [url]lopen in commissies [/url]toen bleek dat er weer een inquisitiewet gestemd werd. Coveliers moest toen als fractieleider als enige dissident optreden. DD ging lopen ...of soms zelfs tafelen in India! hij was dus ook laf!
Coveliers noemt DD "verhofstadt in het quadraat" of " poetin aan de noordzee".

30) LDD is een eenmanspartij die draait rond een persoon. eenmanspartijen zijn nooit lang leven beschoren.

31) LDD is zo heterogeen als maar zijn kant. Aan iedereen werden postjes beloofd. Er kwamen VLD'ers , VB'ers ,SPA'ers , tsjeven etc

32) mimout bousakla noemde verstrepen ooit de meest walgelijke persoon die ze ooit tegen kwam in de politiek. toch staan ze op dezelfde lijst.

33) De linkse media en DD sloten duidelijk een pact. Er gaat geen dag voorbij of hij wordt opgevoerd. Bij belga TV geeft hij zelfs commentaar op dameshockey... En toen hij even wat minder op de buis kwam riep hij " ik heb meer mediasteun nodig in strijd tegen het VB".

34) Rudy Aernoudt notoir belgicist en niet echt vriend van vlaanderen is persoonlijke vriend van DD en schreef mee aan het partijprogramma.


35) DD droomde van een waalse tegenhanger voor LDD. Terug naar unitaire partijen?
[url]
http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/wa ... heten.aspx[/url]

36) Dedecker noemde de mandatarissen van het VB herhaaldelijk onbenullen, extremisten of randdebielen..... maar DD recruteerde wel zeer gretig uit de laagste echelons van het VB. Hij bood zowat iedereen dezelfde functies of postjes aan. Vreemd dat ze in zijn partij plots transformeren in goede krachten. :D Een vrancken bvb haalde voor zijn overstap nog keidhard uit naar LDD.... toen hij zijn plaatsje niet kreeg op de lijst stapte hij ook op bij LDD. mijns inziens is het meredeel van het politiek personeel op zoek naar postjes.

37) Dedecker zei in zijn lijfkrant de morgen dat hij in 1995 voor de sossen stemde ...waarom? simpel omdat ze te zwaar waren afgestraft volgens hem voor de agustaschandalen. in het licht van zijn eigen graaipoterij krijgt dit plots andere betekenis.

38) onlangs zei DD in humo " in onze partij leven geen VB ideeen" en "VB ideeen zijn niet welkom". tiens , tiens, en al die overlopers die hebben niets in hun hoofd zitten of wat? Zodra bij LDD zijn ze die ideeen kwijt?

39) plaatselijk voorzitter tony soetaert die recent opstapte spreekt van een gebrek aan interne democratie en de facto interse dictatuur. de lijsten worden door DD opgesteld en goedgekeurd. Er verschijnen zelfs mensen op die geen LDD lidkaart hebben...

40) in zijn senaatsperiode( kan makkelijk gecontroleerd worden) vinden we bij DD geen enkel initatief voor meer vlaanderen, meer veiligheid, minder migratie, tegen islamisering etc. DD hield zich ledig met futiliteiten en vooral met achterpoortjes creeeren voor ondernemers.

Etc

41) LDD bevat met de clan de maght , van Ermen , stef goris , bousakla etc tal van notoire belgicisten waarvan sommigen zelfs lid waren van b-plus.

42) DD ziet zelf geen graten in vergaande samenwerking of coalities met groen” ten tijde van paars –groen had ik goede contacten met tavernier en aelvoet... vooral inzake ethische dossies zaten we op dezelfde golflengte....

43) DD was er trots op dat di rupo hem kwam vragen voor steun voor een wetsvoorstel” kijk ik word anvaard”.

44) LDD werkt mee aan de snel-belg machine die enkel bestaat om de vlaamse identiteit weg te vagen en de creatie van onuitputtelijk vreemd kieslegioen. Zo stemden ze voor de naturalisatie van enkele afghaanse mensensmokkelaars...ect

45) DD is ultra-liberaal en pleit voor een loopbaan van 40 jaar waarna men mx 30% van het laatste loon als pensioen krijgt.... hij pleit bovenal voor pensioensparen via 2de en derde peiler. Dat dit voor veel mensen onmogelijk is dert hem niet. Als we dan weten dat hij zelf rijk werd met gemeenschapsgeld...

46) Dedecker houdt zijn beloftes niet. Na de verkiezingen in 2007 beloofde DD dat zijn partij van naam ging veranderen en niet langer zijn naam zou dragen om zo uiit te groeien tot volwaardige partij...u kent het vervolg.


47” Jean-Marie Dedecker is geen Robin Hood. Het is een man met een onmiskenbaar communicatief talent maar zonder echte idealen; tenzij men eigenbelang als een ideaal gaat beschouwen. Hij doet zich voor als de witte ridder tegen de "sale and lease back"-operaties die hij verdorie in het parlement mee goedkeurde. Hij speelt de koene republikein maar kirt als een verliefde puber, een lakei, als hij in Laken op de koffie mag. Hij beweert corruptie te bestrijden maar in Oostende en brede omgeving gonst het van de verhalen over zijn bijzonder lucratieve vermenging van privé-belangen en politieke bezigheden. De historie van de schaatspiste voor de Afrikaanse asielzoekers (zie deze blog 8 februari 2009) is in dat opzicht bijzonder kenschetsend - al geef ik toe dat zelfs ik niet op de hooge was van het feit dat JMDD zijn arbeiders... 1 euro per uur betaalde. Dedecker verandert ook van standpunt als van onderbroek: voor én tegen vreemdelingenstemrecht, voor én tegen de EU-toetreding van Turkije, een windhaan is een stabiele vaste constructie in vergelijking met de opeenvolgende overtuigingen van JMDD


48) LDD stemde voor subsidiering nieuwe moskeeen in kortrijk , oostende etc


49) Dedecker liegt ...naar de buitenwereld deed hij alsof hij niet opgezet was met roddelboek van verstrepen...in realiteit feliciteerde hij verstrepen op een voorstelling voor leden LDD en liet hij daar blijken er wel opgezet mee te zijn.


50) Bv’s ipv idealisten... in de aanloop naar de verkiezingen trok DD een hele rits bv’s aan waarvoor partijleden plaats moetsetn maken. Ondermeer debaetselier, mathias danneels , karel de ruwe, beaucourt etc werden aangezicht. Zelfs linkiwinkie ben carbbé zou herhaaldelijk door DD gevraagd zijn. Een bekende kop is belangrijker bij LDD dan een idealist.

51) Boudewijn bouckaert partijideoloog van LDD was naar eigen zeggen in het verleden al
republikein, royalist, confederalistn, marxist, libertijn, conservatief, atheist, katholiek, protestant.... Enfin de ideale ideoloog van een windhanen partij zeg maar.

52) LDD is pro partijfinanciering door bedrijven.... Dat is aanleiding geeft ntot belangenvermenging en fraude lijkt me nogal logisch. Dat DD het onderscheid tussen politiek en zaken maar moeilijk kan maken werd in het verleden al duidelijk.

53) ook andere leden van LDD lijken niet vies van fraude.... rob van de velde was betrokken in frauduleuze faillisementen wavan bedrijven waar hij comemrcieel directeur was. Voorzitter LDD wvelgem deed aan valsmunterij ism bodart en co....

54) senatrice van Ermen noemt zichzelf meest multiculturele en meest sociale liberale.... wat dat ook moge inhouden...

http://74.125.77.132/search?q=cache:aRjIfoO5xwkJ:www.gva.be/Archief/guid/lieve-van-ermen-trekt-senaatslijst-voor-lijst-dedecker.aspx%3Fartikel%3Db9088ced-1285-4a74-ac8a-6549b3f52584+meest+multiculturele+van+ermen&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=be

zij stemde in de senaat tegen vlaamsgezinde moties



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn wij anglofielen ?

 

Sommige lezers hebben ons in de voorbije weken een beetje verongelijkt geschreven dat de blog van ons bijhuis www.angeltjes.net  nogal vlot gebruik maakt van het Engels. Zijn wij ons Vlaams-nationale ideaal aan het verraden ?

Neen, wij zijn te oud voor geworden om het geweer van schouder te veranderen. Er is gewoon een erg praktische reden die u zelf kan terugvinden in de statistiek van Belstat op de blog. 7% van de bezoekers komen namelijk uit Groot-Brittannië wat hen op de tweede plaats hijst na Vlaanderen. Angeltjes.net zit trouwens in Engeland en is dat de reden van de belangstelling ?  Wij hebben er het gissen naar. Zijn het Nederlandstaligen, zijn het BNP-aanhangers ? Zijn het gestrande toeristen ?

Landen Aantal
 Belgium 23.549
 United Kingdom 1.652
 The Netherlands 962
 Spain 547
 France 441
 Germany 162
 United States

Op onze hoofdblog zijn de bezoekersstatistieken die Seniorennet bijhoudt qua land van oorsprong al geruime tijd de mist in gegaan, maar hoe dan ook Nederland prijkt nadrukkelijk op de tweede plaats. Wij zouden over de 16 miljoen bezoekers hebben genoteerd, dat lijkt nogal ambitieus ...

U weet ook, dat wij op een bescheiden manier proberen de toestand van Vlaanderen en de politieke mistoestanden kenbaar te maken in het buitenland.  Ideaal zou zijn een volledig Engelstalige blog te ontwikkelen, maar onze kennis van de taal reikt niet ver genoeg en trouwens we hebben al werk genoeg.

Met dank voor uw begrip.

De redactie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit Brussel : Erland Pison

 

Didier Reynders stelde dat de 17 Vlamingen er teveel aan zijn in het Brussels parlement. Met het grotere contingent allochtonen, waarvan 17 islamieten heeft hij echter geen probleem.

De linkse socioloog Jan Hertogen berekende dat nu reeds 56.5% van de Brusselaars van allochtone origine is. In 1961 was dit maar 7.3%. Onder andere dankzij de partij van Didier Reynders.

De kandidatenlijst van de PS wordt nu al bevolkt door meer allochtonen dan autochtonen. Ook CDH, MR en bijna alle partijen vrijen het allochtone kiespubliek op. Wie de voorkeurstemmen bij de laatste verkiezingen aandachtig analyseert, merkt een zeer opvallend stemgedrag: allochtonen, gelijk waar op de lijst, behalen beduidend meer voorkeurstemmen dan autochtonen. De allochtonen hangen ook (over de partijgrenzen heen) broederlijk naast mekaar in winkels van allochtonen. De sociologische realiteit vertaalt zich in puur raciaal gestuurd stemgedrag. En ons wordt racisme verweten?

Ik doe dan ook een oproep tot Vlamingen en Franstaligen. Stop de achterhoedegevechten en respecteer elkaars rechten. Zowel Vlamingen als Franstaligen moeten beseffen waar de politiek van de klassieke partijen, Vlaamse en Franstalige, naartoe leidt: Brussel als islamitische hoofdstad van Europa.

Eén partij heeft hier altijd voor gewaarschuwd, één partij doet niet mee aan deze hypocrisie, het Vlaams Belang.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de VLD

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV zal als onafhankelijke zetelen in EP

 

De PVV zal zich in het Europees Parlement niet aansluiten bij een grote fractie van een politieke stroming. Volgens PVV-leider Geert Wilders zal zijn partij zich niet aansluiten bij een grote fractie omdat het leidt tot 'onduidelijkheid en onhelderheid'.

 


Hij vindt het aansluiten bij een grote fractie onnodig, zoals veel Nederlandse partijen wel doen.

Wilders noemde als voorbeeld van die onduidelijkheid het CDA die in een fractie zit met de partij van Silvio Berlusconi, D66 die in dezelfde fractie zit als de VVD en de SP die met de politieke tak van de IRA, Sinn Féin, in één fractie zit.


‘De PVV zal als onafhankelijke partij het Europees Parlement ingaan en daar ons onversneden geluid laten horen,’ zei Wilders.

Hoewel het niet aansluiten bij een grote fractie tot minder spreektijd voor zijn partij in het Europees Parlement leidt, maakt dat volgens Wilders weinig verschil. ‘We hebben genoeg parlementaire middelen,’ aldus de PVV-leider.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. juni 's avonds zullen NL-uitslagen Euro-verkiezingen gedeeltelijk bekend zijn

 

De Europese Commissie (u weet wel de kliek van Barroso die bestaat uit onbekende, niet verkozen figuren met meestal onuitspreekbare namen, die superdemocraten dus)  heeft de 27 lidstaten verzocht de uitslag van de verkiezingen NIET kenbaar te maken voor zondagavond 7 juni.  Dit uit de democratische bekommernis dat de kiezers van het ene land het andere zouden beïnvloeden.  De Europese Commissie, die geen ervaring heeft met tegenspraak, denkt u maar even aan hun geschokte houding tegenover Ierland dat het Verdrag van Lissabon verwierp, zal nu weer bijzonder verontwaardigd zijn, dat Nederland er anders over beslist.

Wanneer wordt de uitslag bekend gemaakt?

De officiële uitslag voor Nederland wordt op donderdag 11 juni 2009 bekend gemaakt door de Kiesraad. Nederlandse gemeenten kunnen echter al op de dag van de stemming (4 juni) een voorlopige uitslag bekend maken. De voorlopige uitslag uit heel Europa zal op zondagavond 7 juni na 22.00 bekend worden gemaakt.

Het is uitkijken naar de PVV van Geert Wilders

 


03-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip de Onversaagde

 

Ivan de Onderbreker en Filip de Onversaagde in gesprek tijdens het VRT-programma "Er is iets misgelopen" van 19 uur ook genoemd het Journaal  op woensdag 3 juni in Antwerpen.  Zittend naast Anke Vander Meersch een lichtjes vermoeide Vlaamse leeuw die snakt naar het einde van de campagne.  "Ze proberen me overal te temmen, behalve bij het Vlaams Belang" sprak hij onder het nuttigen van een frisse pint. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije bij de EU ? Ja, gezellig !

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ene belang is het andere niet

 

Vanavond in het programma van de 0000 "Er is iets misgelopen" ook wel eens het Journaal van 19 uur genoemd ,komt een rechtstreeks fragment uit de Tent aan de Scheldekaaien met Filip Dewinter en een schare enthousiaste Vlamingen. Onder wie ondergetekende

Intussen loopt er nog steeds een poll bij Het belang van Limburg, wat dus iets anders dazn het Belang van Vlaanderen. Eens kijken ? http://www.hbvl.be/limburg/op-wie-gaat-u-zondag-stemmen-2.aspx

Het ene belang is het andere niet.

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil je nu eens iets lezen ?

 

 

Air France heeft vijf dagen voor de ramp met de neergestorte Airbus 330 een telefoontje gekregen waarin gedreigd werd met een terroristische aanslag. Dat meldt Foxnews op gezag van Braziliaanse bronnen.

'Bomaanslag'

Op 27 mei zou er bij de Franse luchtvaartmaatschappij een telefoontje zijn binnengekomen waarin gedreigd werd met een bomaanslag. Aan boord van een toestel dat van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires naar Parijs zou vliegen, zou volgens de anonieme beller een bom verborgen zitten.

De Argentijnse Explosieven Opruimings Dienst heeft toen echter niks weten te vinden in het toestel, ondanks een zoektocht van anderhalf uur.

Geen problemen

Nadat de piloten toestemming hadden gekregen om na de vertraging alsnog te vertrekken, kwam het vliegtuig zonder problemen in Parijs aan.

Pas als de zwarte dozen zijn gevonden, geborgen en geanalyseerd, kunnen onderzoekers vaststellen wat de oorzaak is van de crash. De Franse minister van Defensie, Herve Morin, wilde nog niets uitsluiten, zelfs geen terroristische aanslag. Vooralsnog heeft niemand een mogelijke aanslag opgeëist.

@ de Telegraaf

Hierna het onvertaalde artikel van  Fox News :

Just days before the mysterious crash of Air France Flight 447 in the Atlantic Ocean, Brazilian authorities reportedly delayed a similar Air France flight from Buenos Aires to Paris after the airline received a bomb threat over the phone.

SORRY : Langs deze BRUG

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazel Blears, sjoemelminister nummer 2 op de kapblok

 

Pruimenmondje, schuin hoofdje, socialistje :  zij wilde bloggers aan de leiband leggenen, want die zijn enkel uit op schandalen. Het zal nog niet zijn, zeker ... 

Vandaag volgt deze rode Labour-graaister dezelfde weg als gisteren de porno-ministerin, Jacqui Smith.  Het pruimenmondje heeft de schatkist zwaar getild door ondermeer 3 hypotheken in rekening te brengen, herstellingswerken en nadien 2 woningen met fikse meerwaarde te verkopen. Het zal wel gaan zeker ...

Morgen verkiezingen in Labourland, hopelijk worden het fikse afbraakwerken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitsluitend voor Antwerpenaars bedoeld. Onze excuses aan de rest van de wereld

 

 

Fiere Sinjoren, bescheiden stadsgenoten,

Wij zullen u even vertellen, waarom de Gazet van Antwerpen nooit een échte stadskrant kan worden, wat nochtans de grote ambitie is van de redactie.

Wij, Antwerpenaars zijn weliswaar vervelende chauvinisten en dikke nekken maar tegelijk ook joviale en open mensen. Snoeverige grapjassen en Spaanse Brabanders, katholieken die zich schaarden achter hun protestantse burgemeester Marnix van Sint Aldegonde. Lastposten die eeuwen later de hoofdstad Brussel een neus zetten en een eigen politieke partij in het staduis installeerden, de Meetingpartij, om onze stad te beschermen tegen militaristische plannen. 

 

 

De Schelde heeft altijd "vreemd volk" afgezet bij het Steen en wij sinjoren weten voldoende dat er nu eenmaal niet alleen taalverschillen zijn, die wij proberen te overbruggen met ons universeel Antwerps maar ook leefverschillen tussen mensen van elders en hier.  Dinska Bronska van Karel Van den Oever uit het -toen-  verre Oost-Europa en de Pakistani, of rijstkakkers, uit Het Dwaallicht van Willem Elsschot, die op zoek waren naar de Antwerpse zakkennaaister, Maria van Dam zijn luttele maar gekende sporen in onze letterkunde die iets vertellen over de ziel van deze havenstad en zijn parmantige bewoners.

 

 

Het verschil tussen mensen van verschillende nationaliteiten en rassen bestaat over heel de wereld en dan moeten boerkes uit het gehucht Steenkerke met zijn 434 inwoners ons niet komen leren dat de opgelegde multiculturele wereld een verrijking is.  Als een over het paard getilde zuurpruim als Willem Vermandere die enkel zijn dialect wauwelt (waarover wij geen kwaad woord zeggen) een mens in boerka ziet rondlopen -als hij zich uit zijn dorp waagt- barst hij in tranen uit, omdat hij denkt dat het een wandelende boom is.

Bij de Gazet van Antwerpen werken er broodschrijvers die over deze stad een "opvatting" hebben, omdat ze hier werken en misschien wonen, en voor het overige het beeld van de sinjoren willen boetseren naar hun eigen gefantaseerde wereldinzichten. Aan Lex Molenaar is geen zalf te strijken : de man is braaf, dociel en eenvoudig te bespelen als een blokfluit. Kunnen wij het nog vriendelijker zeggen ?  Met de ziel van de Antwerpenaar en de openheid van deze stad heeft hij echter niets te maken. Het zij zo.

De politieke redacteur, Paul Geudens, schrijft vandaag een stuk over de keuzes die politieke partijen al dan niet voor mekaar maken.  Deze wil niet met die, en de andere wil wél met die.  U kent het, de veto's en exclusieven die gesteld worden en waarover wij het gisteren hadden.  Geudens besluit, dat eens de verkiezingen achter de rug zijn, deze bezwaren opgeborgen worden. Dat is evident en dat weten we met zijn allen : de geloofwaardigheid van de politiek wordt vooral ondergraven door de politici die voor een gerookte hesp hun "wuve" verkopen (om even de taal van de Wereldburger uit Steenkerke te gebruiken).

Geudens betrekt er echter ook het unieke Vlaamse cordon sanitaire bij :

"Neem nu het cordon sanitaire rond het Vlaams Belang. Het oudste en duidelijkste veto van allemaal. Wat is daar fout mee? Partijen hebben toch het recht te kiezen met wie zij willen besturen en met wie niet ?  Ook wanneer ze vooraf hun bedoelingen daaromtrent openbaar maken? Wel oerdom is dat cordon plechtig te installeren via een door alle partijvoorzitters ondertekend document en het zo op een piëdestal te zetten."

Antwerpen is niet alleen de bakermat van het politieke Vlaams-nationalisme (zonder afbreuk te doen aan al die velen die in moeilijke omstandigheden elders hun vertrouwen in Vlaanderen beleden hebben en belijden) het is ook de stad waar nieuwe politieke protestbewegingen van de grond zijn gekomen.

 

Het bestaan van een cordon sanitaire staat haaks op de belevingswereld van ons,  de open tolerante Antwerpenaars met onze zelfingenomen mentaliteit en onze blik op de wereld.  Protest is de zoektocht naar het eigen gelijk maar uitsluiting via een schutskring,  is de weg naar de brandstapel en die is honderden keren opgepookt in deze stad op de Grote Markt en voor de katedraal.  Honderden anabaptisten en andere doopsgezinden zijn hier afgrijselijk aan hun einde gekomen : mannen, vrouwen, kinderen, grijsaards.  Hun jammerkreten zijn verstild maar de onmenselijkheid hen aangedaan blijft in ons historisch geheugen bestaan.

Zolang de zelfverklaarde stadskrant niet de moed zal hebben, het cordon sanitaire te veroordelen als een ondemocratisch politiek misbruik, zullen wij Geudens en Molenaar blijven behandelen als de politieke commissarissen van de Pravda van Linkeroever.

Fiere Sinjoren, beste bescheiden stadsgenoten, u weet wat u te doen staat op 7 juni.

En nu terug naar de rest van de wereld. Ze zullen ons gemist hebben.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminaliteit in Antwerpen daalt : de rest is paniekzaaierij.

 

Onterecht bestaat er bij angstige mensen een "gevoel" van onveiligheid, maar dat is op NIETS gebaseerd.  Neem nu onderstaand incidentje op Linkeroever vorige zaterdag : een oude bange, dove vrouw "zou" overvallen zijn. Ja, ja, ze zal misschien voorover gevallen zijn.  Ze kan het niet zeggen, want ze is in coma.   Wij weten allemaal dat oudjes wankel rondlopen en bij het minste zuchtje hun evenwicht verliezen.  En dan maar jammeren, dat ze overvallen zijn en een slechte reputatie bezorgen aan brave medeburgers.

Alleszins de vrouw is nog in leven, dus valt er niet te klagen.

73-jarige in coma geslagen op Linkeroever
Overvallers takelen bejaarde vrouw zwaar toe in appartement

ANTWERPEN - Overvallers sloegen zaterdagnamiddag de 73-jarige Christiane Van den Eynde in coma, amper twee weken nadat hetzelfde gebeurde met een bejaarde vrouw uit Geraardsbergen. De daders zijn voortvluchtig. Buren reageren geschokt.

Klikken voor het volledige verhaal uit HET NIEUWSBLAD

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw stem voor Europa is wél belangrijk

 

De regimepers, met de onvermijdelijke 0000 op kop, doet er alles aan om de Euro-verkiezingen te herleiden tot een spannende strijd tussen twee politieke sumo-worstelaars : de gewezen eerste-ministers van een stervende staat,  Verhofstadt en Dehaene.

Nog maar zelden hebben wij zo bewust aangevoeld, dat niet alleen de politiek ons in de maling neemt, maar dat de journalistiek het spel mede regisseert.  Zeker over Europa.  Er wordt ons ook regelmatig ingepeperd dat de bevolking niet is geïntresseerd ; daarom worden we lekker gemaakt met peptalk over "de clash der Titanen".   

Het Europese project heeft de Vlaams-nationalisten altijd beroerd. Wij hebben van niemand op dat vlak lessen te krijgen. Een verenigd Europa, zoals dat door o.m. een Walter Kunnen voorgesteld werd,  was een middel om onder de belgische realiteit uit te komen, om de vele talen en culturen die dit continent rijk is met mekaar in verbinding te brengen en een economische welvaart te realiseren die gelijke tred zou houden met onze gemeenschappelijke Europese identiteit. Marie-Rose Morel heeft dit op een voortreffelijke wijze verklankt tijdens het laatste VB-congres : een visie die een engagement vertolkte in de lijn van de traditionele Vlaamse beweging.

We zien echter dat het unieke Europese project in handen gekomen is van gevoelloze technocraten, die gedreven zijn door grootheidswaanzin en machtshonger. Europa tot aan de Ganges is voor deze fantasten geen belemmering en zij mogen vooral niet gehinderd worden door democratisch verkozen lastposten.

Het zijn uitgerekend de Vlaams-nationalisten met hun specifieke gevoeligheden, gericht op identiteit, taal, cultuur, traditie en onafhankelijkheid die in de loop der jaren ervaren hebben hoe fout het loopt met dit Europa. 

Als wij in onze directe leefomgeving de greep van een gemeentelijke autoriteit voelen, zijn we bereid dit te aanvaarden : laat de burgemeester zijn wie hij is, in veel gevallen is hij iemand uit ons eigen milieu van wie we wat kunnen hebben en die we bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een trap kunnen verkopen of kunnen belonen. 

Als we echter vaststellen dat hoog boven ons een aantal onbekenden met onuitspreekbare namen zich gaan bemoeien met wat op ons bord ligt, met wie toegang verkrijgt tot onze gemeentes en steden,

  met welk soort lampen we ons moeten verlichten en met zoveel meer, dan komen wij, Vlamingen in stille opstand tegen deze nieuwe vorm van bezetting. Wij bezitten historische ervaring met bezettingen.

Als het over Europa gaat, zijn àlle traditionele partijen het grotendeels eens en blijkt er maar één partij te zijn met een dissidente stem: het Vlaams Belang.  De Europese lijsttrekker van Groen, Bart Staes, bevestigt dat ook zijn partij zich kritiekloos inschrijft in de logica van de eurocratie. Wanneer het over de – in het Verdrag van Lissabon herdoopte – Europese grondwet gaat, vindt Staes er niet beter op dan te zeggen dat “3 à 4 procent van de Europese bevolking niet het recht zou mogen hebben om alles te blokkeren”, omdat dit niet democratisch is.  Wat Staes er natuurlijk niet bij vertelt, is dat de Ieren de énigen in de hele EU waren die zich op een democratische manier over dat Verdrag mochten uitspreken. Dat hoeft niet te verbazen, want de Europese politieke klasse weet maar al te goed dat zo’n Europese grondwet helemaal niet gesteund wordt door een democratische meerderheid onder de Europese burgers. Iemand als de Franse president Sarkozy verklaarde meermaals letterlijk een volksraadpleging niet eens te overwegen omdat de (negatieve) uitslag al bij voorbaat vaststond.

Staes vindt overigens dat landen die ‘nee’ zeggen maar uit de Unie moeten stappen. Daarmee plaatst hij zich op één lijn met onder meer de voorzitter van de Europese Commissie die de Ieren voor het referendum afdreigde met de boodschap dat “de Europese Unie, maar vooral Ierland een prijs zal moeten betalen” indien zij het lef hadden de grondwet af te keuren. Dit wordt nota bene geponeerd door een vertegenwoordiger van een partij die nauwelijks 8% van de Vlamingen achter zich wist te verenigen in 2004.

Zoals Frank Vanhecke het eerder reeds zegde : dit Europa verdraagt geen democratie.
Daarom is er een sterke onafhankelijke, Eurokritische VB-fractie nodig.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw Vlaamse stem in Europa

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engeland is bomvol ! Britain is full up !

 

calais2
Op 1 juni trokken leden van de BNP het Kanaal over naar Calais, de grote uitvalshaven voor illegalen die Engeland proberen binnen te komen.  Zij ontrolden deze spandoek die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat : "Engeland is bomvol".
.
 
calais1
In Calais zijn tentenkampen waar de illegalen verblijven.  Apart voor Aziaten en Afrikanen, want "samen" lukt dat niet zo best.  Behalve in de simpele geesten van de politiek-correcten die geloven in het sprookje dat alle mensen mekaar even graag zien. Dit kamp hierboven noemen de inwoners van Calais "de jungle", maar het zijn dan ook échte racisten, hoor die Fransen.
 .
calais3
De BNP-afvaardiging posteerde zich op verschillende plaatsen, ondermeer met dit spandoek "Asielzoekers, jullie hoeven niet uit te pakken, jullie gaan terug".  Voorbijrijdende Franse en Britse automobilisten toeterden, zwaaiden of gaven anderszins blijk van hun instemming met de actie.  Uiteindelijk kwam de Franse politie de Engelsen vragen er mee op te houden, omdat er gevreesd werd voor hun veiligheid.  De asilisten zouden namelijk boos kunnen worden en dat willen we toch niet, nietwaar.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BNP protesteert voor Turkse ambassade

 

 

turkey-demo021
Wij deelden het reeds mee, dat de Turkse ambassadeur geprotesteerd heeft bij de Britse regering, omdat zijn land in bepaalde BNP-folders in een negatief daglicht zou geplaatst zijn.  Dat moet je nu niet doen bij de actieve jongens en meisjes van de British National Party, want woensdag stonden zij met een delegatie voor de deuren van de Turkse ambassade met een duidelijke boodschap : Stop Turkije - geen toetreding tot de EU. Dat zijn die autoritaire muzelmannen niet gewoon, tegengesproken te worden.  Erdogan & Gul zullen vandaag aan de (Turkse) Perdolan gelegen hebben.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu toetert Jan-Maria Dedecker ook al in Nederland ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

 

Het stuk dat u kan lezen bij ons Bijhuis kan uw gezondheid schaden.

Personen met een hoge bloeddruk wordt formeel ontraden dit artikel te lezen.

Lezers met een normaal functionerend hart kunnen na lectuur cardiologische bijstand nodig hebben.

Longpatiënten opgelet : uw ademhaling kan ontregeld worden.

Darmpatiënten : eerst ... u weet wel.

De redactie  kan nooit verantwoordelijk gesteld worden voor om het even welke schade, materiële, immateriële, morele, immorele : u bent de enige verantwoordelijke voor uw eigen onverantwoord gedrag.

Maar het is wel een leuk artikel.

HIER KLIKKEN

 


02-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacqui Smith : tijd voor porno

 

Jacqui Smith, minister van Binnenlandse Zaken, verlaat de ambtswoning van premier Gordon Brown aan Downing Street 10.   Foto AP
 
.
De socialistische ministerin van Biza, Jacqui Smith,  mag opkrassen in afwachting van de
Labourslachting die op 4 juni a.s. zal plaatsgrijpen bij de verkiezingen.  De vooruitzichten voor de socialistische partij zijn donker : Bloody Sunday or Black Sunday, alleszins Payday.
 Zij was het die het Nederlandse kamerlid Geert Wilders de toegang tot Groot-Brittannië ontzegde.  Tuig van over heel de wereld wordt met open armen ontvangen in het Britse islamitische koninkrijk, een blanke mede-Europeaan, uitgenodigd door leden van het Lagerhuis,  wordt als een misdadiger aan de grens opgewacht en teruggestuurd
.
By the way, de linkse troela kan opstappen, omdat ze op een schandelijke manier misbruik maakte van de onkostenregeling en de schatkist voor verschillende tienduizenden ponden oplichtte.  Grappig was daarbij dat zij zelfs de porno-video's die mijnheer haar echtgenoot huurde, afrekende met de  schatkist.  Die echtgenoot stond trouwens ingeschreven als medewerker en bediende zich aldus ook uit de pot van het gemeen. 
Er zal nu tijd zijn om samen (?) naar de porno te kijken.
 
(deftige afbeelding, toch ?)
Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!