Angeltjes
08-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste verkiezingsnederlaag na meer dan 20 jaar

 

Wij gaan ons niet in bochten wringen en onze teleurstelling afreageren door kwaad te zijn op "de anderen", de nederlaag te minimaliseren en bittere ontgoocheling te laten blijken.

Daar bereiken we niets mee. Geen rancune, een beetje naweeën en wellicht wat zeuren maar verder fris aan de slag.

Vlaanderen heeft gekozen voor het voorzichtige middenpad dat vertegenwoordigd wordt door de kopman van CD&V en de populaire conférencier van de NV-A.  De een straalt redelijkheid en vertrouwen uit, de andere slaagt erin elk probleem samen te vatten in een grappige one-liner, die bij nadere analyse weinig oplossingen biedt. Maar ook wij zijn ervan overtuigd, dat de kiezer steeds gelijk heeft. Ook al is zijn of haar mening gevormd door manipulatieve ingrepen.

De rol die de media en vooral de openbare omroep in de verkiezingen van 2009 gespeeld hebben, is overrompelend. In het Limburgs Dagblad maakt de verslaggever van dienst een komische verspreking als hij het heeft over de liberale partij Open-VRT. De openbare omroep heeft inderdaad bevestigd, wat wij al jaren aanklagen : dit medium treedt op als regisseur én presentator en klopt een overigens makke verkiezingscampagne op tot een boeiend kijkspektakel. De politici schijnen dit niet eens te beseffen : zij laten zich schofferen en misbruiken vanaf ze in de schminkstoel neerzakken tot ze beaat glimlachend de studio verlaten. De gewieksten met tv-training weten dat zij meespelen in een aflevering van Thuis of Familie. Het script ligt vast en wordt op de set gesouffleerd door beroepsjournalisten die enkel de verlangde antwoorden toelaten.  U kent onze stokpaardjes : we halen ze helaas maar weer eens van stal.

Eindelijk, na meer dan 20 jaar kuipen is men erin gelukt de ondubbelzinnige pleiters voor een belgische scheiding, een nederlaag toe te brengen. Men heeft dan wel een afgezwakte versie moeten creëren in de persoon van Bart De Wever, die over voldoende soepelheid en cynisme beschikt om geen gevaar te betekenen voor de eenheid van het land.  Meer dan ooit ligt de schaduw van de Volksunie, na zovele jaren, opnieuw over het Vlaamse politieke landschap. 

De kiezers hebben beslist om de weg van de middelmatigheid te bewandelen, wat in tijden van grote economische crisis begrijpelijk is. De boodschap, dat wij in een zelfstandig Vlaanderen meer kansen op economische en sociale welvaart zouden kennnen, heeft niet luid genoeg geklonken.

Het is ook niet moeilijk, want in het strategische scenario van de VRT stond nadrukkelijk, dat het programma van Vlaams Belang enkel bestond uit de one-liner over de pocket van Mohammed en de boerkadames. En als er wat anders te berde kwam, moest het weggeschamperd worden.

De problemen die zich vandaag en morgen in onze samenleving stellen, zijn geen andere dan deze die er gisteren waren.  De staatsschuld groeit met de dag, ons onderhoudsgeld naar Wallonië wordt stipt overgemaakt, de Vlaamse begroting krimpt in mekaar en er is geen ruimte voor nieuw beleid, integendeel. De gevangenissen puilen uit, de stroom vreemdelingen neemt niet af, de multiculturele maatschappij verdringt compleet onze Vlaamse identiteit en we worden geacht hier goedkeurend om te glimlachen : wat een verrijkingen allemaal !

Iets wat de bewuste Vlamingen, die wij ongetwijfeld zijn en blijven, geleerd hebben, is : incasseren. We zijn niet met een klein groepje, maar met vele honderdduizenden.  De overwinnaars zijn gekend, het is aan hen om het beleid te bepalen. 

Vlaanderen heeft gisteren  zijn gidsen met of zonder ervaring aangeduid.  Maar ook zijn trouwe wachters.  Het zijn er enkelen minder maar ze staan op scherp.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Good Meuning !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Even tussendoor naar Great Britain : HIER KLIKKEN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LDD in Antwerpen : 1 zetel

 

De laagste score behaalde LDD in het kanton Antwerpen, dat bestaat uit de stad Antwerpen (met haar disctricten) en de gemeente Zwijndrecht-Burcht : 3,8%.  In dit kanton woont de lijstaanvoerder.

In de ganse kieskring  Antwerpen kwam LDD net met de hakken over de sloot, namelijk 5,1% en Dedecker behaalt in deze provincie 1 verkozene, de dee-jay uit Wilrijk.  Tijdens een kort gesprek op televisie wentelde deze alle verantwoordelijkheid voor de slechte uitslag af op stommiteiten die andere partijleden hadden uitgericht en waar hij het slachtoffer van geworden is. Dat ziet er goed.

Wij hebben geen leedvermaak, want dat is niet fatsoenlijk, hebben we geleerd.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De overwinnaars

 

Bart blikt bewonderend op naar Kris.  Volgende keer is hij misschien even groot ? Alleszins : proficiat met jullie overwinning, heren.  Benieuwd wat je er zal mee doen.


07-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond mag dit nog

 

 

 

    

 

Vanavond mag dit nog

 Morgen nog een beetje nagrienen

Maar dan herinneren we ons :

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlopige Top 10 Euro-parlement

 

1 VERHOFSTADT Guy Open Vld 406.821 10,25
2 DEHAENE Jean-Luc CD&V 331.019 8,34
3 LETERME Yves CD&V 191.058 4,82
4 DE WEVER Bart N-VA 173.849 4,38
5 THYSSEN Marianne CD&V 137.236 3,46
6 VANHECKE Frank Vlaams Belang 124.508 3,14
7 DEWINTER Filip Vlaams Belang 124.442 3,14
8 BELET Ivo CD&V 116.557 2,94
9 VAN BREMPT Kathleen sp.a 113.631 2,86
10 DEDECKER Jean-Marie Lijst Dedecker 102.813 2,59

zondagavond 23 uur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlopige Top Tien Voorkeurstemmen Vlaams parlement

 

1 PEETERS Kris CD&V 127.608 11,59
2 DE WEVER Bart N-VA 123.155 11,18
3 DEWINTER Filip Vlaams Belang 95.409 8,66
4 LETERME Yves CD&V 70.294 8,98
5 CREVITS Hilde CD&V 69.956 8,93
6 VANDEURZEN Jo CD&V 64.082 11,95
7 VAN MECHELEN Dirk Open VLD 46.057 4,18
8 GENNEZ Caroline sp.a 43.703 3,97
9 VERVOTTE Inge CD&V 41.651 3,78
10 DEDECKER Jean-Marie Lijst Dedecker 40.758 5,20


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe politieke partij iin Vlaanderen : OPEN VRT ?

 

Fragmentje uit het Limburgs Dagblad :

Bij regionale verkiezingen in België lijkt het extreemrechtse Vlaams Belang zondag fors te hebben verloren. Dat blijkt volgens de publieke Vlaamse omroep VRT uit de eerste uitslagen.

Ook de liberale Open VRT en de socialistische sp.a zouden in Vlaanderen op verlies staan. De winst gaat daar naar de Vlaams-nationalistische N-VA en de nieuwe populistische partij Lijst Dedecker. De christendemocratische CD&V van premier Herman Van Rompuy zou licht inleveren vergeleken bij 2004, maar wel de grootste partij in Vlaanderen worden.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Vlaamse oranjezucht

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volledige uitslag Kanton Antwerpen 364/364

 

Kanton Antwerpen = stad Antwerpen + Zwijndrecht-Burcht

VB 23%

CD&V 12%

NVA 13,2%

VLD 11,2%

sp-a 22,1%

LDD 3,8 %

Groen 9,8%

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kieskring (provincie) Antwerpen : 1205 op 1303 - 20 uur

 

 Cijfers onder voorbehoud !!! Er is weer een foutje in Antwerpen. In deze cijfers zit het Kanton Antwerpen en daar loopt het weer eens verkeerd.

Straf hé

VB  17,9%  - 12,2%

CDV  24,4%

NVA 17,3%

VLD 12,8%   -4,3%

sp-a  13,3%

LDD  5,5%

Groen  6,3%  - 1,6%

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslagen ?

 

 

?????

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1620 op 4456 bureaus

 

 

VB 15.2%  - 9%

CDV 24.7%

NVA 13,5%

VLD 14,7%  - 5,1%

sp-a  15%

LDD 7,9%

Groen 5,9%  - 1,7%


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.532 op 4456 bureaus - 18 uur

 

 

VB  14,9%  -9,3%

CDV  25%

NVA   12,5%

VLD 14,1%  -5,7%

sp-a   16.5%

LDD   8,6%

Groen  5,9%


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.112 op 4456 bureaus Vlaams Parlement (17 uur)

 

VB 12,8%  -  11,4%

CDV  28,2%

N-VA  11,3%

VLD  14,2%  - 5.6%

sp-a  14,8%

LDD  10,7%


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet zeuren, niet treuren ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Ook al is het vroeg en voortijdig, goed ziet het er niet uit.  Slecht wel.

Deze voorlopige uitslagen zijn van de reeks potlood en papier.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw manuele stembrief is op weg naar het telbureau

 

Uw manuele stembrief wordt naar het telbureau gevoerd door middel van de mogelijkheden van de groene economie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking openbaar vervoer in het Farwest-stadje Charleroi

 

In het Far-Weststadje Charleroi staken vandaag de medewerkers van de vervoersmaatschappij TEC (de Lijn).  Gevreesd wordt voor problemen bij de kiesbureaus.  Och ... alle middelen zijn goed, nietwaar.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Electoraal nieuws : de eerste kiezers dagen op

 

 

9
.
Ook dit echtpaar heeft gestemd voor "Ons land".  Merci !
.
5
.
Deze burger was vroeg uit de veren, normaal slaapt hij uit op zondag
.
2
.
Deze burger vertrouwde ons toe dat hij voor "dien Hollander, Jan-Dirk Hepperdink" heeft gestemd. "Liever dan voor onze eigen dikke luiwammes" voegde hij er stralend aan toe.
.
1
.
Alweer twee stemmen voor de socialisten
foto's : La Libre Belgique


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus deze morgen

 

Op CNBC deze nacht :
Turkije heeft 16 % werklozen en de regering gaat maatregelen nemen om 50.000 werklozen aan werk te helpen.
Daarbij garandeert ze iedere arbeider een loon van 15 Nieuwe Turkse lire (= € 6,75) ... PER DAG !
En Europa gaat de levensstandaard van die mensen op een "normaal" peil brengen.
Dàt noem ik pas een uitdaging !
 
M.J.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!