Angeltjes
21-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juni 2009 : Zomer in Vlaanderen

 

.

Fotogalerij: Wandelen in Herents groen

Wandelend in Herents groen (Vlaams Brabant)

 

Naar het dak van Vlaanderen in Voeren (Limburg)

 

Een toeristisch ommetje langs een verborgen plantage ergens in Vlaanderen

 

Onszelf uitnodigen op de koffie in het kasteel van Belzele in Evergem (Oost-Vlaanderen)

 

Onze Vlaamse kust in de Panne (West-Vlaanderen)

 

 

De Kempen in Antwerpen

 Brussel, gezien vanuit het huurpaleis van onze geliefde monarchen

Elk seizoen heeft zijn charme, wordt gezegd, terwijl het eigenlijk juister is te praten over de eigenheid van elk seizoen.  Koude, mist, korte donkere dagen, natte kleding, het heeft onzes inziens weinig aantrekkelijks.  Iedereen leeft toe naar het ontluiken van de natuur in de lente,en  hunkert naar de zomer met zijn warme zon, het lange licht, de luchtige kledij en de vakantie. Het  groen van de natuur en het blauw van de hemel zijn onze favoriete kleuren,  die opgefrist worden door een regelmatige bui.  En liefst geen stormen of zomerse windhozen en lange regendagen, anders begint het gezeur opnieuw : "ik wil naar het Zuiden ... "

Wat is onze planeet een wonder.  Want alhoewel we de laatste jaren elke dag meer leren over het heelal, ons eigen zonnestelsel, de melkweg en ver daarbuiten de ontelbare melkwegstelsels : tot hiertoe heeft de mens niet één planeet ontdekt waar "blauw en groen" de hoofdtonen zijn en waar een leven zou ontstaan zijn zoals het onze.  

Terwijl wij hier genieten van de officiële start van de zomer, zitten onze antipoden opgescheept met hun winter.  Ieder zijn beurt.  Alhoewel de Australische winters zacht zijn vergeleken met onze kille troep.

Wij wensen u allen een mooie zomer toe, vergeet u even de economische crisis, het politieke geknoei en de belachelijke politici : we zullen er u tussendoor aan herinneren. 

Ray

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is lang geleden, laten we nog eens pollen

 

De  liberalen uit het Noorden van het land (VL)  mogen niet deelnemen aan de Vlaamse regering, evenmin als de liberalen uit het Zuiden van het land (W).  Moeten de liberalen nu uit de federale regering stappen ?

Dat is een gemakkelijke vraag, zonder nuances : het is JA of het is NEEN.  Commentaren kan u kwijt in de reactiemodule.

U mag slechts éénmaal stemmen 

***

De Uitslag (afgesloten op zondag 21.06.09 - 07.30 uur)

Moet Open-VLD opstappen uit de federale regering ?

Tussenstand:


Ja - Liberalen zijn consequente mensen  68 % (148)
Neen - Federaal heeft niets te zien met de gewesten  27 % (59)
Onthouding - Uit respectvoor anderen heb ik geen mening  5 % (10)

Totaal aantal stemmen: 217


 


20-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herhaling van de roofmoord in Geraardsbergen, nu in Ninove

 

En wat doet u op straat, moedertje ?

In Ninove heeft een tachtigjarige vrouw gisteravond omstreeks 17.30 uur verwondingen aan het hoofd opgelopen toen ze het slachtoffer werd van een handtassendiefstal. Ze werd door de daders een tijdje over het voetpad meegesleept.  Er moet wel bij gezegd worden, dat de vrouw van 80 het lef had zich te verzetten tegen de jongeren, die zich vernederd voelden door haar weerspannighied.

De jongens, onder wie een 13-jarige, konden snel opgepakt worden. Een van hen werd doorverwezen naar het parket van Brussel, de drie anderen werden vrijgelaten omdat er geen plaats meer vrij was in een jeugdinstelling. De zaak doet terugdenken aan een vrouw uit Geraardsbergen, die overleden is nadat dieven ook haar hardhandig aanpakten.

Bejaarden zouden moeten leren niet op straat rond te paraderen om jongeren uit te dagen. Het wordt tijd dat de overheid een campagne opzet : "De straat is niets meer voor mij : wie mijn geld wil, moet het thuis komen halen".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemrecht van de geboorte af : Alle Macht aan de Zuigelingen

 

Ikke stemme voor dikke plezante mijnheer 

Een groep Duitse politici wil dat Duitsers vanaf de geboorte stemrecht krijgen. Ongeveer vijftig parlementariërs dienden vrijdagochtend een motie in voor een wetswijziging, waarbij ouders voor hun kinderen mogen stemmen.

De afgevaardigden van de christendemocratische en sociaaldemocratische regeringspartijen en van de oppositionele liberalen pleitten voor rechtvaardigheid voor alle generaties.

Vergrijzing

Veertien miljoen burgers in de vergrijzende Bondsrepubliek mogen uitsluitend wegens hun leeftijd niet naar de stembus, stellen de initiatiefnemers.

Het gaat om een tweede poging. Vier jaar geleden voelde een meerderheid van het parlement niets voor het kiesrecht voor iedereen.

Ouders stemmen

De voorstanders zien geen problemen: Als ouders de eerste jaren voor hun kinderen gaan stemmen, handelen zij conform het ouderlijk recht zoals dat in de grondwet is bepaald. Doordat gezinnen meer invloed krijgen, worden hun belangen beter behartigd.

Oudjes

Ex-president Roman Herzog waarschuwde vorig jaar nog voor een dreigende ,,gepensioneerden-democratie'', waarbij de meerderheid van bejaarden de jongere generatie zou ,,leegplunderen''. In 2050 is meer dan de helft van de kiezers in Duitsland gepensioneerd.

Tegenstanders kritiseren dat het stemrecht voor iedereen uitdraait op een verkapt meervoudig stemrecht voor mensen met kinderen. Alleen de positie van ouders wordt versterkt, kinderloze personen daarentegen worden benadeeld. ,,Het kiesrecht is niet bedoeld om een specifieke belangengroep invloed te verschaffen'', benadrukte de christendemocratische minister van Familiezaken, Ursula von der Leyen, in een eerdere discussie.

De leeftijdsgrens voor het kiesrecht is in het verleden al verlaagd van 21 naar achttien jaar.

@ Spitsnieuws.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nos camarades du Profitariat Socialiste

 

 

 

Afgelopen jaar hebben de Socialistische Mutualiteiten beslist om bepaalde (Franstalige) bestuurders, zijn algemene secretarissen, 'bijzondere premies' toe te kennen. Dat schrijft La Dernière Heure. De krant zegt dat die bonussen hen een maandloon opleveren "ver verwijderd van het beeld van solidareit dat aan het mutualistisch ideaal wordt toegeschreven".

De "bijzondere premies" zouden sinds 2008 een verloningssysteem vervangen via een vzw, Action francophone pour la Santé et la Solidarité (AFS). Dat systeem kreeg kritiek van de fiscus. Het bedrag van de nieuwe "bijzondere premies" zou 4.750 euro per maand bedragen, of 57.000 euro per jaar. Volgens La DH legden zij die ervan genieten het bedrag zelf vast in de raad van bestuur.

Orthodontie

290.000 euro per jaar
Op de loonfiches van een algemene secretaris, die La DH kon inkijken, prijken sommen in de grootte van 24.500 euro per maand of 290.000 euro per jaar. Een federale secretaris, in bijvoorbeeld Luik, Namen of Luxemburg, met 20 jaar anciënniteit zou een vast bedrag van 8.400 euro per maand krijgen. Daarbovenop zou - onder meer - een dertiende maand moeten gerekend worden, een groepsverzekering die voor de algemene secretarissen oploopt tot 7.400 euro per maand, en de 57.000 bijzondere premies. Ook zijn er nog maaltijdchèques en een bedrijfsvoertuig.

De krant Le Soir schreef in april 2009 al over het verloningssysteem via de vzw ASF, waarbij toplui van het ziekenfonds een dubbele vergoeding kregen. In het artikel stond dat het systeem tot 2000 bestond in zowel Frans- als Nederlandstalig België, maar dat het sindsdien werd afgeschaft door de Vlaamse vleugel. De Franstalige vleugel deed dat dus blijkbaar pas in 2008, door het te integreren in het loon. (belga)

@ de Morgen

In het Engels heten de Belgische Socialistische Mutualiteiten : Belgian Socialist Sickness Funds.  Inderdaad om ziek bij te worden.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B op hoongelach onthaald in Europa

 

De Tijd heeft vernomen dat de meerjarenbegroting die de belgische regering heeft ingediend bij de Europese Commissie met een vertraging van zes maanden  ingevolge de politieke verwikkelingen, op hoongelach is ontvangen.   Alhoewel de verantwoordelijke  Europese Politieke Commissaris  Joaquin Almunia, wiens voorvaderen in de Inquisitie-business zaten, nu niet bepaald een lachebekje is : hij is vertegenwoordiger van de PSOE (Partij voor Slaafse Onderdrukking van de Eenvoudigen).
.
We laten, met dank, de Tijd aan het woord :
.
Ieder jaar moeten de lidstaten bij de Commissie een meerjarenbegroting indienen, in het jargon een 'stabiliteitsprogramma'. Op die manier kan de Commissie controleren of de EU-lidstaten wel de Europese begrotingsnormen respecteren. Vooral voor eurolanden geldt een strikte procedure.De Belgische overheden hebben hun stabiliteitsprogramma met ongeveer een half jaar vertraging ingediend. Als excuus werd verwezen naar de aanslepende politieke crisis en nakende verkiezingen. Nu de Commissie toch naar de cijfers heeft kunnen kijken, wordt keihard uitgehaald. België moet haar huiswerk opnieuw doen, zo luidt het bij Joaquin Almunia, de Europees Commissaris voor Economische en Monetaire Zaken.Dit is quasi nooit gezien. Normaal uit de Commissie twijfels bij bepaalde hypotheses waarop de begroting steunt, of bij bepaalde besparingen, maar hier wordt het hele werkstuk met de grond gelijk gemaakt. Ongeloofwaardige hypotheses, steeds afglijdende begrotingsdoelstellingen voor de periode 2008-2013, eenmalige ingrepen, geen structurele besparingen, ontbrekende informatie, geen hervormingen. De Commissie is ook van oordeel dat België zich niet kan blijven beroepen op de politieke crisis en een electoraal klimaat.De teneur van de boodschap is ongekend, maar de inhoud komt niet helemaal onverwacht. De Belgische regering was er zich van bewust dat de economische hypotheses achterhaald zijn, dat er geen besparingen opgenomen zijn en dat de cijfers van de deelstaten ontbreken.Een verwijzing naar de economische crisis zal België niet redden. Maanden terug heeft de Commissie al gezegd dat de EU-lidstaten dit jaar de drie procentnorm voor het begrotingstekort mogen schenden. Iedereen verwacht dat dit voor België het geval zal zijn. Wat nu blijkt, gaat echter verder.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Open-VLD afgewezen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open VLD heeft ons elke dag aangevallen, zegt Bart
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Wij kunnen niet anders dan Bart de Wever gelijk geven : de Open VLD heeft inderdaad elke dag Bart aangevallen en daarom is het niet meer dan billijk dat de Open VLD gestraft wordt en niet mee in de Vlaamse regering mag. Alhoewel Napoleon de Gucht nog was komen slijmen dat hij de NVA graag zag.  Maar dat telt niet.

Zjust is zjust.  Pijn is pijn en ieder voelt de zijn. En rancuneus zijn, is niet schoon, maar het doet wel goed. En nu uit een geschikt aftelrijmpje : "pif poef paf en gij zijt af."

Trouwens er zijn nog stoute dingen gebeurd : een plakploeg van Vlaams Belang heeft een emmer lijm afgepakt van een plakploeg van NVA tijdens de campagne en daar heeft Bart terecht klacht voor neergelegd bij de politie. En jaren geleden hebben onverlaten programmabrochures met het portret van Bart in een papiermand gegooid, als ware het afval.  En in het restaurant van de Kamer heeft ooit een parlementair van een partij die we best niet noemen, de laatste vleesschotel weggegrist die Bart op oog had. 

Maar gelukkig komt loon altijd om zijn boon. En Bart heeft, naast ons, ook nog andere medestanders die voor hem in het strijdperk treden : Tom Naegels van de Standaard, die Bart looft omdat hij "het zwarte beest" bedwongen heeft.

"Van 't Incivikske nikske" parodieert Tom de afschuwelijke slogan die de onwelvoeglijken gebruiken om het vaderland te bezwadderen.  Bart wordt  geknuffeld door de traditionele tegenstanders van Vlaanderen : dat ziet er goed uit.  Hij wordt zelfs vergeleken met Dr August Borms en dàt is er enigszins over. Zelfs Bart zal zich hierdoor onbehaaglijk voelen.  Dat Tom Naegels maar uitkijkt, straks wordt hij ook nog verbannen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als Vlaams Belang ooit de MACHT GRIJPT, wordt dit de Weireld

 

Onpartijdige professoren van de universiteiten van Leuven, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk en Antwerpen hebben een studie gewijd aan het programma van Vlaams Belang en ze hebben de resultaten uitgezet in een muzikale versie, opdat iedereen goed zou begrijpen in welk soort maatschappij we zullen terechtkomen.  De strikt wetenschappelijke resultaten tonen duidelijk aan, dat de allochtonen zware arbeid zullen moeten verzetten en met de zweep opgejaagd worden.  U ziet in een glimp Gerolf Annemans die boos de stand van de vorderingen komt controleren.  De slaven moeten beelden van de Leiders oprichten en als de taak volbracht is, worden er munten rondgestrooid als betaling, overeenkomstig de CAO. Marie-Rose Morel wordt binnengebracht op een wankele schotel, ze heeft wat problemen met haar blinkende outfit die door de studenten van de Antwerpse Mode-academie ontworpen is. Filip Dewinter, in bloot bovenlijf,  wordt op handen gedragen en toont aan het volk een grote valse euro die hij uit de zakken van een niet nader genoemde heeft weggenomen.   Op het laatst verschijnt Bruno Valkeniers (in het goud met een sportieve band in het haar en met een ferme valse baard).  Je leest op de  tronies van deze perfiede figuren : "Dit is de maatschappij die wij altijd gewild hebben."  De muziek is van de Italiaanse seksmaniak Berlusconi.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hermitage Amsterdam vandaag open voor het publiek

 

De Hermitage Amsterdam is een bijhuis van het wereldberoemde museum in St. Petersburg. Het is gevestigd in het monumentale zeventiende-eeuwse gebouw Amstelhof, dat tot de verbouwing in 2007 dienst deed als verzorgingstehuis voor ouden van dagen.

Het museum opent  vandaag zaterdagochtend 10.00 uur zijn deuren voor het publiek met de tentoonstelling Aan het Russische Hof. Paleis en protocol in de 19e eeuw. Bezoekers kunnen hier kennismaken met ruim tweeduizend objecten met betrekking tot het uitbundige hofleven van de tsaren, waaronder avondjaponnen, galakostuums, juwelen van Fabergé, omvangrijke serviezen en de vleugel van de laatste tsarina. Vanaf de opening zaterdagochtend is het museum 31 uur lang aaneen toegankelijk voor het publiek.

http://www.hermitage.nl/nl/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Redt Kunst de Melk productie ?

 

 
Milk Photography 6 - Andrey Razoomovsky
In Brussel protesteren de boeren tegen de Europolitiek
inzake melkproductie. Door deze jongedame en haar fotograaf
 worden ze een handje toegestoken : Melk in de fotokunst.
(foto : Andrey Razoomovsky)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goedlachs, tolerant mensch draagt het hart linksch

 

Over het algemeen bestaat er bij de mensch een gunstig vooroordeel over de corpulente soortgenoot : deze is vriendelijk, goedlachs,  beweegt niet soepel, dus is hij ongevaarlijk in "den attaque", en lieve god, hou hem een groot pak frieten met mayo en een sappige worst voor en hij glundert. Dit geldt ook in het geval van de mijnheer in afbeelding, de sympathieke Gentenaar Eric Goeman, die in zijn vrije tijd voorman is van de vereniging Attac, wat staat voor : Associatief netwerk voor een Taks op financiële Transacties en voor het Aansterken van de Civiele maatschappij Een mondvol, als u ons deze melige maar toepasselijke beeldspraak niet kwalijk neemt, maar een onmiskenbaar sociaal opzet. De Heer Goeman (wat een toepasselijke naam overigens voor deze ingoede man) is zo linksch als een klapdeur zonder rechterhelft en steeds op zoek naar mogelijkheden om de kapitalistische maatschappij te ontwrichten. Als u ergens in het Gentse rode vlaggen ontwaart, hetzij van het ABVV, een leuke happening van de PvdA of asielzoekers in hongerstaking (dat is voor onze hoofdfiguur een gruwel) : Eric Goeman is in de buurt.  

Eric is lid van vele linksche Verenigingen, zodat onterecht de indruk ontstaat dat al die linksche sociëteiten bemand zijn door zwaargebouwde mannen met een knevel en een joviaal uiterlijk, maar het is steeds dezelfde Eric die met vlaggen en spandoeken zeult. 

En dan is er nog de Prijs voor de Democratie, een wedstrijd om-ter-linkst, die afwisselend aan steeds dezelfde vrienden wordt uitgereikt. Achteraf gaan ze samen lekker eten en bedisselen wie volgend jaar aan de beurt komt.  

Vanzelfsprekend is Eric een felle, een heftige en een dikke tegenstander van het Vlaams Belang, dat had u al begrepen. Eric was actief in het ter ziele gegane, fijne gestapoclubje, Blockwatch.    

Er duikt echter een nieuwe vijand op,  die de vrienden van Attac grondig zullen aanpakken: LDD en het populisme.  Tijdens de Gentse Feesten vindt er een debat plaats  waarvan wij u hierna de details verstrekken : 

 

Vrijdag 24 juli: 

Zaal Minnemeers,

Minnemeers 8, 9000 Gent

 

 

 

 DE ONSTUITBARE OPMARS VAN HET POPULISME en LDD

 (en Wilders enz…)

 

met ERIC CORIJN (Prof. Sociale en Culturele Geografie VUB, directeur Cosmopolis, cultuurfilosoof),

 JEROEN OLYSLAEGERS (enfant terrible van de Nederlandse literatuur

 JAN GOOSSENS (werkte onder Gerard Mortier in de Munt; begin jaren negentig assistent van Wim Vandekeybus; midden jaren negentig assistent van Peter Sellars bij vijf internationale operaproducties; in 1999 dramaturg bij KVS; sinds 2001 artistiek directeur KVS; opiniemaker De Morgen),

JOEL DE CEULAER (redacteur tijdschrift KNACK, maakte tvreeks “Grote Vragen” voor Canvas; auteur van “Homo Sapiens”; schreef tientallen stukken over wetenschap, religie en filosofie),

JOS GEYSELS (voorzitter 11.11.11. en Boek.be; voormalig politiek secretaris Agalev en volksvertegenwoordiger; publicist),

 ANTON C. ZIJDERVELD (hoogleraar em. Algemene Sociologie Erasmus Universiteit Rotterdam. Doceerde in Amerika en Canada; voorzitter Forum voor Democratische Ontwikkeling. Auteur van “Populisme als politiek drijfzand”),

 JONAS GEIRNAERT (comedy- en televisiemaker, lid van cabaretgroep Neveneffecten.

 

De haat zal in schuimvlokken op de monden verschijnen, de uitroepen van afkeer zullen over de Arteveldestad rollen, de Gentse Feesten zullen zich even transformeren als de Feesten van Angst en Pijn, maar de avond zal intiem besloten worden met braadworsten, koteletten en de bijhorende dranken : variaties van vele soorten azijn. Die linksmenschen toch ... zonder hen zou het saai zijn.

 

 


19-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even tot rust komen ...

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1840 miljard US $ begrotingstekort in 2009

 

De Amerikaanse bevolking begint stilaan ongeduldig uit te kijken naar de eerste concrete resultaten van president Barack Obama's economisch beleid. Tegelijk baart het enorme begrotingstekort de Amerikanen zorgen. Dat blijkt uit twee onafhankelijke peilingen van The New York Times/CBS en The Wall Street Journal/NBC.

(tijd) - Hoewel Obama vijf maanden na zijn intrede in het Witte Huis over het algemeen nog goed scoort bij de bevolking, groeit het ongenoegen over zijn aanpak van de economie. 57 en 51 procent van de respondenten in de twee peilingen zegt tevreden te zijn over de manier waarop Obama de economie leidt. Voor beide peilingen betekent dat een daling van 4 procentpunt tegenover april. 63 procent stelt dat Obama's beleidsmaatregelen de economie nog niet hebben verbeterd of de economische situatie zelfs verslechterd hebben.

Vooral de poging om de noodlijdende autofabrikanten General Motors en Chrysler via miljarden dollars overheidsgeld nieuw leven in te blazen, valt slecht bij de bevolking. Slechts 41 procent gaat akkoord met Obama's aanpak van de auto-industrie. Ook de ambitieuze hervormingsplannen voor de gezondheidszorg krijgen slechts van een minderheid van de Amerikanen steun. Bijna 70 procent zegt licht tot ernstig bezorgd te zijn over de toenemende overheidsinterventie in de economie, onder andere in de auto-industrie en de gezondheidszorg. Zowat drie vierde van de Amerikanen erkent wel dat Obama de economische problemen geërfd heeft van zijn voorganger.

De bevolking is daarnaast ongerust over het enorme begrotingstekort, dat volgens de laatste schattingen dit jaar op 1.840 miljard dollar zou uitkomen. 60 procent gelooft dat de regering geen duidelijk plan heeft om het begrotingstekort aan te pakken, terwijl amper drie op tien Amerikanen wel een duidelijk plan ziet. De Republikeinse partij nam Obama de voorbije weken onder vuur voor het oplopende begrotingstekort. De regering is zich bewust van het probleem en benadrukte onder andere dat de hervorming van de gezondheidszorg het tekort niet zou doen toenemen. Ook hier wijst de bevolking naar Obama's voorganger: bijna de helft geeft George Bush de schuld voor het begrotingstekort.

Met een score van respectievelijk 63 procent en 56 procent voor de manier waarop hij zijn job als president uitoefent, blijft Obama voorlopig populair. Maar het groeiend ongenoegen over zijn economische aanpak zou die populariteit kunnen aantasten, net op een moment dat hij het Congres ambitieuze hervormingen wil laten doorvoeren in de gezondheidszorg en het financieel toezicht. Concurrentie van de Republikeinse partij hoeft Obama voorlopig niet echt te vrezen: amper 28 procent van de Amerikanen heeft een positief beeld van de Republikeinen.

Kris Van Hamme

http://www.tijd.be/nieuws/buitenland/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Hilary

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn voor niemand bang, wij bepalen hier de regels

 

Burgemeester Slaapmans "probeert" quads te verbieden in de stad van Allah. 

quad adly 300 cc sporty2 10 maanden oud 2008 1750 €€ !!!

 

 

 

Een verslaggever van Het Nieuwsblad ging op zoek naar quadrijders om hun reacties te peilen :

Op zoek naar quadracers stootten we in Borgerhout op een groepje allochtonen. De mannen wensten liever anoniem te blijven. 'Overlast voor de buurt? Niet onze zorg', zegt Ahmed. 'Alsof het ons verbaast dat de stad ons liever van de weg wil. Ze kunnen ons toch niets maken. Dat de politie ons maar achterna komt. Dit is onze buurt, hier bepalen wij de regels. Verkeersreglement, laat me niet lachen. Wij rijden hier hoe wij willen.'

Als jullie toch zo zeker zijn van jullie stuk, waarom wensen jullie dan anoniem te blijven? Bang voor de politie?

'Wij zijn voor niemand bang', reageren de mannen geïrriteerd.
Zo, dat is dan weer geregeld.
De verkiezingsslogan van Vlaams Belang luidde : "Dit is ons land".  De bipatrides uit Borgerhout hebben dat goed begrepen : "dit is hun wijk".
En Janssens, die dutte voort. 
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse parlementairen, alweer ...

 

 

Deze arme man van de Waalse liberale MR heeft het financieel lastig.  Klikt u op zij afbeelding en u verneemt meer over zijn ellende.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes in de prak + AANPASSING 19.06.09 - 10 uur

 

+ AANPASSING 19.06.09 - 10 uur

Wij hebben voor vandaag vrijdag 19 juni ons kunnen behelpen maar  laten nu de technische ploeg aan het werk. We hopen u in de loop van de namiddag weer te mogen gelukkig maken met onze vrolijke kijk op mens en maatschappij. 

 

 

Vanop een hulp-pc delen wij u mede, dat ons pc-netwerk de geest heeft gegeven : het systeem is gecrasht, luidt het verdict van de technische  afdeling. 

Ettelijken lopen nu juichend en luid toeterend door de straten. De vrienden en sympathisanten moeten enige tijd geduld oefenen.  Wij proberen tussendoor kleine berichtjes te geven en houden u op de hoogte.  Siegfried Bracke stond op het punt onze redactie te versterken, maar met deze technische problemen, schort hij de medewerking tijdelijk op. "Het is precies hetzelfde als bij de VRT met de nieuwsprogramma's 'Er is iets misgelopen', ik zou me best thuis voelen bij jullie" laat hij weten per ijlbode vanuit zijn hoofdkwartier in de Loge.  De bode droeg een lange witte schort, hoge hakken en een stijve bontmuts en maakte allerlei geheimzinnige tekens bij de overhandiging van de eneveloppe.  We hebben hem 1 euro drinkgeld gegeven en tevreden verliet hij onze kantoren met een langoureuze blik op de lange benen van Juffrouw Ellen. Hij besteeg zijn wit paard en verdween aan de horizon.

Maar daar schieten we niets mee op : de crash is onze hoofdbekommernis. Ons mailverkeer verloopt nu zoals de electronische belastingsaangifte Tax On Web : we willen wel, maar we kunnen niet. Gelieve hier rekening mee te houden.  Dank.

De toegewijde maar compleet ontredderde redactie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiwaar Expo 2060 : angstige onnozelaars worden uitgenodigd

 

Graag brengen wij u in kennis van een multicultureel kunstevenement dat zich situeert in de omgeving van Stuivenberg/Handelsstraat in Antwerpen en waarvan we details in Het Nieuwsblad vonden en op de webstek van de initiatiefnemers zelf.  Hiwaar is Arabisch voor dialoog en 2060 is het postnummer van Antwerpen-Noord. De Antwerpenaars worden vriendelijk uitgenodigd kennis te maken met hun vroegere wijk Seefhoek/Stuivenberg.

 

Hiwaar expo 2060 probeert via kunst bewoners en bezoekers in Antwerpen-Noord een stuk dichter bij elkaar te brengen, een prijzenswaardig initiatief. Bedoeling is op een speelse manier bewoners en bezoekers uit te nodigen om met elkaar te praten. 'We willen mentale muren slopen', zeggen de organisatoren.

In de Marokkaanse winkel Sitti valt een kunstinstallatie van Renate Els Aerts meteen op. Twee bordkartonnen figuren hebben een televisie in de buik. Daarop zijn beelden te zien van de manier waarop zij en haar partner als 'geblokt' koppel ronddwalen in de stad. Als 'Firmin en Hortense' lokken ze verwondering uit en toveren ze een glimlach om de lippen. 'Het echtpaar hunkert naar zekerheid. Pint zich vast op het verleden en is de verpersoonlijking van de vele Blok (Vlaams Belang)-stemmers van weleer. Maar omdat ze uit hun schelp kruipen en een positieve houding uitstralen, ontmoeten ze verschillende culturen en overstijgen ze hun eigen onveiligheidsgevoel', klinkt het.
.
De "kunstenaars" vertrekken vanuit hun eigen interpretatie, hoe de oorspronkelijke bevolking van deze stad de invasie van vreemdelingen ervaart : het gaat daarbij steevast om lichtjes onnozele individuen die bang zijn, maar eens zij de weldaden van de hen omringende culturen ervaren, begrijpen ze pas het mechanisme van de verrijking. En schamen zij zich ooit voor het Vlaams Blok gestemd te hebben. De criminaliteit is een uitvinding van rechts.  En opkomen voor de eigen identiteit is een uiting van verwerpelijke angst, u overleveren aan vreemde gebruiken en leefgewoontes is een daad van moed...

Winkeluitbater Mohand Sitti vindt dat het olijke duo best past in zijn zaak. 'Op die manier komen mijn klanten, en ook wijzelf, in contact met kunst. Als ze tapijten, zetels en gordijnen komen kopen, worden ze ook geconfronteerd met iets nieuws', vertelt hij.

De initiatiefnemers zijn niet naïef (zeggen zijzelf) en geven toe dat kunst de problemen in de wijk niet zal oplossen. 'We zijn zeker niet blind', onderstreept Geert Gielis van de Cultuurantenne van het district. 'Er zijn hier huisjesmelkers. Er zijn verzuurde mensen die verlangen naar vroeger. Toen bakkers en beenhouwers nog Nederlands praatten. Maar Antwerpen-Noord is nu eenmaal veranderd. Velen gaan voorbij aan het feit dat het hier een levendige, warme buurt is met een enorme multiculturele rijkdom.' Wie niet voetstoots en stilzwijgend de invasie van zijn wijk en stad aanvaardt, is automatisch een verzuurde, volgens een woordvoerder van het district-van-ons-allen of tenminste door ons allen gesoepsidieerd.

'Mensen kan je ook niet blijven beoordelen op één of twee storende aspecten', verduidelijkt buurtwerker Patrick Vinck (een andere soepsidie-verbruiker). 'Met Hiwaar trachten we het isolement van de verschillende gemeenschappen te doorprikken. En daarin kunnen de beeldende kunsten een belangrijke, eigenzinnige en speelse rol spelen.' Enige zelfoverschatting over het begrip "kunst" is de dames en heren niet vreemd.

Medewerkster Ruth Loos: 'We hopen dat dit project de dialoog tussen al die verschillende mensen op gang brengt en dat we op die manier weer meer greep gaan krijgen op de buurt.' Wat bedoelt Ruth met greep krijgen op de buurt ?

Hiwaar - expo 2060, van zaterdag 20 tot zondag 28 juni in en rond de Handelsstraat, wordt gefinancierd met middelen van het Buurtschattenfonds, het district Antwerpen en sponsors. De feestelijke opening vindt plaats om 14 uur in Centrum De Wijk, W. Vandersteenplein 1, Antwerpen
.
Als men het werkelijk goed meent met dergelijke projecten zouden de jongens en meisjes best afstappen van hun drammerig clichédenken en stoppen met de oorspronkelijke bewoners van deze stad te stigmatiseren en te omschrijven als een bende dwalende stumperds.   Deze stad is groot geworden door de inzet en het werk van generaties waarvan de huidige exponenten thans bestempeld worden als "angstige onnozelaars".  De conflicten die er bestaan, het onbegrip dat heerst en de immer aanwezige criminaliteit wordt niet veroorzaakt door deze "angstige onnozelaars" maar door de anderen. Misschien moeten de jongens en meisjes die zichzelf tooien met het etiket kunstenaar daar eens over nadenken, als ze een helder moment hebben.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Wijzigingen in de VRT Nieuwsredactie

 

Er is geïntrigeerd, gelogen en bedrogen in dit  waanwereldje waar zelfoverschatting, ijdelheid, onkunde en machtshonger worstelen om de bovenhand.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!