Angeltjes
18-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaantewissel bij de NL-communisten van SP




VOOR



Jan Marijnissen


NA




Agnes Kant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT staat op stelten



De Vrolijke Vrienden van de 0000 zijn in paniek.  Het roddelkot staat op stelten en wie daar ietwat afstandelijk zou moeten bovenstaan en de zaak rationeel en logisch benaderen, de politiek en haar dienaren, zoemt mee in het rond als een bijenzwerm.

Mooi, mooi, mooi ....

Financieel verkeert de VRT in een ongezonde toestand, dat hebben wij hier al bij herhaling gezegd, geschreven én aangetoond.  Er werd in het verleden geschoven met reserves en provisies op een manier die aanleunt bij alles behalve correct boekhouden.  Een Openbare Instelling die haar resultaten opstelt in functie van de verwachtingen en niet als een weergave van de realiteit, zakt vroeg of laat door het ijs. Het is zo ver.


  
Lastige duo's

De paniek die momenteel heerst en waar de politiek dapper in meespeelt door een aantal oppervlakkige en niet fundamentele analyses rond te kakelen, leidt tot niets. Nu plots beseffen een aantal mensen dat Tony Mary een nefaste rol heeft gespeeld.  Rijkelijk laat en de vrienden van toen, zoals ondermeer Bert Anciaux, hullen zich uiteraard in stilzwijgen. Men had die clown op het moment zelve moeten de pas afsnijden, maar neen de slimmerds dachten een hoofdvogel af te schieten door Mary naar huis te sturen met een dadingsbedrag van 675.000 euro's.  Naiëf en onvoorstelbaar dom.




Mijnheer de Zot en Zichzelf

Dat men de aandacht probeert af te leiden door nu plots onkostennota's van Bettina Geysen en haar vriend Aimé van Hecke aan te kaarten,  neemt u ons niet kwalijk, dat is zoals bij het afstrijken van een lucifer de pompiers bellen. Niemand zal ons verdenken van sympathieën voor dat duo, maar zij zijn niet de oorzaak van de financiële en structurele warboel aan de Reyerslaan. Zij zijn meegestapt in de opportuniteiten die hen geboden werden door de kleine belgicist die uit pure hoogmoed dacht de plaatsvervanger van de keuning te zijn bij de VRT. Dat men weigert inzage te verlenen in de dadingsovereenkomst met Geysen, is natuurlijk "een dom handigheidje" waarmee men hoopt de aandacht af te leiden van andere miskleunen. Het is het ene onfrisse schandaaltje bovenop het andere.         


                           


Wie volgens de persverslagen, en dat is een jammere vaststelling, een belangrijke rol speelt in de crisis, is het Rekenhof én Bourgeois.  Van deze laatste verwachten wij totaal niets meer : de man is onbekwaam en ongeschikt, en kan het huishouden van Jan Steen dat de VRT is, niet beheren. Wat een gemiste kans voor de N-VA om in de Vlaamse Gemeenschap krediet te verwerven.  Wat wil je, reeds ten tijde van de zinkende Volksunie was het duidelijk dat de advocaat uit een kleine gemeente niet bij machte was om op te treden als crisismanager.  Nu heeft hij het voordeel van een grote zak centen naast zich te hebben maar daarmee koop je geen visie.



Meisjes spelen James Bond

Erger is de culpabliteit van het Rekenhof, dat nog steeds schijnt te weigeren een aantal dossiers openbaar te maken.  Het Rekenhof is permanent vertegenwoordigd door twee ambenaren in de lokalen van de openbare omroep en op de manier, zoals het thans aan het verlopen is, begint het vermoeden te rijzen, dat het Rekenhof té veel zaken heeft laten passeren die niet door de beugel kunnen, zonder er over te reppen, in te grijpen of is het door de verpolitiekte hiërarchie in de doofpot gestopt ?  Wij kijken nergens nog van op in dit corrupte land.   Verwonderlijk is het niet, dat in de enorme chaosdoos die de VRT is, het Rekenhof zou meegesleurd worden in de modderstroom.

Een bedrijf in nood is altijd een bedrijf in het rood.  En dat is zowel letterlijk als figuurlijk bedoeld.

Op 31.12.2007 waren een kleine 200 personeelsleden minder in dienst dan het jaar voorheen.  Dat is 6%, maar toch lagen de personeelskosten in 2007 HOGER dan in 2006.  Wat zou het anders geworden zijn ?

  
De minister en zijn vriendin Laura

De VRT heeft zich met de schuldige steun van de zwakke Bourgeois geprofileerd als een Russische Staatsomroep : hoe meer volk, hoe belangrijker de kleinste garnaal zich voelde.  Daarnaast liet men het eigen talent vertrekken om ze als externen terug aan te werven met peperdure contracten.  Ook daar zwijgt het Rekenhof   in alle talen over of is het Bourgeois die deze misbruiken geheim houdt ?  Toen Mary in 2004/2005 ondervraagd werd over de draagwijdt en de details van deze overeenkomsten met o.m. Woestijnvis en de Mensen, weigerde de hovaardige gek te antwoorden : "Dat zijn mijn zaken" zei hij.  Onvoorstelbaar.



Eerste Russische Omroeper

De houding bij de leiding van de VRT was steeds, dat het geld  nooit kon opgeraken, want het was van de gemeenschap en die is onuitputtelijk. 




In het eigen huis speelden de syndicaten de directie onder tafel en intussen werden er managers benoemd, niet uit noodzaak om beter te presteren maar om dienstbaren te belonen. Elke beleidsbeslissing gebeurde met het stilzwijgend fiat van de syndicaten. 




Rood Trio met allochtoon


De sterke invloed van de partijpolitiek is een erkend feit en wordt bijna beschouwd als een noodzaak en een niet te vermijden verworvenheid. 

De dienstbaarheid aan alle linkse partijen op de nieuwsdienst ("de redactie") is legendarisch en ondergraaft de ernst van de journalistiek. De onbeschoftheid van vele journalisten, hun vooringenomenheid en hun arrogant betweterstoontje storen vele kijkers en luisteraars en geen hond die er iets van zegt, want de leiding is zelf een onbeschoft zootje over het paard getilde amateurs.

Een ernstige bezinning over wat een openbare omroep moet zijn, dringt zich op.  De commerciële omroep VTM kan dienen als referentiepunt.

De Openbare Omroep heeft zich een onmisbare gewichtigheid toegeëigend en een aantal opdrachten toegewezen die maatschappelijk weinig draagvlak hebben.  Dààr moet vooreerst in gedecimeerd worden.  Het zou niet slecht zijn, mocht de VRT vooraleer in allerlei nieuwe technieken een voortrekkersrol te willen spelen, in staat zijn om een nieuwsuitzending zonder technische storingen te kunnen uitzenden.

  

Wat is de overeenkomst tussen deze drie ?

De overheid dient niet te zorgen voor de ontspanning van de burgers, tenzij op enkele uitzonderlijke maatschappelijke of culturele evenementen na.  Deze redenering is primordiaal in wat een openbare omroep moet zijn.  In alle linkse dictaturen hebben radio en televisie de sector "ontspanning voor het volk" naar zich toegetrokken.

Diegenen in het Vlaams Parlement die oreren dat "Vlaanderen een sterke Openbare Omroep" nodig heeft, zijn onzes inziens, wauwelaars en na-apers die zich ten dienste stellen van het linkse gedachtengoed.

Vervolg in de komende tijden.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck



MarioKogels.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekorten, Schulden en informatie van de VRT



"De Vlaamse gemeenten hebben op de begroting van dit jaar een tekort van 125 miljoen euro. Maar als de resultaten van vorig jaar meegerekend worden, hebben ze een overschot van 881 miljoen euro."

Dit is een fragment uit een mededeling op een internet nieuwspagina  van de VRT.  Het is een conclusie uit een rapport van Dexia, het vroegere Gemeentekrediet.

Het is een beetje alsof de VRT de bevolking wil gerust stellen.  "Het is helemaal niet erg tekorten te hebben, ook wij hebben enkele centjes te weinig, maar iedereen is in dat geval.  U toch ook ?"

De consolidering van de gemeentelijke begrotingscijfers 2008 met die van 2007 hebben bijzonder weinig betekenis.  Wat doe je ermee, wat koop je ermee, wat leer je erbij ? 

Waar je wel wat mee bent, is de totale omvang te kennen van alle uitstaande leningen en schulden die de Vlaamse gemeentes hebben.  Daar doe je ook niets mee, maar het zegt veel over de manier waarop Vlaamse gemeentes omspringen met hun taken en hun financiële bewaking van de centen van hun gemeentenaren of stedelingen.

De VRT en centen ?  Dat is zoals bij alle socialisten : een ramp.Ze leuteren en zeuren er over maar ze begrijpen er niet te veel van.

Savat


17-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer ...





VOOR DE DERDE KEER DOET NEDERLAND HET WEER :  DITMAAL PAKKEN ZIJ HET STUGGE ROEMENIE IN MET 
2  -  0 
PROFICIAT !!!


Oranje viert de 1-0 van Klaas Jan Huntelaar (foto ANP)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schaamteloosheid van Schouppe


De olieprijs heeft een nieuw historisch record bereikt, bijna 140 dollar per vat. Daar verdient ook de Belgische fiscus aan omdat hogere brandstofprijzen bijkomende belastinginkomsten opleveren. De Morgen berekende dat de Belgische automobilist per tankbeurt van 50 liter tot 9,5 euro meer afdraagt aan de fiscus dan vijf jaar geleden. De belastingdruk op een tank stookolie van 3.000 liter is met 360 euro toegenomen.

Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) sluit uit dat de regering de taks op brandstof verlaagt. Volgens Schouppe zou een verlaging nefast zijn voor de begroting. 'Er is helemaal geen budgettaire ruimte voor zo'n maatregel en het is niet de bedoeling dat we zo de staat verarmen', aldus Schouppe.

Tot zover de officiële mededelingen van de regering en uiteraard veel dank aan de Cd&V en hun bedpartnertje de N-VA voor het gulle beleid de  amateuristische show. 

U zal zich willen herinneren dat ten tijde van de ezelsdracht om deze non-regering ter wereld te brengen,  een van de veelgehoorde argumenten, de stijgende levensduurte, de afnemende koopkracht en de luxueuze benzineprijzen gold.  "Als wij maar eens een regering hadden, het zou rap gedaan zijn, er zouden stoere maatregelen getroffen kunnen worden en de burgers zouden weer glimlachend over de autowegen suizen, onbekommerd over de hoogte van de afzuipbenzine en met gevulde portefeuilles onderweg op vakantie naar Palermo a/d Noordzee, waar niet langer den Baard de lakens uitdeelt maar een korte man met een dikke kop en een grote smoel." Iets in die aard, maar allicht wat minder, werd ons toen voorgehouden.

Inmiddels is Nonkel Kruk met zijn fatale bende aan het niksen en nu komt de geslepen tsjoeke-tsjoeke tjeef Schouppe ons  meedelen, dat er géén sprake kan zijn van de olieprijzen te verminderen.  Alle ontvangsten zijn nodig voor de schatkist.  De zopas voorgelegde begroting was dus inderdaad een farce en een zoveelste wensdroom, want anders zou men genereus de meerinkomsten via accijnzen en BTW kunnen retourneren. Geen sprake van.  De geloofwaardigheid van de politiek : hier is ze weer eens in al haar dudelijke glorie. Leugenaars dat zijn het. Volksbedriegers.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parlementaire onschendbaarheid Frank Vanhecke





17.06.2008 10.00u - Enkele maanden geleden vroeg CD&V-justitieminister Jo Vandeurzen de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van gewezen Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke, ten einde hem te kunnen vervolgen op basis van de racismewet. De Belgische justitie mag dan wel kampen met een hopeloze achterstand, toch vinden politiek en gerecht tijd en middelen genoeg om een vuile oorlog te voeren tegen de Vlaams-nationale oppositiepartij en haar kopstukken.

Binnenkort oordeelt de commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement over het opheffen van de onschendbaarheid van Vanhecke. In een interview op Vlaams Belang TV geeft Frank Vanhecke tekst en uitleg
.




















@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgedragen aan de democraten van de Europese Unie

 



Opgedragen aan de democraten van de EU


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traag ?



Seniorennet lijkt vandaag gekaapt te zijn door de NMBS : je komt er maar het duurt lang.

Het zal alleszins niet liggen aande bereidwillige mensen die zich belangeloos inzetten om de blogs en het ganse systeem hier aan de draai te houden.  Er treden nu eenmaal technische en onvoorziene omstandigheden op.  Waarvoor iedereen alle begrip ontvangt en wij bieden u mede onze excuses aan.

Dit is hier niet de VRT, die er na maanden geklungel en ontzettend veel centen niet in gelukt om een journaal te presenteren zonder hiaten of storingen.  Onlangs slaagde men er in om bij drie verschillende onderwerpen, telkens hetzelfde filmpje te starten over iets totaal anders. 

Te veel personeel, te weinig kennis en te veel geld. Bij de VRT of course.

Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange Wapper komt in Antwerpen



brug_bird_website.jpg

De Oosterweelverbinding met centraal "de" brug Lange Wapper. De brug strekt zich NIET uit over de Schelde maar over de dokken. Via onderstaande link komt u bij BAM en daar vindt u video-simulaties. http://www.werkenantwerpen.be/projecten/oosterweelverbinding/veel_gestelde_vragen.aspx


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domme politici brengen Europa in gevaar door Afshin Ellian


Wij brengen dit ongemeen sterke stuk van professor Afshin Ellian uit Elsevier in extenso.  Met dank voor de overname



maandag 16 juni 2008 10:53

De Europese Unie verkeert in een crisis. Natuurlijk wordt dit door  de leiders van Europa ontkend. Ze willen niet onder ogen zien dat in Europa sinds het verdrag van Maastricht een kloof bestaat tussen de burgers en de Europese Unie: een unie van de leiders en een Europa van burgers.

Een economische eenheid kun je niet zo maar in een politieke eenheid transformeren. Europa heeft nooit zulke slechte leiders gehad als in de afgelopen tien jaar. Ik ben voor Europa, en daarom wil ik begrijpen waarom Europa in een politieke crisis is terechtgekomen.

Cruciale vragen
Bij de oprichting van een politieke eenheid moet een aantal cruciale vragen worden beantwoord, voordat ook maar één stap vooruit kan worden gezet.

De eerste vraag, misschien de allerbelangrijkste, luidt: Waar begint en eindigt Europa? Een economische eenheid is een dynamische eenheid. De grenzen ervan zijn erg arbitrair. Wie zich immers aan de spelregels houdt, mag toetreden tot het economische Europa.

Maar een politieke eenheid kan niet op arbitraire grenzen worden gebouwd. De overschrijding van een politieke grens kan immers tot een politiek conflict leiden. Europa zonder grenzen is een gevaarlijke illusie.

Vriend of vijand
Buiten die grens liggen de landen die als vriend of als vijand kunnen worden aangeduid. Je kunt niet gaandeweg de grenzen vaststellen. Een onbegrensde politieke orde is geen orde.

De leiders van Europa hebben de wetten van een economische eenheid verward met die van een politieke eenheid. Uit alle onderzoeken blijkt dat een groot aantal van de Europeanen, waarschijnlijk een meerderheid, tegen toetreding van Turkije is.

Een referendum hierover in Frankrijk, Nederland of Duitsland zou tot de bevestiging van deze peiling leiden. Als je de grenzen van een eenheid wil uitbreiden, moet je dat op een behoorlijke wijze uitleggen aan de burgers. Overigens kun je de grenzen niet uitbereiden als je niet weet waar die uiteindelijk zijn. Gelet op de huidige stand van zaken kunnen die grenzen zelfs in Zuid-Afrika liggen.

Beginselen
De tweede vraag die een politieke eenheid moet beantwoorden is: wat bindt de burgers van deze landen? Het gaat hier over de beginselen, waarden en de geschiedenis van Europa.

Het is niet alleen maar een positief verhaal. Elk beginsel, elke waarde en elke geschiedenis sluit een andere waarde, een ander beginsel, en een andere geschiedenis uit. Deze vraag hebben de Europese leiders ook niet willen beantwoorden. Er komen immers moeilijke vragen aan bod: Op welke wijze willen wij de geschiedenis van het Ottomaanse rijk delen? 

Controleren
De derde vraag luidt: Hoe kunnen de burgers de macht in Europa controleren? Dit gebeurt niet via het
Europees Parlement. Dat  is een  dure klucht van het slechtste soort.

Europa kan alleen worden gecontroleerd door de nationale staten. En juist die nationale staten willen ze in Brussel buiten werking zetten! Het constitutionele ontwerp van Europa schiet daarom te kort.

In gevaar
Ieren hebben nee gezegd tegen het verdraag. Hadden ze dit referendum in Nederland, Frankrijk en Engeland gehouden, dan hadden deze volkeren ook nee gezegd. Dat begrijpen de Europese leiders niet.

Europa is in gevaar, niet door oprukkende vijanden,  maar door onverstandige politici en bureaucraten. Kunnen we Europa nog redden van dit soort lieden ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOX POPULI : Dommeke Boonen Ja of Neen ?



U kan normaal op elk stukje dat hier verschijnt, reageren, binnen de regels van deze blog.

Ditmaal nemen we zelf geen standpunt in. De materie is ons niet erg vertrouwd maar het is wel een gespreksonderwerp : Dommeke Boonen.

Gelooft u dat hij "geflikt" werd tijdens een cafébezoek ?  Is  het gerecht correct opgetreden ?  Was de verdediging tijdens de persconferentie zoals het hoort ?  Is er Boonen een groot onrecht aangedaan door hem niet te laten starten in de Ronde van Frankrijk ?   Of denkt u, wat kan mij Dommeke Boonen schelen ?  Trouwens, wie is dat ?

Wij laten u gracieus aan het woord en Juffrouw Ellen luistert naar u.





Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge Brandstofprijzen, de Visie van Nonkel Kruk en de Corridor


Ondervraagd door ongeruste burgers die rekenen op goed bestuur  en regeringsmaatregelen inzake de hoge brandstofprijs zei Nonkel Kruk : "Ik heb daar niets mee te maken.  Mijn chauffeur tankt en het ministerie betaalt.  Ik ben bezig met andere zaken die goed zijn voor de mensen maar ik kan er niets over prijsgeven, dat moet u verstaan, de vijanden in mijn regering luisteren mee."

De Leider van de  N-VA die discreet op de achtergrond meeluisterde, verduidelijke achteraf : "Wij stemmen in met alles wat Yves Leterme zegt.  De mensen moeten leren te gehoorzamen en ze moeten hun auto's thuislaten, het zal rap gedaan zijn met de dure prijzen.  Zoals u weet, ben ik economisch, fiscaal, juridisch, jiddish, archtitecturaal, sociaal, milieu-vriendelijk, ingenieurisch, historisch en cultureel een bekwaam man, bijna evenaar ik  de burgemeester van Antwerpen.  Vandaar mijn bescheiden en democratisch advies aan iedereen : "Bemoeit u niet ! Wij regelen de zaken hier."

De transportbond UPTR stuurt zo'n tweehonderd vrachtwagens richting de Havenlaan in Brussel, waarvandaan men vervolgens naar de stad rijdt. Ook tourbussen en taxichauffeurs zullen zich bij deze actievoerders aansluiten.

De boerenbond en collega Algemeen Boerensyndicaat (ABS) komen met hun achterban samen op het Muntplein. „Daar gaan we aantonen wat wij als boeren krijgen en wat de consument voor onze producten betaalt. Daar zit een te grote marge tussen”, zegt ABS-voorzitter Camiel Adriaens.

De actievoerders geven de regering van premier Yves Leterme na woensdag nog tien dagen de tijd om tegemoet te komen aan de eisenlijsten van de bonden. Komt er geen oplossing voor de impasse waarin de actievoerders en de regering Leterme zitten „Dan gooien we het hele land op slot,” dreigt Adriaens.

Hij doelt daarmee op acties in de havens van Antwerpen en Zeebrugge en op de luchthaven Zaventem om die volledig plat te leggen en ervoor te zorgen dat er geen producten meer in- of uitgevoerd kunnen worden.

Ook de Franstalige transporteurs en boeren demonstreren woensdag in Brussel. Zij zullen in colonne, met ongever 1000 tractoren, naar de Belgische hoofdstad komen.

@ de Telegraaf




Er is slechts één middel om aan deze te verwachten verkeersinfarct te ontsnappen en dat is gebruik maken van de corridor door het Zoniënwoud, die alle verkeer en betogers naar Wallonië leidt, alwaar zij feestelijk zullen ingehaald worden door de Waalse syndicale socialisten en christen-democraten.  Voilà, nu is het geweten, waarom de Walen een corridor nodig hebben.

Ook een delegatie van onze redactie zal aanwezig zijn te Brussel woensdag aanstaande.  U zal ons herkennen aan onze roze, elegante pakken, bestrooid met pailletten en wuivende pluimen om de lenden.  We hebben ook een spandoek met de welsprekende en gekende boodschap :
"Den baas is nen dikke smeerlap"

De altijd solidaire Angels : rood is geen troef, maar we spelen wel mee.


16-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU Reacties op het Ierse referendum

(overgenomen van www.hetvrijevolk.com)

Even was er de blijdschap over het dappere volk der Ieren dat tegen het Verdrag van Lissabon stemde. Even maar.

Lees hier hoe de Europese leiders dit weekend reageerden op deze tegenslag:


"I don't think you can say the treaty of Lisbon is dead even if the ratification process will be delayed."

- Jean-Pierre Jouyet, French secretary of state for European affairs, Reuters, 16 June

 

"I am convinced that we need this treaty. Therefore we are sticking with our goal for it to come into force. The ratification process must continue."

- German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier Reuters, 14 June

 

"Of course we have to take the Irish referendum seriously. But a few million Irish cannot decide on behalf of 495 million Europeans,"

- German Interior Minister Wolfgang Schaeuble, Deutsche Welle

 

"We think it is a real cheek that the country that has benefited most from the EU should do this. There is no other Europe than this treaty.  With all respect for the Irish vote, we cannot allow the huge majority of Europe to be duped by a minority of a minority of a minority."

- Axel Schäfer, SPD leader in the Bundestag, Irish Times

 

The treaty "will be applied, albeit a few months late".

Lopez Garrido, Spanish secretary of state for EU affairs Forbes 15 June

 

"The Treaty is not dead. The Treaty is alive, and we will try to work to find a solution."

- European Commission President Jose Barroso, Press Conference 14 June

 

"Now is the time for a courageous choice by those who want coherent progress in building Europe, leaving out those who despite solemn, signed pledges threaten to block it."

- Italian President Giorgio Napolitano, Irish Times

 

In no case should the Union be stopped in its tracks. We need to examine the existing possibilities to assure in any case the entry into force of the Treaty and to associate Ireland with it."

- Belgian Prime Minister Yves Leterme, AFP, 14 June

 

"The treaty is not dead. The EU is in constant crisis management -- we go from one crisis to another and finally we find a solution,"

- Finnish Foreign Minister Alexander Stubb, Deutsche Welle, 16 June

 

"We shall effectively look for ways to ensure it comes into force. Irrespective of the results of the referendum in Ireland, I think that we can deliver an optimistic message - Europe will find a way of implementing this treaty,"

- Polish Prime Minister Donald Tusk, BBC, 13 June

"Nederland gaat door met de ratificatie van het Verdrag van Lissabon, ook als blijkt dat de Ierse bevolking tegen het verdrag heeft gestemd."
- Premier Balkenende, NRC, 13 juni


- "De Ieren zijn achterlijke incest-idioten en verslaafde zuipschuiten.  Zij moeten zwaar gestraft worden voor deze daad van opstandigheid. De ondankbare honden met hun zwijnachtige rosse koppen zullen op hun mammies roepen als de Democraten Dublin bombarderen." Karel de Gucht, Angeltjes, 37 juni


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelijk heeft hij ...


Een Koerdische Turk, of een Turkse Koerd, en wellicht ook een Turkse Nederlander, want de dag van vandaag heeft al wie een stap in de society zet minimaal twee of drie nationaliteiten, al ware het maar om koppig te ontkennen dat er zoiets als identiteit bestaat.

Opnieuw : Een Turk is op dit moment al een hele tijd bezig met een gijzelingsactie in Almelo (Islamitisch Koninkrijk der Nederlanden) .  De man heeft eerst zijn restaurant in brand gestoken en zijn auto en is vervolgens naar het stadhuis gerend, gewapenderwijs, hoe anders ?  Dat doet elk normaal mens die naar zijn gemeentehuis stapt : "Irma, ik moet mijn nieuw rijbewijs gaan halen, waar is mijn revolver ?"

Aldaar aangekomen heeft de Koerd al wie in het gemeentehuis stond, gegijzeld, dat wil zeggen in mensentaal : verhinderd om gillend het pand te verlaten en hém te verlinken.  Na enig palaveren mochten vijftig burgers opkrassen van de Nederlandse Turk.  Hij behield bij zich een wethouder, een schepen zoals wij zeggen.  Wij denken dat er niemand anders van het bestuur in het gemeentepaleis aanwezig was, dus de dommerik die werkte, die heeft  pech zoals steeds.

De Turkse Koerd was in al zijn staten (hij heeft er drie, zoals gezegd) toen hij vernam dat hij het pand waar zijn zaak gevestigd is, moet verlaten en dat zette hem aan tot de zonet geschetste actie.

Wie dat niet begrijpt, is een racist en een fascist. Als blijk van onze sympathie met het geval, hijsen wij de vlaggen van de betrokken staten, naties, landen en dat de beste moge winnen.  Leve de gijzelnemer ! Leve het geval !  Leve de verrijkende multikul !

Savat

    


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA verzet zich tegen de corridor


De corridor, een strook van ongeveer 2,5 kilometer breed en 3,5 kilometer lang, op het Vlaamse grondgebied van Sint-Genesius-Rode, zou  Brussels grondgebied worden. Het merendeel van de strook is Zoniënwoud, maar de N5, zou 'een Franstalige verbindingsweg' kunnen zijn.

Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever kan er geen sprake van zijn dat Vlaanderen gebied opgeeft. "Het is zo dat er niets gevaarlijker is dan met de grenzen beginnen te spelen. De Vlamingen hebben nooit gebied van anderen gevraagd, de Franstaligen voortdurend. Sinds 1963 is die deur eindelijk dicht. Als we die nu opnieuw zouden openzetten, wordt een vinger heel snel een hand", zegt de N-VA-voorzitter in De Standaard.

@ Belga


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napoleon en zijn visie op democratie

 

Soms laten de  Führers die voortdurend een grote smoel opzetten over "democraatsie" en "goed bestuur"  en  "wij  doen wat goed is voor de mensen"  in hun kaarten kijken. Ze vallen door de mand,  hun ware aard komt boven en ze laten zich gaan, als de ordinaire dictatoriale machthebbers die ze in werkelijkheid zijn.  Neem nu Napoleon de Gucht, de zelfbenoemde intelligenste mens van het heelal en omstreken, over de toestand in Ierland :

“Ik stel voor dat er voor een tweede keer een referendum wordt georganiseerd in het land. Als er dan weer een neen uitkomt, moet de Europese Unie in alle duidelijkheid afscheid nemen van de Ieren.”

@ De Morgen van 14 juni 2008.




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De "corridor" is ingestort, afgesloten, onbereikbaar. Doei !


IDEE ‘CORRIDOR’ COMPLEET ACHTERHAALD

 

Luidens berichten in de – vooral Franstalige – pers, zouden Herman Van Rompuy en Armand De Decker aan het puzzelen zijn om via Sint-Genesius-Rode een “corridor” tot stand te brengen tussen Brussel en Wallonië. Dit zou één van de prijzen moeten zijn voor de splitsing van B-H-V. 

 

Deze achterhaalde piste is uiteraard onaanvaardbaar. De idee van de “corridor” is zo oud als de discussie over B-H-V zelf. Morrelen aan de bestaande deelstaatgrenzen is voor het Vlaams Belang niet aan de orde. Net zo min als het zogenaamde uitschrijvingsrecht, waarbij Franstaligen uit de Zes of zelfs uit de Rand hun stem zouden uitbrengen in Brussel.

 

Het valt het Vlaams Belang op dat in de zoektocht naar een onderhandelde oplossing voor de kwestie B-H-V, steeds weer teruggegrepen wordt naar pistes die ten tijde van het Egmontpact ook al opgeld maakten. Ook toen heeft men zich nachten lang gebogen over kaarten om straten, gehuchten en wijken af te bakenen en die toe te voegen aan Brussel. Ook toen lag het uitschrijvingsrecht op tafel. Het heeft toen evenmin mogen baten.

                                              

Het Vlaams Belang ziet niet in waarom Vlaanderen gebiedsafstand of welke toegeving dan ook zou moeten doen om de splitsing van B-H-V, een anomalie uit het verleden, te realiseren. Tenzij het Vlaams Belang de enige partij is die vandaag nog trouw is aan dat luik van het Vlaams regeerakkoord, waarin het principe “onverwijld splitsen zonder prijs” staat ingeschreven. Dat regeerakkoord werd ook door de CD&V enthousiast goedgekeurd. Tot nader order gaan wij ervan uit dat Herman Van Rompuy nog altijd lid is van de CD&V.

 

Bruno Valkeniers                                            Joris Van Hauthem

Voorzitter Vlaams Belang                               Woordvoerder


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallonië = Sicilië (dixit Gérard Deprez) door Koen Dillen




Nog niet zo lang geleden reageerde de Belgische pers verbolgen op elke vergelijking die Vlaamse politici durven maken tussen Wallonië en Sicilië.

Walen met maffiosi vergelijken ?  Dat was er net teveel aan. Maar nu klinken er blijkbaar nieuwe geluiden...

Charleroi is geen Palermo aan de Maas, zo klonk het tot op heden verontschuldigend. Die enkele excessen van corrupte socialisten mogen niet tot veralgemeningen leiden. De pers had natuurlijk gelijk. We zouden Sicilië niet met Wallonië durven vergelijken. Wie eenmaal Syracuse of het Romeinse theater van Taormina heeft bezocht, begrijpt wat ik bedoel.  En Wallonië wacht nog altijd op zijn Leonardo Scascia om de kanker van de eigen corruptie aan te klagen.

Waar zijn al die  Waalse schrijvers?

Maar wie zijn wij om Gérard Deprez tegen te spreken ? Onze goede collega van de MR werd zopas gepromoveerd tot voorzitter van de Commissie Burgerlijke Vrijheden in het Europees Parlement. Hij volgt er de beminnelijke Jean-Louis Bourlanges op. We hopen dat Deprez de stijl van zijn voorganger bewaart.

Lees even:
 
Deprez zegt vandaag hetzelfde als die vermaledijde nationalisten uit Vlaanderen: “Wallonië is niet veel meer waard dan Sicilië.”  De structuurfondsen die de voorbije jaren naar Wallonië vloeiden - tussen 2000 en 2006 liefst 672.430.656 euro - werden slecht besteed.

In andere regio’s zag men resultaten. 
In Wallonië was er niet veel te merken. “Wallonië zou Ierland kunnen zijn, maar blijft in sommige streken helaas Sicili녔

Schuld aan het wanbeleid zijn zowel de regio Wallonië als de Europese Commissie, want allebei hebben ze hun goedkeuring aan de vele gefinancierde projecten gegeven, aldus Deprez, die dan ook niet meent dat Wallonië oneigenlijk bestede gelden zou moeten terug storten in de Europese Kas.

We hebben de Commissie alvast enkele schriftelijke vragen gesteld.

• Deelt de Commissie deze kritiek van deheer Deprez?
• Welke controle oefent de Commissie uit op de aanwending van structuurfondsen in de regio’s nadat deze zijn uitbetaald?
• Heeft de Europese Commissie van de regio Wallonië uitleg verkregen waarom de structuurfondsen in Wallonië minder resultaten opleveren dan in andere regio’s?
• Heeft de Commissie in het verleden aan achtergestelde regio’s ooit gevraagd om gelden van de structuurfondsen terug te storten, wanneer bleek dat ze oneigenlijk werden aangewend?
• Hoe vaak gebeurde dit en om welke bedragen gaat het?
• Zijn er schriftelijk vastgelegde criteria voorzien waaraan met structuurfondsen gefinancierde projecten moeten voorzien?
• Zoniet, op welke wijze geeft de Commissie haar fiat aan de vele projecten?
• Hoe volgt de Commissie de aanbesteding van de structuurfondsen op in de verschillende regio’s?
• Zal de Commissie in de toekomst een resultaatsverbintenis eisen van de regio’s die van de structuurfondsen genieten?
 
De Vlamingen moeten het weten.
 
Aan deze Europese geldstroom naar de Walen is vandaag geen enkele resultaatsverbintenis verbonden.
 
Net zomin als aan de Vlaamse...
 

Koen Dillen
Europees parlementslid
kdillen@europarl.eu.int


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen zendt zijn dochters uit



anoukedited-36.jpg

In de Franse Play Boy : de Antwerpse Anouck Lepere
"Een heroïne-sjieke lady" wordt zij genoemd door de hoofdredacteur. Iets voor Tom Boonen ?
Wat verwachten wij van de jongere generaties, als we heroïne en gelijkaardige roesmiddelen een status van aparte levensstijl gaan toekennen ?  Misschien enkele foto's van verslaafden, die zich ten einde raad verhangen :  "Sjiek, elegant en met stijl aan de hennepkoord ..."  Een reclametekst om gevoelvol te laten voorlezen door de buiksprekerspop van de VRT, Wim de Wilder ?




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!