Angeltjes
30-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straatjeugd heeft goede voorbeelden nodig

 

Geplukt uit het politiek-correcte AD naar aanleiding van een publicatie die morgen verschijnt over de hoofdzakelijk Marokkaanse straatjeugd.

De auteur zit in het vak als organisator-straathoekwerker. En wellicht is het goed voor het mensbeeld van deze voorgangers van de multiculturele maatschappij, dat zij slechts een beperkte kijk hebben op de totale migratieproblematiek die onze samenleving voor een stuk verzuurt.  Er wordt voortdurende gesproken over "onze" verantwoordelijkheid, over wat "wij" moeten doen en over hoe "wij" ons moeten opstellen. Alsof het godverdomme onze jong zijn !  Geen woord wordt gerept over de ouders.  Wellicht vallen die ook onder "onze" verantwoordelijkheid.

Veel 8- tot 12-jarigen in grote steden en achterstandsbuurten kennen, anders dan hun grote broers en zussen, nauwelijks goede voorbeelden in hun directe omgeving.

Bovendien zijn hun oudere broers en zussen opgegroeid in een tijd zonder straatcultuur, waardoor de kloof met de burgercultuur bij hen kleiner is.

Kinderen die veel op straat rondhangen dreigen zo op steeds jeugdiger leeftijd het criminele pad op te gaan. Dat zegt Frank van Strijen in zijn boek Van de straat waarin hij de misvattingen óver, de zegeningen ván en de problemen rónd de straatcultuur beschrijft. Van Strijen is de oprichter van Jeugd enzo., een organisatie die jongerencentra opricht, welzijnswerk ondersteunt en scholen en politie traint hoe om te gaan met de straatcultuur. Morgen verschijnt zijn boek.

Hij zoomt in op de relatie tussen allochtone afkomst en excessen van de straatcultuur. Dat Marokkanen oververtegenwoordigt zijn in de criminaliteitscijfers ziet hij deels terug in die straatcultuur. ,,Het zijn jongens die in Marokko als Nederlander worden beschouwd en hier als Marokkaan. Thuis knokken ze een etnisch gekleurd generatieconflict uit. Dat vacuüm wordt opgevuld door de straatcultuur. Dáár vinden ze hun identiteit. Dáár levert een autokraak respect op. En respect is eigenwaarde.’’

Volgens Van Strijen is de roep om keiharde maatregelen te beperkt. ,,We moeten ons vooral bijven inleven in deze jongeren en met ze in verbinding blijven staan, ze een alternatief bieden voor hun gedrag.’’ Volgens hem moeten ze leren dat respect ook op andere manieren is te verdienen. ,,Door ze te prijzen voor de muziek die ze maken en de sport die ze beoefenen. Zorg dat ze succes ervaren op een andere manier dan ze gewend zijn.’’

@ AD online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klapsigaren zonder Kleerscheuren op Kleppende Klipper dankzij Klungelaars

 

Restaurantboot de Kleppende Klipper in Mol

Het hof van beroep in Antwerpen heeft Danny Vermeer, de uitbater van restaurantboot De Kleppende Klipper in Mol, dinsdag vrijgesproken voor het negeren van het rookverbod. Het hof oordeelde dat het Koninklijk Besluit van 13 december 2005, waarin het roken in horecazaken aan banden wordt gelegd, het gelijkheidsbeginsel van de grondwet schendt.

Volgens het hof kwam het KB er om de niet-rokers te beschermen en om de rokers aan te zetten om te minderen of te stoppen. In dat opzicht kan het dus niet dat klanten van bijvoorbeeld chique restaurants niet blootgesteld worden aan rook en de klanten in volkscafés of in tavernes waar lichte maaltijden geserveerd worden, wel.

En trouwens, sinds wanneer houden wij in dit land rekening met de grondwet ?  Ook als er knoeiwetten gemaakt worden, moeten ze nageleefd worden. Gaan we nu plots een democratie worden en rekening houden met zotternijen als gelijkheidsbeginsels, scheiding van moskee en staat, respect voor de grondwet ... Deze wet stamt uit de periode dat onze toenmalige premier aan het puzzelen was aan zijn modelland : die van het Noorden en het Zuiden werden toen ook niet gelijk behandeld. 

Nu wel : niemand wordt nog behandeld.

Also sprach der ...

... Fats

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De familie Uil : aflevering ... tig

 

 

De familie Uil uit Japan wordt populair in Vlaanderen

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protesten zwakken af

 

Voor de tweede dag hebben moslima's gisteren betoogd tegen het hoofddoekenverbod dat de Athenaea van Antwerpen en Hoboken vanaf volgend schooljaar willen invoeren. Toch lijkt het protest af te zwakken, want slechts een veertigtal moslima's namen maandag deel aan de betoging voor het athenaeum van Hoboken. Ze eisen dat het hoofddoekenverbod weer wordt ingetrokken en sommige meisjes overwegen zelfs van school te veranderen. Doèn !

'We hebben recht op studie en op een hoofddoek', klonk het in een toespraak. 'Het is niet het ene of het andere, we hebben recht op allebei.'  Jullie hebben ook de plicht je neer te leggen bij het schoolreglement, zoals iedereen.

Morgen zal het echter volledig afgelopen zijn met de protesten.  De Peugeots, BMW's, en camionettes worden volgestouwd en iedereen vertrekt naar het échte vaderland.  Heel wat meisjes die nu in Antwerpen een grote mond opzetten, zullen ginder  aan hun toekomstige echtgenoot gekoppeld worden door Moe en Va.

De mondige schatjes uit de Scheldestad van Allah (en andere ingenomen vestingen) richten hun puberale Sturm und Drang op de Westerse samenleving want in de eigen gemeenschap blijven zij tweederangsburgeressen.  Gekortwiekt door de macho's, onder de duim gehouden door een jammerlijke religie.

Een toemaatje : mannelijke jongeren van de athenaea zouden discreet gepolst hebben bij de directie om aparte klassen te vormen van jongens en meisjes als er geen hoofddoeken meer mogen gedragen worden. 

Laten we ineens vervelende vakken zoals biologie, geschiedenis, aardrijkskunde en lichamelijke opvoeding schrappen.  En waarom niet alleen koranlessen ?  Dan weet je àlles. Dan worden we met zijn allen de slimste menschen ter weireld.

Ray

 

Op weg naar het echte vaderland


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo gaat het in Europa

 
 
 
De pogingen die de pers in zowat de meeste Europese landen onderneemt, om de respectieve regimes in stand te houden en de opkomst van afwijkende meningen te weren, zijn ons niet onbekend.  Wij hebben onze eigen openbare omroep die een prominente rol vervult in het bepalen van verkiezingsuitslagen en het al dan niet subtiel beïnvloeden van de openbare opinie, bijgestaan door de schildwachtjes van zelfbenoemde kwaliteitskranten.
 
In Groot-Brittannië, dat ten onrechte nog steeds de faam meetorst, een zeer democratische natie te zijn, heeft het politiek-correcte optreden al lang  de spelregels eenzijdig omgebogen, het informatierecht van de burgers in handen gegeven van regime-collaborateurs en de wereld van onderwijs,wetenschap, onderzoek, cultuur rond zich geschaard met gulle subsidies en aangepaste opdrachten. Truken van de maffia die ook hier opgang maken.
 
In the Daily Mail verscheen op 29 juni een zoveelste bespreking van de Labour-verkiezingsnederlaag maar vooral een haatstuk tegen de patriotten van de British National Party.  Geen slecht woord over het graai-socialisme, over de uitverkoop van het land, de politie die zich in een aantal gevallen openlijk schaart aan de kant van de criminelen, om het bij deze kleinigheden te houden.  Neen, de BNP moet hangen, want die vertellen verontrustende waarheden.
Kijk, die BNP, dat zijn geen onbesproken figuren geweest in het verleden : de partij heeft schoonschip gemaakt met enkele donkere bladzijden uit het verleden en zij moet beoordeeld worden op haar programma van vandaag, dat ondubbelzinnig de eigen identiteit van Engelsen, Schotten, Welshmen en Ieren benadrukt, de immigratie op de korrel neemt en een flinke sociale koers vaart.  De verwarring bij de socialisten van Labour is zeer groot door deze onverwachte concurrent : zij verkopen de BNP aan hun achterban als een extreem-rechtse beweging die de arbeiders opnieuw in de rol van het 19de eeuws lompenproletariaat wil duwen. Terwijl het programma van diezelfde BNP, Labour links voorbijfietst ...
Dan maar de nazi's erbijhalen : dat werkt in GB nog steeds, alhoewel de slimmerds van de BNP hun verkiezingscampagne hebben gevoerd onder de titel  "Battle for Britain". Een ondubbelzinnige verwijzing naar de moedige Britse weerstand tijdens WO II tegen nazi-Duitsland. En de afbeelding van Churchill was bovendien prominent aanwezig op drukwerken, folders en internet.
 
battle1
Deze affiche sloeg in als een bom, om in de sfeer te blijven. Een rechtstreekse verwijzing naar de oorlogsperiode die voor vele Britten  heroïsche herinneringen oproept.  Het enige wat de tegenstanders hadden uitgevonden bij bestudering van de affiche, was dat het vliegtuig een Pools Raftoestel was, dat mee vocht tegen Duitsland.  Dat maakt een wereld van verschil ... 
 
The Daily Mail titelt : "Lapmiddelen zullen het sociale huisvestingsprobleem niet oplossen". Na een technische uiteenzetting over de tekortkomingen in de Labourpolitiek verschijnt deze merkwaardige zin :  "Certainly the current housing allocation system has promoted resentment. Decent people have held their noses and voted for the BNP. Perhaps they are not aware when the BNP canvassers appear on the doorstep wearing suits that they are masquerading as a political party but are in reality a bunch of neo-Nazi thugs." In vertaling geeft dit : "Zeker, het huidige toewijzingssysteem in de huisvesting heeft wrevel veroorzaakt. Fatsoenlijke burgers hebben hun neus opgehaald en voor de BNP gestemd.  Ze zijn wellicht niet op de hoogte dat de militanten die bij hen aan de deur verschijnen met hun keurige maatpakken, een maskerade opvoeren van wat een politieke partij is, maar het zijn in werkelijkheid een stelletje neo-nazi-criminelen."
De poco-wanhoop moet zeer groot zijn.
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Travestiet promoot religie in televisiespel : atheïsten in de leeuwenkuil

 

 

Seyhan Soylu, een populaire tv- travestiet stelt een programma voor over godsdiensten.  Het ministerie voor Religie (ja, dat hebben ze daar in het Prachtland) is not amused. Klikken op de afbeelding en u leest wat er aan de hand is in het land van Recept Perdolan.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Flip Laenen langs multiculturele wegen en banen

 

 

Filip Laenen schrijft in The Brussels Journal zijn zoveelste degelijk opgebouwde stuk, ditmaal over de hoofddoeken in Antwerpen. De sjaaltjes geven aanleiding om een politiek ritje te maken door het linksige Luilekkerland waarin we enkele vreemde eenden in de vijver aantreffen : kinderlijke liberalen, een excuus Vlaams-participist en speelse zijsprongen in het grote Wipkasteel van de multicriminele kaste.  U leest toch mee ? Op de gekleurde tekst klikken en u bent er. Drie Dhimmi's over de hoofddoeken.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn géén belgische vleeskoeien, maar Vlaamse melkkoeien

 

 

De Standaard vermeldt dat het interimbedrijf Adecco vandaag dinsdag eventueel zal doorverwezen worden naar de boetstraffelijke rechtbank wegens discriminatie.  Het Lotto-Spionnencentrum dat nooit een kans laat voorbijgaan om het bedrijfsleven een poot uit te vijzen naar beste linkse tradities, zou zich burgerlijke partij stellen.  De meesten van die spionnen en gluurders hebben nog nooit in hun leven een slag verricht in de nijvere privésector of zelfstandig een beroepsinitiatief ontwikkeld : zij kijken er minachtend neer. Niet beseffend dat ze zonder de inspanningen van Janneke en Mieke onder de brug konden slapen. Als er dan al een brug was. Dit even tussen de prikkeldraad van onze gekooide gedachtes. 

Hopelijk verschijnt vandaag in het 0000-programma "Er is iets misgelopen" (Het Zure Journaal) de directeur van het Spionnencentrum om met zijn weergaloze humor Geert Hoste naar de kroon pogen te steken.  Als er tijd over is, kan nadien Bart de Zever in de studio voor de nodige achtergrondinfo zorgen. De 0000 heeft Bart gemààkt, dus moet hij ook opbrengen en zoveel mogelijk op het scherm verschijnen. Bart, de politieke Woestijnvis. 

Adecco wordt beschuldigd van discriminatie omdat het werkzoekenden van allochtone origine niet naar een aantal bedrijven doorstuurde. De zaak kwam in 2001 aan het licht toen een ex-werknemer van Adecco naar het CGKR stapte. Een gerechtelijk onderzoek wees uit dat minstens in een aantal Adecco-kantoren gegevens werden bijgehouden over de etnische afkomst van werkzoekenden en dat bedrijven die geen allochtone werknemers wensten de code BBB kregen. Die stond voor Bleu, Blanc, Belge, een verwijzing naar het Belgische koeienras Belgisch Blauw-Wit.

Het parket eist de doorverwijzing van Adecco, maar ook Kif Kif, SOS Racisme en de socialistische vakbond ABVV, die zich burgerlijke partij hadden gesteld, vroegen de doorverwijzing.

Wie wordt er nu gediscrimineerd ? In dit geval wij, witte onnozelaars, toch wel ?  Wij worden verdraaid vergeleken met belgische vleeskoeien.  In plaats van Vlaamse melkkoeien.  Wij moeten ons burgerlijke partij stellen.

Het Spionnencentrum dat is niet alleen de schande van dit onland, het verdriet van de democratie maar vooral de onmacht van het regime. Beuh ...

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Consumenten- & producentenvertrouwen Eurozone groeit

 

 

Het vertrouwen van consumenten en producenten in de eurozone in de economie is in juni voor de derde maand op rij toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie maandag naar buiten heeft gebracht.

De index die het vertrouwen aangeeft, steeg tot 73,3 punten van een herziene 70,2 punten in mei. Analisten dachten dat de index zou uitkomen op 70,8 punten. Volgens de onderzoekers neemt de hoop toe dat het ergste van de recessie achter de rug is.

De vertrouwensindex staat echter nog wel op een relatief laag niveau. Het hoogste niveau ooit gemeten was 117,1 punten in mei 2000. In maart werd een dieptepunt bereikt van 64,6 punten.

Z24.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van drie iconen door Pion Liber
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het is me wat geweest de afgelopen week. Drie mediafiguren met naam overlijden binnen een tijdspanne van nauwelijks enkele dagen. Alle drie relatief jong. En telkens in bijzonder tragische omstandigheden en gepaard met eindeloos verdriet. De zelfgekozen dood van Yasmine springt er boven uit. Wat drijft er een mooie en befaamde jonge vrouw toe voor deze dramatische afloop te kiezen? In een fase bovendien dat ze al heel veel had bereikt, maar nog veel meer te verwachten had van het leven. Spontaan rijst de vraag: had dit niet kunnen voorkomen worden? We zullen het nooit weten. Vast staat dat dit boegbeeld van de holebi-beweging ingevolge relationele problemen al geruime tijd onderhevig was aan gevoelens van ondraaglijk verdriet. Liet ze zich dan niet medisch begeleiden? Toch wel. Maar ook dit bleek dus niet voldoende om haar ervan te weerhouden uit het leven te stappen. Hier schieten woorden te kort en het fijne van dit intriest gebeuren zullen we en hoeven we nooit te weten.

Misschien toch een klein lichtpunt in dit schrijnend verhaal: sedert haar dood krijgt de dienst voor zelfmoordpreventie driemaal meer oproepen dan voorheen. En wie weet werden er op die manier al enkele mensen gered die aan de rand stonden.

Helemaal anders te plaatsen is het verscheiden van filmdiva Farrah Fawcett. Ooit nog beschouwd als de meest sexy vrouw van de jaren 1970/1980, was ze al geruime tijd in behandeling voor een ongeneeslijke ziekte. De fatale afloop zat er dus in feite al een tijdje aan te komen. Al jarenlang had ze een knipperlichtrelatie met filmlegende Ryan O’Neal met wie ze uiteindelijk binnen de eerstvolgende dagen zou huwen. Helaas draaide het anders uit. Deze kleine lichtstraal in haar te korte leven was haar klaarblijkelijk niet meer gegund. En ook hier blijven familie, vrienden en kennissen verweesd achter.

Veel vraagtekens blijven er rond het overlijden van popidool Michael Jackson. Overdosis geneesmiddelen of natuurlijke dood? Wat gaat er schuil achter de verdwijntruc van de behandelende dokter? Onduidelijkheid troef. Een autopsie moet klaarheid brengen.

Ik heb het nooit erg begrepen gehad op deze enigmatische figuur, die meermaals in opspraak kwam in verband met zijn omgang met kinderen. Maar als artiest scheerde hij heel hoge toppen. De wereld rouwt en met enige reserve sluit ik mij er bij aan Maar mijn gedachten gaan in de allereerste plaats naar de Jackson-clan en nog meer naar zijn drie kinderen rond wier lot een strijd woedt aangaande het hoederecht.

Drie iconen op rij. Elk met hun eigen verhaal. De dood krijgt een aangezicht.  Ik word er stil van.

Pion Liber

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Come fly with me, with Arkefly ...

 

 

SCHIPHOL - Een vliegtuig van ArkeFly is vrijdagavond (26 juni) leeg vanaf Schiphol vertrokken naar Turkije, nadat een deel van de passagiers tijdens het taxiën weigerde op zijn plaats te gaan zitten. Toen het toestel was teruggekeerd naar de gate moesten de politie en de ME eraan te pas komen om de passagiers in de hand te houden, zo meldt ArkeFly in een verklaring aan Luchtvaartnieuws.nl
Het toestel van ArkeFly zou vrijdagavond een vlucht uitvoeren in opdracht van reisorganisatie KomforTours naar de Turkse steden Ankara en Kayseri. Volgens de luchtvaartmaatschappij voldeed een groot aantal passagiers bij herhaling niet aan de verzoeken van het cabinepersoneel en de captain om te gaan zitten en de stoelriem te sluiten.

Passagiers die zich aan boord van het vliegtuig bevonden klagen erover dat alle inzittenden, dus ook degenen die wel rustig op hun stoel zaten, van boord moesten. “We dachten dat de waarschuwingen alleen golden voor passagiers die niet luisterden, maar bij de gate kregen we te horen dat iedereen z'n bagage moest pakken en uitstappen”, zo meldt een passagier.

Dupe
Volgens ooggetuigen was er vervolgens sprake van woordenwisselingen tussen de passagiers en de ME. Toen bleek dat het vliegtuig leeg zou vertrekken, zat er voor de passagiers niets anders op dan de inmiddels uit het vliegtuig gehaalde bagage op te pikken en huiswaarts te keren. Tot frustratie van goedwillende passagiers. “Wij zijn de dupe geworden van andermans gedrag”, zo laat een passagier weten.

Volgens ArkeFly bleek het niet mogelijk om exact te bepalen welke passagiers zich hadden misdragen. “Daarom is besloten om met een leeg toestel naar Turkije te vliegen zodat de passagiers voor de terugvlucht geen hinder zouden ondervinden van hetgeen in Amsterdam was voorgevallen”, aldus ArkeFly. Of er sprake was van bedreigingen aan het adres van het cabinepersoneel kan woordvoerster Simone van den Berk niet bevestigen.

De passagiers zijn inmiddels alsnog naar Turkije gevlogen, maar met een door KomforTours ingehuurd vliegtuig van een andere luchtvaartmaatschappij.

 http://www.luchtvaartnieuws.nl/news/default.asp?cat=all&id=31184


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een teiltje water kost niks

 

Een teiltje water in de tuin, op  het terras, op de vensterbank

En uit dank wordt uw omgeving gekalkt.  Maar toch doen we het.

 

 


29-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bejicht van Sjavat uit het hosjpitaal

 

 

Besjte Angeltjeslezejs,

Mijn gewaajdeejde en gejespecteejde hoofdjedacteu Jay heeft mij gefjaagd u fanuit mijn sjiekenbed enige woojden te sjeggen na mijn ajbeidsongefal.

Allesj gaat goed met mij.  Ik ben gistejen gefallen  fan mijn schtoel en daajop heeft de fjiendelijke en bjave Hoofdjedacteu Jay mij opgejaapt en in zijn mooie auto cheduwd naaj het hospitaal. Mijn benen sijn gebjoken en mijn tanden zijn blijfen schteken in de tapijt. Het was een gjote fal van het vejschieten.

Hiej wojd ik choed vejzojgd.  Een foto van mijself staat hiejboven en hiejonde een fan mijn vejpleegste.

Tot binnenkojt.

Savat - Hulpjedacteu.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zij die het probleem veroorzaakt hebben, kunnen het oplossen

 

Het wordt zo langzamerhand bij velen duidelijk, dat het samenleven met de islam in Europa afstevent op weerspannigheid, conflicten, verharding van de standpunten en bittere botsingen. Het systematisch verdoezelen van deze problematiek wordt hoe langer, hoe moeilijker voor de voorstanders van de diversiteit.

hoofddoekenverbod neigt naar intolerantie en xenofobie 2

Ik verbaas mij over de talrijke reacties die ik opvang bij politiek totaal ongeïntresseerde mensen, die geschokt zijn door de televisiebeelden in het athenaeum van Antwerpen. De dommige imam die staat te raaskallen, de blonde directrice die zich verbijt op de achtergrond en de honderden islamitische meisjes die militant toeluisteren.  De beelden en foto's hebben bij velen in Vlaanderen iets wakker gemaakt..

Iemand zegde mij deze morgen : stel u even voor dat in ons neutrale gemeenschapsonderwijs, mijnheer pastoor in soutane een vlammende speech zou houden voor honderden chiro-meisjes in uniform.  Benieuwd wat de klap-van-de-molen-poco's hier zouden over schrijven. Cyriel Verschaeve zou uit zijn doodskist in Alveringem herrijzen.

Wij, de tegenstanders van de islam, de anti-klerikalen van de 21ste eeuw, registreren een aantal elementen van de misgroeiingen en ellendige toestanden in deze door weinigen gewilde samenleving.  Het is echter niet aan ons om oplossingen te suggereren, dat is de taak van hen die ons naar de afgrond geleid hebben, die deze conflictueuze wereld op hun onkundige geweten hebben. 

Zij hebben zich als slappelingen gedragen tegen hen die het land kwamen binnenstromen.  En als bikkelharde fascisten hebben zij zich gekeerd  tegen zij die durfden protesteren. De critici van de multicriminele maatschappij worden zelfs koudweg uit het democratische proces geweerd met sinistere medewerking van de regimemedia.

Onder dit artikel plaatsen wij enkele beschouwingen over de parallelle toestand in Nederland onder de titel "Gloriedagen van de Marokkanen"

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gloriedagen van de Marokkanen

 

Marokkanen gediscrimineerd ?

Het televisieprogramma Netwerk van de NCRV heeft een onderzoek laten uitvoeren bij de Turkse en Marokkaanse gemeenschap in Nederland naar aanleiding van het eclatante succes van de PVV van Geert Wilders bij de Europese verkiezingen

36% van de ondervraagde moslims  zijn dit land beu, zeggen zij omwille van Wilders. Zij overwegen om te emigreren. Meer dan de helft van de ondervraagden heeft een emigratie ooit al eens overwogen. Wat weerhoudt hen ?

Twee op de vijf moslims zeggen vaker te worden gediscrimineerd sinds de stijgende populariteit van de PVV.  Bijna een kwart van de moslims (24 procent) zegt regelmatig te worden gediscrimineerd in Nederland.  Zeer weinig klachten dringen echter door tot de meldpunten.

Bijna driekwart van de moslims heeft het gevoel dat autochtonen hen negatiever beoordelen. Een kleine groep moslims (18 procent) is het overigens op een aantal punten eens met Wilders. En een op de drie vindt het wel logisch dat een deel van de Nederlanders op hem stemt.

Een heel ander geluid lezen we in Trouw van 27 juni onder de Titel "De Gloriedagen van de Marokkanen".  

Naar aanleiding van enkele recente boeken, ondermeer Couscous op Zondag van het socialistisch kamerlid Arib, wordt er nogal wat aandacht besteed aan de beginperiode, veertig jaar geleden, van de eerste gastarbeiders. Die mevrouw Katya Arib* bezit naast haar lidmaatschap van de Tweede Kamer ook dat van adviseur van de Marokkaanse koning, Mohamed IV.   We hebben het in het verleden reeds enkele malen over haar dubieuze functie gehad. Die sluwe koning verzamelt uit alle Europese landen zijn landgenoten met hoge politieke functies in een Marokkaanse adviesraad over mensenrechten, zodat hij uit eerste hand weet wat er overal bekokstoofd wordt in onze  parlementaire democratieën.  En wij maar knikken en glimlachen. "Wil u nog iets weten, majesteit ?"

Katya Arib : aandachtig luisteren om straks aan heur keuning deur te vertellen

Veertig jaar geleden kwamen de eerste gastarbeiders toe en die werden met open armen ontvangen, zij kleedden zich modern, er was geen sprake van godsdienstig fanatisme, van lange geverfde baarden of weerzin van onze maatschappij.  Later hebben de omstandigheden zich gewijzigd toen de moskeeën oprezen, de familieherenigingen met vrouwen en kinderen die massaal werden ingevoerd tot de tweede en desnoods derde graad, mannelijke kwezels voerden het hoge woord en er groeiden generaties op van onbehouwen losgeslagen jongeren die niet voorbereid zijn tegen het verschil van de  beknellende familietradities en de hen omringende maatschappij waar losbandigheid vaak verkocht wordt als vrijheid. 

Dit is een summiere samenvatting van een complex maatschappelijk probleem. Dat gegroeid is dankzij de softe en simpele houding van politici die enkel uit waren en zijn op eigen glorie door op alles toe te geven en onze verdraagzaamheid aan te bieden aan lieden die geen enkele affiniteit hebben met begrip en democratie.

Wij, racisten ?  Het wordt hier in twee verschillende summiere krantenartikels duidelijk uiteengezet wie de racisten zijn, dat wil zeggen, wie een andere beschaving afwijst als minderwaardig en de eigen leefgewoontes als superieur beschouwt.

Ray

PvdA onderzoekt 'bijbaan' Kamerlid Arib - 5 maart 2007, 11:09


PvdA onderzoekt 'bijbaan' Kamerlid Arib
Gepost door Redactie - Bron: ANP
Gepubliceerd: maandag 5 maart 2007 @ 11:06
De PvdA onderzoekt of het advieswerk van Khadija Arib in Marokko in strijd is met haar werk voor de partij in de Tweede Kamer. Arib zit in een werkgroep die de Raad voor de Mensenrechten in Marokko adviseert over migratievraagstukken.

De werkgroep is onafhankelijk, maar informeert koning Mohammed IV wel over de resultaten.

Arib verwacht dat ze haar werk, voor de commissie en de Kamer, gewoon kan blijven doen. ''Ik zou het erg kwalijk vinden als de uitkomst van het onderzoek is dat ik dit werk niet meer kan doen. De PvdA is er altijd voor geweest dat we ons inzetten voor democratiseringsprocessen in de wereld'', aldus Arib maandag in het Algemeen Dagblad. Ze verwacht dat het fractiebestuur ''niet zwicht voor de hetze die nu gaande is''.

Vrijdagavond had PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar in het tv-programma NOVA nog ten stelligste ontkend dat Arib in de commissie van de koning van Marokko zou zitten. Volgens hem had ze weliswaar toestemming gevraagd voor een dergelijke functie, maar was Arib dat door de PvdA ''ten sterkste ontraden'' en had ze er vervolgens vanaf gezien. PVV-Kamerlid Geert Wilders vindt dat Arib de commissie moet stappen of anders de Tweede Kamer moet verlaten. Hij zal donderdag Kamervragen stellen aan de premier over de kwestie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kempense Vlaams-nationaliste Klara Hertogs is van ons heengegaan

 

Vandaag maandag 29 juni 2009 overleed Klara Hertogs.


Met Klara nemen we afscheid van een bijzondere vrouw die haar ganse leven ten dienste stelde van het Vlaams–nationalisme als dynamische volksbeweging in het algemeen en de strijd voor een onafhankelijk Vlaanderen in het bijzonder.

Vele jaren was ze een harde werkster en een steunpilaar van de Volksunie en kortstondig van de N-VA. In januari 2004 zette ze resoluut en overtuigd de stap naar het toenmalige Vlaams Blok – nu Vlaams Belang – omdat ze van oordeel was dat deze partij de enige radicale en compromisloze strijdpartij was geworden die de moed had om de hefbomen naar een onafhankelijk Vlaanderen daadwerkelijk in te zetten. “Vlaanderen eerst!” was haar ideaal en alles was daaraan ondergeschikt.
Klara was een vrouw van principes die haar geregeld in botsing brachten met hen die streefden naar oneerbare compromissen en opportunistische toegevingen. Ze voelde zich echt thuis in het Vlaams Belang en tot voor erg kort was ze dagelijks actief met haar e-postberichten, die door haar slechter wordende fysieke toestand haar laatste strijdmiddel waren geworden.
De asverstrooiing zal in intieme kring plaats vinden.
Met dankbaarheid en ontroering denken wij aan haar terug opdat zij een voorbeeld mag zijn voor velen in de strijd voor een beter Vlaanderen.

 

Paul Meeus en Wim Peeters
Namens het Afdelingsbestuur en de politieke fracties van het Vlaams Belang Turnhout

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet vergeten : drinken en veel !

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een fijne imam, ditmaal uit Engeland

 

http://www.angeltjes.net/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chauffeurs van de Lijn : goed nieuws, jullie zijn niet de enigen.

 

Onze chauffeurs en personeelsleden van de Lijn zijn niet de enigen die slaag krijgen.  Gelukkig maar, alweer een discriminatie die uit de wereld geholpen is. 

In de Goudse (NL) wijk Oosterwei is een buschauffeur mishandeld. Hij heeft een oogwond opgelopen en is voor behandeling overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

.
.
De politie heeft een 23-jarige Gouwenaar aangehouden. Hij is na verhoor vrijgelaten. Verwacht echter dat hij ook aangifte doet, omdat de buschauffeur de eerste klap zou hebben uitgedeeld.

Het incident deed zich zaterdagmiddag voor op de De Rijkestraat, in het hart van de wijk. De stadsbus ging de hoek om en de chauffeur zag een man oversteken. Hij claxonneerde. De Gouwenaar werd boos, trapte tegen de deur en een zijspiegel. Op het moment dat de chauffeur uitstapte, spuugde hij. Dat was voor de chauffeur vermoedelijk aanleiding een klap uit te delen. De Gouwenaar liet zich niet onbetuigd en werd al snel bijgestaan door twee vrienden. De chauffeur liep een oogwond op en heeft de nacht in het ziekenhuis moeten doorbrengen.

De gebeurtenis, nog geen jaar nadat chauffeurs van Connexxion besloten de wijk Oosterwei maar een tijdje te mijden, heeft niet geleid tot nieuwe acties onder het personeel, zegt H. van Opmeer, woordvoerder van het vervoersbedrijf. ,,het is al een half jaar rustig geweest. Dus wij beschouwen dit als een incident. Bovendien was de politie zeer snel ter plaatse.’’
Wat wil een mens meer ? Een pak slaag om de zes maand, is niet overdreven en de politie komt kijken.  Niets aan de hand.

Bron : www.ad.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig zijn er de ongelovigen om hulp te bieden

 

In de Swatvallei waar de arme bevolking het slachtoffer is van de Taliban-terreur en tienduizenden mensen op de vlucht zijn voor de militaire interventies door het Pakistaanse leger, wordt er hulp geboden door de internationale gemeenschap. 
Het gebrek aan fris water, elementaire hygiëne en voldoende voedsel neemt dramatische vormen aan.  Waar blijven de islamitische landen om hun geloofsgenoten bij te staan ?

 

 

 childrens of swat valley 4

Deze kleintjes die vermoedelijk niet kunnen schrijven noch lezen, worden met Engelstalige teksten voor de cameraploegen geplaatst.  Hoe schrijnend deze situatie ook is : enerzijds worden de Westerlingen geminacht en bestreden wegens hun ongeloof en decadentie, anderzijds is het wel normaal dat ze hulp bieden, met alle risico's vandien voor de plaatselijke hulpverleners.

Pakistan Violence
 
Wie ook het pleit moge winnen in deze interne, waanzinnige strijd deze sukkelaars zijn en blijven de slachtoffers van de vredelievende godsdienst. De verdrukking en ellende druipt zo af van dit gezin zonder vader. De vrouw mag niet eens haar gezicht tonen. 
 
.
In ellenlagne rijen wordt aangeschoven bij de ongelovige hulpverleners om enkele liters water.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!