Angeltjes
04-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guynokkio overvleugelt Leterme



Ziezo, hij moet zelfs geen staatsgreep plegen, de bevolking komt hem smeken om de leiding over te nemen.  En Leterme, die ligt uit de gratie, dat is een knoeier gnuift de openbare opinie, die bracht ons bijna op het randje van de failliete afgrond.

De details voor zover u die nog niet gelezen heeft in het Nieuwsblad (of elders) vindt u hier :

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=1S1KUGQ7

Mogen we zeggen, dat de publieke opinie wispelturig is ?  Dat de publieke opinie kort van geheugen is ?

Dit is natuurlijk een vlug-vlug peiling, waarbij de zwijgende meerderheid zich laat gelden.  Binnen de VLD is en blijft men verdeeld over de kwestie : een aantal wil de partij wel in de regering loodsen maar ditmaal zonder Verhofstadt, terwijl deze laatste zichzelf terug op de voorgrond wurmt in de overtuiging dat hij zal lukken waar de man van Ieper er niets van bakte.

Laat ze maar knoeien : elke poging om het vaderland te redden, is een uitzichtloze operatie omdat ze zoals steeds stoelt op toegevingen van de Vlamingen.  In plaats van vreedzaam te scheiden, zolang het nog kan. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De informateur



Albert heeft bewezen een waardige zoon van zijn vader te zijn : Leopold III wilde ook zijn eigen zin steeds doordrijven, hij haatte de politici en hij zag er geen graten in om de grondwet terzijde te schuiven als hem dat zo uitkwam.  In feite was Albert op weg hetzelfde te doen, vermoedelijk in overleg met Verhofstadt maar zijn beiden via raadgevers en partijgenoten tot de orde geroepen dat het niet netjes is  een staatsgreepje te organiseren.  Het handhaven aan het roer van het zinkende belgische schip van de  eerste-minister tot juni 2009 met uitgebreide bevoegdheden stond  nochtans vrij nauwkeurig beschreven in de Libre Belgique.  Er waren enkele voorwaarden verbonden aan dit gedurfde scenario, maar langs francofone kant waren er geen tegenwerpingen. "A la guerre comme à la guerre" of "nood breekt wet".

Het plan is finaal niet doorgegaan, maar wat krijgen we nu ?  Een regering die zal overvallen worden door legioenen ambtenaren die allen wat extra's te bekomen hebben, dat zogenaamd niet kan wachten.  U herinnert zich de kersvers verkozen voorzitter van een rechtbank in Brussel die in september kwam klagen dat hij geen tapijt kon kopen voor als de koning op bezoek kwam ?  Dat soort dingen gaat nu de dossiers stofferen die door de oude niet langer gemandateerde regering zal voorgelegd worden aan de  nieuwe Kamer die  anders is samengesteld.   Paars heeft 22 zetels verloren en bestaat uit  nipt 75 kamerleden als niemand afwezig is of in het fietsenhok bezig met dringende besognes. Er zullen natuurlijk zaken zijn die voor de continuïteit moeten goedgekeurd worden maar wie bepaalt wat ?  Dit is een democratie zoals bij de negertjes.

Omdat Albert en Guynokkio mekaar op het laatst moesten loslaten bij hun snode plannen, werd de premier van de verliezers belast met een informatie-opdracht.  En wie wordt dan de formateur ?  Als halsstarrige oude steenezels weigeren de traditionele politici de werkelijkheid in te zien : dit land is stuk.





Dit is mijn land niet

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paars is terug ...

Werkloosheid daalt in Vlaanderen met 16 %



Het is niet te geloven !  Na één dag Guynokkio en de goede berichten suizen ons alweer om de oren. Ha, die mooie tijden van Paars zijn terug aangebroken !



http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/85341/2007/12/03/Vlaamse-werkloosheid-daalt-met-16-procent.dhtml

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B in Else4



Else4 schrijft een zinnig artikel over de crisis in het land B.  Er wordt gewezen op de goede verhouding die Verhofstadt heeft met de Walen, dit in tegenstelling tot Leterme.  Wat onze Nederlandse vrienden niet doorhebben, is dat je pas door de Fransen gewaardeerd wordt als je optreedt als hun schandknaap.   Gedurende de voorbije 2 regeringsperiodes onder Verhofstadt werden alle communautaire geschillen onder het tapijt geveegd, terwijl intussen de invasie in Vlaams Brabant uitbreidde zodat de Franstaligen zich nu verongelijkt beroepen op de wet van de democratische meerderheid om die gebieden in te palmen bij Wallonië. 

In het federale koninkrijk, waar de Walen een minderheid vormen, beroepen zij zich precies andersom op dat minderheidsstatuut opdat de Vlamingen nooit iets tegen hen mogen ondernemen.  Mijnheer Verhofstadt alias Guynokkio, een ijverig volgeling van Baron von Münchhausen, is steeds bereid de Vlaamse eisen ondergeschikt te maken aan de Waalse wensen.

http://www.elsevier.nl/nieuws/buitenland/artikel/asp/artnr/182156/index.html

Ray


03-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pas de flamand



De absolute schaamteloosheid waarmede de Franstaligen zich opstellen in het Hoofdstedelijk Brussels Gewest, is op zich aanleiding genoeg om dit federale koninkrijk te laten ontploffen. 

Als je elk jaar rond de 12 miljard euro weet los te peuteren van de gehate Vlamingen, dan zou je minimaal als luttele tegenprestatie je kunnen houden aan de gemaakte afspraken.  Ondermeer het respecteren van  de taalgrenzen, die ook de administratieve grenzen van de gewesten zijn, het respecteren van de Nederlandse taalminderheid in Brussel en de correcte toepassing van de vastgelegde taalwetten.  Dat gebeurt dus niet : de Franstaligen roven niet alleen onze centen, zij  bepalen hoe de taalwetgeving wordt terzijde geschoven om vooral de Vlamingen geen enkele kans te gunnen. Vergeet niet, dat zij in de federale regering op 50/50 basis behandeld worden in ruil voor de tweetaligheid van Brussel.  

Het FDF eist dat de tweetaligheid van politie-agenten zou opgeheven worden.  Er zijn te weinig Franstaligen die de Blaftaal Nederlands willen leren.  Het Grondwettelijk Hof  heeft nochtans de tweetaligheid van de agenten opgelegd, maar men wil deze uitspraak negeren.   De Franstalige Brusselaars en de Walen gaan vaak te keer als onvoorstelbaar schrokkige roofdieren : hoe ze over onze taal denken en oordelen, dat weten we intussen. We begrijpen ook dat ze te dom zijn en geen inspanning willen leveren om Nederlands te leren en als ze per se overal terecht willen met hun chi-chi taal, dan kan dat zeer vlug.  Laten we uiteengaan, Franse ratten, wij zijn jullie beledigingen en jullie misplaatste arrogantie beu.
http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/Politiek/default.asp?art={B6D8803B-523F-4C17-8EA3-F791D80AF5B7}


Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den brabbelsonne



Als blijk van onze grote bereidheid om het land B zo vlug mogelijk uit mekaar te laten donderen, bij wijze van afscheid :

Den brabbelsonne

Onleefbaar België,
O, heilig land der Walen,
Onze taal en ons geld zijn U gewijd.
Aanvaard ons hart en ons bloed of kom het halen,
Wees ons graf in arbeid en in strijd.
Foei, o land in ezelsdracht te breken,
Wees immer u zelf, verkracht de wet,
Het woord getrouw, dat g' in het Frans moogt preken:
Pour Didier, pour Elio et Laurette.
Het woord getrouw, dat g' in het Frans moogt preken:
Pour Didier, pour Elio et Laurette.
Pour Didier, pour Elio et Laurette.
Pour Didier, pour Elio et Laurette.

 
(Met dank aan Helena)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys, EU-parlementair op het Gastenpodium


De minachting van de barones



Vormt België op internationaal vlak een meerwaarde voor Vlaanderen, zoals Mia Doornaert schrijft ("Arm Vlaanderen", krant van 30 november)? Het is een debat dat zeker moet gevoerd worden, maar wie rationele argumenten verwachtte, blijft jammer genoeg op zijn honger. Aan minachting daarentegen is er geen gebrek, niet alleen voor Vlaanderen maar voor zowat alle staten die de jongste 40 jaren hun onafhankelijkheid verwierven.

"Een onafhankelijk Vlaanderen, wat een groots, aanlokkelijk vooruitzicht", spot barones Doornaert. "Als zowat tweehonderdtwintigste land de Verenigde Naties binnenkomen, na heel de gekoloniseerde wereld, na al de nieuwe staten en staatjes van de Kaukasus en de Balkan. En ons geboorterecht verkwanselen op het diplomatieke krediet van België."

Het diplomatieke krediet van België… Wat moeten we ons daar bij voorstellen? Mia Doornaert situeert dat in het feit dat België één van de medestichtende landen van een hele reeks internationale instellingen is. Het is goed om daar eens aan te herinneren, maar wat betekent zoiets concreet, in de dagdagelijkse realiteit? Anciënniteit is een gezagsargument van de derde of de vierde orde. De Navo bijvoorbeeld is vooral geïnteresseerd in de vraag of België over een operationele, inzetbare troepenmacht beschikt. Het hoofdkwartier in Evere en de Shape zullen overigens blijven bestaan, ook na een Belgische boedelscheiding. De Oeso is geïnteresseerd in de economische prestaties van België. De Europese Unie kijkt erop toe dat elke lidstaat, medestichtend of niet, de gemeenschappelijke regels volgt.

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Vlaanderen op al deze vlakken slechter zou presteren dan België, integendeel. Mia Doornaert doet in elk geval geen poging om hier iets in te brengen. Anderzijds zijn er wel wat argumenten te bedenken waarom Vlaanderen het internationaal beter zou doen dan België. Zo zouden we een - bescheiden maar reële - rol kunnen spelen in Afrika zonder het stigma van de kolonisatie dat onlosmakelijk verbonden is met de Belgische staat en de koninklijke familie. Een ander voorbeeld is het internationale handelsverkeer. Via een meer concurrentiële fiscaliteit kunnen in een onafhankelijk Vlaanderen meer buitenlandse investeerders aangetrokken worden. Onze exportgerichte ondernemingen zullen daar ook wel bij varen, zelfs zonder de visionaire inzichten van prins Philippe.

Mia Doornaert hanteert een aantal zeer merkwaardige merkwaardige argumenten voor het voortbestaan van de Belgische constructie. "Wat voor een ambitie is het in godsnaam om een Slovakije te willen zijn? Dat land stoot niet noemenswaardig op in de vaart der volkeren. En het heeft braaf moeten wachten om lid te worden van de EU, en Tsjechië moeten laten voorgaan."

Dat laatste klopt niet, want Tsjechië en Slovakije zijn op exact dezelfde dag toegetreden tot de Europese Unie. De vraag is echter: wat is er in godsnaam verkeerd met Slovakije? Dat land doet het economisch zeer goed, en de relaties tussen Slovaken en Tsjechen zijn nu veel beter dan toen ze in één staatsverband gedwongen leefden. En wat moeten we ons voorstellen bij een land dat, in deze tijden van internationale samenwerking en multilateralisme, "in de vaart der volkeren opstoot"?

Hoe past België eigenlijk in dat plaatje?

Het streven naar onafhankelijkheid is een uiting van provincialisme, beweert Mia Doornaert. Een dergelijke karikatuur wordt gemakkelijk weerlegd door initiatieven als de werkgroep 'In de Warande' en vele andere mensen die een onafhankelijk Vlaanderen wel degelijk weten te plaatsen in een internationale context. Bovendien is het belgicistische kamp zelf niet wars van enige provincialistische kneuterigheid. Zo konden we naar aanleiding van de belgicistische betoging, enkele weken geleden, meermaals horen dat de (weinige) Vlaamse deelnemers "niet naar het buitenland willen" als ze naar de Ardennen gaan.

Minstens even innovatief is de stelling van mevrouw Doornaert dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen het streven naar Vlaamse autonomie en de verloedering van het Nederlands. Dat laatste is een reëel probleem, maar wat het ene met het andere te maken heeft, is volstrekt onduidelijk. Misschien is het voer voor een nieuwe column?

Ten slotte aarzelt Mia Doornaert niet om op de man te spelen om haar stelling te onderbouwen. Zo moet de "stijve hark" Bourgeois het ontgelden. De vraag die kan gesteld worden, is wie Vlaanderen het meeste schade berokkent in het buitenland: Bourgeois of, pakweg, minister van Defensie Flahaut met zijn eigengereide initiatiefjes in Kongo en zijn feestjes in 'onze' ambassade in Parijs.

Philip Claeys is lid van de commissie Buitenlandse Zaken van het Europees Parlement

Philip Claeys MEP






Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vlaams Belang standpunt



03.12.2007 16.27u - Met het afspringen van de formatiegesprekken ‘van de laatste kans’ is voor het Vlaams Belang de laatste kans voor het overleven van België verdwenen. Uit het feit dat geen Belgische regering meer kan gevormd worden, moet dan ook eindelijk de enig mogelijke conclusie worden getrokken: Vlamingen en Franstaligen moeten de boedelscheiding voorbereiden.

De dertig jaar oude onafhankelijkheidseis van het Vlaams Belang is dan ook actueler dan ooit. Het Vlaams Belang start alvast een nieuwe campagne om zijn boodschap op ruime schaal onder de bevolking te verspreiden.

Op
VB TV kan u terecht voor meer commentaar van nationaal Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de Keuning !


Veur Keuning en Voaderland en veur de dotoasie van onze Keuning
 






Ze stoan wedere allemoal paroat

Moar eerst moet Guynokkio nog wat tandjes biesteken

(ze zijn nogal kliene uitgevallen maar het is ook een klien landeke, hé meniere, 't as zeunde van dat uutene te trakke)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans : nieuw artikel.



"De invalshoek van het Vlaams Belang is klaar en helder die van de laatste 30 jaar : stop die komedie, stop het tijdverlies.  E voor het overige, de woorden van Wilfried Martens indachtig op de avond van 24 november 1991 : niemand kan Vlaamser zijn dan het Vlaams Blok/Belang. "  

Gerolf Annemans


http://www.gerolfannemans.org/3/index.php






Als de inzet van vervroegde verkiezingen zal moeten bepaald worden dan  blijft onze Vlaams Belang invalshoek klaar en helder die van de afgelopen 30 jaar : stop die komedie, stop het tijdverlies. En voor het overige, de woorden van Wilfried Martens indachtig op de avond van 24 november 1991 : Niemand kan Vlaamser zijn dan het Vlaams Belang.  

 Gerolf Annemans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep van Pro Flandria


Het Vlaamse netwerk van ondernemers, academici, mediamensen, sociale en culturele werkers

Alea iacta est

De teerling is geworpen! Het verleden ligt achter ons en de toekomst, onze toekomst, Vlaanderens toekomst in

Europa en de wereld, roept.

Binnen België zijn de noodzakelijke fundamentele en onomkeerbare veranderingen niet mogelijk gebleken. Dat

hebben 177 dagen van aanslepende discussies en 177 jaren van groeiende aversie aangetoond. De gerontocratie

die terug wil naar het Belgique de papa dobbert op een schip zonder zeilen met zware averij en slinkend

proviand.

Het wordt tijd dat Vlaanderen en Wallonië zelfstandig surfen naar welvaart en ontwikkeling.

Pro Flandria roept daarom de Vlaamse en Waalse verenigingen en partijen op om ieder in hun gewest een Staten-

Generaal bij elkaar te roepen ter bespreking en bepaling van de nieuwe staatstructuren en ieder op zijn gebied

ieder in zijn gewest de toekomst voor te bereiden. Het Belgische carcan en immobilisme moeten doorbroken

worden.

In Vlaanderen is de oproep uit 2005 van Erik Defoort tot Godsvrede actueler dan ooit! Inderdaad: “als het om

de natie gaat zijn we één”. Over de sociale en ideologische grenzen heen moeten de contouren van het nieuwe

Vlaanderen getekend worden.

De gewesten moeten met elkaar de boedelscheiding bespreken en klaar staan voor elkaar waar hulp en solidariteit

nodig is. Op korte termijn moet een ‘Flandria pro Wallonia’ plan het ineffectieve Marshall plan vervangen.

Wallonië zal met Vlaamse hulp de moeilijke overgang maken van verarmde regio in België naar nieuwe groeipool

in Europa en eerste onder Vlaanderens buren.

Een comité van experts moet de Europese en internationale instellingen contacteren, informeren en overtuigen

dat de boedelscheiding van België de start is van een nieuwe Europese dynamiek. Een symbool van de

democratische kracht van de volkeren van Europa. Wij kunnen hun due diligence onderzoek moeiteloos aan.

Voorzitters, bestuursleden en leden van verenigingen en organisaties. Vlamingen uit alle dorpen en steden meld

u, organiseer u, uit u!

Samen bouwen we de toekomst. Onze toekomst, uw toekomst.

Voor Pro Flandria

Jan van Malderen

Voorzitter

verspreid deze oproep en steun en reageer op proflandria@telenet.be

Secretariaat: Honegemstraat 135, 9420 Erpe-Mere. Rek. nr. 068-2367884-44

proflandria@telenet.be

-------------------------------------------------------------------------------------

Mevrouwen, Mijne Heren,
 
Wij hebben uw oproep op onze blog Angeltjes geplaatst zodat de ruim 1400 bezoekers die wij dagelijks ontvangen, op de hoogte zijn van uw initiatief.
 
Als wij u om het even hoe kunnen bijstaan kan u steeds op ons beroep doen.
 
Ray
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stradi uit Manila



Dit bericht is van Stradi en hebben wij uit de reacties gehaald om het hier vooraan te plaatsen.  Het toont nog maar eens aan op welke schandelijke wijze de Franstaligen op ons en onze taal neerkijken.  Vooral geschikt voor onze Nederlandse vrienden, zodat ze ook even weten dat zij een varkenstaal spreken.

Rene Peeters, Belgische consul te Manilla, stelt uitdrukkelijk in zijn hierna gecopieerde e-mail van 1 Dec 2007 dat hij de taalwetgeving aan zijn laars heeft gelapt
De taalwetgeving verplicht Peeters om die e-mail in de Franse taal op te sturen naar de Belgen die gebruik maken van de Franse taal in hun betrekkingen met het Belgisch consulaat te Manilla.

Peeters heeft hen die e-mail enkel in de Nederlandse taal opgestuurd.

Een diplomaat waardig heeft hij zich wel kalm gedragen op een antwoord van een Waalse seigneur. Zo denken ze over ons, nog maar eens een reden om de boedel zo vlug mogelijk te scheiden. We zullen nadien wel zien wie als varkens door de modder zullen rollen.

Subject: communication Ambassade / communicatie Ambassade
Date: Sat, 1 Dec 2007 13:32:01 +0800
From: "Peeters René - Manila - Consul" <Rene.Peeters@diplobel.fed.be> Add to Address Book
To: "Peeters René - Manila - Consul" <Rene.Peeters@diplobel.fed.be>

Beste landgenoten, (texte en français suit)

Een aantal van onze landgenoten hebben mij, volledig terecht, laten opmerken dat ik me voor een aantal van hen, vergist heb in de taal van het bericht verzonden op vrijdag 30.11.07 tijdens de crisis.

U zult hopelijk al wel opgemerkt hebben dat ik de gewoonte heb om zo veel mogelijk ofwel in uw taal of in de twee landstalen te communiceren naar u allen. Als de tijd mij ontbreekt om een bericht naar de twee landstalen om te zetten, wend ik me (uitzonderlijk) al eens naar het Engels. U dient te begrijpen dat deze berichten een "one-man's operation" van ondergetekende zijn.

Allen die een bericht in de verkeerde taal ontvingen wens ik mijn welgemeende verontschuldigingen aan te bieden.

Dit gezegd zijnde wens ik te benadrukken dat de meeste reacties beleefd en correct waren om mij op mijn vergissing te wijzen en ik dank u allen voor uw feed-back die mij aangeven dat ik op de goede weg zit met de communicatie met onze landgenoten.

Behalve één persoon die mij als volgt schreef: "les textes rediges dans le dialecte des porcs seront jetes avec mepris dans les poubelles" maar wiens bericht ook ik naar de prullenmand zal verwijzen.  (VERTALING : de teksten opgesteld in het dialect van de varkens zullen met misprijzen in de vuilnisbakken verdwijnen)


U kunt zich allen hopelijk mijn treurnis en ontmoediging voorstellen als ik zo iets lees.

Ik wens nogmaals te benadrukken dat uw Ambassade in Manilla haar uiterste best doet om een communicatienetwerk op te zetten met ALLE landgenoten die in dit prachtige land verblijven. En wij zijn u dankbaar voor iedere CONSTRUCTIEVE kritiek of VOORSTELLEN die u hebt.

Ik ben zo o.a. nog bezig met het idee om een SMS berichten dienst proberen op te zetten om in tijden van crisis nog meer landgenoten te bereiken. Iemand met kennis terzake mag ons altijd contacteren.

Met vriendelijke groeten, en nogmaals mijn verontschuldigingen.

René PEETERS
Adjunct Posthoofd
Consul
Ambassade van België MANILLA

STRADI


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superdemocraat in Rusland



Het is verbazend dat er in het land B niet meer mensen rondmanken met een hartziekte, kortademigheid, doortrapte voetzolen en den bibber. 

Wat hier allemaal gebeurt op politiek vlak, heeft een rechtstreekse invloed op de volksgezondheid, wij zweren het u.  De Sociale Zekerheid gaat failliet, omdat ze door de Walen gemolken wordt maar ook omdat de politici de grootste oorzaak zijn ziektes en overlijdens.  Begin een begrafenisonderneming en ge zijt binnen de tien jaar eigenaar van een privéstrand op de Bahamas met Miss Mexico anno 2007, want tegen dan is zij werkloos.

Gisteren zagen wij Geert Lambert zich doorheen Russische  stembureaus wringen en met  zijn Oostendse viswijvenstem in steenkolenengels mensen die al generaties gebukt lopen onder terreur en misdaad, uitkafferen.  Omdat er een papiertje kleefde op een urne.  Die mensen wisten niet wat ze meemaakten : een buitenaardse driftkikker met ingegroeide bril.

Lambert bracht de democratie naar Rusland samen met de Raad van Europa en nog enkele honderden Europese pottenkijkers die de splinter in Russische ogen gingen bekijken, en allemaal rondzeulden met hun eigen balk.

Zou bijvoorbeeld in Rusland iemand weten dat de groengebrilde in eigen land werkingsmiddelen wil afnemen van een van de grootste politieke partijen ?  Zijn eigen groep is zelfs niet meer vertegenwoordigd in de kamer maar hij wil verhinderen dat anderen krijgen waar zij krachtens de reglementen recht op hebben. Wij houden ons altijd in om over 's mans uiterlijk opmerkingen te maken (de bril is een rekwisiet) maar we beloven niet dat het zo zal blijven.

Vandaag was het Luc Van den Branden die zijn bevindingen mocht meedelen.  Kleine,  technische details waren het volgens deze Mechelse knakker.  Het grote democratische bezwaar was echter dat de zittende president plots premier wil worden en een heleboel andere partijleden meesleurt. 

Ja ?  En dan ?  Welke stoelendansen grijpen er hier plaats ?  Politici glijden als biljartballen naar de richting waar de partijkeu hen stuurt met ambtenaren-partijleden-kamerleden die als blaffende keffers meerollen over het groene laken.

Democratie ?  Wij zijn ervoor.  Absoluut.  Maar eerst zélf toepassen en dan kan je op uitnodiging bij de buren gaan kijken.  Ik stel voor dat Van den Branden eens een serieus onderzoek doet naar de "democratische" kanalen en doorstromingen in de Europese Unie.  Dat is veel dichter bij huis.



Voilà en dat is Miss Mexico.  Speciaal, maar niet exclusief, voor Dirk van Dessel. Slim moet ze niet zijn, schoon is al genoeg.  Of dacht u dat er niet gelachen mocht worden tijdens een staatsgreep ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Wildersje tussendoor



In Nederland is een actie op gang getrokken tegen de standpunten van de politicus Wilders en zijn Partij de PVV. 

Het uitgelezen platform om een politicus te pakken is natuurlijk het parlement.  Daar lukt het niet : de PVV (en daar zit Wilders omringd door een aantal specialisten, ex-ambtenaren die minder in de podiumlichten komen) laat zich niet het zwijgen opleggen.  Diegenen die manmoedig het strijdperk introkken, zeker van de zege, zitten inmiddels met de neus in technische dossiers.  Het debat is hen niet goed bekomen.  Dat heeft een Filip Dewinter bij ons ook meegemaakt : arrogante knolselders die de racist even gingen vloeren en die zelf de soep indraaiden.

Wat men politiek niet aankan, wordt nu met een "grote" anti-actie aangekondigd en de initiatiefnemer (over wie later meer) laat weten, overdonderd te zijn door de vele steun.   Wie veel medestanders heeft, kent ook veel tegenstanders, dat is zo.

Maar wat lezen wij over de twee grote Nederlandse vakbonden ?  De CNV beraadt zich nog en de FNV zegt vlakaf zich niet bezig te houden met partijpolitiek.  Dat ligt bij ons wel wat anders.

En nu rap terug naar de dictatuurstaat waar de koning op de rand is, om een staatsgreep te plegen. Doet hij het of doet hij het niet ?  Wedden dat ... ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniekvoetbal ?



Er blijken inderdaad nogal wat legale en grondwettelijke bezwaren te bestaan tegen de terugkeer van Verhofstadt.

Ons verbaast het ten zeerste dat de raadgevers van de keuning én van de aflopende premier dit niet zouden weten : vermoedelijk hebben zij gewoonweg het meest gedurfde scenario naar voren geschoven, om vervolgens wat gas terug te nemen om een concensus te laten bereiken over een uitbreiding van de lopende zaken.  Zou de Morgen (Yves Desmet met zijn onopvallende bezoekjes aan het Mechelse stadhuis) zich een oor hebben laten aannaaien door kopschudder Somers om in dit spelletje op te treden als ontmijner ?  Zij waren de eersten met het formele bericht.  Somers zit op een persconferentie te toeteren dat Guynokkio het liever niet doet en zich enkel ter beschikking stelt voor de lopende dingen.

Nogmaals onze vraag : "Hoe zijn die lopende zaken omschreven ?"  De manier waarop er overheen gegleden wordt door de commentatoren wekt achterdocht.  Indien het makkelijk te acherhalen is, zullen wij het wel horen zeker ? 

Intussen staat de Franstalige pers een stuk verder dan de Vlaamse.  De terugkeer van Guynokkio is een verademing, zelfs voor de CdH.  In de Libre gaat men vrij ver : een Verhofstadt-regering moet het uithouden tot juni 2009, dan volgen de Europese en gewestelijke verkiezingen, die gemakshalve samen kunnen vallen met de federale.  Het staat er, zwart op wit.  http://www.lalibre.be/article.phtml?id=10&subid=90&art_id=387070

"In de Kamer bezit Paars  (de liberalen en de socialisten)  75 zetels*, met de twaalf Groen/Ecolozetels is er een goede meerderheid om democratisch verder te regeren  (in de uitleg van de Libre heeft men het over 65 zetels, tellen is nooit een goede eigenschap geweest van de Walen)". 

Er moet enkel nog een middel gevonden worden om de CD&V uit te schakelen.  Vergif ? Dat de regerende partijen die samen 22 zetels verloren hebben, de macht blijven uitoefenen, is geen bezwaar.  Democratie op zijn Waals moet soepel geïnterpreteerd worden : minderheden leggen hun wetten op.

Guynokkio heeft de keuning verlaten en er wordt niets medegedeeld.  Het is paniekvoetbal, denken wij.



*Huidige zetelverdeling Paars in de Kamer :

VLD 18 (- 7)
SPa   14 (- 9)
MR    23 (- 1)
PS     20 (- 5)

Ray



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Republiek Vlaanderen



Leve de Republiek Vlaanderen !







Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het lijk moet leven



Wij kijken benieuwd uit naar de reacties van alle politieke partijen in dit land op de mededeling dat Verhofstadt een uitbreiding krijgt van zijn "lopende zaken"-bevoegdheden.  Wie beslist dit ?  Kan dit zomaar ?  Wie beslist over de uitbreiding van de onduidelijke lopende zaken ?  HALLO ! Ik hoor het rinkelen maar er neemt niemand op.

De SP-a had op 10 juni al gezegd niet geïntresseerd te zijn in een nieuwe regeerperiode.  Nu worden Freya Van den Bossche, de nijdige stoethaspel Renaat Landuit en de rest van het  socialistische zootje verplicht om hun winkeltje te heropenen.  Samen met Laurette en Flahaut en die andere prachtdemocraten van de PS. 

Er wordt gedaan alsof 10 juni een kiezel in de schoen was en er wordt verder gehaakt en gebreid zoals Guynokkio het acht jaar heeft volgehouden met veel geroep, getier, leugens, verzwijgingen en pronken zonder andermans veren.

Wat zeggen de CD&V-ers hierop ?  Hun grote overwinning wordt genegeerd.  Na zes maanden knoeien (wie wil mag een bravootje geven of een standbeeld oprichten) worden zij gestraft en in de hoek geplaatst.  Ze lijken wel Vlaams Belangers te zijn.  Leuk hé, maten !

Dit was toch niet wat Frank Vanhecke bedoelde met zijn noodregering, die de boedeslcheiding zou voorbereiden ?

Tegen beter weten in, het lijk moet leven


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE DICTATUUR IS ER !


DE REGERING VERHOFSTADT KRIJGT UITGEBREIDERE BEVOEGDHEDEN EN WORDT EEN NOODREGERING.  VERHOFSTADT MOET OOK DE COMMUNAUTAIRE THEMA'S ONTMIJNEN.



Tot zover dit bericht uit de Morgen.  De dictatuur heeft hiermede definitief haar intrede gedaan in het Prachtland B.  U doet toch ook mee aan deze verkrachting van de democratie ?  Schrijf u in Bij Albert II en bij Guy Verhofstadt.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1894



Stapt u even mee op voor een nostalgisch ritje naar 1894 in de zogenaamde "koekenstad" Antwerpen ? 

Het land B telt op 1 januari 1894  6.341.958 inwoners, die werden geteld zonder computers. 

In dat jaar vestigde zich in de Brusselsetraat (naast de huidige Brederodestraat) het koekjesfabriek Parein.  In de Lange Kievitstraat in de Joodse wijk aan het Centraal Station (dat er toen nog niet stond in zijn huidige vorm) bevond zich de concurrent De Beuckelaer.  Beide zoet-fabrikanten deelden bij wijze van publiciteit aan de treinreizgers koekjes uit, vandaar de naam "koekenstad". 

In hetzelfde jaar begint François Xavier De Beukelaer een nieuwe likeurstokerij om de productie van zijn Elixir d'Anvers (een heftig-gele likeur met kruidensmaak) op te drijven op de hoek van de Haantjeslei en de Van Trierstraat.  Iedereen kent (en gelooft ?) het verhaal dat paarden met koliek in de buik een fles Elixir d'Anvers opgegoten kregen en nadien lustig verder sleurden met hun vracht. 


Na een flinke scheut Elixir d'Anvers stappen de natiepaarden lustig verder

Op 1 mei 1894 verscheen het eerste nummer van de liberale Franstalige gazet Le Matin (de echte) die vele jaren samen met de katholieke La Métropole de franskiljonse elite bedienden.

Op 5 mei 1894 werd de Wereldtentoonstelling geopend met als grootste attractie "Oud België" een middeleeuws dorp in bordpapier nagebouwd waar vooral veel gedronken en gedanst werd. 
Kipdorppoort, reconstructie op de wereldtentoonstelling in 1894

Toegang tot de Expo 1894

Op de terreinen van de Wereldtentoonstelling bevond zich ook een Congolees dorp waar een aantal verkleumde zwarten als dieren in de zoo aangestaard werden door de nieuwsgierige bezoekers.  Goedhartige zielen gaven bananen aan de overzeese onderdanen van Leopold II (dit staat te lezen in een van de Antwerpse gidsen door Georges van Cauwenberghe).  Nu 103 jaar later is Congo al 45 jaar zelfstandig, de toestand ginder blijft ellendig en vele Congolezen wijken uit naar het voormalige moederland B. waar we straks in 2007 meer over vertellen.
 

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Standard is geen optie





Peter Vandermeersch windt er ditmaal geen doekjes om in zijn artikel* : hij zal de politici en de partijen afrekenen op hun staatsmanschap, dat onvoorwaardelijk steunt  op het behoud van de staat B.  Zoiets is duidelijk en het is beter van het ronduit te zeggen, dan rond de pot te draaien.

De hoofdredacteur, die ook de commerciële marketeer is van de krant, geeft aan wat hij zoal verwacht van dit nieuwe land.  Over enkele jaren zullen we terugblikken op de huidige crisis met een soortement dankbaarheid omdat een aantal taboes doorbroken werden. Iedereen zal nu nog even door de zure appel moeten bijten, Brusselaars, Vlamingen en Walen.  Historische verworvenheden die kunnen we best vergeten, want we beginnen opnieuw : Leve 1830 !  Een stukje uit de tekst :

De Vlamingen rond de tafel moeten duidelijk maken dat het voorbestaan van België niet ter discussie wordt gesteld. Een separatistisch avontuur is geen optie. De Franstaligen moeten duidelijk maken dat een inhoudsloos 'non' op de vragen voor nieuwe evenwichten niet kan. Een zinloos status-quo is evenmin een optie.


De gesprekken over het Nieuwe Land van Hoop en Glorie zullen gevoerd worden door de drie traditionele partijen, de christendemocraten, de socialisten en de liberalen.  Voilà.

Het zijn duidelijke uitspraken en ik hoop dat ook al draagt u de hoofdredacteur van le Standard een warm hart toe, u de marketeer niet langer zal laten genieten van uw abonnementsgeld.  Als hij kiest, doen wij dat ook.  Verspreid u de goede mare ?  Le Standard is niet langer een optie.

Ray

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=721KP8M5




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!