Angeltjes
24-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog enkele adagia van een vooraanstaand N-VA-politicus

 

Adagium 1 (*)

Het is niet belangrijk wat je kent (kijk naar mij), maar wie je kent.

 

Adagium 2 (*)

Het is niet belangrijk wie minister wordt, maar volgende keer is het aan mij.

 

Adagium 3 (*)

Het is allemaal zo simpel, dat ik het niet kan uitleggen.

 

Adagium 4 (*)

Het woord Adagium is zo geleerd, dat het zelfs niet in Wikipedia voorkomt. Ik mag gerust zeggen, dat ik dit fijne woord bijna zelf heb uitgevonden, samen met "onverwijld" en met de uitdrukking "Waarom vandaag als het ook volgende week niet gebeurt ?"

Adagium 5 (*)

Adagium lijkt op Geranium maar het is iets anders. Een Geranium zit in een pot, een Adagium zit in mijn Kop.

 

(*) Adagium = motto, spreuk, gezegde, dure verpakking voor simpele inhoud.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks onderwijs, betoelaagd door Vlaamse Gemeenschap : eindelijk !

 

In de gebouwen van wasserij Deckers op de Hendriklei in Hoboken gaat in september een nieuwe basisschool open. De afdeling van het Lucernacollege trekt vooral Turkse leerlingen aan, “maar we zijn geen Koranschool.”

Het Lucernacollege heeft al verschillende afdelingen in Vlaanderen, waaronder een middelbare school op het Stuivenbergplein in Antwerpen, De vrije, niet-confessionele school trekt vooral Turken aan, maar staat wel open voor álle leerlingen.

Deze scholen, met diverse vestigingen over gans Vlaanderen en in Brussel, zijn een initiatief van de Turkse gemeenschap.  De bedoeling is officieel de taalachterstand weg te werken. Uiteraard zal ook zorg gedragen worden voor het instand houden van de Turkse identiteit en cultuur.

Er wordt verwezen naar het bestaan van Joodse scholen, om dit initiatief goed te praten, dat overigens door de Vlaamse Gemeenschap erkend is.  Ook de Antwerpse onderwijsschepen, de socialist en amateur-Arabist en halal-voorstander, Robert Voorhamme, is opgezet met de nieuwe Turkse school. 

Het zal nog niet zijn !  Binnenkort wordt de officiële sloganvan Antwerpen  vervangen : "Ik zén zot van A." wordt dan "Ik zén zot van den islam"

En u ? Wat vindt u van het bestaan van gesubsidieerd Turkse scholen in onze gemeenschap ?  Uw anonieme mening kan u uitdrukken via de poll, uw genuanceerde tussenkomsten (zoals steeds correct verwoord) kan u kwijt via de reacties.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag Poll : Wat vindt u van de Schuif voor vondelingen ?

 

Wat vindt u van het bestaan van een schuif voor vondelingen zoals Moeder voor Moeders in Antwerpen inrichtte ?

Eindstand :


Prima initiatief  49 % (39)
Dit mag geen privé initiatief zijn, maar een overheidsdienst met veel paperassen  0 % (0)
Moet onmiddellijk afgeschaft worden  4 % (3)
Vervangen door anonieme bevallingen  4 % (3)
Schuif + anonieme bevallingen kunnen naast mekaar bestaan  18 % (14)
Is er ook iets voor afgedankte politici ?  25 % (20)

Totaal aantal stemmen: 79


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klikken in Turkije ? Goede puntjes voor toetreding EU
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

In Turkije wordt flink geklikt over mensen die het rookverbod in de horeca overtreden. Dat verbod werd zondag van kracht. Niet alleen onbekenden, ook vrienden en familieleden verklikken elkaar.

Er zal in elke stad een kliklijn geopend worden. Tot die tijd kunnen klikspanen terecht bij de politie om te klagen over overtredingen. Steden die nu al een kliklijn hebben, zoals het zuidelijke Adana en het westelijke Izmir, krijgen zeker honderd telefoontjes per dag, melden Turkse persbureaus. Zo belde een man in Adana om te melden dat zijn vriend in het koffiehuis een sigaret had opgestoken. Meerdere rokers in het koffiehuis maakten zich uit de voeten. Er was geen rook of peuk meer te bekennen, toen de controleurs arriveerden.

De lijnen worden overigens niet alleen gebeld door klikkers, maar ook door uitbaters van bars en restaurants die vragen wat ze aanmoeten met klanten die het rookverbod overtreden. In Izmir belde een jongetje die de nieuwe wet niet helemaal begrepen had en klaagde dat zijn vader thuis een sigaret had opgestoken.

Verscheidene Turkse dagbladen melden overigens dat het rookverbod vooralsnog goed wordt nageleefd.

 @ Misset Horeca


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat niet om geld maar om menschen ...

 

 

600 artificiële bvba’s lieten toe om minstens 5000 buitenlandse families op illegale wijze te “regulariseren”  

De staat is sinds 2004 voor zowat 30 miljoen euro opgelicht via de oprichting van meer dan 600 vennootschappen die werden opgezet door boekhouders en notarissen zonder veel scrupules. Dat staat in de kranten van de groep Sud Presse. Het onderzoek, dat gevoerd werd van Neufchâteau tot Brussel, begon in 2005. Het dossier is momenteel in handen van een Brusselse onderzoeksrechter.

De praktijk bestond erin dat een bvba werd gecreëerd waarvan de officiële oprichters, stromannen van boekhouders, zich bij de notaris aanboden met een echt bankattest, volgens hetwelk ze een wettelijk bedrag van 6.200 euro zouden hebben.

De bvba’s lieten vervolgens buitenlanders overkomen door hen (valse) documenten te geven op basis waarvan de gemeente hen inschrijvingspapieren bezorgde voor de Dienst Vreemdelingenzaken. De buitenlanders konden zo hun verblijf regulariseren. Uiteindelijk kregen de werknemers een C4, zodat ze konden rekenen op onder meer werkloosheidsuitkeringen.

Sinds het systeem werd opgezet, werden meer dan 600 ondernemingen als dusdanig opgericht. Via de praktijk konden minstens 5.000 buitenlandse families worden "geregulariseerd", zei Sud Presse. Sinds 2004 werd de staat zo "opgelicht" voor ongeveer 30 miljoen euro.

Momenteel ziet het er niet naar uit dat de uitkeringen zullen kunnen gerecupereerd worden. De Brusselse onderzoeksrechter is enkel gevat voor het sociale luik, en mag niet buiten dat kader gaan.

Commentaar: Het zou onbegrijpelijk zijn als hier niet bijzonder streng zou opgetreden worden en niet alles in het werk zou gesteld worden enerzijds om de regulariseringen ongedaan te maken en de onterechte bedragen te recupereren. Families die ter goeder trouw waren moeten/kunnen een beroep doen op een advocaat om hun goede trouw te bewijzen. Als ze dit niet kunnen, is er werkelijk geen enkele reden waarom ze zouden moeten geregulariseerd blijven. En hoe dan ook, de bvba’s zelf kunnen niet hard genoeg aangepakt worden.

http://www.foyer.be/?lang=nl&pageb=article&id_article=6996


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een roze streepje aan de donkere hemel van de crisis ?

.

Het ergste van de economische recessie is achter de rug. De financiële crisis ijlt echter nog zeker een jaar door. Pas dan gaan banken weer volop geld lenen. Een en ander blijkt uit een enquête van persbureau Reuters onder analisten en economen.

Een meerderheid van de geraadpleegde analisten (52 van de in totaal 76) in de VS en Europa denkt dat economie het dieptepunt achter de rug heeft. In een eerdere peiling, genomen in april, waren slechts 28 van de 65 analisten ervan overtuigd dat het erste voorbij was.

Deze uitkomsten komen overeen met de vrijwel constante stijgingen van de beursindices. Beleggers en handelaren lijken te rekenen op een herstel van de economie.

De financiële crisis is echter nog lang niet voorbij, zeggen door Reuters geraadpleegde economen. Deze duurt zeker nog zes tot twaalf maanden, stellen 37 van de in totaal 75 geënquêteerde economen. Slechts veertien verwachten dat de crisis nog maar drie tot zes maanden aanhoudt.

Banken zullen volgens een meerderheid van de economen pas over een jaar weer bereid zijn volop geld te lenen aan huishoudens en bedrijven. 

http://www.beursduivel.be/nieuws/70729/enquête_ergste_is_voorbij


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israël

 

Israël : "Maar we hebben jullie land gegeven in ruil voor vrede."
Hezbollah : "Wij willen dàt stuk land"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell over de nuttige idioten van links

 

 

In het politiek-supercorrecte Groot-Brittannië wordt de stem van Patt Condell, een atheïst die zich nadrukkelijk afzet tegen de islam en de multiculturele waanzin, geschuwd als de pest door het establishment.  Na zijn vorige videoboodschap, waarin hij in onvertogen woorden "de godsdienst van de vrede" hekelde, ontving hij pakken haatberichten van zogenaamde linkse liberalen.  Nu is het hun beurt om door Pat Condell aangepakt te worden.  Tegelijk verklaart hij (nogmaals) officieel dat hij absoluut niets wil te maken hebben met de British National Party, die hij omschrijft als racistisch en fascistisch.  Dat is jammer en hij zal zijn redenen hebben om die nadrukkelijke afstand te bewaren.  Wij zijn niet getrouwd met de BNP, noch met Pat Condell : onze geest is vrij en onafhankelijk genoeg om de beste onderdelen te waarderen van maatschappelijke opvattingen die de onze benaderen.

Daarom  blijven wij met genoegen naar de spitante uiteenzettingen luisteren van deze scherpzinnige voorstander van de vrije meningsuiting en notoir tegenstander van de onderdrukkende islam. Peace !


23-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ha Long Baai in Viëtnam

 

 

De Ha Long Baai is een baai in het noorden van Vietnam in de Golf van Tonkin, nabij de grens met China. De baai heeft een kustlijn van 120 kilometer en het gebied beslaat zo'n 1500 vierkante kilometer. Vịnh Hạ Long (Baai van Ha Long) betekent in het Vietnamees Baai van de dalende Chinese draak.

In de baai liggen 1969 kalkstenen eilanden, elk met dichte begroeiing op de top. De kalkstenen monolieten rijzen spectaculair op uit de oceaan. Verschillende van de eilanden zijn hol, met enorme grotten. Hang Đầu Gổ (Houten Stokken Grot) is de grootste van deze grotten. Franse toeristen die deze grot aan het eind van de 19e eeuw bezochten, noemden hem Grotte des Merveilles (Grot van de Wonderen). De drie grote kamers bevatten veel grote stalactieten en stalagmieten (en Franse 19e-eeuwse graffiti).

De naam van veel van de eilanden is het resultaat van de plaatselijke interpretatie van hun vreemde vorm. Voorbeelden hiervan zijn Voi (olifant), Ga Choi (vechtende haan) en Mai Nha (dak). 989 van de eilanden hebben een naam. Bij enkele van de eilanden bevinden zich drijvenden dorpen van vissers die in de ondiepe wateren 200 verschillende soorten vis en 450 verschillende soorten weekdieren vangen. Op sommige eilanden leven dieren, zoals kippen, apen en leguanen.In 1994 is de Ha Long Baai opgenomen op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. Het is één van de populairste toeristenbestemmingen van Vietnam.

En om het met een "adagium" van een vooraanstaand Vlaams politicus te zeggen : "Het is niet belangrijk dat het er is, zolang het er maar is".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de video met Filip de Man, nu de tekst van zijn interpellatie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Gisteren dus het laatste wapenfeit in de Kamer: het debat over het plan om een tweede massale regularisatie door te voeren. Hierna mijn interpellatie.

"Premier, ik heb u twee weken geleden gezegd dat het nogal geniepig was om in volle vakantieperiode en tijdens het parlementair reces in dit delicaat dossier te beslissen. Ik heb er ook al op gewezen dat u niet toevallig NA de verkiezingen een conclaaf belegt, u weet immers dat er in Vlaanderen helemaal geen draagvlak bestaat voor deze nieuwe massale regularisatieronde. Want het gaat inderdaad om de tweede ronde: onder Verhofstadt I kregen al 50.000 illegale vreemdelingen in een klap een verblijfsvergunning. De VLD heeft toen ten overstaan van de bevolking gezworen dat het om een “eenmalige” operatie zou gaan… diezelfde VLD die haar kiezers nu bedriegt en een tweede keer overstag gaat voor de eisen van de Franstalige partijen. Erger nog, ik las in de krant dat zij nu weer uitpakken met de bewering dat het een “eenmalige” maatregel is. Men voelt plaatsvervangende schaamte als men die VLD-kiezers zo ziet bedrogen worden.

Maar bravo dus, premier, u hebt de Belgische nationale feestdag extra luister bijgezet: op termijn van enkele jaren zullen er ongeveer 100.000 nouveaux belges bijkomen. Dat is toch het cijfer dat PS en cdH vooropstellen, en hoe dan ook: zelfs al gaat het maar om 50.000 zoals de VLD zegt, dan nog ben ik niet aan het overdrijven aangezien geweten is dat de nouveaux belges zo snel als mogelijk familie zullen laten overkomen. Aan de lakse wetgeving inzake gezinshereniging wijzigt u immers niets.
En ik zeg wel degelijk nouveaux belges: de lading geregulariseerden van het tijdperk Vrhfstdt is al grotendeels genaturaliseerd in deze Kamer door alle andere partijen - ook door NVA en LDD - en straks beginnen PS en cdH met hernieuwde moed aan de volgende lichting naturalisaties.
Ik lees in de media dat staatssecretaris Wathelet “een idee heeft” van de aantallen, maar dat de regering overeenkwam om daarover niet te communiceren met de pers. Ik wil dus van u vernemen of de volksvertegenwoordiging dat wel mag weten en op hoeveel u het aantal illegalen schat dat in aanmerking komt.
Het is doodjammer - en de Vlaamse regimepartijen prijzen zich wellicht gelukkig terzake - maar doodjammer dus dat de bevolking niet echt weet wat zich in dit land afspeelt. Als ook deze nieuwe regularisatieronde doorgang vindt, zullen in tien jaar tijd 150.000 tot 200.000 illegalen van CD&V, VLD en SPa een verblijfsvergunning gekregen hebben. Als men nog maar aanneemt dat zij slechts één familielid laten overkomen, betekent dat in op tien jaar 300.000 tot 400.000 allochtonen erbij. Alleen al via dit kanaal.


Ik heb het dus niet eens over de andere kanalen: asiel, schijnhuwelijken, studentenvisa, de gewone gezinshereniging. Maar dààrover is niets beslist. CD&V en VLD zijn zonder èèn winstpuntje door de knieën gegaan, PS en cdH triomferen over de hele lijn. Vandeurzen zal nog lang mogen wachten op de herziening van de snelbelgwet die hij luidkeels eiste in volle verkiezingscampagne.
De triomf van de Franstaligen is werkelijk totaal: door de herschikking binnen de regering hebben PS en cdH nu de volledige bevoegdheid over werkelijk alle aspecten van het immigratiebeleid en de PS- en cdH-burgemeesters krijgen straks hun richtlijnen van Milquet en Di Rupo om zeer vlot te besluiten dat er sprake is van ‘duurzame lokale verankering’. Wathelet krijgt zelfs het recht om helemaal alleen te beslissen over – en ik citeer nu de ‘instructie’: de “prangende humanitaire situaties” en over “vreemdelingen die behoren tot een kwetsbare groep”. Volgens PS en cdH valt zowat iederéén daar onder, per slot van rekening gaat het voor hen om een massa nieuwe kiezers nietwaar?
Men moet het hen nageven: de hardnekkigheid waarmee de Franstaligen te werk zijn gegaan, wekt bewondering. Eén voorbeeldje slechts: de PS-burgemeester van St-Joost-ten-Node die vorige week zijn politie verplichtte om illegalen in te schrijven! De wereld op z’n kop: zowel de Vreemdelingenwet als de Wet op het politieambt schrijven voor dat de politie illegalen opspoort en oppakt, maar de PS staat blijkbaar boven de wet.
De ‘hardwerkende Vlamingen’ waar de VLD zo mee inzat, zijn de pineut van het verhaal: de enorme sociale lasten zullen grotendeels door hen betaald worden en in Brussel & Rand komen zij nog meer onder druk aangezien de vreemdelingen massaal voor de Franse taalrol kiezen en dankbaar voor de Franstalige partijen zullen stemmen. Over sociale lasten gesproken: op een ogenblik dat de werkloosheid zwaar toeneemt en de OCMW-kassen leeg zijn, organiseert Van Rompuy II een meeruitgave van enkele honderden miljoenen euro’s per jaar. Immers, een groot deel van de geregulariseerden zal een leefloon eisen, uitgebreide medische zorgen, een sociale woning... Mijn vraag terzake luidt: is mijn inschatting juist dat die massa nieuwe steuntrekkers enkele honderden miljoenen euro kosten? Of wordt ook daarover “niet gecommuniceerd” om de bevolking in het ongewisse te laten?Tot slot nog iets over die hypocriete CD&V. Ik weet het, het is een pleonasme, het is eigenlijk overbodig om dit lelijk trekje nogmaals aan te tonen. Maar toch één voorbeeldje om het af te leren. Wij zagen vice-premier Vanackere een paar dagen terug schaamteloos beweren dat deze tweede regularisatieronde “het aanzuigeffect tegengaat”. Vanmorgen deed u hetzelfde. Hoe durft u? Het is net omgekeerd! De boodschap die nu in de derde wereld en bij de mensensmokkelaars weerklinkt, is de volgende: wie België binnengeraakt en er in slaagt enkele jaren te blijven… krijgt zeker papieren (met name a rato van tienduizend man per jaar en om de zoveel jaar nog eens 50.000 tot 100.000 extra). De illegaal krijgt dan recht op sociale steun, krijgt na nog enkele jaren zelfs de nationaliteit en kan met wat geluk zijn halve familie laten overkomen. Dat is de waarheid, het cascade-effect zal groter worden dan ooit.
Ik kom tot mijn andere vragen.
1. Beseft u wel dat een algemene regularisatie botst met de afspraken die gemaakt zijn op Europees niveau? Weet u niet dat naar aanleiding van de massale regularisatie door de socialist Zaparero, besloten werd niet langer zo’n eenzijdige maatregelen te aanvaarden? Hebt u de Europese Commissie ingelicht over plan tot massaregularisatie? Wat denkt u over de klacht van de Nederlandse Europarlementsleden bij de Europese commissie? Vanmorgen hebt ge dat weggeveegd als "oppositiepraat", maar ik mag er u op wijzen dat het gaat om leden van de VVD, PVV èn CDA. Ik kan u alleszins al meedelen dat ook Frank Vanhecke in het Europees Parlement zal interpelleren.
2. Denkt u de wet zomaar te kunnen wijzigen door middel van een zogenaamde ‘instructie’? Ik begrijp dat u het Parlement liever buitenspel zet, maar is het geen bevoegdheid van de wetgevende macht om - zo nodig - de Vreemdelingenwet aan te passen? In alle geval zullen wij pogen uw ‘instructie’ aan te vechten bij de RVS, zoals we dat trouwens reeds met succes gedaan hebben in 1999.
Ik besluit: nu de verkiezingen voorbij zijn en bovendien het Vlaams Belang die verkiezingen verloor, zien de andere partijen hun kans schoon. Een VB met 300.000 kiezers minder, het is voor de andere partijen als een vrijgeleide om de grenzen weer open te zetten. De kiezer wist dat vorige maand niet, maar dit gaat hem nu wel honderden miljoenen euro’s kosten."



Tot besluit werden door het VB twee moties ingediend:
Motie van aanbeveling
De Kamer,
Gehoord de interpellatie van volksvertegenwoordiger De Man en het antwoord van de eerste minister,
stelt dat de beschikkingen inzake illegale vreemdelingen uit de Vreemdelingenwet en de Wet op het politieambt onverkort moeten toegepast worden,
roept de burgemeesters tot de orde die politiemensen verplichten illegalen in te schrijven in plaats van op te pakken,
vraagt de minister van Binnenlandse Zaken dat zij dit in een rondzendbrief nogmaals duidelijk maakt aan de burgemeesters en alle ambtenaren met politionele bevoegdheid zoals beschreven in artikel 81 van de Vreemdelingenwet.



Motie van wantrouwen
De Kamer,
Gehoord de interpellatie van volksvertegenwoordiger De Man en het antwoord van de eerste minister,
stelt vast dat door de regering geplande massale regularisatie botst met de afspraken die terzake gemaakt werden op Europees vlak,
meent dat in de huidige economische crisis en op een ogenblik dat de OCMW-kassen leeg zijn, geen nood is aan tienduizenden extra steuntrekkers
vreest bovendien dat het aanzuigeffect groter dan ooit zal worden als een tweede massale regularisatie wordt doorgevoerd,
kan niet aanvaarden dat de wetgevende macht terzake buitenspel wordt gezet middels een vage en ongemotiveerde ‘instructie’.
Ontneemt derhalve het vertrouwen in de regering.

Deze moties worden pas op 13 oktober (!) ter stemming voorgelegd aan de voltallige Kamer, de massale regularisatieronde begint al op 15 september. Tot daar de democratie à la belge.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Daerden

 

De kinderen Daerden verdedigen hun papa tegen de boosaardige Vlamingen. Opnieuw sijpelen echter in de Franstalige pers (Le Soir) geruchten door over belangenvermengingen en deontologisch gesjoemel in Luik ditmaal met betrekking tot het revisorenkantoor van een van Daerdens zonen.  Wij hebben hier vorig jaar over gerapporteerd.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip de Man (VB) vecht regularisaties aan

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even Kris van Dijck, de spartelende vis op het droge

 

Ons stukje van gisteren over Kris van Dijck, de NVA-fractievoorzitter die tegen zijn eigen decreet stemde, heeft een vlugge reactie uitgelokt van Kris, die zich op zijn weblog verantwoordt. Wij bouwen een symbolisch bruggetje naar Kris van Dijck

In zijn ijver om zich vrij te pleiten van inconsequent politiek gedrag, zwaait Van Dijck met een fragment van het regeerakkoord dat stipuleert dat dit decreet opnieuw zal opgevist worden. "En ja, wij stemden tegen de hoogdringende behandeling. Ik heb immers binnen de meerderheid garanties die ik op 30 april niet had. Zo simpel is dat." vervolgt hij. Een van de karakteristieken van de N-VA is inderdaad elke wijziging van standpunt voor te stellen als een "simpel feit".  Vandaag ben ik een dikke vis, morgen een spartelende vis. Zo simpel is dat. 

Welke garanties heeft de NVA ?  Waarom heeft niemand de euvele moed gehad om bij de stemming over de hoogdringendheid deze argumenten aan te halen in plenaire zitting ? Als er dergelijke waarborgen zijn, waarom dat niet meegedeeld aan de bevolking ? De Wever, die zijn snater niet kan dichthouden als de oppositie het woord voert, had een unieke gelegenheid om de houding van zijn partij toe te lichten.  

Dat de N-VA zich alweer om de tuin laat leiden door in een bestuursmeerderheid te stappen is haar goed recht : ze moet de conseqentie van die keuze erbij nemen.  Namelijk op de lange tenen getrapt te worden. 

Het slot van Kris' betoog is weer een staaltje van simpele toogpraat : "zonder N-VA geen decreet, zonder N-VA geen ontheffing van de nietigheid en zonder N-VA niks om over te schrijven." Mogen we er nog eentje aan toevoegen, Kris ?  "Zonder N-VA geen dubbelzinnigheid".

Van Dijck is en blijft de fractievoorzitter die tegen zijn eigen decreet stemt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Klucht van de belgische elitetroepen die bijna in actie waren geschoten

 

"We hebben 4 nachtkijkers, 20 reddingsvesten, maar helaas ons inreisvisum was vervallen" anders hadden belgische elitetroepen de Pompeï bevrijd.  Echt waar.

De speciale eenheden van de federale politie - nochtans de absolute elitetroepen - konden het gekaapte schip Pompei niet gaan bevrijden omdat ze daar de middelen niet voor hadden. Ons land kon niet anders dan losgeld betalen. Dat blijkt uit een uitgelekte nota, die leest als een Belgenmop.

Half april werd ons land opgeschrikt door het nieuws over de kaping van het eerste Belgische schip door Somalische piraten. Nadat de Pompei maandenlang gegijzeld werd, kwam eind vorige maand dan het goede nieuws. De bemanning was gered. Dat daarvoor wel een smak losgeld moest worden betaald - tussen 1,5 en 2 miljoen euro - leek al snel bijzaak.

Officieel klonk het altijd dat onderhandelen en betalen de enige optie was voor ons land. Nu blijkt ook waarom: we konden niet anders. Voor een plan B - de piraten overmeesteren - waren noch de financiële noch de logistieke middelen voorhanden. Nochtans is er heel even aan gedacht om over te gaan tot actie. Maar dat plan belandde al snel in de vuilbak wegens 'niet haalbaar'.

Dat alles blijkt uit een interne nota die de speciale eenheden van de federale politie vlak na de bevrijding van de Pompei opstelden. Het interventieteam zelf wilde maar al te graag een operatie in gang zetten, maar tot hun grote ergernis was het in de praktijk geen haalbare kaart. Het was losgeld betalen, of anders niets. Iets wat sommigen nu bijzonder hoog zit.

Zo wordt in de nota onder meer gesproken over problemen met de bewapening. Om de piraten te kunnen overmeesteren, moest het interventieteam over wapens met kaliber 5.56 beschikken. Maar die waren niet voorhanden. Toen niet en nu nog altijd niet. De speciale eenheden hebben enkel 9 mm-wapens, met een veel kleinere penetratiekracht. Even werd er nog aan gedacht bij de Duitsers te gaan aankloppen, maar daarvoor waren er dan weer praktische bezwaren: als ze dan geholpen zouden worden, was er toch nog niet genoeg geoefend met die krachtigere wapens.

Ander probleem: onze speciale eenheden beschikten voor Operatie Pompei over onvoldoende nachtkijkers. Ze hebben vier sets, terwijl ze voor de operatie er al vlug veertig nodig zouden hebben. Hetzelfde met de reddingsvesten: ze beschikken momenteel over twintig sets, terwijl ze er minstens veertig nodig hadden om de kapers van de Pompei te overmeesteren.

Al even opmerkelijk is dat, zoals de procedure voorschrijft, twee officieren bij het begin van de gijzeling naar de regio afreisden. 'Al die tijd dat ze daar waren, moesten ze afwachten', zegt Kris Daels, ex-undercover en politiespecialist bij Lijst Dedecker. 'Erger nog, een maand na hun verblijf in Djibouti, vlak bij Somalië, was hun reisvisum verstreken. Een verlenging zat er om een of andere reden niet meer in. En de collega's die hen wilden aflossen, konden plots ook niet meer over een geldig visum beschikken.'

Toen Guido De Padt (Open Vld) nog minister van Binnenlandse Zaken was, liet die al verstaan dat ons land in uitzonderlijke crisissituaties altijd op de grote, Europese politiesamenwerking ATLAS kan rekenen. Maar vreemd genoeg, voor de bevrijding van de Pompei was ook dat geen optie. 'De Duitse evenknie van onze speciale eenheden, de GSG9, was nochtans in diezelfde periode met volle getalsterkte aanwezig', aldus Daels. 'Zij waren zich aan het voorbereiden op een gelijkaardige interventie, maar dan op een ander schip.' Waarom ze niet hielpen bij de Pompei blijft voorlopig een vraagteken.

De Padts opvolger, Annemie Turtelboom (Open VLD), schuift de hete aardappel door naar het Crisiscentrum, waar ze 'verbaasd zijn dat de nota kon uitlekken' maar er niet dieper op willen ingaan. Volksvertegenwoordiger Paul Vanhie (LDD) heeft er op zijn beurt een parlementaire vraag over ingediend.

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8ste IJzerwake - zondag 23 augustus 2009

 

IJzerwake 2009

 

De programmacommissie van de IJzerwake is op dit moment volop bezig met de voorbereidingen, om op 23 augustus opnieuw duidelijke en actuele standpunten in te nemen, dit keer gericht op de sociaaleconomische hefbomen, die Vlaanderen moeten vooruitstuwen als welvarend land met oog niet enkel voor de welvaart, maar ook voor het welzijn van zijn bevolking.

Uiteraard blijft IJzerwake de traditie van dodenhulde en verbondenheid met de Vlaamse Fronters getrouw, door in een eerste deel in woord en zang te verwijlen bij de generatie die in het bloed en slijk van de IJzer, de grondslag legde voor de politieke Vlaamse Beweging.
Naast de Vlaamse Frontsoldaten gedenken wij ook Juliaan Platteau (1894-1964) voor zijn belangwekkende inzet bij de wederopbouw van de IJzertoren. Verder gedenken we figuren als Lodewijk de Raet (1870-1914), Lieven Gevaert (1868-1935), Amedee Verbruggen (1886-1980) en Geeraard Slegers (1926-2005), die elk op hun terrein aan de sociale en economische opbouw van Vlaanderen hun verdienste hebben gehad. Erik Verstraete zal dit historisch gedeelte tot een aangrijpende tekst verwerken.

In de keuze van muziek en samenzang laten we ons dit jaar leiden door een huldebetoon aan onze Vlaamse componisten, de 50 jaar geleden overleden Jef van Hoof en de 175 jaar geleden geboren Peter Benoit.

Het tweede deel van de IJzerwake zal de actualiteit en noodzakelijkheid van de Vlaamse staatsvorming meer dan benadrukken!
De themateksten van Anton Aldi zullen, zoals steeds, duidelijk en krachtig verwoorden waar de knelpunten liggen en hoe Vlaanderen zijn weg moet gaan.

De vzw IJzerwake heeft op haar Algemene Vergadering van 4 mei jl. met eenparigheid van stemmen het voorzitterschap van Wim de Wit aanvaard, als opvolger van Johan Vanslambrouck, die zoals bekend een partijpolitiek mandaat opgenomen heeft.

Op de 8ste IJzerwake, die op 23 augustus doorgaat onder het motto: "Welvaart en Welzijn door Onafhankelijkheid" te Steenstrate bij Ieper, zal hij zijn eerste toespraak als voorzitter van de vzw IJzerwake houden.

Naast hem is de vzw IJzerwake verheugd de heer Frans Crols te mogen begroeten als gastspreker. Als voormalig hoofdredacteur-directeur van Trends Magazine, en als voorzitter van de adviesraad van ditzelfde Trends, zal zijn uiteenzetting zeker een sterke bijdrage leveren aan het motto van onze manifestatie

Onze koren, muzikanten, artiesten, decorbouwers... staan samen met tientallen vrijwilligers klaar om opnieuw de bedevaarders te verwelkomen te Steenstrate. Over de weersverwachtingen kunnen we u helaas nog niks meedelen, maar dat een massale aanwezigheid een stevige windstoot richting Brussel kan opleveren, om de laatste federale puinhoop weg te blazen, moet voor u toch meer dan voldoende zijn om 23 augustus met stip in uw agenda aan te kruisen, en vanaf vandaag te mobiliseren voor de 8ste IJzerwake.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA : de cameleon verandert van kleur maar het geheugen volgt niet.

 

Deze namiddag vond een debat plaats in de kamercommissie over het regularisatie-akkoord waar premier Van Rompuy zo trots op is.  Er waren diverse tussenkomsten van o.m. Flilp de Man (VB) en Rob Van de Velde (LDD), waar wij later uitgebreid op terugkomen.

We houden het nu enkel op de reactie van kamerlid Smeyers van de NVA, die de oppositie min of meer bijtrad en ook kritiek leverde. "Er wordt nu wel komaf gemaakt met het wanbeleid uit het verleden, maar voor de toekomst wordt niets opgelost" vatte het brave meisje haar visie samen.

Van Rompuy repliceerde dat de N-VA in maart vorig jaar het regeerakkoord mee heeft goedgekeurd en dat het akkoord daar alleen maar een uitvoering van is.

Ach die NVA toch ... waren ze toch wel vergeten dat zij de meerderheid gesteund hadden.  Kameleons veranderen van kleur, maar hun geheugen volgt niet altijd.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning, keizer, admiraal, knettergek zijn ze allemaal

 

Het onvolprezen "Het Laatste Nieuws" weet te melden dat de Franse president Sarkozy aan de republiek 112 miljoen euri kost per jaar.  De man en zijn eega hebben 950 personeelsleden in dienst, een wagenpark en verschillende vliegtuigen. Als u wil kan u het hier nalezen.

Met de lezersreacties valt er weer wat af te lachen.  De voorstanders van de belgische monarchie hullen zich in de tricolore en piepen de brabançonne. Er bevindt zich ook een zware geleerde tussen de reageerders, die zich vragen stelt nopens de waarde van de Franse Revolutie, die volgens hem komaf heeft gemaakt met al die verspillingen in het jaar 1889. Wie durft beweren dat de lezers van HLN geen historisch besef hebben ?

Iedereen is ofwel voor een republiek of voor de monarchie, als symbool voor de natie.  Terwijl het perfect mogelijk moet zijn om binnen een regering of het parlement een protocollaire functie te voorzien voor een aanvaardbare figuur die op een bescheiden manier de natie vertegenwoordigt.  Dat hoeft zelfs geen politicus te zijn, iemand met de rang van minister, zodat de kosten beperkt en gekend zijn. En voor officiële bezoeken van buitenlandse staatshoofden zijn er gebouwen en paleizen in overvloed.

Een moderne republiek Vlaanderen met een bescheiden staatshoofd. En dan is het voorbij met de frustraties over "te duur, te lomp of te pretentieus". 

Ray   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een afstand van 500 miljoen lichtjaar

 

.

Dit is de Hercules cluster op een afstand van 500 miljoen lichtjaar.  Het kan wat meer of wat minder zijn, afhankelijk of u vertrekt vanuit Ieper of Genk.  Deze cluster is een soort archipel die bestaat uit bij mekaar horende melkwegen, van wie sommige ellips- en andere bolvormig zijn.  Elke melkweg bestaat op zijn beurt uit ontelbare sterren of zonnen.  Door de zwaartekracht oefenen zij invloed uit op mekaars beweging.  Sommige melkwegen zweven naar mekaar toe en "vermengen zich" of botsen tegen mekaar op.  Onze eigen Melkweg zou ongeveer 200 miljard sterren tellen, waaronder de zon.  De Melkweg behoort op zijn beurt tot een cluster van 30 andere stelsels.  Als u nog vragen mocht hebben, u weet wie op alles een antwoord heeft ? 

 


22-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wakostda ? Daweetekikni, zeune.

 

U neemt het ons hopelijk niet kwalijk, dat we even onze toevlucht nemen tot het simpele, sarcastische dialect van de stad van Allah ?  Met vraag en antwoord in drie woorden  : "Watkostda ? Daweetekikni, zeune. In Nederlandse vertaling : "Wat kost het ? Dat weet ik niet, hoor."

We hebben het over de massale pardonregeling die over ons is uitgeroepen door de onzalige niksdoener Van Rompuy en zijn herschikte ministriële kliek centenjagers en centendoorjagers. Zelfs tot in het buitenland klinken kritische geluiden op over de gulle belgische regularisatie-tsunami. De buitenlanden vrezen dat het land B zo overvol zal geraken, dat heel wat nieuwe tafelschuimers de fictieve grenzen zullen oversteken tot bij hen.  De belgische ex sans-papiers, avec papiers die noodgedwongen Willkommen, Bienvenue, Welcome, zijn zoals in het liedje.

Het was de tjeven-vice-premier Steven van Ackere die bij de regimezender de eerste resultaten van het politieke akkoord mocht komen uitleggen. Hij had de pech in handen te vallen van een van de zeldzame journalistes van de 0000, Annelies van Herck, die zonder liflafjes noch onderscheid, vijanden en vrienden kastijdt als dit nodig is.  Van Ackere, een typisch CVP-product uit de studiedienst, had het niet onder de markt met de gerichte vragen van tante Annelies : "Wat is het verschil tussen een omzendbrief en richtlijn ?" vroeg zij niet onvriendelijk, want zo is zij niet, maar onaangedaan zoals een bioloog een levende kikker vilt. Vooral haar niet-aflatende nieuwsgierigheid omtrent de aantallen mensen die zouden genieten van deze uitzonderlijke maatregelen, lieten Vanackere zuchten en schuiven op zijn stoel.

De tjeven-vicepremier ziet er iemand uit, die met overtuiging zijn familie zou doorverkopen aan een ouwe Arabier en daar een geweldige uitleg bij leveren over de noodzaak van dergelijke transactie, die de menselijke betrekkingen ten goede komt. Het is slechts een symbolische vergelijking, uiteraard, want in werkelijkheid is Vanackere een goed en beminnelijk huisvader, die niet veel thuis is. Als die kerels van de Grote Tjevenpartij hun hoofd schuin houden (u moet daar eens opletten, dat is écht een partijkenmerk, zonder die fysieke eigenschap, is het ausgeschlossen een lidkaart te krijgen), verwacht u dan maar aan een proeve van hypocriete woordenstroom.  "Wij praten niet over cijfers" sprak de goede huisvader, terwijl hij met zijn lichaamstaal uitdrukte, dat hij inderdaad met heel andere gedachtes in zijn hoofd zat, Annelies taxerend op een ruime 8 1/2.  "Wij hebben het over mensen die ook als zij niet aan de wetten tot opname voldoen, door ons begenadigd worden".  Van Ackere kan meesmuilen alsof hij de opvolger zal zijn van Danneels.  Hoofd schuin, gezalfde taal, de middelmaat en het compromis representerend, maar vooral de macht nooit uit handen gevend.

Vandaag vindt in de Kamer het debat plaats over deze onzalige beslissingen.  Alom rijzen inmiddels vragen en twijfels op bij de ondergeschikte besturen : de financiële putten die deze nieuwe ingezetenen zullen veroorzaken, zijn niet gering.  Niemand heeft een exact idee van de omvang, maar de grote steden die thans reeds gebukt lopen onder grote schulden en tekorten, hun OCMW's evenals de gewesten die ook hun part moeten dragen, jammeren en janken en eisen bijkomende middelen

En de burgers ?  Wel, de burgers, die hebben voor dit soort beleid gekozen, zie.  En zij hebben altijd gelijk. Want zo is de democratie. De volgende, aub. 

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA goed op weg met zichzelf te verloochenen

 

 

In de zes faciliteitengementen rond Brussel richt de Vlaamse Gemeenschap voor de Franstalige kindjes onderwijs in hun moedertaal in.  De taalinspectie en pedagogische controle gebeurt echter door de Franstaligen.  Wij betalen voor hun voorrechten en zij gaan na of alles picobello verloopt. Legt u dat even uit aan uw buitenlandse kennissen.
 
Vorige legislatuur werd in commissiezitting een ontwerp van decreet goedgekeurd in het Vlaams parlement om een einde te maken aan deze absurde toestand, zodat de Vlaamse Gemeenschap zelf controle en inspectie uitoefent op het Franstalige onderwijs in de facailiteitengemeentes. Onmiddellijk hebben alle Franstalige parlementen de nodige belangenconflicten ingeroepen om "wegens schending van hun rechten" dit decreet te blokkeren.
 
Kris van Dijck van de NVA, een van de indieners van dit ontwerpdecreet verklaarde op 30 april 2009 (toen de NVA net in de oppositie zat, na een aantal jaren gedweëe CD&V-collaboratie) het volgende in de plenaire vergadering :

De kranten staan nu vol uitspraken van mensen die

stellen dat het Vlaams Parlement eens op zijn strepen moet staan. Het Vlaams Parlement kanvandaag op zijn strepen staan. Ook kan de Vlaamse Gemeenschap zo aangeven dat het haarbedoeling is om ten volle haar bevoegdheden uit te oefenen in zaken die haar door de

Grondwet zijn opgelegd. Het gaat met name over het onderwijs binnen de Vlaamse Gemeenschap,dat alleen onze bevoegdheid is. Daarom vraag ik met aandrang om, alvorens we metreces gaan, dit voorstel van decreet goed te keuren.”

 

Joris van Hauthem liet op 15 juli in het hernieuwd Vlaams Parlement dit decreet  opnieuw ter stemming voorleggen.  De mede-indiener Kris van Dijck spartelde als een vis op het droge om uit te leggen dat hij weliswaar op 30 april  met aandrang gevraagd had het decreet goed te keruen maar dat hij zich vandaag bedacht had.  De man kronkelde en wentelde als een gefriteerd fruitvliegje en vreemd genoeg zijn voorzitter, die de ganse ochtend had zitten roepen en schreeuwen tegen de oppositie om zijn nieuwe collaboratie-strategie goed te praten, vertoefde toen in ijle sferen.

 

Het  door VB hernomen NVA-voorstel werd bij hoofdelijke stemming verworpen. Waarna van Hauthem ironisch  opmerkte :

 

Dit parlement had nu eens zijn tanden kunnen tonen. Mijnheer Van Dijck, mijnheer De Wever,mijnheer de minister-president, als u het hebt over het maximaal invullen van de eigen bevoegdhedenen van een assertief Vlaams beleid, dan hebt u hier nu al een eerste lakmoesproef gemist.

 

(Applaus bij het Vlaams Belang)

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!