Angeltjes
07-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En wat doen we tegen de invasie ?

 

Wij vliegen met deze blog over de actualiteit en we focussen in op sommige aspecten die vooral te maken hebben met wat ons bezighoudt : het drenkelingengespartel van de belgische natie, de invasie door armlastige vreemdelingen van gans welvarend Europa, de opdringerige en achterlijke invloeden van de islam en de lafheid waarmede de politici onze verworvenheden te grabbel gooien.

Dat is een ambitieus programma voor een bescheiden blog en het catalogiseert ons onmiddellijk in de rechterhoek van de samenleving die net over déze moeilijkheden zo weinig mogelijk wil horen.

Wij blaken niet van optimisme want er zijn weinig redenen om hoopvol de toekomst tegemoet te blikken maar met enige humor, ironie of afstandelijkheid, genieten wij best van dit leven : ons unieke leven op ons stukje grond van de planeet. Ons leven en ons land inderdaad, niet toevallig zo maar een plekje om het even waar : een plaats met een lange voorgeschiedenis, afwisselend ellende en vreugde, werken en denken, ijveren en streven. En steeds vooruitgaan en onszelf blijven in telkens wisselende omstandigheden.

Is het niet begrijpelijk dat wij protesteren tegen de oprukkende invasie ?  Hier is niet een of andere hogere buitenaardse intelligentie aan het werk, die ons vaderlijk vermanend de versnelde weg naar vooruitgang en welvaart toont.  Helaas niet.  Het hoge woord wordt veelal gevoerd bij de migranten door individuen die ons terug naar donkere tijden willen sleuren, die onze beschaving afwijzen. Uiteraard niet de sociale verwezenlijkingen en de materiële voordelen. 

Zij wijzen  de complexiteit van de schoonheid af, het abstracte denken dat wij uiten met genuanceerde woorden of beelden, het beleven van individuele vrijheden, het vrije wetenschappelijke onderzoek zonder betuttelende limieten. Dàt is té veel voor geesten die héél deze complexe wereld en mensheid afwegen aan een  achterlijk boekje dat een op vijf aardbewoners terroriseert en de wereldoverheersing nastreeft.

Wij Westerlingen kennen beter dan wie dan ook de excessen binnen onze samenleving en wij weten daar mee om te gaan zonder mekaars hoofden af te hakken.  Dit in tegenstelling tot onze invaders. Hun primitieve opvattingen kennen nauwelijks nuances, relativering is zwakheid en respect voor andersdenkenden is het eigen ongelijk toegeven. Begin er maar aan voor een hoopvolle toekomst.

Dit zaten wij te bedenken toen we gisteren de tussenkomst lazen van een onzer gewaardeerde reageerders, die zich terecht afvroeg : "Wij weten wat er aan de gang is met onze beschaving en  met de oprukkende islam, maar wat doen wij er aan ? Het wordt tijd voor actie".

Beste reageerder, er was eens een politieke partij in Vlaanderen, die in het volle besef van haar verantwoordelijkheid, een aantal voorstellen had uitgedokterd om onze civilisatie te vrijwaren van verdere neergang.  Zij had dit programma samengebald in 70 punten, die misschien niet alle even elegant klonken maar die wel de aanzet hadden kunnen vormen om de problemen die ons dagelijks leven overheersen, te vermijden.  De leiders van die partij werden voor de rechters gesleurd, die door de Weldenkenden waren uitgezocht en de partij werd verboden en is nog elke dag de kop van Jut.

Wij kunnen niet meer doen dan de mistoestanden blijven aanklagen en proberen de mensen die het met ons eens zijn te verzamelen en te laten aangroeien. Onze actie is er geen van fysieke daden, wel van sensibilisering van de geesten : het land is vol, de grenzen moeten dicht.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : De Clerck

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geslaagde multiculturele leven in Zweden

 

Huis van de vrede in Malmö
.
In Zweden valt uit elkaar wat niet bij elkaar hoort
09-07-2009 - E.J. Bron / Udo Ulfkotte - Het vrije volk
 
In de Zweedse stad Malmö moet de politie waarschijnlijk spoedig de hulp van het leger inroepen tegen de onlusten van jonge geïmmigreerde moslims. De sociaalantropoloog Aje Carlbom van de universiteit van Malmö heeft de situatie in Malmö drie jaar lang bestudeerd en roept de regering op de immigratie direct te stoppen: ”Anders zijn de rellen pas het begin.”


Terwijl Duitse (Nederlandse en Vlaamse) kwaliteitsmedia ijverig persberichten overschrijven en over de etnische onlusten tussen moslims en niet-moslims in het verre China berichten, zijn de politieagenten van de Zweedse stad Malmö vanwege de vele rellen van geïmmigreerde Irakese moslims uitgeput. Tot viermaal per nacht steken de jonge Irakezen dezelfde vuilcontainers in brand – en de Irakese jongeren lachen de toesnellende brandweerlieden en politie uit.


Als de situatie is zoals hierboven wordt beschreven, dan hebben de politie en de brandweer echter nog geluk gehad. Want meestal worden winkels, auto’s, vuilcontainers en woongebouwen door de Irakese geïmmigreerde medeburgers in brand gestoken om direct de toesnellende reddingsdiensten en de politie aan te vallen. Vanuit alle delen van het land werden de afgelopen weken daarom politie-eenheden naar de immigrantenwijken van Malmö – meestal naar Rosengård – geroepen. De situatie is echter niet tot rust gekomen. Integendeel.


De Zweedse krant ”Dagens Nyheter” kon alleen onder politiebescherming een bezoek brengen aan de onrustige islamitische stadswijk Malmö-Rosengård (

 

Relletje in Malmö

http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-jobbar-treskift-for-att-halla-lugnt-i-rosengard-1.905412). Verslaggevers van de krant hebben daar gesproken met gefrustreerde politieagenten. Ook spraken ze met jonge Irakezen, die hen vertelden waarom ze barricades oprichten, brand stichten, politieagenten aanvallen en onlusten willen uitlokken: ze geven aan ”gediscrimineerd” te worden. En ze zouden per slot van rekening ”sociaal benadeeld” zijn. De sociaalantropoloog Aje Carlbom uit Malmö zegt echter dat er in Malmö geen verband zou bestaan tussen werkloosheid, zogenaamde buitensluiting, armoede en immigrantenonlusten. De Zweedse verzorgingsstaat zou voor iedereen gelijke goed zorgen. De immigranten uit de islamitische cultuurkring zouden de realiteit alleen maar vertekend waarnemen. Ze zouden zijn opgevoed in het geloof dat jonge mannen zich zouden moeten ”bewijzen”. En omdat de politie en de brandweer zich nauwelijks tegen aanvallers, die hen met stenen en Molotovcocktails bekogelen, verdedigen, heeft de Irakese jeugd juist deze groepen uitgekozen om hun ”mannelijkheid” te bewijzen. Zolang men daar niet vastberaden tegen optreedt, wordt de situatie steeds erger. Het zou kunnen gebeuren dat binnen afzienbare tijd de Zweedse bevolking in steden zoals Malmö tegen de mislukte ”multiculti-politiek” de straat opgaat. Als de Zweedse regering dat niet eindelijk zou toegeven en de toestroom van immigranten zou stoppen (bedoeld worden Irakezen) dan zou de gewelddadig escalerende situatie in Malmö ”het begin van het einde” zijn.

Brandje in Malmö

.
De politie is echter nu al uitgeput. Er worden gesprekken gevoerd om het leger in Rosengård te laten binnenmarcheren als de situatie daar niet spoedig rustiger wordt. Terwijl in Zweden met geweld uit elkaar valt wat niet bij elkaar hoort, richten Duitse kwaliteitsmedia, zoals de ”Spiegel” , hun blikken op de onlusten tussen moslims en niet-moslims in het verre China.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaap Camui

 

 

Onze Japanse collega is duidelijk op vakantie in eigen land en dat levert mooie beelden op van het land van de rijzende zon, dat wij vooral kennen via de grote, drukke steden en de toeristische trekpleisters.  Het vervelende is, dat onze vriend nauwelijks Engels kent en wij geen enkel Japans teken herkennen.  Het is Mijnheer Google (of Mevrouw ?) die instaat voor de communicatie.  De cineast weet alleszins dat zijn video's hier in Vlaanderen op de blog verschijnen.

Hierna de "vertaling" bij bovenstaand filmpje : glimlachen is toegelaten

Steil voorgebergte dat zich neerstort in de blauwe zee van Syakotan. Het topje van de zee en de storm zal kunnen benaderen iedereen. Mensen alleen als het weer rustig en accepteer de Kaap.

 


06-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.絶景 積丹ブルー☆

 

 

絶景 積丹ブルー☆

"Blue Syakotan glorieuze uitzicht"

Hier Klikken : een video van onze Japanse collega  jg8gwx

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is dit nu weer ?

 

Een Chinese met Mexicaanse griep ?  Mijnheer de Griepcommissaris ... ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Clerck : Ontslag !

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eentje over de godsdienst van de vrede

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kinderlijke verzet van de burger tegen de poco-maatschappij wordt vervolgd

 

 

Woensdag is in de Spuistraat in Amsterdam de columnist Prente Mailmoeder aangehouden op verdenking van belediging en provocatie van het Amsterdamse politiekorps. Prente Mailmoeder, het alias van de 27-jarige dichter Bonne Postma die actief is op de site www.herenlunch.nl, droeg een door beroepshumorist Michiel Eijsbouts ontworpen T-shirt met daarop de tekst: IDIOTIE. Deze tekst was gegoten in het logo van de politie; inclusief het welbekende vlammetje. Mailmoeder kon zich identificeren, heeft zijn medewerking verleend aan het proces-verbaal en zal een brief ontvangen van de officier van justitie of hij wordt vervolgd. Een medewerker van een platen- en CD-zaak in de Spuistraat was getuige van de aanhouding: ‘De jongen werd aangehouden door twee agenten op mountainbikes. Ik heb nog tegen de politie gezegd: kunnen jullie dat niet ergens anders doen dan voor onze winkel? Wat ik ervan vond? Een erg kinderachtige actie.’

 

Eerder greep de politie Dénis van Vliet in de kraag die een T-shirt droeg met daarop de tekst CORRUPT met daarin het politielogo verwerkt. Van Vliet werd in juni dit jaar veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete in een zaak waarin volgens velen politie en justitie zich onsterfelijk belachelijk maakten. Een soortgelijk T-shirt met daarop POEP kon volgens justitie overigens wel door de beugel.

@ Revu.nl

(met dank aan www.hetvrijevolk.com)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap met mevrouw Dewever op het Sint Jansplein in Antwerpen

 

 

Door omstandigheden was ik deze morgen rond 9 uur, na een lange wandeling van bij het Sportpaleis in de omgeving van het Tsjing-Tsjangsplein terechtgekomen.  Een beetje hijgerig de eigen sportieve mogelijkheden overschat hebbende , stond ik zogenaamd te kijken naar het beeld van Panamarenko, toen ik achter mij een vrouwenstem hoorde, die me zegde "Schoein hé, menier ..."

Het gebeurt niet elke dag meer aangesproken te worden door vrouwvolk, dus die kans laten we niet voorbijgaan. Mevrouw woonde in de omgeving en was op weg naar de Aldi, die zich bevindt ter hoogte van het vroegere lokaal van de Kommunistische Partij, de Club Jef van Exterghem.  Voor de Antwerpse ingewijden : dat is vlakbij het oude Postgebouw.   Ik informeerde bij mijn aanspreekdame, hoe zij de buurt ervaarde en dat was duidelijk een tienpuntenvraag. Mevrouw, die me al zonder de gebruikelijke vrouwelijke schroomvalligheid had toevertrouwd, dat ze 79 was, richtte haar hoop op de toekomst. "Wij zullen het niet meer meemaken, maar eens zal het hier een aangename buurt worden" sprak ze vol overtuiging.

Zij stond in nauw contact met het buurtcomité en ze onderhield de beste betrekkingen met de politie en "het wijkteam".

In het in twee delen gescheiden Nicosia op Cyprus wordt de taak van een wijkteam uitgevoerd door de Verenigde Naties.  In Antwerpse probleemwijken is deze vredesmacht in handen van een wijkcomité, bestaande uit wijkbewoners en betoelaagde vrijwilligers.  Met de vreemdelingen komt het nog wel goed, sprak de enthousiaste vrouw.  De Marokkanen en de Turken die trekken zich niet te veel aan van de buurt en zij leven hun eigen leven. Zij willen geen inmenging van buitenaf. Met de Balkanners is het moeilijker : die luisteren naar niets of niemand.  Ook niet naar het wijkteam of de politie. En de negers ?  Da's een wereld op zich, menier, ge weet niet wat ge daar aan hebt. 

Toen ik haar zegde, dat het mij toch niet zo vlot scheen te gaan, negeerde ze die opmerking.  Zij schreef regelmatig een brief als er  bijvoorbeeld een tegel los zit in het voetpad of als er  een put is  in het wegdek. "Dat wordt onmiddellijk hersteld, mijnheer". Toen we voor de Aldi stonden, nam ze me bij de arm : "Het kan natuurlijk zijn, dat ze naar mij luisteren, omdat ik Dewever heet, ik ben geen familie, maar ik denk dat het helpt".  Waarop ik haar zegde : "Al goed dat ge niet Dewinter heet" maar het was niet de bedoeling dat ik de grappige aangever zou zijn, want ook deze opmerking verdween  oor-in, oor-uit.

"Kijk, zie je die man met zijn baard op de bank ?" en ze wees naar iemand die er mij uitzag als een dakloze. "Da's een belg, hij heet Carlos en hij zit hier elke dag en vraagt geld aan de mensen, alhoewel hij een toelage ontvangt van het OCMW. Van mij krijgt hij niks, maar hij noemt me zijn schatteke. Dat moet ge tegen mij niet zeggen, menier. De vreemden zeggen dat niet."  Ik had niet meer de moed om te antwoorden, dat de vreemdelingen haar simpelweg negeren.  Wie ben ik in deze buurt van mijn stad, die al lang mijn stad niet meer is, om de cynische wijsneus uit te hangen ? 

Ik heb vriendelijk afscheid genomen van mijn tijdelijke wijkdame en haar nog een lang en gezond leven toegewenst.

De beste manier om het hoofd boven water te houden in deze omgeving is de problemen minimaliseren. En als je Dewever heet, heb je een punt voor.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arizona, waar het aangenaam toeven is in de nor

 

Om onze kameraden van de linkerzijde gelukkig te stemmen en de vrienden van de politiek-correcte denkwereld te bevestigen in hun grote gelijk, in bijlage een leuke diamontage over een gevangenisregime in de Amerikaanse staat Arizona. Het is eens wat anders dan het slappe gelul waar wij onze samenleving mee naar de afgrond voeren.

 Verdere info : http://nl.wikipedia.org/wiki/Joe_Arpaio

 

Bijlagen:
PRISONUSA_NL.pps (381 KB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madame de juge in nauwe laarsjes. + Aanpassing 08.00 uur

 

Zou Rechter Christine Schurmans (links) een briefje aan het schrijven zijn naar "Beste Yves" ?

 

Het gerechtelijk onderzoek naar lekken over het Fortis-arrest wordt gevoelig uitgebreid. Dat bericht De Tijd. De onderzoeksrechter die nagaat of een van de drie raadsheren de regering-Leterme heeft gewaarschuwd over het nakende arrest, zal nieuwe elementen onderzoeken. Mogelijk is nog via andere kanalen gelekt over het Fortis-arrest.

Het parket-generaal van Gent wil alleen bevestigen dat de onderzoeksrechter-raadsheer Henri Heimans een uitbreiding van zijn onderzoeksopdracht heeft gevraagd én gekregen. Parketwoordvoerder Dominique De Brauwere wil in het belang van het onderzoek niets prijsgeven over de nieuwe elementen die worden onderzocht.

Schending beroepsgeheim
Volgens de informatie van De Tijd heeft onderzoeksrechter Heimans alvast de geviseerde raadsheer Christine Schurmans - wier echtgenoot over de Fortis-rechtszaak telefoneerde met de kabinetschef van ex-premier Yves Leterme en met ex-minister van Justitie Jo Vandeurzen - in verdenking gesteld voor de schending van haar beroepsgeheim.

Maar de onderzoeksrechter heeft volgens De Tijd dus aanwijzingen dat er meer aan de hand is dan de parlementaire onderzoekscommissie naar de scheiding der machten aan het licht bracht. Om dat te mogen onderzoeken, moest hij de toelating vragen via een omslachtige procedure. Er is immers een raadsheer in de zaak betrokken.

@ Het Laatste Nieuws

Het gerechtelijk onderzoek naar de lekken over het Fortis-arrest klimt op naar het hoogste echelon van het Belgische gerecht. De onderzoeksrechter heeft groen licht gekregen om de rol van topmagistraat Ivan Verougstraete te onderzoeken, zo vernam De Tijd uit politieke kringen. De onderzoeksrechter zal nagaan of de 67-jarige Verougstraete, de voorzitter van het Hof van Cassatie, ook informatie heeft gelekt in de aanloop naar het Fortis-arrest van 12 december vorig jaar.

Magistraat Verougstraete is amper ter sprake gekomen in de parlementaire onderzoekscommissie over de Fortis-rechtszaak. De commissie concentreerde zich op de lekken naar de kabinetschef van toenmalig premier Yves Leterme en minister van Justitie Jo Vandeurzen via de echtgenoot van een van de drie raadsheren op het Fortis-proces, Christine Schurmans.

'Sanctie' getroffen
De geruchten over een eventueel lek via Verougstraete, een van de allerhoogste magistraten van het land, kregen amper aandacht in de pers. Nochtans werd al gauw een tuchtonderzoek tegen hem geopend. De uitkomst van dat onderzoek is vertrouwelijk, maar er zou 'een sanctie' zijn getroffen.

Via welke kanalen Verougstraete al dan niet informatie zou hebben doorgespeeld, moet het gerechtelijk onderzoek uitwijzen. Maar in politieke kringen wordt het nieuwe spoor aangegrepen om aan te tonen dat er andere lekken waren dan de telefoontjes met de kabinetschef van Leterme en met Vandeurzen.

@ de Morgen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We gaan er op vooruit : die van Brussel stammen niet af van de aap.

 

Bijna een kwart (23,5 pct) van de leerlingen in het secundair, hoger en universitair onderwijs in Brussel gelooft dat de mens een creatie is van god. Dat blijkt uit een studie van een onderzoekster aan de ULB van enkele jaren geleden, zo schrijft La Libre Belgique zaterdag.

Het aandeel creationisten was opmerkelijk hoger bij jonge moslims. Van hen opteerde 82,8 procent voor dit antwoord in een meerkeuzevraag.

Volgens Hervé Hasquin, oud-rector aan de ULB, constateert men sinds enkele jaren een afname van de wetenschappelijke kennis rond het ontstaan van de mens en stijgt het aantal jongeren dat gelooft in de goddelijke schepping, "vooral in Brussel en onrustbarend bij de leerlingen in het hoger onderwijs".

Hasquin ziet een verklaring in de toename van de moslimbevolking, die traditioneel huiverachtig staat tegenover Darwin. Maar hij wijst ook op de toenemende aanwezigheid van de protestantse kerken van het evangelische type.

Uit de studie van de ULB-onderzoekster blijkt ook dat jonge katholieken beter in staat zijn een onderscheid te maken tussen hun geloof en de wetenschap. Hoewel 20 procent onder hen ook verklaart "dat de evolutieleer niet helemaal overtuigend is".

"Wat problematisch is, is dat sommige van die jongeren later zelf in het onderwijs zullen staan", aldus Hasquin.

@ de Standaard

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese justitie : zo kan het ook

 

 

China heeft twee zakenmannen ter dood gebracht die investeerders veel geld afhandig hebben gemaakt. Dat meldden Chinese staatsmedia. Beide mannen beloofden hun investeerders hoge opbrengsten, maar spendeerden het geld aan huizen, auto's en luxegoederen. Met hun gedrag hebben zij de ,,sociale stabiliteit in het land ernstig beschadigd'', zo oordeelde het Chinese hooggerechtshof, aldus het staatspersbureau Xinhua. De fraude van de twee mannen, niet gezamenlijk gepleegd, had een omvang van 867 miljoen yuan (88 miljoen euro).

China voert jaarlijks de meeste executies uit in de wereld. Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International bedroeg het aantal executies vorig jaar meer dan 1700 op een totaal van bijna 2400 in de gehele wereld.

De Verenigde Staten legden eerder dit jaar megafraudeur Bernard Madoff een gevangenisstraf van 150 jaar op.

@ www.spitsnieuws.nl

@ China View

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Bakfiets imam

 

 

Met dank aan www.hetvrijevolk.com

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Jan Hoet

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 augustus 2009

 

 

 

De 7e augustus van dit jaar krijgen we om 5 minuten en 6 seconden na 4 uur de volgende tijdsaanduiding:

04:05:06:07:08:09

Dit zal nooit meer voorkomen !

We moeten er aan toevoegen dat de Amerikaanse vrienden die in de datumvermelding de maand laten voorafgaan aan de dag, hun unieke moment hebben meegemaakt op 8 juli 2009.  De wereld is toen niet gestopt met wentelen rond de zon, er hebben geen helse stormen gewoed, er was kortom geen sprake van welke CHANGE dan ook.

 


05-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Clerck moet zijn job doen en roepen waar het nodig is

 

 

"Als er 29 ontsnappen, dan zal ik ontslag nemen" zei de minister van justitie Stefaan de Clerck vandaag tegen journalisten.  Hij verwees hiermede naar de 28 boeven die uit de gevangenis van Dendermonde ontsnapten in augustus 2006 : de toenmalige ministerin Laurette Onkelinx bleef op post. Het was haar schuld niet.

De Clerck heeft in 1998 toen hij ook op justitie orde op zaken probeerde te stellen, ontslag genomen toen Marc Dutroux zijn biezen nam en in de bossen van Herbeumont verdwaalde. Dat éne ontslag, -samen met Vandelanotte die Binnenlandse Zaken deed-  schijnt voor Declerck de garantie te zijn voor alle verdere politieke verantwoordelijkheden die hem ten laste kunnen gelegd worden. Hij heeft eenmaal tol betaald en geniet voor de rest van vrije doorgang.

Wat er precies allemaal fout loopt met de beveiliging, wordt dezer dagen uitgebreid belicht.  De morsige advocaat van de VRT, Walter van Steenbrugge, kwam het tijdens het programma "Er is iets misgelopen" van 19 uur nog eens extra beklemtonen.  Hij glimlachte (waar hij hopelijk geen gewoonte gaat van maken) toen hij er zich over verbaasde dat in sommige rechtbanken, de supporters van beklaagden de magistraten niet regelmatig een pak rammel geven. Dat zou die Van Steenbrugge wel zien zitten : nog meer vrijspraken.  Uit angst voor de supporters.

Hoe dan ook, de minister is ingevolge de laksheid van de reglementen of de onaangepaste structuren, of hij dat graag heeft of niet, verantwoordelijk. Als hij niet tegen kritiek kan, moet hij in Plopsaland portier worden of frietjes met mayonaise verkopen op de Grote Markt in Kortrijk. 

Waar men niet over praat : justitie heeft een maatschappelijke visie ontwikkeld inzake criminelen waarvan dagelijks bewezen wordt, dat de sociaal ontwrichten er enkel misbruik van maken.

Gangsters weten zeer goed, hoe de gedachtengang is bij justitie, en zij speculeren op de softe houding van de rechters. Ze worden daarin voortreffelijk gesteund door hun advocaten.  De jonge Marokkaan die van zijn zestiende voortdurend slachtoffers heeft gemaakt, is volgens zijn advocaat een bijna geniaal wonder van intelligentie. Hij heeft rechten gestudeerd en citeert uit de keraan, aldus  Meester Sven Mary.

Freddy Horion die 6 mensen in killen bloede heeft afgemaakt, daagt de belgische staat voor de rechtbank, omdat hij niet meer gelucht wordt in de gevangenis. "Dit kan men mensen niet aandoen" aldus de advocaat van Horion, die zijn kleding ook in de gevangenis schijnt te kopen. En er zeker zijn haar laat knippen. 

Wat er doorheen de slachtoffers gegaan is op het moment dat zij beseften dat ze in helse pijnen aan het sterven waren, daar wordt niet over gepraat.  Welke angsten mensen doorstaan die beroofd en mishandeld worden door "geniale jongeren"  wordt zedig verzwegen. Maar toeteren over het onrecht dat het crapuul aangedaan wordt, omdat het geen frisse neus kan halen...

Een minister van justitie moet maatregelen nemen om de bevolking te beschermen tegen het geboefte. Daar hebben wij recht op. Wij hebben geen boodschap aan geboefte dat met een gekneusde ziel rondloopt, omdat de cel te benepen is, de patatjes niet zacht gekookt zijn, of de straf te lang duurt.

Een minister van justitie moet geen grote mond opzetten tegen journalisten, maar tegen zijn collega's in de ministerraad. Die moeten zorgen dat er geld genoeg is, om de veiligheid van de bevolking te waarborgen.  En Stefaan de Clerck moet desnoods brullend eisen dat de wetten die de toegang tot dit land regelen, nageleefd worden door iedereen die daarmee te maken heeft. Want al de problemen die er bestaan inzake overbevolking en grote criminaliteit worden vooral veroorzaakt door vreemdelingen of bipatrides. Of mag dat niet luidop gezegd en openlijk geschreven worden ?

De Clerck heeft een unieke kans om bij de bevolking een populaire minister te worden, na de desastreuze passage van het Waalse bandietenliefje Laurette Onkelinx  (het intermezzo van de brave Jo van Deurzen vergeten we even). 

Dat Stefaan de Clerck zijn tanden laat zien, waar het nodig is en de job doet waar hij tien jaar naar gehunkerd heeft. En als hij het niet aankan, hij weet waar naartoe.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Max Raabe - Night and Day

 

 

Max Raabe und sein Palastorchester met de kaskraker van Cole Porter : Night and Day.  Alweer ettelijke Angeltjeslezers die hun abonnement opzeggen.  En alsof het niet volstaat : ook bij het Bijhuis speelt Max een fijn nummertje, waarbij de liefhebbers zullen smelten en de talrijke anderen, de muur ophollen.  Zo is het leven : goed doen voor iedereen ?  Dat is niet onze bedoeling. Wij doen vooral onszelf plezier.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft u al eens een trio gezien ?

 

 

Drie Melkwegstelsels in Draco
Credit &
Copyright:
Giovanni Benintende

Dit boeiende trio van melkwegstelsels wordt soms ook wel de Draco Groep genoemd en bevindt zich (zoals u al geraden zult hebben) in het noordelijke sterrenbeeld Draco (de Draak. Van links naar rechts zijn het edge-on spiraalstelselNGC 5981, elliptisch stelsel NGC 5982, en face-on spiraalstelselNGC 5985 — alle binnen één telescopisch beeldveld met een afmeting van ietsje meer dan de helft van de Volle Maan. Hoewel deze groep veel te klein is om beschouwd te worden als een cluster van melkwegstelsels en niet is gecatalogiseerd als een compacte groep, bevindt elk van deze stelsels zich op een afstand van ruwweg 100 miljoen lichtjaar van de Aarde. Bij nadere inspectie met behulp van spectrografen blijkt de heldere kern van de opvallende, min of meer van bovenaf bekeken spiraal NGC 5985 prominente emissielijnen bij specifieke golflengten van licht te vertonen. Sterrenkundigen classificeren dit stelsel daarom als een zogenaamd Seyfert stelsel, een type melkwegstelsel met een actieve kern. Hoewel niet zo goed bekend als sommige andere nauwe groepen van melkwegstelsels, maakt het contrast in visueel uiterlijk dit trio een aantrekkelijk onderwerp voor astrofotografen. Deze indrukwekkend diepe opname van het gebiedje aan de hemel onthult tevens een groot aantal zwakke en nog verderweg staande achtergrondstelsels.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!