Angeltjes
28-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel-vraaggesprek Wilders/Dedecker



De twee vertegenwoordigers van het donkerblauwe liberalisme ontmoetten mekaar in Den Haag en reageren, onder regie van een journalist, op mekaars ideeën en persoonlijkheden. Beide heren zijn uit hun respectieve liberale partijen al dan niet vrijwillig opgestapt ingevolge de verlinksing. 

Ook als Dedecker in Vlaanderen afstevent op electoraal succes, zal hij over meer moeten beschikken dan grappige woordspelingen om de politiek om te buigen en uiteraard over een groep medewerkers die op eenzelfde lijn staan.  Politiek die onvoldoende gedragen wordt door een breed en volgehouden maatschappelijke ideaal, dat zich uitstrekt over de vele thema's van de publieke zaak, is geen lang leven beschoren. 

LDD  claimt in Vlaanderen de enige oppositie-rol voor zich  en wil anderen die zich tegen het regime afzetten, "uitroken". Daardoor versmalt hij het politieke platform ten voordele van de traditionele machtzoekers.  Laten we er bovendien geen doekjes omwinden, ook uit dit vraaggesprek blijkt overduidelijk dat Dedecker weliswaar een vrolijke populist is, maar zeker en vast iemand die nauwelijks affiniteit vertoont met de gewone man en vrouw.  Hij praat er soms over, zoals een baasje over zijn teckeltje.

Wij in Vlaanderen zijn voldoende op de hoogte van de bokkensprongen en de perfiede omgang van Dedecker met zowel de publieke opinie als de politiek, zodat we ons beperken tot enkele markante uitspraken van de Nederlandse PVV-leider :



Wilders :
'Of het nou zal gebeuren door onze beweging of door andere bewegingen: het tij zal keren en de andere partijen zullen verliezen. De vraag is hoe lang dat gaat duren en wat daarvoor nodig is. Wat is onze uitdaging? Nieuwe politieke partijen zien vaak niet lang het licht, door intern gerotzooi of wat anders.
 

Wilders: (over belgië)
'Niet om te slijmen, maar ik kan me geen grote ergernis voor de geest halen. Tenzij uw voormalige links-liberale premier Guy Verhofstadt, misschien. Zo'n verschrikkelijke man: hij representeerde een liberale partij waar ik echt niet bij wilde horen. Ik heb hem eens horen spreken op een VVD-congres in Nederland. Na drie minuten liep ik gillend de zaal uit.'

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=EL1TKPGQ&ref=front

Geert Wilders en zijn PVV-fractie in de Tweede Kamer tijdens het debat over Fitna.   Foto WFA

De PVV-fractie in de Tweede Kamer : hoe men zich ook inspanne, het electorale succes is uitsluitend toe te schrijven aan de kopman.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adjunct-directeur neergestoken in Antwerpse gevangenis


In de sombere gevangenis van de Begijnenstraat werd vrijdag 27 juni 2008 de vrouwelijke adjunct-directeur neergestoken door een gedetineerde.

De sociale mistoestanden in de hoofdgevangenis van de stad van Allah zijn al ettelijke jaren aan de gang en de herhaalde stakingen van het bewakingspersoneel, de  politionele interventies, de opstanden van de gevangenen zijn nauwelijks bij te houden.




Het gebouw zoals u het hierboven ziet,  dateert van 1855 en normaliter is er ruimte voor 439 gevangenen.  Regelmatig gaat men over de 700 personen, met alle gevolgen van dien voor het personeel maar ook voor de opgeslotenen. 

In gevangenissen heerst een eigen vorm van maatschappij, gebaseerd op  schaamteloos egoïsme en het recht van de sterkste.  Overheersing, afpersing, protectie, intimidatie, seksueel misbruik, het is er allemaal zegt de aalmoezenier.  Die man mag niet meer informeren naar de geloofsovertuiging zoals dat vroeger gebeurde, want hij zou bepaalde individuen kunnen kwetsen.  De privacy, ziet u ?  Daar waakt de politiek zorgvuldig over.

Maar diezelfde politiek zorgt er ook voor dat per cel 3 mensen samenhokken in erbarmelijke omstandigheden, met open toilet, een veldbed of een matras op de grond, hygiënische omstandigheden die zoals het gebouw zelf, herinneren aan de 19de eeuw. Onder de  opgeslotenen bevinden zich bovendien  psychiatrische patiënten die speciale medicatie moeten ontvangen.  In het gevangeniscircuit worden zij echter afgedreigd en moeten ze hun pillen afgeven in ruil voor protectie... Wij pleiten niet voor luxe-prisons en allerlei prettige voordeeltjes, maar wat hier bestaat,  is onaanvaardbaar, zeker voor de mensen die daar hun dagelijkse job moeten verrichten.
 
U wil het allemaal niet weten : alles wat leidt tot menselijk verval is aanwezig in de Begijnenstraat.  Al weken zijn de cipiers regelmatig de straat op gekomen om te protesteren tegen hun werkomstandigheden en de gevaren die hen omringen. 

Deze crisis heeft uiteindelijk de stoppen doen doorslaan bij een man met het gekende gevolg.  De regering Leterme heeft weliswaar "beloofd" 1500 cellen bij te bouwen. Veel te weinig, natuurlijk.  In de Begijnenstraat is een overbezetting van 60%, getransponeerd over het land B zou dat betekenen dat er ruim 5000 cellen moeten bijkomen.

Alweer ontsporingen op rekening van de multiculturele onderwereld-samenleving.

Siobhàn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals beloofd : ZIJ is terug ...



Anna Netrebko met het lied "Morgen" van Richard Strauss (1864- 1949 en géén familie van de walskoningen) tijdens The last Night of the Proms.  Er zijn beslist betere uitvoeringen van dit stuk geweest, dat Strauss componeerde in 1893  : Netrebko is geen liedzangeres, maar ze biedt de perfecte combinatie van een mooie stem en een aantrekkelijke verschijning op de scène.  Strauss droeg dit lied op aan zijn vrouw Pauline. Het is een romantische liefdesdialoog tussen de stem en de viool, de natuur wordt bezongen maar de liefde is alom aanwezig...

**********************

Alweer een stukje Westerse cultuur waar we beslist niet trots mogen op zijn en dat niet op kan tegen het brousse-gevoel.






Een o.i. betere versie is die van Elisabeth Schwarzkopf. U kan ze beluisteren via dit bruggetje én met schilderijen van Monet
http://www.youtube.com/watch?v=Fk1TIoAjK24&NR=1


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Openluchtmuseum Middelheim wordt wiet gekweekt.



Op 3 februari 2008 hebben we foto's gepubliceerd  en commentaren geschreven over het Antwerpse Openluchtmuseum Middelheim, een uniek kunstdomein uit de Lage Landen en ver daarbuiten.

 
Een van de kunstobjecten dat nog steeds prominent aanwezig is, betreft de voetbalkantine van het Rotterdamse Atelier Van Lieshout : een heuse kantine, waar vele voetbal- en sportclubs jaloers zouden op zijn.   Volledig ingericht, bemeubeld, verwarmd, aangesloten op de waterleiding, enz.  Hieronder ziet u het werk, dat voorgesteld wordt als kunst.  Soit.
 
 
Momenteel is er in de kantine een ander "kunstobject" geplaatst van ene Werner Kopers met de lichtjes culinaire titel "Fijne Kruiden".  En wat zijn die fijne kruiden  ?  Cannabis, wiet.  Een kleine plantage van enkele vierkante meter, beschenen door verwarmingslampen voor een gezonde groei, en opgesteld achter glas.

De "kunstenaar" Werner Kopers ontwerpe wat hij wil, dat is zijn zaak, wij willen zijn artistieke vrijheid niet belemmeren. Voo ons part stett hij zijn uitwerpselen tentoon in zijn eigen huis.

De fundamentele vraag is echter : moet een openbaar museum dat hoofdzakelijk bestaat bij de gratie van toelagen en zich bevindt op terreinen van de stedelijke overheid de teelt van cannabis promoten ?  Is dit toegelaten bij wet ?

Gisteren vernamen wij dat het verslaafde drugsouderpaar uit het Gentse dat vorig jaar zijn kindje liet omkomen bij gebrek aan voeding, zelfmoord heeft gepleegd.  Wees er zeker van dat die twee ook begonnen zijn met wiet. 

Moeten we het kunstwerk in Middelheim opdragen aan alle verslaafden, hun slachtoffers, hun families, hun partners, hun kinderen, hun ouders ? 

Savat


27-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek zit in de genen (voor een groot stuk)



Of iemand gaat stemmen of aan politiek doet, is voor 53 pct via de genen gedetermineerd. "De motivatie om je stem uit te brengen is overdraagbaar", zegt James Fowler, een gelauwerd auteur van genetische en gedragsstudies. "Toen ik dit onderzoek startte, verwachtte ik op iets kleins te stoten, maar ik was geschokt toen ik merkte welke grote rol de genen spelen". De wetenschappers voerden voor hun onderzoek testen uit op honderden Amerikaanse tweelingen. (belga)

Dus moet  vlug-vlug genetische manipulatie aanvaardbaar gemaakt worden door de poco's.  En dan kan er nog een stap verder gezet worden : ineens genetisch programmeren voor wie we gaan stemmen.  Er breken mooie tijden aan. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rehtvaardige Rechters. Een spoor ?




@ Gazet van Antwerpen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soerinamers schoppen boel in Antwerpen



WAAROM HANGT HIER GEEN SURINAAMSE VLAG ?




ANTWERPEN - Het kwam gistermiddag tot een hoogoplopende ruzie aan de voordeur van het Antwerpse stadhuis. Vier Surinaamse toeristen pikten het niet dat hun vlag niet mee aan de gevel hing, niettegenstaande de stad stevige banden met dat ontwikkelingsland heeft. 'We zullen een vlag opsturen, als dat te veel voor Antwerpen kost. Desnoods naaien we er zelf één', klonk het boos. Waarom er geen groen-rood-witte vlag met ster aan het stadhuis hangt? Daar wapperen alleen die vaandels van landen die een consulaat in Antwerpen hebben. Suriname heeft een consulaat in Oostende, maar niet in Antwerpen. 'Als jullie hier dus een consulaat openen, hangt jullie vlag hier ook', reageerde de stadhuisportier.

@ Het Nieuwsblad



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierland - EU for dummies - door Matthias Storme



Mocht u er nog aan twijfelen, wat er momenteel aan de gang is in de Euroepse Unie en met schuldige medewerking van de regeringen van zowat alle lidstaten, leest u dan even wat professor Matthias Storme hierover te zeggen heeft.  Bruggetje volgen :

http://inflandersfields.eu/2008/06/ierland-eu-for-dummies.html

Storme is advocaat aan de balie van Brussel, buitengewoon hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven en aan de Universiteit Antwerpen. Hij doceert burgerlijk recht en procesrecht, rechtsvergelijking en Europees recht, alsook vergelijkende levensbeschouwing. En voor zijn leeftijd (1959) is hij behoorlijk geconverseerd.




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, liebe Freunden !





Wir haben dieses schönes Portret weggeschoept von bei Filip Der Man.  Unglaublich, wie populair die Toerken sind in Deutschland, nicht. "Die Fahne Hoch" und binnenkurz fahren wir gegen Engeland.

Ihren Reporter aus Brasschaat : der Jean-Marie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Nederlandse parlement en de belgische praatbarakken



In Nederland heeft steeds een beschaafder en bescheidener mentaliteit geheerst in de politiek en zeker in de Tweede Kamer, het grote ontvangsalon van de democratie waar elke genodigde zijn zegje kan doen.  De zin voor verantwoordelijkheid en de maatschappelijke erkenning voor de individuele waarde van de verkozene des volks heeft steeds een groot  contrast gevormd met de parlementaire toestanden in het land B.



De opening van de Staten Generaal van het Verenigde Koninkrijk der Nederlanden in Brussel . Op de troon Willem I

Het verschil tussen beide landen manifesteerde zich reeds in 1815 toen wij samen in het Verenigde Koninkrijk der Nederlanden, een Staten Generaal handhaafden die koning Willem I probeerde in te tomen.  De meestal protestantse afgevaardigden uit het Noorden waren geschokt door het luidruchtige en boertige optreden van hun Zuid-Nederlandse collega's.  Toen al. 




Federale praatbarak

Het SP-kamerlid Jan Marijnissen heeft ooit in de Tweede Kamer tot een minister gezegd :"Effe dimmen" ... het land stond op zijn kop.  De communist werd weken opgevoerd in alle talkshows om zijn onbeleefde houding te rechtvaardigen en hij moest constant toelichten, dat hij er helemaal niets slechts mee bedoelde.  Handig als die man is, heeft hij er zelfs een boekje over geschreven "Effe dimmen ..."



Wij kennen Nederlandse mensen die naar Villa Politica kijken alsof het een amusementsprogramma is, want in dit land wordt er geroepen, gescholden, gelachen alsof er een klucht opgevoerd wordt.  Anderzijds begrijpen Nederlanders, die bijvoorbeeld langs de televisie Gerolf Annemans hebben leren kennen, niet waarom al de aangeklaagde mistoestanden nooit weerlegd worden.  Als antwoord of verdediging van het eigen beleid, wordt meestal volstaan met botweg enkele zinnen af te lezen, te mokken of  de kamerleden uit te lachen.  Democratie op zijn "bels", zegt men. Maar compleet ondenkbaar in Nederland.

Daar slaat nochtans ook de verloedering van de maatschappij toe en wordt het politieke kader naar beneden gesleurd.  Kamerleden die hun mandaat halverwege de termijn verlaten om in de privé aan de slag te gaan, worden op de korrel genomen maar politiek is voor velen een carrière en daar valt niets aan te veranderen. Wij zien de pretentieuze, zelfingenomen Decroo zich nooit uitspreken zoals zijn gewezen collega Frans Weisglas bij het ontslag van kamerleden. 



Een correct Kamervoorzitter, Frans Weisglas (VVD)


"Voormalig Tweede Kamervoorzitter
Frans Weisglas noemt het vertrek van de twee Kamerleden 'schandelijk'. 'Ze hadden een mandaat van de kiezer. Ze gaan alleen maar weg ten behoeve van hun eigen carrière. Dan hadden ze dat moeten bedenken toen ze zich in 2006 op de kieslijst lieten zetten. De Tweede Kamer is geen duiventil." (fragment uit Elsevier)

Bij ons nemen ministers, beticht van afwending van openbare gelden en het uitschrijven van fake-opdrachten om partijgenoten geld toe te schuiven onder druk van de openbare opinie ontslag, om enkele maanden later glimlachend terug in hetzelfde parlement te verschijnen als opvolger.  En de andere parlementaire sukkels applaudisseren bij de eedaflegging. U weet over wie wij het hebben.

Savat

Foto  Willem I : www.olie.engelfriet.net


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.belgische premier spreekt belgisch



In de Kamer sprak Nonkel Kruk de hoop uit, dat de beide gemeenschappen in zijn keuninkrijk mekaar beter zouden respecteren. Daarna ging hij in geheim conclaaf met de octopussers.   Er stonden asperges met  een dikke moot zalm op het menu .  BHV kan gesplitst worden als de faciliteitengemeenten aan Bruxelles worden afgestaan.  Er komt schot in de zaak ... Het ziet er goed uit.   Op het einde van de lunch kregen de deelnemers een bon voor 10 liter gratis benzine 


"Enerzijds zou de Vlaamse gemeenschap er moeten over waken dat maatregelen die op haar grondgebied worden genomen en die de bedoeling hebben om de integratie te bevorderen minder door de andere grote taalgemeenschap beschouwd worden als pesterijen of maatregelen van uitsluiting. Anderzijds wil ik de Franse gemeenschap oproepen om maatregelen die de integratie moeten bevorderen niet altijd te beschouwen als het uitsluiten van een grote taalgroep", verklaarde de premier.

Leterme voegde eraan toe dat de toekomst van ons land afhankelijk is van het vreedzaam samenleven van de twee grote gemeenschappen in een aangepast federaal systeem. "Met goede wil van beide zijden kunnen we ver komen in het kader van een evolutie van onze federale instellingen", besloot de federale regeringsleider.


Voor de minder begaafden van het keuninkrijk : "la même chose en langue chi-chi"

La Communauté flamande, a-t-il dit, devrait veiller à ce que les mesures qui sont prises sur son territoire et qui visent à une meilleure intégration et à une bonne cohabitation soient moins perçues comme des mesures d'exclusion. Aux représentants de la Communauté française, le premier ministre a demandé de ne pas toujours considérer les mesures prises pour aboutir à une plus grande intégration, pour donner plus de chances à tout le monde de participer à la vie en société, comme des mesures visant à l'exclusion.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braderij te Schoten





De trouwe Vlaams-nationalist Walter Verdun
op bezoek bij de VB-stand te Schoten.
Vlaamse pint in orde, sigaret ontbreekt



Schotense politie met extra-bewaking voor VB-mandatarissen, opdat deze niet onverhoeds uit het cordon sanitaire zouden ontsnappen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spionnen Onthoofd.


In het Noordwesten van het mooie en vrije land Pakistan zijn twee Afghanen onthoofd door de Taliban wegens spionage voor Amerika.  Hoe dat daar geografisch in mekaar zit, zal ons een zorg wezen, zolang er maar gerechtigheid geschied.  Want het kan ook zijn dat de een onthoofd werd en de ander neergekogeld : differentiatie moet er zijn.
 
De voorstelling werd bijgewoond door enkele duizenden enthousiaste toeschouwers die toen op het einde van het spektakel de hoofden kwamen groeten, luid Allah-uh  akhbar riepen.  Het was een groot succes !  In de commotie na het mooie gebeuren werden nog twee toeschouwers  supplementair neergeknald en zeven anderen gewond
 
Een dag om niet vlug te vergeten.
 
 
Foto van een vorig spektakel dat ook veel bijval genoot,
zoals u merkt aan de lachende man op de voorgrond.

Bron : Spitsnieuws.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport en politiek


 

Misbruikt de politiek sportmanifestaties ?  Natuurlijk niet, waar halen wij het weer.  "Say no to racism" is een wensdroom van elke sportman én van elke Europese burger.  Daarom wordt hij extra benadrukt tijdens het huidige voetbalgebeuren. We zijn allen mekaars gelijken en de enigen die nog een beetje meer gelijk zijn dan wij, zijn de politici van het correcte leven.  Zij verzorgen hun zaakjes en terloops de onze.  Vergis u niet, dames en heren, wij van Angeltjes zijn als weldenkende burgers tegen racisme.  Alleen keuren wij de voortdurende, betuttelende en ongepaste beïnvloeding volledig af. De burgers weten zelf hoe het in mekaar zit, want zij leven in hun teloorgaande gemeenschap.  Kritiek op de voortschrijdende islamisering is geen racisme.
 
Ook in het verleden sloop de politiek rond op voetbalvelden.  Zoals u ziet op het kleine zwart-wit fotootje.  We gaan er wel op vooruit : de moderne fascisten noemen zich democraten.
 
Gegen Rassismus
 
 
 
 
Nazigruß bei Fußballern


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze mooie oude dag is verzekerd, vrienden !




 

Migrantengewalt
 
Deze  jongeren zullen voor onze oude dag zorgen .
Dank u, kinderen !


Foto : Politically Incorrect


26-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo : een echte Europese finale



Fan España

Spanje  -  Duitsland
(Vroeger zij aan zij, nu sportief mekaar afmaken)



 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat ze maar komen, de kindjes : centjes genoeg



Dit is géén cyberhaat, maar domme rechterpraat


Man met vier vrouwen kan al zijn kinderen naar België halen

 

Alle kinderen uit een polygaam huwelijk moeten zich kunnen herenigen met hun vader. Dat besloot het Grondwettelijk Hof donderdag.

Volgens de nieuwe vreemdelingenwet kan een buitenlander die wettig in België verblijft, aan gezinshereniging doen. Hij kan echter slechts één echtgenote laten overkomen en ook alleen hààr kinderen.

Het Grondwettelijk Hof gaat ermee akkoord dat een moslim, die in België verblijft niet zijn vier vrouwen kan laten overkomen, maar slechts één. Maar het Hof vindt dat die moslim àl zijn kinderen moet kunnen laten overkomen, ook de kinderen van de drie vrouwen die hij niet mag laten overkomen. Die kinderen hebben immers een biologische band met hun vader.

Voortaan kan een buitenlander die met meerdere vrouwen tegelijk getrouwd is dus àl zijn kinderen laten overkomen, ook die van zijn andere vrouwen die in het buitenland moeten blijven.(GvA)




In het park : 3 moslima-dames en een hoer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyberhaat stijgt. De beurs zal later volgen



"Onrustwekkende stijging cyberhaat"




 Wie imiteert deze man op de foto ?


Weet u wat "cyber" betekent ?  Als ik dat aan mijn buurman Rachid vraag, zegt die ongetwijfeld "Zever, gelijk dat gij altijd vertelt". De verklaring in het Groene Woordenboek luidt  : "vrijwel onbegrensde telecommunicatie via internet".  En daar zit dus veel haat tussen, ja er zit nog veel meer liefde en nieuwsgierigheid en kennisverspreiding tussen en het meest van al seks, maar daar is niets mis mee.

Het gaat over haat,  domme haat. En Racisme.  En Fascisme.  De ergste zondes, misdaden, kwalen die bestaan in onze maatschappij. Vermoord uw man en ge wordt vrijgesproken, duw een neger van het voetpad en ge moogt vijf jaar gaan brommen.  Dat  verklaart ook het fenomeen, dat er enkel blank racisme bestaat.  Want al de gekleurde medemensen mogen ons haten, minachten, uitschelden en van het voetpad duwen.  Dat is geen racisme, dat is zichzelf zijn,  een onweerstaanbare profileringsdrang vertonen en dat mag. Witten zijn schuldig.  Behalve als ze Joseph heten,  elke maand betaald worden door de Lotto, dan zijn ze Heilig Na de oorlog waren de zwarten de schuldigen, nu is dat omgedraaid.

De man hierboven op de foto (zie foto van de man) die ook wel eens de baas van het spionnencentrum genoemd wordt, de klokkenluider van de kleine-luiden-met-lange-tenen-en-mini-breintjes, het marxistische fossiel of gewoonweg de Sukkel van het Regime, plengt tranen omdat zijn islam bespot wordt. 

Wij verklaren hierbij officieel, dat de islam een vredelievende godsdienst is, dat vrouwen gelijke rechten hebben bij de moslims, dat de moslims een diep respect koesteren voor andersgelovigen en nog meer voor niet-gelovigen, dat zij geen dierenleed veroorzaken en  dat hun moskeeën oorden van bezinning en rust zijn. En dat er geen sprake van is dat de islamieten enige neiging zouden vertonen om zich in Europa op te dringen.  En al wie iets anders zegt, is het zelf.



Dit is geen caaiberhaat maar pure haat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roemeense pers wordt gestuurd door politiek



De Roemenen, onze EU-partners, hebben een wetsvoorstel uit hun kokers gestampt om de pers te verplichten minimaal 50% positief nieuws te brengen.

In Roemenië is men nog steeds in een politieke overgansfase nadat het volk tientallen jaren gebukt heeft gelopen onder de dictatuur van het Genie van de Karpaten en zijn fraaie wederhelft, la famille fusillée Ceaucescu.  Vroeger besliste het Genie over alles en het werd bijgestaan door de fijnste politiediensten nà de Gestapo van Dolf, de Securitate.  Vandaag beslissen een handvol parlementairen over alles, de gedachtenpolitie is officieel verdampt maar er is al lang een nieuwe geheime dienst opgericht die de bevolking bespioneert.  Een van de volgende opdrachten zal er in bestaan de pers te controleren en zorgvuldig bij te houden, volgens een waarderingsstelsel of de vereiste 50% goed nieuws gehaald wordt. 

En zal Europa reageren op deze beknotting en invoering van censuur ? Of zal het hypocriete Europa deze wet toejuichen als een vooruitgnag in het democratiseringsproces van het arme maar weelderig-corrupte Roemenië ?

In de EU is, wat langzaam opgestart is als kleine betuttelingen allerwegen, vrij vlug grote bemoeizucht opgetreden !  Met het door de Ieren afgewezen Verdrag van Lissabon zal de greep op de lidstaten nog verergeren.

Europa wil zich nu al bemoeien met beslissingen van gemeenteraden in Vlaanderen die vreemdelingen verzoeken enkele woordjes van de landstaal te kennen vooraleer zich te vestigen.  Normaal zou dit een taak moeten zijn van het provinciebestuur en nadien van de minister van binnenlandse zaken.  Al die democratische instanties worden brutaal ozijgeschoven door de anonieme dictatuur van Europa.

Eerst de censuur instellen en de geesten kneden : er lopen idioten genoeg rond in Europa om dit vooruitgang te noemen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Censuur, gedachtenpolitie en vrijheid



AFSHIN ELLIAN

Blijf met je rotpoten van onze rot-GeenStijlers af

donderdag 26 juni 2008 10:01

http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artnr/212128/weblogid/77/index.html

Politiewerk is een eerbaar beroep. De politie moet strafbare feiten opsporen en zorgen voor openbare orde en veiligheid. Hetzelfde geldt voor werknemers van het Openbaar Ministerie.

Politie en veiligheidsdiensten moeten soms ook internet in de gaten houden. Daarbij denk ik aan het opsporen van kinderporno, het verspreiden van gewelddadige en vijandige teksten en beelden over Nederland, het verspreiden van jihad-literatuur, het aanzetten tot extreemlinkse, extreemrechtse gewelddaden, etcetera.

Opiniepolitie
En de opiniepolitie? Tja, ik kan me moeilijk voorstellen dat er in het vrije westen mensen zijn, die dit onvoorstelbare beroep willen uitoefenen.
Waarom heb ik zo’n afkeer van dit soort handelingen? Omdat ik in een land ben geboren waar al eeuwen de censuur regeert. In de jaren tachtig werden in het islamitische Iran duizenden oorlogsinvaliden ingezet om brieven van verdachte personen te openen en te lezen.

Het ging hier niet om het blootleggen van criminele handelingen, maar van onwelgevallige gedachten en contacten.

Verboden gedachten
In Nederland gebeuren inmiddels soortgelijke zaken. Er zijn kennelijk mensen die
worden betaald om uitingen op internet in de gaten te houden. Vervolgens bevelen ze de websites om de verboden gedachten en zinnen te verwijderen. Nogmaals het gaat hier niet om ernstige  delicten, zoals terrorisme.

Dit heet volgens alle handboeken censuur. Ja, er zijn dus mensen in Nederland, die graag in dienst van de censuur werken. Ik zie voor me dat zo’n persoon aan zijn of haar kleinkinderen vertelt: kinderen, ik had een heel spannend beroep, ik werkte voor de censuur, iedereen vreesde mij. 

GeenStijl
Deze week werd de hoofdredacteur van
GeenStijl.nl ontboden op een politiebureau in Amsterdam. Dominique Weesie moest zich verantwoorden voor 15 reacties van lezers in 2006 en 2007. Geen Stijl had die moeten verwijderen.

De hoofdredacteur bestempelt de helft van die reacties,  zeven, inderdaad als ongepast. In totaal zijn er vier aangiftes gedaan tegen Geenstijl. 

Eén aangifte is afkomstig van PvdA-deelraadslid Rita Mungra. Rita is boos op de volgende reactie van een anonieme burger:

'In het kader van "VOC-mentaliteit" stel ik voor dat ook Rita "Jabba de Hut" Moengra een enkele reis Taki-taki oerwoud krijgt, op de Tsjoeke-tsjoeke Steaumboot richting negorij. Haar natuurlijke biotoop, temidden van heur Wouter Bosaapkes....Dit land kan zoveel beturrrrrrrrrrrr!" (vrij naar Gerard Reve).'

Schrikbarends
Ik zie niks schrikbarends in deze reactie. Over
Geert Wilders en Femke Halsema worden nog ernstigere en giftigere teksten geschreven.

Over mij wordt ook van alles gezegd en geschreven: van ordinaire, grove scheldpartijen tot een labielverklaring in dagblad Trouw. Maar zolang ze me niet bedreigen, moeten we het overlaten aan het civiliserende effect van het maatschappelijke debat.

Er moet ook ruimte zijn voor satire. Veel te snel worden de teksten als beledigend opgevat. GeenStijl heet niets voor niets GeenStijl. Het is een satirische site. Kortom, GeenStijl moet  niet worden gecriminaliseerd.  En als iemand denkt dat hij of zij onrechtmatig wordt bejegend, moet die naar de burgerlijke rechter stappen. Maar aangiftes, criminalisering? Dat gaat mij te ver. 

China
Het
Meldpunt Discriminatie Internet draagt bij aan dit zieke klimaat. Ze ontpoppen zich als de censuurinstantie. Dit soort lieden moet eens een tijdje in China en Iran rondlopen. Dan moeten ze beslist kennis maken met figuren die daar de censuur op internet bewaken. 

Dan zullen ze begrijpen dat we bepaalde vormen van hufterigheid juridisch moeten tolereren, omwille van het behoud van vrijheid. Anders zou het Chinese model in werking treden.  

En Rita Mungra moet juist blij zijn dat over haar wordt geschreven. Kennelijk doet zij ter zake. En als zij dit niet aankan moet zij niet een openbare functie ambiëren. De geschiedenis leert dat geen enkele natie van censuur beter is geworden. Stop de censuur!

Blijf met je rotpoten van onze rot-GeenStijlers af.

@ Met dank overgenomen van het beste weekblad van de Lage Landen.   Neen, niet .... maarwel Else4 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!