Angeltjes
13-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom in Apenland !

 

 

Al maanden zakken opvallend veel Spaanse Marokkanen af naar Antwerpen. Ze frauderen daarbij vlotjes met het oog op een verblijfsvergunning en financiële steun.


“In Spanje wonen zo’n 700.000 Marokkanen”, vertelt een insider. “Ze krijgen er een verblijfsvergunning voor vijf jaar en zijn er dus legaal."

Twee soorten Spaanse Marokkanen zakken naar Antwerpen af.

Groep 1: “Wij zijn illegalen”
“De Marokkanen zeggen dat ze hier illegaal zijn. Hun Spaanse verblijfsvergunning en hun Marokkaans paspoort laten ze in België niet zien." Ze verzamelen vervalste informatie - valse arbeids- en huurcontracten, attesten en andere papieren - om hun regularisatie-aanvraag te staven.

Groep 2: “Wij zijn EU-burgers”
Dan is er de zogenaamde Spanjeroute. “Het gaat daarbij om Spanjaarden van Marokkaanse origine”, zegt onze tipgever.

“EU-burgers dus. Ze nemen een job bij een dubieus bedrijf en verlaten die spookfirma na enkele dagen of weken. Ook dat is allemaal opgezet spel, waarvoor vaak veel geld wordt betaald. Na hun ontslag krijgen ze hier een werkloosheidsvergoeding of een leefloon.”

“Onder Marokkanen in Marokko en in Spanje wordt stevig gelachen met België”, zegt de insider nog. “In dat apenland kan en mag alles, luidt het."

@ Gazet van Antwerpen

***

Wij als burgers kunnen niet anders dan verontwaardigd reageren op dergelijke mistoestanden. Het is niet aan ons om oplossingen te suggereren.  We vragen ons wel af, hoe een figuur als Monica de Coninck, die schepen-OCMW-voorzitter is te Antwerpen én federaal volksvertegenwoordiger, zich in dit debat positioneert.  Mevrouw komt op de televisie fezelen met een lichtjes verontwaardigd smoeltje, dat er een probleem bestaat ... En wat doet ze eraan, buiten fezelen en meesmuilen ? 

Mogen wij het even zeggen, mag het, Monica ?  Er moeten terug grenscontroles ingesteld worden ook voor EU-burgers met een dubbele of voorlopige nationaliteit. (en laat de EU maar op zijn achterste poten staan). Illegalen worden niet langer toegelaten.  Asielaanvragen kunnen enkel op politieke gronden en worden binnen de 2 maanden uitgesproken.  Ze worden correct afgehandeld zodat beroep en uitstelprocedures uitgesloten zijn.

Zowel de wet op de gezinsherenigingen als de naturalisatiewetgeving moeten gewijzigd worden.  En niet flauwtjes zoals vorige week aangekondigd werd.  Wie in de dubbelzinnigheid van de bipatride nationaliteit wil blijven leven, kan helaas niet volwaardig genieten van de sociale structuren van het land. 

Monica de Coninck, wat vindt u hiervan ?  

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag door Regus Patoff

 

Mocht één privébedrijf ...

image_prison.jpg

... bestuurd worden zoals "onze" politiekers nu bezig zijn, dan zat de voltallige top van dat bedrijf na de eerste audit voor onbepaalde tijd in het Hotel der Zuchten.

Regus Patoff 13.09.09


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akkoord over de begrotingen 2010 en 2011 : onduidelijkheid troef !

 

 

Soms weigeren wij nadrukkelijk om in te gaan op bepaalde nieuwsfeiten.  Meestal is dat omdat we niet slim genoeg zijn om het probleem te situeren of omdat we twijfelen dat er voldoende elementen aan bod komen om een volledig verhaal te brengen.

Bij de media, de "kwalitijdskranten" op kop, strijden de zucht naar sensatie en de oppervlakkige kennis van de journalisten om de bovenhand in hun berichtgeving.  Vaak wordt volstaan met het klakkeloos overnemen van gekleurde of eenzijdige persmededelingen.

Met de begrotingsgesprekken die tot de voorbije nacht geduurd hebben op Hertoginnedal is iets gelijkaardigs aan de hand. 

Het zogenaamde akkoord over de begrotingscijfers voor 2010 en 2011 spreekt over een evenwicht dat bereikt werd na 3,3 miljard euri verschoven te hebben .

De VRT, vermoedelijk nog bedwelmd door de Damiaaneuforie meldt op de 0000-webstek "Witte Rook boven Hertoginnedal" : "De regering moest op zoek naar 3,3 miljard euro om de begroting in evenwicht te krijgen. Nog voor middernacht vond de regering dat bedrag via nieuwe inkomsten én besparingen." 

Via dergelijke misleidende informatie laat de openbare omroep zijn schrikbarende onkunde nog eens kennen.  Deze mededeling laat doorschemeren dat de begroting in evenwicht is ... Qua informatieve misleiding 10 op 10.

Er is steeds sprake geweest van een tekort, dat maand na maand hoger opliep om zich uiteindelijk te situren om en nabij de 6,7% van het BBP (bruto binnenlands product, de waarde van alle geproduceerde goederen en diensten in het land B).  In 2008 bedroeg het BBP 330 miljard euri, momenteel ligt het lager maar laten we niet zeuren over een miljardje meer of min, dat doet de regering ook niet.

Guy Quaden van de Nationale Bank had het in juni over 6% tekort op het BBP in 2010, dat is 20 miljard. Voor het lopende begrotingsjaar van 2009 raamde hij een tekort van 5,5%, dat is 18 miljard.

Wij als burgers en geldleveranciers van de staat verwachten van de club ruziemakers en aanstellers die wij verkozen hebben om de organisatie van onze samenleving te verzorgen het volgende :

2009 : wanneer doen jullie nog eens een budgetcontrole, zwanslappen ? Zodat we weten op welk tekort we afstevenen. Wij hebben recht om dat te weten en jullie hebben de plicht het ons onverbloemd te vertellen : het zijn namelijk onze centen.

2010 : in plaats van te mekkeren over plusjes en minnetjes (die op zich intressant zijn), zeg nu eens wat zijn de totale uitgaven en inkomsten van de gewone begroting ? Vanhengel en Reynders, kom eens boven water.

2011 : hetzelfde als 2010 alstublief.

Staatsschuld : we weten dat het moeilijk is om op simpele vragen, duidelijke antwoorden te krijgen, want jullie spreken een aparte taal vol kronkels, afwijkingen en verwijten. Maar doe eens een inspanning. Volgens de laatste gegevens (31.08.2009) bedraagt de belgische staatsschuld 325 miljard (http://www.debtagency.be/nl_index.asp) Als we de tekorten voor 2009, 2010 en 2011 kennen, voegen we die  daar bij en dan hebben we een behoorlijk idee over de financiële ramp die ons (en de kinderen en kleinkinderen) boven het hoofd hangt.  Dat zou ineens een mooi moment zijn om de waanzin te stoppen van elke vreemdeling die hier binnen stapt,  te overladen met centen waar wij voor gewerkt hebben. Het is een suggestie, die wellicht een referendum waard zou zijn.

Ray

Bronnen :

http://www.tijd.be/nieuws/binnenland/Akkoord_over_begroting.8244557-438.art

http://www.evd.nl/zoeken/showbouwsteen.asp?bstnum=270&location=

 http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=722G7UU8&subsection=214

http://www.trends.be/nl/4-1619-53922/nbb--regering-moet-op-zoek-naar-7-miljard-euro-voor-begroting-2010.html

 http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen09/2.5323/091013_Begroting_rond


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geplukt uit de reacties : Zijn wij nu echt tweederansgburgers geworden ?

 

Ik heb 42 jaar gewerkt in shift . Eerst op zee als werktuigkundige daarna in de energiesector .Ik heb echt mijn bijdrage geleverd aan deze maatschappij ,op het einde van mijn (carrière) : 350.000 BEF per jaar alleen aan  RMZ ! en steeds belast in de hoogste schijf als alleenstaande zonder kinderen. Vandaag heb ik een raming ontvangen van de rijksdienst voor pensioenen... DIT IS ECHT NIET NORMAAL!!!
Sinds vandaag ben ik racist geworden en dat niet alleen ... de heksenjacht mag beginnen op de FRAUDE in de sociale zekerheid : beroepsdoppers ... beroepsziekenkassers. Ik ken er al 3 en ik woon maar in een heel klein straatje.
 

Als mijn huis verkocht is ben ik weg en ik kom NOOIT meer terug

12-10-2009, 18:13 geschreven door stefaan

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Sanctus Vanrompus

 

 


12-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 1 dag werken : alle sociale rechten !

 

'In Europa geldt vrij verkeer van werknemers en goederen. Die mensen proberen hier een arbeidscontract te versieren. Wij weten ook dat sommigen contracten kopen om zich hier te kunnen vestigen of een contract verwerven van korte duur zodat ze nadien kunnen stempelen', legt OCMW-voorzitster Monica De Koninck (SP.A) uit.

Tot zover de uitleg die je in de meeste media vindt over de toename van Marokkanen die Spanje verlaten en zich in het land B vestigen. Vermoedelijk niet enkel in de stad van Allah maar van daaruit komt reactie dankzij Vlaams Belang.

Wat uit de verklaringen van De Coninck weggelaten wordt, zijn de volgende details :

- velen worden ingeschreven bij nepfirma's, die speciaal voor dergelijke doeleinden in het leven worden geroepen  en direct opgedoekt zonder gelijk welke verplichting na te komen ;

- na één (1) dag werken, beschikken de nieuwkomers over àlle sociale rechten waar de belgen jaren moeten voor presteren en kunnen zij onmiddellijk aan de dop !

De Coninck heeft dit nadrukkelijk verteld in het VRT-nieuws van 19 uur. U kan het fragment via dit bruggetje herbekijken.

Het is bij ons weten zowat de eerste keer dat officieel en publiek een linkse mandataris toegeeft welke sociale wantoestanden er bestaan in dit schandland, in het voordeel van vreemdelingen. 

Kan iemand ons een definitie bezorgen van het woord "discriminatie" ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turken slopen stadion tijdens match B - Turkije

 

 

Niets aan de hand.  Dit behoort tot de koeltoer van deze menschen. Doen wij toch ook ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heiligverklaring Frank Vandenbroucke neergelegd in Rome door spa-partijbestuur.

 

Het partijbureau van de SP.A heeft maandag het vertrouwen bevestigd in voorzitster Caroline Gennez. Alleen Kamerlid Hans Bonte stemde tegen maar dat is een slecht mens.

De Heer Frank Vandenbroucke zal door het parijbestuur voorgedragen worden in Rome om net als Sint Damiaan eerlang heilig verklaard te worden. Frank wilde daarover geen verklaringen afleggen. Hij moet enkel nog voor een mirakel zorgen.

tekening: Manten

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In afwachting dat zij voor onze pensioenen zullen zorgen ...

 

Volgens verklaringen van Antwerps OCMW-voorzitster Monica De Coninck zouden steeds meer Spaanse Marokkanen aankloppen bij het Antwerpse OCMW en zou er sprake zijn van massaal misbruik van onze sociale zekerheid. Het fenomeen van de Marokkanen uit Spanje, Nederland, Denemarken enz. die binnen de EU naar België migreren is niet nieuw.

Het door De Coninck vermelde fenomeen is de Spaanse versie van de zogenaamde Nederlandse ‘België-route’. Reeds in 2007 ondervroeg het Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad schepen De Coninck over het toenemende aantal Nederlandse allochtonen die zich in Antwerpen vestigden en daar een uitkering aanvroegen. De schepen bevestigde toen “dat een groot aantal Nederlanders in België een beroep doet op het OCMW” en dat “er een toenemend aantal aanvragen is sinds de invoering van de verstrengde wetgeving rond gezinshereniging in Nederland”. Uit cijfers die toen op onze vraag er beschikking werden gesteld door de schepen bleek dat in 2005 maar liefst 289 en in 2006 al 326 Nederlanders een uitkering aanvroegen bij het Antwerpse OCMW.  

Dit jarenlang aanhoudende intra-Europees uitkeringstoerisme richting België is een direct gevolg van de al te soepele Belgische wetgeving met betrekking tot gezinshereniging en huwelijksmigratie. Alhoewel de cijfers reeds jaren gekend waren, heeft de federale regering deze situatie al de tijd bewust laten verrotten, zonder maatregelen te nemen. Ondertussen blijkt de situatie dermate onhoudbaar geworden – 30% van de stadsbevolking is allochtoon en  twee op drie Antwerpse steuntrekkers heeft een buitenlandse nationaliteit – dat de federale regering zich nu alsnog, na jaren van stilzitten, gedwongen ziet de wetgeving enigszins te verstrengen.

Ondertussen is federaal een migratieakkoord bereikt, maar dit is “too little and too late”. Ondertussen hebben er zich niet alleen duizenden uitkeringstoeristen in Antwerpen gevestigd, maar bovendien houden de verstrengingen allesbehalve gelijke tred met de maatregelen in bijvoorbeeld Nederland. Door het organiseren van een algemene regularisatie heeft men overigens andermaal een fout signaal gegeven. Het Vlaams Belang Antwerpen verwacht van het Antwerpse stadsbestuur een krachtig signaal naar de federale regering dat het zo niet verder kan, want dat het schip vol is en de kas leeg. Het Vlaams Belang wil bovendien dat de toegang tot de sociale zekerheid gekoppeld wordt aan een minimum verblijfsduur in ons land.

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Zopas verneem ik van een bevriend OCMW-ambtenaar van Antwerpen, dat het geplande Sinterklaasfeest, van het OCMW, in de Zoo, weer doorgaat met een Sinterklaas "ZONDER KRUIS" op zijn mijter, en dit op vraag van de moslimouders, die dat hebben geëist van het OCMW. Het "moslimfeest", zal plaatsvinden op woensdag 25 november e.k. in de Zoo.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VBJ : Hoop op de toekomst

 

In Mechelen organiseerden de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) gisteren hun tweejaarlijks congres. Er viel heel wat te beleven: een muzikaal moment met optredens van populaire jongerengroepen, maar uiteraard en in de eerste plaats was er ook een politiek luik. Op voordracht van het congres werd een nieuw Dagelijks Bestuur en een nieuwe jongerenvoorzitter gekozen. Dat werd Barbara Pas (28 jaar) uit Dendermonde.

In haar toespraak lichtte de kersverse voorzitster onder meer de
visietekst van de Vlaams Belang Jongeren toe. Die congrestekst bevat drie belangrijke pijlers: een onafhankelijk Vlaanderen, een sociaal en veilig Vlaanderen en het behoud van onze identiteit. VBJ is absoluut voorstander van een Vlaamse republiek als staatsvorm, waar – aldus Barbara Pas – “het volk zijn staatshoofd zelf kan kiezen, waar wél plaats is voor echte volksraadplegingen, waar wél een maatschappelijk debat mogelijk is en de vrije meningsuiting geen alleenrecht is van de linkse politieke correctheid.” Volgens Pas krijgt de Belgische regering niets meer voor mekaar. “Zelfs met een drankorgel als Daerden in de regering slaagt men er nog niet eens in om de BTW in de horeca te verlagen,” zo klonk het.

In aanwezigheid van partijvoorzitter Bruno Valkeniers werd tevens een nieuw VBJ-logo onthuld (zie foto). De Vlaams Belang-voorzitter gaf toelichting bij het onderschrift van het nieuwe logo: ‘rebels, rechts, republikeins’. Voor Bruno Valkeniers moeten de Vlaams Belang Jongeren, onverkort met het volksnationalisme als inspiratiebron, de frisse wind belichamen waar onze partij en Vlaanderen nood aan hebben. “Niets is onbereikbaar, geen kloof te breed.” Of met een kwinkslag: “We waren visionaire klokkenluiders, nu moeten we rondtrekkende missionarissen worden.”

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senaatsvoorzitter Armand de Decker over Damiaanviering

 

De president van de senaat, de francofone liberaal Armand De Decker verklaarde over de plechtigheden in Rome :

"Op het Sint Pietersplein wapperden opvallend veel Vlaamse vlaggen. Veel meer dan belgische. Jammer en enggeestig".

Bekijk de afbeelding op ware grootte Armand De Decker is de graaier die in 2008 in opspraak kwam omdat hij zijn eigen VZW, Expertise for Central Africa als minister een jaarlijkse subsidie toekende van 600.000 euri. Dat was niet alleen jammer en enggeestig, maar ongeoorloofd en corrupt.  De Decker is ook een grote fan van het koningshuis.  Misplaatst en achterhaald.

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Heilige Stad Jeruzalem heerst Vrede en Tolerantie

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja of Neen ? Een niet wetenschappelijk onderzoek.

 

Bij wie van beiden koopt u een pakje "Geloof in de Toekomst" ?

Gazet van Antwerpen pakt vandaag uit met de resultaten van een eigen spontane ondervraging die liep tussen 24 september en 11 oktober over gans Vlaanderen, uitsluitend per internet. De 20 vragen behandelden het stilaan vervelende probleem van de Oosterweelverbinding en er kwamen 3200 reacties binnen. 

U weet intussen hoe het in mekaar zit, bondig samengevat :

Krijgt het voorgelegde tracé door Bam (met de Lange Wapper) uw goedkeuring ? Ja of Neen.

De inwoners van Antwerpen zegden met 45% ja en met 55% neen. Dus de Lange Wapper zou er niet komen volgens dit onderzoek.

De mensen van buiten Antwerpen antwoorden met 61% ja en met 39% neen. De mede-betalers in Vlaanderen hebben een andere mening dan de ego-trippers van 't stad (Ik weet het, ik heb het over mezelf, maar van zelfkennis kan je nooit genoeg hebben)

In het onderzoek werd ook nagegaan in hoever de deelnemers de standpunten van de partij waarmee ze zich vereenzelvigen, volgen.

Eerst bekijken we de partijen die JA adviseren :

Open VLD wordt gevolgd door 72% van zijn aanhang

CD&V wordt gevolgd door 67% van zijn aanhang

LDD en N-VA worden gevolgd door 59% van hun aanhang

Dan nu de NEEN-adviseurs :

sp-a wordt door 68% bijgetreden

Groen ! door 85%

Vlaams Belang door 47%

***

Een meerheid van 53% van de VB-aanhangers volgt de partij in deze affaire niet.  Dit zegt veel over de onafhankelijkheid van de de VB-kiezer, die een referendum in zijn juiste betekenis interpreteert : een volksraadpleging.

De traditionele partijen hebben in het dossier van de mobiliteit, waarvan de Oosterweelverbinding een onderdeel is, jammerlijk gefaald.  Er is zo lang gedraald, geaarzeld en vooral veel geld uitgegeven aan weer eens nieuwe studies, dat uiteindelijk de actiegroepen een referendum hebben weten af te dwingen. Nu duwen de politici de kiezers een potlood in de hand en roepen : "Kijk eens, hoe democratisch wij zijn, regelen jullie het maar. Wij houden achteraf weliswaar geen rekening met de uitslag, maar leeft u zich maar uit."

Dit dossier is zo technisch en ingewikkeld, dat het zelfs ONVERANTWOORD is om een beslissing te laten afhangen van het oordeel van ongekwalificeerde mensen. Er zijn figuren verkozen die over voldoende belastingsgeld beschikken om Antwerpen uit de verkeersknoop te halen en die figuren hebben jarenlang gedut en gedommeld ! Janssens als voorslaper : 80% van de ondervraagden is van oordeel dat de burgemeester slecht gecommuniceerd heeft. BAM haalt 74% tegen zich en Kris Peeters 71%. 

Kortom, de openbare besturen en bestuurders komen er bekaaid van af en worden door de burgers afgewezen.  Ze zijn zo dom en zelfingenomen, mijnheer, dat ze dat zelfs niet beseffen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dagje in de wereld van het design met de fantasten

 

In het raam van de verbouwingen en de verhuizing uit onze huidige weelderige kantoren naar een aangepaste omgeving, zoals onze collega's van de Frut dit deden, moeten wij er voor een dagje tussenuit.

De architect en de "interior designer" komen met veel dure woorden en tekeningen ons brein prikkelen.  In de werkelijkheid ziet het er nooit uit zoals die fantasten het voorstellen : maar zo genieten wij van een dagje amusement met quasi-buitenaardsen die geloven dat zij de wereld gaan verbeteren door de elementen van de natuur in een stedelijke omgeving te laten verpieteren en de lelijke flatgebouwen uit de steden, neerplanten op de boerenbuiten.  En dan maar jengelen over "het sociale weefsel", "de kleuren van de diversiteit die teruggevonden worden in het Italiaanse vasttapijt" waar ge geen voet durft op verzetten, of ge wordt zeeziek.

Kortom, het zal een leuke, ontspannende dag worden.  De mosgroene Saabs rijden zo  de parking op, ons exemplaar van De Morgen en de Standaard leggen wij achteloos op ons bureau en het japwater dat wij normaal drinken, wordt vandaag omgedoopt in Nespresso. 

"Juffrouw Ellen, schuift uw zonnebrilletje in uw weelderige lokken en stop een potlood in uw mond... mooi, zo".

Tot morgen of tot straks, lieve getrouwen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gallo-Romeinese graven ontdekt in stad van Allah
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 


Bij funderingswerken voor het nieuwbouwproject 'de Vierschaer' aan de Scheldekaaien ontdekten stadsarcheologen verschillende Gallo-Romeinse graven die dateren uit de tweede en derde eeuw voor Christus.

'Deze opmerkelijke vondst plaatst het Gallo-Romeins verleden van Antwerpen in een nieuw daglicht. Het aantreffen van deze graven op deze plek in het historisch stadscentrum roept vragen op omtrent de aard en chronologie van de toenmalige nederzettingen', zegt stadsarcheoloog Tim Bellens.

In de zomer van 2008 stootte de projectontwikkelaar bij voorbereidingswerken aan de werf aan de Jordaenskaai, ter hoogte van de Burchtgracht en de Zakstraat, op de resten van de historische stadsomwalling uit het jaar 900. Daarop werd besloten om verdedigingswal te bewaren en te integreren in het woonproject.

Tijdens de verdere opgravingen troffen archeologen nu ook tal van sporen uit de Gallo-Romeinse periode aan. Blikvangers daarbij zijn brandrestengraven, waarbij crematieresten samen met bijgraven in een kuiltje werden geplaatst. De grafgiften in aardewerk, glas of metaal vertellen meer over het dodenritueel. Dit welbepaalde type van grafstructuur kent een ruime verspreiding in de Scheldevallei, al is het aantreffen ervan in een historische stadskern - in dit geval de middeleeuwse burchtzone - veeleer zeldzaam.

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe populair is het Verdrag van Lissabon bij onze lezers ?

 

Bent u voorstander van het Verdrag van Lissabon ?

Eindstand:

Wis en waarachtig, ik wacht er al lang op  4 % (8)
Neen, de EU is een ondemocratische instelling  86 % (187)
Ik zal het eens aan Ward de Bever vragen  4 % (8)
Onthouding wegens allerelei omstandigheden te lang om uiteen te zetten  6 % (14)

Totaal aantal stemmen: 217


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen wint zieltjes op zijn manier

 

Een 78-jarige Ierse missionaris werd zondagavond in het zuiden van de Filipijnen ontvoerd. Hij werd onder bedreiging van een wapen gedwongen in een auto te stappen, aldus de politie. De wagen werd later uitgebrand teruggevonden. Volgens de politie zijn de daders moslimextremisten.
Na een Spaanse overheersing van bijna 300 jaar en een kleine 50 jaar onder Amerikaans bewind, zijn de Filipijnen (87 miljoen inwoners) sedert 1946 onafhankelijk.
Het land heeft te maken met een aanzienlijke nationale schuld, grootschalige corruptie bij de overheid en communistische en islamitische afscheidingsbewegingen. Pas onder president Fidel Ramos kwam de economie van de Filipijnen in de lift. De financiële crisis in Azië bracht dit proces echter weer tot stilstand. De regeringen van de opvolgers van Ramos, Joseph Estrada en de huidige president Gloria Macapagal-Arroyo, werden geteisterd door schandalen en beschuldigingen van corruptie. Politici, de onvermijdelijke nachtmerrie van  de meeste landen. 
Een duidelijk teken van de langdurige Spaanse aanwezigheid is het grote percentage katholieken in de Filipijnen. Zo'n 83 procent van de bevolking is rooms-katholiek. Nog eens 3 procent maakt deel uit van de onafhankelijke oudkatholieke Independent Church of the Philippines. Moslims vormen zo'n 5 procent van de bevolking. Zij wonen voornamelijk op het zuidelijke eiland Mindanao en de Sulu-eilanden. Protestanten vormen tenslotte zo'n 6 procent van de bevolking. De protestantse gemeenschappen zijn ontstaan door het werk van Amerikaanse zendelingen in het begin van deze eeuw. De overige 3 procent van de bevolking is boeddhistisch (met name de Chinese minderheid) of niet-gelovig.
 
De meeste christelijke kerken sturen missionarissen, medische en sociale hulp en proberen de bevolking met materiële steun voor zich te winnen : als de staat het niet doet of kan, springen sociale of religieuze organisaties bij. De aanhangers van de godsdienst van de vrede bieden bijstand op hun manier : ontvoeringen en onthoofdingen.
Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Amerika van de president-Nobelprijswinnaar

 

 
 
.


11-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus : Sint Damiaan komt uit Vlaanderen ...

 

Tijdens de heiligverklaring van Pater Damiaan in Rome  heeft Paus Benedictus in het Nederlands gezegd dat Pater Damiaan (Jozef De Veuster) uit het land "Vlaanderen" komt.

Daar zal nog wel even over nagekaart worden.

Laat het ook even onderstreept worden (iemand moet dat toch doen), dat wat men ook moge beweren van het christendom en de katholieke kerk, deze religie heel wat mannen en vrouwen telt, die zich opofferen voor sukkelaars, zieken, armen, enz. Het begrip caritas bestaat en wordt beleefd, ook als het niet onbesproken is.

Ooit gehoord van minzame, godvruchtige aanhangers van de islam die zich opofferen voor anderen ?  Ontploffen wel maar opofferen ... Het weze gezegd door iemand die geen lid is van de club van Rome.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!