Angeltjes
15-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen is een dictatuur, dat weet u toch.

 

Met al ons oprechte respect voor de consequente houding van Vlaams Belang inzake de Oosterweelverbinding, hebben wij ons steeds terughoudend opgesteld inzake de volksraadpleging en het NEEN-advies.

Mocht men Dewinter en Penris in het Vlaams Parlement gevolgd hebben, dan had men een aantal jaren geleden de Lange Wapper begraven. En dan waren er kansen geweest voor de Liefkenshoektunnel en andere oplossingen.  Te ingewikkeld voor onze simpele geest.

Ingevolge de besluiteloosheid en incomptetentie van figuren zoals Janssens, Van Brempt en de arrogantie van BAM zelf,  hebben de politici de hete brij naar de burgers doorgeschoven. Enkele actiegroepen van extreem linkse signatuur hebben zich handig en opruiend in de openbare opinie gewurmd en onder het mom van "burgerdemocratie" een referendum afgedwongen.

Daarop hebben wij van Angeltjes van bij de aanvang gezegd : wij doen hier niet aan mee.  In een stad die bestuurd wordt door een angstig bijeengeveegd schepencollege die een fractie met 33,50% van de kiezers opsluit in een cordon sanitaire, in die stad staan wij niet paraat om de burgerdemocraat uit te hangen. Ook als sommigen ons met een scheef oog bekijken, omdat wij in deze zaak reageren als burger en niet als sympathisant van de partij die wij voor de rest 100% vertrouwen. Wij gaan echter NOOIT met politiek-correcte ondergravers van onze Vlaamse identiteit samen op stap. Punt. Het is trouwens een VOLKSraadpleging en geen PARTIJraadpleging.

Wat gisteren in het Vlaams parlement gebeurde, bevestigt ons in onze houding van afwijzing van dit referendum.

Een resolutievoorstel om de uitslag van het referendum over de Oosterweelverbinding "onvoorwaardelijk" te volgen, is door de meerderheidspartijen in het Vlaams parlement weggestemd. Opmerkelijk, want ook sp.a stemde tegen. "Zonder bindend referendum kan de Antwerpenaar zich beter de moeite besparen om zondag te gaan stemmen", meent Lijst Dedecker, dat de resolutie indiende.
 
LDD-fractieleider Lode Vereeck wou dat de partijen in het Vlaams parlement duidelijkheid brachten over het bindend karakter van de volksraadpleging. Juridisch is die sowieso niet bindend, maar wie achter de resolutie stond, beloofde het resultaat van het referendum "politiek en moreel bindend" te aanvaarden, legde Vereeck uit. "Als het parlement neen zegt, dan zeggen wij aan de Antwerpenaar: jammer van de 800.000 euro die het referendum kost, maar blijf dan thuis".
 
De resolutie kreeg de steun van de andere oppositiepartijen Vlaams Belang, Open Vld en Groen!. De meerderheidspartijen steunden de tekst niet. Ook de sp.a stemde dus tegen, hoewel sp.a-viceminister-president Ingrid Lieten vorige week nog liet verstaan dat de Vlaamse regering de stem van de Antwerpenaar zou volgen.
 
Antwerps sp.a-burgemeester Patrick Janssens zei dat de uitslag van het referendum "doorslaggevend" zal zijn voor het advies dat het college in Antwerpen zal uitbrengen. De Vlaamse regering zal dat advies "ernstig" nemen, zei hij. Maar het woordje "onvoorwaardelijk" uit het LDD-voorstel was "ongepast". Het advies van de stad moet immers met nog andere elementen rekening houden, zoals met de adviezen van de brandweer. (belga/sps)

Beschamend is heel deze circusvertoning die nu al jaren de geesten vergiftigt en wat wij voorspeld hebben, komt uit : de superdemocraten die hun dossiers laten verrotten uit onkunde en domheid zullen geen rekening houden met de stem van het volk.  Waarom zouden zij ?  Het is hier een dictatuur.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Caroline & Frank

 

.


14-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat de Wapper maar komen !

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Van den Berghe (18 juli 1938 - 13 oktober 2009)

 

Wij ontvingen van pro Flandria het overlijdensbericht van de secretaris Herman Van den Berghe. die na een korte maar erg agressieve ziekte begin deze  week overleden is.

Herman is jarenlang de stille kracht geweest binnen het bestuur van Pro Flandria. Hij was de man die de boel draaiende hield.

Op verzoek van de familie zal Geert Goubert, bestuurslid van Pro Flandria en  heel dichte vriend van Herman, namens Pro Flandria hulde brengen aan Herman tijdens de uitvaartliturgie. Eveneens op verzoek van de familie zal de kist gedragen worden door leden van Pro Flandria.

Het bestuur doet een warme oproep tot de leden om de  uitvaartplechtigheid bij te wonen.

Moge Herman in vrede rusten.

Uitvaartmis : Sint Antoniuskerk - Capucierenlaan Aalst - ztaerdag 17 oktober om 12 uur

***

De redactie van Angeltjes betuigt haar medeleven aan de familie.



 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De plaat van de belgische regering blijft hangen

 

 

Linda de Win vond gisteren dat de plaat van Vlaams Belang grijsgedraaid was. Zij is een van die 0000-figuurtjes die uit is op Change en die helemaal niet begrijpt dat er mensen bestaan die hun idealen en ideologie niet veranderen.  In de partijpolitieke vleugel van de Vlaamse Beweging zijn er steeds geweest die hun huik naar de wind hingen en meedraaiden met de mode (we noemen geen namen)  en anderen die voet bij stek hielden. 

Gelukkig hebben wij in Vlaanderen een partij zoals Vlaams Belang die niet warm en koud tegelijk blaast.  Intellectuele lichtgewichten zoals Linda-het-winnerke zijn slecht geplaatst om lessen te geven in politieke trouw.  Overigens het is de plaat van de belgische regering die zelfs niet meer grijs kan gedraaid worden, ze blijft gewoon hangen.  (Dat is beeldspraak voor mensen die weten wat "een plaat, een naald en een pick-up" is ... en politieke trouw)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shirley Temple is geen harteloos kind

 

 

 

In een helder moment bespreekt Lex Molenaar in de Frut van Allah (door ons in een onhelder moment ook wel eens de Gazet van Antwerpen genoemd) de centenjacht van Marokkanen die hier hun heil zoeken : "Spaanse Marokkanen op zoek naar hun Sint"

"Ik wil niet harteloos overkomen tegenover mensen die een beter lot voor zichzelf en hun gezin zoeken" zegt Lex en dat siert hem.  Wij zijn ook niet harteloos, maar dat vergeten onze tegenstanders voortdurend.  "Bij het Marokkaans consulaat in Hoboken staan lange rijen met Spaanse Marokkanen.  Ook bij het OCMW is het aantal aanvragen voor een leefloon fors gestegen, net zoals voor de aanvragen van werkloosheidsuitkeringen bij de RVA.  Daarbij worden heel wat frauduleuze praktkijken gehanteerd."

Dat valt vandaag te lezen in de politiek-correcte Frut, uit de mouw geschud door een fel verdediger van de diversiteit en de multicriminele maatschappij. Overigens een braaf man maar zo naiëf als Shirley Temple in haar glorietijd.  Onlangs beweerde Shirley Molenaar in een vraaggesprek met Dewinter, alleen maar vriendelijke Marokkanen te kennen.

Nadat Monica de Coninck (met goedkeuring van haar Meester Patrick) het Spaans-Marokkaans schandaal kenbaar maakte, volgt nu ook stads-omroeper Molenaar. Daarmede is het geweten gesust, want fundamenteel verandert er niets.  Niente. Nada. Nougatbollen.

De islamisering rukt op, de misbruiken worden nu al openlijk toegegeven, de Marokkanen lachen ons fris in ons gezicht uit en Shirley Temple glimlacht verlegen, want ze is niet harteloos ... Volgende keer als wij mekaar nog eens ontmoeten, trakteer ik Shirley Molenaar op een ijsje, want ik ben best een vriendelijk man.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was de Duivel op de Dam ( in de stad van Allah ) ?

 

In de Antwerpse wijk Dam hebben de hulpdiensten zaterdagnamiddag een jonge Marokkaanse vrouw dood in haar woning aangetroffen. Het 18-jarige meisje was erg verbrand. Een autopsie zal moeten uitwijzen of ze aan haar brandwonden is bezweken. 'Het gaat om een verdacht overlijden', zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. Buurtbewoners spreken over een duiveluitdrijving, maar daar zijn nog geen aanwijzingen voor.

Voor wie meer wil weten over exorcisme in de islam : wandelt u over deze duivelsbrug    (u weet niet wat u leest, terugkeer is niet gegarandeerd). Volgens de Antwerpse onderwijsschepen, Arabist, halal-leverancier en negationist gaat er geen enkel gevaar uit van de islam. Dat vinden wij ook : het is allemaal niet waar en het zijn leugens.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immigratiestop

 

Vlaams Belang wil immigratiestop en assimilatiebeleid om te voorkomen dat Antwerpen Marrakesh aan de Schelde wordt:  in 2012 meerderheid leerlingen Antwerps stedelijk basisonderwijs moslim

 Het Antwerps stedelijk basisonderwijs islamiseert in een verbazend snel tempo. Uit het antwoord op een zelfde vraag voor het schooljaar 2007-2008 bleek dat toen in het basisonderwijs 33,6% islamonderricht (3.469 leerlingen) volgde, tegenover 29% katholieke godsdienstles (2.995 leerlingen) en 35% zedenleer (3.657 leerlingen). Op nauwelijks twee jaar tijd is het aantal leerlingen dat islamonderricht volgt met een vijfde toegenomen (+681 leerlingen) en het aantal leerlingen dat katholiek onderricht en zedenleer volgt met respectievelijk 244 en 422 geslonken. In tegenstelling tot het basisonderwijs is zedenleer in het stedelijk secundair onderwijs voorlopig nog populairder dan islamonderricht: 3.627 (47,5%) tegenover 2.311 (30,4%), maar ook daar is het allicht maar een kwestie van enkele jaren vooraleer de verhoudingen gewijzigd zullen zijn. Tegenover het schooljaar 2007-2008 steeg het aantal leerlingen dat islamonderricht volgt immers met 12%.

De cijfers die de schepen in zijn antwoord meedeelt, tonen ook aan dat Antwerpen alsmaar meer islamconcentratiescholen telt. In bijna één derde van de basisscholen van het stedelijk onderwijs – 20 van de 66 scholen – is een meerderheid van de leerlingen moslim. In sommige basisscholen zijn niet-moslims nog op één hand te tellen. Recordhouder is basisschool De Horizon in  Borgerhout, die dit schooljaar voor het eerst enkel nog maar moslimleerlingen heeft. In de Floraschool en De Esdoorn, twee andere scholen uit Borgerhout, is 94% moslim. In Villa Stuivenberg (Antwerpen-Noord) en De Evenaar (Antwerpen-Noord) is 82% moslim, in De  Piramide (Antwerpen-Kiel) is 79% moslim en in De Bever (Deurne) en De Letter (Wilrijk) is 78% moslim. De Vlinders (Antwerpen-Noord) en Het Kompas (Hoboken) sluiten de top 10 af, met respectievelijk 77% en 74% moslims. In bijlage vindt u een overzicht van de Antwerpse scholen van het stedelijk basisonderwijs op basis van het aantal moslimleerlingen.

De situatie wordt langzaam maar zeker dramatisch. Op basis van deze cijfers zal aan het tempo van 3,5% extra moslims per jaar in 2012 een meerderheid van de leerlingen van het Antwerpse stedelijke basisonderwijs moslim zijn. Het Vlaams Belang is dan ook van oordeel dat het de hoogste tijd wordt voor doortastende maatregelen om de voortschrijdende islamisering van onze stad te stoppen en te voorkomen dat  Antwerpen een Marrakesh aan de Schelde wordt. De traditionele partijen moeten dringend ophouden hun kop in het zand te steken voor de islamproblematiek. Het Vlaams Belang eist voor Antwerpen een immigratiestop voor nieuwe vreemdelingen en wil dat de Antwerpse concentratiescholen worden omgevormd tot inburgeringscholen, waarin gefocust wordt op de overdracht van taal en Europese waarden en normen. Moslims die weigeren zich aan te passen aan onze samenleving, moeten worden gestimuleerd om terug te keren naar het land van herkomst.  

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslim-meerderheid voor zeer binnenkort.

 

 

Vier leerlingen op de tien kiezen in het Antwerps stedelijk basisonderwijs voor de islam als levensbeschouwelijk vak. Dat blijkt uit cijfers van de Antwerpse schepen van Onderwijs Robert Voorhamme (SP.A). De cijfers werden opgevraagd door het Vlaams Belang.

Volgens Filip Dewinter (Vlaams Belang) zal, op grond van een extrapolatie, in 2012 een meerderheid van de leerlingen in het Antwerpse basisonderwijs moslim zijn. Voorhamme zegt dat het om een hypothese gaat. ‘Men ziet een bedreiging die er niet is', zegt de schepen van Onderwijs.

Dit schooljaar volgt veertig procent van de leerlingen in het Antwerpse basisonderwijs van de stad islamonderricht als levensbeschouwelijk vak. Het gaat om 4.150 leerlingen.

Daartegenover kiest 31,5 procent voor niet-confessionele zedenleer (3.235 leerlingen) en 26,5 procent voor katholieke godsdienst (2.751 leerlingen). Andere godsdiensten (protestants, orthodox...) worden maar door een klein aantal leerlingen gevolgd.

In het secundair onderwijs is zedenleer nog populairder dan islamonderricht: 47,5 procent tegen 30,5 procent.

Voorhamme bevestigt de cijfers die het Vlaams Belang gisteren bekendmaakte. ‘Het is nu eenmaal een vaststelling dat de samenstelling van onze schoolbevolking aan het veranderen is. Maar dat is geen aanleiding om schizofreen te zijn en uitsluitend te mikken op de leerlingen die kiezen voor de islam als levensbeschouwelijk vak. Heeft men het ooit als een bedreiging gezien dat er kinderen kiezen voor de katholieke godsdienst, of voor zedenleer?'

Nog volgens het Vlaams Belang is in bijna een derde van de stedelijke basisscholen van Antwerpen een meerderheid van de leerlingen moslim. Dewinter eist een immigratiestop voor Antwerpen. ‘De basisschool De Horizon in Borgerhout heeft dit schooljaar alleen nog moslimleerlingen.'

Volgens Voorhamme hangt dit samen met de buurt waarin de school is gelegen. ‘In andere stedelijke basisscholen zijn er weinig of zelfs geen moslimleerlingen. Men moet de bedreiging toch niet zoeken op scholen waar op een reguliere manier les wordt gegeven, onder de voogdij van leerkrachten.'

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=0C2GKADG

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom u maar beter naar uw tandarts moet luisteren

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tatarstan vraagt Hillary Clinton om moslim te worden

 

 In de hoofdstad Kazan

In de marge van haar bezoek aan Rusland, liep Hillary Cliton even langs in Tatarstan, een onafhankelijke republiek, 5 x zo groot als Vlaanderen en met 3,8 miljoen Tataren.

Als u zich afvraagt, hoe komt het Clintonmens er toe om naar die godvergeten plek te reizen, het antwoord bevindt zich in de grond. Olie, gas en aanverwante lekkere dingen maken van Tatarije een van de meest welvarende regio's met een gemiddeld inwoners-inkomen van € 320 per maand. De vreemdelingen die naar het land B afzakken voor een goede uitkering, halen de neus op voor zo'n flutbedrag maar volgens Russische maatstaven, is dit goed geld.

Zowat de helft van Tatarstan is islamitisch en daarom bezoekt de staatssecretaresse naast een orthodoxe kerk ook een moskee in de hoofdstad Kazan.  De imam daar heeft zich goed voorbereid en hij heeft een speech afgestoken om aan te dringen op de erkenning van moslimrechten in Amerika (zoals geweten, worden de moslims aldaar fel gediscrimineerd), de bouw van moskeeën en culturele centra te bevorderen en terwijl hij toch bezig is, nodigt hij Hillary uit om tot de islam toe te treden.  Bruggetje. 

Hoe zij hier op reageert, is niet geweten, maar voor president Hoessein zal dit geen probleem vormen. En voor Bill Clinton evenmin. Vier vrouwen, die zal hij best aankunnen. Misschien heeft hij in zijn hele leven al wel vier vrouwen gekend.  Wie weet ?

Ray

Tatarstan

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links en dissidenten in eigen rangen

 

Dat links het niet gemakkelijk heeft met dissidentie in de eigen rangen, is bekend. Dat bleek onlangs nog toen Luckas Vander Taelen in een opiniebijdrage het wangedrag van jonge ‘nieuwe Belgen’ aan de kaak stelde. Dat ondervond eerder reeds iemand als de linkse auteur Benno Barnard omdat hij duidelijk stelling durfde innemen tegen de islam, als een ideologie die haaks staat op een aantal essentiële Europese waarden en verworvenheden. Afgelopen weekeinde noemde Paul Goossens – die zijn beroep van journalist reeds meermaals verwarde met dat van procureur – beiden “bange oude Belgen”.

In een reactie stelt Barnard vandaag dat een en ander zijn ervaring bevestigt “dat sommige mensen mij schuwen sinds ik me openbaar over de islam uitspreek. Sindsdien ben ik namelijk een slecht mens, die ergens tussen het fascisme en het populisme thuishoort.” “Net als de islam kent links geen genade jegens afvalligen”, zo stelt ook Barnard treffend.

Het feit dat hij door Goossens een “bange oude Belg” wordt genoemd, impliceert volgens Barnard dat de linkse scherprechter zichzelf natuurlijk wel dapper vindt. Waarna de auteur even ingaat op de figuur van de voormalige hoofdredacteur van De Morgen: “Laten we zijn heldendaden eens onder de loep nemen. Deze voormalige misdienaar van Mao heeft indertijd de Leuvense universiteit op stelten gezet in gezelschap van ongeneeslijke communisten als Kris Merckx en Ludo Martens. Daarna heeft hij, anders dan die twee, voor een carrière gekozen die meer geld in het laatje bracht dan dokter onder het volk. (…) Als salonsocialist predikt Goossens tot op vandaag zijn geloof in systemen die zo volmaakt zijn dat je zelf niet meer goed hoeft te zijn. (…) Voor het feit dat hij stekeblind achter die afschuwelijke Mao is aangelopen, heb ik nooit excuses van hem opgevangen.” Het is diezelfde blindheid die vandaag maakt dat hij niet wil inzien wat de islam is, aldus nog Barnard.

De linkse schrijver maakt meteen ook brandhout van de bewering die Goossens met zowat heel de linkerzijde deelt, namelijk dat de toestand(en) in de Brusselse gettowijken (enkel) zouden te wijten zijn aan sociaal-economische factoren. “Waarom zou iemand die arm is in je gezicht mogen spugen en ‘Nique ta mère’ zeggen?”, zo vraagt Barnard zich af. “De socialistische oom van mijn vader werd als timmerman in de jaren dertig werkloos; hij voerde actie, wijdde zich aan zelfstudie en gedroeg zich fatsoenlijk. Maar volgens de duistere scholastiek van Paul Goossens heeft de Marokkaanse jongeman die zich als een lul gedraagt zelf geen enkele verantwoordelijkheid; hij is het willoze en van iedere verantwoordelijkheid gespeende slachtoffer van ‘omstandigheden’”… Flauwekul, aldus Barnard, die er op wijst dat de onwil om zich fatsoenlijk te gedragen wel degelijk voortvloeit uit de onwil om zich te integreren. Een fenomeen dat op zijn beurt alles te maken heeft met de islam: “De onwil wordt namelijk maar al te zeer aangemoedigd in en rond de moskeeën.” De “fluim in het gezicht van Vander Taelen” zo besluit Benno Barnard is niet sociaal-economisch, maar “wel degelijk islamitisch.”

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gebed van haat : dat mag, het is religieuze koeltoer

 

Hier zijn we met enig vrolijk nieuws uit Islamland, waar de zon de ongelovigen moge verschroeien, de regen hen moge verzuipen en de wind hen meevoeren naar donkere krochten in de hel, waar zij elke dag onthoofd mogen worden.  Om even de bloemrijke taak van de keraan tot de onze te maken. We hebben altijd een zwak gehad voor poëzie.

Het verhaal speelt zich ditmaal af in het Amerislam van president Hoessein.

Een New-Yorkse fiets-taxichauffeur (ja, dat bestaat ginder) spotte vorig jaar op zijn webstek met de onthoofding van de journalist Daniel Pearl. De fiet-taximan vond dat best grappig. Nu is hij gestart met het lanceren van een gebed dat moslims oproept om Joden te doden en vloeibare ontstopper in hun gezicht te gooien. Omdat dit een "gebed" is, staat de overheid machteloos om in te grijpen.

Sinds Fox News het bericht op zijn nieuwssite plaatste, is het gebed verdwenen.  U kan meer lezen langs dit bruggetje en dan ziet u ook een foto van de gek, tot de tanden gewapend en met een trek van fanatieke vredelievendheid op het aangezicht : een vertrouwd beeld intussen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cliquetsysteem = gecamoufleerde diefstal

 

 

De regering hoopt 140 miljoen euro extra te vangen met de herinvoering van het zogenaamde cliquetsysteem voor de verkoop van diesel. Of wordt gewoonweg de dieselprijs verhoogd met € 0,04/l, dat is nog even niet duidelijk.

De meeste van onze intelligente lezers weten hoe het cliquetfoefje werkt maar wij waren niet op de hoogte, dus leggen we het even uit voor de enkeling die net zoals wij een vraagteken in de ogen heeft.

Als de prijs van diesel daalt, dan wordt slechts de helft van die vermindering aan de pomp in rekening gebracht en de andere helft verdwijnt in de schatkist bij de accijnzen.

1 liter diesel kost € 1,04/l en wordt € 0,08 goedkoper.  Dan betaalt u niet € 0.96/l maar wel € 1 en € 0,04 schenkt u aan de Heer Reynders.

47% van de dieselprijs betreft het product zelf, 34% zijn accijnzen en 17% is BTW.

En cliquetsysteem is eigenlijk een duur woord voor gecamoufleerde diefstal. En als er gewoon een verhoging van € 0,04/l wordt toegepast is het open-en-bloot diefstal.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders mag toch Engeland binnen

 

Wilders: overwinning voor de vrijheid van meningsuiting
Van onze verslaggever Remco Meijer
Gepubliceerd op 13 oktober 2009 15:05, bijgewerkt op 13 oktober 2009 15:09

 
Geert Wilders is blij met de uitspraak van de Britse rechter dat hij Engeland wel in mag: 'Dit is fantastisch nieuws. Een overwinning voor de vrijheid van meningsuiting in Europa. Mijn complimenten aan de rechter. Hij heeft gehakt gemaakt van de uitspraak van de Britse regering.'

Wanneer gaat u alsnog naar Engeland?
'Het duurt tien dagen voordat de uitspraak op schrift staat. Ik ben mij nu aan het beraden. Ik weet ook niet of er een hoger beroep komt en of dat een opschortende werking heeft. Vaststaat dat ik zo snel mogelijk zal gaan. Ik heb Fitna vertoond in Denemarken, in Israël, in de Verenigde Staten, volgende maand in Tsjechië. Het is heel goed nieuws, niet alleen voor mij, maar vooral van de vrijheid van meningsuiting, dat dat nu ook kan in Engeland.'

Denkt u dat deze uitspraak van invloed kan zijn op het proces dat in Nederland begint op 20 januari?
'Ik hoop dat de Nederlandse rechter zich nu flink achter de oren krabt en ook de vrijheid van meningsuiting zal laten prevaleren, ook als de mening hem niet aanstaat.'

Minister Verhagen is blij met deze uitspraak. Voelt u zich door hem gesteund?
'Aanvankelijk niet. Hij had de ambassadeur meteen op het matje moeten roepen of liever nog het land uitzetten. Dat heeft hij niet gedaan. De laatste weken zijn er wel gesprekken geweest, maar die hebben tot niets geleid, ook het gesprek dat ik zelf had leidde tot niets. Gelukkig heeft de rechter nu gesproken.'


www.volkskrant.nl/binnenland/article1302506.ece/Wilders_overwinning_voor_de_vrijheid_van_meningsuiting

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de lange Wapper

 

 


13-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij moeten ons schamen

 

"Europese repressie migranten is ziekmakend"

Migreurop, een Europees netwerk dat detentiecentra in kaart brengt, geeft in een nieuw rapport stevige kritiek op het Europese asielbeleid. De controlepolitiek en repressie van migranten aan de grenzen is ziekmakend, aldus Migreurop.
 
In de studie 'De dodelijkste grenzen van Europa' zijn analyses, enquêtes en vele getuigenissen van migranten te lezen. Het rapport concentreert zich op vier grensovergangen: de Grieks-Turkse grens, de bufferzone van Oujda tussen Marokko en Algerije, de regio van Calais (Noord-Frankrijk) en het Italiaanse eiland Lampedusa.

Onmenselijk
"Dit rapport wil aantonen dat zelfs binnen de Europese Unie geweld, onmenselijke behandeling en doden kunnen voorkomen", geeft Sara Prestani van Migreurop aan. Volgens het netwerk, dat een veertigtal organisaties uit 13 Europese landen verenigt (o.a. de Liga voor Mensenrechten en CIRE), bewerkstelligt de huidige Europese migratiepolitiek een toegenomen slechte gezondheid van migranten.

Nog, zegt Migreurop, behandelt Europa hen vaak niet op een menswaardige manier en hypothekeert het beleid de kansen op een goede opvangplaats. Dat leidt in een uiterste geval niet zelden tot de dood. Zo hebben de laatste zes jaar tussen de 15.000 en de 18.000 asielzoekers het leven gelaten in hun poging om naar het Westen te komen, herinnert Migreurop.
 
Migrantenoorlog
"De Europese politiek heeft meer en meer de neiging te doden", wijst Claire Rodier van Migreurop met een beschuldigende vinger naar Europa. "Er is een echte 'migrantenoorlog' aan de gang, die gevoerd wordt met almaar meer militaire middelen."
 
Naast het rapport publiceert Migreurop ook de eerste 'Atlas des migrants en Europe', een werk dat een kritische geografische analyse biedt van de controles aan de Europese grenzen. (belga/sam)

@ Het Laatste Nieuws

1 lezersreactie uit de vele :

jozef pailoy,

Dus allemaal herder gaan werken, meer belastingen betalen en vriendelijk lachen naar deze mensen.  Wie plaats heeft kan er ook enkelen huisvesten, je zal er veel liefde voor terug krijgen.

13/10/09 17u18


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Ninove is ook een Platenruiter

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regeringsverklaring even saai als de regeringsleider

 

Mocht u de verklaringen van Premier van Rompuy niet gevolgd hebben op de televisie, omdat u bezig was zich krom te werken, of op wandel was in het zonnige herfstweertje, of gewoon geen zin had in flauwe kul, u kan de tekst integraal nalezen via dit bruggetje..

Pompeus wordt deze verklaring aangekondigd als de "State of the Union".  Vergeet het niet, dit is nog steeds belgië en de state is een papiertje dat voorgelezen wordt in een ongezellige theaterzaal door een man die er uitziet als een kapucijner monnik.  De voorlezer is best intelligent en hij is een van de zeldzamen die over financieel en economisch verstand beschikt, maar hij is aan handen en voeten gebonden door coalitiegenoten die tegenstrijdige belangen nastreven. Bovendien is de voorlezer een verplichte tewerkgestelde in dienst van de keuning, het grootkapitaal en de Franstalige druktemakers.

Het drama van de CD&V (dat parallel loopt met de belgische tragedie) staat gebeiteld op het grote voorhoofd van deze premier : hij moet alle straffe maatregelen van Waalse socialisten goedpraten, de flauwe Vlaamse liberale tegenkantingen als de zijne verkopen en zoals het een echte tjeef past, hopen op een mooie toekomst met rijstpap en gouden lepeltjes voor zichzelf en de zijnen.  Wij wachten met leedvermaak op de hip-hip-hoera uitroepen van de fractieleider van de rijstpapeters, Servais Verherstraeten. Ook een monnik maar van een andere orde.

De bevolking van het land B wil het echter  zo en krijgt het dan ook zo : de middelmaatse ontkenning van werkelijkheden als levenselixir voor de dappere belgen.

De plusjes en de minnetjes, in de begroting u mag er zich over verheugen of boos in maken.  Hoe meer Laurette Onkelinx zegt dat de mensen niet de crisis moeten betalen, hoe meer het duidelijk is, dat dit natuurlijk wél het geval is. 

"Gelooft u ons niet ?  Je vais vous donner un petit exemple, madame Laurette". Allez, hoort ons nu ... wij spreken chichi-taal.

Voor anderhalf jaar stond ministerin Sabine Laruelle te toeteren dat de pensioenen van de zelfstandigen gelijk zouden geschakeld worden met die van de werknemers ; dat was toen Nonkel Kruk op een blauwe maandag premier was. U kan het hier nalezen.

En wat gebeurt er nu : de pensioenen van de ALLEENSTAANDE zelfstandigen worden lichtjes aangepast. Wat wil dat zeggen ? + 2% of zo ?   Al de overige pensioenen blijven echter onaangeroerd, dat wil zeggen,  de laagste van West-Europa.  Wie betaalt dan de crisis, Laurette ? De bijna 2 miljoen gepensioneerden.

Nog een exempel ? Over een van onze stokpaardjes : de migratie. Van Rompuy heef het er over gehad, als een van de grote problemen waarmede wij geconfronteerd zijn (dat hij maar oplet of er zit een brief van het Spionnencentrum in zijn brievenbus) :  "Deze zomer en in de voorbije weken heeft de regering in dit dossier moeilijke knopen doorgehakt en evenwichtige afspraken gemaakt in uitvoering van het regeerakkoord van maart 2008."

Dat is niet onmiddellijk inspirerende en duidelijk taal, we zullen het even toelichten.  De evenwichtige afspraken bevatten een algemene regularisatie die op ruime goedgunstigheid gebaseerd is en dank zij de slappe gezinsherenigingen, aan de gemeenschap niet alleen honderden miljoenen euri vergoedingen zullen kosten, maar "het sociale weefsel" in de gemeenschap nog meer zullen uitrafelen.

Zo lang de business vooruit gaat en de economie de bevolking omhoog stuwt, kan je je veroorloven een beperkt aantal arme donders vooruit te helpen. Als je met een jaartekort zit van meer dan 20 miljard en een staatschuld die tegen 2015 zal oplopen tot rond de 400 miljard, dan moet je niet de barmhartige Samaritaan uithangen. Ook niet als je kapucijner bent.

De regering pretendeert een boodschap van hoop te willen geven.  Wie heeft er hoop gevraagd ?  Is Van Rompuy een soort Paus van Rome ?   De burgers willen op een behoorlijke manier ingelicht worden over de ware financiële toestand van het land. Wij hebben geen behoefte aan boodschappen van hoop, want uit de Wetstraat komt meestal valse hoop en ijdele beloftes.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijdotaties VB

 

Pleidooien ten gronde op 20 oktober

In het kader van het proces dat gevoerd wordt door alle Waalse partijen en SP.A, om het Vlaams Belang te beroven van zijn partijdotatie, heeft het Grondwettelijk Hof vandaag een tussenarrest uitgesproken.  

Vlaams Belang had diverse leden van het Grondwettelijk Hof gewraakt, onder andere omdat zij naast hun rechtsprekende taak actief zijn aan de ULB, waar zij deel uitmaken van het 'Centre du droit public', dat o.a. de 'strijd tegen extreem-rechts' bestudeert en geleid wordt door Annemie Schaus, de advocaat van de Waalse partijen en SP.A.  

Het Grondwettelijk Hof heeft vandaag deze wrakingen afgewezen, en gesteld dat het tot de 'vrije meningsuiting' van een rechter zou behoren om deel te nemen aan academische activiteiten.  

Het Vlaams Belang betreurt deze uitspraak en stelt vast dat zij volledig ingaat tegen een eerdere beslissing van de Raad van State, die twee raadsheren terecht wél wraakte, omdat zij deel uitmaken van datzelfde 'Centre du droit public'. Men moet geen hooggeleerd jurist moet zijn om in te zien dat de vrije meningsuiting van een rechter begrensd wordt door zijn plicht tot onpartijdigheid en onafhankelijkheid, en dat een Waalse rechter die samen met de advocaat van alle Waalse partijen en de SP.A de 'strijd tegen extreem-rechts' bestudeert, ongeschikt is om over Vlaams Belang te oordelen.

Hoe dan ook is dit maar een tussenstap; de pleidooien ten gronde voor het Grondwettelijk Hof worden gehouden op 20 oktober.

@ VB




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!