Angeltjes
20-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Michel vs. Reynders

 

 


19-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boliviaanse illegaal mag in Engeland blijven om voor poesje te zorgen

 

Een Boliviaanse man mag in Engeland blijven omdat hij een poes heeft samen met zijn vriendin. De rechter vindt dat genoeg bewijs dat de man gesetteld is.

De identiteit van de Boliviaan is niet bekendgemaakt en ook de naam van de poes was doorgestreept in de papieren van de rechtbank, meldt The Telegraph. Die krant schrijft dat de rechter in de uitspraak nog refereerde aan het huisdier: "De kat hoeft niet bang te zijn dat zij zich moet aanpassen aan Boliviaanse muizen."

De vervangende minister van Immigratie is boos om de uitspraak. "Als het hebben van een huisdier ook al een reden is, klopt er helemaal niets van de wet." Wat wellicht ook niet pluis, is het brein van de rechter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders op campagne in Rotterdam

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom eens praten met Aboutaleb voor € 40

 

CartoonNekschotIslam9.gif image by mariofrieswijk

De Marokkaanse burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is zich wel bewust van de problemen die er in "onze" stad Rotterdam bestaan : ze worden namelijk voor een groot deel veroorzaakt door landgenoten van de socialistische Marokkaan. Wie hieraan twijfelt, moet regelmatig de Nederlandse kranten lezen of websteks raadplegen zoals www.hetvrijevolk.com of www.geenstijl.nl of onze favoriet www.boilingpoints.nl.  Er zijn er meer, er zijn er wellicht weing betere.

Welk lumineus idee is er ontsproten aan het brein van Aboutaleb om de problemen, veroorzaakt door zijn landgenoten op te lossen ?  Niet, "we pakken ze hard aan" want dat hoort niet.  Evenmin, "stuur ze op vakantie zonder retour", want dat kan je die arme jongens niet aandoen. Maar wel : "Ik, Aboutabel, zal eens met ze praten" en dan krijgen ze 40 euri voor dat gesprek.

Wij vinden het eerlijk gezegd nogal zuinig dat bedrag. Kan het niet wat hoger ?  Het is tenslotte geld van de Nederlandse belastingbetaler en die heeft het er best voor over.

@ Elsevier

PST : zijn er enkel Marokkaanse probleemjongeren in Rotterdam ?  Of wordt er gediscrimineerd ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Rogge is ook maar een mens ...

 

Jacques Rogge is ook maar een mens. Het wil niet zeggen omdat hij terecht tegen doping in de sport is, dat hijzelf ook sportief moet zijn in zijn bij uitstek politiek baantje als IOC-voorzitter.  Trouwens, wie brengt dat nieuwtje uit ?  Een Chinees die het tot minister bracht.  Hallo, Peking, dat zal wel een flaai figuul zijn. Wie daal ministel woldt, is ovel een belg lijken naal boven geklopen. Laat de tam-tam van het persagentschap Belga maar roffelen : 

De journalist van Belga seint zijn boodschap door

 

Yuan Weimin, de voormalige Chinese minister van Sport, verklaart in zijn onlangs uitgebrachte memoires dat er in 2001 een geheim akkoord bestond tussen onze landgenoot Jacques Rogge en de Chinese autoriteiten. China zou Rogge steunen in zijn kandidatuur als voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Rogge zou in ruil lobbywerk verrichten voor Peking als gaststad van de Olympische Spelen van 2008. Dat schrijft de Sunday Times.
 
De verkiezing van Rogge als opvolger van toenmalig IOC-voorzitter Juan Antonio Samaranch en de keuze voor Peking als organisator van de Spelen vielen vrijwel samen. Op 13 juli 2001 werd beslist dat Peking de Spelen mocht ontvangen, ten nadele van Parijs, Toronto en Istanboel. Amper drie dagen later werd Rogge in Moskou IOC-voorzitter. Hij haalde 59 stemmen en deed beter dan de Zuid-Koreaan Un Yong Kim (23), de Canadees Richard Pound (22) en de Hongaar Pal Schmitt (6).
 
Rogge heeft altijd ontkend dat er een akkoord zou bestaan. "Hoewel we nooit een document hebben ondertekend met Rogge, hadden we wel een persoonlijk akkoord", verduidelijkt Yuan Weimin. De voormalige minister was voor de verkiezing naar eigen zeggen samen met Liu Qi, de burgemeester van Peking, naar Genève getrokken om er met de Gentse chirurg te praten. Rogge zou toen gezegd hebben dat de keuze voor Parijs slecht zou zijn voor zijn verkiezing, waarop de Chinezen Rogge zouden gevraagd hebben om te lobbyen bij zijn Europese vrienden. In ruil zouden de drie Chinese IOC-leden en hun vrienden voor Rogge stemmen. (belga)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nice zoals het in ons geheugen zit

 


 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nice januari 2009











Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV : zelfs Paul Geudens (Gazet van Antwerpen) begrijpt het niet langer

 

"Neem nu BHV. Een in wezen doodeenvoudig probleem - buiten Brussel bestaan geen tweetalige gebieden, zegt de Grondwet - dat maar blijft aanslepen. Nochtans bestaat er in het parlement een meerderheid om de splitsing van BHV te stemmen.  Ware het niet dat een minderheid in dat parlement belet dat de meerderheid zich doorzet.

Volgt u nog?  Geen probleem, u bent niet alleen.  Een normaal denkend mens begrijpt dit niet.

Is de essentie van een democratie niet juist dat de minderheid zich bij de meerderheid neerlegt? Ik dacht het. Maar niet in België dus."

Paul Geudens  in Gazet Van Antwerpen, 15 oktober 2009

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek in Europa en in het bijzonder bij de bovenburen

 

Europa

De economische en financiële crisis werkt in het voordeel van het centrum dat zich zelden engageert of uitspreekt.  Zeker waar een eerste-minister het beleid vertegenwoordigt, is dit een bonus voor de partijen "zonder uitgesproken mening".

De socialisten struikelen overal in Europa : wat de goede burgers hen toevertrouwd hebben voor de sociale vangnetten voor eigen mensen, delen de socio's gul uit aan de nieuwkomers. Socialisten en geldbeheer, het heeft nooit gewerkt. De afstraffing is aan de gang. De luttele uitzonderingen worden door de meestal links-georiënteerde media dik in de verf gezet. Als binnenkort in een Grieks geitendorp de socialisten een volstrekte meerderheid halen, komt dit op de voorpagina bij de Standaard.

Het door de traditionele partijen totaal onderkende en genegeerde probleem van de islamitische invasie, begint zich stelselmatig   politiek duidelijker af te tekenen.  De weigering en de angst van de regimepartijen om de migratie een halt toe te roepen, veroorzaakt een tweespalt in onze westerse maatschappij die diepe sporen nalaat in het normale sociale verkeer tussen mensen. 

De wijze waarop zij die de politieke macht hebben veroverd, zich vastklampen aan hun eigen gelijk, begint dictatoriale trekken te vertonen die ver afstaan van de grote democratische principes waarop de dames en heren zich beroepen.

Nederland

En nu de resultaten van de laatste peiling van Maurice de Hond voor de verdeling van 150 zetels in de Tweede Kamer , enkel voor de grote partijen.  De cijfers tussen haakjes : zetels zoals ze nu ingenomen worden sedert 2006.

De Regeringspartijen : Van de 80 zetels blijven er nog 45 over

CDA  25 (41) christen-democraten

PvdA 14 (33) regime-socialisten

CU 6 (6) - bijbelprotestanten

De oppositiepartijen

PVV 29 (9)  Geert Wilders -de grootste partij van NL

VVD 16 (21) liberalen

D66 26 (3) (links-liberalen

SP 15 (25) semi-communisten

Deze peiling bevestigt de trend die al geruime tijd bestaat : de verschuiving naar de PVV enerzijds vanuit alle partijen en naar D66. De links-liberalen zijn voor vele linksige medemensen een alternatief voor de eigen falende klassieke groepen.

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concrete voorstellen en duidelijke taal van Vlaams Belang inzake Lange Wapper

 

De politici moeten respect opbrengen voor de uitslag van het referendum en het Lange Wapper-project definitief begraven. Wie nu zoals Bart De Wever, Karel Vinck, Marc Van Peel en anderen met de zogenaamde lage opkomst uitpakt om het Lange Wapper-project er alsnog door te duwen is een slechte verliezer en een onwaardige democraat. 

Het Vlaams Belang is van mening dat de rol van BAM definitief is uitgespeeld. De geloofwaardigheid en de autoriteit van BAM is na verschillende incidenten en niet in het minst na het referendum van gisteren tot nul herleid. De voorbije jaren is gebleken dat BAM inefficiënt beheerd werd; financiële malversaties schering en inslag waren; er niet of bijzonder inefficiënt werd gecommuniceerd; vriendjespolitiek en partijpolitiek getouwtrek aan de orde van de dag waren; plannen en studies onvolkomen waren…Kortom BAM bakte er de voorbije jaren helemaal niets van. Het Vlaams Belang zal dan ook eerstdaags een verzoek tot oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie omtrent BAM indienen.

Naast BAM zijn de belangrijkste verliezers van dit referendum ongetwijfeld het stadsbestuur en de Vlaamse regering. Uiteindelijk zijn het de actiecomités van de Antwerpse burgers die de knopen hebben doorgehakt in de plaats van de politieke overheden. In plaats van leiding te geven en een enthousiasmerend project gestalte te geven en te verdedigen rolden zowel het Antwerpse stadsbestuur als de Vlaamse regering ruziënd over straat. Hun belangrijkste taak bestond er de voorbije maanden in om de hete Lange Wapper-brij voor zich uit te schuiven en partijpolitieke spelletjes te spelen. De Antwerpse burgemeester gedroeg zich tijdens deze mini- Antwerpse burgeroorlog als een bendeleider in plaats van als een burgervader. In plaats van leiding te geven hebben de verantwoordelijke politici zich de voorbije weken en maanden beperkt tot scheldpartijen over en weer. Het is dan ook zeer de vraag in hoeverre Antwerpen verder kan met de huidige coalitie en met de huidige burgemeester. Dat Janssens zichzelf kroont als de overwinnaar van het referendum is ronduit hilarisch.   Wie helemaal verweesd achterblijft, is de Antwerpenaar die moet vaststellen dat na vijftien jaar geruzie en gediscuteer en honderd miljoen euro belastingsgeld aan studies, er nog steeds geen spade in de grond steekt voor welk project dan ook.

Het Vlaams Belang wil in ieder geval snel duidelijkheid van het Antwerpse stadsbestuur en de Vlaamse regering hoe het nu verder moet. Al geruime tijd pleit het Vlaams Belang voor een aantal snelle maatregelen die uitgevoerd kunnen worden binnen de eerstvolgende vijf jaar. Het betreft de aansluiting van de Liefkenshoektunnel op de E17 via de bestaande wegen; het tolvrij maken van de Liefkenshoektunnel; het verbreden van de Tijsmanstunnel; een betere aansluiting van de E313 op de Antwerpse Ring; een degelijk en efficiënt traffic-managementsysteem op de Antwerpse Ring en het sluiten van de Singel en het ondertunnelen van de kruispunten op de Singel. Indien al deze maatregelen het fileleed niet verzachten dient overgegaan te worden tot het aanleggen van een tunnel. Ondertussen heeft het Vlaams Belang in het Vlaams parlement met spoed een actualiteitsdebat gevraagd over het Antwerpse referendum,  de toekomst van BAM, het Antwerpse mobiliteitsplan en de houding die de Vlaamse regering ter zake zal aannemen. 

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Lange Wapper

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegenmanifestatie Franse Identitairen bij Turkse Eiffeltoren

 

 

Tussen 8 en 11 oktober werd de Eiffeltoren verlicht met de Turkse kleuren, met ondersteuning van de Franse regering, de stad Parijs,  AXA, BNP e.a. bedrijven. Wij hebben daar enkele dagen geleden aandacht aan besteed.
 
Met bescheiden eigen middelen hebben een groep Franse Identitairen op een muur van het Palais Chaillot tegenover de Eiffeltoren een verlichte tekst geprojecteerd : "La Turquie ? Non merci !"
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sponsors van het Spionnencentrum bestaan 75 jaar

 

 

  
.
De Koloniale Loterij bestaat 75 jaar en was bedoeld om de zwartjes van Congo te helpen.Vandaag sponsort de opvolger van de Loterij, het Spionnencentrum met ruim 4 miljoen euri per jaar.
Nog steeds worden de zwartjes hierdoor geholpen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Rik Torfs

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je maintaindrai et notre union fait la force

 

 

In tegenstelling tot Vlaanderen, dat het koningshuis de laatste jaren steeds meer is gaan beschouwen als een wereldvreemde, anti-Vlaamse en geldverslindende poppenkast, kon de Nederlandse monarchie altijd op brede steun en sympathie rekenen bij onze noorderburen. Maar ook daar komen er spatjes op het koninklijke blazoen. Kroonprins Willem-Alexander houdt er – net als prins Filip bij ons – een riante levensstijl op na en dat levert steeds meer kritiek op in de pers. Willem-Alexander en Maxima laten momenteel aan de kust van Mozambique – één van de armste landen ter wereld – een luxueuze vakantievilla optrekken. Rond het project hangt een kwalijk geurtje van misbruiken en corruptie. Harde bewijzen zijn er vooralsnog niet, maar het hele verhaal valt niet goed in politieke kringen, bij de pers en de publieke opinie. Willem-Alexander loopt er tegenwoordig erg zuur bij en premier Balkenende probeert olie op de golven te gieten met de mededeling dat de bouw gewoon verder kan gaan, maar dat er ook extra inspanningen moeten geleverd worden voor de ontwikkeling van het gebied en de welvaart van de bevolking.

De pers is niet onder de indruk. HP/De Tijd pakt uit met een bijtende open brief aan het adres van de kroonprins en dat is zelden gezien. “Koninklijke Hoogheid”, schrijft Frans van Deijl, “u en uw vrouw ontvangen elk bijna een kwart miljoen euro aan salaris, zo is in de begroting van de koning te zien, en daarbij is er een onkostenvergoeding van in totaal 1,1 miljoen. Volgend jaar krijgen jullie ieder zevenduizend euro extra aan toelagen. Waarom laat u die loonsverhoging, want dat is het, niet voor een keer ‘bevriezen’, zoals het bevriende Spaanse koninklijk huis uit eigen beweging heeft gedaan.”

“U heeft ook een voorbeeldfunctie. Als u bereid bent de broeksriem aan te halen, dan volg ik u, want ik zou dat zeer waarderen”, gaat van Deijl verder. “Maar u doet het niet. U ziet niet wat een geweldig gebaar u zou maken. Wat een bewijs van betrokkenheid, medeleven en van warmte zou u geven.”

“Wat ik maar niet begrijp, is dat u niet ziet dat het geen pas geeft te praten over Afrikaanse vakantiehuizen en over loonsverhogingen terwijl wij, landgenoten en onderdanen, onze banen verliezen, veel langer moeten doorwerken, onze studerende kinderen minder beurs en slechter onderwijs zien krijgen.” Die kritiek moet in het Oranjehuis hard aankomen, want dat zijn ze daar niet gewoon. Het overstapje naar de Saksen-Coburgers is rap gemaakt. Ook hier liggen de koninklijke dotaties en de jaarlijkse verhoging al geruime tijd onder vuur. En het is al even “onbegrijpelijk” dat Albert, in een tijd dat het gewone volk zwaar getroffen wordt door de economische en financiële crisis, het geld van de belastingbetaler kwistig over de balk blijft gooien. En dan, op de koop toe, in een 21 juli-toespraak nog wat hypocriet uithaalde naar de bonussen in het bankwezen en een oproep lanceerde voor meer ‘soberheid’. Toen kort daarop het nieuws uitlekte over de aankoop van een plezierjacht en een villa in de Provence, steeg alom luid hoongelach op. Het laatste restje geloofwaardigheid van het Belgische koningshuis lag aan diggelen.


@ VB


18-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nederlaag van de politiek

 

Over de uitslag van deze volksraadpleging kan veel gezegd worden en dat zal ongetwijfeld ook gebeuren.

Zowat 1 op de 3 Antwerpenaars heeft zich de moeite getroost een stem uit te brengen ; namelijk 135.000 op de 388.000 stemgerechtigden, of 34,75%

Dat ligt heel wat lager dan de in een door de Gazet van Antwerpen en de VRT opgezette opiniepeiling die vaststelde dat 70% van de inwoners zouden deelnemen.   Neen, dus. Wim van Hees, de initiatiefnemer voor het referendum, zou tevreden geweest zijn met een opkomst van 50%, wist hij op het middagjournaal te vertellen.

Er zijn 79.000 neen-stemmers of 59% (dus tegen de Lange Wapper)  en 56.000 pro de Lange Wapper of 40%.

Wat wij alleszins moeten vaststellen, is dat de "politiek" op zich in deze belangrijke zaak, de grote verliezer is. Ongeacht tot welk kamp men behoort.  Na de intense campagnes die gevoerd zijn, hebben meer dan 65% van de Sinjoren nadrukkelijk geweigerd zich uit te spreken.

De geloofwaardigheid van burgemeester Slaapmans is in dit dossier serieus gekneusd.  Met zijn laattijdige "Neen", na jaren van onbeslistheid en bang zwijgen, werd hij slechts gevolgd door 20% van de bevolking.  Dit dan nog met de steun van Vlaams Belang, Groen en de moslims die in de moskee aangepord werden. Ik zou daar niet trots op zijn, Slaapmans !

Hetzelfde trouwens voor de ja-stemmers met de Grote en de Kleine Tjevenpartij, zij wisten och arme 14% van de bevolking te winnen. De politicus die achteraf alles altijd weet, zal hiervoor een uitgelezen verklaring kennen.  Wij ook : u gaat af als een ballon.

Hoe het nu verder moet, zullen we met angstige belangstelling volgen. Het zou verstandig zijn dat de huidige polarisatie opgeheven wordt en dat er zo snel mogelijk gestreefd wordt naar een oplossing voor de mobiliteit.

Het voorstel om via de Liefkenshoektunnel de verkeersinfarct te vermijden, moet nu nadrukkelijk op tafel komen, ongeacht wie dit indiende. En laat het vooruitgaan, sukkels !

De politici hebben alleszins gekregen wat ze verdienen. Antwerpen en Vlaanderen zitten nu met een gigantisch probleem.  Dat het bestuur van BAM zo vlug mogelijk opstapt of aan de deur gezet wordt, zou een eerste stap zijn, maar ook dat is geen reden tot triomf ; het is niet meer dan een maatregel die al langer had moeten genomen zijn.

Neen, reden tot feestvieren, is er niet met deze raadpleging. Ongeacht de uitslag.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE UITSLAG : 59% NEEN - 40% JA (Opkomst 34%)

 

NEEN 59 %

JA 40%

OPKOMST 34%

En nu ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adieu, Lange Wapper ? Of net niet ?

 

Wie in Antwerpen woont of hier vaak komt, zal gemerkt hebben dat de Neen-aanhangers de meest enthousiaste en vaak agressieve campagne hebben gevoerd.  Tot tijdens dit middagjournaal op de 0000 hebben zij zich in de positie van de underdog geplaatst met een budget dat, beweren zij, 50 x kleiner was dan dat van de Ja-aanhangers.  Die hebben van hun kant dan weer fel overdreven, door toedoen van BAM, met in alle brievenbussen een luxueuze brochure te stoppen, die  bij vele burgers terecht slecht onthaald is geworden. Iedereen wist dat deze uitgave gebeurde met belastinggeld. Op het vlak van strategie en propaganda heeft BAM nooit anders gedaan dan geklungeld, los van de waarde van hun project. De agressieve toon van menig tegenstander van de Lange Wapper daarentegen was eveneens vaak hinderlijk. En wat we denken van de misplaatste interventies van vele politici, dat weet u reeds. 

Vooraleer we over een uurtje of zo de uitslag zullen kennen, nog even overlopen wie de échte Lange Wapper is : een reus die, volgens de legende, de straten van Antwerpen onveilig maakt.

Lange Wapper wordt dikwijls lang en dun voorgesteld. In strips en cartoons wordt zijn baardeloze kin vaak erg geaccentueerd.

De kwelgeest komt 's nachts tevoorschijn en achtervolgt de dronkaards. Eerst als een klein mannetje, maar hij kan zichzelf steeds groter en groter maken, tot hij boven de huizen uitsteekt. Als de dronkaard, hijgend en zwetend, thuiskomt kijkt Wapper door het raam naar binnen.

Soms vermomt hij zich als een klein kind om moedermelk te kunnen drinken. Als een moeder dit kind meeneemt om te verzorgen en in een wiegje te stoppen, laat Lange Wapper zichzelf zo groot groeien dat hij niet meer in de kamer past.

Kludde de waterduivel is een vriend van hem.

In Hoboken zou hij ooit de mast van een schip hebben vastgegrepen en het ding in de lucht gegooid hebben.

In Antwerpen kent men volgende legende:

In de buurt van de Groenplaats woonde eens een juffer die vier vrijers had. Op een avond liet ze ze na elkaar op bezoek komen. Maar ze kwamen bij Lange Wapper, die haar gedaante had aangenomen. De eerste moest bewijzen dat hij van haar hield door twee uur op het grote kruis op het kerkhof te gaan zitten. De tweede moest twee uur in een kist onder het kruis gaan liggen. De derde moest op de doodskist kloppen en wachten tot ze hem kwam halen. De vierde moest met een lange ketting rond het kruis lopen. Toen hij dat deed vond hij drie doden. De eerste vrijer viel van schrik dood van het kruis, toen de tweede in de kist kroop. De tweede stierf van angst toen de derde op de kist klopte en de derde stierf toen hij het geluid van de ketting hoorde en dacht dat de duivel hem kwam halen. De vierde vrijer werd gek, sprong in de Schelde en verdronk.

Lange Wapper wordt vooral met Antwerpen geassocieërd, maar ook in Blankenberge, Bevel, Kessel en Nijlen bestaan er legendes over hem.

Zijn grootte maakt het voor hem gemakkelijk zich snel van de ene plek naar de andere te verplaatsen.

Het Rubenshuis in Antwerpen bevindt zich in een straat die naar de schilder Wappers is genoemd en niks te maken heeft met de legende (dit plein ontstond in 1977 toen tussen de Wappersstraat en de Rubensstraat een ganse huizenblok gesloopt werd).
Aan de ingang van Het Steen staat sinds 1963 een standbeeld van de reus, gemaakt door Albert Poels.
Lange Wapper komt voor als personage in de Suske en Wiske strips de zwarte madam en Amoris van Amoras. In de reeks vormt hij een duo met Kludde.
Jaarlijks reikt de vereniging Lange Wapper de Wakkere Wapper-prijs uit aan een Antwerpse handelszaak met een originele Nederlandstalige naam.
Lange Wapper is de naam van een studentenclub te Leuven met leden uit Antwerpen en de Voorkempen, zie Lange Wapper (studentenclub).
Lange Wapper wordt bezongen door de Antwerpse volkszanger Wannes van de Velde.
Lange Wapper is tevens een dansvereniging uit Antwerpen, waarvan de traditionele zwaarddans wordt opgevoerd tijdens half-vasten op de Handschoenmarkt en de Grote Markt.
Een baggerschip van DEME is vernoemd naar de Lange Wapper.
Er is een poesjenellentheater in Antwerpen genoemd naar hem, de Poesje van de Lange Wapper.

@ Wikipedia


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitvindingen

 

Hijab: Great Arab invention

Hijab: Great Arab invention


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erdogans oproep : tenminste 3 kinderen per Turks gezin

 

Dames, mag Erdogan op u rekenen ?

Tijdens een congres van de Turkse Nationale Vereniging voor Gerontologie riep premier Erdogan de Turkse gezinnen op tenminste 3 kinderen te hebben, want een grotere bevolking zal de macht van Turkije doen toenemen. Een daling van het geboortecijfer zal snel het deel van 60-plussers laten stijgen.  Zelfs het bezit van twee kinderen zal de regressieve demografische trend niet stoppen.

De Turken moeten niet vrezen voor voedingsproblemen of hun levensstandaard, want China of India met hun enorme bevolkingsaantallen behoren weldra tot de rijkste landen ter wereld. Aldus Erdogan.

http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=108372&sectionid=3510204

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!