Angeltjes
02-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gordel dankt het FDF

 

De drie nooit-benoemde koekoek-burgemeesters uit de Rand geven geen toestemming aan de delnemers van de Gordel om tijdens hun jaarlijkse manifestatie van 7 september aanstaande over hun grondgebied te fietsen of te wandelen.

Het merendeel van de Gordelaars zijn families of groepen met allerlei achtergronden.  Het zijn beslist niet allen gedreven Vlaams-nationalisten en over het kwakje opportunisten die enkel aanwezig zijn om opgemerkt te worden, willen we het niet eens hebben.

Als het FDF en de drie koekoekburgemeesters de Vlaamse gematigde opinie willen tarten en radicaliseren, moeten ze vooral doen zoals ze bezig zijn : de Gordelaars tegenwerken.

Dank u, koekoeken, wanneer bouwen jullie een eigen nest ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals gezegd : De Kwakkel van het jaar voor Knackel

 

Jammer voor de overigens voortreffelijke journaliste Ann Peutmans van Knack maar Gerolf Annemans ontkent vandaag op zijn eigen lichtjes cynische manier een overstap naar LDD.

Wij glunderen !  Omdat we wisten dat het niet waar kon zijn en er samen met velen onze nek hebben voor uitgestoken.  Dank aan al onze lezers die mee opstapten. 

02/07 Gerolf Annemans: "Ik ga in geen geval naar LDD"

”Ik ben zeer gecharmeerd door het zoveelste aanbod van een andere partij, maar andermaal is er niet het minste van waar.” Zo reageert Gerolf Annemans van het Vlaams Belang op een artikel in Knack dat suggereert dat hij wel eens naar de Lijst Dedecker zou kunnen overstappen.

Een en ander wordt afgeleid uit de woorden van partij-ideoloog Boudewijn Bouckaert. Hij hoopt dat mensen “met een grote maatschappelijke uitstraling” bereid zullen zijn om op de lijsten voor de Vlaamse verkiezingen te staan. Daarbij zou de naam van Annemans geregeld vallen.

Forza Flandria

”Als mijn goede vriend Boudewijn opnieuw de Forza Flandria op de agenda wil zetten, dan stel ik voor dat hij eerst orde op zaken stelt binnen zijn eigen partij. Als dat gebeurd is, kan hij altijd contact opnemen met Bruno Valkeniers”, zegt Annemans, die formeel ontkent dat er ook maar een half gesprek is geweest is over een eventuele overstap.

In hetzelfde interview zegt Bouckaert ook dat de LDD wil vermijden dat er volgend jaar weer mensen worden verkozen die eigenlijk niet in een parlement thuishoren. ”Bij de federale verkiezingen waren we zelf verrast door ons gunstige resultaat. Mensen van wie we nooit hadden verwacht dat ze verkozen zouden raken, moesten we plots naar de Kamer en de Senaat sturen. Bij de volgende verkiezing zullen we moeten bekijken wie van hen mag blijven en wie naar huis moet.”

@ Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Franse BHV vergadering vond niet plaats

 

De vergadering van de Franstaligen over BHV heeft niet plaatsgevonden, omdat Olivier Maingain weerhouden was in zijn gemeente.  Ja, dat heb je soms als je vele zaken aanneemt in de politiek.  Maar erg is het niet, want al de andere Franstalige partijen zijn het in principe met het FDF eens : géén splitsing van BHV zonder een ganse trits voorwaarden.

Waar er bij de Franstaligen wel geen eensgzindheid over bestaat is het socio-economische luik. Het schijnt, volgens la Dernière Heure, dat ook over die thema's apart vergaderd wordt in de taalgroepen... En daar ligt de scheidingslijn tussen links en rechts scherp en duidelijk afgetekend. 

Tegen 15 juli (misschien kan het een dagje later zijn) zal alles opgehelderd en duidelijk zijn.  Dan zal de regering eindelijk de echte problemen kunnen aanpakken.  Want nu zijn ze ganse dagen aan het splitsen.  Wat een doorzichtige leugens allemaal !  Dit is de regering van de onkunde, de regering van het einde van het land B.

Tegen 15 juli kan de opruiming beginnen.

LA RÉUNION DES FRANCOPHONES SUR BHV N’A PAS EU LIEU PUISQU’OLIVIER MAINGAIN ÉTAIT RETENU DANS SA COMMUNE. PAR AILLEURS, C’EST LE SILENCE RADIO sur les négociations communautaires. Et la cacophonie sur le socioéconomique et le contrôle budgétaire.

RAY


01-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans is niet te koop ! Knack wèl : voor enkele centen

 

Knack, het weekblad voor de intellectueel heeft de Gouden Kwakkel gewonnen en als het niet waar is, zullen wij van Angeltjes hem ootmoedig in ontvangst nemen. Maar 't en zal ! Dit schrijft Knack naar aanleiding van een artikel over LDD :

"Het gonst ook van de geruchten dat de LDD de overstap voorbereidt van 'een Vlaams Belanger met naam, die inhoudelijk goed in de partij zou passen'. Om wie het gaat, willen ze nog niet kwijt. Wel duikt de naam van Gerolf Annemans opvallend vaak op."

Wij zijn ervan overtuigd, dat er geen snars waar is van dit gerucht.  Gerolf Annemans is een Vlaams-nationalist uit één stuk en geen blauwselige liberaal. Gerolf is in de Kamer gekomen, nu 21 jaar geleden, ten tijde van Karel Dillen en hij heeft zich steeds gedragen met de consequentie eigen aan mensen die niet te koop zijn.

Wij steken onze nek uit, wij houden onze hand in het vuur : Gerolf Annemans loopt alleen over  als de zwanslappen van de meerderheid Vlaanderen weer eens een poot uitdraaien. Hij loopt over van  Van verbolgenheid.

Knack is fout en out !

De Redactie van Angeltjes : net zoals Gerolf Annemans, niet te koop

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy van 23 februari tot 30 juni 2008 op video

 

.

Ter ondersteuning van ons artikel over het incident met president Sarkozy net voor de opname van zijn interview op de Frans staatstelevisie, hierboven een video over het gebeuren.  En alsof de samenstellers wisten wat wij geschreven hadden, hebben ze er het bezoek aan de landbouwbeurs achtergeplaatst.  Van 23 februari tot 30 juni 2008.  Het is en blijft een aparte man en wij verhelen niet dat we hem graag hebben.  Ook al is hij een draaikont.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereldvreemdheid van politici

 

Het Vlaams parlement, dat voor een stuk over ons aller wel en wee waakt en dat we dankzij Villa Politica elke week voor een uurtje in levende functie kunnen aanschouwen, wil een "kunststuk" aankopen.

Om de overgang tussen het parlement en het huis van de parlementairen te overkappen, wordt een houten constructie besteld bij Arno Quinze. Wij kennen de man niet en als u ook in dat geval bent, kan u even gaan gluren op zijn webstek waar alles in de taal van Churchill en Victoria Beckham uitgelegd wordt."Wat is mooi, wat is lelijk ?" wij zouden het niet weten en dàt is ook helemaal niet de vraag.

De bestelling kost  € 387.000 en daar valt wel wat over te zeggen.  Uitgerekend op een moment dat de portemonnees van de gewone mensen kreunen en steunen  als ze geopend moeten worden, is het uitermate ongepast om een dergelijke uitgave te overwegen.

Filip Dewinter zei het volgende : “Ik vind dit geen goed signaal. Het is niet verstandig van het Vlaams Parlement om deze aankoop te doen in tijden van dalende koopkracht. Op een moment dat heel wat mensen wegens de stijgende prijzen het steeds moeilijker hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, geeft het Vlaams Parlement 387.000 euro uit aan een kunstwerk. Zoiets is een slag in het gezicht van de gewone man en vrouw in de straat.”

De verdedigers van de koopkracht, de socialisten en hun parasieten van het ABVV hoor je niet op dergelijke momenten.  Misschien overwegen ze wel stilletjes om hun eigen stalinistische paleizen binnenkort ook te laten opsmukken door Arne Quinze, die overigens indrukwekkende constructies bouwt.  Voor wie daar geld veil voor heeft.  En dat is niet de Vlaamse Gemeenschap, wel het ABVV, die zeker gecharmeerd zullen zijn door de kleur.

 http://www.arnequinze.tv/extra/welcome


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy is weer op dreef

 

In voorbereiding op het EU-presidentschap dat van vandaag af in handen is van Frankrijk, werd gisteravond door de Openbare  FranseTelevisie president Sarkozy ondervraagd door een groep Franse journalisten.

We hebben het interview niet gezien, dus we gaan er niet op in, maar het is en blijft een feit, dat Sarkozy niet alleen in Frankrijk de populairste wil zijn, maar ook in Europa. Hij is een getalenteerd brekebeen, die man.  Als hij zijn zin niet verkrijgt voor het hogere doel via een compromis, is hij bekwaam om totaal een andere koers te varen.  De politicus Sarkozy van voor de verkiezingen is een andere dan de Franse president die nu de EU voorzit.  Benieuwd of hij zijn Poolse collega zal weten om te praten het Verdrag van Lissabon te ondertekenen. Een eerste keer is hem dat gelukt; of de dreiging van een stopzetting van de verdere uitbreiding van de Unie zal volstaan is twijfelachtig.

Ach, wat zeuren we weer, alsof het er allemaal veel toe doet.  Maar de handdoek in de ring werpen, dat doen we niet. Een beetje roddelpraatjes uit de Frans pers om er de moed in te houden. Ja ?

Gisteravond was Sarkozy dus te gast in de studio's van de Franse openbare omroep. Onder handen genomen door een schminkster, begroet hij een binnenkomende technieker die de president volkomen negeert en niets antwoordt.  Waarop deze zegt : "Wat is dat nu ?  Als mensen uitgenodigd worden, hebben zij het recht om begroet te worden. Ofwel werkt men niet bij de openbare dienst, of ben ik hier bij manifestanten ?  Het zal moeten stoppen deze houding".  Geef toe, dat dit allemaal erg onpresidentieel klinkt. Net zoals hij tijdens de opening van een landbouwersbeurs per ongeluk tegen een kerel aanbotste, die gilde "Raak me niet aan", waarop hij doodkalm antwoordde "Ontplof toch, sukkel".

Tijdens het gesprek heeft de president, die zelden een onderwerp uit de weg gaat, het ook gehad over de Franse openbare omroep waar momenteel ook veel om te doen is in Frankrijk. "Ik zal jullie niet in de steek laten, jullie zullen de middelen krijgen om je verder te ontwikkelen, maar ik bekijk de openbare dienst niet als een kleine sekte die tot enkele micro organistaties behoort, die zich van tijd tijd tussen het volk mengen."

En over de benoeming van de grote baas van France Télévisions zei de president, dat het huidige systeem tot complete hypocrisie leidt.

Kent u ook de naam van de Franse eerste-minister ?  Ja ? Juist, dat is hem.

Ray

Bron : Le Monde

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Treincoupé' met videolandschap voor dementen in rusthuis

 

 

Bij de collega ZUS53 van  Seniorennet  (zie bruggetje) vonden wij dit intressante stuk over bejaardenzorg.  Met dank aan Ann voor de toestemming tot overname.

 

In een bejaardentehuis voor dementerenden in het Nederlandse Delft staat een valse treincoupé op de gang. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Door de raampjes - videoschermen - dendert zelfs een écht polderlandschap voorbij. Het begon als een kunstproject, maar de trein blijkt een rustgevend effect te hebben op de alzheimerpatiënten.

Geen conducteurs
De 'trein naar nergens' zit altijd vol. "Sommigen reizen de hele dag", vertelt het rusthuispersoneel. "Het ontspant hen. We serveren koffietjes, maar we spelen niet voor conducteurtje. Ze beseffen dat het geen echte trein is en dat moet zo blijven."

Straks ook bij ons?
Voorzitter van de Belgische Alzheimerliga Bie Van Waeyenberghe is laaiend enthousiast: "Dit moeten wij ook hebben. Nederland is ons altijd een stapje voor."
  

 http://blog.seniorennet.be/zus53/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janssens & Peeters, Vinck & Slangen : bim-BAM-boenk

 

Het moet nogal paniek geweest zijn in kringen van de regimepartijen over het project van de Oosterweelverbinding en de Lange Wapper de voorbije periode.  De hoofd-oelewapper van Antwerpen had volledig de pedalen verloren en schreeuwde,  "dat hij er niets mee te maken heeft met dat hele project".  Iedereen is verantwoordelijk, behalve Janssens, die heeft ander werk.

De sultan van de Grote Markt duldt zoals alle ingewijden weten geen tegenspraak en als een of andere onwetende het gevoelige onderwerp aanraakt, loopt de Schelde over. Toen een argeloze journalist opnieuw begon te mekkeren over "de gehandicapte kindjes die zullen sterven van al het fijne stof dat zij moeten inademen", ontplofte de eerste burger van de stad van Allah : "Ze liegen, die met hun rolstoelen, het zijn bedriegers opgestookt door al diegenen die tegen mij zijn." Iedereen op  het stadhuis knikte van "Neen, ikke niet, ikke niet, ik ben voor u". De onbekende schepen Leen Verbist smeet zich op de grond en vroeg vergiffenis, Van Campenhout die in hoge sferen vertoefde, vroeg of hij "die smeerlappen" moest aftroeven en Monica de Coninck deed waar zij het beste in is : smartelijk kijken.

Intussen was de bijna naamgenoot van Janssens, Peeters van de Vlaamse regering opgetreden, want die wilde korte metten maken met dat onbekwaam Antwerpse geklungel. "Miljarden euri worden gespendeerd om Vlaams Belang te weren in de lastigste stad van het land en de beleidshufters zijn niet bekwaam om de zaken te laten opschieten." Peeters is een wederuitgave van Leterme : zolang de tjeven over Vlaanderen heersen, doen ze straffe uitspraken, eens ze overklauteren naar het belgische niveau, verliezen ze het spraakvermogen. Het is maar dat u het onthoudt.

 

 

De top  van de raad van bestuur van BAM wordt terug naar het ministerie gestuurd, want daar is men gewoon chaos te scheppen en wie treedt er aan als voorzitter om het probleem van het fijne stof dat de Lange Wapper zal veroorzaken, te lijf te gaan  ? Karel Vinck.  In 2006 veroordeeld in Siracusa (Sicilië-Italië) tot drie jaar voorwaardelijk voor zijn aandeel als verantwoordelijke van Eternit-Italië  voor de dood van honderden werknemers. Er werden geen of onvoldoende maatregelen genomen om de arbeiders te beschermen tegen de mogelijke gevolgen van asbest en velen stierven aan long- en buikvlieskanker. Vinck is tegen zijn veroordeling in beroep gegaan.

Wie in het BAM dossier ook een rol speelt is Noël Slangen, de communicatie-expert die al miljoenen aan het binnenrijven is, uitgerekend voor de communicatie die geleid heeft tot de huidige chaos.

Er wachten het duo Janssens & Peeters nog mooie dagen met het andere onbesproken duo Vinck & Slangen.

Ray

 

PS : Toen wij voor dit stuk probeerden beeldmateriaal te copiëren op de site van BAM, lukte dit niet.  De foto's mogen enkel "bekeken" worden. Prachtige mentaliteit, niet !

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamitische Boycots

 

Op de eigen Europese of nationale regeerders moeten wij niet rekenen op maatregelen tegen de islamitische landen die Denemarken of Nederland willen straffen door de verkoop van producten tegen te gaan.  Boycots worden onderdanig en stilzwijgend aanvaard als ze afkomstig zijn van hysterische islamieten.

Europese politici zetten alleen een grote smoel op tegen hun eigen burgers die niet in de pas lopen.  Aan de vreemde snoeshanen die rondbanjeren in onze steden wordt onderdanig gevraagd of alles hier naar hun zin is en tegen de roepers in de islam-dictaturen wordt vredig geglimlacht. Een boycot tegen een natie is een economische oorlogsverklaring en een regering die daar niet op reageert, is een onwaardige verzameling lafaards. Wij zeggen het in felle kleuren, om goed begrepen te worden en omdat de waarheid al te vaak omzwachteld wordt.

Als een kleine winkelier een brief in zijn vitrine plaatst, dat hij weigert Turks Fruit, dadels of koffietoffees van den Arabier te verkopen, dan heeft de brave man gegarandeerd een proces aan zijn broek en wordt hij dagenlang bezocht door reporters van de politiek-correcte misleidende pers. En er worden gemeentelijke, provinciale, Vlaamse, federale en Europese wetten of reglementen op tafel getoverd, om de racist voor het leven te ruïneren. Wij zagen de man van Unizo over het hoofd : een christelijke communistische regelaar die zich vermomt als Jean-Marie Dedecker met een spraakgebrek.

De islamroepers in het buitenland mogen proberen onze economie te ontwrichten, dat is helemaal niet erg.  Zolang wij maar genoeg overhouden in Europa om de toelagen en uitkeringen niet stop te zetten aan de islamitische landgenoten, want in hun respectieve moederlanden kunnen ze vergoedingen en steun van de staat met hun ellebogen aanpakken.

En moet u even lezen welke argumenten er aangehaald worden om de boycotchantage goed te praten :

De boycot van Nederlandse en Deense producten in Jordanië dreigt zich uit te breiden naar steeds meer landen in de Golfregio. Drijvende kracht achter de boycotcampagne is de Jordaniër Zakaria Al-Sheikh, voorzitter van het comité 'De Boodschapper van Allah Verenigt Ons'. "Als het ontkennen van de Holocaust een strafbaar feit is, waarom geldt dat dan niet voor het beledigen van de islam?"

Wat een achterlijke geest moet je bezitten, om de ontkenning van de holocaust gelijk te schakelen met het beledigen van de islam. De holocaust was een genocide (een volkerenmoord waar  de Turken een en ander van afweten), het uitoefenen van kritiek op de islam is het democratisch recht van vrije meningsuiting. Moslims mogen zelfs geen eigen mening bedenken.

In de gestroomlijnde Westerse media wordt in alle talen  gezwegen over dit ergernisgevende boycotgebeuren.  Westerse media zijn de knechten van het regime en het regime zwijgt en stemt in.

Het Europese ideaal dat wij in onze jeugd hoog met ons meedroegen, was iets anders dan het landverraad dat momenteel aan de gang is door de profiteurs van het regime. 

Ray 

 

 Een echte moslim vliegt KLM en zuipt Carlsberg

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is die van ons ?

 

 

Als het mooi is, verstoppen we het, want wij zijn egoïsten

Als het lelijk is, verstoppen we het ook, want we konden niets beters krijgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geenstijl feliciteert Mugabe

 

Wie dit schrijft, verdient een Gouden Pluim. 

Gefeliciteerd ouwe!

goeie snor ook...

Via deze weg willen wij de 84-jarige Robert Gabriel Mugabe feliciteren met zijn eclatante verkiezingsoverwinning. Mugabe behaalde in alle tien de provincies een meerderheid van de stemmen. En niet zomaar een meerderheid. Neen, de grootste jatneger van Afrika kreeg maar liefst 2.150.269 stemmen tegen 233.000 voor de oppositieleider/asielzoeker Morgan Tsvangirai. Lijkt ons een overduidelijke uitslag. Zimbabwe is gek op Mugabe en Mugabe op Zimbabwe. Namens GeenStijl van harte gefeliciflapstaart met deze indrukwekkende overwinning. Het bloemetje namens onze Nederlandse regering komt uw kant op. Het ontwikkelingsgeld volgt eind deze week. Doe er wat leuks mee...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders' foute uitspraken

 

Na de mededeling van het Openbaar Ministerie dat Geert Wilders NIET zal vervolgd worden voor de ettelijke uitspraken inzake de islam, de islamisering en de houding van moslims, rijst er natuurlijk verzet.  De organisatie "Nederland bekent kleur" legt zich niet neer bij de uitspraak, want zij hadden de schandpaal al klaargezet en de galg in mekaar getimmerd. 

Ten overvloedigen bewijze van hun groot democratisch gelijk, halen de kleurbekenners enkele uitspraken van Widers aan, die niet door de beugel kunnen.  Hier gaan we dan, de volgende zaken mag een volksvertegenwoordiger beslist niet uitspreken :

Er mogen geen moslims het land meer in.

- Turken en Marokkanen moeten meer pensioenpremie betalen dan anderen.

Dat was het dan : zulke uitspraken moeten voor de rechter komen. Ach, ach, ach...

 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merci, Olivier Maingain

@ De Kennedy's


30-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij willen meer Peter Vandermeersch op de buis !

 

In aansluiting op het artikel dat Leo Bonte vandaag schreef over de problemen bij de VRT, behandelt de dagelijkse vraag van de Standaard dezelfde thematiek :

Steeds meer herhalingen, terwijl duidingsprogramma's van het scherm verdwijnen. 'De ellende druipt zo van het scherm', schrijft Peter Vandermeersch.

Vindt u de programmatie op Eén en Canvas minder goed dan een paar jaar geleden?

79.83%
20.17%
De vraagstelling is tendentieus en zeer partieel, maar we zijn dankzij  ons ingoede karakter bereid met de spons over de peiling te gaan, gezien het hoofdartikel van Peter Vandermeersch onomwonden een aantal fouten blootlegt en zelfs de vraag gesteld wordt of het nodig is dat de Vlaamse Gemeenschap jaarlijks 300 miljoen euri spendeert aan dit Leerling-Tovenaar Gedrocht.
De vraagstelling kan o.i. enkel beantwoord worden door personen die van oordeel zijn dat "een paar jaar geleden" de VRT wél goede uitzendingen had en dat de duidingsprogramma's in volle neutraliteit uitgeschud werden over de verbaasd toeziende en bewonderende kijkers. Momenteel schort er veel aan de programmering én aan de technische afwerking en de manipulerende Standaard wil van ons vernemen, of wij het daar mee eens zijn. En daar zegt de brave lezer/kijker volmondig JA op, want het is ook al enige tijd geleden dat Peter himself nog te bewonderen viel in de avondprogrammatie.
De vraag die moet gesteld worden, zou veeleer moeten luiden :
"Bent u tevreden over de VRT ?" Dat is kort en ook ongenuanceerd maar met een korte inleiding en enkele bondige cijfers en verwijzingen naar de commerciële omroepen, zullen allicht bij heel wat mensen de ogen opengaan.  Maar dat is niet de bedoeling van de enige zelfbenoemde kwaliteitskrant die Vlaanderen nog telt (de andere is intussen een bokskrant geworden)  : onze ogen openen. Ze doen er alles aan, opdat ze dicht zouden blijven. Misschien nog een bokskrant ?
Savat
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immigration is good for you !

 

 

In Ierland leeft duidelijk ook een en ander. Ons verheugt het.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openbaar Ministerie (NL) zal Wilders NIET vervolgen. Wat jammer !

 

 

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten PVV-leider Geert Wilders niet te vervolgen wegens discriminatie van moslims. Tegen Wilders werden tientallen aangiftes gedaan, vooral wegens zijn koranfilm Fitna en zijn uitlatingen vorig jaar in een opiniestuk in de Volkskrant.

Leest u verder bij Else4 via dit bruggetje :

http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel/asp/artnr/212616/index.html

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij moet zijn Lego-dorp afbreken

.

 

Zo maken wij de dag mooi rond op de redactie : Youtube leegplukken en de wereld uitlachen terwjl we Juffrouw Ellen erop uitsturen om reclame te maken voor een geldwinkel.

De president van Oekangknograaikerweure roept zijn bevolking op om Lego van Denemarken te boycotten.  Moet u dat zien : al die zwarten spelen met Lego.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondankbare Ierse snuiters

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topsalarissen Openbare Omroep Nederland aan banden

 

De progressieve, onveranderlijk linkse journalisten en presentatoren zullen in NL gekort worden op hun salarissen.  In principe tot 10% meer dan de minister-president zullen zij mogen verdienen.  Wat nog onbehoorlijk veel is.

In Vlaanderen heeft men de weddeschaalbeperkingen van televisiemensen omzeild door de beste talenten te laten weggaan en ze met hun eigen bedrijfjes terug aan te werven.  Vandaar dat de VRT nu jankt, dat ze geen mensen genoeg hebben om eigen producties te maken.  Dat krijg je met al die Hitlerprogramma's uit te zenden ; op de lange duur begin jezelf de slogan "Wir brauchen mehr Lebensraum" toe te passen en je wil naast de ether ook nog eens internet inpalmen.  En dan heb je een massa wandelaars in je gangen rondlopen die met van alles bezig zijn behalve met de kernopdracht. 

Het is allemaal begonnen met de sportjournalist Marc Uytterhoeven die bij de toenmalige socialistische directeur-generaal Jan Ceuleers een bonus bedong ,van wat toen een enorm bedrag leek, van BEF 3 miljoen.

VTM contracteerde "sterren" tegen voorwaarden die niet gebonden waren door ambtelijke voorschriften of weddeschalen en toen onstond een kleine leegloop bij de openbare omroep.  Om de meubelen te redden, werd toen door fiscalisten de idee vooropgezet van de eigen bedrijfjes zoals Woestijnvis (Marc Uytterhoeven, Wouter Vandenhoute, enz.) en deMensen (met het linkse arrogante boegbeeld Ben Crabbé, in Antwerpen beter bekend als "den boer van Tienen"). Er zijn er meer, maar we beperken ons tot deze, omdat de protagonisten graag uitpakken met hun evidente linkse ideologie en hun povere omzeilingen van de normale sociale verplichtingen.

De omroepstructuur zit in Nederland anders in mekaar en de omzeilingstactieken die hier in zwang zijn, bestaan vermoedelijk niet bij onze Noorderburen.  Vandaar de huidige ingrepen die men wenst toe te passen.  De arrogantie, de linksigheid en de betweterij zijn in beide landen identiek.

Savat

'Minister legt salaris tv-sterren aan banden' @ Elsevier

Het is afgelopen met de gigantische salarissen van tv- en radiopersoonlijkheden bij de publieke omroep. Het jaarsalaris van de 'sterren' van de publieke omroep loopt nu op tot een half miljoen euro.


Vorige week werd bekend dat minster Guusje Ter Horst (PvdA) van Binnenlandse Zaken een einde wil maken aan de topsalarissen in de semi-publieke sector die worden betaald uit belastinggeld.

De topmannen van Schiphol (693 duizend euro) en de NS (687 duizend euro) gaan hierdoor flink achteruit in hun salaris.

Minister Ronald Plasterk (PvdA) van Cultuur gaat op aandringen van de Tweede Kamer een maximum jaarsalaris invoeren van rond de twee ton voor de tv- en radiosterren, net boven de Balkenendenorm van 180.000 euro.

Dat schrijft de Telegraaf. Tijdens een spoeddebat naar aanleiding van het salaris van Floortje Dessing zei Plasterk nog dat marktwerking een belangrijk argument is voor de hoge salarissen van sommige omroepmedewerkers.

Achteruit
Er wordt niet gekort op de bestaande contracten van grootverdieners als Matthijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw, Jack van Gelder en Giel Beelen, die ver boven de twee ton uitkomen. Maar wanneer zij hun contract verlengen gaan ze er flink op achteruit.

De nieuwe regel geldt met onmiddellijke ingang.

Belastinggeld
Volgens de krant is 'het geduvel' rond de afvloeiingsregelingen van presentatoren de druppel.
Karel van de Graaf kreeg 5,5 ton van de AVRO bij zijn vertrek en Ton Verlind kreeg 6,5 ton van de KRO toen hij de omroep verliet.

'Ik voelde me daar heel ongemakkelijk over. Waarom zou een presentator die de premier vragen stelt, meer moeten verdienen dan de premier zelf?' vindt Plasterk. Morgen is er een debat in de Tweede Kamer over het onderwerp.

Door Maartje Willems




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!