Angeltjes
04-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het persoverzicht voor vrijdag 4 juli 2008

 

Leterme  I aan rand Afgrond (DS 04.07.08)

*****************************

04/07 Leterme pessimistisch over 15 juli: "Hou rekening met een mislukking" (GvA)

 

 

 

 

 

 

*******************************************************************************

"Totale crisis is dichtbij" (HLN - 04 juli 2008)

 **********************************************************************************

Justine Henin stopt met tennis !
(DM - op een dag in juli)

****************************************************************
"Francaises, Français, nous vous joindrons"
(La Libre Belgique - 04.07.08)
************************************************************************************
"Les Nazis ne vaincront pas : Vivent nous-mêmes !"
(Le Soir - 4 juillet 1944)
*****************************************************************
Jean-Marie Dedecker : "Zolang het cordon sanitaire stand houdt, is er niets aan de hand"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond te Deerlijk : Zing met de griezels !

 

 

Het gaat om een familiefeest voor Griezels en hun aanverwanten


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims in GB moeten kunnen leven onder de sharia

 

Muslims attend a mosque: Muslims in Britain should be able to live under Sharia law, says top judge

Heerlijk samen in Londonistan

The Lord Chief Justice, Lord Phillips 

 Volgens deze prachtig uitgedoste opprrechter wordt het hoog tijd dat de sharia ingevoerd wordt in Groot-Brittannië om de moslims een heerlijk thuisgevoel te bezorgen.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2242340/Muslims-in-Britain-should-be-able-to-live-under-Sharia-law%2C-says-top-judge.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdamn : Essalam moskeet op stelten !

 

 

 

Landgenoten… We schrijven heden Rotterdamn. De zwavelhoudende beerput omtrent de in aanbouw zijnde Essalam-moskeet staat wagenwijd open. Conflictje hier en wat bedreigingen daar: “De Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten wil niet bemiddelen in het conflict tussen bezoekers van de Essalammoskee en het bestuur van het gebedshuis. Dat zei Opstelten donderdag.” Zo’n zestig barbarians waren naar het stadhuis gekomen om Opstelten een petitie te overhandigen. En wat denkt u? Heel de boel op stelten… In de petitie stond onder meer: “Wij sluiten niet uit dat er doden zullen vallen.” Jawel, zoals het een goed moslim betaamt, worden er meteen wat doodsbedreigingen rondgeslingerd en verder een prettig weekend.

Enfin, wij gaan dit hele conflict niet uitleggen. Dat kunt u in de Telegraaf lezen. Wij richten onze pijlen even op de bewuste haathut. Vanwege wat conflicten, ruzies en ordinair machtsvertoon ligt de bouw al sinds half maart stil. Conflict met de Duitsche aannemert…
Deze ruïne moest ooit de grootste moskeet van Eurabië worden, maar door de religieuze onenigheid komen de minaretten wat vertraagd uit de Hollandsche klei. Als de bouw langer dan een half jaar stil ligt, wordt de bouwvergunning ingetrokken. We kunnen niet wachten tot half september!
Wellicht een betere oplossing: met dezelfde rotgang weer afbreken en op die plek een blijf van m’n wijk-huis opzetten voor Hollandsche verjaagden…

So long, landgenoten !

Met dank overgenomen van : http://boilingpoints.wordpress.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw pleidooi voor Forza Flandria

 



Grootste formatie
“In Vlaanderen vormen de independentisten de facto de grootste partijpolitieke formatie in het Vlaamse politieke landschap.”

Vlaams kartel heeft beloftes niet kunnen waarmaken
“Intussen krijgt het Vlaamse kartel (CD&V/N-VA) electorale klappen omdat het kartel zijn eigen beloftes aan de kiezer niet kan of niet wil waarmaken. Het was toch dat kartel dat de kiezer beloofde niet in een regering te stappen zonder een voorafgaand akkoord over een grondige en diepgaande staatshervorming en een splitsing van BHV zonder prijs.”

De traditionele Vlaamse partijen kregen nu al meer dan een jaar tijd om hun kiesbeloften waar te maken, om de Belgische impasse eens en voorgoed te doorbreken, om de stap te zetten naar minstens een ander België. Zonder succes. En dit is niet alleen de schuld van de inderdaad onwillige Franstaligen…”

Vlaamse onderhandelaars versterken Waalse strategie
“De Vlaamse onderhandelaars sterken de Franstaligen in hun ‘non’-strategie: de Vlamingen zijn geen separatisten, Vlaanderen wil de zogenaamde Vlaams-Waalse solidariteit niet doorbreken, uiteraard is een eenzijdig opgelegde BHV-oplossing niet denkbaar, natuurlijk zullen we de Brusselse rekeningen graag blijven betalen en ga zo maar door… Intussen geven ze hun enig wapen om het tij alsnog te keren uit handen: ze stapten in een regering zonder staatshervorming.”

N-VA, LDD en Vlaams Belang zullen de handen in elkaar moeten slaan
“Geen van de drie partijen kan de kern van haar programma binnen het nu bestaande Belgische kader realiseren. En dus moet men op zoek naar een hefboom om een nieuw kader af te dwingen, een onafhankelijk Vlaanderen.”

Hoe? Dat doet er niet toe
“Wordt het een ‘monsterverbond’? Een nieuwe partij? Een georganiseerde parlementaire samenwerking? Een kartel? Wat het ook wordt, het moet wel los staan van kortstondig politiek succes. Om wat te doen? Om samen een uitgesproken Vlaams basisprogramma vast te leggen. Een programma voor na de verkiezingen. Om samen een goed uitgewerkt sociaal en economisch programma te schrijven op Vlaamse maat, en een haalbaar programma over migratie en veiligheid.”

Vlaams-bewuste CD&V-kiezers overtuigen
“Deze formatie moet een appèl durven dien op de Vlaams-bewuste CD&V-kiezer die nu toch begint te beseffen dat het langs die weg (de Belgische weg, nvdr) niet zal lukken, de realisatie van de stilaan beruchte Vlaamse resoluties. Dat hij of zij één keer moet durven kiezen voor zijn of haar Vlaamse belangen.”

Marc Platel (publicist), Willem Van den Berghe (bedrijfsleider), Paul Doevenspeck (advocaat), Guido De Schuyteneer (lid van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen), Wim De Wit (voorzitter van het Comité Vlaanderen Onafhankelijk) en Michaël Nachtergaele (chirurg) in De Standaard, 03.07.08

*******************************************************************

In De Standaard verschijnt vandaag – van de hand van zes bekende Vlaamsnaionalisten - een zeer lezenswaardige oproep aan het adres van de drie ‘independistische’ partijen N-VA, LDD en Vlaams Belang om samen aan tafel te gaan zitten en front te vormen.

Marc Platel, Paul Doevenspeck en de andere auteurs drukken er hun verwondering over uit dat de eerdere oproep van Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers op een beleefde of botte weigering stuitte. “Het was pijnlijk om te zien hoe partijen die aan het project zouden moeten deelnemen, publiek hun uiterste best deden om zoveel mogelijk afstand te nemen van het idee, en daarmee afstand te nemen van de grondslag van hun Vlaams programma.”

“Men moet toch echt ziende blind zijn om niet te willen aanvaarden dat het traditionele Belgische federale model niet ziek is, maar dood en nog net niet begraven”, schrijven Platel en Doevenspeck. Verder stellen ze vast “dat CD&V en Open VLD het mentale Belgische kader nog altijd niet willen verlaten”.

En dus ligt de sleutel in handen van N-VA, LDD en Vlaams Belang. “In Vlaanderen vormen de independentisten – laten we het woord nu maar gebruiken – de facto de grootste partijpolitieke formatie in het Vlaamse politieke landschap (…) Ze zijn samen goed voor een kleine 35 procent van het Vlaamse kiespubliek. Zij moeten dus samen aan één en dezelfde tafel gaan zitten om hun gemeenschappelijke basisdoelstelling te realiseren: een echt zelfstandig Vlaanderen.”

“Vlamingen willen niet veel”, besluiten de auteurs van de open brief: “gewoon beter bestuur en dus zelfbestuur. De sleutel op de deur is in handen van de drie aangesproken partijen, de Vlaamse kiezer weet dat.” Ons moet je niet meer overtuigen. Maar hebben LDD en N-VA de boodschap eindelijk begrepen?

Overgenomen van Vlaams Belang

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gregorius Nekschot is terug

 

 

nekschot468.jpg

 

Gregorius Nekschot terug op dreef


03-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zou het intussen zijn bij de VVB ? door Bjorn Roose

 

Omdat er ook al eens iets leesbaars bij Angeltjes moet verschijnen, hebben we stiekem een artikel weggekaapt bij de uitstekende, geleerde, jonge Vlaams-nationalist Björn Roose.  U kent hem wellicht.  Wij niet :  het is makkelijker jatten bij onbekenden. Mijnheer Roose is oprecht gecharmeerd, net als wij, door de goede diensten die mijnheer Doevoort levert aan het linkse, progressieve Vlaanderen, als shoe shine boy. "Ze moeten mij niet betalen om hun hielen te likken" zegt mijnheer Doevoort trots "zolang ze me maar een trap verkopen met hun linkerlaars, is er een goed contact". 

Mijnheer Roose, hoe zit het, komt er nog wat van,of moeten wij onze kolommen zélf vullen ?

U herinnert zich wellicht nog de jongste briljante uitspraken van VVB-voorzitter Erik Defoort en het feit dat daarop, zoals bij een vorige gelegenheid, nogal wat reacties kwamen, onder andere vanwege ondergetekende. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan u daar hier alles over lezen.

Nu zijn er intussen toch wel een paar dingen gebeurd bij de VVB. In het bijzonder de vergadering van de Raad van Bestuur van 14 juni en de bijzondere Algemene Vergadering van gisterenavond zijn ter zake interessant geweest. Bij geen van beide was ik aanwezig – ik zit niet in de Raad van Bestuur en kon gisteren om organisatorische redenen niet op de Algemene Vergadering raken -, maar er is mij wel kond gedaan van een en ander daaromtrent.

Ten eerste wat betreft de Raad van Bestuur. Die had het voornamelijk over het een paar dagen eerder verschenen vraaggesprek met Defoort en wist daarover het volgende te zeggen: “(…) dat we nergens op een fundamenteel probleem zijn gestoten”.

Wie dus tot nog toe dacht dat Erik Defoort in dat vraaggesprek zaken had verkondigd die niet in overeenstemming zijn met wat de Raad van Bestuur van de VVB denkt, is er aan voor zijn moeite.

Dat is al helemaal het geval sinds gisterenavond. De Raad van bestuur besloot immers de “onduidelijkheden” “uit [te] zuiveren” door “op een AV dit debat af [te] sluiten en het project opnieuw [te] laten goedkeuren”. De bedoeling daarvan was “de AV-leden duidelijk voor de keuze [te] zetten” om zo “op het einde [te] weten [wat] we dan (met schade) gezuiverd (…) kunnen doen”.

Hoe de Raad van Bestuur oordeelt over wat gisterenavond tijdens de bijzondere Algemene Vergadering aan bod kwam, weet ik niet, maar enige schade lijkt er in ieder geval geleden te zijn. Kameraad Yves Pernet verwoordde daar de mening van velen binnen de VVB
door het ontslag van de voorzitter te vragen. Dat ontslag is er niet gekomen, maar een derde van de aanwezigen (18 van de 54) stemde wel voor het voorstel (twee aanwezigen onthielden zich, 34 aanwezigen stemden tegen), terwijl we er hoe dan ook rekening moeten mee houden dat de “vrienden” van de Raad van Bestuur gemobiliseerd waren om aanwezig te zijn.

Hoe dan ook: Defoort blijft dus voorzitter van de VVB en de Raad van Bestuur zit inhoudelijk op dezelfde lijn als de voorzitter. De Algemene Vergadering heeft die lijn bovendien “bevestigd” door de kop van Defoort niet te laten rollen. Wat we nu verder moeten, is de vraag.
Björn Roose
Liever een linkse halve gare, dan een rechtse idealist


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olieprijzen doen het goed : onze regering waakt.

 

 

July, Thursday 3 2008 - 13:38:43

Crude Olie 
$144.26
 ▲0.69   0.48%
13:38 PM EDT - 2008.07.03

Toen er in 2007 na 200 dagen onderhandelingen nog geen regering was, insinueerden sommigen dat de toen al stijgende prijzen zouden kunnen vermeden worden met een flinke premier aan het hoofd van een daadkrachtig gouvernement.

Vandaag ondervraagd door een bezorgd journalist over de olieprijzen, antwoordde onze flinke premier :

"Daar heb ik niets mee te maken".

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Fluistervoorstel van Nonkel Kruk om BHV te splitsen

 

Het schijnt dat de bange man, die eerste-minister van het land B is, tijdens de gesprekken over de nationaliteitenproblemen, geen teksten meer voorlegt.  Uit vrees dat ze terechtkomen op een of andere redactie en gepubliceerd zouden worden.  Daarom deelt de bange man enkel nog mondeling mee, wat hij eventueel zou willen doen om uit het slop te geraken. 

Deze handelwijze is desnoods nog gevaarlijker dan met documenten werken, want nu kan iedereen er het zijne uithalen.  Verba volant sed scripta manent. Wat er ook van zij, de Libre heeft toch een stuk weten te schrijven over een zogenaamd nieuwe piste voor BHV, die in feite een herneming is van een voorstel uit 2005, dat het toen niet haalde.

BHV wordt gesplitst.  Gejuich in Vlaanderen, gejouw in Wallobrux.  Tegelijk worden echter twee aparte kieskringen in het leven geroepen : één voor Waals Brabant, Bruxelles hoofdstad en de zes faciliteitengemeenten uit Vlaanderen ; de andere kieskring  omvat Vlaams Brabant en Brussel Hoofdstad. 

De redenering is dat de Vlamingen uit de zes randgemeenten voor Nederlandstaligen uit Brussel kunnen stemmen en de Franstaligen voor hun chou-chous uit Brussel en gans Waals Brabant. 

Men schept hiermede een gedrocht dat de eenheid van de afgebakende taalgebieden door mekaar haspelt.  Er zullen legio dubbelzinnigheden en achterpoorten ontstaan, de Vlamingen leveren hun geduldige brave zes faciliteitengemeentes over aan het Franse imperialisme. En binnen enkele jaren worden ze kilweg ingelijfd bij Brussel, desnoods in aanwezigheid van UNO-Blauwhelmen. 

Ziet iemand iets gunstigers en beters in dit voorstel om twee kieskringen te maken, laat het ons weten.

Dat uitgerekend Nonkel Kruk met dit oude verhaal komt aansleuren, duidt, voor zover nodig, op de onbetrouwbaarheid van de CD&V/NVA.  Het goede nieuws voor de Nonkel is dat de Franstaligen (het FDF op kop) dit manke voorstel niet willen aanvaarden.  Zij leveren namelijk hun Franstalige onaangepaste koekoeken in de rest van Vlaams Brabant over aan de Vlaamse overheid, en dàt kan niet.

Wij weten het, u weet het, helaas nog veel te weinigen in de Wetstraat weten het niet : deze Gordiaanse knoop valt niet te ontwarren, zolang men zich halsstarrig vastklampt aan het bestaan van dit krakkemikkige keuninkrijk.

Ray

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/431705/bhv-creer-deux-colleges-electoraux.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo pakt men de fraude aan in Europa : niet dus !

 

Het Nederlandse EP-lid, Paul van Buitenen, een vroegere EU-ambtenaar, kent het reilen en zeilen binnen Europa als geen. De man wordt regelmatig bedreigd en probeert te overleven in de maffiabarak die onze levens en gedachtes probeert te beheersen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De linkse halve garen van de BBC

 

De reputatie van de onpartijdige, neutrale BBC-Nieuwsdienst behoort al lang tot het rijk der mythes en fabelen.  De BBC eet uit de hand van het regime en predikt uitsluitend wat ten goede komt aan de handhaving van wie de macht uitoefent : politiek-correctheid is een verslaving waartegen nog geen medicijn ontdekt is. De weireld zal links zijn, of niet zijn en na het in mekaar storten van de Sovjet-Unie zijn de nuttige idioten van het Westen onmiddellijk in de dans gesprongen om de winkel van Marx, Lenin en Stalin voort te zetten.
 
En nu de BBC : de afschuwelijke aanslag van een Palestijn die met een bulldozer in Jeruzalem twee bussen aanreed, verschillende auto's vernielde, drie mensen doodde en velen verwondde werd in eerste instantie afgedaan als een Israëlische wreedheid tegenover een arme Palestijn.  De gek werd doodgeschoten door de Israëlische  veiligheidsdiensten en dat was genoeg om de linkse jankers een nieuwssprookje te laten vertellen. U ziet  de oorspronkelijke  teksten bij de beelden ; later werden ze aangepast. Vertrekkende vanuit het eigen linkse schabloondenken, wordt elke gebeurtenis voorgesteld vanuit dat perspectief en densoods wordt er gewrongen en gemangeld tot het feit past in het raam van de linkse halve garen.  
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misbruik legervliegtuigen door keuning & familie - Bruno Stevenheydens volksvertegenwoordiger

 

 

   
woensdag 02 juli 2008
Eerder dit jaar heb ik een aantal cijfergegevens opgevraagd mbt de kostprijs van het gebruik van legervliegtuigen om leden van de koninklijke familie te vervoeren. In eerste instantie kreeg ik van minister Pieter De Crem
enkel de globale kostprijs per jaar. Zogenaamd omwille van de privacy wou de minister mij geen details meedelen omtrent de vliegkosten per lid van de koninklijke familie en de meereizende passagiers.

Nadat ik de ministers er op wees dat de opsplitsing van de vluchten per lid van de koninklijke familie weinig met privacy te maken heeft, mocht ik vandaag enkele aanvullende gegevens ontvangen. Hieronder vindt u een overzicht van het aantal vluchten per lid van de koninklijke familie, verder opgesplitst volgens officiële en private bezoeken.

Opvallend is dat zowat 4/5 van de vluchten op rekening van koning Albert II zijn toe te schrijven, het merendeel van deze vluchten betreft vakantie-uitstappen. Deze gegevens tonen nog maar eens aan dat het schandalig is dat de leden van het koningshuis bovenop de riante jaarlijkse dotatie vele vakantie-uitstappen ondernemen op kosten van de belastingsbetaler via het zich laten verplaatsen met legervliegtuigen. Voor de private vluchten bestaat geen rechtvaardiging en ik zal de minister hier verder over bevragen. Prins Laurent heeft blijkbaar voor andere vervoermiddelen gekozen om ‘zijn’ Italiaanse villa te bezoeken.

 

 

Periode 2004 tot en met 2007

                                          officieel                                    privaat             totaal

Albert II                                17                                           105                  122

 

prins Filip                              15                                            2                      17

 

prinses Astrid                          3                                            2                       5

 

koningin Fabiola                      3                                             10                    13

 

Totaal                                   38                                           119                   157

 

Kostprijs

 

2004: 626.277 euro.

2005: 680.626 euro.

2006: 470.240 euro.

2007: 492.902 euro.

Bruno Stevenheydens : vriend van de keuning

 Aanhanger van het regime

Kandidaat voor Lint, Blik en Titel

 

 http://www.vlaamsbelangbeveren.org/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingrid Betancourt is bevrijd - Aramburo

 

 

Pech voor de communisten in Colombia( en Venezuela).Ingrid Betancourt is samen met 3 Amerikanen en 11 Colombiaanse gijzelaars bevrijd ! Op Nova werd er inderhaast een Zuid-Amerika kenner bijgehaald die nog hijgend bevestigde dat het Colombiaanse leger in nauwe samenwerking met het Amerikaanse en met de steun van de CIA in een verrassingsaanval hebben toegeslagen.Deze specialist wist ook te vertellen dat FARC-vriendje Chávez,die zogezegd onderhandelde ,zich hoofdzakelijk beperkte tot financiële steun aan de FARC.

(Overgenomen uit de reacties)

Aramburo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe zo voort, VRT : niemand geeft er om wat jullie uitrichten.

 

Margriet Hermans van de VLD interpelleerde Geert Bourgeois over "de crisis" bij de VRT.  Ze wilde het niet hebben over de interne bevraging bij de nieuwsdienst die in de Standaard was uitgelekt : die chaos moet de VRT zelf oplossen, oordeelde Margriet.  Een beetje Guy Mathot parafraserend : de staatsschuld komt vanzelf en verdwijnt vanzelf.  Wèl was mevrouw Hermans nieuwsgierig naar de vele negatieve "geruchten" en de paar kritiekjes in het verslag van het Rekenhof. Zelfs niet over de lamentabele financiële toestand wilde zij iets weten.

Bourgeois greep deze tussenkomst, die nog geen twee minuten duurde, aan om het parlement op te roepen zich eensgezind achter de VRT te scharen, de VRT die het zo ontzettend goed doet en die kleine onvolkomenheden uit de wereld zal helpen.  De kijkers zijn ontzettend tevreden (ten bewijze van hun trouw bezorgen zij 40% zienersaandeel) er zijn minder hehalingen op de Vlaamse Televisie dan bij de BBC en we willen toch allemaal een sterke, overal aanwezige openbare omroep ? 

"Kamerbreed is dit parlement het eens met de schitterende opdracht die de VRT in ons aller naam vervult". Margriet snikte even toen ze ja knikte.  De CD&V-er met de bambi-ogen, Verstreken die jarenlang de programma's heeft aangekondigd op de televisie en die nu braaf en mooi  zit te wezen op de meerderheidsbanken, stond bijna recht om te applaudisseren.  De enige die boos reageerde, was De Caluwé : die was beledigd geworden door Peter Vandermeersch van de Standaard in een artikel en hij wilde afrekenen met die sluwe marketeer.  "De Standaard is aandeelhouder bij Woestijnvis" brieste de West-Vlaming "en daarom negeert de redactie van de kwaliteitskrant (zo zegde hij het) mijn kritiek en reacties.  Ze kennen er niets van en ik die het dossier wel ken, mij laten ze niet aan het woord." Het leek nogal op een persoonlijke, rancuneuze interventie waar de VRT nog weinig mee te maken had.

Als een lamentabele minister als Bourgeois dit parlement in zijn zak steekt, zegt dit zeer veel over de kwaliteit van de meerderheid der leden. En tot de VRT kunnen wij enkel zeggen : doe zo voort, niemand geeft er wat om.

Cartoon - Tony Mary en Geert Bourgeois

Savat


02-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quota voor Nederlandstalige muziek. Waarom niet ineens voor de Vlaamse muziek ?

 

De huidige beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de VRT loopt over de periode 2007/2011.

Een nieuwe overeenkomst kan slechts ingaan van 2012 af maar toch toetert Bourgeois nu al, dat hij meer ruimte wil voor "Nederlandstalige muziek".  Nederlandstalige muziek, slaat op liedjes of liederen, zijnde een onderdeel van de algemene term "muziek". 

Bourgeois durft natuurlijk niet spreken over "Vlaamse" muziek, want dat klinkt bekrompen.  Vlaamse muziek is voor familiale bijeenkomsten van ouderwetse flaminganten die als gastspreker de komiek Eric Defoort uitnodigen om eens goed te lachen en daarna zingen ze samen met Eric  "Ziede gij me geren ? " waarop hij telkens "Natuurlijk niet" uitroept.   Vlaamse muziek wordt ook gedefinieerd door de grote Oostendse wondermens  ex-Volksunie-er Bart Tommelein : "Na 10 tien pinten zingen we Duitse liederen maar de volgende dag zijn we terug belgische liberalen met een houten kop."

Wij zijn vanzelfsprekend voorstanders van meer Nederlandstalige muziek en tevens van Vlaamse muziek in het algemeen.  Niet zozeer van de brave Laura Lynn (met wie Bourgeois ooit een radioprogramma presenteerde en sedertdien slaapt hij slecht) maar ook van onze Vlaamse componisten van ernstige muziek. En dan heb ik het niet per se over Jef van Hoof of Lodewijk Mortelmans, die mogen natuurlijk ook, maar er zijn genoeg nog levende musici die een kans moeten krijgen om bekend te geraken bij het publiek.

Wat een land, nietwaar, dat wij contractueel moeten vastleggen met de openbare zenders dat zij de muziek van hun eigen artiesten moeten laten horen ...

De VRT is enorm goed in het opstellen van documenten vol dure woorden, schitterende omschrijvingen, prachtige intenties en stoefen over zichzelf alsof ze de heersers van het universum zijn.  Helaas is het allemaal véél minder in de uitvoering van hun opdrachten : ze komen nooit toe met hun centen, ze bezitten de duurste apparaten ter wereld maar ze kunnen ze niet bedienen. En ze zijn met zovelen dat ze tegeneen oplopen in de wandelgangen.

Maar ze vinden mekaar allemaal geweldig. Dat is ook al iets.

Savat

PS : Wil iemand van onze lezers een foto van Bourgeois zien ?  We willen er wel eentje wegknippen voor u maar u moet het vragen.  Wie ?  Wie ?  Wie ? 

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF02072008_076&ref=front

Beperkte alfabetische lijst van hedendaage Vlaamse componisten voor wie ons niet gelooft

  1. Biesemans Janpieter
  2. Bikkembergs Kurt
  3. Brewaeys Luc
  4. Brossé Dirk
  5. Buckinx Boudewijn
  6. Budai Erika
  7. Byloo J.P.
  8. Celis Frits
  9. Coryn Roland
  10. Craens Alain
  11. De Jonghe Koen
  12. De Smet Raoul
  13. Devreese Frédéric
  14. D'hollander Geert
  15. Geysen Frans
  16. Goddaer Norbert
  17. Goethals Lucien
  18. Laporte André
  19. Matthys Marc
  20. Nees Vic
  21. Nuyts Frank
  22. Oelbrandt Kris
  23. Ponet Luc
  24. Posman Lucien
  25. Swerts Piet
  26. Swinnen Peter
  27. Tas Rudi
  28. Van Damme Jan Hendrik
  29. Van Der Roost Jan
  30. Van Hove Luc
  31. Van Landeghem Jan
  32. Verbraeken Carl
  33. Verhaegen Marc
  34. Van Haute Mieke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Bananenrepubliek Jordanië dixit Geert

 

DEN HAAG - Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gisteren aan ambassadeurs van diverse moslimlanden in het Midden-Oosten uitgelegd waarom Geert Wilders in Nederland niet wordt vervolgd vanwege zijn film Fitna. Bovendien heeft het ministerie de overweging van het Openbaar Ministerie om niet tot vervolging over te gaan, vertaald en aan ,,diverse landen'' ter beschikking gesteld. Dat heeft minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) gisteren gezegd tijdens een Kamerdebat over het Midden-Oosten. Op deze manier wil Verhagen ,,opkomen voor de Nederlandse democratie''.

Het Openbaar Ministerie oordeelde gisteren dat Fitna geen strafbare feiten bevat en dat Geert Wilders met het maken ervan binnen de grenzen van de Nederlandse wet is gebleven.

Er hangen hem echter toch mogelijk problemen boven het hoofd omdat een aanklager in Jordanië een rechtszaak tegen hem voorbereidt wegens godslastering en belediging van de islam. Als dit doorgaat, kan Jordanië een internationaal opsporingsbevel tegen Wilders uitvaardigen. In theorie kan hij dan zodra hij Nederland verlaat, worden gearresteerd om te worden uitgeleverd aan Jordanië.

Verhagen weigerde gisteren de ambassadeur van dat land op het matje te roepen, om dit op voorhand te voorkomen. ,,Ik meng mij niet in de strafwetgeving van Jordanië. Andersom zou ik het ook niet accepteren als de Jordaanse koning zich zou bemoeien met Nederlandse rechtszaken.''

Wel zegde Verhagen toe er alles aan te willen doen om te voorkomen dat Wilders wordt opgepakt. ,,Een parlementariër moet bewegingsvrijheid hebben.'' Hiervoor pleitten gisteren in de Kamer met name ook D66, de PvdA, de SP en Wilders' eigen Partij voor de Vrijheid.

Verhagen voegde er wel aan toe nooit te kunnen uitsluiten dat een politicus in het buitenland wordt opgepakt. Strafrechtsystemen verschillen nu eenmaal van elkaar en Nederlandse parlementariërs genieten geen diplomatieke onschendbaarheid.

De dreigende strafzaak heeft wel tot gevolg dat de toch al beperkte bewegingsvrijheid van Geert Wilders verder wordt ingeperkt. Verhagen heeft hem gevraagd het ministerie vooraf te melden welke landen hij van plan is te bezoeken. ,,Per keer zal telkens worden onderzocht welke relaties zo'n land heeft met Jordanië'', aldus Verhagen. Hij wil van de regeringen van deze landen vooraf een toezegging dat zij Wilders niet zullen arresteren.

Wilders zei het gisteren ,,verschrikkelijk'' te vinden dat Justitie in Jordanië hem wil vervolgen. ,,Dit toont aan hoe weinig democratisch de bananenrepubliek Jordanië is'', zei de partijleider.

@ Nederlands Dagblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eentje om in te kaderen : moslims huiveren van jong hondje op politie-reclame

 

Als honden nu ook al onrein zijn, wat zijn moslims dan ?

 

Moslims raakten van slag door de advertentie, omdat honden als onrein worden beschouwd. Sommige winkeleigenaren gaan zelfs zo ver dat ze weigeren de advertentie in hun winkel te hangen.

"Ze (de politie) zouden het moeten snappen. Agenten hebben uitgelegd dat het niet de bedoeling was om onrust te veroorzaken. Als ze wisten wat het zou veroorzaken, hadden ze de kaart niet verspreid."

 

Bron : de Telegraaf

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polen en Tsjechen tegen Verdrag van Lissabon

 

 

02.07.2008 09.39u - Twee weken na het dappere ‘nee’ van Ierland krijgt het fameuze Verdrag van Lissabon nog meer tegenwind. De Poolse president Lech Kaczynski vindt dat een goedkeuring weinig zin heeft na de Ierse afwijzing en verklaarde in een interview dat hij niet van plan is zijn handtekening onder het verdrag te zetten. Ook in Tsjechië groeit het verzet. Premier Mirek Topolanek twijfelt eraan dat het Tsjechische parlement het verdrag zal goedkeuren: “Ik zou geen 100 kroon op een Tsjechisch ‘ja’ zetten”… En president Vaclav Klaus heeft het EU-verdrag openlijk ‘dood’ verklaard.

Ook in Groot-Brittannië is de goedkeuring van de opvolger van de Europese Grondwet nog lang niet rond. Het verdrag van Lissabon werd er al wel goedgekeurd door het parlement, maar een rechter van het Britse hooggerechtshof moet zich eerst uitspreken over de eis van de euro-scepticus Stuart Wheeler om een referendum te organiseren over het verdrag. Intussen liet ook de Duitse president Horst Köhler weten dat hij zijn handtekening niet onder het verdrag zal zetten voordat het Duitse Constitutioneel Hof heeft onderzocht of de tekst niet in strijd is met de Duitse grondwet.

Dat is allemaal bijzonder slecht nieuws voor eurocraten als Guy Verhofstadt, die vanuit Brussel en zonder democratische inspraak een erg centralistisch Europa op poten willen zetten. Maar hùn Europa is een Europa dat veel landen en veel mensen niet lusten…

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Variatie op een bekend thema

 

 

 

"Wij hadden een vierde broertje, maar die is in de politiek gegaan"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een voorproef van een artikelenreeks over Jet Jorssen (1919-1990)

 

 

Behoudens onvoorziene omstandigheden zullen wij tegen het weekeinde een aantal stukken publiceren over onze grote Vlaamse romancière en verhalenvertelster, Jet Jorssen, een schrijfster die geen enkel oprecht mens en Vlaamsgezinde onberoerd laat.

 

Hierna volgt een fragment uit het laatste deel "En toch, Brabo" van de groots opgezette trilogie "Och Siemiskinderen". Een familiegeschiedenis van rond 1870 tot 1973 met de vreugdes, de tegenslagen, de twee oorlogen met hun nasleep, de Vlaamse Beweging, het socialisme, de collaboratie, de repressie, met op de achtergrond een steeds veranderend Antwerpen  : drie meeslepende boeken, geschreven door een grote dame uit de Vlaamse letterkunde. Volgende zaterdag gaan we uitgebreid in op het leven en het werk van Jet Jorssen.

"... Ik ben maar een Vlaming, Jan, zo één van die onnozelaars die altijd weer opnieuw gehoor geven aan de oproepen van leiders die recht beloven, tot zijzelf gearriveerd zijn en dan hun beloften vergeten. Altijd opnieuw beginnen, ons altijd opnieuw laten bedotten.  Op massa-bijeenkomsten ontroerd worden door romantische symbolen en in volle overgave bereid zijn tot nieuwe offers.  Ons laten uitschelden door politieke tegenstrevers en journalisten van kwade wil.  Sommige azijnpissers van rode kranten maken de roemrijke socialistische partij, waaraan ons volk zoveel te danken heeft, voortdurend te schande met hun haat en geborneerde visie op alles wat Vlaams is.  In elke partij vind je nog wel van die specimen die vastgeroest zitten in combinaties waaruit zij niet los komen : Vlaanderen-hakenkruis-Hitler-Borms-Verschaeve-fascisten en de hele rimram.  Laat ze ons maar uitlachen en smadelijk bejegenen.  Ik ben er fier op meer romanticus te zijn dan realist.  Zo blijven we wat we werkelijk zijn : een volk waar meer in zit dan alleen maar zucht naar een alles nivellerend materialisme.  Zo'n volk vergaat niet !" 
(En toch, Brabo, pagina 228/229)- Uitgeverij De Roerdomp Brecht/Antwerpen  1976
 
Ray 
(met veel dank aan het AMVC)

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!