Angeltjes
07-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopenhagen-nieuwtjes die u niet zal vernemen bij de VRT

 

Limo's, luxe-hotels, jets, kaviaar en gratis naar de hoeren

Yes, it's hot in the limo

Op een normale dag heeft Majken Friss Jorgensen, directeur van de grootste limousinefirma van Kopenhagen 12 voertuigen in bedrijf. Tijdens de "top om de wereld te redden", zullen het er 200 zijn.

"We dachten niet, dat ze van plan waren om veel auto's te huren," zegt ze. "maar het lijkt erop dat iemand vorige week  naar het weerbericht heeft gekeken."  Rekening houdend met de concurrenten inzake limo-verhuur zullen er deze week al over de 1200 verhuringen plaatsvinden.  De Fransen alleen bestelden op donderdag  nog extra 42 stuks. "We hebben niet genoeg limo's in het land om aan de vraag  te voldoen, 'zegt ze.
"We hebben honderden limo's uit Duitsland en Zweden honderden kilometers laten rijden om hier de mensen te vervoeren."

En valt het totale aantal van elektrische of hybride voertuigen onder dat  getal ? "5 stuks", antwoordt mevrouw Jorgensen. "De overheid heeft een aantal auto's opl alternatieve brandstof, maar de meeste rijden op benzine of diesel. Wij hebben geen hybriden in Denemarken, helaas, als gevolg van de extreme belasting op die auto's.  Dat is natuurlijk te gek om waar te zijn, maar het is heel Deens.
"

De luchthaven van  Kopenhagen meldt dat er tot 140 extra privé-jets verwacht worden tijdens de piekperiode alleen.  Dat ligt ver boven de capaciteit, zodat vliegtuigen zullen afgeleid worden naar  regionale luchthavens - of naar Zweden - om te parkeren en vervolgens terug te keren naar Kopenhagen om hun VIP
passagiers op te halen.

Naast 15.000 afgevaardigden en ambtenaren, 5.000 journalisten en 98 wereldleiders, zal de Deense hoofdstad worden vereerd met de aanwezigheid van Leonardo Di Caprio, Daryl Hannah, Helena Christensen, aartsbisschop Desmond Tutu en prins Charles. Een Republikeinse senator, Jim Inhofe, laat zich per jet invliegen, aan het hoofd van een anti-klimaat-verandering bedrijf "Truth Squad." De top hotels - alle volgeboekt aan 650 pond per nacht of € 720  - hebben speciale Klimaatverdrag-menu's  opgesteld van (ongetwijfeld duurzame) sint jacobsschelpen, ganzenlever en kaviaar.
 
Intussen vullen de schone straten van Copenhagen zich met iets minder goed geschrobde demonstranten uit heel Europa. In de beroemde anarchistenwijk , Christiania, woonplaats van  hash dealers en ander hip volk,  is vanmorgen een alternatieve twee weken durende "Klimaat Bottom Vergadering," begonnen, compleet met  een "begrafenis van de dag" voor verschillende corrupte "haat" begrippen, zoals "economische groei". 

Aangezien dit  Scandinavië is, leveren zelfs de prostituees een steentje bij voor de planeet. Verontwaardigd door een advies-briefkaart afgegeven aan de deelnemers van de top om
"duurzaam te zijn en geen seks te kopen" heeft de Unie van de lokale prostituees '- zij zijn verenigd in vakbonden -  aangekondigd dat al de 1400 leden gratis seks zullen leveren voor eenieder die een badge toont ten bewijze van zijn lidmaatschap bij de conferentie. 
.
Tot hier deze gedeeltelijke vertaling uit The Telegraph 
Het volledige Engeltstalige artikel : klikken op de geel-zwarte teks


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongebruikelijke situatie bij OCMW Lier

 

Oppositielid Patrick Tersago gaat vanaf 1 januari het Lierse OCMW leiden. Hij wordt daarmee het eerste oppositielid dat deel uitmaakt van het schepencollege.

Na de gemeenteraadsverkiezing van 2006 werd afgesproken dat Open VLD'er John Vermeulen OCMW-voorzitter en schepen voor Sociale Zaken zou worden en na drie jaar zou vervangen worden door partijgenoot Tersago. Intussen maakt die geen deel meer uit van Open VLD, hij stapte over naar LDD.  Daar echter heeft hij enkele maanden geleden ook zijn ontslag ingediend, samen met de de velen uit het arrondissement Mechelen die gezamenlijk "baai-baai" zwaaiden naar de ploeg van Jan-Maria.
Tersago zetelt intussen als onafhankelijke. In VLD-kringen wordt er op gespeculeerd dat hij wellicht bereid zou zijn om terug naar de liberale moederpartij te keren. Alles zal afhangen van de carrièrekansen die men de man biedt. Hij zou evenmin afkerig staan tegen een lidmaatschap van de nieuwe belgische partij PP van Modrikamen en Rudi Aernoudt. Ook weer afhankelijk van de voordelen.
Zijn er nog partijen in oprichting ?  Wendt u tot de voorzitter van het OCMW van Lier : steeds paraat voor volk en eigen zak.
Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opwarming van de aarde : wat is waar, wat is opgeklopt ?

 

.

Enkel de vraag stellen wat er nu eigenlijk wetenschappelijk geweten (en vooral niet geweten is) over de opwarming van onze planeet, stelt iemand in een dubieus daglicht.  Bijkomstig in twijfel durven trekken of de menselijke activiteiten verantwoordelijk zijn voor de klimaatwijziging, is even erg als de voordelen van een multicriminele maatschappij betwisten. Dat er voor enkele weken uitlekte dat de wetenschappers met de reslutaten van hun gegevens omgaan zoals de Waalse socialisten met centen en boekhouding, wordt keihard ontkend.  Ministers die in hun parlement (bv Nederland) ondervraagd zijn over deze affaire met uitgelekte mails en valse gegevens, loochenen glashard de feiten.  Om het eigen dramatische scenario vooral ongeschonden te behouden. 

De informatie die over ons heen gegoten wordt, is het gevolg van een opgezette propagandamachine zonder voorgaande. Dit is een maximalisatie van communicatie die zowel angstwekkend is als bewondering oproept omwille van de doeltreffendheid.

Het stuk wordt opgevoerd in Kopenhagen en in het laatste bedrijf zal als apotheose de Amerikaanse Messias, Hoessein Obama uit de hemel nederdalen om de wereldbevolking liefdevol in zijn erbarmen op te nemen en de stenen tafel met de nieuwe geboden te overhandigen.

Vooruit, het is genoeg,  het lijkt wel ofwij aanhangers van een duivelse sekte zijn, omdat we niet meeheulen en -huilen met de uivoering van de rampenscenario's die de mensheid naar de ondergang zullen voeren.

Dat de politieke elite alle jarenlang allerlei inspanningen levert om het einde van onze Westerse beschaving te bewerkstelligen, daar mag niet over gesproken worden maar het einde prediken van de mensheid (niet de wereld, die heeft nog wel 4 miljard jaar te lopen), daar is niks mis mee.  Zeker niet als de massa's ingepompt wordt dat zij medeschuldig zijn e dat zij vertrouwen moeten schenken aan de Leiders die zich voor hun Lot zullen inzetten. Daar gaat het om : de installatie van  een wereldorde, geleid door een kleine elite met in zijn zog de onvermijdelijke slippendragers die élk machtsregime dienen, zo lang ze maar mogen meepikken.

Hieronder een stuk van Leon de Winter over hetzelfde thema  in de NRC

Opwarming van de aarde? Sinds 1998 stijgt de temperatuur op aarde helemaal niet meer! Sterker nog, uit metingen blijkt dat het zelfs een beetje kouder is geworden, beweert schrijver Leon de Winter vandaag in NRC Handelsblad. Waarom dan steeds beweren dat de mensheid op een catastrofale wijze het klimaat op aarde beïnvloedt?

Het is trouwens niet alsof wij dat na kunnen kijken: de belangrijkste klimaatwetenschappers maken hun data niet openbaar, ook al werken ze bij overheidsinstituten. Voordat we ons in Kopenhagen verbinden aan verregaande programma’s die het vrije verkeer van mensen en goederen dramatisch zullen beknotten, moet dan ook eerst de onderste steen maar eens bovenkomen, meent De Winter.

Maar ja, dat willen de belanghebbenden niet. Want met deze grootste wetenschappelijke fraudezaak van de moderne tijd is Al Gore rijk geworden en GroenLinks en Greenpeace populair. Er zijn banen mee gemoeid, reputaties, geloofwaardigheid, handel, subsidiegelden. Milieuactivisten, politici en media hebben een hedendaagse vorm van massahysterie laten ontstaan. De duivel heet ‘carbon footprint’ die ons het gevoel geeft dat wij door de natuur gestraft worden voor onze levensstijl. En zij die daaraan appelleren zijn de onheilsprofeten van de 21ste eeuw.

Wat vindt u? Is er inderdaad sprake van georkestreerd klimaatbedrog? En wie hebben daar baat bij? Of hebben we te maken met een zorgwekkende klimaatontwikkeling en is het goed dat landen zich inzetten voor een stevig klimaatakkoord ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren over politiek : Barbara Pas (VBJ) en Dimitri Nicoli (LDD)

 

@@BELANG.jpg

 

Voor de derde week op rij schoven twee voorzitters van de nationale jongerenpartijen aan voor een babbel. Verbonden door de voorliefde voor krasse taal en een atypische stijl, zaten Jong Gezond Verstand en Vlaams Belang Jongeren ditmaal rond de tafel. Zij zeggen wat u denkt? Dat het een geanimeerde discussie zou worden, stond in de sterren geschreven.

Veto: Wat is, kort beschreven, de ideologische grondslag van jullie jongerenpartij?

Dimitri Nicoli, Jong Gezond Verstand: «Jong Gezond Verstand is ontstaan vanuit Lijst Dedecker, een liberale partij. Een individu moet genoeg ruimte krijgen om beslissingen te nemen.»

Barbara Pas, Vlaams Belang Jongeren: «Het Vlaams-nationalisme is de kapstok waaraan wij ons programma ophangen; de rode draad. Wij zijn volksnationalisten en zijn ervan overtuigd dat de onafhankelijke staat Vlaanderen broodnodig is. Daarnaast moet Vlaanderen sociaal en veilig zijn en leggen we de nadruk op de Vlaamse identiteit.»


Veto: Jong Open VLD verdedigt het liberalisme. Is Lijst Dedecker nóg liberaler?

Dimitri: «Wij van Lijst Dedecker vinden dat Open VLD helemaal niet liberaal meer is. De destijds gepredikte burgermanifesten en dergelijke zijn nooit opgevolgd. Dat is geen liberalisme meer. Meteen ook de reden waarom onze frontman, Jean-Marie Dedecker, vertrokken is bij de Open VLD.»


Veto: Jullie staan beiden voor een Vlaamse onafhankelijkheid. Is die onafhankelijkheid een doel of een middel?

Dimitri: «Wij benaderen Vlaanderen vanuit het economische standpunt. Voor ons is onafhankelijkheid een middel om economisch sterker te kunnen staan en een betere maatschappij te kunnen vormen. Wij als jongeren zijn een stap verder gegaan dan de moederpartij: wij gaan namelijk resoluut voor een onafhankelijk Vlaanderen.»

Barbara: «Het is een doel maar geen doel op zich. De partij is voor mij een middel om een onafhankelijk Vlaanderen te bereiken. Wij willen gerust solidair zijn met andere volkeren, maar in de eerste plaats telt solidariteit binnen ons eigen volk.»


Veto: We vonden in jullie standpunten als jongerenpartij geen enkele verwijzing naar 'milieu'. Is Kopenhagen een illusie?

Barbara: «Wat mij betreft, is er rond de kwestie milieu te veel een hype gemaakt. Dat is een typisch thema dat door links wordt opgeëist, terwijl wij hier ook wel wat rond werken. Waar wij nu wel met scherp op schieten, zijn de ecotaksen om de begrotingen aan te vullen.»

Dimitri: (knikt) «Hetzelfde over kernenergie. Als we daar mee ophouden, ben ik ervan overtuigd dat dit licht niet lang meer zal branden. We moeten investeren in alternatieven, maar die zijn op dit moment nog niet sterk genoeg om te voldoen aan de vraag.»


Veto: Algemene termen als "gezond verstand", wie is daar tegen?

Dimitri: «Iedereen denkt dat hij gezond verstand heeft. Maar als men naar de voorbije twintig jaar gaat kijken, is er niet met gezond verstand geregeerd geweest.»

Barbara: «Maar jullie frontman gaat er wel prat op dat hij een populist is. Ik denk dat dat het grootste verschil is tussen ons. Jullie zijn een éénmanspartij en een samenraapsel.»

Dimitri: «Populair en populisme wordt de dag van vandaag verward. De term populist heeft een zeer negatieve bijklank, maar is niet noodzakelijk slecht.»


Veto: Het Vlaams Blok is dan weer veroordeeld voor racisme.

Barbara: «Dat is nu net een deel van het democratische deficit. Wij zijn monddood gemaakt omdat wij de Belgische staat kapot willen, omdat wij staatsvijand nummer één zijn. Je mag niet provocerend en niet kwetsend zijn, maar dat is de richting die wij uit willen. De uitspraak over "de pocket van Mohammed" (van Filip Dewinter, red.), die was nodig om iets op de politieke agenda te krijgen. Provoceren werkt dus soms.»

Dimitri: «Wat voor de ene racisme is, is voor de andere vrije meningsuiting. Voor ons ligt de grens bij het aanzetten tot geweld. Soms moet men choqueren om de mensen wakker te maken.»


Veto: Stoort het dat jullie waarschijnlijk nooit het beleid vanuit de coalitie zullen kunnen sturen?

Barbara: «Zeg nooit nooit. Maar wij hebben geen ambitie op Belgisch niveau. Als we op dat niveau onderhandelen, is dat om te bediscussiëren hoe we gaan scheiden en wat dat moet kosten. Wij gaan geen depanneur spelen zoals de N-VA dat heeft gedaan. Wij proberen het cordon sanitair te doen sneuvelen, eerst op gemeentelijk niveau, dan op Vlaams niveau als dat kan.»

Dimitri: «Ik denk dat een oppositie twee taken heeft: enerzijds wanpraktijken aanklagen, anderzijds voor de eigen winkel spreken. Het is de taak van de oppositie om iedereen scherp te houden. Al zouden we nog liever mee aan tafel zitten om de zaken mee te regelen.»

@ Veto - Onafhankelijk studentenblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse generaal schrijft incorrecte brief aan Le Monde

 

 

Naar aanleiding van de opruiming van de illegale vluchtelingenkampen (bijgenaamd le Jungle) nabij Calais waar we voor enkele maanden uitgebreid op in zijn gegaan, vernemen we vandaag dat de Franse generaal Salvan in eenbrief van 27 september ll. zijn ongezouten waarheid vertelt aan de lezers van Le Monde :

 "Ik kwam in opstand toen ik op 27 september het nieuws bekeek. In Calais en verschillende andere Franse steden worden jonge illegale Afghanen, die hun geluk komen beproeven in Europa, gecontroleerd door de politie en vervolgens door de Franse justitie op vrije voeten gelaten.  Elke dag sneuvelen jonge Amerikaanse, Britse, Franse en andere Westerse militairen in Afghanistan om de rechten van mannen en vrouwen aldaar te verdedigen. Gelijktijdig onderhouden de Fransen met een ongekende generositeit die de redelijkheid overschrijdt, jonge Afghanen die weigeren deel te nemen aan het gevecht dat wij in hun land leiden. Daar bestaat een naam voor : het zijn ongehoorzamen of deserteurs.   Als onze regering ernstig gelooft in de noodzaak van de Westerse aanwezigheid in Afghanistan, worden worden deze jonge mannen dan niet overgevlogen naar Kabul om ze daar te laten deelnemen aan de politionele of militaire acties van en voor hun land ?  Als uit naam van de rechten van de mens, jonge Afghanen zich rustig mogen verschuilen in Europa terwijl onze soldaten zich in hun plaats laten dooschieten, dan kunnen wij beter onze troepen terughalen. En vlug."

De generaal zal vermoedelijk binnenkort op pensioen mogen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatenteelt in Algerije

 

Een aantal weken geleden hebben we bericht over de opzettelijke vernielingen van christelijke en militaire begraafplaatsen in het Prachtland Algerije.  We vonden bovenstaande foto van de tomatenteelt in dat land op een Franse webstek

Dit is geen wereldschokkend nieuws, maar het zijn wel typische details die nooit vermeld worden in de gelijkgestroomde regimepers die voorstander is van een snelle uitverkoop van de Westerse beschaving.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : belgische heksensabbat

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ellen Petri gezien in Witse ?

 

Ellen Petri
.
Gisteren was Juffrouw Ellen te zien in haar Vlaamse acteerdebuut in de goede politiereeks Witse. Wij zijn vanzelfsprekend bevooroordeeld maar we vonden haar optreden voortreffelijk. Juffrouw Ellen zette zeer geloofwaardig de rol neer van de jonge, verwende en hautaine dochter van een zelfstandige ondernemer.  In de geroutineerde ploeg professionals viel zij helemaal niet uit de toon. Integendeel. Bovendien is het duidelijk dat de camera van haar houdt.  Niet bescheiden zijn, Ellen, niet twijfelen, dit is de richting die jij uit moet : je kan het.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos VII

 

Mortsel Oude-God

 
 
Maasmechelen
 
Gentse Watersporters uit 1909
 
 
Sint Lenaarts
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamsgezinde partijen in Geraardsbergen willen kartel vormen

 

Julien Borremans van N-VA Geraardsbergen wil voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 één kartel of één grote partij vormen met de lokale afdeling van Vlaams Belang en Lijst Dedecker. Borremans wil op die manier vermijden dat de 3 Vlaamsgezinde partijen afzonderlijk naar de kiezer gaan. Bij de verkiezingen in juni behaalden N-VA, Vlaams Belang en Lijst Dedecker samen 37%.

Borremans wil de krachten bundelen om de verfransing en de instroom van anderstaligen en allochtonen tegen te gaan en te werken aan de ontsluiting van Geraardsbergen.

Zowel Vlaams Belang Geraardsbergen als Lijst Dedecker Geraardsbergen zijn te vinden voor het voorstel van Borremans. Ook in Ninove zijn gelijkaardige plannen.

Maar wat met het huidige kartel CD&V-N-VA? Volgens N-VA-voorzitter Steven De Boe wordt er tot de verkiezingen in 2012 nog samengewerkt als kartel. "Op het einde van deze termijn zal deze samenwerking door beide partijen geëvalueerd worden. N-VA sluit echter andere samenwerkingsverbanden niet uit."

Tot zover dit bericht dat we vonden bij Migradio

Het is nog erg vroeg om dergelijke geruchten te lanceren, want de vraag is niet enkel of lokale mandatarissen dergelijke toe te juichen constructie wenselijk achten maar wel of de nationale partijbesturen van NVA en LDD hiermee instemmen.  De basispartijdemocratie is helaas een ondergeschoven kindje van de landelijke democratie. Onze stelling kent u al lang : het cordon moet in eerste instantie sneuvelen op gemeentelijk vlak.  En vervolgens doorbreken naar nationaal.

 


06-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter attentie van de kameraden

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos VI

 

Sint Pieters-Leeuw

 
 
Tongeren 1914 : de Teutonen marcheren de stad in met muziek
 
 
Turnhout waar mijn tandarts woont.
(Hij staat in het midden, op jeugdige leeftijd, reeds zijn geliefkoosde hobby te beoefenen : niksen)
 
 
Brussel 
(voor de verandering :  een beeld uit de toekomst)
 
 
Zelzate 1914
 
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vote Earth - Votez pour la Terre - Wählen Sie die Erde -選擇地球 اختيار الأرض

 

 

 

In Kopenhagen is de belgische  Klimaattrein aangekomen die zaterdag in ons prachtland  B was vertrokken. Aan boord waren zo'n 400 politici, wetenschappers, milieu-activisten o.w. diverse eminente boomhangers en vele kabinetsleden. Die hielden aan boord een congres over duurzame mobiliteit.

De trein maakte onder meer tussenstops in Keulen en Hamburg om er andere deelnemers aan de klimaattop op te pikken. In het eindstation werd het gezelschap verwelkomd door de Deense minister van Klimaat, de heer Thermo Rasmussen en de topman van de Deense spoormaatschappij, Tuuf Rasmussen. Volgens de organisatoren is het spoorverkeer met de lage CO2-uitstoot en als massavervoermiddel een efficiënte oplossing voor duurzaam transport.

U wordt per uur op de hoogte gehouden door Radio, Televisie, Gazet, Internet, Telefoon en Radiowagens die het land doorkruisen.

Bron en foto : 0000

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffer herdenking = brandstichten, vernielen en vechten. Athene

 

 

.
De politie heeft zaterdag meer dan 150 mensen aangehouden in Athene.  Op verschillende plaatsen hadden ongeregeldheden plaats in de aanloop naar zondag. Dan is het exact een jaar geleden dat de 15-jarige Alexis Grigoropoulos werd doodgeschoten door een politieagent.
De gewelddadige dood van de scholier leidde vorig jaar tot wekenlange rellen in Griekenland. De autoriteiten houden rekening met een herhaling van de ongeregeldheden. Zesduizend agenten moeten in Athene voorkomen dat de herdenking uit de hand loopt. Vakbonden en linkse partijen en organisaties hebben voor zondag en maandag herdenkingsmarsen gepland in diverse steden. Zaterdag was het al onrustig in Athene.
In de wijk Exarchia, waar Grigoropoulos vorig jaar de dood vond, ging een aantal auto's in vlammen op. Twaalf mensen werden aangehouden omdat ze verantwoordelijk zouden zijn voor de autobranden. Daarnaast werden 81 personen verhoord. Elders in Athene, in de wijk Keratsini, beëindigde de oproerpolitie de bezetting van een overheidsgebouw. Hier werden 41 mensen gearresteerd. Ook werd een inval gedaan in een pand van anarchisten in Keratsini, waarbij twintig mensen werden aangehouden. Zij zouden bezig zijn geweest met het fabriceren van explosieven en het voorbereiden van aanslagen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn nog vrouwen die van aanpakken weten : hoed af !

 

 

Filmpje uit Amsterdam (met dank aan www.geenstijl.nl) Of het met Marokkaantjes ook zo zou aflopen, weten we niet, want die hebben andere opvattingen over respect voor vrouwen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Diepestraat in Antwerpen met het zogenaamde Seefhoekpubliek

 

Dit is de Diepestraat, nabij de Seefhoek in Antwerpen rond 1905/1910

 

 ray 003

Dit is de Diepestraat vandaag, gefotografeerd vanop dezelfde plaats met een kleinere hoeklens.  De tram is verdwenen, het voetpad verbreed en de ganse wijk is ingenomen door een meerderheid aan allochtonen. Er houden nog heel wat oorspronkelijke Antwerpenaars het been stijf. Wat sommigen denigrerend het  "Seefhoekpubliek" noemen en  dat wij bij Angeltjes (en gelukkig  velen met ons) nooit zullen verloochenen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om u op het juiste been te zetten : zondagspreekje over de minaretten

 

Begrafenis van vermoorde priester in Trabzon, Turkije

In het Prachtland Turkije heeft premier Erdogan, zijn naam zij gezegend, in zijn parlement, Europa verweten zich  racistisch en fascistisch te gedragen ten overstaan van de islam en de moslims.  Dit naar aanleiding van de Zwitserse uitspraak over de minaretten. Het vrij democratische Zwitserland krijgt op zijn donder en terloops ook de rest van Europa. Dit door de natie die staat te trappelen om lid te worden van de Europese Unie.

Wat wil die Turk komen uitspoken in een racistische en fascistische omgeving ?  Ons beschaven ? Ons bekeren ? Ons het Licht brengen en ons overstelpen met de zegeningen van de godsdient van de vrede ?  

Van Turkije wordt gezegd door de Westerse islamaanbidders  dat dit het meest vrije en democratische islamitische land is. Dan ziet het er erg goed met de rest.  In Turkije worden christenen nog steeds belemmerd in hun religieuze en andere vrijheid, overladen met allerlei belemmeringen en regels en bij tijd en wijle wordt christenen de keel overgesneden als schapen.(zie afbeelding). Wat Rome of de protestantse kerken niet verhinderd om de islam in het Westen te verwelkomen als een fijne collega. Over de andere onvrijheden in Turkije  zullen we het ditmaal niet hebben.

Als overtuigden van het échte vrije woord (en niet dat van het onhumanistisch verbond) blijven wij ons verzetten tegen faciliteiten van welke aard ook voor de aanhangers van de islam.  Als eerst in de Prachtlanden orde op zaken wordt gesteld, godsdienst en staat gescheiden, dan kunnen moslims die bereid zijn onze tradities te aanvaarden en hier geen eisen komen stellen, braaf aan de deur kloppen om te vragen of er een plaatsje vrij is.

Als u vrienden of familie heeft die de islam en zijn aanhangers bestempelen als een fijne  godsdienst, moet u hen een quizvraagje stellen :  "Noem een islamitisch Prachtland dat een normale democratie is die de rechten van het individu en de vrijheden van groepen respecteert  Uw tijd gaat nu in.  Hij loopt af tegen 2500"

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het financiële knoeiwerk in de Vlaamse regering

 

Op enkele jaren tijd is het fameuze "goed bestuur" waar Vlaanderen prat kon op gaan onder de vleugels van Yves Leterme, die toen nog enige geloofwaardigheid bezat, weggedeemsterd, verwaterd, als vanzelf verdampt en opgelost.  Zoals het land B ooit eens zal verdampen, tegen 2150 of zo volgens de goedgelovigen.

Van zodra af Mijnheerke Peeters op droog zaad kwam te zitten en ook de Vlaamse regering financieel gekortwiekt werd, is het afgelopen met "goed bestuur".  Een regering is zo sterk of zwak als haar leidinggevende coalitieministers.  Op dat vlak is Peeters II niet verwend. Niet alleen kijkt hij aan tegen een flink begrotingstekort er is ook nog eens een tekort aan bekwame ministers in zijn nieuwe ploeg. 

Neem nu Pascal Smet van onderwijs. Het kind heeft als opleiding rechten gevolgd, wat een passe-partout is voor elke job in de politiek : vlotte babbel, verdedigt vandaag wat er morgen moet afgebroken worden en vice-versa.  Smet is niet verkozen in Vlaanderen : hij is de wettelijk verplichte Brusselaar in de Vlaamse regering, waar hij samen met het politieke zwaargewicht Freya Van den Bossche en het politieke lichtgewicht Ingriet Lieten (of is het omgekeerd ?) de socialistische krabbenmand vertegenwoordigt. Twee van de drie socialistische excellenties zijn "aangesteld" door de charismatische voorzitter.

Dat de Vlaamse minister van financiën niet goed kan tellen, is geen bezwaar. Er is toch geen geld.  De Vlaamse minister van onderwijs is ook geen rekenwonder, ook dat is niet belangrijk : hij kan goed liegen en daarom is hij geschikt voor de politiek.

Op 18 september meldt de regering dat Smet 103 miljoen euri moet besparen op zijn begrotingen. 36 miljoen in 2010 en 67 miljoen in 2011

Op 29 september deelt Pascal Smet mee dat hij 72 miljoen zal besparen en geen 117 ... waar dat laatste cijfer vandaan komt, is niet essentieel : ook de rekenkunde moet leuk blijven en verrassingen bevatten.

Op 5 december blijkt dat er 70 miljoen tekort zal zijn op de onderwijsbegroting. Het dienstjaar waarop dit tekort betrekking heeft wordt niet vermeld.  Goedgemutst zoals we altijd zijn, nemen we aan dat het om 2010 gaat.

(Tussen haakjes : de politidi hebben bewust een nieuwe vorm van communicatie ingevoerd en de Vlaamse regering volgt hierin gedeeltelijk de federale. Om de angstaanjagende cijfers van de tekorten te minimaliseren en de dramatische toestand naar de bevolking toe te verdoezelen, worden twee begrotingsjaren soms samengenomen, en worden tekorten uitgedrukt in percentages ten overstaan van het bruto binnenlands product, dat trouwens naar de toekomst niet anders dan een prognose of een assumptie kan zijn)

Pascal Smet goochelt met cijfers, terwijl brabbelt hij als een conférencier maar inmiddels heeft de begrotingsminister Muyters zich laten rollen. Wat zeggen wij nu ? Begrotingsminister Muyters ?  Jazeker, in de Vlaamse regering is financiën en begroting in handen van een en dezelfde figuur ... Wat wil zeggen in partijpolitieke termen, dat het totale gewicht van Vlaanderens rijkdom, armoede, investeringen, leningen, inningen, taksen, subsidies, toekomstvooruitzichten, enz.  behoort tot de verantwoordelijkheid van één man zonder politieke ervaring. Die er terloops ook nog werk, sport en ruimteliujke bijdoet. Er zijn nu eenmaal mensen die veel kunnen.

Een regering is zo sterk of zwak als haar zwakste schakel. Momenteel is er een drukke strijd aan de gang in de regering van Mijnheerke Peeters om te zien wie de zwakste is.  Er zijn meerdere kandidaten. De shortlist voor de sterkhouders is helaas very short.

Ray

PST : Pascal Smet heeft laten weten, dat het probleem, geen probleem meer is : hij heeft namelijk een oplossing voor die 72 miljoen. De sociale bijdragen op de eindejaarspremie van onderwijs worden "overgezet" naar 2010. Hier valt zelfs niet langer mee te lachen. Behalve door Muyters.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : blijven aanmodderen

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders gedagvaard

 

 

Vrienden en vriendinnen,

20 januari 2010 wordt een cruciale dag in de verdediging van onze vrijheid. Dan start het politieke proces tegen Geert Wilders. In opdracht van het Gerechtshof Amsterdam heeft het Openbaar Ministerie Geert Wilders gisteren gedagvaard. De tenlastelegging luidt: groepsbelediging van moslims, aanzetten tot haat en discriminatie tegen moslims vanwege hun godsdienst en aanzetten tot haat en discriminatie tegen niet-westerse allochtonen en/of Marokkanen vanwege hun ras.

Geert Wilders:  “Op 20 januari start een politiek proces. Ik word vervolgd vanwege mijn politieke overtuiging. De vrijheid van meningsuiting balanceert op de rand van de afgrond. Als een politicus geen kritiek meer mag geven op een ideologie, is het einde zoek, dan betekent dat het einde van onze vrijheid. Maar ik blijf strijdbaar: Ik ben er van overtuigd dat ik zal worden vrijgesproken”.

Eerder zag het OM overigens geen enkele aanleiding tot vervolging over te gaan.

Namens Geert Wilders tekent advocaat Bram Moszkowicz op het punt van groepsbelediging bezwaar aan tegen de dagvaarding. Eerder dit jaar oordeelde de Hoge Raad namelijk dat het weliswaar strafbaar is om een groep mensen te beledigen, maar dat het niet strafbaar is om beledigend te zijn over een godsdienst op zich. Daarmee is de beschikking van het Gerechtshof Amsterdam op dit punt onjuist bevonden.

Klik hier om de dagvaarding te bekijken.
 

Vrienden, ik wens jullie een leuke Sinterklaas en een fijn weekend.

Geert Wilders

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!