Angeltjes
10-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank voor de wensen

 

 

Aan de beterhand. Dank voor de attente wensen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is de tempel, de staat, het volk en er zijn helaas politici

 

Wij zijn overtuigde voorstanders van het vrije woord, het échte dan, niet dat van de linkse kerk, het Humanistisch Verbond of, godbewareme, de vrijmetselaarstempel van de Loge. Instellingen die voor zichzelf spreek- en konkelfoesrecht opeisen en met alle middelen het Vlaams-nationalisme en het Vlaams Belang in het bijzonder, uit de gemeenschap stoten.

Niet enkel moet de Vlaams-nationalisten  hun  vrije mening ontzegd worden,  best van al ware het hun bestaan te verhinderen : laten we de Vlaams Belangers aborteren en als de ingreep mislukt, geven we ze aan Dokter Dood voor een langzame euthanasie.

 

 

Een aantal parlementairen van de Open-VLD, PS, MR en Ecolo wensen de scheiding van kerk en staat in dit land duidelijker te realiseren dan tot hiertoe het geval is. Zo moeten  ondermeer de godsdienstige symbolen op gemeenschapsplaatsen of -gebouwen verdwijnen.  Geen kruis bij de ingang van de begraafplaats.  Geen devoot Mariabeeldje  om de hals van de secretaresse van de burgemeester. En om de schijn van neutraliteit op te houden : geen hoofddoek voor Fatima in openbaar ambt.

De scheiding van kerk en staat is in het land B niet ingeschreven in de grondwet maar er zijn voldoende elementen om die scheiding als dusdanig te erkennen.  De katholieke CVP-staat waar terecht voor gevreesd werd vorige eeuw, heeft zich nooit doorgezet, tot grote treurnis van Herman van Rompuy, die pauselijke ambities koesterde die hij nu in surrogaat afreageert naast een Britse schone.  Waar deze oprisping van voorbijgestreefd anti-klerikalisme plots vandaan komt, heeft wellicht te maken met een zoektocht naar originele politieke thema's teneinde zich te onderscheiden. De naam van het kind JJ De Gucht bij de voorstanders van dit vrij onnozele initiatief, zegt genoeg. Als deze familie katholiek ware geweest, zij behoorden ongetwijfeld tot Opus Dei.

 

Intussen blijkt dat er weinig enthousiasme bestaat om het wetsvoorstel te handhaven. Ofwel beseffen de indieners, dat ze zich belachelijk maken, ofwel is hen de zachte wenk gegeven, dat ook de islam met deze maatregel getroffen kan worden, net na het Zwitsers referendum een onwelkom gebeuren.

De bescherming van de filosofische en politieke minderheden wordt in dit land geregeld door het Cultuurpact en de naleving wordt bewaakt door de Vaste Nationale Cultuurpactcommissie. Dat is toch weer eens prima geregeld in het modelland, hoor je de politiek-correcte onwetenden in mekaars oorschelp fezelen.

 

 

 

Inderdaad, dat is zo prima geregeld, dat àl de klachten die bij de VNC terechtkomen uit alle uithoeken van Vlaanderen, afkomstig van Vlaams Belang-mandatarissen die uitgesloten worden van deelname aan het brede culturele leven, zonder gevolg geklasseerd worden.  Deze beslissing is genomen door de dames en heren, die speciaal aangeduid zijn om te controleren of de minderheden niet benadeeld worden.  De reden waarom aldus gehandeld wordt is een schitterend staaltje van beschavingslafheid : er loopt een proces tegen VB en zolang er geen uitspraak is, wordt ervan uitgegaan dat die partij en haar mandatarissen niet bestaat. Het is allemaal heel simpel, weet u. De democratie wordt omgebracht door hen die haar de hemel inprijzen.

Als wij dan horen dat de VLD-er Bart Tommelein in Terzake de kijkerds probeert te overtuigen van de democratische kwaliteiten van deze rechtsstaat, dan strijdt in ons gêne met boosheid om de voorrang.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En Vlaanderen pikt dit ...

 

Begin deze maand raakte bekend dat staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) een “spreidingsplan 42” heeft uitgewerkt, waarin vastgelegd wordt voor hoeveel asielzoekers elke gemeente moet instaan, nu het netwerk van Fedasil en de Lokale OpvangInitiatieven (LOI) helemaal verzadigd is. Van de 7.443 asielzoekers waarvan sprake, moet Vlaanderen er 6.552 opvangen (88%), Wallonië amper 11%. Van alle provincies draagt Antwerpen met 24,13% van de op te vangen asielzoekers de zwaarste last.  

Men kan niet anders dan daaruit concluderen dat de parameters van die berekeningen bewust zo gekozen zijn dat bijna alle lasten op het conto van Vlaanderen terecht komen. Die parameters zijn: aantal inwoners in de gemeente, aantal leefloners en steuntrekkers in de gemeente, gemiddeld belastbaar inkomen van de gemeente.

Bron : Motivering bij motie VB in Antwerpse Provincieraad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er werd 1 minuut stilte gehouden in het Vlaams Parlement

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diamontage over over het land B

 

We love Belgium, alhoewel we het liever niet in een van de landstalen zeggen.

Onderaan links van dit stukje : klikken op de pps-diamontage, dan zal u belgium nog meer loven.

Bijlagen:
Bij ons in Borgerhout.pps (2.8 MB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windows 7 -- Speciale versie voor extreme islamaanhangers

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij importeren armoede : 75% van OCMW-klanten zijn allochtoon

 

 

Uittreksels uit de tusenkomst  van Fiip Dewinter tijdens het zgn. Armoededebat op 8.12.09 in de Antwerpse gemeenteraad.

De belangrijkste oorzaak van de stijging van de armoede in ons land, is dat we nu al decennia massaal via een lakse asiel- en immigratiewetgeving armoede uit de derde wereld importeren. De stijging van de armoede loopt parallel met de stijging van de immigratie, met de stijging van het aantal asielzoekers en geregulariseerden. Dat belangrijk aspect moet men onder ogen durven zien. Zolang de immigratiekraan wijd open blijft, zal de armoede proportioneel blijven stijgen met de immigratie. Slechts een zeer kleine minderheid van deze immigranten is hooggeschoold en bemiddeld. Een groot gedeelte geraakt nooit ingeburgerd in onze Westerse samenleving en blijft dan ook moeilijk inzetbaar op de arbeidsmarkt. 

.

Als de overheid toelaat en zelfs aanmoedigt dat er zich honderdduizenden arme mensen van vreemde origine in het land komen vestigen, moet de overheid ook de middelen voorzien om ze hier te huisvesten en tewerk te stellen. En dat lukt maar heel gedeeltelijk.  

 

75% van het Antwerps OCMW-cliënteel is allochtoon. Dit is een zeer drastische wijziging ten opzichte van de OCMW-klant van pakweg tien jaar geleden. Toen telde Antwerpen om en bij de 11.000 steuntrekkers; slechts een kleine minderheid was allochtoon. Met de invoering van de Inkomensgarantie voor Ouderen is een heel pak ouderen uit het klantenbestand van het OCMW weggevallen. Die groep ouderen verdient echter – ook en zeker in het armoedebestrijdingsbeleid – prioritaire aandacht. Het is niet omdat ze geen klant meer zijn bij het OCMW, dat er geen armoede meer is, vereenzaming, verpaupering, marginalisering. Leef maar als eenzame, zieke oudere met 875 euro per maand. De beperkte aandacht voor de vergrijzingsproblematiek in het algemeen en de armoedebestrijding bij ouderen staat niet in verhouding met de overdreven aandacht die in deze stad besteed wordt aan diversiteitAlles is gericht op de allochtoon. Er is geen tijd meer voor de autochtone Antwerpse arme

 

De hulpverlening van het OCMW spitst zich steeds meer toe op de allochtone klant. In Antwerpen is er geen sprake meer van discriminatie van de allochtone behoeftige. Stilaan maar zeker is er sprake van discriminatie van de autochtone behoeftige die voortdurend moet knokken tegen een grote groep allochtonen aan wie steevast voorrang wordt verleend, inzake tewerkstelling, inzake huisvesting, inzake ondersteuning, inzake allerlei sociale projecten,… De vierde wereld heeft het nog moeilijker dan vroeger.  

 

Efficiënte armoedebestrijding kan alleen slagen als het gepaard gaat met een drastische beperking van de immigratie, met een verstrenging van de criteria voor gezinshereniging en huwelijksmigratie, met opgedreven inspanningen inzake inburgering.  

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het labiele evenwicht van de sp.a

 

Menige politieke partij heeft zo zijn zorgen. Getuige dit fragmentje uit de blog van Erik de Bruyn, die zijn naam echt niet mee heeft.

De sp.a zit nu althans verbaal op meest linkse koers sinds jaren. SP.a Rood zal dit nieuwe linkse elan een kans geven en kritisch ondersteunen. De woorden moeten nu worden omgezet in daden. De Vlaamse regeringsdeelname zal aan de nieuwe criteria moeten worden afgetoetst. Aan de nieuwe linkse profilering zal gestalte gegeven moeten worden door een actieve campagne.

 

Wat de interne partijwerking betreft zijn tal van afdelingen lichtjaren verwijderd van de democratische intenties die op 5 december door de Raad werden goedgekeurd. Niet toevallig zuchten grotere afdelingen zoals Antwerpen en Brugge die in 2007 de kandidatuur van Erik De Bruyn steunden onder het juk van ondemocratische praktijken. In Brugge werd plaatselijk SP.a Rood boegbeeld Camiel Goegebeur, een van de weinige actieve industriearbeiders in het bestuur, kaltgestellt  op een manier die veel weg heeft van de schijnprocessen van Moskou in de jaren dertig. En in datzelfde West-Vlaanderen besloot niemand minder dan Johan Vande Lanotte om alvast een ernstige hypotheek te leggen op het nieuwe elan van de sp.a door zichzelf alvast uit te roepen tot provinciaal lijsttrekker in 2011.

 

De oude demonen zijn dus lang niet verslagen. De sp.a trekt in labiel evenwicht naar 2010.

 

Erik de Bruyn

 


09-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het uilenjong op zoek naar zijn nest

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Izegem keurt VB-motie tegen windmolens goed

 

IZEGEM - Met uitzondering van de twee raadsleden van Groen! schaarde de hele gemeenteraad van Izegem zich maandagavond achter een motie van Vlaams Belang om de aanvraag van de firma Aspiravi voor de bouw van twee nieuwe windmolens in Kachtem negatief te adviseren.

Aspiravi wil langs de Zuidkaai en het kanaal Roeselare-Leie, in de buurt van de afrit Roeselare-Haven van de E403, twee windmolens bouwen. Het bedrijf uit Harelbeke vraagt daarvoor een milieuvergunning aan het Izegemse stadsbestuur, maar de plannen lokten al meteen een storm van protest uit. Vooral de inwoners van de naburige wijk Haverhof zijn er, gezien de nare ervaringen van veel inwoners van Kachtem met de twee windmolens van Electrabel in de Lodewijk de Raetlaan, niet gerust in.

Na de goedkeuring van de motie van Vlaams Belang ziet het er dus naar uit dat het stadsbestuur de milieuvergunning niet zal afleveren.
@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Law and disorder (Louis Theroux) : Tranen over Johannesburg *

 

 

Gisteravond hebben wij gekeken naar de heruitzending van een BBC-reportage "Law and disorder in Johannesburg". Het hoofdthema behandelt de hulp die de officiële  politie inroept van privé-bewakingsbedrijven om de orde enigszins te handhaven.

Wij worden bij Angeltjes regelmatig geïnformeerd over bepaalde aspecten van het leven in Zuid-Afrika door onze correspondent (en vriend van Vlaanderen) Peter.  Wij overdrijven niet door u wekelijks te confronteren met de ellende, de wantoestanden, de brutale criminaliteit en het huiveringwekkend racisme in het mooie Zuid-Afrika.  Op de lange duur treedt gewenning op en beroeren zelfs de schrijnendste verhalen en beelden ons gemoed niet langer. Peter kent ons standpunt terzake : niet té vaak en té veel, heeft meer impact. Wie wordt nog diep geraakt bij de beelden van de aanslagen in Irak die dagelijkse door de media geserveerd worden ?

Wat wij, die nochtans dankzij Peter beter geïnformeerd zijn dan de doorsnee burger  in Europa  over Zuid-Afrika, in het programma van Louis Theroux zagen en hoorden, tart elke verbeelding. 

De politie is niet bij machte de alom weli tierende criminaliteit te beteugelen. Zij werkt samen met privé-bendes die zichzelf bewakingsfirma's noemen en die het ruwe voorsorteerwerk verrichten om vervolgens de verdachten te overhandigen aan de politie.  Louis Theroux, die er uit ziet als een brave koorknaap is een moedig man ; op zijn onbehouwen maar charmante manier gaat hij in levensbedreigende omstandigheden (en die waren er meermaals) de criminelen tegemoet en vraagt hen "Wil u even met mij praten ?" en dat lùkt meestal. 

Nog nooit zagen we op zulk een korte tijd zoveel wreedheden en ontmenselijking als in deze reportage. Er wordt geroofd, gedronken, gevochten, geslagen, met messen gestoken, met flessen op hoofden gebeukt, dat de tranen van verontwaardiging en verdriet je in de ogen springen, als kijker. De privé-milities pakken verdachten op (op aanwijzing) en dwingen bekentenissen af met speciale ondervragingstechnieken, zoals zweepslagen en andere die niet getoond of besproken werden. 

De misdadigers worden bloedend en vaak met gebroken botten, afgeleverd bij de politie.  Een van de hoofdactoren, een oudere zwarte die al jaren dit "beroep" van boevenvanger uitoefent, komt op zeker moment zelf in nauwe schoentjes te staan.  Hij heeft een "suspect" opgeladen maar dan keert de "gemeenschap" uit de sloppenwijk zich plots tegen hem en moet hij zelf beschermd worden door de intussen ten tonele verschenen politie.  Een jonge vrouw vertelt aan Theroux wat er aan de hand is : de boevenvanger had de crimineel (die een GSM gestolen zou hebben)  bedreigd hem in brand te steken, maar de gemeenschap wilde zelf met de boef afrekenen. Om de zaak op te lossen, zou de gemeenschap dan de boevenvanger in brand steken ...

Theroux komt ook in gesprek met twee criminelen die bijzonder trots over hun vak praten en de manier waarop zij dit professioneel aanpakken : je zet een vrouw het mes op de keel en je eist van haar man zijn geld ; dan moet je wel zorgen dat je in haar keel snijdt en dat er bloed vloeit, anders weigert die man ... er was ook nog iets met kinderen, maar dan was ik in de keuken.

Zowat de enige blanke die in beeld kwam was een boer die over de bewakingsfirma's en hun methodes verklaarde :  "I hate to say it but it seems it’s an African solution to an African problem."

 

Te bekijken via dit bruggetje bij de BBC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos : Koekelberg

Leopold II laan

 
 
Jettelaan
Gemeentehuis 1913
 
 
De basiliek in de jaren '50
  
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Scharrelnieuwtjes door Senior
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Geachte heer hoofdredacteur,

Zo te lezen verblijft u momenteel in hotel 'Lappenmand' waar u nu even kunt genieten van de formule all-in Ik zou zeggen: laat het niet aan uw hartje komen


Om u toch van nieuwtjes en weetjes op de hoogte te houden heb ik speciaal voor u een korte en bondige selectie gemaakt uit het "aangebodene" in de media en voorzien van wat persoonlijk commentaar.


- De nonnekens van een congregatie uit Berchem (Bèirgoem) zijn opgelicht geweest door een ex-advokaat en een gevluchte illegaal. Voor de lieve som van ongeveer 450.000 euri.  Het hoe en waarom blijkt echter achter slot en grendel te zitten in het tabernakel van het klooster. Er is zelfs sprake van zwijggeld. Mijn slecht karakter kennende, begin ik te vermoeden dat Moeder-overste met andere godvruchtige kloostergenotes zich  de rol van Hot Marijke toegemeten heeft. Een troost hebben de zusters wel, de gelden die 'opgelicht" zijn waren bijna allemaal giften van GOED-GELOVIGEN

- Michelleke Daerdenneke, minister van Whisky en Pensioenen heeft zich weer van zijn beste kant getoond. Deze Waalse zotskap is met de jonge gasten in de "roetsjiebaan" gestapt en heeft mee een "toerke" gedaan. Aan zijn smikkel  te zien was hij reeds in gezegende toestand. Wanneer stapt dit heerschap eens in de "Foetsiebaan" ?


- Drie overvallers van een electrozaak in Grimbergen verschalken de massaal aanwezige politie en het SIE. Ondanks een volledige omsingeling van het gebouw met bovenop een politie-helicopter slagen de vogels erin om ongezien te gaan vliegen. Naar het schijnt waren de kansarmen in het bezit van "kalasjnikov's". Tegen deze loodspuwers zijn onze pandoeren niet opgewassen, vandaar misschien.... Hopelijk stond er een flitspaal op de gansters hun vluchtweg en is er misschien nog hoop op hun arrestatie.

-Sekkaki, ook zo een lief dotteke,die met een helicopter het hazenpad koos richting Marokko en aldaar tegen een minaret aanbotste, heeft gezworen wraak te nemen als hij ooit vrijkomt. De pakkemannen en de rechter(s) die hem alle onheil bezorgd hebben, mogen al een lading extra pampers bestellen,  nu ze weten waar ze aan toe zijn als ook deze "kansarme hun pad kruist.

- K.B.-Lux. kan zich de luxe permitteren om eindelijk OEF te zeggen, nu de  rechtbank beslist heeft dat het proces nietig verklaard wordt op grond van "niet correct verkregen " bewijsmateriaal. De onderzoekers die deze daden gesteld hebben worden in afwachting van verdere tuchtstraffen de straat opgestuurd om foutparkeerders op de bon te slingeren. Ook de wollige koster uit Kortrijk is voor de zoveelste keer sinds zijn terug-van- weggeweest in het kruis gepakt en heeft zijn wijsvingertje al in de lucht gestoken : "n'da kanne ni zo verdere whé"

- Johan van de latralala, beter gekend als den baard van Palermoostende, hekelt de truk van één miljard vervroegde terugbetaling van belasting aan de rechthebbende. Deze tjevendraai is zuiver electoraal bedoeld, volgens onze zilverfondsman,wat dit gaat weer wegen op de begroting
(hebben wij een begroting?) van 2010. Hij vraagt aan Leferme en co het spel eerlijk en correct te spelen Inderdaad ...de S¨P.a is zéér goed geplaatst om te spreken als het over eerlijkheid en correctheid gaat!


- Selor,het aanwervingsbureau van de overheid, heeft  examens vervalst. Mijn vraag in deze is dan ook...wat vervalst de overheid niet??

- Het treinverkeer in de regio Bergen (Mons) de thuishaven van  de Napolitaan Elio Capone, is gestoord door een spontane staking van elf treinbestuurders.Waarom is (nog) niet bekend. Waarschijnlijk was Sinterklaas wat karig met lekkers en speelgoed.


- In Zweden doen véél vrouwen nog aan "handwerk"! Volgens een onderzoek aldaar masturbeert meer dan 60% van de dames op het werk. Zou het kunnen zijn dat de prestaties van de Zweedse mannen zo ondermaats is, dat de dames zelf dan maar stoom aflaten...Ik plan alvast er reisje naar ginds

- Opschudding in het Vaticaan! De paus schrapt de middernachtmis ! Hij moet voor middernacht thuis zijn verklaarde zijn secretaris.


- Volgens de E.U is het land B te streng in zijn asielbeleid en meer bepaald met de regularisaties Slechts 27% van de asielaanvragen worden goedgekeurd en dan nog wel met mondjesmaat. De overige 73% mogen natuurlijk ook blijven en verder genieten van  gratis kost en inwoon plus medische verzorging. Na een jaartje of vijf komt er dan een grote regularisatie en klaar is Kees of liever Inch Allah.

Ziedaar, geachte ziekeling, een greep uit het dagelijks leven  met een lach en een traan.Laat u maar verder goed vertroetelen door die lieve Ellen. enzeg haar dat ze goed acteerde bij Witse.


Waneer zien we haar eens in een aflevering van...WIPZE?

Met vriendelijke groeten,

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod

 

Vlaams Belang stelt vast dat de op stapel staande rookwet een draak van een compromis dreigt te worden. Een totaal rookverbod in 2012 of ten laatste in 2014, de PS die net zoals ten tijde van het verbod op tabaksreclame de wet dicteert, het is allemaal niet van die aard om tot een definitieve oplossing te komen. De onduidelijkheid voor de horecasector blijft bestaan.

Veel cafés werden door het gedeeltelijke rookverbod reeds gedwongen tot grote investeringen. Nu zou de roker volledig gebannen worden in elk (klein) volkscafé. Er wordt gesproken over overgangsmaatregelen, maar niemand weet wat die zullen inhouden. Een BTW-verlaging kan enig soelaas brengen, maar wanneer er geen klanten zijn en geen bier meer verkocht zal worden, vreest de horecasector voor een reeks faillissementen onder de bruine kroegen.

Het Vlaams Belang is tegen een algemeen rookverbod in cafés. De keuzevrijheid moet bij de uitbater blijven liggen: of men mag roken of men mag het niet.

Koen Bultinck Rita De Bont

 

volksvertegenwoordigers

PST : De linkse dictatuur manifesteert zich weer eens met een VERBOD. De fantasten van de CD&V huppelen vrolijk mee : door hun houding is onduidelijkheid troef.  Joepie, wat zijn wij goed bezig. Het land B is onregeerbaar want Vlamingen en Walen zijn het nooit over om het even wat eens Nu kan men zelfs niet meer akkoord gaan over het enige dat nog rest : de burgers verbodsbepalingen opleggen. 

 Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever blij met dode mus dan met de lof van een rioolrat

 

Het is opmerkelijk hoe de Standaard zich vandaag inspant om het advies van de auditeur van de Raad van State over de onwettige regularisaties, weg te wuiven als ridicule muggenzifterij.

De neerbuigende titel "Vlaams Belang blij met dooie mus..." geeft onmiddellijk de teneur van het stuk weer. Het beleid van de regering inzake de regularisaties moet per se doorgedrukt  worden : de bevolking van het land B zit te springen om weer eens honderdduizenden,  hoofdzakelijk tafelschuimers, gul en genereus binnen te halen. Wij hebben tenslotte met zijn allen hard gewerkt, sociale en fiscale lasten afgedragen om deze weg te schenken aan economische migranten die illegaal het land zijn binnengekomen en niet beantwoorden aan de voorwaarden om hier te verblijven.

Natuurlijk zijn Filip de Man en Gerolf Annemans wat blij dat hun visie bijgetreden wordt door de auditeur van de Raad van State. Het is een uniek feit, wat niet betekent dat het arrest eveneens gunstig zal uitvallen. Dat hebben de beiden ook nadrukkelijk gezegd. Het advies op zich is echter een  morele overwinning, die door de trouwe regimekrant afgedaan wordt als een dooie mus.

De krant verstrekt  uitgebreid adviezen om, ingeval de Raad van State zijn auditeur zou volgen, de regularistaties toch te laten doorgaan. Geen woord over het schandelijke feit dat Van Rompuy en zijn ploeg voor deze belangrijke "werf" knoeiwerk hebben afgeleverd. Of de regering nu bevreesd was of niet voor een parlementair debat dat de interne verscheurdheid aan het licht zou brengen, maakt de zaak nog beschamender.

Ook Wathelet, de verantwoordelijke Waal voor de intrede van de vreemdelingen, wordt aangepord om zich niets aan te trekken van de vervelende Raad van State.  Trouwens Wathelet is dat ook helemaal niet van plan.

Dit is de tweede keer in nauwelijks twee weken, dat de Raad van State door politici, ondersteund door regimemedia, officieel mag vernemen dat zijn activiteiten een rem vormen op het beleid.  Eerst was er Mijnheerke Peeters die zendtijd van de VRT toegewezen kreeg om zich te beklagen over de hinder die hij ondervindt als hij wat wil ondernemen, gisteren was het Monsieur Wathelet die door de Standaard gesteund wordt om zich niet te laten afleiden door zoiets futiels als een dooie mus.  Het was gezegd door een rioolrat.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag

 

 

 Gaat het al wat beter, Mijnheer Ray ?

Jawel, zuster, als u nog even bij mij blijft.

Werken zal er vandaag bijna niet inzitten

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijk adies van Auditeur Raad van State

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo Kopenhagen : het is opgelost, kom maar terug en badges inleveren.

 

Nieuwe ijstijd

‘Er komt ongetwijfeld een volgende ijstijd, daarvan ben ik heilig overtuigd’, stelt Thijs van Kolfschoten, hoogleraar Paleozoölogie en biostratigrafie van het Kwartair. Hij maakt zich niet zo druk over de huidige klimaatveranderingen. ‘Ik ben gewend in veranderingen en evolutie te denken. De schommelingen in de temperatuur en het smelten van de ijskappen deden zich in de periode voor de laatste ijstijd ook voor.’ Hij is ook niet zo’n fan van Al Gore: ‘Het is te makkelijk om de mens overal de schuld van te geven. Ik zeg niet dat ons gedrag geen gevolgen heeft, maar er is ook een belangrijk natuurlijk element. De grilligheid van de natuur en de relatie van de aarde met de zon heeft bijvoorbeeld een veel groter invloed op het klimaat. Toch vind ik het spannend om te zien hoe de natuur op de huidige invloeden reageert. Is ze sterker dan de mens? De ijskappen zijn wel vaker gesmolten en 125.000 jaar geleden was het warmer dan nu.’

Aanpassing

‘Ik doe aan de hand van fossielen onderzoek naar de zoogdieren van de laatste 2,5 miljoen jaar. Botten en kiezen van (zoog)dieren zijn in veel gevallen zo karakteristiek dat een fragment vaak al voldoende is om te bepalen van welke diersoort het fossiel afkomstig is; of het een stuk bot of een kies is van een neushoorn en van welke soort neushoorn. Daarnaast analyseer ik met behulp van fossielen hoe oud gesteentes zijn. Door alle klimatologische veranderingen en de reactie van dieren daarop kun je namelijk een goede tijdsindicatie krijgen. Zo verdwenen tijdens de ijstijd de bossen door de kou. Sommige diersoorten stierven hierdoor uit en andere pasten zich aan. Zo kon een verandering van vegetatie en voedsel leiden tot aanpassingen in het gebit. En hieraan kunnen wij zien wanneer zo’n dier heeft geleefd’, legt Van Kolfschoten uit.

 

Rendieren

Zo hebben Van Kolfschoten en zijn studenten onderzocht hoe rendieren de afgelopen 100 duizend jaar reageerden op de klimaatveranderingen. ‘Door de klimaatverandering hebben de rendieren zich door de jaren heen aangepast: hoe kouder, hoe dikker. Met de kennis van het verleden kan worden ingeschat wat de invloed van de huidige opwarming van de aarde op de rendierkuddes in Rusland zal zijn. Dit vind ik dan ook leuk aan mijn onderzoek: het verleden als verklaring en eventueel zelfs als oplossing voor de toekomst.’

Toekomstig onderzoek

‘In de dertig jaar dat ik nu bezig ben, hebben we de gaten in de tijd deels ingevuld. We hebben nu meer kennis en kunnen een nauwkeurigere onderverdeling maken. We weten nu dat er continu klimatologische veranderingen waren en dat er periodes zijn geweest waarin de evolutie waarschijnlijk veel sneller verloopt dan we vroeger dachten. Dit brengt de aannames over evolutie in ons vak aan het wankelen. Ik wil in de toekomst deze veronderstellingen ter discussie stellen en opnieuw onderzoeken.’ De voldoening van het vak haalt Van Kolfschoten uit het overbrengen van zijn passie en zijn kennis op studenten, en de discussie met hen en andere onderzoekers. ‘Hoewel het over dode diersoorten gaat, is het een levendig vakgebied. Doordat je het dode herkent, wordt het weer levend. Ik vind het enorm fascinerend dat je dingen terugvindt van miljoenen jaren geleden.’

 Universiteit Leiden


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middenvinger

 

Voor onze fans bij het Spionnencentrum

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijke Vlaamse taal door provincieraadslid Ludo Monballiu

 

Foto Ludo Monballiu - foto

   

De inwoners van het Woluwedal hebben een Franstalige brief  gekregen van immokantoor Century 21. Ontoelaatbaar, vindt provincieraadslid Ludo Monballiu.

 

 

Provincieraadslid Ludo Monballiu (Vlaams Belang) kaartte het probleem aan. ‘Vorige week hebben de inwoners van het Woluwedal en enkele aanpalende straten een reclamebrief van het immokantoor Century 21 uit Sint-Lamberts-Woluwe in de bus gekregen', aldus Monballiu. ‘Die was eentalig Frans. Het is bovendien niet de eerste keer dat zoiets gebeurt.'

‘We hebben dit feit doorgegeven aan het Taalloket van vzw de Rand
en ook actiegroepen zoals Voorpost en het TaalAktieKomitee zijn op de hoogte gebracht. Zij zullen de reclameborden van de vastgoedmakelaar strikt in de gaten houden en als dat nodig moest blijken Franstalige of tweetalige borden verwijderen. Zo kan het niet verder'
, stelt Moballiu.

‘Het eentalig Nederlands karakter van de gemeente Zaventem wordt nog maar eens genegeerd en met de voeten getreden door Brusselse cultuurimperialisten', gaat Monballiu verder. ‘Wij zouden een tweetalige folder evenzeer verwerpen, maar dan kon men misschien nog een verontschuldiging inroepen dat de folder bestemd was voor het Brussels Gewest. Een eentalig Franse folder is gewoonweg een regelrechte provocatie en toont het gebrek aan respect van de Brusselse reactionairen voor de taal van het volk en de volkscultuur. Hun leef- en denkwereld is nog altijd die van het België van 1830.'

Sancties tegenover Century 21 zijn zo goed als uitgesloten. ‘De gemeente of de overheid kunnen eigenlijk heel moeilijk of zelfs niet optreden', legt Moballiu uit. ‘Century 21 is een privé-maatschappij, dus sancties kunnen niet worden opgelegd. Maar we hebben wel het agentschap en het hoofdkantoor aangeschreven met de vraag om hun houding te veranderen. Meestal hebben die bedrijven toch geen oren naar onze vragen en standpunten, maar indien dat nodig is, zullen wij wel militant optreden', klinkt het bij Monballiu.
.
@ Het Nieuwsblad




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!