Angeltjes
12-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De prijs van de vrede

 

de prijs van de vrede 
 
er is vrede op komst
zei obama op 't nieuws
we konden hem nauwlijks geloven
we waren al danig aan doden gewend
en aan 'staakt het vuren' beloven

maar eerst nog soldaten
naar 't slagveld gestuurd
en bommen op kaboel gepegeld
omdat dan de vrede
zo heeft hij verteld
veel sneller kan worden geregeld

met ernstige tronie
geen rimpel beweegt
zo zal hij ons morgen weer melden:
het staakt-het-vuren
is een vergissing geweest
en dat vanaf nu er
de oorlogsregels weer gelden

jos
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja hoor, wij hebben moslim-extremisten in de stad van Allah !

 

Op de webstek van Filip Dewinter staan een aantal onthutsende vaststellingen over de evolutie van het moslim-extremisme in Antwerpen. De heren die zich hier bezighouden via de moskeeën met de verspreiding van hun liefdevolle boodschappen worden ons voorgesteld : "Aangename kennismaking, Baardmansen, neen wij geven geen handjes want we hebben al genoeg gegeven. Blijven jullie hier nog enige tijd rondhangen ?  Zijn er plannen ?  Komen jullie de goede verstandhouding bevorderen ?"

 

Hier klikken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raad van State bevestigt vernietiging regularisatie-instructie

 

De Raad van State heeft het advies van zijn Eerste Auditeur gevolgd en de regularisatie-instructie vernietigd.

Dat is een lelijke streep door de rekening van de regering. Door het parlement buitenspel te zetten, had ze immers gehoopt deze kwestie zo min mogelijk onder de aandacht van de publieke opinie te brengen. Vandaag wordt deze regering – net zoals Verhofstadt tien jaar geleden – voor dit ondemocratisch prutswerk openlijk door de Raad van State teruggefloten.

Het Vlaams Belang eist dat de regering met haar regularisatieplannen naar het parlement komt, waar ten gronde over de kwestie moet gedebatteerd worden. Net zoals dat in een normale democratische rechtsstaat het geval is. Hierdoor wordt de kans groter dat een enorme besparing wordt gerealiseerd op de budgetten van de OCMW’s, de Vlaamse en de federale overheden. De kostprijs van de geplande regularisatie bedraagt immers vele miljoenen euro; geld dat nu kan aangewend worden ten voordele van hulpbehoevende Vlamingen. 

Vlaams Belang heeft zich herbevestigd als de enige Vlaamse partij die zich op een consequente en geloofwaardige manier tegen de waanzinnige immigratiepolitiek van deze regering blijft verzetten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muyters blundert nu ook in zijn departement Sport

 

 

Yanina Wickmayer in niet blij met de uitspraken van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters. Die beweerde donderdag in de commissie Sport en Cultuur van het Vlaams parlement dat Wickmayer in 2008 meedraaide in een proefproject over de whereabouts (1).

Achteraf verklaarde zijn woordvoerder dat de minister een fout had gemaakt omdat hij niet op de hoogte was van alle administratieve info. Er is in 2008 inderdaad een account (2) voor Wickmayer aangemaakt, maar die is nooit gebruikt geweest. Wickmayer heeft dus niet meegewerkt aan het testen van het systeem.

Muyters (3) heeft ondertussen zijn excuses aangeboden aan de 20-jarige tennister, maar die heeft al laten weten dat ze niet opgezet is met de fouten die de administratie in dit dossier blijft opstapelen.

@ Gazet van Antwerpen

 

(1) whereabouts : verplichte verblijfsmelding sporters inzake dopingcontroles (dopingvrij schuiloord)

(2) account : rekening (in dit geval : dossier)

(3) Muyters : Guus Flater

 


11-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VN-persconferentie in nazi-stijl

 

 

Hier klikken, dan komt u bij een kort video-fragment van Het Vrije Volk.

Een kritische (een uitzondering, dus)  Ierse journalist wil vragen stellen tijdens een persconferentie over de intussen verdwenen mails met betrekking tot de informatie over de klimaatwijziging. Het is weer fraai.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudermoordenaar heeft spijt

 

oudermoordenaar philippe loodts ik heb spijt
.
De advocate van de dubbele oudermoordenaar zegt dat haar patiënt "véél spijt heeft" dat hij zijn moeder en vader het hoofd heeft ingeslagen met een houten staaf,  met hun spaarcenten twee dagen op zwier is gegaan met zijn vriendin en nadien opgepakt is door de politie.
Hij zal het nooit meer doen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter, je kan de KK Kanker krijgen

 

 
Naar aanleiding van het proces voor de correctionele rechtbank te Antwerpen tegen de leden van de rapgroep "The Cicatris" omtrent het rapliedje "Filip Dewinter, je kan de KKKanker krijgen ..." werd de zanger en mede-auteur van het raplied, Kevin Van Brabant, vandaag door de rechtbank veroordeeld tot een autonome werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van 800 euro. Indien de werkstraf niet wordt uitgevoerd, wordt die omgezet in een gevangenisstraf van 8 maanden. Aangezien de rechtbank omwille van technische redenen koos voor een gesplitste behandeling van het proces, is er nog geen uitspraak omtrent de andere dader, Samir Belasri.
.
Samen met Samir Belasri was Kevin Van Brabant mede-auteur en zanger van het raplied waarin Filip Dewinter in grove bewoordingen met de dood bedreigd wordt. De tekst van het raplied laat niets aan de verbeelding over: "Kanker racist met een grote mond; je zal sterven door middel van een dodelijke schotwond". Verder luidt het dat "De uitspraken die je maakt zal je betalen met je leven, op een dag of nacht zullen ze je het afnemen", "bekend raken zal je zeker doen, met een kogel in je kop en je kan er niets aan doen", "Het is tijd voor rellen, tijd voor revolutie, dood aan Filip Dewinter zijn de woorden van Cicatris" en "Schoten in het donker, een mes in je rug (...) Heb je niks geleerd van Teo Van Gogh en Pim Fortuyn?".
 
De correctionele rechtbank wees op de ernst van de feiten en meent dat de bedreigingen aan het adres van Filip Dewinter onaanvaardbaar zijn en kunnen aanzetten tot het plegen van geweld tegen betrokkenen.
 
Filip Dewinter is tevreden met de strenge straf. "De duidelijke uitspraak van de rechtbank zorgt ervoor dat er een krachtig signaal wordt uitgestuurd dat doodsbedreigingen en oproepen tot geweld niet gedoogd worden. Uiteraard is het de bedoeling om met dergelijke doodsbedreigingen de mond te snoeren van al wie politiek incorrecte meningen verkondigd. Anderzijds wordt via dergelijke oproepen tot geweld labiele personen aangezet om de daad bij het woord te voegen. Het scheppen van een klimaat waarbij het op de duur legitiem wordt om een controversieel politicus om het leven te brengen, heeft immers niets met vrije meningsuiting te maken, maar alles met het oproepen tot geweld", stelt Filip Dewinter.
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkend racisme binnen Europa

 

 

Weinig goeds in de EU. In de 27 lidstaten zou sprake zijn van 'schokkend' racisme. Minderheden zouden dagelijks te maken hebben met discriminatie bij het zoeken naar werk, op scholen, bij de dokter, in winkels en op andere plekken.

Dat schrijft het EU-bureau voor de grondrechten, FRA. Zij brachten een rapport uit waarvoor 23.000 mensen uit migrantengroepen of etnische minderheidsgroepen in alle lidstaten werden ondervraagd. Ook werden vijfduizend mensen geïnterviewd die tot geen enkele minderheid behoorden.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral Noord-Afrikanen en Romazigeuners last hebben van discriminatie. Ook blijkt dat maar liefst 82 procent van de mensen die de afgelopen maanden met racisme zijn geconfronteerd, geen klacht hebben ingediend. Men was meestal in de overtuiging dat 'er toch niets zou gebeuren'. Tevens bleek de helft van de ondervraagden niet op de hoogte van wetgeving die discriminatie verbiedt.

@ www.spitsnieuws.nl

PST : Daar moet dringend wat aan gedaan worden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is nu zo stom om gevaarlijk te doen ?

 

.

"Brusseleir van 't Joêr" en woordvoerder van de Brusselse politie Christian de Coninck is helemaal niet te spreken over de actie van Greenpeace tijdens de EU-Top van 10 december. Een 10-tal actieleden van Greenpeace verschalkten de veiligheidsdiensten en drongen door tot bij de ingang waar de ministers verzamelen. Zij stapten uit hun wagen, ontrolden spandoeken en riepen slogans.  Een politie-agent keek belangstellend toe en je zag hem denken "Dat is een rare buitenlandse delegatie".  Het duurde even voor de veiligheidsagenten ingrepen.  De Brusselse politie is verantwoordelijk voor de controle en Christian de Coninck verklaarde achteraf, dat er niets te doen is tegen het gebruik van valse badges. "Als er mensen zo stom zijn om gevaarlijk te doen, kunnen wij het niet verhelpen". Als statement kan dit tellen.

Wij hebben die De Coninck altijd al een rare vogel gevonden, een commissaris die flut-politieromans schrijft en alle stommiteiten van het korps moet goedpraten, dat is té veel voor één bestaan. De Brusselse politie excelleert vooral in het aftroeven van vreedzame Vlaamse betogers, die zijn enkel staatsgevaarlijk. Echte terroristen kunnen hun gang gaan.

 

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dood aan de dezen, dood aan de die, dood aan Jan-en Alleman

 

 

Iraanse pelgrims in Mekka. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oudere mens van goede wil tot een jonge mens van goede wil

 

Gisteren kregen wij een reactie van een jongeman van 29 die zich uitte als een voorstander van de geglobaliseerde wereld, de multiculturele maatschappij en die zich ergerde aan een aantal "verzuurde" tussenkomsten op deze blog.  Zelf spant hij zich in, zegt hij,  om een vriendelijke en begrijpende houding aan te nemen en de maatschappij te aanvaarden zoals zij is. Dit werd allemaal zeer correct en beleefd gezegd.

Deze reactie heeft mij een tijd beziggehouden, want hier onder mekaar kunnen wij foeteren en tempeesten zoveel we willen, het is ook belangrijk om aan jongere mensen uiteen te zetten, hoe wij deze wereld ervaren. 

Ik heb een poging ondernomen om onze jonge reageerder een en ander op een bedaagde en vriendelijke manier te verklaren. Zonder cynisme of laatdunkendheid. Er zijn enkele kleine wijzigingen toegevoegd aan het origineel, om explicieter te zijn en minder persoonlijk.

Iedereen hoeft het niet eens te zijn met deze visie :  het is een poging van een oudere mens van goede wil een jonge mens van goede wil de hand te reiken.

Beste Bart,
 
Dank voor uw reactie, die ik geplaatst heb, alhoewel onze blog enkel ruimte biedt aan gelijkgezinden. Maar u was hoffelijk en dat wordt gewaardeerd..
 
Het verheugt mij te lezen dat u als jongere een positieve kijk hebt op de evolutie van de maatschappij, want de wereld hoort uw generatie toe. De meesten van ons zijn over een aantal jaren verdwenen en dan moeten jullie maar zien hoe het verder evolueert.  Ook wij waren op uw leeftijd enorm gemotiveerd en stonden positief tegenover de uitdagingen na een verscheurende wereldoorlog. Wij kregen enorme kans mee te werken aan de wederopbouw van de economie van het land en daardoor onze eigen gezinnen een hogere welvaart te bezorgen.
.
In die jaren werd ook de beklemmende en betuttelende heerschappij van kerk en staat afgeschud.  Wat dan weer leidde tot andere excessen, want de mens leeft in een gemeenschap maar scharrelt voor zichzelf en beheerst de gebeurtenissen waar hij een rol inspeelt, nauwelijks met zijn volledige ratio. Dat was zo met onze generatie en het zal met de uwe niet anders zijn.
..
Ik vat het nogal bondig samen : de vrijheid van de eigen mening, het grote sociale akkoord tusen arbeid en kapitaal, de tolerantie die de bitse strijd verving tussen katholieken en ongelovigen en op de achtergrond van die grote bewegingen, werd een sociaal systeem van zorg en betrokkenheid opgebouwd, dat bijna uniek is in de wereld. Ziekte, werkloosheid, pensioenen, kinderbijslag, het is niet gering. Een door de oorlog fameus gekneusd flamingantisme herleefde, kwam tot parlementaire bloei maar verzeilde in een nieuwsoortige collaboratie : een tussen links en rechts.  Gelukkig is men teruggekeerd tot de wortels van de oorspronkelijke Vlaamse beweging : de logische zelfstandigheid één volk onder te brengen in één natie vooraleer Europa elke identiteit gladstrijkt.
 
Tot hier ons "verleden", Bart, waar uw eigen ouders en grootouders ongetwijfeld ook hebben toe bijgedragen. Zij het niet per se met een zelfde politieke aanhorigheid.
 
Velen van ons hebben gereisd of hebben zich terdege geïnformeerd.over wat zich afspeelt in de wereld en in eigen land. Ikzelf woon in Antwerpen-stad en heb vrij regelmatig contacten met Marokkanen en Turken ; ook met andere nationaliteiten maar dat doet er niet toe.
 
De grote vrees van mijn generatie  is, dat wij met lede ogen aanzien, dat ons land overspoeld wordt door vreemdelingen die geen enkele zin hebben zich hier aan te passen maar die wel gretig gebruik maken van onze sociale voordelen.  Deze sociale structuren waren nooit voorzien, om te dienen voor mensen die er niet aan bijdragen.
 
Ik ken ook het verhaaltje van "die mensen zullen voor onze pensioenen werken".  Hopelijk wel, maar intussen kampt de RSZ met gigantische tekorten, en het ziet er niet naar uit dat dit de eerste 20/25 jaar zal veranderen. Wie overbrugt de huidige structurele jaarlijkse stijging van 4,5% in de uitgaven van de maatschappelijke zekerheid ? Deze stijging houdt geen rekening  met de tienduizenden nieuwelingen  die langs de kassa's passeren zonder iets terug te doen.   Het geld groeit niet aan de bomen.
.
Me kan de mooiste idealen  koesteren maar ze kunnen pas gerealiseerd worden als er centen zijn. Zo zit onze maatschappij nog altijd in mekaar : op basis van economische maatstaven.  Of u dat graag heeft of niet, het is een realiteit, die zwaarder weegt dan het glimlachend aanvaarden van de geglobaliseerde en multiculturele wereld.
 
Sommigen van de reageerders op deze blog gaan er inderdaad hard tegen aan. U noemt ze verzuurd : ik vind dat een flauwe en nietszeggende uitdrukking en een onterecht verwijt.  Wij zijn allemaal bekommerd én cynisch omdat we, waar wij voor gewerkt hebben, zien wegsmelten als sneeuw voor de zon. En omdat we in Europa een godsdienst zien oprukken die in onze maatschappij gewoontes invoert die wij al lang achter ons gelaten hebben : de ongelijkheid man/vrouw, het afwijzen van onze wetenschappelijke kennis, het eenkennig terugvallen op de koran als oplossing voor alle problemen en de vermenging van religie en staat.
Noem mij eens een islamitisch land, Bart, waar een vreedzame, tolerante en gulle democratie gedijt ?
 
Al de oorlogen en problemen van de huidige wereld worden veroorzaakt door aanhangers van de islam.  En  ik heb nog nooit één moslim gehoord die een woord van afkeuring laat blijken voor wat zijn extremistische geloofsgenoten aanrichten. Toen de WTC-torens in New York  in mekaar stortten, dansten mijn moslim-stadsgenoten in de straten. Neen, niet allemaal, maar ik heb achteraf van de anderen geen woord van excuus of spijt gehoord.
 
Bart, ik wens je een gelukkig, lang en gezond leven toe, wees vriendelijk (dat ben ik ook) maar niet naiëf !  Het hebben van een eigen mening, is iets anders dan het vasthouden aan het grote Eigen Gelijk.  Maar een beetje eigen gelijk nastreven,  is best in orde als je wil overeind blijven. Dat is de ervaring van vele ouderen.
 
Het ga je goed.
 
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat beweegt de NVA om weer eens tegen Vlaanderen in te gaan ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Als we N-VA-voorzitter Bart De Wever mogen geloven, heeft zijn partij en bij uitbreiding de hele Vlaamse regering voor een ‘assertieve politiek’ gekozen. In het Vlaams regeerakkoord staat onder meer geschreven dat men alle wettelijke maatregelen zal nemen om te vermijden dat andere overheden op het Vlaamse bevoegdheidsterrein komen. Maar als het er écht op aankomt, nemen de Vlaamse meerderheidspartijen – zeker ook de N-VA – het niet zo nauw met hun stoere woorden van tijdens de verkiezingscampagne.

Gisteren namen Vlaams Belang-parlementsleden Joris Van Hauthem en An Michiels opnieuw de proef op de som. Het Vlaams Belang stelde immers vast dat de Franse Gemeenschap al vele jaren, en ook deze keer, een begrotingspost voorziet voor een bedrag van 678.000 euro. Dat bedrag is bestemd voor het sportief en cultureel centrum van Voeren. Via die vzw subsidieert de Franse Gemeenschap onder meer het Franstalig onderwijs in Voeren, wat flagrant in tegenspraak is met het algemeen aanvaarde territorialiteitsbeginsel. In het verleden sprak ook het Arbitragehof zich al meermaals in die zin uit.

Vlaams volksvertegenwoordiger Joris Van Hauthem riep de Vlaamse meerderheid op om de vraag van het Vlaams Belang tot het inroepen van een belangenconflict te steunen. Van Hauthem: “Indien ze een assertief beleid wil voeren en het territorialiteitsbeginsel en het principe van de niet-inmenging van de Franse Gemeenschap, niet enkel in de faciliteitengemeenten maar ook in Voeren, hoog wil houden, kan ze niet anders dan dit belangenconflict steunen.”

Kris Van Dijck (N-VA) wrong zich echter in alle bochten en vroeg ter zake “om enige terughoudendheid”. Begrijpe wie kan. Opnieuw weigert de N-VA een belangenconflict te steunen, terwijl de partij net het omgekeerde had aangekondigd. Van de veelbelovende aankondigingen over een assertieve politiek blijft niets meer over. Of zoals Joris Van Hauthem het stelde: “De meerderheid heeft, onder meer op basis van de Maddensdoctrine, in het Vlaams regeerakkoord voor een zekere confrontatiepolitiek gekozen. Ik stel vast dat de meerderheid de eerste twee keren in de loopgraven is gekropen. Ze kruipt weg en hijst de witte vlag.”

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA is verontwaardigd over asielaanvragers

 

Er is dezer dagen veel te doen omtrent het stijgend aantal asielaanvragen. Burgemeesters van CD&V en Open VLD staan aan de klaagmuur omdat hun OCMW’s steeds meer asielzoekers moeten opvangen. Ook N-VA doet verontwaadigd over het feit dat zoveel asielzoekers aan Vlaamse gemeenten worden toegewezen.  

Het Vlaams Belang kijkt met stijgende verbazing naar deze schijnvertoning : waren het immers niet CD&V, N-VA en Open VLD die vorig jaar het eerste regeerakkoord Leterme hebben goedgekeurd in de Kamer ? Bevatte dat immers niet het principe van de massale regularisatie? Wisten CD&V, N-VA en Open VLD toen niet dat de aankondiging van een tweede regularisatieronde een groot ‘aanzuigeffect’ zou genereren?

Het was nochtans niet moeilijk om dat te beseffen: tijdens de eerste regularisatieronde onder Verhofstadt I werden in 1999-2000 bijna 78.000 asielaanvragen ingediend. Voor dit jaar zijn de cijfers slechts bekend tot oktober, maar nu reeds kan men gewagen van een forse stijging van het aantal aanvragen. Dit effect was perfect voorspelbaar en het komt dus op zijn minst huichelachtig over vanwege CD&V, N-VA en Open VLD om nu te jammeren over de kwalijke gevolgen van hun eigen beslissing.

Het Vlaams Belang klaagt tenslotte de houding aan van staatssecretaris Wathelet die gisteren staalhard ontkende dat er een verband bestaat tussen de aangekondigde regularisatieronde en het aantal asielaanvragen. Hiermee ontkent een lid van de regering een causaal verband dat door alle experten en statistieken werd aangetoond.

Onze partij zal op de meest alerte wijze dit dossier volgen en zonodig opnieuw naar de Raad van State stappen.

Filip De Man

Volksvertegenwoordiger

 


10-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu iets heel grappigs : Voetbalclub SION in CH is een Zionistenclub

 

 

 

F.C. Sion uit Valais/Wallis

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plechtige uitreiking Nobelprijs Vrede

 

 

Barack Obama wins the Nobel Peace Prize. <EM>Photo: AFP</EM>
.
Eventjes afstoffen vooraleer de prijs in ontvangst te nemen. De Noorse keuning vindt het echtpaar Obama best grappig. Dat hij maar uitkijkt, zo heeft hij een proces aan zijn keuninklijke rekker wegens racisme. Zou Hoessein ook een diepe buiging gemaakt hebben voor deze keuning, zoals voor die van Arabië ?
.
Barack Obama wins the Nobel Peace Prize. <EM>Photo: Reuters</EM>
.
Na de overhandiging van de oorkonde en de geldprijs, neemt de winnaar van de Nobelprijs voor de vrede (rechts) haastig afscheid : "Ik moet verder oorlog gaan voeren, sorry. Tot volgend jaar ?"
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos : Antwerpen

 

 
Cogels Osylei in 1901
 
Sint Jansplein toen dit nog Antwerpen was
 
 
Vlaamse Opera vermoedelijk rond 1907
 
 
 
Zicht vanuit de OLV-toren op Grote Markt en stadhuis
Linkeroever  is enkel poldergebied en plassen behalve
aan de oever rechtover de stad waar zich het zgn. Vlaams Hoofd
bevindt : afspanningen en enkele huizen
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huguette De Bleecker-Ingelaere is niet meer

 

 

 

Donderdagochtend, 10 december, is op de palliatieve afdeling van het
Sint-Lucasziekenhuis in Gent Huguette De Bleecker-Ingelaere overleden. Zij
was 68 jaar.
 Al van toen ze nog tiener was, was Huguette Ingelaere bezig met haar
ideaal: Vlaanderen. Zij noemde het een levensopgave in dit ondermaanse. Via
actiegroepen, jeugdorganisatie en partijpolitiek (Volksunie) belandde de
militante onder meer tien jaar in de Oost-Vlaamse provincieraad. Na nog eens
tien jaar in de Gentse gemeenteraad ging Huguette zich vooral concentreren
op de vrouwenbeweging (zij richtte het Forum van Vlaamse Vrouwen op). Als
lerares Nederlands was ze ook steeds bezig met taalactiegroepen, bezigheden
die ze kon blijven uitoefenen omdat haar echtgenoot, Jacques De Bleecker,
dezelfde idealen deelde.
 Het voorbije decennium combineerde Huguette haar activiteiten in diverse
Gentse socio-culturele verenigingen met functies bij de Vlaamse
Volksbeweging. Zij was er niet enkel een bezige bij in de Gentse
afdelingswerking. Tot ver buiten haar geliefde thuisstad verwierf ze naam en
vooral faam met haar schitterende voordrachten waarin niet zelden de
Saksen-Coburgs een hoofdrol speelden.
 Als lid van de raad van bestuur zette zij de voorbije jaren mee de bakens
uit. Kaderleden van de VVB zullen haar voornamelijk kennen als de kordate
maar tegelijk begripvolle voorzitter van de algemene vergadering. Enkele
jaren geleden werd zij ondervoorzitter, een functie waarin zij sinds kort
samen met Pieter Vandermoere het covoorzitterschap van de VVB waarnam.
Eerder dit jaar nam zij ook het voorzitterschap van het Overlegcentrum van
Vlaamse Verenigingen (OVV) op zich.
 Een korte maar fatale strijd tegen kanker maakte dat zij het zo fel
verhoopte onafhankelijk Vlaanderen niet meer mocht meemaken en de vele
plannen die ze nog koesterde niet meer ten uitvoer kon brengen.
 Wie afscheid wil nemen, kan woensdag 16 december om 11 uur terecht voor de uitvaart in de kerk van Heilig Kerst op de hoek van de Sleepstraat en
Doornzelestraat in Gent, midden de volkswijk die haar zo dierbaar was.

De redactie van Angeltjes, Ray en Gerda bieden hun deelneming aan bij dit onverwachte heengaan van hun gewezen collega Huguette.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islam ies vrede

 

(archiefbeeld)

In Mosul (Irak) zijn de lijken van twee christenen gevonden. De broers, die onlangs in de stad waren teruggekeerd na twee jaar lang ondergedoken te hebben gezeten, zijn door hun hoofd geschoten.

Na de val van dictator Saddam Hussein in 2003 is de christelijke minderheid in Irak in gevaar gekomen. Radicale, intolerante moslims zien hen als handlangers van de Amerikanen en afvalligen.

Vorig jaar februari ontvoerden militante moslims de Chaldeeuws-katholieke aartsbisschop van Mosul, Paulos Faraj Rahho. Hij werd twee weken later dood aangetroffen. Veel christenen zijn om aan het geweld te ontkomen naar het relatief veilige Koerdische gebied in het noorden van Irak getrokken.

@ www.Spitsnieuws.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Rompuy, de nieuwe Superman

 

 

Onze hoogste baas, de President van de EU, laat de wereld weten, dat we er rekening mee moeten houden dat de Wereldregering begonnen is. En dat die in Kopenhagen sterker bevestigd zal worden. Dit alles onder grote toejuichingen van de eigen politieke elite. Het recept is eenvoudig maar wel goed voorbereid in de achterkamers bij de Bilderbergers : financiële crisis organiseren, paniek zaaien over de wereldgezondheid en dreigen met de ondergang van de mensheid. Angst, angst en meer angst, maar het valt allemaal in de plooi als we vertrouwen hebben in Superman, ook als die er een beetje anders uitziet dan in de boekjes.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Misdaad loont wel door Senior
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Vandaag kreeg ik een poco-bericht onder ogen dat me eventjes naar adem deed snakken, alhoewel de dag van heden het meest ondenkbare werkelijkheid kan worden.

Mehmet Ali Agca, de Turk die in 1981 Paus Johannes de zoveelste wat lood in de buik joeg en daarvoor levenslang kreeg, werd anno 2000 uitgeleverd aan Turkije nadat hij in Italië gratie had gekregen. In zijn moederland moest Ali nog brommen voor een bankoverval èn een moord.

In 2010 zal de Turkse held, ooit lid van de sympathieke Grijze Wolven, vrijkomen ... maar niet met lege handen. Sluwe Ali heeft namelijk de rechten van zijn krom leven verkocht aan een Amerikaans T.V-station dat hem in ruil de lieve som van één-miljoen en vijfendertig duizend eurike's neertelt.

Een klein rekening leert ons dat Ali voor de 29 jaar die hij gezeten heeft een bonus van 3.850 Euri per gezeten maand zal ontvangen oftewel 46.200 euri per gezeten jaar.

Voorwaar, voorwaar, 't is raar maar waar : decadentie van de mensheid op zijn best.

Mvg
Senior




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!