Angeltjes
17-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorwegen : militaire parade

 

 

Worden wij op onze oude dag nu militaristen ?   Of gerateerde ijzervreters ?  Maar neen, dit is gewoon een knappe show door het Noorse leger. Ik zie het ons ABL niet direct doen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De milieuramp van Brussel

 

 

 

 Aquiris is een Naamloze Vennootschap voor 97% in handen van de Veolia-groep, die o.m. ook zorgt voor de huisvuilophaling en momenteel in moeilijke papieren zit en met stakinge te maken heeft

 

Op 25 november werd de waterzuivering Brussel Noord gedeeltelijk stilgelegd en op 8 december werd ze volledig uitgeschakeld. De reden zou zijn, dat zich te veel "gruis" ophoopt bij het binnenkomen van het waterzuiveringsstation, volgens de directie.

 

Het zou echter niet alleen om gruis gaan.Naar het schijnt komen er met het te zuiveren water ook "bergen afval" mee : bakstenen, beton, betonijzer, elektrische kabel, etc. Die dingen maken de eerste trap van de zuivering kapot : er zit daar een soort roerwerk in en dat kan niet tegen dat soort afval. Een anonieme ingewijde stelt zich de vraag, waarom er niet reeds lang een soort rooster of afsluiting is aangelegd, om de grootste brokken tegen te houden en vervolgens bezinkbakken die regelmatig geleegd worden en het te zuiveren water op die manier naar de ingang van het station laten vloeien.

 
Onbegrijpelijk in heel deze zaak, is de houding van de verantwoordelijke ministerin, Evelyne Huytebroek, een ECOLO-verkozene, met een journalistenopleiding.  Zij is naar Kopenhagen vertrokken op een moment dat ze reeds wist dat het station stillag.  Haar aanwezigheid tijdens de Deense show woog zwaarder dan de milieuramp die zich hier aan het voltrekken was. Wat er ook van zij, Evelyne heeft al laten weten, dat zij niet verantwoordelijk is.  Groen en Ecolo gaan even onverantwoord te werk  dan de traditionele partijen. Dat is uiteraard geen nieuws.
 
Vandaag wordt er meer uitleg verstrekt. Maar nu weten we iets meer over sommige achtergronden.  Voor de rest : oortjes open, neusje dicht en zakken ook.
.
(Met dank aan onze anonieme tipgever)

 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calcutta, Parijs, Basel, New York ... en Brussel ?

  

Waar ligt Calcutta en waar ligt Parijs ?  Da's allemaal flauwe kul, mensen, het enige wat telt : "Ha Madeleine, je t'aime"

(en Brussel ligt aan de Riool)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijfstraffen in Nederlandse moskeeën

 

DEN HAAG - Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) zegt uit de eigen achterban signalen te hebben gekregen van mogelijke gevallen van kindermishandeling in moskeeën in Den Haag, maar ook elders.

,,Wij weten uit ons netwerk dat er moskeeën zijn waar wel eens een lijfstraf wordt uitgedeeld. Dat gebeurt niet alleen in Den Haag, maar bij wijze van spreken ook in Amsterdam en Utrecht'', zei voorzitter Farid Azarkan van de belangenvereniging van Marokkanen in Nederland woensdag.

Justitie in Den Haag gaat onderzoek doen naar 49 gevallen van mishandeling van kinderen tijdens koranlessen in Haagse moskeeën, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

Het SMN noemt het in een woensdag uitgebrachte verklaring ,,onverteerbaar dat kinderen lijfelijk worden gestraft''. Azarkan: ,,Docenten moeten met hun fikken van kinderen afblijven. Dat hebben wij met elkaar hier in Nederland afgesproken en daar moet iedereen zich aan houden.'' (ANP)

@ Algemeen Dagblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse zwendelpraktijken ontsieren Groot Dictee

 

De zogenaamde winnaar ...

 

Gisteravond zaten wij weer getrouw, zoals elk jaar te zwoegen en zweten voor ons scherm, ter streling van onze ijdelheid : zo weinig mogelijk fouten maken in een compleet debiel dictee, dat voorgelezen wordt in de Nederlandse Eerste Kamer door Martine Tanghe en Philippe Freriks.

La Tanghe bleek nog nooit gehoord te hebben van Bommelskonten (in Vlaanderen Bommerskonten genoemd), wat voldoende de wereldvreemdheid van deze vrouw bewijst.  Ondertussen strompelden wij van de ene onwetendheid naar de ander stommiteit. Het was een zéér moeilijk dictee dit jaar : de enkele bundels die wij bezitten van Gerrit Komrij (de opsteller van dit dictee) gaan  onverbiddelijk richting De Slegte dezer dagen en het is de laatste keer dat wij nog meeschrijven met deze wedstrijd der grammaticale ijdelheden. Trouwens de Taalunie bereidt zich voor op een nieuwe ronde "Nederlandstaligen pesten"  met een zoveelste wijziging : de Taalunie kan zich, wat mij betreft, definitief vestigen in Bommerskonten, ergens in Groot-Nederland.

Wat zo mogelijk nog schokkender was : de jury, onder voorzitterschap van de Nederlandse onderwijsminister Ronald Plasterk, heeft gesjoemeld met de uitslag. De kans is niet denkbeeldig dat er grote bedragen in bruine omslagen onder de groene jurytafel zijn geschoven. Onze goede collega's van de Frut van Koekestad, hebben voorbije nacht de nodige vaststellingen gemaakt die ronduit schokkend zijn. Niet een onmondige Eindhovenaar was de winnaar, maar wel een deelneemster uit Brussel.

Langs dit bruggetje komt u terecht bij de schokkende ontmaskering :

http://www.defrut.net/

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aarde heeft een nieuw buur op 40 lichtjaar afstand

 

.
.
Dit is een artistieke weergave van de zopas ontdekte exoplaneet GJ1214b  (de blauwige bol rechts) die rond een rode dwerg draait. Een rode dwerg is een zon met een kleinere massa en een lagere temperatuur dan onze zon, ook de helderheid is geringer, maar rode dwergen zouden langer "leven" dan de grote sterren.
Exoplaneten zijn onzichtbare planeten buiten ons zonnestelsel (ze geven geen eigen licht af)  die vooral waargenomen kunnen worden, door de schommelingen die zij veroorzaken in de baan van hun zon. Er zijn tot hiertoe circa 400 dergelijke exoplaneten ontdekt, alle groter dan de aarde en vermoedelijk net zoals Jupiter gasplaneten. De wetenschappers hebben middelen om de samenstelling en grootte van deze onzichtbare hemellichamen te bepalen.  Hopelijk vertellen de astronomen hier geen fantasietjes over zoals hun collega's over de opwarming van de aarde.  Als de wetenschap zich ten dienste stelt van een maatschappelijke ideologie, verzaakt ze aan haar hoofdopdracht van het vrije onderzoek en verliest ze haar geloofwaardigheid.
.
De nieuw ontdekte planeet bevindt zich op een afstand van 40 lichtjaar van ons zonnestelsel, is 2,7 maal groter dan de aarde en heeft een massa die 6,5 keer zwaarder is dan de onze. Deze flinke dikke buurman is geen gasreus, hij bezit  een kern van ijzer en nikkel en een sfeer van waterstof en helium. Hij zou bedekt zijn over 3/4  van zijn oppervlakte met water en een atmosferische druk bezitten die 10 keer zwaarder is dan de onze. Het zwakkere licht van de rode dwergzon zou nauwelijks in staat zijn om het oppervlak te bereiken. Leven zoals wij het kennen, zou hierdoor onmogelijk zijn. Een merkwaardige ontdekking. Voor wie een simpele uitleg wenst, verwijzen wij graag naar dit artikel.
.


Bron : National Geographic
Bewerking : Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie betaalt, heeft niets te zeggen

 

 

Myriam Delacroix (cdH), burgemeester van de faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode, heeft een voorstel van resolutie ingediend opdat het Grondwettelijk Hof het Vlaams decreet betreffende het faciliteitenonderwijs zou vernietigen.

Het bewuste decreet, dat eind oktober gestemd werd, houdt in dat de Franstalige basisscholen in de faciliteitengemeenten aan de Vlaamse eindtermen moeten voldoen. Ze moeten dus de Vlaamse leerplannen toepassen en zijn onderworpen aan het toezicht van de Vlaamse onderwijsinspectie. Dit is niet meer dan logisch, aangezien het de Vlaamse Gemeenschap is die de scholen betaalt.
De Franstaligen reageerden echter furieus en kondigden meteen gerechtelijke stappen aan. Dat is bij deze dus gebeurd. “Men ontzegt de leerlingen het recht om in hun eigen cultuur grootgebracht te worden en men laat ze over in de handen van de Vlaamse inspectie”, aldus Delacroix vandaag in Le Soir. “Dit is een volgende stap in de vervlaamsing van het onderwijs, en van de ‘périphérie’ [de Vlaamse Rand, nvdr.] in het algemeen.”

Deze uitspraken tonen perfect aan welke mentaliteit er heerst bij de Franstaligen, die nog steeds het homogeen Nederlandstalige karakter van Vlaams-Brabant niet aanvaarden. Myriam Delacroix wordt op de koop toe als ‘gematigd’ beschouwd, zeker in vergelijking met de drie niet-benoemde burgemeesters uit de Rand, maar als puntje bij paaltje komt trekken ze allemaal aan één zeel. Met haar slotzin zet ze dit nog eens in de verf: “Fundamenteel zie ik maar een oplossing: de aanhechting van onze gemeenten aan het Brussels Gewest.” Moet er nog zand zijn?

@ VB

 


16-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merci, monsieur Christian van Eycken

 

 

"Bartje, zeg braaf merci aan Monsieur Van Eycken en geef hem een schoon polleke"

Vandaag moest er in de plenaire zitting van het Vlaams parlement gestemd worden over de begroting. Eerder deden er zich in de parlementaire commissies al incidenten voor doordat de indicatieve stemming niet kon doorgaan omdat de meerderheidspartijen niet in aantal waren. Wie dacht dat de parlementsleden hun les hierdoor wel geleerd zouden hebben, komt bedrogen uit. Vandaag moest voorzitter Peumans de zitting tot tweemaal toe schorsen omdat de meerderheid bij de definitieve stemming niet in aantal was.

Bijzonder pijnlijk werd het toen Peumans het kort voor 19uur nog eens een laatste maal probeerde. De Vlaamse meerderheidspartijen waren wéér niet in aantal en kwamen één parlementslid te kort. Ze werden dan maar gered door Christian van Eycken, het enige Franstalige Vlaamse parlementslid van de UF.

.Het moet voor de stoere regeringspartij N.VA van Bart De Wever bijzonder pijnlijk zijn om gered te worden door de enige Franstalige in dit parlement. De Vlaamse regering van Kris Peeters die pretendeert een sterke meerderheid achter zich te hebben en slagkrachtig genoeg te zijn om de Vlaamse belangen te verdedigen slaagt er niet eens in om zijn begroting door een Vlaamse meerderheid  te laten goedkeuren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janssens heeft kopzorgen

 

 

Illegale drugsdealers in Antwerpen-Noord bezorgen Janssens kopzorgen, staat er in de persoonlijke Gazet van de Antwerpse burgemeester. Wat vervelend voor die arme man, waarom zijn er  zo weinig legale drugsdealers ?  Dan zou hij kopzorgvrij zijn

Antwerpen-Noord is in de loop der jaren een onherkenbare multiculturele rampenbuurt geworden waar Marokkanen, Turken, negers, Balkanbewoners e.v.a.  de sfeer bepalen naast vele duizenden illegalen.   De blanke racisten zijn gaan lopen, want die zijn niet enkel blank maar ook bang, en zij die er nog resideren, kunnen kiezen tussen zich koest houden of collaboreren. Dat wil zeggen, doen of er niets aan de hand is en er het beste van maken. De tegen-heug-en-meugers.

Antwerpen-Noord, Seefhoek, de Dam, Deurne-Sportpaleis, het zijn wijken die in mekaar overvloeien en die vaak schuiloorden zijn voor ontevreden jongeren, extremistische moslims, boefjes en boeven, rovers en pooiers en lieden die onze maatschappij verfoeien.  Gelukkig huizen er ook nog heel wat brave, goede en ongeïntresseerde mensen, die we zonet omschreven als de tegen-heug-en-meugers.

Drugs verhandelen is slechts een onderdeel van de criminele activiteiten. Janssens wil er van af, lispelt hij.  Maar de identificatie en de uitwijzing brengt heel wat administratieve romslomp met zich mee. Ja zeg, stel u voor, dat is niet gemakkelijk, we mogen natuurlijk de rechten van de illegalen niet schaden. Marokko en Algerije werken niet mee in de uitwisseling van persoonsgegevens, daar zitten we met een serieuze tegenwerking ...

 

 

Een van onze kennissen die nabij de Seefhoek woont,  heeft het opgegeven de politie te verwittigen als er zichtbaar in straat drugs verhandeld worden : hij wordt afgesnauwd en belachelijk gemaakt aan de telefoon. "Ja, mijnheer, dat is hier zo in de wijk, als ge er niet tegen kunt, moet ge de gordijnen dichtdoen."

Heel de  actie die Janssens opzet, is show.  Hij en zijn politieke vrienden hebben tientallen jaren gedoogd dat deze volkswijken in handen kwamen van vreemden onder wie de nodige criminelen.  De eigen mensen zijn verjaagd geworden, wie durfde protesteren werd uitgescholden als racist, fascist, verzuurde en onverdraagzame. Juist of niet ?  En intussen werden er meer en meer vreemdelingen toegelaten : illegalen, of legalen langs de beschamende wetgeving van gezinsherenigingen. Juist of niet ? Opnieuw werd iedereen die de instroom van illegalen of de misbruiken van de gezinsherenigingen durfde aanklagen, behandeld als een paria. Juist of niet ?

En nu komt Janssens op zijn wit paard aangesneld als de Ridder van de Seefhoek, maar hij valt op zijn sjokkedijzen.  En hij gaat zich beklagen bij zijn vrienden van de Gazet van Antwerpen : "Luister eens, Lex Sukkelaar, mijn goede bedoelingen worden afgestraft door de wetten van het land ... schrijf daar een stukje over, dat de mensen merken dat ik mijn best doe."

Farceur !  Gij hebt de zaken verknoeid, lost ze op en jankt niet. Het is niet aan ons om te zeggen hoe, wij hebben geen enkele invloed, want wat wij gezegd hebben werd weggelachen. En wat wij nu zeggen, eveneens.   

Het enige wat wij Antwerpenaren willen, is onze  leefbare stad terug te krijgen. Niet alleen de nieuwbouw en de stenen maar de veiligheid, de samenhorigheid en de tolerantie, want wij zijn het niet die onverdraagzaam zijn.  Die van het stadhuis hebben de tolerantie uit de stad verdreven.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, hallo ... Hier Kopenhagen

 

Voorzitster klimaattop neemt ontslag
.
Dit is Conny Hedegaard, de voorzitster van de klimaattop. Ze heeft zonet haar ontslag gegeven, want zij is tot de vaststelling gekomen, dat premier Rasmussen een betere veurzitter zou zijn. Dat wist zij niet eerder dan toen de vergaderingen ontaardden in oeverloze discussies en scheldpartijen. In Kopenhagen zal de nukkige  wereld getemd worden door de mensheid en de Messias. Conny is nu aan het rusten en aan de Perdolan.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U moet zelf maar kijken ...

 

 

Reacties in + of - worden gewaardeerd, want wij hebben geen idee of u dit bevalt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beringen

 

Verschillende generaties migranten, onderwie veel moslims, hebben in de vroegere mijnstreek samengeleefd zonder noemenswaardige problemen.  De band met de oosprong wordt steeds gekoesterd en men vertoeft het liefst in mekaars nabijheid : Italianen, Grieken, Polen, Turken, Hongaren.

De razendsnelle overrompeling die zich voordoet in Europa door de aanhangers van de islam, heeft ook de "brave" moslims van Beringen niet onberoerd gelaten.  Eerst was er niks, toen kwam een bescheiden moskee, later een flinke joekel met koepel en fiere bajonetten en nu wil men er het gejammer bijhebben. 

"Het zal stilletjes klinken binnen de geluidsnormen" orakelt de slappe burgemeester van Genk, een buurgemeente. Als dit gejank in Limburg toegelaten wordt, volgt de rest van Vlaanderen binnen de kortste keren. Hier moet een massaal volks protest tegen georganiseerd worden.  Maar het is makkelijker oordopjes te kopen en te doen of er niets aan de hand is. Mensen, wat worden wij genaaid.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wickmayer : Sportfiguur van het jaar door Provincie Antwerpen

 

Proficiat, Yanina !  Minister Muyters heeft al gepolst of hij de prijs mag overhandigen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbreek de sleur : met DeCrem naar de Seychellen

 

Onze minister van Oorlog, Pieter De Crem, ging met Allerheiligen op bezoek bij het belgische fregat Louise-Marie.  Per militair vliegtuig, wat dacht u ? Samengepropt in een charter met zijn rugzak op de knieën en met honderden plebejers en twee sandwiches in plastieken verpakking, zeker ? Wij praten hier over een Zeer Belangrijk Persoon.

De trip was bedoeld "om de sleur van de bemanning aan boord van de Louise-Marie te doorbreken". Waar De Crem verschijnt, valt er pret te beleven. Vraag het maar aan de barmeid in New-York, toen De Crem haar etablissement betrad vorig jaar en zij sedertdien er geen voet meer mag binnenzetten.

De minister en zijn gevolg hadden hun uitvalsbasis op de Seychellen, een militaire partner van zeer groot belang voor ons land, zoals geweten.  Enkele kiekjes, zodat wij ook wat mogen meegenieten. We betalen er tenslotte allemaal voor.

 

Een paradijselijke omgeving
.
 
 
.
Zonsondergang op de Seychellen
.
 
 
.
Een speciale attentie van de directie :
op de kamer van de minister, een afbeelding van een kaketoe
. 
  

Bron : Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reïncarnatie : het is écht, het bestaat, het bestààt echt

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Lancering mislukt

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze hoofdstad : Loslaten of Behouden ?

 

 

Brussel 003

Kijk, de Chinezen zijn er ook al

 

Brussel 006

Ze zijn zo rijk, dat ze gevels en beelden met zuiver goud beleggen

 

Brussel 013

Andere kathedralen hebben 1 toren, hier 2 ferme knoerten

 

 

Veel jeugdige ambiance

 

 

Internationale sfeer  

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knack verkiest de Mensch van het Jaar

 

 

 

De ene kwam er met Hope and Change

De andere met een Hoop Chance

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.At your service

 

 


15-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Muyters stelt Belangenconflict in tegen opschorting schorsing Wickmayer

 

 

.
"Als ik mijn belangenconflict tegen Madame Non moet intrekken, ga ik het proberen tegen Wickmayer en Malisse. Benieuwd wie er voor die twee sukkels zal inspringen".




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!