Angeltjes
20-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mislukte clubje Vergeet-mij-nietjes van Geert Lambert

 

Volgens ingewijden ons influisteren heeft de SLP, die gisteren fuseerde met Groen nog nauwelijks leden, wat niet verwonderlijk is na de opeenstapeling van onduidelijke keuzes, de ijdelheden van de top en een dramatische verkiezingsuitslag.

De passage van de sjoemelende voorzitster en ex-VRT-speakerinnetje, Bettina Geysen, die vooral begaan was met het eigen imago, heeft het beeld versterkt van een groepje modieuze, linksige figuren, die te onzeker zijn om een duidelijke  identiteit op te bouwen en uit te dragen. Maar ze hunkeren wel naar mandaten : die verhogen in hun kringetje van progressieve parvenus, hun status. Spirit, VlaamsProgressieven en SLP hebben jarenlang gediend als bloempotten met verwelkte vergeet-mij-nietjes in de uitgewoonde salons van Stevaert en Vandelanotte.

Kijk even naar enige verwelkte bloempjes : Bart Caron, die beslist geen domoor is maar wel een naiëve druif, maakte zelf de overstap naar Groen en zal wat blij zijn het oude clubje intriganten terug te vinden. Jan Roegiers, danste van vreugde toen hij als plaatsvervanger van Daniël Termont terug in het Vlaams parlement mocht zetelen, want wat had hij anders moeten doen voor den brode ?  Bert Anciaux die van nationalist, progressist maar vooral ansjotist, socialist werd, zolang er maar een mandaat aan vasthangt en uiteraard Geert Lambert zelf, die zijn gebrek aan consequent denken, compenseert door wild om zich heen te slaan als een valse nicht.

Vanzelfsprekend was de samensmelting met Groen hét grote nieuws bij de media en de roeptoeters van de 0000 : Geert Lambert, een schaduw van zichzelf, zowel letterijk als figuurlijk,  mocht trots verkondigen dat hij een sterke vierde stroming vertegenwoordigt in het politieke Vlaamse landschap. De andere stromingen zijnde sossen, kalloten en liberalen. Als er sprake is in Vlaanderen van een vierde stroming, dan is het, dankzij de corrupte belgische natie,  een sterke Vlaams-nationale stroming. Want  de links-lberalen hebben er in tegenstelling tot het labiele D66 in NL, nooit iets van terechtgebracht. Lambert krijgt bij Groen geen enkele kans voor liberale sotternijen en Vlaamse oprispingen zijn bij de milieubelgen absoluut niet welkom. Vraag het aan Bart Staes, die mag bij hem thuis in de badkamer en sourdine de Vlaamse Leeuw neuriën als zijn vrouw weg is.

Lambert heeft zich de reputatie opgebouwd van een onwaarachtige Streber te zijn, die om de zoveel jaren van partij verwisselt en telkens juicht dat de mensen op hem en zijn schitterende, nieuwe maatschappijvisie  zitten te wachten.  Nu hij finaal terechtgekomen is bij de hogepriesters van het milieu heeft hij zijn groen brilletje geruild voor een bruin montuur. Kan het symbolischer voor deze labiele figuur ? 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonkel Kruk en Generaal De Crem in Afghanistan

 

Onze 600 militairen in Afghanistan krijgen een uitzonderlijk kerstcadeau : de twee belgische staatsmannen, premier Nonkel Kruk en minister van oorlog, generaal De Crem zijn onverwacht toegekomen,  om onze jongens en meisjes een hand te geven en een  hart onder de riem te steken. Bij de landing zei de Nonkel tot de generaal : "Amai, da's hier warm in Irak"

archieffoto


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Brekend Nieuws : Paul Magnette geïnterviewd door de Frut van Koekestad

 

18 december - Minister Paul Magnette dan toch opgetogen met New Deal op Klimaattopper

.

 

Klik op de foto van de bar waar het interview plaatsvond.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom and Jerry

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland en Amerika bereiden aanval op Venezuela voor

 

Nederland en Amerika bereiden een aanval op Venezuala voor. Dat beweerde althans de kierewiet Hugo Chavez tijdens de klimaatflop in Kopenhagen.

Aruba en Curaçao, dichtbij de Venezolaanse kust , worden met toestemming van Balkenende tot de tanden bewapend door Amerika. Oorlogsschepen, spionagevliegtuigen, geheime troepen, verscheidene James Bonds, dat bevindt zich allemaal op de Nederlandse Antillen en de paranoïde Venezolaanse Indiaan eist dat de Europese Unie een onderzoek instelt. Die zullen dat wel zien zitten, in dichte drommen op onderzoek uittrekken in de Caraiben. Alweer kassa, kassa in een paradijselijke omgeving. 

Muchas gracias, Ugo !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rachmaninov + Netrebko bis : Hoe mooi is deze plaats

 

 

We hebben ditmaal geen vertaling, maar dat is niet zo erg : de prentjes zijn nogal geslaagd.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 mensen geplet onder minaret

 

 

In Turkije zijn vier bezoekers van een moskee geplet door een omvergeblazen minaret. Door zware stormen in het land kwamen in totaal zes mensen om het leven.

Twee anderen konden levend onder de minaret vandaan worden gehaald.

De bezoekers van de Mohammedaanse Tempel werden verrast door zware stormen. In de Turkse plaats Izmir kwamen twee mensen om door een tornado die uit het niets kwam opzetten. Ze zaten in een bewakingspost, die door de storm werd weggeblazen. Tornado's zijn zeer zeldzaam in het land.

Boilingpoints

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapitalistische tactieken van Woestijnvis en Humo

 

 

Heeft u in Man bijt Hond,  de filmpjes van Kabouter Wesley al gezien ?  Een typisch vrij debiel reeksje, dat zijn aanhangers kent in deze maatschappij  waar infantiel gedrag een aan te moedigen levenshouding is.
 
Een enthousiasteling capteerde de Kabouterfragmenten en plaatste ze onmiddellijk op Youtube. Tot vorige week plots berichten verschenen dat vanuit het land B bij Youtube  geëist werd de filmpjes weg te halen.  Enkele maanden geleden wilde de maffiabende van Sabam geld van Youtube voor Vlaamse muziek en toen ze er konden naar fluiten, eisten ze rancuneus de verwijdering van een aantal Vlaamse artiesten. Het element promotie of de persoonlijk genoegdoening van de artiesten, speelde niet mee voor de geldwolven. 
 
Kabouter Wesley is een initiatief van Jos Geirnaert die zijn strips leverde aan Humo en zo kwam het figuurtje terecht in Man bijt Hond van Woestijnvis, die zijn programma's verkoopt aan de VRT. U ziet het linkse parcours dat afgelegd wordt : Humo - Woesijnvis - VRT. 
Het populaire Nederlandse tv-programma "De Wereld draait door"  van de eveneens scoialistische Vara, wil de filmpjes aankopen en daarom eisten de linkse kardinalen van Humo en Woestijnvis de verwijdering op Youtube : zij laten hun exclusieve eigendomsrechten gelden. De communistische principes gaan in éénrichting : uw bezit is het mijne, mijn bezit is enkel het mijne.
 
Alles in deze onfrisse affaire draait om geld. We zetten het even uiteen : Woestijnvis wordt betaald door de VRT met ons aller belastingsgeld. In principe is Kabouter Wesley van ons allemaal.  Dankzij de gratis reclame op Youtube, door een buitenstaander,  wordt de Kabouter nogmaals te gelde gemaakt in Nederland   De linkse rakkers van Humo en Woestijnvis maken dus gretig gebruik van kapitalistische tactieken : centen van de Vlaamse gemeenschap gebruiken, gratis reclame laten voeren via internet   (in zover dat geen doorgestoken kaart is) en als er een klant opdaagt met een dikke portefeuille, wordt  de censuur insgeschakeld. Het aas via Youtube heeft gewerkt. 
 
Dat zijn de figuren die constant waarschuwen tegen "extreemrechtse complotten"  en de winkelier van om de hoek afschilderen als een profiteur van het regime.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Zenneperikelen

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politicus/politica van mijn hart : U kiest + Aanpassing 16.12.09
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"de politicus van mijn hart"

of

"de politica van mijn hart"

U stuurt ons een mailtje naar het bekende adres :

brave-angeltjes@hotmail.com

 (of u gebruikt de rechtstreekse verbinding, in de linkerkolom van de blog "stuur eens een aardig bericht") en u meldt ons de naam van de Vlaamse politicus/ca die in 2009 de beste indruk op u heeft gemaakt. Afsluiting rond Kerstmis. SLECHTS EEN NAAM INSTUREN AUB, dus niet een man EN een vrouw.

AANPASSING 16.12.09

Op vraag van sommige aanhangers van de Groot-Nederlandse gedachte, komen ook NL-politici in aanmerking. Dus Wouter Bos, Femke Halsema, Geert Wilders : julliedingen mee.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot Onrecht in EU : opslag ambtenaren gehalveerd !

 

 

 

Voor enkele weken ontstond er deining over belgische ambtenaren die internationaal tewerkgesteld worden en zowel door hun nieuwe werkgever àls door de belgische staat betaald werden. Tweemaal langs de kassa, in deze barre tijden van crisis, niet onaardig.

Verwonderlijk genoeg loopt in Nederland, dat de reputatie geniet minder te sjoemelen, ook een en ander mis met ambtenaren die tijdelijke, internationale functies bekleden : het gaat niet om dubbele salarisen maar wel om onterechte vergoedingen die toch ook makkelijk 1500 euri per maand belopen. Een welgekomen douceurtje vernemen wij bij http://ambtenaar.blog.nl/

En nu over naar de elite-troepen tewerkgesteld door de Europese Unie, de dames en heren die de luxe-afdeling van het ambtenarenkorps bevolken op àlle niveaus.

De EU-lidstaten hebben vrijdag een akkoord bereikt over een omstreden loonsverhoging voor de Europese ambtenaren. Een salarisverhoging wordt teruggedraaid van 3,7 naar 1,85 procent. De loonsverhoging kon alleen met unanimiteit worden aangepast.

De ambtenarenbonden hebben de afgelopen weken fel geprotesteerd tegen een vermindering van de toegezegde salarisverhoging. Ze stappen nu vermoedelijk naar het Europees Hof van Justitie.

Ook de Europese Commissie vindt dat aan de gemaakte afspraken vastgehouden moet worden. Zij liet vrijdag weten juridische acties niet uit te sluiten. Bij de EU werken ongeveer 40.000 ambtenaren.


19-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sergei Rachmaninov + Anna Netrebko : wie biedt meer ?

 

Rachmaninovs Lied nummer 4 gezongen door Anna Netrebko in haar melodieuze moedertaal.  Echt iets om u op te warmen bij een vriesdag.  Een vrije vertaling uit het Engels :

Zing niet voor mij, mijn schoonheid je droeve liederen van Georgië, ze doen me denken aan dat andere leven en de verre kusten / Helaas, zij doen me denken, je wrede melodieën, aan de steppe, de nacht, het maanlicht, beelden van een arm, ver meisje.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je moet er maar opkomen (Regus Patoff)

 

COMMENTAAR (Uit DS)

 

Bart Sturtewagen

.
klikken op gele tekst om het kronkel-artikel te lezen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baldadigheden door vermoedelijk Scandinaafse jongeren in Stad van Allah

 

De afgelopen dagen hebben groepjes jongeren herhaaldelijk trams aangevallen en bekogeld met stenen en ijsblokken, werden politieagenten bekogeld met stenen en werd een ambulancier in het ziekenhuis geslagen.

De feiten spelen zich af in het Antwerpse district Deurne en meer bepaald in de onmiddellijke buurt van het inmiddels bijna beruchte Bisthovenplein. Vorige week vrijdag werd een politieagent in zijn vrije tijd herkend door enkele allochtone jongeren. De man moest wegvluchten omdat hij bekogeld werd met stenen. Begin deze week werd tram 5 in de Grijspeerstraat bekogeld met stenen. De tramchauffeur weigerde naar verluid nog verder te rijden en moest door een andere collega afgelost worden. Gisteren werd tram 5 in de Grijspeerstraat opnieuw onder vuur genomen door jongeren die met ijsblokken en stenen naar de voorbijrijdende trams en auto smeten. Ook verkeersborden moesten er aan geloven. Wanneer de opgetrommelde politie ter plaatse kwam konden zij twee daders oppakken, maar intussen sloegen andere jongeren de vooruit van het politievoertuig aan diggelen. Met behulp van bijkomende politiepatrouilles konden de daders opgepakt worden.

Gisteren omstreeks 18uur moest een ziekenwagen in de St Fredegandusstraat bruusk remmen omdat hij ook bekogeld werd met stenen en ijsblokken. Wanneer de chauffeur van de ziekenwagen uitstapte werd hij prompt in elkaar geslagen. Het slachtoffer werd opgenomen in het Stuivenbergziekenhuis en is al minstens een maand werkonbekwaam.

De feiten werden bekend gemaakt via de website www.criminaliteit.org

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti-islam actie vandaag om 14 uur Antwerpse kathedraal

 

Om 10.33 uur ontvingen wij volgende mail :

Anti-islam-actie voor de Antwerpse kathedraal !

Bericht:
Geachte,

Zoals u ongetwijfeld al weet, heeft er deze namiddag om 14 u. een actie plaats, tegen de islamisering van onze contreien. Velen van ons zullen, ondanks het gure weer aanwezig zijn, voor de Antwerpse kathedraal. Het zal u intussen ook wel ter ore zijn gekomen, dat Taouil tijdens het vrijdaggebed de moslims heeft opgeroepen aanwezig te zijn. Wat dat aanwezig zijn inhoudt zullen we straks wel weten.

Vriendelijke groeten,

Achilles Van Heugten  
 

Als u liever gewekt wordt door het klokkenspel van uw dorpskerkje in plaats van de 'Allahoe akbar kreet' van een haat-imam, steun dan onze protestactie.
Op zaterdag 19 december 2009 om 14u, voert 'People Against Islam' actie aan de prachtige kathedraal van Antwerpen. Wilt u ook dat de islamisering van ons land stopt? Laat uw stem dan horen!

People Against Islam
Voorzitter Peter Velle
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de Decroo's

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politicus/politica van mijn hart
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De kerstperiode is aangebroken, de tijd dat we proberen met ons peperkoekenhart vergiffenis te schenken aan wie ons leed berokkende, boos maakte of beloog.  Maar ook de tijd om iemand te danken en een schouderklopje te geven.  Wij doen dit met de verkiezing van de politicus/politica van mijn hart. Slechts één naam mag vermeld worden, hetzij een man, hetzij een vrouw, maar niet een M én een V. Geen discriminatie bij Angeltjes, behalve als we slecht gezind zijn of in een baldadige stemming verkeren.  Wij reiken symbolisch goud, zilver en brons uit en al de overigen zijn waardige mannen en vrouwen van papier en karton.

Dagelijks lopen er inzendingen binnen en rond eind volgende week sluiten wij af. Zonder uit de biecht te klappen, we zouden trouwens niet weten hoe dat te doen, enkele voorlopige vaststellingen. Er zijn tot hiertoe genomineerden uit 5 politieke partijen en ook Nederland is vertegenwoordigd.

U heeft de tijd om rustig na te denken en alsnog uw keuze te bepalen en in te sturen naar brave-angeltjes@hotmail.com of rechtstreeks via de mailmogelijkheid, in de linkerkolom van deze blog : stuur eens een aardig berichtje.

Wie stiekem een  tweede stem wil uitbrengen, stuit op het onverbiddelijke veto van Juffrouw Ellen. Wie 2 namen heeft vermeld, kan alsnog opnieuw inzenden met één naam.

De redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Candide van Leonard Bernstein in de Vlaamse Opera

 

Candide van de Amerikaanse componist/dirigent Leonard Bernstein valt moeilijk te catalogiseren in een specifiek muzikaal genre. Is het een musical, een operette, een komische opera ?  Wat doet het er toe ? De Vlaamse Opera kiest voor "komische operette", wat wellicht een duidelijke hint is om op het einde van een woelig jaar enig soelaas te bieden voor de theater- en muziekliefhebbers. Het is een spitante, vrolijke, burleske en verrassende productie geworden zoals we dat gewend zijn van deze Vlaamse instelling met internationale allure. In bovenstaand concertant fragment ziet u Leonard Bernstein dirigeren (en dansen) met het London Symphony Orchestra in december 1989. Deze muziek draagt onmiskenbaar de signatuur van de componist van West Side Story. 10 maanden na deze opname is Bernstein overleden.

Voorstellingen Antwerpen : 19 - 22 -27 - 29 - 31 deember

Voorstellingen Gent : 9 - 12 - 14 - 15 - 17 januari

Verder info : Vlaamse Opera

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mondiale aftroggelarij
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Vaclav Klaus, de president van Tsjechië, wordt wel eens de Margaret Thatcher van Midden-Europa genoemd, omdat hij durft optornen tegen de mentaliteit van de poltiek-correcte elite. Over de opwarming van de planeet heeft hij zich steeds sceptisch opgesteld.  Bij het slotfiasco van Kopenhagen heeft Klaus, net zoals Obama, een boodschap voor de wereld :

"Leg aan de mensheid geen levensregels op, gebaseerd op een irrationele ideologie die het product is van politieke correctheid. De opwarming van de aarde is een nieuwe religie en geen wetenschap.  Deze godsdienst zegt ons, dat de mensheid verantwoordelijk is voor de huidige, erg kleine stijging van de temperatuur en daarvoor moeten de burgers gestraft worden." Zegt de president in een interview met het Amerikaanse FoxNews nieuwsagentschap.

Vanzelfsprekend zullen wij de komende dagen uitgebreid ingelicht worden via de uitzendingen van het 0000-nieuws, Terzake, de Zevende Dag, Koppen, Phara, Volt e.a. hersenspoelers over de standpunten zoals vertolkt door Vaclav Klaus.  Om goed voorbereid te zijn kan u ook een stukje lezen bij Fox.

De klimaatconferentie heeft zichzelf ontmaskerd als een slecht opgezet spel van mondiale aftroggelarij. Dat zijn niet de woorden van Vaclav Klaus maar van ons.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als dat maar goed afloopt ...

 

 

.De totaal onberekenbare, zachtaardige totaal-artiest, Wim Helsen beging gisteren in de Slimste Mensch een politieke-incorrecte kanjer van een flater. Op de vraag "noem de vijf geboden in de koran", wisten de drie kandidaten samen er slechts 2 op te noemen. Na enige tijd denken, zegde Wim Helsen "Elke dag een sjacoche trekken ..."* Een gênante stilte, gevolgd door een onderdrukt gegniffel was de reactie van het publiek. Een cabaretier mag natuurlijk steeds iets meer uit zijn pocket toveren dan een ander.    

* Sjacoche trekken : handtas afrukken

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!