Angeltjes
02-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unaniem en zonder space-cake : het nieuwe jaar

 

Het behoort tot de geplogenheden bij een jaarwisseling terug te blikken op wat achter ons ligt en daaruit toekomstvoorspellingen te distilleren. Of bijeen te fantaseren.

In de stijl van "Ja, wij zijn schuldig aan het uitstoten van gassen die de aarde in een giftig deken hullen, maar dankzij de Messias die tussen ons nedergedaald is, zal het weldra afgelopen zijn met de vernietiging van onze planeet. De Klimaatconferentie van Kopenhagen heeft ons heel wat geleerd. Al goed dat Europa er bij zat voor spek en bonen, zo viel er wat te smullen." Het was verdorie iets in die trant dat Herman van Rompuy ons opdiste in zijn nieuwjaarsinterview op de VRT gisteren. 

Aan dat soort flauwe kul doen wij niet mee. Wij zitten elke dag met onze neus op de actualiteit, het enige gevaar dat ons bedreigt, is dat van de gewenning en de afstomping.  Zoals het kritiekloos opnemen van een nieuw fenomeen dat zich voordoet bij onze Nederlandse buren, waar de ME (Mobiele Eenheid)) wordt ingezet als het vreemdelingentuig het normale leven verstoort. Gelukkig zijn er alerte lezers, die ons tijdig waarschuwen ...

U moet zich even die overzichten en toekomstvoorspellingen uit het verleden terug voor de geest halen. Heeft ooit een clevere journalist er in de voorbije jaren op gewezen, dat wij vandaag in onze Westerse beschaving bedreigd zouden worden door een invasie, zoals we die thans kennen ?  Met een complete mislukking van de inburgering : na 2 of 3 generaties blijven de nieuwe belgen, uitzonderingen te na gelaten,  vreemdelingen die onze cultuur afwijzen en minachten. En die met hart en ziel blijven vasthaken aan het vaderland dat ze ooit verlaten hebben omdat er niets dan ellende heerste.

Heeft iemand ooit voorspeld,  dat in de grootste stad van Vlaanderen bijna 40 moskeeën zouden ontstaan en dat het als verontrustend of racistisch beschouwd wordt door het regime (en de media) dat de gewone burger zich daar vragen bij stelt ? 

Jaarvoorspellingen ? 

Laten we het niet alleen over de dramatische culturele én helaas ook religieuze verschuivingen in onze maatschappij hebben. Heeft één journalistieke Madame Blanche in haar kristallen bol ontwaard, dat in Vlaanderen een partijtje zou geschapen worden door de openbare omroep dat als een teek op het Vlaams-nationalisme gedijt, om belgië overeind te houden en om de toen grootste partij onderuit te halen ?

Wie heeft in zijn tarotkaarten gelezen, dat Herman van Rompuy, president van Europa zou worden, de evenknie van de Amerikaanse Messias ? Van Rompuy die als een gecombineerde schaduw van het duo Sarkozy-Merkel over Europa schuift en de andere regeringsleiders aanport het supranationale gezag niet te tarten ?  Wie, o, wie, wist dit ? Het stond weliswaar in het Verdrag van Lissabon zonder de naam van onze belgische Bildenberger, maar geen enkele geleerde had deze rolverdeling verwacht. 

Vandaag kan u in de Standaard een aantal politieke (en andere) verwachtingen lezen over politici.  Best grappig en ongevaarlijk. Over Geert Lambert bijvoorbeeld, maar wie maakt zich nog zorgen over die gerateerde arrivist ?  Over onze eigen Marie-Rose Rebel die met Frank een nieuwe partij zal oprichten. Als de Standaard het over Vlaams Belang heeft, weten we dat er op de redactie space-cake is gesnoept.  Of over Bart de Wevers politieke eindigheid. In tegenstelling tot die van Marie-Rose, krijgt Bart echter uitgebreid de kans om zélf in een gesprek al zijn formidabele ideeën uiteen te zetten. Zo wordt de fantasie van de voorspellingen gemengd met de verbale krachtpatserijen van de politieke adoptiezoon van de VRT.

Dus, beste lezers, verwacht u van ons geen hijgende boodschappen en fantastische voorspellingen.  Wij beleven vandaag de toekomst van gisteren en morgen wacht ons het verleden van overmorgen. Frankrijk is weliswaar de erfvijand, maar La Palisse is ons dierbaar.

Toch enkele voorspellingen. 

De schildwachten van Vlaanderen, u weet wie wij bedoelen, zullen net als steeds, doodgezwegen, beschimpt en geridiculiseerd worden, dat is geen voorspelling maar een absolute zekerheid. Nog een vaste waarde ? Voor BHV komt er géén aanvaardbare oplossing. En de hansworsten die het land B bij mekaar houden zullen hun nefaste asiel- en migrantenpolitiek niet wijzigen. Dat zijn pàs zekerheden.

Daarom is het ook evident, dat wij, de bewuste Vlamingen, ons eensgezind blijven opstellen achter de idee van "Eén onafhankelijk Vlaanderen" en "Neen, tegen een vijandige islam".  Staat u ons toe : Vlaams Belang is de ruggengraat van Vlaanderen en er bestaat géén alternatief. 

Tot slot : uit de laatste opiniepeiling van la libre belgique blijkt dat in Vlaanderen, Vlaams Belang (17.1%) , NVA (15%)  en LDD (7.6%) zouden kunnen beschikken over circa 40% van de stemmen. Dit is bijna voldoende om de traditionele knoeiers en graaiers schaakmat te zetten. Natuurlijk zàl dit scenario geen doorgang vinden, want de opperteek van de NVA verkiest de rustige vastheid van postjes en mandaten in de schaduw van de belgië-aanhangers, in plaats van front te vormen met potentiële medestanders van Vlaams Belang en LDD. Wij verafschuwen de bastaard-uitdrukking Forza Flandria maar als er ooit een bestuurlijke technische samenwerking kan ontstaan tussen deze drie alternatieve partijen, dan beloven wij plechtig dat we zolang dit grandioze experiment duurt geen woord van kritiek zullen uiten op de leden van deze groep. En dan is een dikke waggelbuik ons even lief dan een ferme ruggengraat.

De redactie van Angeltjes in unanimiteit zonder space-cake

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanhanger godsdienst van de Vrede verwond door Deense politie

 

A Police car outside cartoonist Kurt Westergaard's home
 
Danish cartoonist Kurt Westergaard
Nu gaat de Deense politie wel héél erg ver ! Hebben die Vikings voorbije nacht een simpele, brave Somalische vriend van de Profeet genadeloos beschoten, omdat hij "zogenaamd" een aanslag wou plegen op de tekenaar Kurt Westergaard. De auteur van de flauwe cartoon over een baardmans met een bom + lont verstopt in zijn tulband.  Onze eigen Manten maakt heel wat anders, als u ons vraagt.
Sedert die spotprent gepubliceerd werd, staat de islamwereld op zijn kop en moest Westergaard onderduiken .  De man werd permanent bewaakt.  Gisteravond poogde een neger, gewapend met bijl en mes de woning binnen te dringen. Westergaard verschool zich met zijn aanwezige kleindochter in de badkamer en verwittigde de politie.  Aan die zogenaamd permanente bewaking, schort klaarblijkelijk een en ander.  De moslimgek werd in de benen geschoten en naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou banden hebben met de Somalische moslimextremistische beweging al-Shebab en zelfs met al-Qaida. "Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij terreuractiviteiten in Oost-Afrika. Hij is ook lid van een terroristisch netwerk in Denemarken", liet de Deense inlichtingendienst weten.
De paus van Rome liet gisteren weten dat van zijn club vorig jaar 30 actieve leden vermoord werden.  Die hadden zelfs geen spotprenten gemaakt, die leefden gewoon. En dàt is voor de vrienden-van-de-profeet al een doorn in het oog.  Neen, met die islam loopt het grondig fout. Altijd en overal. Wie weigert dat nog in te zien ?
.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 januari 2010 : eerste belgische blunder gesignaleerd !

 

 

 

De Nederlandstalige versie van de nieuwe wetgeving rond roken in de horeca bevat een Franse zin. Dat maakt de wet niet rechtsgeldig.
De wet wordt in het Staatsblad met een zin in het Frans afgesloten. Ministers Stefaan De Clerck en Laurette Onkelinx zagen de fout niet. Ook de koning zag de fout niet toen hij de wet ondertekende.

Grondwetspecialist Robert Senelle vindt het onbegrijpelijk en meent dat de wet hierdoor niet geldig is. "Men kan geen wet toepassen die niet op constitutioneel wettelijke wijze tot stand is gekomen."

Volgens minister Stefaan De Clerck zal de burger zich toch aan de wet moeten houden zolang een rechter de wet niet heeft nietig verklaard. Domme politici, domme keuning, dom land.

@ Vandaag

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : 2010 door Jade
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Inderdaad, het jaar 2010 


Wat is er progressief aan om middeleeuwse toestanden in te voeren?
Wat is er bevrijdend aan het inleveren van verworven vrijheden?
Wat is er democratisch aan het muilkorven van kiezers?
Wat is er correct aan het niet bestraffen van criminele feiten?
Wat is er geëmancipeerd aan het dulden van vrouwenonderdrukking?
Wat is er rechtvaardig aan het herleiden van pensioenen tot aalmoezen?
Wat is er neutraal aan een vuurrood gekleurde staatsomroep?
Wat is er leerrijk aan een dommer-makend onderwijs?
Wat is er vooruitstrevend aan een erfelijke koningstitel?
Wat is er sociaal aan het onbetaalbaar worden van energie en huisvesting?
Wat is er produktief aan het aanmoedigen tot inkomen zonder arbeid?
Wat is er respectvol om rechten zonder plichten in vreemde talen op te mogen eisen?
Wat is er kwaliteitsvol aan kranten die dit alles steunen en promoten?

Om maar te zeggen:  De redactie van Angeltjes, de medewerkers, de inzenders, de eerlijke lezers, allen zijn er zich bewust van in het jaar 2010 gegroeid te zijn, eraan bijgedragen te hebben ook voor wie het niet kon.
Het beleid echter, de linkse zelfverklaarde weldenkenden, die huichelende échte onverdraagzamen en zielig verzuurde omgekeerde progressieven en vals-democraten, zij duwen ons terug in donkere tijden.

Een prachtig 2010 gewenst, veel energie, veel wijsheid en veel inzicht  aan al wie verder vooruit wil en niet achteruit onder alle mogelijke linkse manipulaties en verdraaingen.

Succes.

Jade



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanhouding na ongeval Twentse Nieuwjaarsduik en WIJ HEBBEN BEELDEN ! ZENZAZIE !

 

U ziet de levensgevaarlijke duik  in Oldenzaal van een meute Moedigen en vervolgens het gestommel na het afgaan van een kanonschot ("plof" klinkt het) en dan de politicus die in mekaar zijgt. Bloed is NIET te zien en dat betreuren wij uitermate, want wij zijn gek op bloed en verscheurde ledematen, de kenmerken van ondermeer de multicriminele maatschappij  die een enorme verrijking is.  Of bent u het al vergeten met al dat vuurwerk  ? Er zijn veel rode kerstmutsen.

Wethouder (schepen) Rorink raakte zwaargewond aan zijn been toen het startkanon te laat af ging. Het ontsteken van het kanon mislukte enkele keren, waarna de duik zonder startschot begon. Toen het kanon opgeruimd werd ging het alsnog af. De wethouder werd van korte afstand in zijn been getroffen. Hij is door ambulancemedewerkers behandeld en daarna naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. De politie doet onderzoek naar iedereen die bij de Nieuwjaarsduik en het ongeluk betrokken is geweest. Naar aanleiding daarvan is de Enschedenaar X  aangehouden. Ook wordt onderzocht of er een vergunning voor het kanon was. Het kanon is beschikbaar gesteld door zeilschip De Rukker, die wel een vergunning heeft. Enkele honderden mensen namen deel aan de Nieuwjaarsduik, waarbij ook veel toeschouwers aanwezig waren. Volgens de organisatie is de duik qua omvang de vijfde van Nederland en qua ambiance de eerste.

 http://www.tctubantia.nl/tubtv/regionieuws/article6023070.ece


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar voor al onze lezers en vrienden (M/V)

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid Afrika, Vakantieland !

 

 

Mooie Natuur, Hartelijke bevolking,  het Avontuur lonkt om elke hoek

Prima Hospitalen, goede bedden, professionele hechtingen, voldoende bloed in voorraad, reserve-lichaamsdelen in overvloed, aparte behandeling voor blanken.

 

Stern Martin and Janet recovering attack HermanusDec222009PicMichaelWalkerCapeTimes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat u maar eens lekker verwennen !  Hier klikken en lees de tevreden avonturen van verschillende reizigers.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Prins Laurent

 

 


01-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaar sportief ingezet in Prachtland Pakistan met volleyball-wedstrijd + AANPASSING 19.50 u

 

 Wij zijn vertrokken voor 2010 !  De erepalm gaat naar ...

In het noordwesten van het Prachtland  Pakistan zijn vrijdag bij een ontploffing tijdens een vriendschappelijke volleybalwedstrijd 70 mensen om het leven gekomen. Sommige bronnen spreken van minder (de Standaard heeft het over 25,  maar het verslag van die kwaliteitskrant is opgemaakt door familie van minister Philippe Blunders).  Er raakten ook 50 mensen gewond.  
 
 De aanslag vond plaats in het dorp Shah Hasan Khan in het district Bannu, vlakbij het stammengebied aan de grens met het andere Prachtland  Afghanistan.  Volgens de politie vond de ontploffing plaats tijdens een  vriendschappelijke volleybalwedstrijd waarbij twee naburige dorpen het tegen elkaar opnamen

 
http://www.nationalpost.com/news/story.html?id=2397429 

+ AANPASSING 19.50 u    Videobeelden :

http://www.angeltjes.net/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een verzoek- nahinkertje : De La Rey door Bok van Blerk voor Peter Murray

 

 

Natuurlijk, natuurlijk, natuurlijk...ben ik te laat... maar, heer Ray, zou het bij gelegenheid niet mogelijk zijn 'n Zuid-Afrikaans liedje op de webstek te plaatsen? Dan zou ik speciaal voor Peter Murray het lied 'De la Rey' van Bok van Blerk willen vragen. Nou ja, ik zie wel of dit mogelijk is maar alvast bedankt bij voorbaat!
Groeten, Ropie.

(natuurlijk gaan we hier op in, Ropie, voor onze goede vriend Peter, die in het verre - en toch nabije - Zuid-Afrika momenteel met pc-problemen kampt, maar dat is nog niks, vergeleken met de racistische miserie die daar heerst).


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een : Edith Piaf gevraagd door jos - Les amants d'un jour

 

 

"... en langs deze weg nog eens een dikke proficiat met uw verjaardag. nog vele, vele jaren in goede gezondheid samen met uw lieve Gerda"

(dank je wel, Jos, ik zit je dicht op de hielen, niet ? Je was zo laat met je aanvraag,  normaal reageer jij telkens als numero uno maar ik maak een vanzelfsprekende uitzondering ; voor anderen misschien ook maar dat moet je verdienen bij Angeltjes).

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze buitenlandse medewerkers wensen u ook : Geloekkig, Wredig Niefjaar

 

De buitenlandsche correspondenten van Angeltjes sturen hun wenschen voor een geloekkig, wredig Niefjaar met veel boemen en ontploffingen.

(foto : geen stijl)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eerste bericht van 2010 in onze brievenbus : van Jan De M. uit Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Met de beste wensen en vrolijk het Nieuwe Jaar 2010 ingezet...

Jan De M

Een man komt in de hemel. Hij vertelt aan Sint-Pieter dat hij een

goede man geweest is, getrouwd met zijn eerste lief, flink geweest,

altijd meegeholpen in het huishouden.

Hij voelt iets kriebelen op zijn rug, kijkt om en ziet twee vleugeltjes

groeien.

Daardoor aangemoedigd gaat hij verder:

'Ik heb altijd gedaan wat mijn vrouw vroeg, direct van 't werk naar

huis, niet op café.

En hij ziet dat die vleugels groeien. 

'Ik heb nooit naar andere vrouwen gekeken, en al mijn geld afgegeven.'

En die vleugels worden maar groter en groter .... 

De man vraagt blij aan Sint-Pieter: 'Verander ik nu in een engel?'

Waarop Sint-Pieter: 'Nee. In een kieken.'

 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Pieter de Crem

 

In de laatste aflevering van Volt mocht minister De Crem zich komen verantwoorden voor een Vierschaar van de nieuwsredactie van de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep over zijn Afghanistanbeleid.  Het hoeft geen betoog dat de Rechtbank enkel bestond uit Simpelen die heel hun leven teren op de Rode Korf zonder Zorgen en daarbuiten niet veel afweten.   Er was de man met het droeve gelaat, Johan de Poortere, die zich als een gemiddelde soocialistsche militant uit 1970 gedroeg, Martine Tanghe die telkens zij het woord "vrede" uitspuwde, zover vooroverboog dat ze De Crem bijna van zijn stoel duwde en tenslotte was er het lieftallige schandknaapje van Martine, de jongen met de bizarre tweeslachtige naam Kobe Ilse die kefte en gromde maar nooit verder kwam dan een hijgerig "Maar, mijnheer de minister ..."  De 0000 op zijn best !  De Crem is er niet de man naar om zich van de wijs te laten brengen door dit trio vooringenomen amateurs.

Laat de beroepspolitici tegen mekaar schreeuwen : van behoorlijke journalisten (en hun schandknaapjes in opleiding) verwachten de kijkers een ernstige houding, zodat zijzelf hun mening kunnen vormen.   Daarvoor moeten we niet bij de VRT zijn. Dat weten we al lang.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2009 : daar zijn we van af !

 

Zo, die mag wegvaren. Al wie niet aan boord is, neemt de volgende afvaart.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Manten weet in 2010 van wanten !

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U vraagt, wij draaien voor Daniel : Ach, ich hab'in meinem Herzen

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U vraagt,wij draaien : The Holy City door Dame Vera Lynn

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U vraagt, wij draaien voor Greet : I'll stand by you door Rod Stewart

 

 

Met de onvergetelijke beelden uit Titanic.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U vraagt, wij draaien (helaas niet) voor Ghislaine : Jeroom en Benzamien

 

Goeden avond,
Muzikaal nummer:  De Dobbelaar, gezongen door Robert Marcel in Jeroom en Benzamien.
(Ach Vader, keer huiswaarts met mij ....)
Met dank.

 

Jeroom en Benzamien : als u op deze gele banner tikt, komt u op een pagina met verschillende adressen waar de DVD van deze productie te koop is. Of die opname ook het lied door Robert Marcel bevat, zal u moeten uitzoeken. Hieronder een foto van Robert Marcel uit de TV-productie.

De foto van Robert Marcel komt uit het Archief en Museum van het Vlaams Cultuurleven. Zij updaten hun programma's gedurende de nacht, daarom verdwijnt deze afbeelding in de nachtelijke uren.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!